- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Csak a példa kedvéért mondtam, a lényeg az hogy akármivel oda tudod rögzíteni. Cellux nálam még nem nagyon olvadt meg, habár elektronikus cuccokra nem használtam. A szigetelőszalag az ami teljes katasztrófa és rögzítésre alkalmatlan.
és igen, kábel kötegelővel egyszerűbb, de lehet pl. kétoldalas ragasztószalagot is használni.Igénytelen hatás meg nem mindegy, a gép a polc alján csücsül és dolgozik, amíg stabil és a légáramlás nincs blokkolva addig tök mindegy mi hogyan áll benne.
-
TurboK0
tag
Gyárilag nem, mert nincs hova felfüggeszteni ha mindenhová ventit teszel. De gyakorlatban egy 2.5" SSD-t akárhova be tudsz szerelni, akár úgy is hogy oldallapra vagy táp tetejére celluxozod. Nincs benne mozgó alkatrész, teljesen mindegy neki hogy hogyan lóg.
Nálam előlapi venti tartóra van szerelve egy fém felfogatón az SFX táp, a táp és az előlap közötti résben egy 2.5" SSD, a procin egy NH-U12A, hátul-felül-alul meg venti. Egyébként alsó venti semmit nem ér, az elől vagy hátul lévő viszont sokkal többet.
-
TurboK0
tag
válasz
viperabácsi #65356 üzenetére
Szerepelnek az idei éves termékpalettán mint "új termék". OEM beszerzőknél ez fontos szempont, ezért fordul el gyakran hogy egy-egy termék új néven kerül piacra (pl. belépő kategóriás kártyáknál gyakran előfordul).
-
Köszönöm a segítséget!
-
Vigneau
félisten
-
BiP
nagyúr
Sajna igen. Ez így kínzás. Főleg, hogy venti se nagyon volt benne.
SSD-vel viszont a NAS méretét bukja el, azért ugyanazt a tárhelyet SSD-ből nem olcsó mulatság.
Nekem 3 vinyó van csak +1 2.5-es rendszerSSD a NASban, de inkább elengedtem az ITX házat, és egy sima ATX-ben van. Inkább ne legyen kompakt, minthogy idő előtt megdögöljön.#65384 wd.taz :
Látszik, hogy fizikailag még elfér, csak konzol nincs hozzá. De ha fabrikálsz neki, akkor bele fog menni. -
Azt hiszem én inkább elengedem ezt a házat. Jónak néz ki, de nagy kínlódás bele építeni. Inkább az Inter-Tech IM-1 Pocket házat rendeltem meg. Kb. 6 literrel nagyobb a mérete, de ez azért férősebb legalább annyival.
-
BiP
nagyúr
Ahogy nézem, a Jonsbo oldalán csak olyan képek vannak, [link] ahol bár pont 3 venti van rajta, de valóban nem látszik benne semmilyen drive, pedig azt írja, 1x3.5 vagy 2x2.5-es meghajtó fér bele.
Találtam egy videós tesztet, ahol 1:58-nál pont látszik, [link] hogy hova kerül, És sajnos gyakorlatilag az elülső venti helyén van a drive bay.
A 2 vízszintes rögzítőt tudod állítani, hova kerüljön, aszerint, hogy venti, HDD vagy SSD kerül rá.Ettől még szerintem egy 2.5-es SSD-t bárhova el tudsz dugni a házban, van, aki 4db 3.5-es vinyót préselt bele. [link]
-
wd.taz
aktív tag
Szia.
Ezen agyalok én is.
Tegnap ránéztem az ali-ra, hátha van olyan tartó konzol amiből 4db van, de semmi.
Lehet gyártani kell hozzá lemezből, plexiből valamiből.
Nekem 14-es lesz alul és elől, fent egy 12-es. Oda mellé szerintem elférne egy ssd, csak kellene hozzá a konzol.Tazi
-
Sziasztok,
Jonsbo C6-ba beépíthető legalább egy darab 2,5" SSD, ha alul, elöl és felül is van egy-egy-egy 120-as venti? Nem igazán tudok kiigazodni rajta képek alapján... ATX tápegység menne bele mATX alaplappal, gyári hűtővel és egy rövidebb, tápcsatlakozót nem igénylő videókártyával. A tápegység is moduláris, tehát nem lenne benne kábelrengeteg.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
AxBattler #65373 üzenetére
+1
Szerintem is. Esetleg nem-e lehet mikro "áramszünet" (pillanatnyi feszültségesés) amit a készülékek átvészelnek ugyan, de okozhat LAG-ot.
Amennyiben van ilyen, úgy egy szünetmentes tápra kellene tenni a konfigot és a hálózat elemeit.Nálunk előfordul hetente többször is, ezért minden reggel leállítom a NAS-om, csak este működik.
-
sasNAXO
aktív tag
Léteznek pl. aliról beszerezhető M.2 A+E key --> M.2 M-key átalakítók amik a WIFI kártya helyére mennek, egy 2230-as SSD állítva sanszos hogy elfér a wifi kártya helyén (picit magasabb lesz mint a wifi blokk volt, nyilván ház függő). Persze csak ha nem kell wifi. Fontos, erről nem minden alaplap tud bootolni.
-
ququ
kezdő
bocs ha láma kérdés, de itx alaplapba mi a legjobb megoldás második ssd beszerelésre? pcie foglalatba képzeltem el m.2 ssd-t, de abból ugye 1 van ami már foglalt
gondolom a sata lesz a megoldás, de ahhoz van valami adapter, hogy m.2-t tudjon fogadni? ha igen akkor abból milyen kell, hogy max sebességgel menjen? asrock b550m-itx/ac az alaplap
-
sasNAXO
aktív tag
Most adtam el az 5700G-s konfigomat, vagy legalábbis a főbb részeit.
Nekem ami bevált stabilitás tesztre: elindítom a Unigine Heaven Benchmarkot és hagyom körbe futni egyszer teljesen (ez azért kell, hogy igp részére a memória allokáció meglegyen, különben elszáll memória hiánnyal), majd utána elindítok egy y-crunchert 1-6-0, vagy most már talán 2-6-0 (ami lefoglalja majd a maradék memóriát, szóval ne indíts rá semmit). Ha instabil a memória, akkor ahogy a y-cruncher váltogatja a teszteket előbb-utóbb garantált restart lesz belőle.3-4 óra ilyen futás után stabilnak tekinthető a rendszer.
Én a helyedben ezzel kezdenék.Ezen kívül tudok egy ilyet mutatni, de nem túl sok értelme van kategória, mert csak a Heaven Benchmark-ot futtattam. Na most a Ryzen szereti a dual rank memóriát, és úgy tűnik az APU is, mint a tesztből itt látszik. Nekem az APU-s konfigban 4400MHz cl20 single rank memória volt, ami nagyon gyors, de mégis, a régebbi, dual rank 3600 cl18-as memória gyorsabb volt nála egy picivel.
Legalábbis ebben tesztben, sajnos mást nem volt kedvem már tesztelni amikor ezt csináltam.Jó kérdés, hogy mondjuk egy dual rank 3600Mhz cl16 mire lenne képes vajon...apró probléma nem szokták feltüntetni melyik memória dual rank, és melyik single rank - utóbbi időben a többség ide tartozik tudtommal.
-
trog
tag
Sziasztok! Egyáltalán nem értek az overclockhoz, undervolthoz és hasonlókhoz, ezért gondoltam itt érdeklődöm, mert többen is írtatok a témával kapcsolatban.
Online pókerezem 12 asztalon átlag 3 perces hosszúságú meccseken, ahol ha elszáll a gép miközben játszom és lelopják a bent lévő stackemet fájdalmas lenne belebukni egy upgradebe az upgrade árát amit egy megszakadással/kékhalállal vagy egyébbel is előfordulhat, és nincs rá garancia, hogy másodjára nem fog előfordulni egy újabb beállítás megpróbálásával. Persze tolok majd pár tesztkört alacsonyabb téten, de kíváncsi vagyok a véleményekre.
Tervezek 5700G-re váltani 5600gről, az alaplapom gagyibyte A520i AC, az lenne a kérdésem, hogy érdemes lehet-e a RAM-ot is cserélni a mostaniról valami nagyobb sebességűre, ez a 3200as RAM amit oc nélkül támogat az alaplap.Egy kis extra gyorsaság nem ártana a gépnek, mert a mostani setuppal 12 asztalnál előfordul, hogy tapasztalok néha akár fél másodperces laggot is játék közben, nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezt mi okozza. A gépnek elvileg simán bírnia kéne, de mivel a fentebb leírtak miatt elengedhetetlen, hogy stabil legyen a rendszer és főleg erre használom a gépet nem nagyon férne bele egy fagyás vagy hasonló ami gondolom az overclockal járhat, mert simán belekerülhet a RAM-ok árába akár egyetlen leállás/lefagyás is. A táp egy 200W gold táp ami az inwin chopin maxokban is van.
Röviden tehát a kérdés, érezhetek-e különbséget a RAM-ok gyorsabb sebessége miatt, illetve várhatóan mennyire lesz stabil egy overclockolt RAM-os setuppal az 5700g proci és az említett ITX lap mellett, illetve érdemes-e azt is cserélnem a procival együtt, vagy inkább várjak amíg berakom az új processzort, aztán majd utána meglátom.
Köszi a válaszokat előre is. -
mpierre
veterán
válasz
viperabácsi #65362 üzenetére
2011v3 procis topikban megfordult pár fura nevű lap. Ahogy elnéztem nem volt velük eget rengető probléma. Rendeltetésszerűen működtek.
Ezen tapasztalatokból kiindulva nem hiszem, hogy egy ilyen lappal gond lenne. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65366 üzenetére
Vajon milyen rootkit lehet abban az uefi-ben, hogy ennyire olcsó?
Mondjuk LAN party-s gépnek ami amúgy nincs netre kötve jó lehet, de kövezzetek meg, én ennyire kínai lapról nem akarnám futtatni a mindennapi dolgokat. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Amikor nekem volt Manli Nvidia videókártyám (kínai, a világ harmadik legnagyobb oem gyártója), alig bírtam eladni, mert senki sem ismerte. Közben röhögve hozta ugyanazt a szintet értelemszerűen, mint egy Asus, vagy MSI és minőségben is szuper volt (fém hátlaplemez, masszív, pontos illesztések, stabilitás).
Nem kell félni ma már akínai cuccoktól. Ami nem kínai az hamis. Két jó off példát hadd osszak meg:
A hazai viszonyok között él még az a tévképzet, hogy a kínai az sz*r. Főleg ha olcsó. Ld. MG Zs gépkocsija, ami lepipálja minőségben az alsó középkategóriás európai modelleket, közben olcsóbb, mégis vesznek egy használt "üzletit" ugyanannyiért inkább helyette, ami nem is jobb minőségben.
Másik példa. Gyerek ráfüggött - persze miattam - a star warsra. Nézegettem neki a normális fénykardokat. Ami itthon legolcsóbb fém nyelű, akksis fénykard volt, az 29000 volt, jelenleg dark apprentice néven 35000. Echte ugyanaz (de még a címkék, csavarhelyek, foglalatok is) temuról véve 7000 ft ingyen szállítással. És itt nem az európai volt előbb...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Én a bios/uefi miatt valszeg sose fogok.
Kínaiak nem a terméktámogatásról híresek, egy alaplapra meg éveken át jönnek a frissítések, pl. Asrock B650I is 5 napja kapott egy újat, holott a B850I is kint van már.
Viszont pl. minipc-t ha nagyon-nagyon jó árban lenne inkább kipróbálnék, ott ugye fix az alkatrész, nincs az, hogy újabb procit raksz bele. -
A.Winston
tag
válasz
flashpointer #65363 üzenetére
Meg frissitesek hogy jonnek ezekre? Egy generaciot azert meg kidob amd szerintem am5-re.
-
flashpointer
őstag
valaki tapasztalt tag par honapja mintha rendelt volna ugy emlekszem. Mondjuk az asrock b650i 50 euroval dragabb, ha valami problema van (gari) vagy el kell adni, annyival nem olcsobb a kinai se, 80 euroe meg nem lesz : )
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Black&White #65360 üzenetére
4 sata, 2 nvme és 2 videokimenet...azért ez meghaladja sok "normális" gyártó képességét...
-
Black&White
addikt
AM5 fronton is kezdenek éledezni a kínai gyártók, egzotikumként meg elfér itt is: [link]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zed1983 #65358 üzenetére
szerintem nem szabad mindig cutting edge termékekből kiindulni. én ha fejlesztek idén vagy jövőre, akkor lesz egy új platformom, a régi fullos AM4 lapom meg valószínűleg nem adom el. jó lehet bele egy ilyen. mehet második gépnek, feleségnek, családba, ismerősnek. még plusz pár év életciklus.
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #65355 üzenetére
Értem, hogy az AMD még hozza ezeket hiszen van rá kereslet ezek szerint, csak normális alaplap nem lesz már hozzá..
-
válasz
viperabácsi #65356 üzenetére
"Ezért a gyakorlatért korábban már az Intel is kritizálta az AMD-t, pedig mindketten ugyanazt csinálják: rendszeresen piacra dobnak régi architektúrák köré épülő, a megjelenés időpontja alapján újnak tűnő processzorokat."
-
viperabácsi
addikt
válasz
HUN_Sector #65355 üzenetére
Mondjuk ezeknek mi értelme van ?
-
HUN_Sector
őstag
Újabb 6db AM4 apu érkezik
[link] -
Vigneau
félisten
Félreértés ne essék, ez a gyári alap kerregés, ami nem üzemi hiba, szimplán alap jelenség. Csak van, akit zavar, van, akit nem.
Nálam 43°C körül kapcsol be alapból, aztán meg le, ha már hűvösebb. Így változtattam a ventigörbén és alapból folyamatosan 470RPM-en megy, majd onnan pörög fel a terhelés függvényében.
-
Vigneau
félisten
Igen, egyedül arra kell figyelni, hogy egy manuális ventiprofilt állítson be neki az ember, és akkor nem csinálja az elindulós, leállós kerregését.
Én azért szeretem ezt a kis RTX 3060 Ti-t, mert kompakt. Egyedül a PowerColor RX 6700 XT Fighter lenne erősebb nekem ebben a méretben (23cm-ig), vagy egy Zotac RTX 4070 Twin Edge. De utóbbi azért már igen drága.
-
echterion
nagyúr
válasz
flashpointer #65348 üzenetére
Á, az nem opció, annyi helyem nincs a gépnek.
-
A.Winston
tag
Ezt csak úgy itt hagyom. SFF “fogd meg a söröm” kategória.
[kép]
DAN C4 szépen kicentizve egy suprim 4090-el.
Bontani átlagnál többet kellett, de módosítás nélkül elfér. A házhoz kapott vga “légcsatorna” még az alátámasztási gondokat is megoldja.
(Igen, kábel szűkös, direkt megnezni szedtem szét épp, de patika minden csatlakozó. 90% power limit és 144 fps korláttal használom.) -
echterion
nagyúr
válasz
flashpointer #65339 üzenetére
Nekem se kellene 30 literes ház a Strix X570-I + 1080-hoz, de hát a vízhűtéshez még ez is szűkös. Tegnap leengedtem a vizet, de hogy az mekkora cumi volt. Ugye nem maradt hely a leeresztő csapnak, így okoskodni kellett, hogy hol bontsam meg úgy a kört, hogy ne ússzon el minden. De kész van, már csak találnom kell olcsón egy 240-es, 45mm-es radit...szerintem a sima 30-asok nem bírnának el 200-220W-tal értelmezhető hang mellett.
-
Acsi
aktív tag
válasz
flashpointer #65339 üzenetére
Egyel kisebb kártyával a 4L is elég lenne
-
Acsi
aktív tag
Sziasztok!
Én ezekkel csatlakoznék a csapathoz:
Gépház Corsair 2000D de az nem végleges. -
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65336 üzenetére
Touché.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
sasNAXO #65331 üzenetére
D5 pumpának nem igazán van hangja, olyat kell venni, a ventik suhogása hangosabb. Mellette van teljesítménye.
HUN_Sector: sima desztvizet használok némi alkohollal vegyítve az algamentesség jegyében. Oda kell figyelni az összeszereléskor, teszteléskor és akkor nem folyik ki. De volt már példa nálam is csati leesésre (én hibám volt), nem lett semminek baja, pedig állt a víz a 6970-esem tetején.
-
rxmiss
tag
válasz
AxBattler #65322 üzenetére
koszi!
lehet sporolas is az oka, legyartatni kevesebb retegbol allo nyakot olcsobb, vagy annyira mobil a cucc h a laptopokat vettek szabvanynak
de az is lehet h a sajat mini gepeik vannak ennyire vekony lappal tervezve, ami viszont ertheto, mert szinte egyetlen soc az egesz es ezt hasznaltak itt is, csak a kiterjesede ezesetben nagyobb. $399 volt, a black friday-os $359-kor meg sokalltam az arat
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #65329 üzenetére
Ami még visszatart, az a pumpahang. Míg mondjuk egy Noctua venti elég csendes tud lenni 500-600 rpm-en, addig a pumpa úgy tudom mindig teker. Vettem egy használt 240-es aio-t csak úgy kipróbálni, alapjáraton nem vészes, de a léghűtés csendesebb azért.
Illetve nekem nincs is akkor teljesítményű alkatrészem ami szükségessé tenné a dolgot. -
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #65327 üzenetére
Érthető. Az első lépés a nehéz. Aztán az elvezetendő hő mennyisége egy ponton túl nehezen kezelhető csak léghűtéssel.
Az első 0,9 - 1,0kg-os procihűtőnél éreztem azt, hogy eddig és ne tovább. Amúgyí nincs para előre kevert folyadék kell és ha ki is folyik, csak fel kell szárítani és minden mehet tovább. (Évente, 2 évente érdemes folyadékot cserélni.) -
sb
veterán
válasz
sasNAXO #65327 üzenetére
Szerintem itt vmi bugos. A ram (feltehetően) sántikálás kapcsán is ezt gondolom. Lehet, hogy amikor extra várakozás van akkor vmi checknél áll le, iterál egy kicsit. Eleve mire megjelenik vmi bios kép, addigra rohadt sok idő telik el amikor épp olyanja van.
De mondom, az alap boot is lassú. Nem is tudom mikor láttam ehhez hasonlót utoljára... 10 éve?
Asrock amúgy. Az előző AM4-es lapom is az volt, ott (egy pár elcseszett bios után helyreállítva) minden pöpec volt, gyors, hibátlan, remek (és nem nyögvenyelős) tuning. Ill. volt MSI Bazooka is... na az pl lassabb volt és kicsit háklisabb a ram oc-re. De alapvetően az is korrektül ment. Itt kicsit X-akta. De már megszoktam, túl sokáig volt jó minden.
Ill. amúgy itt hever a B650 is év eleje óta, csak át kéne szerelni...
-
echterion
nagyúr
Ígértem pár képet a kész konfigról. A zöldön még látszik hátul pár kósza kábel, azokat elraktam, a piroson már jól vannak elrendezve. Jól jönne egy pár pcie fordító még, hogy a kártya mögé kerülhessenek a vga tápkábelei. Illetve raktam egy extra ventit a felső radira, meg emeltem a szivattyú fordulatszámán, most 2550 rpm. Olyan nagy változásokat nem okozott a hőfokokban.
A Merlin meg 'bekaphassa, hogy csak ma adták fel a feb. 16-án leadott rendelésem. Lehet át se veszem, aztán küldhetik vissza a pénzem. Ennyi erővel az aliról is rendelhettem volna a cuccokat némileg olcsóbban... -
sb
veterán
válasz
rxmiss #65321 üzenetére
A lapot nem vettem észre, hogy hajlana pedig én is úgy kezdtem, hogy meg se néztem működik-e a gép, csavarhúzó és kikaptam a házból.
Mást még nagyon nem próbáltam, pl. Type-C display. Boottal nekem nem volt gondom, gyors volt eddig minden alkalommal.Én épp a dekstoppal szívok. AM5 A620, de a drágább fajtából való, nem fapados lap és hasonló élményeim vannak: boot idő eleve rohadt sok, AM4-en a monitor nem kapcsolt be mire a win login screenen volt a gép, itt meg gondolkodik 10mp-t (ez konstans) mire bejön a boot képernyő... néha meg még többet, amikor épp olyanja van. Néha ránézek, hogy tényleg bekapcsoltam-e vagy wtf van. A ramkezeléssel is van valami nyűgje (gondolom a fentiekkel is összefügghet), mert még 6000-en sem stabil, 10-ből 1x pl el se indul. Aztán meg megy vígan és memtest gond sincs. Persze 7000-es rammal... Kabaré. Ja és nem is hibernál.
A Ryzen1-et hagytam ki eddig, Ryzen2-től mindenem volt, noname és jó chipes ramokkal is szinte mindig és azonnal max OC-vel toltam gond nélkül. A híres ramproblémákból, nehézkes tuningból semmit nem érzékeltem. Ez meg olyan mint vmi erősen bétás lap.
-
válasz
HUN_Sector #65323 üzenetére
Alig kapni pár helyen, bevezető ár... egyébként ja.
-
válasz
rxmiss #65317 üzenetére
Grats hozzá, durva kis cucc!
az alaplap vagy kevesebb retegbol vagy sokkal vekonyabb retegekbol all, mint amikhez hozzaszoktam, nyeklik nyaklik. az atx csatlakozot felelmetes bedugni is es kihuzni is, tulsagosan szorul, a lap meg hajlik.
Mondjuk ez gáz... bár valszeg' ők nem tolják olyan régen az ipart, mint pl. a Gigabyte.Más: Jonsbo ITX hullám a mgyar boltokban... TK-0 51k HUF, T6 58k HUF!
-
rxmiss
tag
meg
azert messze nem tokeletes a lap. a kiszamithatatlan bios post idok az oruletbe kergetnek, bekapcsolasonkent hol furgen tapaszkodik, hol mint a terhes anyatetu, anelkul h barmit valtoztattam volna.
az alaplap vagy kevesebb retegbol vagy sokkal vekonyabb retegekbol all, mint amikhez hozzaszoktam, nyeklik nyaklik. az atx csatlakozot felelmetes bedugni is es kihuzni is, tulsagosan szorul, a lap meg hajlik. aki a wifi kartya elhelyezeset, lefogatasat es az antennacsatlakozok kivezeteset tervezte, azzal is elbeszelgetnek kicsit.
feldugtam a monitoromra egyszerre usb-c-n es hdmi-n keresztul is, belehalt a bootolasba es olyan kephibakat csinalt, mintha tulmelegedett volna a gpu.de amikor megy, akkor zsenialis. kicsit olyan, mint egy hisztis csajba lenni szerelmesnek.
a korabban megenekelt lzmod a24-v5 hazikoban elfer kenyelmesen, kiveve, hogy kitakarja a prociventi a 220-as tapcsatlakozot, szoval az most 'lengo' aljzat.viszont fel tudok rajta loni harom vm-et (egy tuzfal, egy linux kliens es egy linux szerver vm traffgen-nek, a tuzfal az egyik ccx-en, a masik ketto a masikon) es egy alom dolgozni vele. kapnak egy intel e810 halokartyat 2x2x25G-s breakout konfigban es szembekotom a ket portot egy 100G-s dac-kal. pci passthrough-val hasit gyonyoruen. egy otliteres dobozban. "bamulatos, hol tart mar a tudomany... "
-
sb
veterán
válasz
rxmiss #65317 üzenetére
Welcome!
Én írtam a barebone (790S7) változatáról fentebb, azt rendeltem, hűtőcserére is apellálva, de az nem jött be. Azon kisebb a cooler de még így is simán hűthetőnek tűnik, itt is vicc a 70 fok szvsz egy ilyen cpu-tól. Meg még barkácsolni is lehetne rá custom hűtést ha muszáj... még kiderül megtartom-e végül vagy még csereberélek.
De az biztos, hogy brutál konfig. Mondjuk már ez sem az otthoni kategória. Kb. a szobában található többi gép (2db desktop hatmagos és 2db noti) szumma teljesítményét tudja egyben. -
rxmiss
tag
azt hiszem sokan ismeritek azt a (rovid ideig tarto) erzest h 'megerkeztem'.
megjott a minisforum bd795se lap a 7945hx procival, ami egy skylake 6130-at valtott nalam. eg es fold! megdobbento a kulonbseg az uj cucc javara. es mivel ebben van integralt gpu (610m, tudom, tudom) ezert az egyetlen pcie slot-ba be tudtam tuzni egy munkahoz valo halokartyat, nem kell riserrel egy gpu es egy halokartya. a ket m.2 helyre ment egy-egy felteras x4 ssd (az egyik win tesztelgetni, masik linux, de kesobb a windows helyett egy titkositott ssd lesz a linux alol hasznalva, ceges forraskod csak titkositott meghajton lakhat) es kapott 2x32G so-dimm-et (5200-on jarnak csak). procihutonek feltettem egy t30-as phanteks-et (nehogy a venti legyen a szuk keresztmetszet) mert pont befert a hazba es mert nagy kedvenc ez a venti.
75W-ra van allitva BIOS-ban a proci, igy minden magot terhelve 4500-4600MHz-et tart hosszabb idon keresztul is (10 perc alatt sem esett le).
be-sz@-ras!
ugy allitottam a ventiprofilt bios-ban h ha a proci eleri a 70 fokot, akkor maxon jarjon. na olyankor azert durva hangja van, de nem is tolti ideje nagy reszet igy. magat a hutobordat nem akarom bolygatni, bar lattam elvetemulteket gpu vizes blokkot ratenni.(nem er megkerdezni h egy 16 magos 32 szalas procit miert kellett lecserelnem egy masik 16c32t-re!)
-
echterion
nagyúr
Köszi mindenkinek, eddig nekem is tetszik a dolog. Felraktam az elő- és az egyik oldallapot (az üveglapra még nem ragasztottam rá a régi üvegről leszedett rögzítőket, de holnap arra is sort kerítek), betoltam az asztal mellé, hogy legyen az oldala is kicsit zárt. Egy órát játszottam, így jöttek ki ezek a hőfokok egy 23 fokos szobában (most már nem annyi
). Úgy 15 perc után már nem változtak szignifikánsan az adatok, szóval veszek egy 240-es 45-ös radit, hogy még szebb legyen majd a végeredmény. Addig jó lesz ez.
AxBattler: holnap megcsinálom a lapot és teszek fel képeket a kész gépről.
sb: Méghogy egyszerű, tudod te, mennyit agyaltam az elrendezésen, meg hogy mit vegyek bele, amit lehet is kapni aprón olcsón és el is fér?
Nem veszek mást, jelenleg nincs melóm, így a költségvetés elfogyott erre a célra. De mondjuk nekem az 1080 is elég most, FSR-rel meglepően jó 2k monitoron. -
echterion
nagyúr
válasz
mpierre #65305 üzenetére
P200a.
Mit mondhatnék, malacom volt.
Egész jól alakulnak a hőfokok is. 4-5 teszt lement, cpu 58 fok, gpu 47 fok maximum. Pumpa 1800-ra állítva. És működik a lapon a temp senzor csati is, a hőmérőm szerint 38 fokos a víz maximuma. Ez mondjuk picit sok sztem, bár a szenzor a pumpa melletti alsó portba van tekerve, lehet, hogy ott melegebb van. Persze nyitott házzal mindez, majd lezárom meg jobban is megküldöm, de most meccset nézek. -
Vigneau
félisten
válasz
wd.taz #65298 üzenetére
Nekem kezdetben így nézett ki. Hááát, azóta már volt némi változás.
-
echterion
nagyúr
Meguntam a várakozást merlinre, megcsináltam abból a gépet, ami van itthon (picit vastagabb cső meg kevesebb 90-es csati). Egész szépen elfér, most megy a pumpa másik gépről, utána meg tolom a teszteket. Szivárgás így 10 perc után még nincs sehol. Kíváncsi vagyok, elég lesz-e így. Ha igen, szereznem kell egy 45-ös dupla radit.
-
sb
veterán
válasz
sasNAXO #65293 üzenetére
Nem védve, inkább csak árnyalva a dolgot, ez itt egy kb. egy desktop 12 magos (7900X) cpu + GTX 4060/4070 gpu és a jobb kiszerelésekben 64-128GB ram.
A cpu 160k, gpu 130-250k, a ram pedig mondjuk 45/50-tól 150k-ig bezárólag. (és van alatta egy mITX lap ami szintén értelmezhetően mondjuk 80k-tól indul...A cpu ráadásul csak TDP kérdése, amúgy a 16 magos 7950X-et is hozhatja... vélhetően jobb fogyasztással. 220k-s proci.
Szóval ez itt messze nem otthoni netezős gép, és erre jön rá az AI, brutál drága NV dgpu-val szoktak ilyen modelleket hajtani de mivel a világ ramja sem elég a modelleknek, ott is sokszor a 24GB-os kártyák jöhetnek szóba, ill. 2db, dupla rammal 2x12-24GB. Nos, az is messze van a 128GB-os Halo kiépítéstől és mennyibe kerül? Ez workstation, a 96-128GB-os meg a nemlétező (Win-nel és x86-tal... Apple gépek vannak csillióért) kategória. Annyit írnak rá amennyit akarnak.
Abu írta anno, hogy ez milyen jó gamer noti lesz mert intergrálva kis helyen elfér... vicces volt ezt látni. Ágyúval verébre kategória ezt arra, vagy bármi hétköznapira használni. Illetve a 32GB-os változatok a fenti miatt lehet, hogy jóval olcsóbbak lesznek és abból majd mehet az ütős igpu-s konfig. A tesztek alapján egyébként brutál lett. Fogyasztásra is remek.
szerk: Még a többivel is lefelé csaltam árban mert a ram is négycsatornás 8000-es, tehát ezt sem tudod megvenni igazából más konfigban. Ill. a gpu rész is jobb szvsz mint a diszkrétek, perf/W-ra jobbnak tűnik egyben a konfig és a ram is közös aminek lehet(ne) további előnye. Végül is már játék szempontjából az is az, hogy nincs vram limit.
A gyártó viszont ettől függetlenül egy túlárazott, kisszériás "prémium"(nak gondolt) cégnek néz ki. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged