- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
TurboK0 #65925 üzenetére
Naja, azért a 35k-s árcédulához kell is valamit "villogni"...pun intended.
Egyébként az M.2 adapter faja, meg azért látszik hogy aki sorozatgyártja azért beleölt nem kis időt hogy optimalizálja az elrendezést.
Még az lenne vicce, ha PCIe porton keresztül VGA dokkolót lehetne rákötni, mondjuk 5080-al.
-
rxmiss
tag
válasz
TurboK0 #65902 üzenetére
erdekes lesz latni h ott mi a szuk keresztmetszet, mert hiaba van itt sokkal tobb elerheto memoria, ha a memoria-savszel fog limitalni. de en is nagyon kivancsi vagyok, gondolom nem csinalta volna meg az AMD, ha nem lenne ertelme
epp azon filozok h keressek-e 3090-et 24G-vel ebay-en AI-ra vagy varjam meg ebbol mi lesz -
tippm86
tag
válasz
TurboK0 #65730 üzenetére
Wraith Stealth hűtővel csendes beállításon netezés közben 33-35 fokos, Diablo IV alatt 70-75 fokos a proci.
Volt nekem régen egy ID-Cooling IS-40X, hát gyorsan megszabadultam tőle.... nekem egy hatalmas csalódás volt. (3200G-n volt)
Utána volt egy Jonsbo Hp400-as, az sokkal jobb volt. -
BalageK
tag
válasz
TurboK0 #65730 üzenetére
A legtöbb lp hűtő csodákra képes, ha a többnyire 90mm ventit lecseréled 120mm-re. Na persze, ahol ehhez van elegendő hely - mert adapter kell majd, az meg +x mm, széltében, hosszában és magasságban egyaránt. És ahol a blokk jellemzői (termikus) egyébként jók az adott felhasználásra.
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #65677 üzenetére
Ez elég fura, a Be Quiet is elég jó táp, Gold is, a kisebb teljesítmény is elvileg előny kis fogyasztásnál. Elvileg 10%-ra 79.4% van megadva. Az kb. a 46W, ez alapján ott 36.5W körül lehetne a valós fogyasztás.
Vagy fordítva, ha extrém jó a Seasonic, mondjuk 90% 33W-ra, akkor 30W... abból meg a BQ 60-65% körülre jön ki. És hát 600W-os táptól is fura lenne 5% loadnál 90%.
Furcsán nagy a gap a kettő között. Főleg ha a méretet is nézem. De csak érdekességképp írom.
@flashpointer
Ryzen AI Max: Erster Strix-Halo-Mini-PC 1900 eur
64GB-os már van 1400-1500 körül. -
sb
veterán
válasz
TurboK0 #65588 üzenetére
Meg magokat, CU-kat... de pont ez a lényege. Bekerül egy átlag gépbe, nulla extrával és az életben nem lesz kihasználva 6-8 sávnál több. Ahogy magból is van olyan ahova bőven elég 4-6 mag... máshova meg 12-16 se rossz, hogy a gpu-król már ne is beszéljünk.
Szerintem legyen megoldás minden szegmensre és aztán lehet válogatni melyik megfelelő adott célra.
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #65558 üzenetére
Valóban ez a lényege, de úgy látszik lesz lepattanó is: AI Max 385: 8c + 32CU és pl. a framework-nél van "csak" 32GB-os kiépítés is. Ez AI-ra kevés lesz és ennek megfelelően árazásban sem tűnik elszálltnak.
A Strix Point se lesz rossz ha jön desktopra, bár őszintén, én lefelé is várnék már valamit. Néztem az Asrock industrial 4x4 "lapokkal" az AI 340/350-et. Korrekt cucc. Jó lenne, ha ilyesmi is jönne. A 2x0 széria ha jól látom gyk. a mostani desktop APU széria, de abban is vannak kisebb APU-k. Gyanítom ilyesmiket már nem fogunk látni nagyon custom megoldásként sem.
-
Oliverda
titán
válasz
TurboK0 #65578 üzenetére
Lehetne még sorolni, hogy melyik herélt vagy részben frissített chipből nem adtak ki desktop tokozásút. Elég világosan látható, hogy milyen stratégia mentén dolgoznak: mindegyik Zen iterációval megjelent egy széria.
“A Medusa Point még nagyon messze van.”
A következő, innen az országból is látható napfogyatkozás pedig még sokkal messzebb. -
sb
veterán
válasz
TurboK0 #65505 üzenetére
A He-t kihagytam valóban, pedig tudtam... a lemezekre tippeltem én is.
Amit írtam azt nem a mostani szériák alapján tettem, régebbiek voltak. Red volt nálam is a leghalkabb, de csak a 3-4TB-os vonalból. 5TB már gáz volt. Purple nem extra hangos, de van hangja. Blue nálam nem volt rossz, de szintén régi típus. Toschibából meg fura amit írsz, ott tesztekben is hasonló vélemények voltak, 2-3TB vonalon voltak halk cuccok.
Amikkel befürödtem: nagyobb Red, összes Seagate ().
@echterion
Ebben nincs tapasztalatom sajnos. Bár van/volt a routereimen USB, de soha nem használtam ilyen célra. -
válasz
TurboK0 #65500 üzenetére
LOL az igen... Most nézem, hogy a 8 terás Samsung QVO 240k körül megy ÁK-n... https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/870-qvo-2-5-8tb-sata3-mz-77q8t0bw-p583515252/
Nyilván nem a legjobb széria, de ráírsz 6-7 terányi adatot, aztán utána csak olvasol róla, ahhoz bőven elég ez is.
-
kutga
félisten
válasz
TurboK0 #65419 üzenetére
Támadt ma reggel egy vad ötletem, hogy mi lenne, ha a 'nagy' gépemet költöztetném be ebbe a házba, a kis szervert hagynám az asztal alatt, ahogy van.
Az nagyjából ami az adatlapomon van, meg 2 darab 2,5" ssd:
I5 10400F, GIGABYTE H510M H V2, Corsair VENGEANCE LPX 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz, SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 6600, DEEPCOOL PF500 500W.Ebbe menne így az IS-50X V3, amit végül megrendeltem, ha elbírja a procit. Más az alaplap elrendezése, máshol vannak a sata portok, és ebbe más bővítő kártya nemigen menne. Ezt a gépet játékra használom (10-15 éves címek kb), emellett általános irodai munkára. A ház ventiket egyelőre áttenném a mostani házból, ami egy DeepCool CC360.
-
Vigneau
félisten
válasz
TurboK0 #65284 üzenetére
Az nekem az alsó foglalathoz nem is lenne jó, bár most már csak egy SATA-t használok, mióta van NVMe SSD-m. Ezért is nézegettem inkább a flexi verziót, de 24.4 cm x 22.6 cm-es lapnál még nem volt rá szükség. Bár ha meglesz egyszer a 2. NVMe is, akkor ugrik a SATA kábel végleg.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TurboK0 #65284 üzenetére
Kolléga erre gondolt: Delock Sata Flexi. Eszméletlen jó cucc kisgépbe.
-
válasz
TurboK0 #65235 üzenetére
Válogathat a júzer a fazonok között.
#65236 flashpointer
Fix hátlaphoz még nem volt szerencsém, lehet hogy jó dolog (több felhasználótól olvastam már), de én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.
Realtek ALC897 Audio Codec-et látok mindkét modellnél, lásd a linkjeimet. -
válasz
TurboK0 #65232 üzenetére
B850M Steel Legend sokkal erősebb VRM-el rendelkezik, mint a Pro RS, és Realtek ALC1220 audio kodekje is jobb, mint a Realtek ALC897 + thermistor kábel köthető rá.
B850M Pro-A és Pro RS között viszont semmi különbséget nem látok...
-
mpierre
veterán
válasz
TurboK0 #64895 üzenetére
Itx. Ez asztalon lesz, mint a pink gépecske, nem az asztal alatt. Árdzsibí nem lesz, így megnézem, hogy mutat a Bequiet sfx power 3-mal az Ophion 7l.
De már kialakult a dizájn, már csak be kell szerezgetni szép lassan.
Amúgy HA-ról én is pukkantottam már corsair sfx 450-et. Eddig vagy 2-3-at. Sőt a htpc-be is HA-s táp lakik.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #64497 üzenetére
A 600W-os anno a tesztek alapján nagyon jó volt, de a sima A1 ház amiben benne volt, mára már őskövület.
Az A1 plusban a IW-GD650PS modell van ha jól nézem. Ez külön kereskedelmi forgalomba - hivatalosan - nem kerül, csakúgy mint a chopin tápok.
Ma költözök át bele, akkor pontosan meg tudom majd nézni a típusát, hátha EMEA térségbe más címkézéssel jön a táp. Csak előtte még az axpx47 rézhűtőhöz tervezek egy tölcséres 120 mm-es ventitartót, esetleg egy 140-eset is, ha belefér a házba
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #64097 üzenetére
Remek, köszi!
Ha nem is kifejezetten mITX de valami ilyesmire mondanám azt, hogy standard PC ház(nak kellene lennie).
240-es radiátorról nem írnak, talán kicsit előre vannak tolva a top ventik a Z20-hoz képest. Eléggé belógnak a táp fölé. Más hátrányt nem nagyon látok rajta elsőre. -
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TurboK0 #63662 üzenetére
Meg tudom erősíteni, nekem 60 fok körülig ment AMD APU-val terhelés teszt alatt egy Chopinba gyömöszölve. És ugye az csak egy 88W PPT-s APU külső GPU nélkül.
#63663 Crabface:
Be ám!
#63664 HUN_Sector: Ez egyáltalán nem rossz ötlet.
16-ért az egy jó vétel volt.
-
Dapro
senior tag
válasz
TurboK0 #63640 üzenetére
[kép] jobboldali volt előtte, most baloldali nagyobbat ráraktam, de amúgy szar a szenzor samsung progi és most pl game alatt 54 fok, ezzel siman kiegyezek mert 65 volt, meglatjuk majd zárt házba az x47 alatt mit tud. amugy ha rákattintasz alin akkor 1,5k ért is meglehet venni a baloldalit, én annyiért vettem
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #63566 üzenetére
Igen, a képeken hátul van az alsó venti. De ránézve a lapra szerintem megoldható az áthelyezés előre is.
Köszi a képeket, nekem is jól jöttek. Látszik rajta amit ítam, nagyon elméletileg az elforgatott ATX is beférne. Persze ahhoz megint más a felfogatás (vmi lenyúló/cage szerű izé is kéne) és a kritikus a tápkábelek kivezetése a lap felett. Hát ezt max akkor lehet kipróbálni ki ha lesz mindenből és össze lehet sakkozni élőben.
Addig érdemesebb a tuti módok közül választani. Abból is van bőven, a hátsó venti helyére rakott SFX is jó ötlet.
-
Vigneau
félisten
válasz
TurboK0 #63565 üzenetére
Az első kép hozta meg számomra az eddigi legtöbb infót, amire szükségem volt.
Ebben a felállásban a RAM bordája és az SFX táp oldala között van legalább 10mm hely? Vagy be kellene vetni az 10mm-rel való arrébb helyezést? Most (2x8GB) Fury Beast-je van az Asszonynak, de idővel a (2x16GB) Fury Renegade-em örökölné meg. 34mm vs. 42.2mm - elvileg el kellene még férnie...
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #63554 üzenetére
Igen, én nem tudtam a a ventis felfogatót amíg nem küldted a múltkor. Azzal gyakorlatilag tényleg nagyon hasonló lesz a két ház. Már ha SFX-ből indulunk ki.
Az alsó venti nyilván attól függ mekkora kártya. Amúgy valóban kicsit rendezettebb lenne mint a külső ventis megoldás.ATX tápnál mindenképp necces a dolog, SFX-el kényelmesen rendezhető bárhogy. A ház 202 széles, ATX táp 150mm, ramok 35-43mm +lap+távtartó+oldalfalak.
És hát az sem egészséges ha rajta van a ramon a táp. 90 fokkal elforgatott táp +1cm lenne. Cserébe a kábelkivezetések kerülnének a lap fölé.
-
válasz
TurboK0 #63555 üzenetére
gyengébb hűtővel jobban teker a venti
Nem feltétlenül. CO-t valószínűleg lehet állítani az 5600G-nél is, amivel csökkenthetőek a hőmérsékletek, plusz UEFI-ben állítható egy halkabb ventilátorprofil, amivel valamennyire melegebben fog üzemelni a proci, de cserébe nem hallasz a hűtőből semmit. Én 60-65 fokig szoktam az én 5600X-emet "elengedni". Egy Burst Assassin van rajta, de korábban egy kisebb, Assassin X Refined SE-vel is próbáltam, ami szintén hangtalan volt benchmark közben is.
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #63452 üzenetére
Valós dolgokat írsz de szerintem nagy része nem releváns arra nézve amiről itt most szó volt, ill. van ami tök másról szól szvsz.
1. Természetesen kisebb hőtermeléssel, visszavett TDP-vel nincs annyi hő, alacsonyabb lesz a hőfok, könnyebb elvezetni, fizika. Szóval a 60 fokot gyári 88W-os PPT-vel értettem, nyilván ha lefelezem a TDP-t, nincs Turbo meg alulfeszelek akkor nekem is jobb.
Bár rég volt, de emlékeim szerint az alulfeszelt 200GE-m 50 fok körül, kicsit felette megállt vacak kis gyári hűtővel, szintén elszabályzott ventivel.2. Itt full load-ról és huzamosabb terhelésről beszéltünk, Cinebench volt a képen 70-80 fokkal. Itt elvárás, hogy maxon tekerjen a proci azonnal a teszt indításától. Szóval a Turbo és energiaséma agresszivitása, core parking, stb... sem számít, ahogy a Vcore és a többi sem. Ilyen huzamosabb, nem pillanatnyi terhelésen. 88W-ot tud, 100%-on ennyire kell ugrania és ezt leadja azonnal, ezt kell elszállítani. De ez egy Skylake-nél és egy Core2-nél is ennyi volt ha 90W körüli TDP-s példányok voltak, a többi kb. mindegy milyen órajelen és feszültségen jött ez ki belőle. Itt a (hő)kimeneti oldal a szűkebb keresztmetszet, arra max a kupak, méret, csíkszélesség van hatással mert belül egységnyi területre több jut hasonló hőelszállítási sebességre.
Perces terheléseken viszont utóbbi számít majd, hogy sikerül-e hűteni vagy folyamatosan melegszik. A fizikai magméret meg max ott, hogy ez 65, 70 vagy 75 fokon áll-e be egyensúlyba.3. Amiről te beszélsz szvsz, energiaséma agresszivitás az a század-ezredmásodperces terhelésekre vonatkozik. És ott elő is jön ez a hatás amit írsz. Pl. elindul egy böngésző, vagy betölt egy weboldal, de bármilyen indirekt, tényleg nagyon kis, háttérbeli terhelés is fellövi az órajelet, feszt azonnal. Emiatt lehet ilyen, hogy tizedmásodperces, vagy nem is látható háttérbeli terhelésre is ugrik a mért hőfok, 30fok idle->60fok load->35 fok újra. És semmi sem történt látszólag.
Ez valóban gond, bár nem hőfokban szvsz, hanem fogyasztásban annak akit érdekel. Ahogy az indokolatlanul magas vcore is felesleges valóban. Bármi ami nem indokolt.
A probléma az, hogy agresszív séma nélkül nagyon visszaesik a reszponzivitás, nagyon lassúnak tűnik a gép. Vicces, de visszavett power saver sémával egy TotalCMD elindítása 1-2mp tud lenni egy ilyen gyors gépen... ami normál esetben 1-2 tizedmásodperc.
Erre írtam régebben meg itt pár hsz-el fentebb fogyasztás témában, hogy nekem az automata sémaváltás jött be. Power saver lassú, a gyári gyors de a fentiek miatt "idle", láthatatlan terheléseken vagy csak ilyen kis pötyögéssel is +15-20W a fogyasztás.Van ami tud váltani és összejön a kettő, gyors marad, de idle-1% körül ahhoz képest nyer 10-20W-ot. Ebben engem a plusz fogyasztás zavar, nem az, hogy tizedmásodpercekre felugrik a hőmérséklet 60-70 fokra.
Szummázva szvsz azzal nincs teendő, a köv. pillanatban meg lement és annyi.
A fenti diskurzus meg hőmérséklet oldalról a hosszabb terhelésről ment ahol mindegy, hogy ezredmásodperces vagy 1-2mp-es átfutással éri el a proci. Ilyen szempontból sem számít az újabb procik sajátossága szvsz.4. Egyébként nincs bajon a procival, teljesen jó egy "alapjáratú" hűtővel nekem 70-80 fokon is, erre tervezték őket, minden tesztben ezt hozzák. Egyébként nálam sem alapon megy, Curve optimizer -20-on és még némi kézi alulfeszelés is van. Más viszont nincs visszavéve, TDP/Turbo az gyári. (szerk: idle egyébként nálam is 34 fok körül mutat a cpu-ra, Tctl/Tdie 40 fok, de nincs jelentősége)
Azzal egyetértek, hogy ami felesleges vagy nem hatékony azt 90%-ban leveszem én is. Alulfesz-t 10+ éve tolom, már akkor hülyeségnek tartottam, hogy mindenki fordítva, +5-15%-ért tuningol +25+50, de akár még nagyobb plusz fogyasztással. Fordítva meg sokkal jobb a hatásfok. Most mivel simán belefér, ez most a nagy gép, a 88W az maradt, a fesz ment le +CU. De ha kényelmetlen (nem lehet hangtalanul hűteni, felesleges a kraft) - pl. a kis mITX méretű gépeimben - ott mindig optimumra le van tolva. A szerverben most is 35W-on fut pl. a 4650G-m. -
sb
veterán
válasz
TurboK0 #63435 üzenetére
5600G-n is megy a framegen? Nem vagyok benne a játék témában de azt hittem ez csak az újakon fut.
Az AM5-nél elírás és mITX-re gondoltál vagy tényleg mATX? Ha utóbbi akkor mi a gond velük? Az én nézőpontomból elég sok AM5 mATX lap van, jók (drágák) is szép számmal.
@mpierre
A dekódolás érdekel vagy, hogy kimegy-e a kép? Most rákerestem de én még 4k120p videót se találtam sehol. Honnan lehet beszerezni egy mintát? -
Pista0001
addikt
válasz
TurboK0 #63268 üzenetére
Az öreg Mac pro-m is 130 wattot eszik idle, pedig csak 4C8T Xeon, HD5770 és 3×3,5" vinyó van benne... Meg 1000 wattos táp, aminek a hatásfok görbéjéről az előbb írtál.
Az azonos architektúrájú, szintén 4C8T "kis" Xeonos ITX SF450 gold táppal, R7 250-nel kifacsarva is kevesebbet eszik, mint az idle, pedig nem sokkal gyengébb, ha egyáltalán gyengébb valamivel...
-
Dapro
senior tag
válasz
TurboK0 #63063 üzenetére
nemtudom pontosan mitörtént, kaptam sorra a bsod-okat (ami elvileg ssdre hivatkozott) aztan siman else indult.vettem masik ssd, de amugy most epp azt hasznalom ami elvolt romolva, az elettartama lecsokkent de amugy most mukodik. valami más is gond volt ott, azutan am5 re valtottam és most lekopogom stabilabb de akkor is 60+ fok nem jó. (amugy van rajta egy hutopapir, azt felbevagtam , hogy ne közlekedjen a hő olyan egyszeruen és azota huvosebb)
-
Dapro
senior tag
válasz
TurboK0 #63061 üzenetére
hát én vettem sima alap passziv ssd hutot aliexpressrol ssd re de semmit nem ér, amúgy az előző ssdm tönkre is ment samsung 1tb nvme volt, 67-70+ fok volt gaming alatt. mostani kb 60 körül lehet, sajna a 3080 odatolja a levegot. lehet egy aktiv ssd huto vagy egy venti kene elé, de majd megnezem egy topflow hutot hátha valamit hasznal. de leginkabb egy huvosebb vga kell
-
Hanok
senior tag
válasz
TurboK0 #63016 üzenetére
Nagyjából hasonló a Thermalright Silversoul 135, vagy a Peerless Assasin mini is. Ezek 135-ig bezárólag nagyon szuper hűtők beleértve az ID-Coolingot is. Talán az SS135 ami elérhetetlenebb és egyben a legjobb ebben a magasságban. Viszont róla azért van bőven teszt fent és elég jól szerepel a nagy toronyhűtőkhöz képest is.
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #62939 üzenetére
Igen, a Halo egyelőre inkább álmodozás... időben is messze lesz. De egyébként ha logikusan nézzük akkor jöhetne. Elég masszív lesz, AI feladatokra jó lehetne. A kisebbek biztosan mobil platformokba készültek elsődlegesen, de a 170W-os 128GB-os kiépítésű kétlem, hogy oda való lenne. Az minimum valami gyárilag összerakott WS szerű minigépbe jöhetne logikusan. Akkor meg vmi hasonló lapként is kiadhatnák, mint ahogy a minisforumnak vannak most is integrált lapjai. A ramot is ráteszik és meg van oldva a sávszélesség.
A Strix Point meg ahogy írod, biztosan jön majd... azt sem fogom kivárni, inkább csak addig várok, hogy megtudjuk mikor jön az AM5 SP és közben jelenik-e meg most gyorsan valami használható esetleg integrálva a notikon kívül (a notik hó végén jönnek, állítólag nagy mennyiségben). 1-2 hónap és vagy lesz vmi megvehető SP, vagy megtudjuk mikor jöhet AM5-be és akkor építek valamit, addig 8000-es APU-val.
A fentire meg marad a reménykedés. -
sb
veterán
válasz
TurboK0 #62937 üzenetére
Én továbbra is kivárok, aztán az új APU-kkal eldől, hogy marad-e a jelenlegi dpgu nélküli megoldás vagy az is bejön opcionálisan. (Esetleg már látni lehet majd pár hónap múlva hova és mikor fut ki a Strix Halo, az erős cpu+gpu-t ötvözve.)
Viszont bármelyik is legyen, nálam ez kb. 100-120W ill. max 250, de inkább 200W körüli setupot jelent. Ezekre feleslegesek ekkora tápok. Első esetben maradok a paneltápnál, a másodikban pedig vmi kisebb, normál tápból jobb a választék. Igazából megtartanám szívesen a 450-es Focus Gold-ot. Ha pedig úgyis kell némi méret - nekem a 200W már ez a kategória - akkor belefér a kicsit nagyobb ház.Téma volt itt, hogy hiányzik az igazi mITX kis méret. Ezzel én is úgy vagyok, hogy adottságokhoz minimalizálnék, vagy talán pontosabb úgy, hogy optimalizálnék. Nem a legkisebb a cél, hanem az adottságokhoz képest a legegyszerűbben/értelmes árban menedzselhető legkisebb.
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #62935 üzenetére
Van rá megoldás, persze. A legkönnyebb SFX felé menni - és tudom, hogy az ATX tápnak van a legnagyobb hendikeppje méretben - de mégis tartok a jó+halk+megfizethető SFX hármastól. Amit írtam ATX-re vonatkozott.
Meglátjuk mi lesz. Ha jönne egyszer Strix Halo akkor okafogyott a - nálam amúgy is csak esetleges - dgpu-ra is tervezni, a viszonylag nagyfogyasztású APU-ra pedig lehet, hogy víz lenne megfelelő, azzal a hűtés elhelyezés/méret is megoldódik, a nagy tápigény marad, de ilyen felállásban meg röhögve elfér az ATX táp.
Más felállásban meg tök más a koncepció. Dgpu-ra inkább vmi Z20 szerűt vennék.
Dgpu nélkül, kisebb APU-ra pedig maradna a paneltáp 120-150W-ig... ott meg az oldja meg az összes többi (hely)problémát. -
hoffman_
nagyúr
válasz
TurboK0 #62900 üzenetére
az, hogy kiveszi vámtétel vizsgálatra, az random. az, hogy utána rá akar rakni vámot az az ő bénasága. azt meg kell és lehet is challange-elni. nyilván macera, ha ez jön elő, de a jogalapod tiszta. más kérdés, hogy a rendszerünk valóban akkor f*s, hogy én múltkor a paypal betonfalait kellett ledöntsem, egy duplavámtétel miatt, mert a postát lehetetlen volt.
ui.: a vámtétel az áfához képest amúgy is fika nagyon sok esetben.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TurboK0 #62900 üzenetére
Megvámolni biztos nem fogják, ha számítástechnikai eszköz, max megáfázni.
Amit mondasz meg azért történik, mert egy gyufásdoboznyi műkörömtől kezdve a fél raklapos árúig mindent úgy küldenek -főleg kínából- hogy 50ft, ajándék, not for resale.
Ezért is változtatták meg a törvényt és törölték el az összeghatárhoz kötött vám(kezelés)mentességet. -
sb
veterán
válasz
TurboK0 #62887 üzenetére
A mobil 9000-eseket 07.15-re ígérték és mindenhol azt olvasni a leak-ekben, hogy az eddigi legnagyobb raktárkészletű startjára készül az AMD.
Kicsit árnyalja a képet, hogy pár napja eltolták 07.28-ra a startot.De elvileg ezek most gyorsan jönni fognak.
Persze az AM5-ön ez nem sokat segít. Jóval nagyobb fókusz van a noti piacon.
Ha tényleg nagy a raktárkészlet akkor talán van remény rá, hogy előbb jut AM5-be is esetleg. -
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
válasz
TurboK0 #62743 üzenetére
Én vettem egy C25-öt nagy nehézségek árán, mert ugye ezt semelyik shopban nem lehet kapni. Csak 0.3 literrel nagyobb mint a C24 cserébe belefér 250mm pluszos VGA.
A terv az volt hogy a 4070-el átköltözöm bele csak aztán anyagi dolgok miatt most nem tudom megtartani.C25 - 249mm x 258mm x 160mm, cpu hűtő max 130mm, vga max 254mm, ITX
Sajnos a szerelésig nem jutottam el de kibontva a dobozból nagyon szép az anyaghasználat igazán minőségi élőben azt adja amit egy ilyen árfekvésű háztól el lehet várni. Amúgy maga a ház még nem is lenne drága szerintem de a mérete miatt a több mint 25k-s szállítás az azért tud fájdalmas lenni.
Meg egy másfél két hónap mire hajóval ideér.
-
phulee
tag
válasz
TurboK0 #62665 üzenetére
Ez mind igaz, meg azt sem szabad elfelejteni, hogy a járvány meg a válság idején összeomló gazdasági láncolatok is árfelhajtó hatással voltak közben. Erre robbant az AI, illetve közben a bányászat. Az árakat meg a jónép megszokta, és a tehetős réteg számára a világon amúgy sem akkora érvágás, mint nekünk. Szóval a gyártók meg szépen lefölözik az extrahasznot. Sajna...
-
Pista0001
addikt
-
rxmiss
tag
válasz
TurboK0 #62590 üzenetére
olyasmi
Rowon: egyelore a rendeltetese: jatek nekem. szorakoztato lesz hazat/tartot tervezni hozza, kitalani a hatso pcie helyet, megfelelo hutest csinalni neki, teljesitmeny-teszteket futtatni rajta. utana ki tudja. jo lesz ez meg valamire...
van pl egy oreg asztali gepem, ami tul nagy es mar kisse elavult, az a htpc (i7-2600). ez pl lehetne az utodja egy megfelelo videokartyaval. de lehet h otthoni router lesz. vagy szobafesto-pemzli...
-
phulee
tag
válasz
TurboK0 #62560 üzenetére
Megértem, nálam is tipikus impulzív vásárlás volt. Szükségem volt rá? Egy fenét, de tudtam, hogy kell egy ilyen. Használd egészséggel!
Erről még nem tudok tapasztalatról beszámolni. Csak bedobtam a hétvégén a gépbe, és azt látom, hogy alapjáraton nem kapcsol a venti, de nem is melegedett a táp. Majd két hét múlva jutok hozzá, hogy elkezdjem használni és akkor majd csinálok teszteket, illetve megnézem mit bír a R5 7600.
-
válasz
TurboK0 #62560 üzenetére
A baj az, hogy nem csak a táp háza hevül fel ilyenkor, hanem a benne lévő cuccok is, mivel azok termelik a hőt. Ez a tápegység félpasszív üzemmód szép dolog, de annak is kell a hűtés. Vagy úgy kell a procihűtőt beállítani, hogy a tápegység házáról is szívja lefelé a meleget, vagy pedig azt kell megoldani, hogy a benne lévő meleg levegő magától felfelé távozni tudjon. Szerintem sok Corsair SF szériás táp pont a meleg miatt döglik meg idő előtt, bár becsületükre legyen mondva, hogy a hardverekben nem tesznek kárt, csak a táp távozik az örök szilícium mezőkre.
-
válasz
TurboK0 #62435 üzenetére
Mondjuk ez a forgatásos dolog tényleg ciki, mert a kifejezetten kéményhatásra tervezett házaknál jobb lehet a hűtőt elforgatni 90 fokkal... pont egy ilyen házat nézegetek, ami felfelé fúj ki, kíváncsi vagyok, hogy az AM4 hűtőmet meg tudom-e majd variálni...
-
Francia91
veterán
válasz
TurboK0 #62397 üzenetére
Nekem van egy Musiland Monitor 02 US Dragon DAC-om, ez van az asztali gépem (az NR200P-s konfig) és a hangfal közt.
A mATX gépbe pedig megy egy normális hangkártya majd -
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #62349 üzenetére
Na ezért is jó, hogy a chopin oem bronze tápja (great wall vagy mi) kb 10000-12000ft körül elérhető német amazonon. Kicsi, csendes, 150w, egyedi méret, 230-as, de ha valaki egy darab műanyag, 3d nyomtató, fém, vagy fa lemezzel készít neki egy c6 tartót, rengeteg helyet nyerhet. Ha esetleg a 200-as goldra is le tud csapni, az instant get
-
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #62304 üzenetére
Van egy eladósorba került külső 120-as inter tech kockám. Új. Írj és megbeszéljük
Minden gépházamba sfx tápot tettem az elmúlt időszakban. Oké hogy drágábbak, de számottevően kisebbek, zajban nem rosszabbak. FSP, Be quiet, ezek 450-esben beváltak. Tulajdonképpen a chieftec is, egyedül a tower 100-ban volt probléma a 24 pines kábel merevsége a megfelelő kábelmenedzsmenthez -
phulee
tag
válasz
TurboK0 #62290 üzenetére
Nem láttam, hanem vettem. Pont beleestem egy iPon-os akcióba, ha most megnézed (bár most csak fehér van) bruttó 15.690,- Ft-ba kerül, akkor 14e Ft körül volt. A bütyköléssel egyetértünk, ezért sem tervezem megvárni, mire kapható lesz az új. Inkább átépítem a mostanit, ráadásul fejben már meg is van.
Erről a tápról beszélünk. Ahogy mondod előre függeszteném fel, 2 db "L" tartóra. Felülre kerülne a 220V csati, alul jönnék így ki a belső tápkábelek. Jelenleg is két venti van a házban (alul-felül), ezek mind befelé tolják a levegőt, mivel a VGA blokkolja a belső légáramot és elöl van még egy 120-as venti, ami kifelé fúj. Kb. ez a mostani állapot: [kép]. A toronyhűtő hátra fordulna, és a táp helyére tennék egy nagy lyukacsos lemezt, illetve az üres kártyahelyekre is tennék lukacsosakat. Mivel a C6-ban túl aprók a burkolaton a lyukak, ezért ezeken keresztül kevésbé megy a szellőzés, így a könnyebb ellenállás miatt a hátsó nagy lyukakon menne ki a meleg levegő. Tehát ahogy most is, alul-felül tolnák be a levegőt a ventik és a légáram hátfelé haladna és a mostani táp helyén lépne ki a házból. Erre segítene rá valamennyit előlről a táp is. Ez a terv, az már csak a gyakolatban fog kiderülni, hogy hátul kell-e rásegíteni a légáramra vagy a belső "túlnyomás" miatt magától is kiszellőzik-e. Nem tudom sikerült-e értelmesen felvázolnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged