Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) lugosi válasza Syd69 (#1395) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nagyobb méretű multifunkciósban pl ezt a ruike-t láttam a neten: [link]
Úgy látom hogy ezeknek nagyobb és vastagabb a pengéje. Erre is érdemes ránézni. Árban kicsit kevesebb mint az általad linkelt.

(#1402) jookomak válasza lugosi (#1401) üzenetére


jookomak
őstag

Soha nem vennék más márkát, mint Victorinox, vagy Leatherman, ha többfunkciós eszköz kéne. Úgy vélem nekik van némi tapasztalatuk benne. :)
De valóban tudni kéne, hogy a kérdezőnek mire is van szüksége. Én a magam részére egy Victorinox sportsman-t vettem, ezen csak a legszükségesebbek vannak. Penge, sörnyitó, dugóhúzó, körömreszelő, meg a sallangok. Eggyel nagyobb méretben a Huntsman számomra az ideális. Ha még több cucc kéne, akkor meg Leatherman wave.

(#1403) Syd69 válasza lugosi (#1399) üzenetére


Syd69
aktív tag

Az évi 2x használathoz nem vennék Victorinox-ot.

Nagy markolat (130 mm - nagy a kezem) - -- (kicsi van)
Sörnyitó
Dugóhúzó (?)
Esetleg csavarhúzó+konzervnyitó

Nyaralni/telelni szoktam magammal vinni - hátha kell valamikor

Találtam Victorinox-ot is, csak az majd 30....

Közbe leltem ezt is, elfogadhatóbb:VICTORINOX Forester 2C - safari fûrészes bicska [link] - megsassanom

Alma

(#1404) Kasya válasza Syd69 (#1403) üzenetére


Kasya
nagyúr

Bar en is kimondottan jookomak-kal ertek egyet, ha tenyleg ennyire ritkan hasznalnad es sporolni akarsz rajta, akkor esetleg Alin par ezres tetel. De ezek szvsz annyival gyengebbek is, mint amennyivel olcsobbak.

(#1405) lugosi válasza Syd69 (#1403) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Dehogy 30...

Itt van kettő, ami az általad leírtakat tartalmazza:
Rangergrip 68 18.500.-
Rangergrip 61 18.500.- ez ugyanaz csak egykezes nyitású a pengéje.

Szerintem megvehetsz valami hasonlót pár ezressel drágábban, ami silányabb, lötyög a pengéje, kérdéses hogy meg tudod-e rendes élűre élezni (tapasztalatból mondom), és évente ha csak kétszer is használod, mindkét alkalommal az fog eszedbe jutni, hogy az utazás árához képest elhanyagolható plusz összegért olyat is vehettél volna, ami rendes.

(#1406) schawo válasza Syd69 (#1403) üzenetére


schawo
titán

Vagy RangerGrip 155 és 179, ha 130mm fontos (111-esben egy csomó van) [link] [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1407) Syd69 válasza lugosi (#1405) üzenetére


Syd69
aktív tag

Köszi mindkettőtöknek (lugosi+shawoo). A 68-as azt hiszem jó lesz szülinapi meglepinek! :C

[ Szerkesztve ]

Alma

(#1408) lugosi válasza Syd69 (#1407) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Azért nézd meg a másikat is! Ugyanannyiba kerül és egykezes a pengéje. Az szerintem tök sokat dob a mindennapi használatban.

(#1409) anytime


anytime
őstag

Sziasztok,

új vagyok a topic-ban, ezért elnézést kérek előre is ha olyat kérdezek, ami már korábban megválaszolásra került vagy éppenséggel nagy-nagy butaságot merészelnék kérdezni.

1.

A családban 4-5 bicska és kés van, ezek közül 2 darab ami Victorinox gyártmányú svájci bicska és ezek mellett van még 2-3 olyan no name, ami talán a kérdés szempontjából nézve nem is lényeges.

Otthon nekem is van egy Wüsthof gyártmányú, kör keresztmetszetű késélezőm, de mondanom sem kell, nem túl sok sikerrel használom. :( Azt tapasztalom, hogy amikor "megélezem" a kést vagy bicskát, akkor az eszköz éle az egyik oldalról éles vagy inkább sorjás, amit élnek érzek, a másik oldalról azonban nem. Mind a két oldalt élezem a kést, de gondolom a hiba az lehet, hogy a két oldalon különböző élszöget sikerül "tartanom"?

Ezért gondoltam arra, hogy veszek egy "bolondbiztos" késélezőt. Felbuzdulva el is mentem az Extrametal üzlethálózat egyik boltjába, ahol nagyon ajánlották nekem ezt a terméket, mondván a konyhai hullámos pengét is tudom már vele élezni és az élszöget is tartja, sőt ez már cserélhető lapkás élező.

[link]

MI a véleményetek róla? Visszaolvasva láttam egy Lansky ajánlást is, tetszett, de egy kicsit el vagyok veszve a témában, mert új gyerek vagyok a késélezés világában. Tudnátok nekem segíteni, hogy mit lenne érdemes vásárolnia egy olyan személynek, aki nem rendelkezik túl nagy kézügyességgel?

2.

Ajánlást szeretnék kérni egy klipsz-el rendelkező zsebkésre. A cél az lenne, hogy ha lovazás közben bármi gond adódik bármelyik bőr szárral vagy éppen paracord zsinórral, akkor azt könnyen és legfőképpen gyorsan el tudjam vágni.

Kaptam üzletben ajánlást, hogy ebben az esetben talán jobban járok ha tört veszek mert annak pengéjét már nyitnom sem kell, de azt nem akarok.

Sokat nézegettem a Spyderco oldalait is, nagyon bejönnek az ott látható zsebkések, de nem ismerem őket. Amit a mutatványra rá tudnék szánni, az 50k-ig bezárólag lenne, egy fél életre venném, ezért is fontos lenne vagy megtanulni élezni vagy valami olyan élezőt venni, amit használni is tudok majd. A 8 cm-es pengehossz nem limit a cél a fontos.

Segítségeteket előre is köszönöm, üdv:
A

(#1410) gyapo11 válasza anytime (#1409) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Az élezést két részre bontanám, az egyik a durvább, amikor komolyabb anyagmennyiséget kell leszedni, hogy kialakuljon a kívánt él, és egy finom, amit jellemzően fenőacéllal, vagy valamilyen kerámiával simítunk az élen, hogy a kis csorbulásokat, elhajlásokat korrigáljuk.
Az alap a fenőkő, nekem bevált a 200/800 kétoldalas kő. A 200-as oldalával egy kicsit kisebb élszöget, a 800-assal egy kicsit nagyobbat. Ezzel már elég jó fogós élet lehet csinálni, nem polír, de így pl. paradicsomot, paprikát még jobban is lehet vágni, jobban belekap. Polír élet bőrön lehet kevés polírpasztával, de nem látom értelmét a borotválkozáson kívül.
Ha nincs elég kézügyesség, akkor a Lansky féle vezetett megoldások jönnek szóba, persze babrálni kell a befogatással, meg kell tanulni a kő mozgatását, de az élszöget tartja.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#1411) jookomak válasza anytime (#1409) üzenetére


jookomak
őstag

50k-ból megúszod a spyderco sharpmakert, és a fogazott endura-t, ha mondjuk ebayről veszed, itthoni árak kicsit túlzóak. Ebayes árakra még rájöhet némi vám, áfa. Bőr, illetve paracord vágáshoz talán egy fokkal jobb választás a fogazott penge.
Élezőből nálam is egy sharpmaker teljesít szolgálatot, mellette van egy Haidu 280as, és egy japán 1000/3000-es kő, ami valójában inkább 800-1000. Ja és természetesen egy fenőacél a napi karbantartásra. Ezekkel az eszközökkel kis gyakorlás után borotvaélt tudsz húzni egy konzervdobozra is.

[ Szerkesztve ]

(#1412) lugosi válasza jookomak (#1411) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem nem volt világos hogy csak a késre szán a srác 50k-t vagy élezővel együtt. Egyébként én is a spyderco-t ajánlottam volna, bár ha 50k a keret akkor én egy Native 5-öt, Manix 2-t mondanék.
Ebayről nem vennék spyderco-t a hamisítás elkerülése végett. Meg szerintem egy több 10k-s késre jó ha van valami kézzelfogható gari.

[ Szerkesztve ]

(#1413) jookomak válasza lugosi (#1412) üzenetére


jookomak
őstag

Az összes késem ebay-ről vettem, több ezer-tízezer értékelésű top rated seller-ek nem valószínű, hogy gagyit fognak eladni. Gari? Egy endura 12 darabból áll, ha a csavarokat és a klipszet is beleszámolom. Nem nagyon van, mi elromoljon rajta. Az árkülönbözetből pedig majdnem kijön egy újabb darab.
Native szerintem pici, ha azt mondja nem akadály a méret, én mindenképp nagyobbat vennék. Manix nem sokkal nagyobb, de jóval drágább.
Én speciel a kérdező helyében vennék egy Mora 860mg-t 4 ezerért, a többit meg elinnám. :D
Van lovas az ismeretségi körömben, egyik sem hord kést, legalábbis a Kincsem parkban. Terepre mondjuk én is vinnék, "a fene tudja mi történhet" alapon.

(#1414) schawo válasza jookomak (#1413) üzenetére


schawo
titán

Ja. Veszek kettőt, és a második darab a garancia.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1415) discrate


discrate
aktív tag

Megérkezett a GANZO Firebird F708-am, szupernek találom ár/érték arányban. Egy apró bibi van csak, hogy picit nehézkesen nyílik. Egykezes nem is megy jelenleg.
Két fehér színű kör alakú műanyag betét van a penge illesztése körül (lsd kép), lehet h azok egy lehelletnyit vastagabbak?
Fog ez kopni a használattal vagy valamivel kenjem be?
WD40-em van, de nem nyomtam rá, mert lehet h csak ártanék vele a lerakódó porszemcsék miatt...

[ Szerkesztve ]

(#1416) Nerazim


Nerazim
őstag

Üdv Urak!
Tervezek még mindig venni egy kő készletet, viszont kicsit elbizonytalanodtam, mert talán alin láttam képeket feltöltve a kövekről ami ketté volt törve. Kérdésem az lenne, hogy vki tudna olyan aladót linkelni ahol rendesen becsomagolják a köveket és várhatóan nem lesz semmi baja mire ideér, nem akarok refund meg egyéb nyalánkságokkal most vacakolni ha nem muszáj. Köszi előre is.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#1417) ZolkoW válasza discrate (#1415) üzenetére


ZolkoW
őstag

jó eséllyel bekopik az, ha egy hét használat után is nehezen jár,megpróbálnám szétszedni ,vagy csak lazítani rajta. ha jól látom, speckó csavar tartja a forgáspontnál, de hátha valamivel nyitható.

(#1416) Nerazim :
én itthon vennék, Haidu.hu

némileg kapcsolódik, hogy újabban az jött be a fix szögű élezőt használgatva, hogy kizárólag az 500-as gyémánt"követ" használom, az a mikrofogazás épp jól használhatóvá teszi a késeket a konyhában. a lényeg a befejezés, hogy a sorját mennyire ügyesen tudom eltüntetni, ennél a lépésnél 1-1 hosszú mozdulatot teszek, és rögtön váltom is az oldalt. eddig ezzel a módszerrel vagyok leginkább elégedett.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#1418) Szivacs85 válasza discrate (#1415) üzenetére


Szivacs85
tag

Szia, enyém is nehezen nyílik.
#Zolkow
Nem csavar, hanem "O" gyűrűs és csak szimplán szét kell tekerni 2 részből áll. Én még nem szedtem szét.

ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya

(#1419) discrate válasza Szivacs85 (#1418) üzenetére


discrate
aktív tag

Na akkor járatom még szétszedés előtt.
Köszi mindkettőtöknek.

(#1420) Digitalpimp válasza discrate (#1419) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Esetleg 1-1 csepp paraffin- vagy műszerolajat adhatsz neki.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1421) Nerazim válasza ZolkoW (#1417) üzenetére


Nerazim
őstag

Köszi. Abból milyen sorozatot ajánlanál otthoni konyhai kések élezéséhez? Annyira nem életlenek, de rájuk fér egy kis karbantartás.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#1422) ZolkoW válasza Nerazim (#1421) üzenetére


ZolkoW
őstag

nekem nincs azóta sem, de az oldalon található segítséget venném alapul, van ajánlás 1,2,3 köves összeállításra is. ha vennék, 1 vagy 2 követ vennék, de valójában elég jól elvagyok azokkal,amik vannak :) ha rászánom magam,biztos Haidut próbálok ki.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#1423) Nerazim válasza ZolkoW (#1422) üzenetére


Nerazim
őstag

Köszi. Megnéztem a Haidu féle köveket, de ami árban még beleférne nekem az a HCJ sorozat mondjuk egy F600 és egy F1000 -es kő már elég lehet otthoni késekhez?

Más: A minap az Intersparban jártam és megakadt a szemem az egyik késen, szerintetek mennyire lehet ez jó, illetve maga a márka? Kb 2e párszáz volt ha jól emlékszem.
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#1424) ZolkoW válasza Nerazim (#1423) üzenetére


ZolkoW
őstag

a márka szerintem vállalható, legalábbis pár konyhai kacat teljesít tőlük, úgy emlékszem, nincs gond velük. nrm tudom, Rockwell skálán az 52 milyen jó, de a 60-62-re szokták mondani,hogy kemény. ettől még -főleg ennyiért- lehet okés, ráadásul az én szememben ez inkább plusz pont,hogy kiírják, és nem azt biggyesztik oda,hogy 70 ;)
már írtam,a tök puha Tescoma santokukat is szeretem használni,mert jó méretű/alakúak, csak gyakran kell élezni őket.. annál ezt jobbnak tippelem. kőből én is hasonló finomságút vennék, és mindenképpen a domború oldalút,amit írtál is. vagy 1 kő esetén a 600-ast.

szerk: ennek a nyélcsatlakozása nem tetszik, az átmenettel illeszkedőket jobban szeretem,könnyebb tisztán tartani..de én még csak nem is szakácskodom,szóval..

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#1425) Nerazim válasza ZolkoW (#1424) üzenetére


Nerazim
őstag

köszi újfent a hasznos infókat :C

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#1426) benfolds válasza MittuDomain_ (#1352) üzenetére


benfolds
őstag

megjött a ganzo fb760. nem szakértői véleményem: a design élőben is ugyanolyan szép, mint képeken, szerintem a legszebb ganzo. az élszalag nem hibátlan, nem teljesen szimmetrikus és a kés hegyénél az egyik oldalon picit kiszélesedik. az eddigi három ganzóm mindegyikének egy picit más volt az éle, ez a második legélesebb, viszont a legszabálytalanabb. nem durván és zavaróan, csak ha már a kritikánál tartunk. az egyik handle scale egy picit éles, nincs tökéletesen lesorjázva. gyárilag nagyon szorosra volt húzva a forgáspontnál, ezért elsőre csalódás volt a csapágy. szétszedtem, beolajoztam (eléggé száraz volt), beállítottam, most tökéletes. no blade play, ugyanakkor teljesen ellenállás nélkül visszacsukódik a penge, ha hátrahúzom az axis lockot. ami mondjuk nem egyszerű, mert iszonyatosan erős benne a rugó. kár, hogy elfelejtettem picit alakítani rajta, amikor szétszedtem. ez az első nyitószemölcsös késem, a lyuk nekem sokkal kényelmesebbnek és egyszerűbbnek megoldásnak tűnt. emiatt és a nyitólyukas volta miatt a g729-et sokkal szívesebben használom, viszont a 760 a designja miatt ellenállhatatlan. veszek egy narancsot is, aztán amelyik jobban tetszik, megtartom. a designhoz a fekete jobban megy szerintem, viszont a narancshoz jobban passzolnak ezek a kék csavarok.

(#1427) lugosi válasza benfolds (#1426) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

+ Nagy betűk mondat elején
- Felesleges angol kifejezések

... és jó lesz a hozzászólás :)

(#1428) MittuDomain_ válasza benfolds (#1426) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Köszönöm a beszámolót, rákívántam... ;)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#1429) zzz03


zzz03
őstag

ma megjött ez a szepseg :
(csapagygolyok segitik / felelenek a nyitasert)

brutal a nyitasa, olyan szepen kattog...zene füleimnek. :DDD

Ganzo G7522 Orange

[ Szerkesztve ]

(#1430) benfolds válasza zzz03 (#1429) üzenetére


benfolds
őstag

azt írják, hogy ez alátétes. de van valami, ami "semi-automatic quick opening feature" sejtelmesen hangzik, ez mi? :)

(#1431) zzz03 válasza benfolds (#1430) üzenetére


zzz03
őstag

rosszul irjak. nem alatetes. benne vannak a kis golyocskak. ;) szetszedos videon / kepen is lathatod. de az enyemet is szetkaptam mar, csak az ujdonsag varazsa miatt. :) mellesleg gyarilag olyan ele van, hogy epp megborotvaltam vele a karomon 1 reszt. korrekt kes lett ez a ganzotol.

[ Szerkesztve ]

(#1432) benfolds válasza lugosi (#1427) üzenetére


benfolds
őstag

azért írtam angolul, mert nem tudom, hogy magyarul minek nevezik pontosan. túl sok angol nyelvű youtube videót néztem késekről. :) oké a blade play, annyi, hogy nem kotyog a penge, de a handle scale az mi? a markolatnak a g10 borítása az maga a markolat? a kisbetűkhöz fenntartom magamnak a jogot, lehet, hogy idegesítő, de annak idején mindenki így írt fórumokon, közben kiment a divatból, de én így maradtam. :)

szétszedtem a kést harmadszor is, hogy állítsak a rugón. most már egész jó. viszont az egyik g10 felfogató csavar megsínylette a dolgot, nem lehet megszorítani, elforog. körömlakk jó lehet menetrögzítőnek?

(#1433) benfolds válasza zzz03 (#1431) üzenetére


benfolds
őstag

ja, értem. én a frame lockot nem nagyon szeretem, se ezt a "stone washed" pengét, viszont az szimpi, hogy még nagyobb pengéje, mint a többinek, amik 8,7-esek szinte mind. haverom vett az egyik kisebb, 7 centis pengésből, azt hittem, tetszeni fog, de élőben nagyon picinek találtam. persze sokszor többet ér, hogy könnyebb, kisebb a kés, még ha nem is olyan hosszú a pengéje. csak nekem nagyon kézre áll ez a 8,7-es sorozat...

(#1434) Digitalpimp


Digitalpimp
senior tag

A miskolci pesti úti Auchanban a Tramontina sima pengés steak kések akciós 690.-Ft/2db. (Lehet máshol is.) Pöpec kis kések, keményfa nyél, tükörpolír penge, a dobozból kibontva borotvál. Kajálni, pucolni-aprítani szerintem nem rossz vétel. :K

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#1435) benfolds


benfolds
őstag

egy késteszt youtube videóban az előbb hallottam, hogy a csapágyas bicskák nem igazán valók komolyabb munkára, mert a piszok hamar eltömíti a csapágyat. mondjuk erre magamtól is rájöhettem volna. hogy szokás tisztítani a késben a golyóscsapágyakat?

[ Szerkesztve ]

(#1436) jookomak válasza benfolds (#1435) üzenetére


jookomak
őstag

Komolyabb munkára nem használunk bicskát :P
Ha meg igen, akkor víz, utána meg jól kifújni levegővel, hogy ne rozsdásodjon. Szoktak javasolni valami olajat is, fontos, hogy ne wd40 legyen.

(#1437) zoli03 válasza benfolds (#1435) üzenetére


zoli03
őstag

Max úgy tudod megpucolni, ha szétszeded, teljesen kipucolod a csapágyat, megzsírzod, aztán összerakod. Pont ezért nem vennék soha csapágyas kést, még elmosás közben is félteném.

(#1438) benfolds válasza jookomak (#1436) üzenetére


benfolds
őstag

ehh, jó, hogy mondod, már bekészítettem a wd40-et. :)) nem mintha gyepálnám a késeimet, tulajdonképpen a fiókban várják, hogy melyikőjüket választom edc-nek. az tuti, hogy drága kést nem fogok túrázni vinni, csak valami ganzo-félét, de még azokat is sajnálom kicsit. később, ha úgy érzem, hogy méretett rá az idő, akkor veszek majd valami komolyabbat is. de egyelőre még nem kapott el a gépszíj annyira. most valami fenőkövet kellene vennem a konyhai késekhez, mert gyalázatos állapotban vannak. látom visszatérő téma, lehet én is valami haidu-t veszek, bár eléggé drágállom.

(#1439) benfolds válasza zoli03 (#1437) üzenetére


benfolds
őstag

amikor szétszedtem, műszerolajjal kentem be nagyon vékonyan. zsírozni kellett volna? miután összeraktam, száraz fültisztítóval körbetörölgettem, ahol elértem, hogy ne szedje össze a koszt sehol sem.

(#1440) benfolds válasza jookomak (#1436) üzenetére


benfolds
őstag

jookomak, neked van már ganzód? kíváncsi lennék a véleményedre. ezt az fb760-at nagyon ajánlom, eddig ez a legjobb. a narancs most csak 15,80$, szinte ajándék.

[ Szerkesztve ]

(#1441) lugosi válasza benfolds (#1439) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem használd nyugodtan a késeket, és ha majd elhasználódnak, veszel másikat. Nem azért gyártották ezeket, hogy vigyázz rájuk, hanem hogy hasznodra legyenek.

(#1442) jookomak válasza benfolds (#1440) üzenetére


jookomak
őstag

Nem volt soha,se ganzo, se sanremu, se enlan, nem is tervezem, lévén jelenleg egy spy delica és egy victorinox sportsman teljesen lefedi az igényeimet. Plusz külföldön élek, itt még zárszerkezettel ellátott bicsak sem lehet nálad hivatalosan legálisan.
Érdekelni érdekelne, hogy hova jutottak a kínaiak kések tekintetében, de most nem fogok 15-20 dollárt kidobni egy próba kedvéért, annyiért inkább veszek kaját, amit szétdíbolok a hattori konyhakésemmel ;]
Mostanában a konyhai eszközök, serpenyők, lábasok világában merültem el, és arra jöttem rá, hogy a francba, miért hanyagoltuk évekig a jó kis öntöttvas edényeket? Plusz egyre jobban gyűlölöm a kerámialapos elektromos tűzhelyet, és a vékony talpú alumínium fazekakat. Leragad benne a pörkölt vazze!

(#1443) zoli03 válasza benfolds (#1439) üzenetére


zoli03
őstag

Hát a csapágyakat zsírral szokás kenni, nem olajjal.

(#1444) benfolds válasza jookomak (#1442) üzenetére


benfolds
őstag

hát, az az alumínium fazekak... :)) nekem nincs, de mondják, hogy jó. savállóm van meg zománcozott. én az alu, teflon bevonatú serpenyőket száműztem, a kerámiabevonatúakat egyelőre megtartottam, bár serpenyőben is inkább a zománcozottat szeretem.

(#1445) benfolds válasza zoli03 (#1443) üzenetére


benfolds
őstag

úgy gondoltam, hogy az ennyire finom szerkezetre jó az olaj. nincsenek akkora erők, hogy zsírra legyen szükség.

(#1446) zoli03 válasza benfolds (#1445) üzenetére


zoli03
őstag

De pl vannak olyan zsírok, amíg még a víznek is egész jól ellenállnak. Nem az erőhatásokkal van a gond, hanem hogy az olaj mennyire lesz tartós ott.

(#1447) jookomak válasza benfolds (#1444) üzenetére


jookomak
őstag

Ilyen serpenyőt vettem nemrég, életem legjobb boltja volt.

(#1448) benfolds válasza zoli03 (#1446) üzenetére


benfolds
őstag

van aki zsírozza, van aki olajozza. lehet, hogy a zsír tartósabb, sőt biztos. nagyon víz alá nem fogom tenni a bicskát, szóval inkább az a kérdés, hogy melyik gyűjti jobban a koszt. mondjuk csak durva gépzsírom van egy nagy bödönnel, amit biciklihez használok (oda sem a legjobb), egyelőre nem akarok beruházni valami drága zsírba. legjobb lenne, ha lehetne kapni tartalék csapágyat, de egyelőre nem láttam, hogy lenne.

(#1449) benfolds válasza jookomak (#1447) üzenetére


benfolds
őstag

miért jó annyira?

(#1450) benfolds válasza benfolds (#1444) üzenetére


benfolds
őstag

ja, itt az öntöttvasra értettem, hogy hallottam, hogy jó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.