- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
FireKeeper #65918 üzenetére
Nem voltak rossz hűtők. Ha jól emlékszem, volt aftermarket és gyári Cyclone verzióm is. Talán GTX 460 vonalon... 🤔
-
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65846 üzenetére
Az előző szögből nekem annyira nem látszódott ez, de így már oké. Telefonról PH!-zni nem mindig szerencsés, nem ez az első alkalom, hogy megviccelt a mobilom.
-
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65843 üzenetére
Vagy úgy vannak vele, hogy m.2 SSD-i legyenek a tulajnak. Bár attól az alaplapi kiegészítő tápcsati is lehet 4+4 helyett 4+4+4, ha olyan az adott alaplap.
-
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65840 üzenetére
Igen, azt néztem is, hogy elég foghíjas a többi fajta aljzat. 🤔
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65773 üzenetére
Valami oka biztosan van ettől függetlenül, csak még én sem gondoltam bele mélyebben. 🤷
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65765 üzenetére
Nálam mindig simán lyukra megy az összes. Ezek szerint végig szerencsés voltam?
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65742 üzenetére
Nem, itthon nem forgalmazták, ahogy az SI-100-at sem. Nekem Amazon-ról jött mindkét példányom.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65740 üzenetére
Az unokatestvére hasonló méretekkel bír: Thermalright Silver Soul 110. Ebben nem gondolkodsz?
-
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65554 üzenetére
-
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Félreértés ne essék, ez a gyári alap kerregés, ami nem üzemi hiba, szimplán alap jelenség. Csak van, akit zavar, van, akit nem.
Nálam 43°C körül kapcsol be alapból, aztán meg le, ha már hűvösebb. Így változtattam a ventigörbén és alapból folyamatosan 470RPM-en megy, majd onnan pörög fel a terhelés függvényében.
-
Vigneau
félisten
Igen, egyedül arra kell figyelni, hogy egy manuális ventiprofilt állítson be neki az ember, és akkor nem csinálja az elindulós, leállós kerregését.
Én azért szeretem ezt a kis RTX 3060 Ti-t, mert kompakt. Egyedül a PowerColor RX 6700 XT Fighter lenne erősebb nekem ebben a méretben (23cm-ig), vagy egy Zotac RTX 4070 Twin Edge. De utóbbi azért már igen drága.
-
Vigneau
félisten
válasz
wd.taz #65298 üzenetére
Nekem kezdetben így nézett ki. Hááát, azóta már volt némi változás.
-
Vigneau
félisten
válasz
TurboK0 #65284 üzenetére
Az nekem az alsó foglalathoz nem is lenne jó, bár most már csak egy SATA-t használok, mióta van NVMe SSD-m. Ezért is nézegettem inkább a flexi verziót, de 24.4 cm x 22.6 cm-es lapnál még nem volt rá szükség. Bár ha meglesz egyszer a 2. NVMe is, akkor ugrik a SATA kábel végleg.
-
Vigneau
félisten
válasz
viperabácsi #65271 üzenetére
Szerintem előbb kapsz AN600-at, esetleg AXP120-X67-at itthon, mint IS-67-XT-t. Az én IS-50X V3-mam is az AliExpress-ről való.
-
-
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #65239 üzenetére
Igen, igyekeztem... No meg agyaltam is egy sort rajta. Az XFX RX 6600 végül visszakerült az Asszonykám Kolink Satellite-jába. Ahogy elnézem a VGA árak alakulását, egyelőre lehiggadtam.
Viszont most látom csak, hogy az alaplapi kiegészítő tápcsatlakozó vezetéke picit rakoncátlan volt és kicsúszott a kép készítésekor a "kábelmenedzsmenti" helyéről.
-
Vigneau
félisten
Ha valakinek épp szüksége van rá, van fent két fehér (1-1db SP750 és SP850) Lian Li SFX táp a HA-n.
-
Vigneau
félisten
válasz
viperabácsi #64960 üzenetére
Volt már rá példa, hogy ez a módszer oldotta meg VGA problémát. A technika ördögének mondanám, magam sem értettem. Nem kizárt, az is pl. BIOS hiba lehetett, amit később orvosolt a gyártó. Megjegyzem, riser-rel sosem volt dolgom, csakis direktbe dugtam a MoBo-ra a kártyáim.
Természetesen lehet a magasabb szintet is fixálni, ha már a gyorsabb tempóra készült az adott VGA. Csak működjön rendeltetésszerűen.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
flashpointer #64940 üzenetére
Nekem meg a felfelé meredezés a jó a Jonsbo C6-ban. Az a szerencsém, hogy a mostani lapom 22.6cm széles, így még nem kellett vennem flexi SATA kábelt. Bár ha eltűnik a SATA SSD-m, akkor már nem lesz ilyen gondom, csak az USB-re kell figyelnem.
-
Vigneau
félisten
Mostanában némelyik lap olyan szerencsétlen kialakítású, hogy nem csak a SATA, hanem az előlapi USB is párhuzamosan van a nyákra forrasztva. Utóbbihoz derékszögű átalakítót rendelt már közületek valaki? Szűkebb házakban enélkül be se tudnám kötni...
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #64769 üzenetére
Akkor ez most egy kisebb rejtély a jelek szerint. Itt az összehasonlító.
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #64764 üzenetére
A V2-ről tudtam, arra a verzióra hajazva kidobtak egy V3 RX 6600-at is.
Valami turpisság azért akad, csak a lényege rejtély: az eredeti Dual PCB-je rövidebb, az EVO-é hosszabb. Pici változást felülről látok a bordán, de ez már részletkérdés.
-
Vigneau
félisten
válasz
viperabácsi #64757 üzenetére
Az eredeti Dual jó, de az EVO-t már sokan szidják.
-
Vigneau
félisten
Jonsbo C6 tulajok figyelmébe. Keressétek a SATA SSD-t:
Eddig nem tapasztaltam, hogy túl meleg lenne neki a hely. Remélem, tudtam egy pici újdonsággal szolgálni.
-
Vigneau
félisten
Vagy én olvastam félre valamit, vagy valójában nagyon nincs vele kibékülve a Reddit csoport...
Anno mikor rátaláltam a Maxsun-ra, megörültem neki. Viszont ilyen jellegű dolgok terén én is konzervatív vagyok. Nem rendelnék se lapot, se VGA-t külhonból. Olykor még a hazai gari rendezése sem egyszerű...
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #64408 üzenetére
A kép alapján a 3057 van fent a lapon. Ezt már ki is zárhatjuk. Ennyivel kevesebb a gond.
Megelőztél...
-
Vigneau
félisten
válasz
Black&White #64395 üzenetére
Akkor elégedett vagy a jelek szerint. És pont ez a lényeg.
-
Vigneau
félisten
válasz
tippm86 #64391 üzenetére
Látom, itt legalább a feszültségérték rendben van.
Szerintem dobd be ide is a kérdésed: AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5) - ha még nem tetted meg. De csak akkor, ha az összefoglalóban nem találtál rá választ. Cifu igen segítőkész, de harapós is egyben.
-
Vigneau
félisten
válasz
Black&White #64275 üzenetére
Szerintem simán mennie kell 1.1V mellett 4800MHz-en.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Én meg épp leálltam az iGPU-s CPU-król. Az i5-10400-at követte egy i3-10105F és egy i3-10100F (családi géppark). Szerencsére mostanra már van kéznél plusz VGA, ha megszorulnék.
Ráadásul 8400F-et vettem a napokban, a héten rakom össze a konfigot. Muris lesz bő másfél évtized után visszaváltani AMD CPU-ra. S939-es Athlon dolgozott nálam utoljára a piros oldalról.
-
Vigneau
félisten
válasz
emiki6 #64154 üzenetére
Nagyon aranyos vagy, hogy Te is nekiálltál agyalni az agymenésemen.
Anno a HDMI kábelen kellett így csiszolnom tűreszelővel, hogy be tudjam dugni a VGA-ba. A Kolink Satellite igazából nem volt vészes, ellenben a Cooler Master Elite 110 azért szépen megizzasztott.
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fog engem is tréfálni ez a méretbeli különbség. Egyelőre megvárom, mit mond roger.smith is a témában. Anno Ő oldotta meg az EVGA deshroud problémám is. Az már megint más tészta, hogy nem lett jobb vele a helyzet. De legalább bütyköltünk.
-
Vigneau
félisten
válasz
Pista0001 #64151 üzenetére
Gondoltam rá roger.smith jóvoltából is, de:
1) Ha vastag a törőnyak, akkor ugyanott vagyok.
2) Egyelőre próbálom nem beáldozni az esztétikát.
3) Az Asszony gépe, mondanom kell tovább...?Szóval agyalok még. De szerencsére itt van nekem még a CM Elite 110 buhera projekt is, úgyhogy nem unatkozom.
-
Vigneau
félisten
válasz
Pista0001 #64149 üzenetére
Bocsánat, lehet nem voltam egyértelmű...
A tápot is 180°-kal elforgatnám, hogy rajta keresztül kihúzzam a meleg levegőt oldalra. Jelenleg a ventilátora előre néz, a forgatással azonban a ház belsejébe kerülne, azonos irányban a CPU hűtő ventilátoraival. A PSU forgatásával a csatlakozója alulra kerülne, ahol a jelenlegi kábel nem fér el, mert beakadna a háza aljába.
-
Vigneau
félisten
válasz
TomiLi #64137 üzenetére
Igen, nekem a 30cm-es verzió a jó. Korábban néztem ott is körbe, de akkor épp nem volt semmi érdemleges. No meg az sem mindegy, milyen néven futtatom a keresést...
Anno így találtam meg:
internal 90° angled power cord extension cable
Végül is, magyarul sem hangzik rosszul:
belső, 90°-os szögben döntött tápkábel hosszabbító kábel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Synology NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged