- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
Léteznek pl. aliról beszerezhető M.2 A+E key --> M.2 M-key átalakítók amik a WIFI kártya helyére mennek, egy 2230-as SSD állítva sanszos hogy elfér a wifi kártya helyén (picit magasabb lesz mint a wifi blokk volt, nyilván ház függő). Persze csak ha nem kell wifi. Fontos, erről nem minden alaplap tud bootolni.
-
Én szóltam. SFX vagy ATX tápot tettél bele? ATX táppal ez no-go, még akkor is, ha a venti lefelé van.
Ha nagyon nem szeretnél új házat, még azzal is jobban jársz, ha kivágod a lemezt a VGA alatt. (Igen, volt aki ezt csinálta anno, amikor nagyot ment a h210)
Annyira nem drága a ház, hogy meglépj egy ilyen DIY-t, és szerintem ennél jobb megoldás egyelőre nincs a konfigmegmentéséhezhosszútávon fenntarthatóvá tételéhez. -
Paxker315
veterán
nem győzött meg. De milyen házba is keresnél hűtést? : ) Szerk: 45mm magas Alpenföhn Silvretta esetleg? Vagy Jonsbo, sajnos az ID korábban elérhető terméke már nem az.
-
Paxker315
veterán
a gyári hűtő kb 1000 ft körüli értékkel bír. Én nem használnám, mert. Egy mezei 3 hőelvezető-csöves, 92mm-es ventivel szerelt kis torony mérföldeket ver rá, sokkal kisebb zajterhelés mellett. Pl ár:érték bajnokért beugró szinten az ID-Cooling kínálatában érdemes körbenézned. Ha low-profile kell, arra is van megoldásuk. Érdemes körbenézni árukeresőn még, vannak egész korrektnek tűnő csöves alacsony profilú-kompakt hűtők.
A gyári hűtőt csomagolják a procihoz, de minek? Teljesen rossz az egész : ) : ) Ill tipp: Geizhalson mindenre tudsz szűrni. Milyen magas, milyen venti, mennyi hőcsővel szeretnéd pl.
-
FireKeeper
nagyúr
a GT nem ajánlott mert csak PCIe 3.0-át támogat. a sima és az X között csak órajelben van kis eltérés ami tuninggal jó eséllyel hozható, de tuning nélkül is kicsi az eltérés. az 5700 pedig 8 magos a 6 helyett ami munkában jobb viszont játékokban minimális lesz az eltérés, cserébe nyilván kicsit többet is fogyaszt.
ha dobozos és nem dobozos között nincs túl nagy eltérés, én a dobozosat venném, igaz a gyári hűtő nem ér sokat, de vésztartaléknak jól jöhet, ha kvázi ingyen van.
-
PROTRON
addikt
Azt azért a választott alaplap esetén érdemes felmérni, hogy az alaplapi csipszet az SSD alatt van-e?
Van-e neki saját bordája ami tud szellőzni?
Az Asrock az utóbbi időben beállt a nem túl jó trendbe és egy erősebb SSD-t használva szerintem a felhasználói élményen is megérződik hogy melegszik az a csipszet...
Valamint az USB-C lehetőség mindenképp elvárt manapság... -
Nem láttam említve a h210-et, én is épp egy ilyennel kezdtem.
Ez azért a könnyebb ITX házikók közé tartozik, és rengeteg infó van róla. A táp itt függeni fog attól, hogy milyen videokártyát használsz. Azt tudni kell, hogy a h210-ben az ATX táp teljesen kitölti a gpu alatti részt, és alapjáraton a GPU-nak kb 2 centi van hagyva a légáramlásához. SFX/L táppal kicsit szellősebbé tehető a ház. Egyébként szerintem egyik esetben sem vészes a szitu, főleg, ha előre pattintasz 2 ventit még.
-
Szia,
Tapasztalatból írom, mint valaki aki ITX-szel kezdte az egész PC építős karrierjét. Ez a vonal sajnos nem a 'legolcsóbb' kereséséről szól, és erősen ajánlott kerülni ilyen ideológiával. Elég rákeresni egy használható gold rated ITX tápra, az elfogadható egyedek 30e-nél kezdődnek használtan. Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek vannak limitei, azzal is, hogy a PC építés nem csak az aktuális high-end trendekről szól, illetve valóban csalogató tud az ITX lenni a maga esztétikájával és praktikusságával, de több hónap tervezgetés, fórumozás és utánajárás után is sok tízezer minusszal a hátam mögött vagyok, amiket csak azért 'dobtam ki', mert pont nem fért el, nem volt kompatibilis, mégsem kellett stb. Egy midtowernél is előjöhetnek ilyen gondok, de az ITX építésnél exponenciálisan megnő a problémák száma. Továbbá van egy pont, vagy inkább budget az ITX-nél ami alatt egyébként ezerszer jobban megéri venni egy jó használt gamer laptopot. -
HUN_Sector
őstag
Az elmúlt hónapokban kifutottak a b450-es lapok sajnos, azok még normális árban voltak. Legközelebb azok ár/érték arányához azonban találni még jó lapot. Szánd rá azt a kevés felárat és 55-ért inkább válassz egy b550-es chipsetet, az ellenben már tudja a pci expressz 4.0-t is.
[link]
Hidd el, olcsó húsnak híg a leve.persze 8000 ft-tal drágábban már ott van az am5 és a 620-as chipset... de hát az meg megint nem az igazi, kissé fapados, drágább a ram, nincs még igazán jó ár/értékű proci...
[link] -
-
flashpointer
őstag
ha a koltseghatekonysag fontos akkor azt ne ebben a meretben keresd, tap es alaplap is felaras, hazakrol nem is beszelve. Amugy legolcsobb asrock a620i vagy hasonlo gigabyte olyan 150 euro, de akkor mar nem sokkal tobbert van B-s lap ami jobban megerheti. Meg ahogy a tobbiek irtak AM4 es platformbol s ossze lehet hozni egy eros kozepest, csak aztan ha valamit fejlesztenel akkor uj kell mindenbol.
-
FireKeeper
nagyúr
az AM4 egy jó platform, költséghatékony, és teljesítményben is elegendő lehet egy darabig de azért azt észben kell tartani hogy kifutott, nem lesz hozzá fejlesztés, szóval ha az a teljesítmény, amit a jelenlegi csúcs (5950X vagy 5800X3D játékra) kínál, nem elég, vagy csak szimplán jövőtálló platformot akarsz akkor már AM5-ben érdemes gondolkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Trollok komolyan
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Óvodások homokozója
- EA Sports WRC '23
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest