- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64298 üzenetére
igen, nekem abban van az Unraid szerver.
Asus Prime N100I-D4
32GB Kingston KF432S20IB/32
SF450 Platinum
Micron 5300, 2.5" 500GB cache
4x4TB WD Red
Intel 2.5G NIC, ali
Noctua NF-F12 PWM Chromax Black.swap 120mm
HDD tray mod (90fokos molex csati kell, hogy elférjen a 120x25mm)fentre két oldalra 2x2.5" fér be, de csak papíron, függ a hardverektől, mobo kiállás, pcie kártya, stb. egy tuti befér. lent sínes kialakítás, gumibakokkal a HDD-nek, faék, szerintem ötletes. nem életbiztosítás a mozgatás, de a HDD nyák nem hotswap, szóval tökmindegy. nem tökéletes ház, de elégedett vagyok vele, ennyiért jobb szerintem nincs, bár az elmúlt évben nem néztem mik jöttek ki.
-
HUN_Sector
őstag
Bárkinek van jonsbo n2-je?
Nem hagy nyugodni a dolog, hogy létezik. S hogy a hdd-k helyére mi mindent lehetne barkácsolni
-
Hanok
senior tag
válasz
sff-cucc #64271 üzenetére
Régebben valahol láttam hasonló próbálkozást, elvileg megvalósítható, viszont nagyon bekorlátozza a VGA méretet. Tehát azt csak abban az esetben érdemes fontolóra venni ha CPU heavy-re szeretnéd a konfigot. Értelmes VGA nem fog beférni mellé a vastagsága miatt. Én egyébként még akkor gondolkoztam alternatívákon amikor a proci váltás már fájtalmas TDP növekedéssel járt volna..13. 14. gen Intel. De így hogy megjelent a 7800x3d/9800x3d egy darabig még nem kell aggódni a hűtés miatt ha játékra tervez az ember ilyen alacsony térfogat mellett.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64287 üzenetére
A felső kategóriában szokott rajta lenni, az M720q amolyan kivétel volt ha jól értem, kövi generációkban nincs tudtommal az ilyen "középszinten" már.
Ráadásul, ehhez a tiny5 generációhoz létezik ilyen is:
Tinyriser - a better Lenovo Tiny PC riser from FairywrenTech on Tindie
x8 és x4 (M.2) PCIe riser egyben. -
Black&White
addikt
válasz
HUN_Sector #64288 üzenetére
Persze, de a 2. link ,10. percétől vannak zárt házas értékek is.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Black&White #64285 üzenetére
látod hogy azt a tesztet nem házban, hanem szabad levegőn végezték ugye?
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64284 üzenetére
Nagyon vad az a tiny, nem tudtam, hogy van lp pci-e-s modell. Régebben(?) a HP-nek voltak MXM-es USDT-i, olyanom van 2 is. A Haswelleshez már szereztem is egy Quadro M2000M-et meg 200 wattos tápot (az igps modellekhez 135 wattos, a dgpu-sokhoz 180 wattos járt), csak vga-ra nem találok normális (áron) hűtőt...
Ha egyszer kész lesz, jó kis (fél)retro játékgép lesz.
-
-
Black&White
addikt
válasz
HUN_Sector #64283 üzenetére
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #64269 üzenetére
Hatezret biztosan tud.
Hogwarts Legacy 1080p a korábbi konfigban:Azt azért muszáj zárójelben hozzátennem, hogy igen, kb. repcsi hajtómű hangja van (a linkelt rev. 3 állítólag jobb picit), de az A2000 gyári ventije idővel elkezd szintén darálni, és ha jól látom ugyanaz a hűtés jutott az A2000 Ada-ra is, szóval most lehet még halk...aztán majd meglátod később.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Black&White #64275 üzenetére
Jó lesz az max 84 wattnak is. Már amennyiben az a lényeg, hogy ne melegedjen túl.
Az ugyanilyen kialakítású európai hűtőbordákra a 65 wattot adják meg.
Pl. noctua nh-l9i 37 mm magas hűtőbordája NSPR értéke (ők ebben számolják) 60 watt
A tieden van még egy kb 1 centis lamellavastagság. Ez alapján gondolom hogy kb itt a teteje.Mindezt befolyásolja még a paszta hővezető képessége, a ház szellőzése, a ventilátor által mozgatott levegő mennyisége, nyomása.
-
válasz
Black&White #64280 üzenetére
Nincs mit! Majd számolj be a hűtőről pls, a 400-as variánsa volt nekem, de az nagyon ergya volt.
-
válasz
Black&White #64278 üzenetére
1.1V-on 4800 MTS az, amit JEDEC szerint tud.
-
válasz
Mi a modulok base sebessége?
-
Vigneau
félisten
válasz
Szerintem simán mennie kell 1.1V mellett 4800MHz-en.
-
Black&White
addikt
Beszereztem egy pár DDR5 6000-es RAM-ot a héten az új konfighoz. Ezek alapesetben 1.25V-ot kérnek. Abban az esetben, ha az érkező lap nem támogat ilyen sebességet, el fog ketyegni 1.1V-on, 4800MHz-en?
Bocsi a láma kérdésnek, tudom jobb lett volna ennek előtte utánajárni...Érkezett egy proci hűtő is, úgy látom még nem nagyon volt említve a topicban: [kép]
Jonsbo HP-600.
Itt lehet megnézni a speckóit: [link]
Kemény 28$ volt coinokkal, kuponokkal Alin. -
sff-cucc
csendes tag
Az aio-k amugy is kb csak 3-4 evig jok allitolag, utana romlik a teljesitmenyuk. Meg 120mm-nel meg tenyleg nem adnak elonyt egy 47mm vagy afolotti leghutessel szemben.
Viszont eszembe jutott valami (ezt mondjuk lehet te meg is tudod erositeni/cafolni) hogy az SG13-ban vajon lehet-e betenni az alaplap melle elore egy fektetett flex-atx tapot? Vagy akar fent a plafonra a 3.5-os HDD helyett? Elvileg az 8-9cm szeles. Valahogy kell kivezetes ott amerre a 40mm-es ventilatorja nez - de ha igen, akkor az rengeteg helyet szabaditana fel a procihutonek.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #64262 üzenetére
szerintem valahol itt a limit, nekem a 4070S köszöni jól van, a Ghost-ban, talán még egy 4080S lenne igazán a határon. csak ezért nem bajlódtam SF750 vadászattal, mert kb az SF600 az, ahol a ház limitje van. de 600W-al gyakorlatilag mindig kiszolgálható minden AAA játék, vagy 8c/16t workload.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #64253 üzenetére
Szerintem az LP lesz. Single slot mod hozzá?
Nvidia RTX 2000 Ada Single Slot Cooler | n3rdware -
válasz
HUN_Sector #64254 üzenetére
Itt most nem is a GPU lenne a fő, mármint, fontos, de inkább a TFX helyetti SFX táp használata a fő szempont. Amellett, hogy legalább egy 2 slot-os de SFF (ITX) GPU beleférjen.
-
HUN_Sector
őstag
A dan 4 a piacon kapható gpu-t fogadó házak közt a legkisebbek között van. Ez alatt nem igazán van már opció, hacsak nem akarsz külső tápos házakkal bohóckodni
-
Ha már inspiráció, van egy RTX2000 ADA-m. Nem LP, de SFF.
Velka 3 / Densium 4 szerű valamibe raknám, de .... nem bajlódnék a TFX-el inkább SFX tápot használnék. Dan A4 már nagy lenne, tekintve, hogy mennyire apró a GPU. Ötletek? (és nem lenne katasztrófa, ha itthon (M.o.) kapható lenne.... de majd kijózanodom :-D ) -
Vigneau
félisten
-
nem tudom h latszik-e, amit szeretnek megmutatni
szoval van az alaplap (deep itx) a kepen eppen egy hagyomanyos hazban. ami az erdekesseg (szerintem), hogy extra pcie foglalat es m.2 foglalatok es direkt sata csatlakozok hijan a tobbi eszkoz a 'kigyokon' keresztul csatlakozik (slimsas 8i, avagy sff-8654 csatlakozokkal, gyakorlatilag hengeres pcie kabelekkel).
a halokartya kozvetlenul x8 pcie-t kap, mig a ket m.2 crucial egyetlen madzagon, de bifurkaciot beallitva x4x4-et. es a harmadik slimsas mogott pedig konfiguralhato sata/pcie vezerles van, az sata-ra van allitva es egy slimsas->8xSata kabel 4 sata csatija megy a rack-be. a koncepcio probalgatasa miatt vannak most a nagy hazban.mindez csak azert fontos (nekem), mert kulturalt kulso dobozokkal egeszen szepen meg lehet oldani az oculinkes vagy thunderboltos egpu-k mintajara a bovithetoseget, amennyiben nem kell mindig az osszes periferia.
igy mar talan ertelmet nyer a multkori kep is, ahol 5literes hazban lakott ugyanez alaplap. ugy csak egy oprendszer m.2 ssd es egy halokartya lesz beletuzve, szoval tud mini szerverkent mukodni.
ha pedig jatszani szeretnek rajta vagy 4k videokat vagni (egy fuji x-t4 a forras) akkor hozzabiggyesztem a dgpu-t es a dupla m.2-t es uzsgyi. termeszetesen tud bootolni a 'kulso' ssd-krol a gep, az egyiken win11 van, a masik az extra tarhely. ritkabban hasznalt adatokhoz es/vagy archivalashoz meg ott lesz a sata rack. -
emiki6
veterán
válasz
tippm86 #64244 üzenetére
Balage lapja érdekelt volna valamelyest, de amikor néztem, akkor még félconfigot árult és leszögezte, hogy csak egyben eladó. Aztán nemrég látom, hogy felkerült a lap végül magában is...
Na mindegy, igazából nem akarok már alaplapot cserélni. Még az elején kellett volna, amikor beszereztem az 5700x3d-t. Már így is 2x volt pasztázva, mert procihűtőt is cseréltem, de ki gondolta, hogy itt kötök ki...
-
emiki6
veterán
Megjött a kábel.
-
sb
veterán
Nem hagy nyugodni ez a MINISFORUM 790S7. Semmi szükségem rá, se ilyen erős cpu-ra, se gpu-ra, de nagyon megnézném a 16/32-es cpu-t egy lp 4060-al.
Onnan jutott eszembe, hogy abban elvileg szabványos mITX lap van ami nem rossz cucc a cpu-val együtt sem.
-
emiki6
veterán
válasz
FireKeeper #64240 üzenetére
Akkor mégegy érv, hogy miért lett volna jobb a B450 helyett a B550.
Mer vettem egy nzxt hue+ -t gondolván maj rádugom csak a csíkot a lapra. Mikor nézem hogy kell rádugni, akkor látom, hogy a csík az 5V ARGB, a lapon meg csak 12V RGB van. Jó, akkor kell használjam a vezérlőt. Van rajta egy dizájnbaszás, amitől pont nem fér be az SSD helyre, így tehetem csak úgy be a ház aljára. Aztán nézem, hogy molexen kér tápot, nekem meg nincs is molex csatis kábelem és még ha vennék is egy sata->molex átalakítót, akkor is borzasztó hosszú a sata kábel. Szóval rendeltem roger.smith-től egy molex pöcsöt a táphoz.
Csak ez így közel sem ideális, szívesen kihagynám a vezérlőt és mostmár tudom is mit vehetnék bele, de úgy tűnik, hogyha az RGB úgy jár, hogy kivezetik és én egyszer platformot cserélek, akkor nehogymár használhatatlanná váljon.Akkor marad a hue+ amíg AM4-en élek. 👍
-
emiki6
veterán
Az újabb ITX alaplapokon mi az RGB helyzet? RGB v aRGB csatival szokták őket inkább szerelni, esetleg mindkettővel? Melyik RGB szabvány tűnik időtállóbbnak?
-
Nirvanus
aktív tag
No, a 1030 hamarosan visszakerül a 4590T-hez, az i5-8400 pedig kap egy GTX1050Ti-t. Nem nagy, de fejlesztés. Bottleneck meg közel zero. 🙂
-
Hanok
senior tag
válasz
FireKeeper #64235 üzenetére
Próbáltam mindkettő verziót, végül úgy hagytam hogy befelé fúj mert nem volt kedvem átszerelni de nagyjából ugyanannyit hoz a konyhára így is úgy is. Talán így elszívóban jobb magas fordulaton de azt meg zaj szempontjából nem szeretem.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
FireKeeper #64235 üzenetére
Teljesen jó házból kifújás.
-
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64231 üzenetére
Volt egy perverz gondolatom [Vida 120 Slim] -el kapcsolatban de aztán lefújtam ezt a projektet mert sikerült optimálisan kihűteni a IS-67XT-vel meg a plusz vetivel az oldalán a mostani setup-ot. (RTX4070/Ryzen 7600) Valahogy nem érzem biztos alapnak a vizezést.. Persze ha új intelem lenne például akkor biztos rákényszerülnék az AIO-ra.
Egyébként a legújabb heppem ez volt..Egész sokat számít...Még ha nem is szép.
De a mesh alatt úgy sem látszik.
-
TurboK0
tag
válasz
emiki6 #64201 üzenetére
5600G-n ha lekapcsolod a PBO-t akkor 20 fokkal esik a hőmérséklet.
Windowsban vezérlőpult -> Energiagazdálkodás -> Séma beállításainak módosítása -> Speciális -> Processzor energiagazdálkodása -> Maximális processzorteljesítményt leveszed 100-ról 99-re. Ennyi. Nem kell BIOS-ban matatni, és újraindítás nélkül vissza lehet állítani ha kell az az extra 10% teljesítmény.
Nálam így NH-U12A hűtővel 50 fok körül mozog maximum. Egyébként 70 fok fölé megy.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64217 üzenetére
Nem a néma csend a lényeg, úgy értem, hanem az adott konfig potenciáljának kiaknázása. Nyilván egy MoRa+2×D5 rendszerrel emellett néma is lehetne, de ennyire messze nem mennék. Nyilván a kompakt méret is lényeg, azért vett ilyen barebone-t annó a kolléga, szóval 2 darab 240-es valami normális pumpával elég lehet szerintem.
Természetesen nem szeretném más f.szával verni a csalánt, de ebben az esetben mindenképp invesztálni kell. Vagy szétvágni a házat, de az is anyagi veszteség szerintem. Ha ki akarja aknázni a processzor és vga képességeit, akkor le kell tudnia hűteni vagy így, vagy úgy. A speciális alaplap miatt a házcsere magában nem feltétlen járható út.
Ja, a 2-vel jobb vga-t ugyanúgy nem fogja tudni lehűteni ebben a gépben...
-
miert nem fer ra nagyobb huto? mi a legaramlas iranya (procihuto nem dolgozik a tapventi ellen? forditas?) nem nagyobb, de talan jobb huto sem opcio? procihuton csak a ventit lecserelni?
nekem sugo sg-05-ben az is-55 belefujta a tapba a meleget kozvetlen kozelrol es ugy volt a leghuvosebb a proci -
Pista0001
addikt
válasz
rxmiss #64212 üzenetére
Mini pci-e-be vármit lehet tenni, ha az alaplap támogatja, lehet bifurkálni (a 6600xt amúgy is csak 8×-os), de akkor riseres ház ajánlottabb, stb. A lehetőségek száma végtelen is lehetne, de nem...
Inkább azt mondanám, hogy ha egyéb házba szeretne költözni, alaplapot is kéne cserélni. Ha meg már alaplapot cserél, el lehet gondolkozni a platform cserén, abba meg már csúnya az öreg vga...
Ezért is dobtam fel a vizet. A végén még nem is drágább, tény, hogy a teljesítmény nem nő vele (később cáfolom
), sem a fogyasztás nem csökken, de a cucc (értékét tekintve) fele kb "örökre" szól. Jól megválasztott radiátorral el lehet ereszteni a cpu-t és a gpu-t is, azok hője kikerül a házból, a többit meg már átszellőzteti a táp. A procira nem ügy blokkot találni, a gpu-ra vagy mehet univerzális (HD7870-et használtam úgy), vagy van Bykski full cover.
-
lsc
nagyúr
Köszi srácok, jöhetnek még tippek, a terasz k@rva hideg.
-
Pista0001
addikt
-
-
Pista0001
addikt
Hogy mondjak én is egy garantáltan nem túl gazdaságos megoldást, külső víz... Pumpa tartállyal és radi(k) kint, blokk a procira és a gpu-ra, némi csövezés, és már kész is. Költséges (azért az új alaplap és ház árral így is versenyképes lehet), de a házszellőzésnek csak az egyéb komponensek hőtermelésével kell megküzdeniük, minimális fejlesztéssel (proci esetén jó esetben csak rögzítést kell cserélj, vagy azt sem) továbbvihető későbbi rendszerekre.
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #64207 üzenetére
top vga-t kell venni es akkor maris nem annyival dragabb az alaplap az egesz csomagot nezve
-
emiki6
veterán
Alulfesz?
5600g-re curve optimizert - pbo-t lehet ráküldeni, 6600xt-t meg adrenalinban le lehet húzni.Mit értesz az alatt, hogy nem tudod rendesen lehűteni? Meddig megy fel?
Jobb procihűtő?Szerk: Ja, most nézve a modot látom a ház elrendezését. Alulfesz. Minden más megoldás vagy túl bonyolult vagy drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Milyen alaplapot vegyek?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- OLED TV topic
- Trollok komolyan
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis!
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest