Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58154) junior11


junior11
veterán

Pár napja használom a legújabb 66-os verziót, ki szerettem volna próbálni milyen a Chrome-hoz képest (legújabb, 73-as kiadás).

Szerintem sokat fejlődött, szép, jól testreszabható felület, szinkronizáció is működik. Gyengébb gépen sem vettem volna észre, hogy lassítaná. Laptopon akksiról még nem használtam, de majd szintén kipróbálom, hogy milyen az üzemidő ugyanolyan netezés és használat mellett, mint Chrome, Edge esetében.

Ami számomra negatívum a Chrome-hoz képest:

- nagyobb RAM használat, nemhogy kevesebb
- kicsit lassabb (pl. ha már több oldal van egymás után megnyitva, lassabban tölti be, mint a Chrome, YouTube, Facebook lassabb, mint a Chrome-on szintén)
- beépített jelszókezelő már kicsit fejlettebb a Chrome-ban
- beállításokban még mindig nincs nagyítás funkció - mármint ha egyszer beállítom megjegyzi az összes oldalra (tudom, ki lehet váltani bővítménnyel)

Kb. ennyi, amúgy szerintem bőven használható és szerethető böngésző a hibái ellenére is (a Chrome-nak is vannak, semmi sem tökéletes), ha még egy kicsit javítanának a gyorsaságán egyes esetekben és főleg a memóriakezelésén, használatán (állítólag 67-es verzióban már jön olyan funkció, ha jól tudom, hogy a háttérben a nem használt megnyitott oldalakat "altatni" fogja tudni vagy ilyesmi és végre be lehet állítani, hogy mely bővítmények legyenek aktívak privát mód alatt - ezt nem is gondoltam, hogy eddig nem lehetett FF alatt).

Éppen tegnap olvastam, és szinte megdöbbentő a Chrome 65%-os használata, Edge, Opera szinte sehol, FF is már 10% alatt...

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.