Hirdetés
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
köszi. mármint a feketére? fekete (elméletileg), narancs és cameo.
eredetileg 7531-et akartam narancsban, ahhoz talán az passzol a legjobban, de ehhez a "szigorúbb", szögletes desinghoz már nem annyira szvsz. a fekete is bejön, feldobja a kék csavar, csak egy kicsit basic szín. a cameo is tetszik, bár szerintem a kék csavar nem illik hozzá, illetve a cameo szín túl military már, nem illik minden alkalomhoz. bár tetszeni tetszik. -
benfolds
őstag
csapágyas ganzo! ráadásul a design-ja is tetszik, muszáj vennem egyet. szavazás! melyik szín a legjobb?
(a zöld is tetszik, de azt kizártam, mert erdőben használnám leginkább - persze ezen az alapon a terepmintásat is kizárhattam volna, de az túlságosan passzol ehhez a formához [viszont a kék csavar a terepmintához már nem annyira])
-
válasz
tothjozsef #1341 üzenetére
Szia, nekem mostanában ami a legjobban bevált élezésre az a Lansky Turn Box élező és a rúdjai. Nem feltétlenül mindig a dobozba állítva használom őket, főleg ha olyan az élszög, amihez nem jók a furatok, de ezeket a kerámiarudakat szeretem most a legjobban. Van rendes fenőkövem is, de mindig visszatérek ehhez a rudas megoldáshoz, ténylegesen ez vált be a legjobban, és ezt használom a legtöbbet.
Nekem amúgy egy Ambitious-om van a Spykerco-tól, étkezésen kívül szinte mindenre ezt használom. -
MurdR
veterán
Urak!
Aki rendelt 11.11-én Convoy S2-t, (ha jól emlékszem többen is voltunk) azoknak megérkezett? -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Otthoni szakácskések élezéséhez milyen késélezőt érdemes venni? Esetleg konkrét ajánlatot tudtok adni? Mit kell kerülni?
-
tothjozsef
aktív tag
sziasztok,
amatőrként kérdeznék: van egy Spyderco Native késem - hogyan, mivel érdemes egy ilyen kést élezni ésszerű keretek között? -
válasz
Digitalpimp #1337 üzenetére
Érdekes, én amennyire kedveltem régebben, annyira leszoktam a 6000-es fenőkőről. Persze hozzátartozik, hogy időm is kevesebb van rá mostanában, de egyszerűen nincs kedvem elpiszmogni vele, hogy azon is leélezzem, sokszor megállok az 1000-esnél és jól van.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Nerazim #1336 üzenetére
Szia!
Attól függ, mennyire szeretnél finomra fenni. Ha elég az enyhén mikrofogazott él, akkor két kővel letudható, amennyiben nincsenek nagyon letompulva a késeid. Viszont ha mindenre fel akarsz készülni, akár 5 féle is kellhet. Mondjuk 300-400-tól 6000-ig szépen elosztva.Kicsit ha visszaolvasol, nemrég téma volt, hogy ki milyeneket használ, meg honnan érdemes beszerezni.
Más: Találtam egy szuper oldalt, ahol a különböző acélok összetételét lehet összehasonlítani, illetve az eltérő jelölésű, de ugyanazon anyagokra lehet keresni egy nagyon jó táblázat segítségével.
[link]
A fenti keskeny sorba csak el kel kezdeni beírni a keresett acélt, aztán adja is magától a lehetőségeket. Kiválasztás után ütni kell egy entert, és már mutatja is az összetevőket. Alul meg az eltérő jelöléseket lehet megnézni, már ha van. -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Otthoni háztartási célra szeretnék venni fenőköve(ke)t. Hány és milyen finomságú kövekből tudom ezt a legolcsóbban megúszni. Ebay, ali -ról rendelném. Kell -e a három fajta kő ha igen akkor milyen vagy elég lehet 2db is, ha igen milyet vegyek? -
sysrq
őstag
Megérkezett a Sanrenmu LAND 910 -esem, itt olvastam róla és gondoltam kipróbálom milyen egy golyóscsapágyas kés. Mint az álom. Gondolom a drágább késeknél ez evidens hogy leheletfinoman nyílnak csukodnak, de 15- 20 dollárnál többet nem adok ki érte. Van még ebben az árkategóriában olyan kés ami golyóscsapágyas?
-
discrate
aktív tag
volt egy ilyen edc késem, de elveszett, pótolni szeretném (rat2 utánzat). nagyon szerettem, egy kicsit lehetett volna élesebb, de amúgy jól kézreállt, nyitás-csukás frankón ment vele.
tudtok hasonlót ebben az értékben ajánlani? csiptető szerelhető legyen, mert balkezes vagyok. kína játszik természetesen -
demars
addikt
Tegnap használtam a ruixint. Ezzel már sikerült értékelhetőt elérnem, de a szög beállítás nem volt jó. Egy régi tramontina késen próbáltam, nagyon keskeny volt a penge. A szárnyas anyát elérte a szerkezet. Láttam videót, hogy módosítják az egészet, én is megcsinálom, nem nagy szám.
Egyébként ez jó lesz. -
Szivacs85
tag
Ganzo F708 $11.11 with coupon: GZF708JX
-
demars
addikt
A ruixin szettem még nem ért ide
Remélem nem keveredik el vagy nem kobozzák el...
-
ZolkoW
őstag
azért vigyázz, ha jól látom,csak annyit írnak a penge anyagáról,hogy rozsdamentes acél.. az oldalon alul van egy ajánlat,amiből a baloldali kísértetesen hasonlít arra,amit itthon egy kínai áruházban 300 Ft körül vettem, Ying Guns van ráírva, csak ebayen drágább. a formája miatt szeretem, de lényegében minden vágás után élezhetem, és a keményfémes élező szabályosan forgácsokat hámoz le belőle
[link] -
Digitalpimp
senior tag
-
dm1970
aktív tag
Üdv Digitalpimp és többi kedves szakértő!
Te linkelted fentebb (vagy lentebb) ezt a készletet:
[link]Szerintetek érdemes ezzel szemezgetni?
Minőségileg milyen lehet?
Megérhet 10e pénzt, mert valszeg megfogják a Vámon?K dm
-
MittuDomain_
őstag
-
demars
addikt
válasz
gojko.m #1309 üzenetére
Ez tetszik, pofásan néz ki.
-
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Keresek általános konyhai felhasználásra minél jobb minőségű "mindenes" kést. Max ár: 4-5ezerFt. Előző késeimet már élezni se éri meg, azokat váltaná.
Tudtok valamilyet ajánlani? Magyarországról lenne a legjobb. -
gojko.m
senior tag
válasz
pulutodurumo #1311 üzenetére
Hát igen... a Victorinox egy jóval nevesebb márka. Én csak egy olcsóbb, belépőszintű alternatívát ajánlottam. A régi kés típusát, márkáját, valóban jó lenne ismerni, hogy legyen mihez viszonyítani.
Egyébként, nagyon hatásos a Victorinox RescueTool képességeit bemutató tűzoltós reklámfilm.
-
gojko.m
senior tag
válasz
Flashback #1308 üzenetére
Szia!
Szerintem, az ilyen extrákkal szerelt kések már többfunkciós eszköznek számítanak. Multitools vagy toolkit keresőszavakkal lehetne próbálkoznod. Esetleg még így: rope cutter (kötélvágó)
Én a Samrenmu gyártmányok közt találtam magamnak egy kulcstartós változatot: [link] Ezzel vajas kenyeret nem érdemes kenni
, viszont csomag bontogatáshoz és más apróbb feladatokhoz megfelel.
De ezenkívül van többféle multitools kése is a Samrenmu-nak. Pl.: link, link, link, link -
Flashback
addikt
Sziasztok
Bent hagytam a táskámba a kedvenc bicskám és a második reptéren elvették.
Szóval kellene valami olyan aminek jó a pengéje és van rajta extraként kötélvágó/biztonsági öv vágó. Nem tudom ennek a featurenek mi pontos neve. -
Én összehajtott konyharuhán csinálom, úgy nem csúszik a talp, és a trutyit is felszívja. Ha esteleg így teszel, csak olyat használj, ami már semmi másra nem kell, mert a rengeteg fémcsiszolatot magába szívja, sose jön ki belőle többet. Nagyjából egyenes pengét egyenesen tartva oda-vissza, hasast viszont a hasán gurítva, hogy mindig csak egy pont érjen a kőhöz, különben az is egyenes penge lesz hamarosan
Ez egyébbként nehezebb, mint oda-vissza tolni a kövön, és több időt is vesz igénybe.
A pengére tegyél maszkolószalagot (papír ragasztószalag, amit a festők használnak), és akkor nem mászik le a pengéről a segéd, és meg is óvja a karcoktól.
-
Digitalpimp
senior tag
Tegyél alá egy konyhai szivacsot, azt a kb 25x25-ös meg 5mm vastag fajtát. Nyugi, türelem. Olvasgass, nézz videókat, gyakorolj valamilyen gagyibb késen. Senki se úgy született.
Próbálj esetleg több variációt, aztán ami legjobban kézre áll, úgy csináld. Nincs semmi kőbe vésve, ahogy neked a legjobban sikerül. Sok sikert!
-
ZolkoW
őstag
sok türelem kell hozzá,ezt abból gondolom,hogy nekem a Ruixin élezővel is kellett vagy húsz Tramontina steak kés, mire kezdtem ráérezni
a legvégét még mindig nem tudom eléggé, de azt már talán mézben kéne befejezni. használhatóak lesznek simán, és némelyikkel lehet borotválni a szőrt a kezemen, de még mindig nem sikerül egyformán jóra. a sorjázás nem mindig jó, de akkor sikerül legjobban,ha a végén már sűrűn forgatom, és finom kővel nagyjából az éllel párhutamosan húzom le a sorját. egész addig inkább szembe tolom az éllel, régen azt olvastam erről,hogy jobban segít a sorja lekoptatásában. -
demars
addikt
Köszi a segítséget, mindkettőtöknek.
Közben egy natúr konyhakésen kipróbáltam.
Áztattam a követ vízben, kb 10 percig. Újjal néztem előtte, volt éle, kissé sorjás a gyenge otthoni élezőtől.
Elkezdtem fenni, próbáltam rányomni de elcsúszott a kő tartó az asztalon. Így gyengén tudtam rányomni.
Többször átfordítottam, a kés hegye volt macerás, szinte karcolta a követ.
Valószínű rosszul csináltam , bot éle lett.
Lehangoló...
Szóval megnézek pár videót ismét, meg kukázok egy deszkát, rögzítem a tartót.
A szöget is be kellene lőnöm. A műanyag szögsegéd nem jött be, elmozdult a pengéről. -
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest