- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
sasNAXO #65494 üzenetére
Jelenleg 6TB-ig van 5400rpm lemez, 6-8TB 5640rpm, 10+TB mind 7200rpm. Utána kell nézni a product brief-ben hogy melyik lemez milyen, sajnos van sok kavarás minden gyártónál.
Régebben volt pl. olyan lemez ami héliumra volt tervezve, de áttették sima levegős kaszniba. Iszonyatos hangja volt és aktív hűtés nélkül 70 fokig felment.
Egyébként Toshiba lemezek általában vagy marha hangosak, vagy kattogósak. WD hélium lemezek alapjáraton halk lenne mind, de ötmásodpercenként kattannak egyet, nagyon zavaró.
A WD Red Plus 6TB-ig (5400rpm) a leghalkabb a mai napig, de sajnos azokkal gyorsan elfogy a hely.
-
-
TurboK0
tag
válasz
viperabácsi #65479 üzenetére
Milyen hőmérsékletet kapsz így vele, alapjáraton és full terhelés alatt? Kíváncsiságból kérdezem.
-
válasz
Pista0001 #65489 üzenetére
Mondjuk egy OpenMediaVault szerver annyiból is érdekesebb, hogy az tudja a MiniDLNA-t is, azaz bárhol bekapcsolom, a tévé is tudja olvasni az adatot róla, így nem kell szaladgálni a külső házzal.
Szerk.: ezzel a NAS dologgal megfogtál, mert amúgy lehet igen kompakt NAS-t is építeni, amiben 1 darab merevlemez eldöcög szépen magában és nem foglal annyi helyet, hogy ne férne el valahol. -
Pista0001
addikt
Nem kell 24/7-ben járatni, elég akkor, ha otthon vagy, és még ébren is pl, vagy csak bekapcsolod, ha épp kell. Hozzáteszem, ha már van, szerintem előbb-utóbb elkezdi mindenki kihasználni.
A külső ház, még inkább dokkoló (nem kell mindegyik lemezhez külön ház) is jó ötlet, azt is használok.
-
Technikai kérdés. Ti hogyan váltottátok ki a merevlemezeket? Valahogy úgy érzem meg kéne szabadulni a toronyháztól, mert nagy, nehéz, sok helyet foglal, de a merevlemezeket nem tudom kiváltani. 2 lemezről lenne szó, az egyik 1 terás, a másik 10 terás. Még az 1 terás megoldható, azt tudnám nélkülözni.
-
válasz
viperabácsi #65481 üzenetére
Mi a nem jó egy DeskMiniben? Főleg egy Noctua-val...
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #65479 üzenetére
whynot.pdf
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #65477 üzenetére
Nem lenne jó, érzékeny fülem van, zavarna a pumpa hangja. Meg egy 5600G-re erős túlzás, az U12A-t is csak azért tettem rá mert aprón találtam egyet és passzolt a többi A12x25 ventihez.
-
válasz
echterion #65473 üzenetére
Így van. Mondjuk most erősen gondolkozom, hogy megváljak-e tőle, mert rájöttem, hogy nekem a Jonsbo C6 is elég lesz arra a célra, amire szántam. Nagyon jó ház, jó a felépítése, iszonyat mennyiségű acél van benne, szó szerint nehéz az oldallapja, pedig ránézésre is egy cipősdoboz méretű házról van szó, de igazából... szerintem nem tudnám kihasználni.
A kábelmenedzsment és a jobb szellőzés miatt még mindig úgy érzem, hogy a toronyházak felé hajlok.
-
TurboK0
tag
Visszatettem a C6-ban az alsó ventit hátulra. Így kb. 5C fokot csökkent a CPU hőmérséklet. Szép.
(NH-U12A hűtő van a procin, a hátsó venti a házon kívül lóg gumibakon és befelé fúj a venti irányába, a venti hátulról előlre fúj a tápra, a táp pedig az elülső venti tartóján függ egy fém kerettel, a legfelső venti pedig félig a táp felett lóg és szívja ki belőle a forró levegőt)Esetleg lehet úgy több értelme lenne, ha alulsó venti fújna befelé, az U12A torony meg felfelén tolná a levegőt, egy irányba. De emlékeim szerint úgy az előlapra nem fér el a táp. Akkor felülre kellene tenni a tápot, és nem lenne semmi sem ami kiszívná belőle a forró levegőt. Ami pl. nyáron nem előnyös.
Talán azzal tudnám még tuningolni hogy C6 ITX-be átpakolnám, ahol belülre kerülne a hátsó venti. De lehet hogy akkor a perforált fémen keresztül nem tudna annyi levegőt fújni befelé. Lehet ebből a konfigból már kihoztam a csúcsot.
-
válasz
flashpointer #65468 üzenetére
Jó minőségű szűrője van neki, mágnesezve is van a két vége.
-
Inter-Tech IM-1 Pocket ház. Iszonyat mennyiségű anyag van benne, a méretéhez képest szó szerint nehéz... Az oldallapok is merev acélból vannak. Jól össze van építve, könnyű szerelni, egyedül a férőhellyel van baj, de hát ez ekkora. Az elején tartottam kicsit az antracit szürke színtől, de teljesen vagány.
-
echterion
nagyúr
válasz
VinoRosso #65464 üzenetére
A fenti HK cucc valóban hülyeség sztem is.
Az egpu erősen sávszélességlimitált, 3060ti felett már látványosan fogja vissza a TB4 és az USB4 a gpu-t (40-50-60%-kal, minél erősebb a gpu, annál jobban) az asztali megoldásokhoz képest, az oculink lenne a megfelelő, meg pár kínai mxm megoldás, de ezek kinyírják a mobilitást, mert bontani kell a gépet a fel- és lecsatlakoztatáshoz.
Amit mutattam, az egy életképes megoldás, elfér akkora helyen, mint egy PC, bontás nélkül lehet le és felcsatlakoztatni. Az, hogy nem terjedt el, annak pont ugyanaz az oka, mint asztali PC-knél a custom vízhűtésnek.No de ez már nagyon off, befejeztem, mielőtt kapok a kobakomra.
ITX custom vízben pont benne vagyok, erősen limitált a hely ami miatt korlátozottan lehet megoldani, saját bőrömön tapasztaltam nem is olyan rég.
-
VinoRosso
veterán
válasz
echterion #65462 üzenetére
Nem azt modtam, hogy nincs vizes noti, hanem azt hogy ilyen konstrukcióval (az ilyen alatt értsd az alább linkelt HK modellt) életképtelen. Ezek amiket itt linkeltetek különálló radiátor egységet használnak, se a pumpa se a radiátor nincs beépítve a burkolatba, és megkockáztatom talán 10L is van az egész cókmók együtt.
Egyébként ezek se sokkal jobbak, pontosan nem néztem utána de lehet egy eGPU-s megoldás kisebb térfogatú és könnyebb mint ezek és ott a VGA is cserélhető.
A vízzel több gond is van ha az ember a térfogat csökketésére megy:
- túl sok helyet foglal
- nem egyszerű jó légáramlást kialakítani (a radinak kell ki-be oldalon szabad légtér és emllett más komponenseknek is kell kapni némi fuvallatot, pl mi lesz a VRM-el, SSD-vel ha elkülönülnek a raditól és a légáramlás ott nulla)
- upgrade macerás (nehéz megfelelő blokkot találni, főleg VGA-ra)
- súlyra is nehéz
- indokolatlanul drága
Nem véletlen, hogy fehér holló kategória a vizes laptop, még a kissebb ITX házak is inkább kompakt vízre vannak felkészítve mintsem teljes loopra.
Most ha ez ember belegondol abba, hogy egy Legion Pro 7i Gen 9 RTX 4090-el olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, térfogatban, súlyban kevesebb mint a fele ennek a hong-kongi csodának, akkor mi értelme?
Én biztos nem ezt venném, mikor ha laptopot akarok akkor van gamer laptop ami jobb, olcsóbb. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
echterion #65462 üzenetére
Ezzel most eszembe juttattad ezt a régi ph! tesztet:
Asus ROG GX700 - extrém notebook vízhűtéssel! - PROHARDVER! Notebook teszt -
echterion
nagyúr
válasz
VinoRosso #65461 üzenetére
Tévedés. A notiknak a hűtés és a ház a fő komponense. Szart se érsz a hardverrel (főleg, hogy pl. egy 200W-os 2080S vagy egy 165W-os 3080 esetén nincs mit válogatni, csak a teljesítmény visszafogása van eszközként jelen), ha hurka hűtést teszel bele és leszabályozza magát, vagy nyeklik a ház és hozzáérni is szar, olyan anyagból gyártják. Plusz ott a kijlező is, amit nézel mindig, mikor használod. Nagyon sok gépet használtam már, jobbat meg rosszabbat is, tudom, miről beszélek.
Az, hogy te nem tudod elképzelni, milyen a vizes noti, nem jelenti azt, hogy nincs. Ez nem az én gépem, amit mutatok, csak egy működő példa a közelünkből. Félre ne érts, ez nem túl praktikus, ha folyamatosan hurcibálni kell (mondjuk egy DTR nem is arra való), de attól még létezű, működő cucc, a megfelelő gyorsoldókkal pillanatok alatt le lehet csatolni a külső egységről és léghűtéssel ugyanúgy megy tovább a gép. Vízre kötve a ventik állnak.
-
VinoRosso
veterán
válasz
echterion #65459 üzenetére
Notit... a notinak nem a hűtés a kulcsa, hanem hogy válogatott chipek mennek bele amiknek alacsony a tdp-je. Egy jó léghűtéssel kb ugyanott vagy vele.
Kb 15 évig volt vizem, elsőnek egy elég halk ddc-vel, de 1 év után én is rájöttem, hogy normális, csendes vízhez d5 kell és relative halk 12-es nagy nyomású ventik. Ezt nem tudom elképzelni egy ilyen laptop szerű konstrukcióval, nem beszélve a csövezésről (gondolom az kb 5-6 mm lehet, 8-as alá ott se mennék).
Szerintem ez a cucc ha nem forró akkor hangos és valami olcsó kínai pumpa lehet benne ami meghal benne pár év után.
-
PROTRON
addikt
válasz
VinoRosso #65458 üzenetére
De ha megnézed azt a hűtést, maga a radiátor ugyanúgy áll mint egy álló PC ház tetejében, persze látni kell hogy milyen vastag a radi és hogy alatta milyen ventik vannak, pl Noctua?
Nyilván nem halk.De pont ez a része ránézésre még működhet is.
Amúgy a laptop hibrid hűtési rendszert már vagy 10 éve megcsinálta az Asus a rog-al, de nem látom hogy átütő sikert értek volna el azokkal a laptop dokkolókkal.
Ennek oka az volt, hogy elb...ták az alap koncepciót és nem értettek még hogy a "dokkoló"nak port replikátor funkció is kell, különben csak "hűtő" kivezetés... -
-
VinoRosso
veterán
válasz
flashpointer #65447 üzenetére
Szvsz életképtelen elképzelés.
1. 4k USD-ért bitang gaming laptopot lehet venni ami kisebb és nem 4 kiló.
2. Ha csak játékra kell kevesebből bérelek egy Ultra GF Now szervert RTX 4080-al aztán elég egy okostv vagy egy RB Pi hdmi porttal.
3. 6.5 liter, 7L-től vannak házak amivel a töredékéből kohozható egy hasonló build, de ha az ember megerőlteti magát egy kicsit maga is tud építeni 6L körül olyan házat sfx táppal amibe 'normál' itx komponensek mennek és kb ugyanezt tudja.
4.Maga a konstukció is rossznak tűnik, bár a belsejét nem látni, de ha vizet benyomorít valaki ekkora helyre annak a hatásfoka gyenge lesz, főleg fekvő házban vékony ventikkel, legalább forgatta volna el állóra a házat, hogy könnyen át tudjon áramolni a radin a levegő. Értelmesebb lenne külön csatlakoztatható egységként megtervezni a radit hibrid hűtéssel,aakkor repülőn szállítható lenne külön, feladott poggyászként, a gép pedig a kisebb súlynál fogva kéziben.4K USD-ért már elvárnék egy ilyen feature-t.
-
PROTRON
addikt
válasz
Na pontosan azért kezdtem anno saját ilyen projektbe, mert ezt az árcédulát én nem fizetem meg.
De sok sikert kívánok nekik, még több ilyet!Mármint nekem nem erőgép kellett, hanem minél több féle portokkal rendelkező, AUTOCAD képes munkaállomás, thin-mITX form factorban, hogy laptop legyen...
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Érdekes kis ötlet, kíváncsi vagyok meddig jutnak vele.
-
Acsi
aktív tag
Ezt nézzétek mit szereztem!
Ez itt egy nem létező kártya:
ASUS 3060 Ti Dual 8Gb Mini V2 ami igazából egy Phoenix -
flashpointer
őstag
ITX laptop-style haz, asztali komponensekkel, beepitett vizhutessel 1KW-os tappal, kickstarter egyelore.
-
válasz
wd.taz #65443 üzenetére
Igen, az SFX nálam is sokat jelentene. Most megvárom az Inter-Tech IM-1 érkezését, ami hétfőn lesz, utána pedig kitalálom, hogy ezzel a házzal mi legyen. Az ATX táp nagyon lerövidíti a lehetőségeket, mert alig férni tőle belül.
A fehér LED nem zavaró?
Nem, nálam a földön van a házacska.
A SATA csatlakozó iránya az tényleg előre gondolandó....
Én beszívtam vele, jóformán derékba van törve a SATA csati, ami abszolút nem egészséges, de érzékeny adatot amúgy sem tárolok rajta, max a Warcraft 3 mentéseimet. -
wd.taz
aktív tag
AxBattler azt tanácsolta, hogy szerezzek be egy SFX tápot.
Igaza volt, ez sokban megkönnyítette a dolgot és elég jó lett a légáramlás.
Azért belepróbáltam az XFX TS650-et, még amikor üres volt, na oda semmi más nem fért volna be. Még a deszka se
.
A fehér LED nem zavaró?
A deszkám Gigabyte B360M-DS3H, M-ATX-ben is szerényebb mérettel: 226x205mmA SATA csatlakozó iránya az tényleg előre gondolandó....
-
wd.taz
aktív tag
Nem tudom, hogy hőfokban számít-e, de talán így kevesebb por telepedik be. Ali-ról származik, 5db/csomag.
Használtan vettem a deszkát és nincs meg hozzá az I/O shield. (én még sose hagytam el, mindíg megvolt)A Lidl-be szokott lenni cserélhető pengés szike (Parkside) azzal vágtam ki.
Persze egy helyen kellett volna, hogy f@sza legyen a DVI és HDMI közötti kis részen.
Na, hol vágtam át,véletlen??? Persze, hogy ottAzért tettem oda egy kis bandázsolót
.
rxmiss:
A hűtő Silverstone AR11, én pont elfordítva tettem fel, hogy a kilépő levegő simogassa az m.2 ssd tetejét, mert pont ott van alatta. -
Dr.Adonisz
tag
válasz
flashpointer #65432 üzenetére
Igazság szerint még semmi. MOst állítom össze a két gépet, és felvetődött, hogy -ha belefér valami csoda folytán a házba egy léghűtés helyett egy folyadékhűtéses rendszer, akkkor -esetleg érdemes lenne azzal szerelni.
-
wd.taz
aktív tag
Jelentem kész!
Éppen befért alá, csak egy papírfecni fér be.
Azt hiszem, kimaxoltam a rendelkezésre álló helyet -
Közben nálam meg összeállt a Jonsbo C6 mATX 3. gen retró config Windows XP-vel. Vegyesek az érzéseim a házzal kapcsolatban, valahogy megpróbálom csokorba szedni a gondolataimat:
Előnyök:
- Olcsó.
- Mutatós.
- mATX-hez képest nagyon kompakt.
- Az oldallapok bepattintósak, könnyen szétszedhető.
- Mindenhol meshes.
- Minimalista kialakítású.
- Észszerű az előlap kialakítása. Az USB A és USB C csatik egy közös kábelra vannak kötve. Az előlapi csatlakozók (power gomb, power led, stb.) gyakorlatilag egyetlen csatin vannak, nem szétszórva.Hátrányok:
- Borzalmas elférni benne.
- Nehéz benne légáramlást kialakítani, mivel minden egymás hegyén-hátán van. Egy toronyházhoz képest ebben biztos lehetsz, hogy minden melegebb lesz, tehát nem építhetsz bele akármit. Alacsony fogyasztású APU/iGPU confighoz első osztályú választás, magasabb fogyasztású videokártyás confighoz nem ajánlanám.
- Nem vehetsz bele akármilyen tápot. Aminek merev, harisnyázott kábelei vannak, azokkal nehéz dolgozni.
- SATA háttértárat nehéz beleépíteni. Ha raksz bele, akkor elöl kiesik egy ventilátor, illetve figyelni kell rá, hogy az alaplapon is olyan SATA csati legyen, ami felfelé néz, nem pedig oldalra, különben az előlapi lemezt nem fogod tudni felrakni a SATA kábeltől, mert nyomni fogja kifelé.
- A ventilátorokra érdemes lehet rácsot venni, különben valamilyen kábel biztosan bele fog lógni.
- Rémes kábelmenedzsment. Jóformán valahová csak betuszkolom a kábeleket, mert nem tudom mire rákötni.
- Az előlapi csatik nagyon lent vannak, tehát ezt a házat inkább asztalra praktikus tenni.
- A tápegység a processzor fölé került, ami szerintem a táp elektronikáját is értelmetlenül melegíti.
- A ventilátorcsavarok alá majdnem kell alátét, szinte beesnek a csavarok a két lemez közé.Szerintem mire érdemes használni:
- Modern alaplaphoz, amin legalább 2 darab M.2 háttértárnak van hely, így SATÁS háttértár nélkül felszabadítasz jópár kábelt a házon belül.
- APU/iGPU confighoz, mivel videókártya nélkül jóval nagyobb lesz a hely bent és jobb lesz a légáramlás.
- Valami retró lan partyhoz, vagy alacsonyabb gépigényű játékokhoz, ha megveszed a füles verziót ( [link] ), akkor hordozni is tudod majd ide-oda.Szerintem mire nem érdemes használni:
- Munkagépnek 12 magos procival + kazán videókártyával, vagy komolyabb játékos PC-nek. Ez erre teljesen alkalmatlan, mert belerohad minden, plusz a kábeleknek sincs hely.
-
flashpointer
őstag
válasz
Dr.Adonisz #65431 üzenetére
egy kulso radiator lett tervezve gondolom.
-
Dr.Adonisz
tag
Üdv! Remélem jó csopiban teszem fel a kérdésem
Adott egy [Thermaltake element Qi ház] Méretei miatt ez fixen befér egy beépített íróasztalba, így a nagyobb ház nem opció.a bele kerülő konfighoz milyen vízhűtést ajánlalnának az ehhez nálam jobban értők amennyiben a konfig a kövi:
Alaplap: Asus Rog Strix B760-I Gaming Wifi
Proci: I9 14900(két gép is épül párhuzamosan majdnem ugyanolyan paraméterekkel, az egyikben K a másikban KF jelölésű cpu)
Ram: Kingstone Fury Renegade 2x48 gb ddr5
Alaplapi m2 es foglalatban 512 es ssd
A videokártya pedig egy Ati firepro w600 (6 monitor kerül rá, azért ez.)
-
wd.taz
aktív tag
Estét!
C6-sok figyelem!
Be fér ide két ssd is majd!
Tazi készít konzol
Ez lesz belűl.A vakító fehér LED-ket a bekapcsnál kidobtam és két 3mm sárgával + egyelőtét ellenállással(150Ohm) pótoltam.
Ha elkészül, dobok még fel képeket.
Tazi
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #65427 üzenetére
Itt is van egy részletesebb teszt notiban, 4060-al összevetve. Elmarad, de nem sokkal... és a fogyasztása is kisebb.
Ill. már minipc-ben is, 130W-ig, bár itt nekem nem nagyon mond az eredmény sokat konkrét összehasonlítások (+fsr) nélkül.@Vigneau
Szuperek ezek a venti kiegészítők, anno nagyon kellett volna 1-2 ilyen.
Sata SSD: én volt, hogy nem is rögzítettem, csak lógott.Gyakorlatilag a kábel tartotta, kis helyen ez könnyen összejön, hogy meg sem tud mozdulni, így az egyetlen pontenciális probléma a kábelcsatlakozás sem gond.
Csak az ár marad majd durva. Már jönnek a nevesebb gyártók is.
HP Z2 Mini G1a mini workstation
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65427 üzenetére
FHD re nagyon jo , kis kompomisszummal megyen minden. ugy olvastam 55w, ra kell tolni egy noctua c14s-t aztan nema is.
-
HUN_Sector
őstag
Ebben a laptopban tesztelték az új AMD AI Max 395 apu-t, amit ígérnek asztali gépekbe is.
[link]
Fhd, max részletesség
Assassin's Creed Valhalla – átlagosan 78 fps.
Cyberpunk 2077 – átlagosan 72 FPS.
Diablo 4 – átlagosan 122 FPS.
Baldur's Gate 3 – átlagosan 83 FPS.
Fortnite – átlagosan 120 FPS. -
Ha összeáll a gép, akkor töltök fel ide róla képeket, vagy blogbejegyzésbe, még nem tudom. Windows XP retrópc lesz belőle.
-
Nagyon patent kis ház. Jonsbo C6 mATX.
-
kutga
félisten
válasz
TurboK0 #65419 üzenetére
Támadt ma reggel egy vad ötletem, hogy mi lenne, ha a 'nagy' gépemet költöztetném be ebbe a házba, a kis szervert hagynám az asztal alatt, ahogy van.
Az nagyjából ami az adatlapomon van, meg 2 darab 2,5" ssd:
I5 10400F, GIGABYTE H510M H V2, Corsair VENGEANCE LPX 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz, SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 6600, DEEPCOOL PF500 500W.Ebbe menne így az IS-50X V3, amit végül megrendeltem, ha elbírja a procit. Más az alaplap elrendezése, máshol vannak a sata portok, és ebbe más bővítő kártya nemigen menne. Ezt a gépet játékra használom (10-15 éves címek kb), emellett általános irodai munkára. A ház ventiket egyelőre áttenném a mostani házból, ami egy DeepCool CC360.
-
TurboK0
tag
Nagyjából igen, de pár dolog necces lesz:
- HDD nem kap semmilyen hűtést sem, ami csökkentheti az élettartamát (40-50C között fog menni alapjáraton)
- ha alulra teszel ventit, avagy oda rögzítesz egy vinyót, akkor az alaplap legalsó PCIE slotja teljesen blokkolva lesz, még akkor is ha x1-es port. úgy látom az alaplapodon van egy másik port egyel feljebb, de azzal meg a videókártyát blokkolod. Tehát így alulra nem nagyon tudsz rögzíteni semmit, esetleg kábelrögzítővel, vagy 120mm -> 2.5" konverterrel egy 2,5" ssd-t.
- a SATA portok rettenetesen be lesznek zsúfolva ott az elülső sarokban a legalján, lehet hogy a front panel blokkolni fog egyet kettőt. Érdemes lesz beszerezned valamilyen extra vékony + rövid SATA kábelt. -
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Szerintetek ez a konfig beférne a Jonsbo C6-ba?
ASUS H110M-K
I5 7500+ID-COOLING IS-30
BQ SYSTEM POWER 10 450W
Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz
Intel I350-T2 1GbE Dual Port PCIe (teljes magas és alacsony profilú hátlap is van hozzá)
1 darab 2,5" ssd, és 1 darab 3,5" hddA tápban nem vagyok biztos, a gyártó oldalán ATX≤185mm szerepel, az enyém 195mm. Illetve, ha már itt vagyok, ki szeretném kérni a véleményetek a cpu hűtőről. Max 75mm-t adott meg a Jonsbo, ez a kis ID elég lehet erre a procira? Ez a gép az otthoni mindenes szerver, jelenleg egy normál méretű torony házban van, ami túl sok helyet foglal, szeretném átrakni valami kisebbe. Bővíteni mostanában nem nagyon fogom.
-
mpierre
veterán
válasz
rxmiss #65406 üzenetére
Yepp!
Szerencsére 7 mm-es lépcsőben kellett stack-elnem a fiam gépében. De valamennyi keresgetéssel fix, hogy találni a többi méretlépcsőre is megoldást, akarom mondani modellt.
Külön kedvencem a 3,5-es hdd-khez való stack-elő "csoda". Még 120 kopter fogadására is felkészítették. Megfelelő anyagból nyomtatva, vagy némi segítséggel vibráció pipa, a hűtés dettó. Ez azért itx-nél nem feltétlen értelmezhető a méret miatt. -
rxmiss
tag
válasz
mpierre #65404 üzenetére
nagyon jo kiegeszites az 'altalaban'
es nem csak a hely miatt, hanem a kulonbozo szabvanyos magassagok miatt is:
5 mm, 7 mm, 9.5 mm, 12.5 mm, 15 mm es 19 mm is lehet egy 2.5"-os meghajto.en jartam ugy 1T-s regi 2.5-os vinyoval h nem fert be a rack-be
es volt SAS SSD-bol is szokatlanul magas.
-
Vigneau
félisten
-
mpierre
veterán
Ahova 1db 2,5-es ssd/hdd elfér oda kettő is: [link] (...általában...)
-
TurboK0
tag
válasz
wd.taz #65400 üzenetére
Amikor gyári felállásban használtam, akkor a proci hűtéshez az előlapi venti sokkal többet segített mint az alsó. GPU-val nem próbáltam, iGPU-t használok. De az x16 slotban lóg két m.2 NVME és azoknak a hőmérsékletén nem látom hogy lenne bármi változás úgy hogy alulra szereltem a ventit.
-
wd.taz
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Építő/felújító topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- ASUS ROG Ally
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest