Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58151) vohanyi


vohanyi
senior tag

Nekem semmi sem változott a frissítés után is így néz ki :
[kép]

Minden állíthatő, szöveg színe, mérete a taboknál..stb.. akit érdekel,a komlett chrome mappa letöltése ehhez :
[link]

(#58152) LEON_01 válasza vohanyi (#58151) üzenetére


LEON_01
tag

De Te nem is használsz - a kép szerint - többsoros könyvjelzőt és most azzal van a gond.

(#58153) csako


csako
veterán

67 beta release notes végre kint van, két dologról már írtam, ami feltűnt, és még ezek az érdekesek szerintem:
Májusban jön tervük szerint a következő stabil verzióban is a Webrender Win10+Nvidia kombókra default bekapcsolva.
Másik érdekesség, hogy két külön telepített firefox is futhat egymás mellett egyszerre.

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#58154) junior11


junior11
veterán

Pár napja használom a legújabb 66-os verziót, ki szerettem volna próbálni milyen a Chrome-hoz képest (legújabb, 73-as kiadás).

Szerintem sokat fejlődött, szép, jól testreszabható felület, szinkronizáció is működik. Gyengébb gépen sem vettem volna észre, hogy lassítaná. Laptopon akksiról még nem használtam, de majd szintén kipróbálom, hogy milyen az üzemidő ugyanolyan netezés és használat mellett, mint Chrome, Edge esetében.

Ami számomra negatívum a Chrome-hoz képest:

- nagyobb RAM használat, nemhogy kevesebb
- kicsit lassabb (pl. ha már több oldal van egymás után megnyitva, lassabban tölti be, mint a Chrome, YouTube, Facebook lassabb, mint a Chrome-on szintén)
- beépített jelszókezelő már kicsit fejlettebb a Chrome-ban
- beállításokban még mindig nincs nagyítás funkció - mármint ha egyszer beállítom megjegyzi az összes oldalra (tudom, ki lehet váltani bővítménnyel)

Kb. ennyi, amúgy szerintem bőven használható és szerethető böngésző a hibái ellenére is (a Chrome-nak is vannak, semmi sem tökéletes), ha még egy kicsit javítanának a gyorsaságán egyes esetekben és főleg a memóriakezelésén, használatán (állítólag 67-es verzióban már jön olyan funkció, ha jól tudom, hogy a háttérben a nem használt megnyitott oldalakat "altatni" fogja tudni vagy ilyesmi és végre be lehet állítani, hogy mely bővítmények legyenek aktívak privát mód alatt - ezt nem is gondoltam, hogy eddig nem lehetett FF alatt).

Éppen tegnap olvastam, és szinte megdöbbentő a Chrome 65%-os használata, Edge, Opera szinte sehol, FF is már 10% alatt...

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#58155) vlevi válasza junior11 (#58154) üzenetére


vlevi
nagyúr

Megpróbálom többször nem leírni :), hogy nálam a Directwrite miatt, PC-n szóba sem jöhet a Chrome. 1-2 perc után fáj a szemem attól, hogy kicsit homályos a szöveg. Opera, Vivaldi pedig még rosszabb, arra csak ránézek, és zárom is be.

(#58156) junior11 válasza vlevi (#58155) üzenetére


junior11
veterán

Elhiszem, természetesen mindenkinek más lehet a véleménye.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#58157) Syl válasza junior11 (#58154) üzenetére


Syl
nagyúr

Én például kifejezetten örülök, hogy a nagyítás funkció nem olyan elcseszett, mint a többi böngészőben, hanem oldalak szerint tudom beállítani és azokat meg is jegyzi.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#58158) junior11 válasza Syl (#58157) üzenetére


junior11
veterán

Igen, ez is igaz, megvan a maga előnye is ezáltal. Amire még kíváncsi lennék, ha tudtok benne segíteni, pár jelszót elmentettem, engedélyezett az automatikus kitöltése az adatoknak bejentkezés során - pl. itt a ph-n is, viszont ilyenkor is mindig kéri a mesterjelszót - enélkül nem tölti ki az FF automatikusan a felhasználónevet - mailt és a jelszót? Chrome-nál így van. Köszi.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#58159) mpo válasza Syl (#58157) üzenetére


mpo
veterán

Én meg nem is tudom, hogy a többiben hogyan oldották meg a nagyítást, mert még a Chrome jöhetett volna szóba amikor megjelent, de nálam nem nyert. Fönn van a gépen végszükség esetére.

Ha érted, akkor már elavult.

(#58160) Syl válasza junior11 (#58158) üzenetére


Syl
nagyúr

Én a jelszavakat KeePassXC-vel kezelem, így a FF mesterjelszós megoldását nem ismerem. Régen úgy volt, hogy a beállított mesterjelszót FF indulás után csak egyszer kérte (az első passwordos oldal betöltésekor), utána már mindet automatikusan kitöltötte.

(#58159) mpo

Krómot arra tartom, hogy a céges fiókot (levelek, drive, könyvjelzők, a cégre megvásárolt szolgáltatások belépései stb.) elkülönítsem a magántól.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#58161) mefistofeles


mefistofeles
addikt

Skacok! A firefox "elfelejtette" a jelszavaimat. Sok éve használom de sosem volt még ilyen problémám. A felhasználónevek megvannak, a jelszavak eltűntek...
Vissza lehet valahogy hozni őket?

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#58162) Cs1csó válasza junior11 (#58154) üzenetére


Cs1csó
félisten

A Chrome gyári nagyításában a léptékek nem tetszenek pl. 125 majd 150 és ha valaki 140-esen szeretné használni mert a 125 kevés a 150 sok?

Syl

Ha jól tudom a Chrome-ban lehet minden oldalt vagy egyes oldalakat is nagyítani:
A jobb felső sarokban a legördülő menüben változtatjuk a méretet akkor az csak az adott oldalra fog vonatkozni, de ha a beállításokban változtatjuk meg az glolbális lesz gondolom ez úgy is működik hogy a globális elállítást is lehet adott oldalra helyileg módosítani.

Sajnos már nem marad amúgy sem több alternatíva: Chromium alapú böngészők és a Firefox ennyi.

(#58163) farkas-j


farkas-j
őstag

Kezd a Firefox nagyon az idegeimre menni!!! :O Nem elég az "aliexpress féle" lapbefagyás hiba, tegnap szembesültem egy újabb hibával. Beakartam lépni a TP-Link C5 v1.2-es routerem beállításaiba. Megjelent a bejelentkező oldal, beírtam a nevet jelszót majd a belépés gombot. Beléptem, de ahogy valamelyik opcióra rákattintottam, egyből kidobott. Újra bejelentkezésnél meg már egyből visszadob a bejelentkezési oldalra. IE-el simán be tudok lépni és normálisan működik. Már többször újraindítottam a routert. Nosza elő a független telepítésű Win10-es laptopot, azon is a FF 66. van. A jelenség hajszál pontosan ugyanez. IE és Chrome alatt működik, FF-al nem. A guta üt már meg! Most csináltam a cégnél a céges laptopommal is egy bejelentkezési kísérletet FF 66-al, de itt is pont ugyanezt produkálja. Annyi még tudni kell, hogy nem a 80-as portot használom a belépéshez hanem egy egyedi két számjegyűt, de eddig ezzel nem volt gond. Eddig csak a kiegészítők és a számomra testre szabható felület miatt maradtam a FF mellett, de úgy látom egyre nagyobb az esély a szakításra.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#58164) Cs1csó válasza farkas-j (#58163) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kiegészítő böngészőnek használj már gondolom NEM lepsz be a router-ed menüjébe napi szinten és nem nézelődsz ott órákon keresztül, arra használj olyan böngészőt amivel jó.

Mikor még egy bő éve a Honfoglaló műsor hájpja miatt kipróbáltam újra a játékot Firefox-on nem működött kellett a java vagy flash player-t telepíteni ezt nem akartam ezért chrome alatt toltam.

(#58165) farkas-j válasza Cs1csó (#58164) üzenetére


farkas-j
őstag

Persze, megtudom oldani a router beállítását másik böngészőből. De normális dolog ez??? :W

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#58166) Cs1csó válasza farkas-j (#58165) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem, de sajnos van ilyen, nekem is van egy oldal ami szétesik Chrome alatt ha nagyítottan nézem ezért váltottam mert az egy fontos oldal számomra, de idővel meg is kedveltem.

Van pár hiányossága:
- a favicon-ok képét friss telepítés után nem tudja szinkronizálni egy külön kiegészítőt telepítek arra a rövid időre amíg frissíti a 300 könyvjelzőm favikon-ját - CHECKMARKS -
- a helyesírás elemzője nem tud egyszerre angol és magyar nyelven szűrni sajnos sok angol szót használok és emiatt jó lenne persze van szótára amivel meg lehet jegyeztetni ezeket a szavakat és menteni.

+1 adalék: az én router-emnek pl. a böngésző megjegyezte a belépési adatokat Chrome alatt és csak annyit kell tenni hogy odakattintok és már be is lép Firefox-nál ez így nem működik pedig ott is tudja mindkettőt a jelszókezelőben látszik. Az történik hogy amikor a router oldalára megyek akkor a jelszót azt beírja de a felhasználónevet nem tölti ki azt nekem kell beírni mindig, de emiatt nem váltok vissza Chrome-ra.

[ Szerkesztve ]

(#58167) Syl válasza farkas-j (#58163) üzenetére


Syl
nagyúr

A minap valakinek Mac-en Safari és Chrome alatt ugyanilyen Aliexpress belépési problémája volt.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#58168) junior11


junior11
veterán

Srácok, aki használja a FF beépített jelszókezelőjét, reggel adtam meg a mesterjelszót az asztali gépen, most ugyanezzel a FF fiókkal vagyok bejelentkezve és minden szinkronizálva a laptopon, az elmentett jelszavak is itt vannak, viszont a mesterjelszó hiányzik - nincs bepipálva - ha ezt megteszem ismét újat akar generáltatni velem - nem engedi ugyanazt használni, amelyet reggel az asztali gépen adtam meg neki. Ez nem szinkronizálódik a gépek között? FF esetében egy másik gépen új mesterjelszó kell, nem lehet ugyanazt használni mindenütt? Azt hittem ugyanaz lesz, hisz egy fiókról van szó. Köszi minden tanácsot.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#58169) junior11 válasza junior11 (#58168) üzenetére


junior11
veterán

Közben megtaláltam a választ, a mesterjelszó nem szinkronizálódik, szóval vagy ugyanazt, újat lehet megadni egy másik gépen vagy akár semmilyet. Csak most azt nem értem még, miután beállítottam a laptopon is a mesterjelszót, a FF megnyitása után azonnal feldobja az ablakot, hogy adjam meg neki, de nem értem miért? Nincs megnyitva olyan webhely sem, ahová be kellene jelentkezni, vagy bezárom az ablakot pár perc múlva ismét feldobja...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#58170) Pierre75


Pierre75
senior tag

Megmaradtam a 61-es FF-on, az elmúlt hetekben napi jelleggel kiírja hogy frissítsek. Ehhez semmi kedvem.
Van arra mód, hogy ne zaklasson kéretlenül?

(#58171) Kékes525 válasza mefistofeles (#58161) üzenetére


Kékes525
félisten

Ha van profile mentésed akkor igen.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58172) Apollyon válasza Pierre75 (#58170) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Jobban tennéd ha áttérnél ESR firefoxra, az a 60-as verziónál tart, de a biztonsági frissítéseket megkapja.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#58173) junior11


junior11
veterán

Jött frissités, 66.0.1-es verzióra.

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#58174) Pierre75 válasza Apollyon (#58172) üzenetére


Pierre75
senior tag

Végül ezt tettem. Köszi!

(#58175) Pierre75 válasza Pierre75 (#58174) üzenetére


Pierre75
senior tag

Új telepítés és jött vele a gyomorideg mikor visszatettem volna az S3 fordítóját, de az nem volt sehol. Kínlódtam itt a linkelt xpi-vel, de az a böngészőből kilépés után törölte magát. Szerencsére átrakva a portable verzióból az S3 rendben működik.

(#58176) farkas-j válasza Pierre75 (#58175) üzenetére


farkas-j
őstag

Telepítsd fel az s3Translate 6.19-es aláírt verzióját s3translator-6.19-fx_signed.xpi. Ellenőrizd, hogy megfelelően működik e. Ha nem, telepítsd fel a 6.24-es nem aláírt verzióját s3translator-6.24_no_werify.xpi. Írd be a címsorba: about:debugging#addons Ott lesz a kiegészítők ideiglenes telepítése. Rakd fel a 6.24-et. Indítsd újra a böngészőt, majd telepítsd fel a 6.19-et. Írd be a címsorba a 6.19 elérési útját, majd telepítsd fel. Címsorba írd be pl. D:\downloads itt kiválasztani a s3translator-6.19-fx_signed.xpi -it és kész.
Segítség és az XPI-k letöltése.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#58177) Oliverda válasza junior11 (#58173) üzenetére


Oliverda
félisten

Nálam olyat csinál, hogy egyszer csak eltűnnek bizonyos képek a nyitott oldalakról és csak újratöltéssel jönnek vissza. :U

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58178) junior11 válasza Oliverda (#58177) üzenetére


junior11
veterán

Nekem meglepően lassan indul elsőre, aztán már okés. Amit még mindig nem értek, miért kéri minden egyes alkalommal a mesterjelszót, ha elindítom a böngészőt s még csak a kezdőképernyő jelenik meg - ilyenkor ha megadom elkedzi a szinkronizációt - ilyen esetben már egyéb oldalra bejelentkezéskor nem kéri, automatikusan kitölti az adatokat. Supportban úgy olvastam, bejelentkezéskor csak első alkalommal kéri a fő jelszavam (pl ide a ph-ra), de nem így van, eddig minden egyes alkalommal, nem értem, miért, mert így ennek semmi értelme...

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#58179) Füleske


Füleske
addikt

Mint kiderült a Process Lasso program miatt szakadozott a Youtube. Már azt hittem a Firefox vagy a Windows a hibás. Mellesleg a program épp a kevés teljesítmény miatt lett telepítve. (celeron processzor, integrált vga)

(#58180) Kékes525


Kékes525
félisten

Itt is leírom, mert ide is tartozik. Ne használjátok a MEGA addont a MEGAsync programmal, ha Sandboxie-ban futtatjátok a Firefoxot, mert a MEGA addon ki tud lépni a homokozóból és átadja az azon kívül futó MEGAsync-nek a vezérlést és a letöltendő fájl így kikerül a homokozóból. Tegnap tapasztaltam egy vírus letöltésekkor (rar csomagban volt, a link a vírus topikból LiLxWaYnEx-tól származik). Mindegyik program a legújabb volt. MEGA 3.55.2 (már van frissebb), MEGAsync 4.0.2, Firefox 66.0.1 64bit, Sandboxie 5.28 64bit.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58181) Cs1csó válasza Kékes525 (#58180) üzenetére


Cs1csó
félisten

:Y A MEGA account-omat is töröltem! (nem ;] )

(#58182) Oliverda válasza Oliverda (#58177) üzenetére


Oliverda
félisten

Más bajok is vannak. Sleepből visszatérés után rettentően lagol jó néhány másodpercig. Ilyet a korábbi verziók nem csináltak.

mod: Hogy lehet kisakkozni, hogy ne akarja minden áron telepíteni a legfrissebbet? A beállításoknál kikapcsoltam, de nem nagyon hatotta meg. :U

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58183) Cs1csó válasza Oliverda (#58182) üzenetére


Cs1csó
félisten

3 utat látok előtted:
1. hagyod hogy frissüljön mindig a legfrissebbre - én így vagyok és semmi gondom
2. áttérsz az ESR verzióra ami kb. még a 60-asnál jár
3. áttérsz egy másik böngészőre

(#58184) Oliverda válasza Cs1csó (#58183) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem lehet kikapcsolni az automatikus frissítést? :F

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58185) Noxy válasza Oliverda (#58184) üzenetére


Noxy
veterán

3utools a PC-re,
majd abban Stop iOs Update.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#58186) Oliverda válasza Noxy (#58185) üzenetére


Oliverda
félisten

Windowsról van szó.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58187) Syl válasza Cs1csó (#58183) üzenetére


Syl
nagyúr

2.a. Kipróbálja a Waterfox-ot.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#58188) Oliverda válasza Syl (#58187) üzenetére


Oliverda
félisten

Vagy minden indításkor letiltom a frissítés indulását. Eddig ez tűnik a legegyszerűbbnek.:)

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58189) Cs1csó válasza Oliverda (#58188) üzenetére


Cs1csó
félisten

NEM kötekedésből: mi a baj a frissítésekkel? Ha valami spéci munkára kell a böngésző akkor inkább használd a már említett ESR verziót.

(#58190) Oliverda válasza Cs1csó (#58189) üzenetére


Oliverda
félisten

Feljebb írtam, hogy mi a baj a legfrissebb verzióval. Nem a frissítésekkel van gondom úgy általában.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58191) Noxy válasza Oliverda (#58186) üzenetére


Noxy
veterán

Bocsánat, :R összekevertem a mobilon a topikokat.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#58192) Kékes525 válasza Cs1csó (#58181) üzenetére


Kékes525
félisten

Csak Sandboxieban futtatott Firefox böngészőnél érdekes, de ha tudod, akkor odalehet figyelni. Nekem is megvan a MEGA fiókom. :D

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58193) Beren válasza Oliverda (#58184) üzenetére


Beren
tag

De ki lehet:

1. Csinálj egy distribution nevű mappát a program mappájába, ahol a firefox.exe is van.
2. Egy text editorral (akár jegyzettömb is lehet) csinálj egy új fájlt, kopizd bele a következőket:

{
"policies": {
"DisableAppUpdate": true,
"DisableFirefoxStudies": true,
"DisableSystemAddonUpdate": true,
"DisableTelemetry": true
}
}

3. Mentsd el a fájlt a distributon mappába policies.json néven.

Ennyi. Én portable verziót használok, ott külön-külön mappában van a 32 és a 64 bites verzió, így a mappát a benne lévő fájllal mindkettőbe betettem. Azóta csak akkor frissít, ha én is akarom - akkor átmozgatom a kérdéses mappát máshova és újraindításkor automatikusan frissül a FF.

(#58194) Oliverda válasza Beren (#58193) üzenetére


Oliverda
félisten

:R

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58195) Beren válasza Oliverda (#58194) üzenetére


Beren
tag

Ezek szerint sikerült? :)

Azt elfelejtettem írni, hogy a kód nem csak a frissítéseket kapcsolja ki, hanem a telemetriát és a Studies-t is, de gondolom, ez egyrészt nem feltétlenül baj, másrészt ki lehet venni a felesleges sorokat (ha mondjuk mégis akarsz telemetrikus adatokat küldeni, akkor kihagyod a "DisableTelemetry": true sort).

(#58196) Oliverda válasza Beren (#58195) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem :D

Figyelmen kívül hagyja és automatikusan visszalövi erre:

Egyébként, ha letörlöm a letöltött frissítést és nem nyitom meg az optionst addig rendben van.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58197) LEON_01 válasza Beren (#58193) üzenetére


LEON_01
tag

Nálam működik. Köszi a tippet. Bár nálam az automatikus frissítés telepítése le volt tiltva csak jóváhagyással települt, de ez így sokkal jobb. :R

(#58198) Beren válasza Oliverda (#58196) üzenetére


Beren
tag

Pedig ennek működnie kellene... A policies.json fájlnak az a lényege, hogy vállalati környezetben, ahol jobb, ha Gizike nem akarja hackelni a Tűzrókát, be lehessen állítani, le lehessen tiltani mindenfélét.
Itt a Mozilla kapcsolódó GitHub oldala, nézd meg, hátha én írtam el valamit (a portable más könyvtárstruktúrát használ), esetleg te hagytál le egy kapcsos zárójelet.
Ha a helyén van a policies.json, akkor ilyesminek kell megjelennie a frissítési beállításoknál:

Ugyanez ("A frissítéseket a rendszergazda letiltotta") jelenik meg a FF névjegye ablakban is.

[ Szerkesztve ]

(#58199) Oliverda válasza Beren (#58198) üzenetére


Oliverda
félisten

Másodjára sikerült. Nem tudom mi volt a gond, lehet egy elütés vagy hasonló. Köszi!

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#58200) #81556480


#81556480
törölt tag

Üdv!

facebook egyik napról a másikra azt csinálja, hogy némelyik kép csak így tölt be:

Ha újraindítom a gépet, és visszalépek ugyan ehhez a képhez , ugyan ez lesz a hiba.. Van hogy másikat megnyit rendesen , azaz nem hiányzik jobb oldalról a komment szekció. És ilyenkor a jobb gomb se működik.

Ez böngésző probléma ?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.