Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) MittuDomain_ válasza schawo (#2000) üzenetére


MittuDomain_
őstag

A dobócsillag meg a boxer meglepett.
Az ún. tactical pen-ek pl olyan boxer "helyettesítő" eszközök, amiket akár még repülőre is felvihetsz, hiszen egy fém v. műanyag toll, de ha megmarkolod és tudod, hogyan használd, ellátja a feladatát. A profikon ki van képezve a vájat az ujjaknak.
Pl: ez vagy ez

(Persze, ezek kívülről nem védik a bütyköket a kézfejen, és nem okoznak akkora sérülést, de belülről megtámasztják a bütyköket és a tenyeret egyaránt, a hegyes végük meg kiáll mindkét irányba, kifejezetten arra való, hogy döfhess vele. Pl ha baleset van és üveget kell törni, hogy kijuss.)

Sosem a fegyvertől kell félni, hanem attól, aki más ellene használni akarja...

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#2002) schawo válasza MittuDomain_ (#2001) üzenetére


schawo
titán

Én nem félek, de a jogszabály igen, és ez a lényeg.

Simán lehet készíteni rizskeményítőből olyan kést, amit az istennyila sem detektál, aztán olyan erő, és éles, hogy egy egész seregnyi embert ki lehet vele nyírni.

A tollat repülőre fel lehet vinni, de ott aztán odaáll a kapitány elé, hogy "Most eltérítem a gépet. Ha nem követi az utasításaimat, leszúrom a tollammal!" ? Nem vagyok benne biztos, hogy kellően hatásos lesz. :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2003) G@ben válasza schawo (#2000) üzenetére


G@ben
addikt

Ez nekem új. Tudom, mik a KKVE eszköszök, de tudtommal birtokolni szabad őket, csak viselni nem!
?ondjuk azt is leírja a jogszabály, hogy a gázspray is KKVE, függetlenül annak tartalmától (kapszaicines vagy sem), illetve a töltőtömegtől, máshol viszont leírja, hogy 20g töltőtömegig a nem kapszaicin tartalmú mehet. Akkor mi az igazság?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#2004) schawo válasza G@ben (#2003) üzenetére


schawo
titán

Attól még különösen veszélyes eszköz, de nem tilos forgalmazni. Bármilyen 8cm-t meghaladó penge-, vagy vágóél-hosszúságú kés is különösen veszélyes eszköz, és szabad forgalmazni. Hiszen hogyan vennél különben konyhakést.

de tudtommal birtokolni szabad őket, csak viselni nem!
Birtoklást nem tiltja. A forgalmazást és a viselést igen.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2005) G@ben válasza schawo (#2004) üzenetére


G@ben
addikt

Na most akkor tiltja a forgalmazást, vagy nem? Vagy csak én nem értem? :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#2006) schawo válasza G@ben (#2005) üzenetére


schawo
titán

A rugóskésnek tiltja a forgalmazását és viselését, a 20g-nál nagyobb töltőtömegű gázsprének tiltja a forgalmazását és viselését, meg néhánynak még a jogszabály szerint. A többi (bármilyen egyéb nagy kés, kis töltőtömegű gázspré) csak simán különösen veszélyes eszköz, amit nem tilos forgalmazni, csak viselni.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2007) G@ben válasza schawo (#2006) üzenetére


G@ben
addikt

Így már értem, csak egy apró pontosítás, ahogy írtam is: a gázspray 20g töltőtömeg alatt, ha nem tartalmaz kapszaicint, szabadon viselhető.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#2008) ZolkoW válasza schawo (#1991) üzenetére


ZolkoW
őstag

az én tapasztalatom szerint avasodi kaz is, szóval biztos a praffinolajat próbálnám.

más: tegnap végre beviaszoztam két deszkát méhviasszal. bambusz deszkák.
Szépek lettek, különösen, mikor rájöttem a titokra, hogy utolsó lépésként melegítéskor egy ronggyal vissza kell törölni, na akkor lett az igazi (hőlégfúvó, tiszta méhviasz, fém spakli).
Na, viszont valójában lehet, hogy akkor lenne az igazi, ha alá menne olaj, vagy valami, ami be is szívódik. ugyanis jöttem fel a műhelyből, vicceskedve kitartottam a csöpörgő esőbe, tök jól lepergett, apró cseppecskékre szétfröccsent minden esőcsepp. majd letettem, és később látom, hogy a vízcseppek helyén fehéres foltocskák vannak. Szerintem alá hatolhatott a viasznak, vagy nem tudom, mi történt. Legközelebb dióolaj (erre vettem, élelmiszer), vagy paraffinolaj, és utána csinálom ezt meg.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#2009) pulutodurumo válasza schawo (#2000) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Lehet hogy csak akkor veheted meg, ha mutatsz igazolványt. Logikus lenne. Végülis lőfegyvert is lehet venni, ha megvan hozzá minden engedélyed.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#2010) schawo válasza ZolkoW (#2008) üzenetére


schawo
titán

Én is most viaszoltam le tisztított méhviasszal az egyik deszkámat hőlégfúvó segítségével. Nagyon jó lett, minddel meg fogom csinálni. Én is visszatöröltem ronggyal amíg hűlt. Nekem van alatta paraffinolaj, de még így is szívta a bütü. Egy nagy deszkára elfogyott 100g fehér méhviasz pellet.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2011) schawo válasza pulutodurumo (#2009) üzenetére


schawo
titán

Nekem nem úgy tűnik, hogy ezeknek van bármiféle halvány segédfogalma a témáról. Akkor ki kellene írni, hogy ki vásárolhatja. Simán végig tudom vinni a vásárlást. Persze, értem, hogy nem szállították ki nekem, de ezt azért nem fogom kipróbálni, hogy feljelenthessem őket.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2012) G@ben válasza schawo (#2010) üzenetére


G@ben
addikt

Ha már deszka: van egy készlet kis deszkám, ami enyhén szálkás, és rettentő módon szívja magába a vizet. Hogy tudnám lekezelni, hogy ne legyen szálkás, taszítsa a vizet, illetve ezeket a tulajdonságokat jó sokáig megőrizze?
Semmilyen szinten nem értek hozzá, ezért a viaszozd le nem sokat mond. :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#2013) betyarr válasza schawo (#2000) üzenetére


betyarr
veterán

sok helyen vásárolható ilyen és hasonló oldalt,vagy előre nyíló pengével.szerintem simán eladja mindegyik bolt bárkinek.aztán ha valakit elkap vele a hatóság,akkor már a viselőjén múlik,hogy van-e rá engedélye,avagy nincsen.fene se tudja.
nekem egy vadászboltból van egy oldalra nyíló pengéjű (csak otthon,nem hordom-tudom,attól még büntethető).még a nejemtől kaptam.simán bement és megvette.nem kellett hozzá semmi.emlékszem,még a kirakatban láttam meg :B

(#2014) schawo válasza betyarr (#2013) üzenetére


schawo
titán

Automata rugóskés? Neked nem lehet bajod a birtoklásból, nekik viszont tiltott lenne eladni. Biztos voltam benne, hogy ezek az idióták nem törődnek semmivel, amíg valaki fel nem jelenti őket.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2015) betyarr válasza schawo (#2014) üzenetére


betyarr
veterán

pedig ahol késeket árulnak,ott a legtöbb helyen az is van: [link]

(#2016) schawo válasza betyarr (#2015) üzenetére


schawo
titán

¯\_(ツ)_/¯

Ettől még nem lett kisebb a bűncselekmény. Ez már az óvodában sem működött, hogy "De a Peti is verekedett".

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2017) gyapo11 válasza betyarr (#1999) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Nekem egy hasonló van gagyi kivitelben, tulajdonképpen jó, de amióta megvan a markolatból kipattanó pengés, azóta nem használtam, az sokkal bejövősebb. Ennél feszített állapotban van a rugó alapból, és gombnyomásra indul a penge. Idegesítő a tudat, hogy a zsebemben egy asztal széléhez nyomódástól kinyílhat. Igaz, hogy van biztosító zár, de az plusz kellemetlen, hogy minden használat előtt ki kell biztosítani. Ezzel szemben a kipattanó pengésnél nincs feszített állapot csak a nyitás vagy csukás idejére, és elég nagy erővel kell húzni-tolni, vagyis a véletlen működés szinte kizárt. Az oldalra nyíló nyitott állapotban a kézvédő kallantyúval oldható, munka közben is véletlenül megnyomódik és rácsukódhat az ujjakra, a kipattanósnál ez lehetetlen.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2018) betyarr válasza gyapo11 (#2017) üzenetére


betyarr
veterán

előre nyíló nekem is volt vagy 25 évvel ezelőtt,de kinyiffant.valami gagyi replika volt.azt vettem észre,hogy idővel elnyúlik benne a rugó és már nem dobja ki/húzza be a pengét rendesen.
bár,lehet,hogy a komolyabbaknál valami időtálló rugókat alkalmaznak.

[ Szerkesztve ]

(#2019) Snoop-y válasza gyapo11 (#2017) üzenetére


Snoop-y
veterán

Jofiuknal miert szamit az ,hogy mennyi ido alatt lehet kinyitni :F

Ha nem vagy keselos tipus akkor ha gebasz van elo se vedd mert a labujjadra akasztott cetlit fogja vele a halottkem meretre vagni...

Kiskorom ota balisongozok (ketelu) de eszembe nem jutna utcara vinni (meg is szekszualnanak erte mondjuk mindenhol).
Egy ilyen rugos kesnek amugy oszinten mi az ertelme?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#2020) Digitalpimp válasza G@ben (#2012) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

A szálkás deszkákat csiszold meg 80-120-as csiszolópapírral. Vegyél paraffin olajat, vagy lehet kapni kimondottan vágódeszka olajat az Ikeában, ha opció. A lecsiszolt deszkákat portalanítod, aztán mehet rá az olaj. Érdemes kicsit meglangyosítani, úgy jobban terül meg szívódik. A felesleget letörlöd, aztán kész is. Ha van még kedved, utána még viaszolhatod. :) A részletes folyamatról amúgy pár oldallal előrébb Schawo fórumtárs készített egy nagyon szuper bemutatót.

MittuDomain_ 2001: Egy időben a csúzliért is osztogatták a 30 ezres szabálysértési büntiket. Pedig az is volt minden gyereknek, úgy mint a dobócsillag. :D

[ Szerkesztve ]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#2021) Snoop-y válasza Digitalpimp (#2020) üzenetére


Snoop-y
veterán

Sima csuzlit lehet pl nalunk hordani(svajc) de az alkartamaszos mar fegyvernek szamit.

Ami viszont vicces ,hogy szamurajkardot lehet hordani :C

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#2022) G@ben válasza Digitalpimp (#2020) üzenetére


G@ben
addikt

Köszi, ezen átsiklottam! :)
Paraffin olaj lesz, mert Kika nincs a közelemben.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#2023) schawo válasza Snoop-y (#2019) üzenetére


schawo
titán

Pont pár hónapja a haverommal éjszaka láttunk egy kisebb zűrös esetet az utcán, amit szétkergettünk. Nem durván, csak mondtuk a fiataloknak, hogy hagyják abba, ne csinálják a balhét, és inkább elpucoltak. Utána mutattam neki, hogy itt van nálam egy jó kis borotvaéles higonokami szép nubuk tokban becsomagolva, és na ez az, amit soha a büdös életbe elő nem vennék ilyen esetben. Ha nem jól alakulnak a dolgok, akkor bátor Sir Robin nyúlcipőjét felvéve angolosan távozok, mert az én kezemben egy kés csak önveszélyes volna. A kés (vagy bármilyen fegyverszerűség) csak annak a kezében ér valamit, aki elég bátor használni. Aki csak elővenni elég bátor, az jobb, ha nem teszi, mert felaprítják vele. Szóval a zsebkés nekem a pizzaszeletelésre és borítékbontásra való.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2024) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes ez a közbiztonságra különösen veszélyes téma. Kamaszkoromban volt boxerem (nem igazán emlékszem, hogy kiléptem volna a lakásból nélküle), dobócsillagom (ezt csak játékra használtuk), illetve bicska nélkül szerintem kb. 12 éves korom óta nem lépek ki a lakásból (nem kell nagyra gondolni, ilyen kis méretű, csenevész, nem veszélyes kinézetű darab, bár poén, hogy volt egyszer hogy olyan helyre mentem, ahol elvették és kilépéskor adták vissza), ugyanígy volt rugóskésem is, de csak addig hordtam míg unikum volt, mikor már sokaknak volt akkor nem volt nagy szám. A baráti körben sokaknak volt ólmosbotja, nuncsakuja, rugóskése, sima bicskája, dobócsillaga, gázspay-e (ezt sose szerettem), csúzlija. Ezek valahogy nálunk hozzá tartoztak az általános műveltséghez :D Amúgy sose használtuk "semmire", sose szurkáltak meg vagy ütöttek meg vele senkit, maximum játékra voltak használva (kések pl. "nyújtózás"-ra, el kellett dobni a másik lába mellé, hogy beleálljon a földbe, oda kellett lépni mint a twister nevű játéknál, ha nem tudál odalépni, akkor "kinyújtottak", ha nem állt bele a földbe, akkor mínusz pont - hány jó kis kés csorbult ki ezen). Egyik srácnak volt viperája (hozzáteszem, '80-as évek), faterjától kapta :DDD azt se használtuk, csak kipróbálás szintjén lábon ütöttük vele magunkat, hogy milyen lehet (nem jó), szóval annak ellenére hogy midnenféle ilyen "illegál" dolgaink voltak, nem voltunk rossz gyerekek. Én pl. az első rugós késemet mutteromtól kaptam, a munkahelyén bizniszelte valakivel... Szóval nem lettünk tőle a közbiztonságra különösen veszélyes elemek.

Azért azzal nem értek egyet, hogy ha kést veszek elő, akkor azzal tutira engem sebesítenének meg.* Én azt mondanám, hogy ha egy utcai nézeteltérésben mindenképpen kés kerül elő, akkor inkább nálam legyen, mint a vitapartnernél. Olyan ez, mint az ügyvéd, ha az ellenfélnél van, nálam is legyen. Ha meg választani lehet, akkor csak nálam. :DDD Szilárd meggyőződésem, hogy késes támadó ellen, hacsak nem nagyon képzett pusztakezes sztrítfájtör valaki, vagy nem tud nagyon gyorsan futni, akkor a másik félnek gyengített esélyei vannak csak.

*gyerekkoromban a környékünkön elég sok volt a kóbor kutya. Szerencsére sose derült ki, hogy működne-e az ötlet, de kést, ólmost illetve ezt-azt sokszor miattuk vittünk magunkkal. Necces helyzetben mindig a kitérés működött a legjobban. De adott esetben kis önbizalmat adott azért, ha volt valami az embernél. Hozzáteszem, gyerekkoromban a '80-as években azért messze más volt az általános közbiztonság, ma már sötétedés után valami hardver nélkül szerintem ne menjen az ember utcára.

Na így visszaolvasva ez is jó hosszú lett, de jókat nosztalgiáztam rajta.

(#2025) lugosi válasza schawo (#2023) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Ha nem jól alakulnak a dolgok, akkor bátor Sir Robin nyúlcipőjét felvéve angolosan távozok"

Simán én is így csinálnám, teljesen egyetértek.

(#2026) schawo válasza lugosi (#2024) üzenetére


schawo
titán

Én is a nyolcvanas években voltam gyerek, akkor még ez abszolút mindennapos volt. Nekem is volt késem, mi is nyújtóztunk vele. Azt hiszem egyszer egyik gyerek, akit ismertem, megsérült. Én nem voltam ott, de utána én féltem, nem játszottam többet. Ja, meg egyszer eltalálták a kés nyelével a sarkamat, utána nagyon sokáig, kb. 15 éves koromig rendszeresen fájt, valószínűleg lepattanhatott belőle egy darab. (otthon persze azt mondtam, hogy rosszul léptem) Haverokkal dobócsillagoztunk (hú, mekkora VHS-divat volt) Volt gázsprém, mindenféle számokkal, amiről már azt se tudom, hogy mit jelent (de ez talán a 90-es években volt már). Az egy más világ volt, senki nem törődött semmivel, épp szétrohadt a rendszer, kívülről belülről, mindenki mással volt elfoglalva, mint hogy a gyerekek mivel játszottak. Meg hát a matchboxon, a késeken, és a focilabdán kívül nem volt más, ami leköthetett volna bennünket. És a nap akkoriban is 24 óra volt. Gyakran untam halálra magamat. Aztán jött a Commodore, a műholdas tévé 85-ben, majd a gördeszka, a kvarcjátékok, és utána már a veszélyes késes, meg egyéb hülye játékok (volt hogy kővel dobáltuk egymást játékból, míg valakinek be nem törtem a fejét egyszer) kihalódtak, mások se játszották már. 83 és 88 között sokkal nagyobb volt a különbség, mint 88 és 18 között.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2027) gyapo11 válasza Snoop-y (#2019) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Egy ilyen rugos kesnek amugy oszinten mi az ertelme?

Nálam levélnyitó, jó keskeny a penge, befér a leragasztott boríték résébe. Sokszor nyulkálok érte, nem lehet fix pengés, ha tokban van, akkor macera kivenni. Lehetne még egykezes nyitású, de én mindig szélesebb pengéseket láttam olyanban.
Persze igazából a levélnyitó kés lenne erre a célra való, de olyat minek vennék, ha vehetek rendes kést is. :)

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2028) gyapo11


gyapo11
Topikgazda

A fegyverhordás témához: létezik az elrettentés. Hiába nem tudok én bánni megfelelően valamivel, a másik fél ezt nem tudja. És ő minél jobban bánik vele, annál inkább tudja, hogy milyen veszélyes az, ami nálam van.
Persze az nem jó, ha utcán fegyveres harc alakul ki, de önvédelemre szerintem OK. Én jobban szeretem a nagyobb darab dolgokat, mint pl. bot, nagyobb elemlámpa, illetve a szintén tiltott sokkolót, amihez nem kell gyakorlat, és biztosan hatásos, hacsak nincs páncélingben az ellenfél.
Az igazi a képzettség lenne, elvenni a másiknál levő akármit és lecsapni puszta kézzel, ez hatásos a többiekre is ha többen vannak. Lőfegyver ellen ez már nehezebb, de az még szerencsére nem nagyon elterjedt MO-on.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2029) betyarr válasza lugosi (#2024) üzenetére


betyarr
veterán

mintha csak az én gyerekkoromat olvastam volna :DDD visszagondolva tényleg nagy mázli,hogy sérülés nélkül megúsztam.és én ráadásul nagyon korán kezdtem: kiloptam otthon a fiókból a kést és csak úgy lazán a nadrágszíjamba dugva járkáltam meg "menőztem" a tőlem pár évvel idősebb csajok előtt,hogy ha bajba kerülnek,akkor majd én megvédem őket (5-6 éves lehettem :Y ).
volt egy szomszédos parasztház mellettünk falun (még az ükapáméké volt),na ott aztán jól el lehetett bújni a szülők elől és dobálni a kést,baltát,sarlót stb. a gerendába meg az ajtóba :DDD meg még sorolhatnám.
jah,meg a szülők vettek disznóöléshez egy késkészletet,amit ugyancsak megszereztem.azokat is dobáltam,meg emlékszem,hogy az egyikkel levágtam egy akácfa ágat.püföltem vagy egy órát,mert elég vastag volt.mondanom sem kell,hogy teljesen tönkre ment.kaptam is rendesen,amikor lebuktam :DDD
erre a nyújtós játékra én is emlékszem.ott centizgettük egymás lábát néha.azért az sem volt piskóta ;]
meg vagy 20 évvel ezelőtt fősulin az egyik csoptársam is ilyen "késes" gyerek volt.a csizmájában hordta.mindig nála volt.egyszer egy alkoholgőzös hajnalon (olyan 4 óra lehetett) elmentünk a garázsához,hogy ott még valamit öntünk a garatra.na,előkerült a csizmájából a kés és azt kezdtük hajigálni garázsajtóba.szóhoz sem tudott jutni,amikor meglátta,hogy "vérprofi" vagyok benne.míg neki 10-ből jó ha 1-2 alkalommal sikerült beleállítani,addig nekem meg 7-8-szor.nagy részegségében még meg is hajolt a tudásom előtt :DDD

vagy jó tíz éve olyan környéken kellett hazajutnom,ami hát...még jóindulattal sem volt valami biztonságos.főleg sötétedés után.akkoriban én is hordtam magamnál bicskát.de aztán rájöttem,hogy oké,hogy biztonságérzetet ad,vagy előfordul,hogy elég elővenni és elijeszti a támadót,de mi a helyzet akkor,ha előrántom és akaratlanul is valami baleset történik?valaki beleesik és elpatkol,akkor aztán onnan már csak egy helyre lehet jutni: a "zaciba".meg szinte biztos hogy használni úgysem merném sem ember,sem állat ellen :N

[ Szerkesztve ]

(#2030) schawo válasza betyarr (#2029) üzenetére


schawo
titán

Hát ezaz, nem merném használni, mert nem akarok börtönbe kerülni. És mivan, ha a másikban nincsenek ilyen "gátlások"?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2031) betyarr válasza schawo (#2030) üzenetére


betyarr
veterán

akkor kerül az ember az áldozat szerepébe.ha valaki kést ránt ellenem,én,még ha van is nálam,lehet elővenni se merném,hanem felhúznám a nyúlcipőt,amíg lehet.ha lehet.még így is,hogy a dobálásban van egy kis gyakorlatom.de ha késharcban lennék némileg képzett,még akkor sem használnám ember ellen soha.sőt!állatot sem tudnék bántani.egyszer hívtak vadászni.naná,hogy nem mentem :(

[ Szerkesztve ]

(#2032) Snoop-y válasza lugosi (#2024) üzenetére


Snoop-y
veterán

Ezzel az a baj ,hogy sokaknak fogalma sincs milyen konnyu megolni valakit szoval inkabb nem veszem elo.
A vadaszkest is kirandulaskor hordom csak.
Van katonai nevelopalcam is fent van a padlason azzal is hamar meg lehet olni valakit. Edzesen kiprobaltuk ,hogy mi tortenik ha fejre tamadnak vele. Igazabol nem tudtam olyan kicsit utni vele (kuzdelem kozben) ,hogy ne szakadjon be a "koponya".

Nuncsakum nekem is volt egesz jol tudok vele banni :D
Evekig kuzdosportoltam 8 evig versenyeztem is de ha valaki utcan kest rantana elo tuti elfutnek.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#2033) Snoop-y válasza betyarr (#2029) üzenetére


Snoop-y
veterán

Kuzdelemben kest nem dobalunk. Ahhoz 100%-ra biztosra kell tudnod milyen messze van toled a celpont. Ha kicsit messzebb/kozelebb vagy mint gondolod akkor a nyelevel fogod eltalalni.

Krav maga edzo is mondta keses tamado elol el kell futni :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#2034) Snoop-y válasza Snoop-y (#2032) üzenetére


Snoop-y
veterán

Az lemaradt ,hogy kokuszdion teszteltunk :B

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#2035) gyapo11


gyapo11
Topikgazda

Igen, a kés nagyon veszélyes. Egyszer próbáltam nyers sertés csülökkel, olyan könnyen beeszaladt a 13 centis evőkés, ami nem is volt olyan hegyes, hogy meglepődtem. Pont ilyen könnyen menne bele emberbe-állatba is, ha nem ér csontot.
Késharcba én se mennék, de azért az önvédelemnek nem csak az elfutás lehet a módja.
Másrészt mindig elkeserít, amikor kutyatámadásról olvasok hírt, ami sokszor halálos vagy maradandó sérüléseket jelent. A kutya ellen meg pont jó a kés, csak előtte rá kell haraptatni valamire. Ütni nem érdemes, nem érzi olyankor. Esetleg gázspray, de késben jobban bízok. Persze itt megint a szabályozásba ütközünk, 8 cm-es pengével nem sokra lehet menni, nagyobbat meg csak elcsomagolva lehet szállítani, a kutyát meg nem tudom megkérni, hogy légyszi várd meg amíg előszedem. Szóval ha választani kell, hogy leharapja mondjuk a kezemet, vagy a rendőr fog büntetni a nagyobb kés miatt, akkor lehet, hogy a büntetést választom. Egy 10 centis horgászkést hordok a hátizsákban, tokban, ráfoghatjuk, hogy el van csomagolva.
Van egy baseball ütő-szerű elemlámpám, ütni nem nagy szám, de fém, és valamennyi ütést vagy harapást fel tud fogni. És azért térd, sípcsont, fej ütések sem lehetnek kellemesek. és sokkal veszélytelenebbek, mint a kés.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2036) Snoop-y válasza gyapo11 (#2035) üzenetére


Snoop-y
veterán

Kessel nem kell szurkalni mert egyreszt nagy a valoszinusege ,hogyha nem arra terveztek elakad valami csontban vagy eltorik. Vagni kell.(az osszes hivatalos harci kes ilyenem volt btw es nem azokat amiket reklamoznak ,hogy ilyen spec ops meg anyamvalaga az egy ketelu dardara hasonlito eszkoz a penge fele hajlo ujjvedovel)
Egy kutyat kb 3mp kivegezni ha raharap valamire az lesz az utolso megmozdulasa es mar el is nyiszaltak a torkat.
Angliaban tavaly is volt halalos kutyatamadas ahol kb vegigneztek ,hogy az embert halalramarja pedig meg egy kest is odadobtak a figuranak csak nem merte hasznalni...
Ha en vagy egy kutya akkor tuti puszta kezzel is darabokra szedem nemhogy egy kessel.
Van egy pont amin tul egy kutyat nem lehet elhessegetni meg kapalozni fele valoszinu sokan ezt nem ismerik fel es mire eszbekapnak mar keso. A marcangolasos harapasok nagyon hamar legyengitenek a nagy verveszteseg miatt es ha ilyenkor foldre kerulsz hamar veged lehet ha nyakon harapnak.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#2037) schawo


schawo
titán

Viaszolás, kommentár nélkül [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2038) gyapo11 válasza Snoop-y (#2036) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Tkp. nem kell megölni a kutyát, elég vagy támadóképtelenné, vagy harapásképtelenné tenni. Legjobb lenne leütni eszméletlenre, ha ez lehetséges. Filmekben az embereket mindig egy tarkóütéssel intézi el a gonosz. :)
Ha nem tud harapni, mert átvágtam az ehhez szükséges izmokat, akkor már nem tud kárt okozni. Hogy ebből a sérülésből föl tud-e épülni, azt nem tudom, meg azt se, hogy egy bavadult kutyán mennyire pontosan lehet ezt a vágást megoldani. Esetleg Achillles inakat, hátsó láb nélkül sem tud már támadni.
Ha jobban belegondolok, nem vagyok fölkészülve én se, de ha van nálam kés, legalább esélyem van improvizálni, és akár nyerhetek is. Puszta kézzel bizonyos méret fölötti kutyával szerintem nem tudnám fölvenni a harcot eredményesen. Két kézzel a nyaka fölső részét megragadva talán nem tudna harapni. De még jobb lenne, ha nem lennének az utcán gazdátlan kutyák.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2039) betyarr válasza gyapo11 (#2038) üzenetére


betyarr
veterán

szerintem ilyen dolgokat nem lehet mérlegelni.főleg,ha váratlanul rád ront egy őrült eb.ebben az esetben mire ezek átfutnak az ember agyán,addigra a kutya bevisz több harapást is.ilyenkor max reflexszerűen lehet cselekedni.
ha már a kézben a bökő és esetleg volt pár méter a kutya és az ember között és valamennyire felkészül a delikvens,még akkor is gyorsabb a kutya.vagyis szúrja/vágja az ember ahol éppen éri.legalábbis én így képzelem el.

(#2040) gyapo11 válasza betyarr (#2039) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Már pár evésen túl van a Qing, és még nem fentem újra. Érezhető az él gyengülése, de még használható. Az Icelt már biztos fentem volna, szóval kopásállóbb az éle. Papír szerint ugye 59+-1 HRC. A kérdésem az lenne, hogy még keményebb kés még éltartóbb lenne, vagy a keménységtől függetlenül milyen anyagú kést keressek, ami a legtartósabb éllel rendelkezik?

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2041) gyapo11


gyapo11
Topikgazda

Alin szétnéztem, 70-es HRC-vel találtam séfkéseket, de inkább 5 "-osat vennék evéshez.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2043) schawo válasza gyapo11 (#2041) üzenetére


schawo
titán

70? :)) :))

Megnyerték a lódításversenyt :DD

60 fölé nem egyszerű vinni bármilyen rozsdamentes acélt is anélkül, hogy ne legyen üvegszerűen törékeny. A jobb, hagyományos acélok elmennek 60-61-ig, ha nagyon profin hőkezelik, a drága, porkohászati acélok 63-64-ig, aztán kifújt. Ami afölött van azt te nem akarod késként látni. Elérni sem könnyű, de használni meg aztán rémálom.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2044) schawo válasza gyapo11 (#2041) üzenetére


schawo
titán

Ha igazán jó éltartású acélt szeretnél evésre, akkor a S30V acélos vadászkést keress alin, azokat (jó esetben) 60-62 körül szokás edzeni.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2045) schawo válasza schawo (#2044) üzenetére


schawo
titán

Most nézem, hogy ezek jó rész kamu hamisítvány. Valami teljesen más, kínai vacak acélra van csak egy S30V felirat nyomtatva. Felejtsd el.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2046) gyapo11 válasza schawo (#2044) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Ahogy elkezdtem a keresésnél lépkedni 60 fölött, jöttek a vadászkések, bushkraft stb., de nekem ezek a széles és vastag pengéjükkel nem jók. Már ez a Qing is elég vastag. Talán valami fölfelé görbülő keskeny filéző még jó lenne, ha van olyanban kemény.
Ha abból indulok ki, hogy csak kíváncsi vagyok az igazán kemény kés használhatóságára, akkor az evőkés a jó, azt sokat használom és olcsóbban megúszom.
Ha a legkopásállóbbat keresem, akkor már szóbajöhet a séfkés is. De azt nem hiszem, hogy használat közben csereberélném ha jön egy csont, de azt se szeretném, hogy a sok kipattogzás miatt fűrész legyen belőle, szóval séfkésnek nagyon keményet nem találom jó ötletnek. Evéshez viszont OK, kenyér, paradicsom, szalonna, szalámi stb, ezekhez jó a bármilyen kemény is.
Most nem érdekes az anyag, hogy rozsdamentes, vagy sok szenes, vagy por, mindegy, csak vagy nagyon kemény legyen és/vagy nagyon kopásálló.
Egyelőre akkor nézek S30V anyagú késeket.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2047) schawo válasza gyapo11 (#2046) üzenetére


schawo
titán

Jó a szénacél is? Keresek neked ebayen valami jó kis shirogami vagy aogami kést.

Van egy csomó rozsdamentesem, de a kedvenceim továbbra is a japó szénacélok. Baromi kemények, nagyon tartósak, és mégis nagyon jól élezhetők.

Igazán japó, D-nyeles, damaszk aogami [link] (kb 62 HRC körül, ezt a gyártót ismerem, nekem is van tőle késem, ennek a 8"-os testvérét használom nagykésként)

Inkább európai forma shirogami [link] (valószínűleg 60-61 HRC lehet, de ez csak jó tipp, shirogamit ilynre szokták edzeni általában)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2048) gyapo11 válasza schawo (#2047) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Bármilyen acél jó, kemény és/vagy éltartó legyen.
A második link jobban bejön, szétnéztem az eladó store-jában, találtam még szebbeket, de nem ír sehol keménységet.
Közben néztem alin és ebayen is, az S30V-re tömegével jönnek a bicskák, konyhai kés egy se. Még ez is jó lenne, ha nem lenne 10 cm alatt a pengehossz.
Japán késre keresve meg nincs jó alak, a sashimi lenne jó, de azok 20 centisek, enni az nagy. Van is egy ilyen késem, finom szeleteléshez előveszem, jó lapos élszöggel éleztem, de enni nem jó.
Magas hrc értékeknél hamar felszalad az ár.
Széles pengét nem szeretem evéshez, van egy 16 centis séfkésem, nem jó enni vele. 13 centi alattiak sem jók, mert az meg már kicsi.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2049) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Ha már erről beszélgettek, az opinel carbon-ját hova teszitek éltartósságban?
A rozsdamentessel van hosszabb tapasztalatom, azt sokat használom, könnyen meg lehet nagyon élesre élezni, de nem éltartó.

(#2050) schawo válasza gyapo11 (#2048) üzenetére


schawo
titán

Ha alacsony pengét szeretnél akkor a Tojiro F-925/F-926 késeket tudom ajánlani. Ez is 60-62-es keménységű [link] Ennek érdekessége, hogy egyoldalas élezésű.

Esetleg Buck Open Season Boning Knife csontozó? [link] (ilyenem van, de sose jutna eszembe vele enni :) ) Ez is olyan 60-61 HRC keménységű.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.