Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) schawo válasza MittuDomain_ (#1950) üzenetére


schawo
titán

Vegyi laborban, az az egy biztos :)

Az 59-60 olyan keménység, alapos élezéskor már nem nagyon szokott a penge éldrótot húzni. Ráadásul az S35VN porkohászati, finomszemcsés acél, ezért aztán különösen nem szabad neki éldrótot húzni. Ebből következetni lehet arra, hogy valóban igaz lehet-e az alapanyag-jelölés.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1952) MittuDomain_ válasza schawo (#1951) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Köszi!

Laborálni nem fogom, de ha lehal a gyári él, nagyon figyelek majd élezéskor. Bár ebben nem vagyok igazán jó. Jól tudom, Bp. XII. környéki vagy? Az nekem közel van, lehet majd írok rád pm-et, ha kitompul és van érkezésed megmutatni, hogy megy ez. ;)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#1953) schawo válasza MittuDomain_ (#1952) üzenetére


schawo
titán

2. ker, Budakeszi út környéke. Nemrég költöztem át 12-ből. :) Megbeszélhetjük :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1954) Digitalpimp válasza MittuDomain_ (#1950) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Vagy megcsinálod a korábban [link] tárgyalt kötélvagdosós tesztet. Aztán vagy hozza a számokat, vagy nem.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1955) schawo válasza Digitalpimp (#1954) üzenetére


schawo
titán

A kötélvagdosós teszthez ugyanolyan kötél, és ugyanolyan élezés kellene, hogy összevethető legyen. Ráadásul az S35VN a srácnál a 30 és a 300 között mindent produkált. Az ígért keménység (59-60) az S35 acél esetén inkább az alacsonyabb (de nem a legalacsonyabb) tartomány.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1956) Digitalpimp válasza schawo (#1955) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Én csak a táblázatot néztem, ott 187-198-ig írja az eredményeket.(CPM S35VN Kizer Gemini - 198, ZT0220 - 194, Reeve Sebenza- 187) 100%-ban nem lehet szimulálni, csak valamennyire viszonyítani. Na de láttunk már sok csodát, remélem szerencséje lesz vele.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1957) jookomak válasza MittuDomain_ (#1950) üzenetére


jookomak
őstag

Én két dolgon gondolkodnék el. Hogy lehet az, hogy egy amerikai cég által gyártott, szabadalmaztatott stb vasdarabot legyártanak, elutaztatnak Kínába, hogy onnan a világon bárhova ingyen postáért eljusson. Mindezt cirka 20 dollárért.
Illetve ha ez még mindig megállja a helyét, akkor miért kerül legalább 200 dollárba egy ilyen pengével készült kés?
Az nem merült fel bennem, hogy az amcsik kamuznának a származását illetően, és lazán Kínában gyártatnák a csudaacélt. Azért arra elég büszkék, amit ők gyártanak, teszem hozzá teljes joggal, ami valódi USA gyártmányú cuccom volt, arra a kiváló minőség egy átlagos jelző. Mag-lite lámpa, Leatherman multitool, Spyderco Paramilitary 2, csak ami hirtelen eszembe jut, hogy volt.

[ Szerkesztve ]

(#1958) Snoop-y válasza jookomak (#1957) üzenetére


Snoop-y
veterán

Haat azert amikor anno vettunk Floridaban 4db orok garancias duplafalu csodapoharat (kicsit sem olcso cucc)
mind a negy teteje selejt volt mint kiderult (lezarod es folyik igy gyakorlatilag hasznalhatatlan)

Szoval nem minden a made in usa.

A Treeman kesem az mondjuk pont jo (kopp kopp kopp)

[ Szerkesztve ]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#1959) schawo válasza jookomak (#1957) üzenetére


schawo
titán

Azért lássuk be, nem teljesen lehetetlen. Egy darab acél, bármilyen legyen is az, nyersanyagként, tuskó formában vásárolva sosem kerül 16 dollárba pár dekánként. Simán leszállítható Kínába nagy tételben. Ez egy pici késecske, és a lehető legjobban kispórolták belőle az anyagot (105g), és a gyártási műveleteket. Még rendes markolata sincs. A nyersanyag költsége nem lehet 6-8 dollárnál több. Ha jól tudják automatizálni a folyamatot, akkor simán beleférhet. a 16 dollárba a kínai filléres szállítással együtt.

Az automatizálás hátránya a gyengébb végeredmény lehet. Nyilván nem ember kovácsolta, nem ember csinálta a megeresztést (elegendő számú normalizálást kapott-e egyáltalán, sok idő), nem ember edzette, és nem ember hőkezelte. Emiatt az optimális anyagjellemzők helyett a kés puhább, esetleg törékenyebb lehet. De ne menjünk el amellett, hogy ez megeshet 100-200 dolláros késekkel is. Pont a tegnap emlegetett kötélvagdosós emberke járt jópár márkás, drága késsel úgy, hogy rendkívül gyengén teljesített. [link] = [link] és [link] = [link]

De egyáltalán nem biztos még az sem, hogy nem jó a megmunkálása. Pár hete jött meg a BD1N acélos késem Amerikából. A BD1N nagyjából az S35VN-nel van egy kategóriában. Nagy, rendes, 8"-os konyhakés, rendes, G10 markolattal. Olyan késtípus, ami szintén vágóteszten a legjobb 200 dolláros BD1N késekkel egy kategóriában teljesített, tehát nem spórolták ki belőle a normális megmunkálást. 60 dollár az ára, élettartam garanciával, és még egy drága díszdoboz is belefért. Mindez Amerikában, nem Kínából (a kést Kínában gyártatják, természetesen). Arányaiban nem sok különbséget látok egy 3"-os kiskés 16 dolláros ára és egy nagy, 8"-os konyhakés 60 dolláros ára között. De azért azt is hozzá kell tennem, hogy az ár ezen a késen sem tűnt el nyomtalanul (kritikám a késről: [link])

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1960) betyarr


betyarr
veterán

végül mégis megvettem a sabatier konyhakést a tecsóban.4,5k volt,de azt hiszem megérte az árát,mert tegnap ki is próbáltam és elég kellemes volt a meglepetés.az ikeás 365+ késeimhez hasonlítom,mert nekem azok a legjobb minőségű késeim otthon: jobb a fogása ennek a sabatiernek és nehezebb is,ami jól jön vágásnál,aprításnál.ami még szimpi,hogy a penge sarka nincs szabadon a nyélnél (az ikeásnál igen és ebből adódóan már okozott egy kisebb sérülést a kezemen,illetve amikor eltörlöm a kést,folyton beleakad a konyharuhába).
borotvaéles és szerintem jó a súlyelosztása is.
ma megyek és veszek egy hámozókést is.a santokuban és a szeletelőben még gondolkodom.csak az a baj,hogy már nem lenne több hely széles pengéjű késeknek otthon.az ikeás blokk tele van,és blokkot már nem akarok venni,mert kicsi a konyha.valami mágneses megoldásban gondolkodom,de félek,hogy amikor ráteszem/leveszem róla a kést,akkor összekarcolódik idővel a penge.

[ Szerkesztve ]

(#1961) peestike válasza schawo (#1959) üzenetére


peestike
senior tag

"(a kést Kínában gyártatják, természetesen)."
lehet szét kellene alin nézni azoknál az eladóknál, akik úgy hirdetik a késeket, hogy a fotókon a márkajelzés szét van photoshop-olva. plusz a leírásokban is felhívják a vásárló figyelmét, hogy legyen kedves NE fotóval illusztrálni az értékelését. :)
kíváncsi lennék az árra...

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#1962) MittuDomain_ válasza schawo (#1959) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Nem a magam megnyugtatására, de én is ebben bízom.
Ahogy látom, a Thyssen szerszámacélok itthoni kiskereskedelmi ára ca. br. 4000Ft/kg.
A Thyssen nagyon nem gagyi, de legyen a S35VN Kínába leszállítva 8000Ft/kg nagyker áron.
Ebből az én késem anyagköltsége (106g, de asszem tokkal, maga az acél talán csak 80g) 850,- Ft, ennél négyezerrel fizetek többet.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#1963) schawo válasza peestike (#1961) üzenetére


schawo
titán

Próbáltam már bd1n néven keresni, de alin nulla találat. Enélkül pedig tű a szénakazalban.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1964) gyapo11 válasza betyarr (#1960) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Érdekes, én meg pont nem szeretem az ilyen pengetövet, hogy ott van egy bumszli fém. Törlésnél oda kell figyelni, az igaz.
Hogy milyen élesen kapod a kést a gyártótól, az nem sokat számít, mert úgyis tompulni fog használat közben, éz élezés/fenés megúszhatatlan.
A karcolódással meg ne foglalkozz, nem dísztárgy, hanem használati eszköz. A használathoz pedig a legfontosabb az él, tehát nem tesszük más fémtárgyak közé, nem ejtjük le, nem vágunk fémet, nem hagyjuk vizesen (a nem rozsdamenteset). Engem a fenésnél se érdekel, hogy jaj nehogy megkarcoljam az élszalagon kívül valahol, vágjon megfelelően, ez a lényeg.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1965) schawo válasza gyapo11 (#1964) üzenetére


schawo
titán

(a nem rozsdamenteset)

A rozsdamenteset sem ;) Mert a rozsdamentes is csak annyit jelent, hogy kevéssé rozsdásodik.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1966) gyapo11 válasza schawo (#1965) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Igen? Azt hittem azok egyáltalán nem rozsdásodnak. Szemre nem látszik semmi, de az élnél, ahol hihetetlenül vékony az anyag, a legkisebb is azonnal rombolja az élet. Na jó ezt tudni, csak egy Opinel bicskám van nem rozsdamentes, és már szép sötétbarna patinás is.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1967) betyarr válasza gyapo11 (#1964) üzenetére


betyarr
veterán

szeretem,ha minél makulátlanabbak a dolgaim.így szeretném ha a késeim is a lehető legtovább sérülésmentesek maradnának :K

(#1968) schawo válasza gyapo11 (#1966) üzenetére


schawo
titán

egyáltalán nem rozsdásodnak
Olyan nem létezik, sajnos :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1969) ZolkoW válasza betyarr (#1967) üzenetére


ZolkoW
őstag

mágneses tartóból biztos kapható olyan,ami bevonatos (műanyaggal), vagy pedig fa/bambusz burkolatú. nem tudnék fejből példát, de valaki itt a fórumon is linkelte saját munkáját,ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#1970) gyapo11 válasza ZolkoW (#1969) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Vagy ha nem kapható, akkor egy öntapadós tapétával megoldható, ha ehhez elég erős a mágnes.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1971) gyapo11


gyapo11
Topikgazda

Tegnap paradicsom is volt a vacsorához, Qing szépen vitte. Előtte nap kenőmájas már kiürült műanyag héját egy húzással. Ez úgy lett volna jó, hogy még tele van, de már fölvágva. A kenőmájas elég puha ahhoz, hogy inkább kinyomódjon, mint hogy a kés át tudná vágni a héjat. Amelyik kés ilyen, az mehet a kukába vagy élezni. Ezért kell 800-as kövön befejezni a fenést, hogy bele tudjon kapni az ilyen sima felületekbe is.
Még csak pár nap telt el, de még nem kellett fenni a Qinget, az Icelt már fentem volna, tehát kopásállóságban jobbnak látszik.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1972) Digitalpimp válasza ZolkoW (#1969) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Én követtem el:

Folyamatban van egy új projekt is, egyelőre még csak fejben. :)

[ Szerkesztve ]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1973) lugosi válasza Digitalpimp (#1972) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ez nagyon jó.
Ha árulnád, sokan vennék szerintem.

(#1974) gyapo11 válasza Digitalpimp (#1972) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Mondjál pár részletet is, milyen vastag anyag van a mágnes és a kések között, milyen/mekkora mágnes(ek), hogyan rögzítetted a fába, egyáltalán fa-e vagy csak a borítás miatt látszik annak?

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1975) Digitalpimp válasza gyapo11 (#1974) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Lugosi: Köszönöm!

Tömör táblásított bükkfa lépcsőelemből van, lenolajjal kezelve. A mágnesek N50-es neodímium, 12X3mm-es. Húsz db. van benne, oldalanként 10-10. Próbáltam a lehető legvékonyabb anyagvastagságot meghagyni az elején, amit a 12-es forstner fúró engedett. A mágneseket pillanatragasztó fogja a fához. Az erősség késenként eltérő, van amit nagyon fog, van amit kevésbé. Minél kevesebb a szén az acélban, annál gyengébb.
Most olyan van tervben, hogy 20X3mm-es, vagy 20X10mm-es N52-est rakok majd bele. Azok már fognak mindent bivalyul. :D Csak még a mennyiség meg a dizájn nem állt össze a fejemben. Ezt a tartót kimondottan a nagyobb késekhez készíteném, ami a fényképen van maradna a kisebbeknek.

[ Szerkesztve ]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1976) ZolkoW válasza Digitalpimp (#1972) üzenetére


ZolkoW
őstag

erre gondoltam, biza! :)
ha volna felsőmaród,azzal több a lehetőség, közel lehet tenni a csíkmágnest is a felülethez.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#1977) Digitalpimp válasza ZolkoW (#1976) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Igen, az nem volna rossz dolog, akkor egész precízen, mélyre lehetne engedni a mágneseket. Lehet, hogy meg kellene érdeklődni, mennyiért marnának, aztán annak függvényében lehetne tovább gondolni a dolgot.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1978) ZolkoW válasza Digitalpimp (#1977) üzenetére


ZolkoW
őstag

ha közel laknál,tudnék segíteni marásban, ha egyszerű és nem látszó dologról van szó :)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#1979) peestike


peestike
senior tag

ma a tescoban megnéztem a betyarr által említett Richardson Sheffield késeket. olyan 20% körüli akcióval már szinte kihagyhatatlan vétel lesz ezzel az acéllal. :)

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#1980) betyarr válasza peestike (#1979) üzenetére


betyarr
veterán

20% körüli akcióval

mert lesz :F

(#1981) betyarr


betyarr
veterán

hihetetlen amit a posta csinál...jó ideje ott csücsül a vámon a 1000/3000 suehiro kövem.23-án beküldtem mailben a szükséges dokumentumokat és 31-én láttam,hogy "már" elkezdték feldolgozni amit beküldtem.remélem nem fogják eltörni,vagy valami.

(#1982) peestike válasza betyarr (#1980) üzenetére


peestike
senior tag

Néha beleakadni ilyen - 20% konyhai eszközökre akcióba. 4-5 tesco-s kés van itthon, - 20-50-70% akciókból, egyiket sem vettük teljes áron.

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#1983) gyapo11 válasza betyarr (#1981) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Azt hiszem schawo írta, hogy minden kő és kés bejött áfa nélkül. Meg miért is hiszi egy vámos, hogy egy kő többe került, mint 45 $. Biztos van drágább is, de azok ritkán jöhetnek. Csak fölöslegesen terheli a vámhivatalt az eljárással, aminek a végén nem kapnak egy fillért sem.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1984) G@ben


G@ben
addikt

Féloff, mert tok: hol lehet gyöngyvászon anyagot kapni? Csinálnék belőle tokot. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#1985) betyarr válasza gyapo11 (#1983) üzenetére


betyarr
veterán

hogy azt hiszi,az egy dolog,de még mindig nem mozdul a csomag... :U

(#1986) schawo válasza betyarr (#1985) üzenetére


schawo
titán

Bekerült a papírod a kupac aljára. Amikor felülre ér, akkor kapod meg...

gyapo
Nekem még csak meg se állítottak egyet sem. Péredig volt, hogy 5 kilós csomag volt 4 kővel (nem élező, hanem drága csiszolópaszta), sőt még a deklaráltan 500 dolláros, 20 kilós csalis csomagom is átjött, legnagyobb meglepetésére. Tiszta golyó. Összesen két csomagomat fogták meg valaha. Az egyik egy 40 dolláros élezőgép volt, amit utálok, és nem használom. Ezt természetesen továbbengedték egy hónap múlva. Külön gratuláló levelet küldtem nekik. A másik egy 80 dolláros, kis csalis csomag volt, azt meg is áfázták.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1987) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Opinel bicska nyelének vízhatlanítására mi a véleményetek a WD-40-ről?

(#1988) gyapo11 válasza lugosi (#1987) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Büdös lesz kajálás közben. Inkább a deszkák preparálásához használt olaj kellene.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1989) Snoop-y válasza lugosi (#1987) üzenetére


Snoop-y
veterán

Nem nagyon markolasznam utana azt a kest.
A WD40 az nem tul baratkozos kemikalia. Bor irritaciot okoz plusz beledorzsolheted a szemedbe/lenyelheted.
Hidd el azt nem akarod kiprobalni ;)

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#1990) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Köszi srácok. Bár enni pont ezzel nem tervezek, ezt inkább ilyen "ipari" vágásokra vettem :DDD (kábelcsupaszítás, "koszos" aprítás, ilyenek). De tönkretenni azért nem akarom. Úgyhogy akkor a WD-40-et kihagyom.
Vágódeszkára nem használok semmit, nem főzök, meg ilyesmi, nincs is itthon fa deszkánk.

Van még itthon olívaolaj, meg sima napraforgóolaj. A kettő közül valamelyik? Hogy adott esetben kaját vágni se legyen kizárt vele?

[ Szerkesztve ]

(#1991) schawo válasza lugosi (#1990) üzenetére


schawo
titán

Napraforgó, az kevésbé hajlamos avasodni.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1992) Digitalpimp válasza lugosi (#1990) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Vegyél gyógyszertárban paraffin olajat, azzal adhatsz neki. Nem tétel.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1993) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Köszi az olaj tippeket. A napraforgó marad, nem akarok túlzottan sok energiát belefeccelni a dologba, de elraktározom a paraffinos dolgot, ha olyan helyen járok, veszek.

(#1994) schawo válasza lugosi (#1993) üzenetére


schawo
titán

Paraffin olaj a legjobb barátja minden természetes anyagnak. Szereti a bőr, a fa és az acél is.

A nem rozsdamentes díszkéseket rendszeresen kezelni kell, hogy ellenálljanak a rozsdának, és a bőrtokoknak is használ tartósabbá és szebbé is teszi őket (de oda csak óvatosan).

Egy Bowie, amit elővettem egy gyors olajozásra, ha már szóba került a paraffinolaj.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1995) peestike válasza schawo (#1994) üzenetére


peestike
senior tag

szép, méretes darab, az acél meg gyönyörű!
tetszik az óra is, szeretem ezeket a svájciakat. (van itt is néhány svájci, orosz, de nem ez az árkategória.)

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#1996) gyapo11 válasza lugosi (#1993) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Bútor meg épületfánál lenolaj a használatos, beivódás után oxigén felvétellel polimerizálódik, utána nem oldódik ki semmivel. A napraforgó is sűrűsödik, ragacsos állagú lesz idővel, de nem köt annyira mint a lenolaj.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1998) schawo válasza gyapo11 (#1996) üzenetére


schawo
titán

(Élelmiszerrel érintkező) késekhez azért nem ajánlott, mert a lenolajat csomó barátságtalan vegyszerrel kezelik.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1999) betyarr


betyarr
veterán

nekem most egy ilyenre fáj a fogam :B

de csak dísznek otthonra...magamnál tartani azért nem nagyon merném.az ördög nem alszik,aztán még ejnyebejnye lenne belőle ;]

[ Szerkesztve ]

(#2000) schawo válasza betyarr (#1999) üzenetére


schawo
titán

Ezért elég csúnya ejnyebejnye jár. Ez a különösen veszélyes kategória. Ezt még forgalomba hozni is bűncselekmény :Y Ezek nem normálisak. Felnyomja őket valaki, aztán mehet az ügyvezető hidegre.

4. § (1) Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek részére forgalmazható.

3. § (2) a) a Magyar Honvédségre, a rendvédelmi szervekre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra, az Országgyűlési Őrségre, a nemzetbiztonsági szolgálatokra, a Magyarország területén állomásozó fegyveres szervekre, továbbá azokra a szervekre és személyekre, melyeknek a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklását, használatát jogszabály megengedi;

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.