- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
consono #65697 üzenetére
2 éve jelent meg, LP, 2 slot, csak alaplapról 70W, ~RTX2080 teljesítménnyel (amennyire lehet hinni ott a teljesítmény listának): NVIDIA RTX 4000 SFF Ada
Persze ez egy arany árú workstation kártya minden földi jóval. Fele ennyi, nem ECC memóriával azért szívesen elfogadnánk szerintem páran ha lenne belőle consumer verzió.
-
dugo_
veterán
Nagyon kijöttem a rutinból, de csereérett lett az otthoni 9 éves Skylake Pentium konfig.
Ez volt eddig és teljesítményre most is megfelel (édesanyám még használja a Core 2 Duo Thinkpad T500-amat is
):
Pentium G4400, Asrock H110M-ITX, 2x4GB 2133MHz DDR4, 2x2,5" SATA, Thermaltake Core V1, FSP Hexa+ 400W
Van valami random nyűgje, de nincs se időm, se alkatrészem tesztelgetni. Emiatt nem tartanék meg semmit, így aztán a házhoz sem ragaszkodnék.
Win11, plusz minél modernebb platform igénnyel ez jó lehet?
Asrock Deskmini X600
Ryzen 3 Pro 8300G
5000MHz körüli 2x8GB DDR5 sodimm
500GB PCIe 4.0 M.2
Jonsbo HP-400S hűtő -
consono
nagyúr
válasz
hegegabi80 #65694 üzenetére
Nem akarnak az emberek erőművet, az tiszta, de 4K 60fps-t meg akarnak az új játékokban, a fizikát meg nem lehet átverni
Ráadásul most csíkszélesség váltás sem volt az új generációknál, csak wattban feljebb menve tudták növelni a játékokban a teljesítményt észrevehető módon...
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65694 üzenetére
Egyrészt az igp-k valóban igen jó teljesítményre képesek, és valamilyen szinten megértem a gyártókat, de szerintem is kellenek kis teljesítményű vga-k. Ha nem is annyira, mint a HDxxxx belépő szintek, vagy az azt megelőző korszak SE, LE meg SESE (!) kártyái, de a max 75 watt, max 17 cm hossz szerintem is valós igény LP-ben. Sőt, max 50 watt se lenne rossz néha... Ja, meg ne legyenek szénné butítva!
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pista0001 #65691 üzenetére
Igen a 6400-ról tudok, 6300 most hallok először (igaz mostanában nem is nagyon követtem a vga-k alakulását).
De jó lenne pl RX 7400 is, vagy 9050, 9040, vagy egy RTX 5050 Ti 75W TDP-vel. Nem akar mindenki 200W fölötti 2* sok pines tápcsatikkal felszerelt gépeket, amikhez kisebb erőmű kell 1000W-os vagy feletti tápokkal. -
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65688 üzenetére
RX6xxx-ből is van lejjebb a 6500-nál, van 6400 és 6300 is.
-
válasz
hegegabi80 #65688 üzenetére
75W TDP keretet sajna elfelejtették, legfeljebb Quadro kártyáknál divat mostanában.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #65681 üzenetére
Khm... Palit Gtx970 JetStream... Khm...
-
MSI RTX 5060 (Ti) Inspire kártyák nagyon jól néznek ki a két ventis hűtéssel, fém borítással, és 204mm hosszúsággal. Jöhetnek ITX-re!
#65678 tippm86
Szvsz erre a felhsználásra mindegy, az árkülönbözetből vegyél több/fürgébb RAM-ot! -
tippm86
tag
Sziasztok!
Szerintetek az Asrock A620I és a B650I közötti 12-13000ft-s különbség megéri vagy elég az olcsóbbik alaplap? Mennyivel tudna többet a B650I?
Egy 8600G mellé kéne. Soha nem lesz belőle gamer gép, ha esetleg kevés már a 760M akkor lenne bele valami low profile vga, de jelenleg bőven elég az 760M. -
TurboK0
tag
- ryzen 2200ge + asrock b450m pro4 + Be Quiet Pure Power 11 400w:
28W (PBO kikapcsolva)
- + x540-t2 hálókártya + LSi 9211
46WEz üresjáratban a legalacsonyabb faltól mért érték, nvme/ssd/hdd/ventik nélkül (egyedül csak procin ment a venti). Erre még rájönnek a lemezek...
Egyszer leteszteltem a seasonic 600w gold sfx-l táppal is amúgy:
- ryzen 2200ge + asrock b450m pro4 + Seasonic Focus SGX-650:
25W
- + x550-t2 + ASMedia 2x SATA
32-33Wérdekes hogy a seasonic több mint 10%-al hatékonyabb ilyen alacsony terhelésnél. Meg ugye az LSi is sokat zabál, már direkt nem is használom. Sajnos a seasonic táp kábelei valószínűleg nem elég hosszúak ebben a gépházban, és nem akarom szétbarkácsolni hogy jó-e vagy sem.
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #65667 üzenetére
Nalam mar az egesz kozeli rokonsag at lett allitva a sotet oldalra. Igy mindig van mit epiteni...
-
Horvi
őstag
válasz
viperabácsi #65642 üzenetére
A régi A300-amat 3200g-vel fogtam be NAS-nak OMV-vel. Teljesen jól szuperál a dolog. Igaz vannak limitációk de együtt lehet vele élni.
-
echterion
nagyúr
válasz
viperabácsi #65667 üzenetére
Attól tartok, ezzel már elkéstem.
-
rxmiss
tag
ahhh, akkor meg is olted a lenyeget
persze ha muszaj, 3 ervet is tudok mondani miert volt szuksegem 48magos processzorra, amik az en szamomra tokeletesen elfogadhatonak hangzanak
nem mondom, a negy darab 64GB-os memoriamodul feladta a lecket, de meglett az is. siman megindokoltam
-
echterion
nagyúr
válasz
viperabácsi #65659 üzenetére
Ez nálam hobbi, ne keress benne racionalitást, én sem kerestem. Találtam nagyon olcsón egy gyönyörű szép vizes gtx1080-ast (tényleg ár alatt volt, a levegős 1070-esem egy tízessel drágábban adtam el pár nappal előtte
), ami megindította az ihletet, így olcsón összeszedtem hozzá az egyéb alkatrészeket (egy részüket a fiók mélyéről szedtem össze), így jött ki a hirdetett ár is. Nálam ez kb. így működik, amiket gépeket összerakok, azokat egy pár hétig élvezem, majd megunom és szétbontom vagy egyben eladom vagy családban megy tovább. Kb. ennyibe is került nekem összesen a projekt, amennyiért hirdetem, minden használt cucc, kivéve a radi (az zsír új EK radi lett) meg a ram.
-
viperabácsi
addikt
-
flashpointer
őstag
-
FireKeeper
nagyúr
Budget AIO a meshyben, kis kábeldzsungellel
eredetileg arcticot akartam, de annak a vastagabb radiátorával nem tudom hogy elfért volna-e a 7800XT nitro a kábeleivel.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #65646 üzenetére
Na ez pl talán pont beférne a ddc + flt80-hoz tartó csövek mellé (172mm vs ~170mm
). De a pci-e slotok felőli dudort nem értem. Kb minden alaplapi cucc útban lenne egy zsúfolt mitx deszkán, hogy bekerüljön a kari a helyére.
Az mi lehet, az?
Na, nem mintha gondom lenne az A2000 12GB-tal. Most már akár hangoskodhat is van pót kopter. De hát ez ápgréditisz... 'csába már télleg.
-
Én már eldöntöttem: a következő háznál első lesz, hogy kivágom a PCIe slot-ok elválasztóit, mindig útban vannak a videó csatlakozóknak.
-
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #65644 üzenetére
Keresgéltem és látom hogy gyártóhoz kapcsolódik valahogy: Zima: Elevating Your Computing Experience with ZimaBoard Servers & Personal Cloud Solutions
Nálam Xpenology fut (van fóruma itt). Vannak tök jó passzív (ITX is
) lapok (J procisak) amiken szépen elvan, nálam a Deskminiben a Proxmox alatt VM-ben fut, nem tudom menne-e baremetal, mondjuk létezik Ryzen alapú Synology NAS, ez meg ugye arra épül.
-
viperabácsi
addikt
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #65642 üzenetére
Előző verzió egy X300 + 3400G + 16GB volt letekerve a 45W consumer opcióval, +2 nvme, +2 sata, 21-22W körül evett. Azon a Proxmox alatt a hálókártya támogatása necces volt, lehet azóta jobb a helyzet, illetve pl. ubuntu alatt ilyen gond nem volt, csak Proxmoxnál.
Ezt a ZimaOS-t nem ismerem. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sff-cucc #65637 üzenetére
Nekem a Deskmini szerverként fut, Proxmox van rajta és azon több vm is. Régen ilyen passzív ITX lap volt picoPSU-val, aztán külön volt NUC a 24/7 dolgoknak és ITX lap a NAS-nak, most nagyobb SSD-k óta a Deskmini mindent visz.
Steamen nagyon szépen megy egy csomó játék már Linux alatt, mondjuk én radeon gpuval próbáltam. Ubuntu és Linuxmint alatt is. Ha új gépként üzemeled be, akkor nem vesztesz semmit (időn kívül) ha Linuxot raksz rá. HWinfo mondjuk nincs és nem tudom mi jó helyette.
Windows 10/11 vonalhoz itt hagyom ezt a linket: O&O ShutUp10++ - O&O Software GmbH -
sff-cucc
csendes tag
válasz
AxBattler #65639 üzenetére
Alapvetoen a SteamOS is jo lehet, de egyenlore ahogy latom az inkabb gamepad vagy steamdeck-re lett kitalalva - bar van desktop modja.
Amugy a gaming nem annyira lenyeges itt (de jo lenne ha azert menne rajta a Steam), alavetoen ami fontos az a jo beallitasok pl. fogyasztas teren + menjen rajta pl a Firefox + ublock originnel, HWinfo es hatekony wifi, illetve ethernet, valamint egy rendes filekezelo. Olvasson be kulso hattertarat es ami a lenyeg: ne fogyasszon sokat. Felek, hogy a Win11-pont ezen hasal el a hatterben futo adattovabbitasok se AI miatt, mikozben nekem csak egy nyitott bongeszofeluletet kell alapjaraton futtatnia 90%-ban.Visszaterve a SteamOS-re - ha az hozza mindezt, akkor nekem az is jol hangzik.
Mar van egy rendes gepem (jelenleg Win10-el), igy ha tenyleg raszanom magam erre a Deskmini-re, akkor ezen fogok tudni Linux-on kiserletezni. Eddig az egyeduli gat, az az intel-es Deskmini megjelenese utan 3 evvel is eleg sulyos arazasa... -
sff-cucc
csendes tag
válasz
sasNAXO #65636 üzenetére
A gepeden ami 24/7-ben megy otthon, milyen OS fut?
Arra gondoltam, hogy mivel a Win10 amugy is kifutoban van, lehet meg kellene kiserelnem valami fele Linux-ot hasznalni - dacara hogy meg sose probaltam. Feltehetoen a fogyasztasa is alacsonyabb lenne. A cel elsosorban normalis Internet es filekezelo hasznalat + Steam. -
sff-cucc
csendes tag
válasz
sasNAXO #65634 üzenetére
Igazabol egy olyan build eseten ami egy eros igpu-ra epul, a Chopin mindenkepp jobb valasztas lehet a nagyobb tappal es a komolyabb alaplappal es RAM-okkal.
Viszont ahogy egyre inkabb nezegetem, magam is ugy vele, hogy a Deskmini megfelelobb egy 24/7-es gep eseten viszont idle-kozeli allapotok fognak uralkodni nagyreszt, esetleg egy-ket bongeszo tab-en futo app-al a hatterben.
Foleg annak Intel-es verzioja, ami a Ryzen-es X600-hoz kepest valamiert nem kicsit tobb port-al rendelkezik + a passziv tap miatti kevesebb mozgo alkatresz sem hangzik rosszul.Koszonom az infokat!
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sff-cucc #65631 üzenetére
Deskmini 310, 2 nvme, 2 sata, 14W körül üresjáratozik (pontosabban ez nem teljes üresjárat mert pl. a pihole mindig aktív). Ez ugye Intel 8. gen.
12. gen nagyon hatékony tud lenni: 7 watts idle on Intel 12th/13th gen: the foundation for building a low power server/NAS | mattgadient.com -
sff-cucc
csendes tag
válasz
sasNAXO #65626 üzenetére
Koszonom a valaszokat, HUN_Sectornak is.
Mindig is a Chopin tetszett jobban, de lehet megis Deskmini lesz ebbol, mert nem tervezem fejleszteni. A kissebb fogyasztas jol hangzik, bar feltehetoen elenyeszo a differencia. Egy ideje elfekvoben levo 12400T-vel szeretnem hasznalni, szoval ami a hutest illeti, boven eleg a hus es csendes mukodeshez amire ezek lehetoseget adnak.
Remelhetoleg ezek (660/760) mar a kisebb tappal jonnek.
SODIMM memoriat viszont meg nem hasznaltam es ahogy latom a kesleltetes teren inkabb CL20-al kell majd szamolni a 16 helyett 3200Mhz eseten... De mondjuk felhasznalasi cel ismereteben ez sokat nem jelent. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65627 üzenetére
Jé, a képen el van rejtve egy fekete Terra.
-
Oliverda
titán
válasz
Igen, az a hűtés egy rossz vicc. Hatékonyabb lett volna, ha a kis nyamvadt venti helyett tisztességesen lamellálják azt az alumíniumdarabot.
Közben rendeltem egy másik passzív hűtőt. Jövő héten kiderül, hogy fel tudom-e szerelni.
-
válasz
Ekkora méretben nagyobb passzív borda segít, esetleg nagyobb topflow hűtő, ami az SSD bordáját is hűti.
-
flashpointer
őstag
válasz
Oliverda #65539 üzenetére
Csinaltam egy kabelt hozza hogy normalisan lehessen tesztelni az nvmeSSD ventit (sima 4 pin PWM-be atalakito) :
kicsit probalgattam hogy hanyas fordulaton kene jaratni hogy ne hallhato legyen de jo (mert ugye biosbol termeszetesen nem lehet fix rpm-re allitani es felporog barmin van), es bakker 5 fokos kulombseget tudtam merni ha 0-n vagy 16ezren porog... Szoval ennek a 25x25x10-es ventinek azon az 1-1,5! mm-en kene beszivni a levegot is konyomni a semmire mert nemis a bordara megy.... szoval igen ez jar a premium szegmensben , mindenki meg tudja nezni hogy mennyiert. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sff-cucc #65623 üzenetére
Volt és van is mindkettő. Mindkettő nagyon jó.
Deskminiben ugye van alaplap és kettő M.2 szokott elférni benne a 2 sata mellé. Szintén a Deskmini mindenképpen (használt chipkészlet és noti memóriák miatt) kevesebbet fog fogyasztani és szerintem elégséges lesz teljesen a teljesítménye, illetve ha el tudod rakni a kockatápot valami kényelmes helyre, akkor nagyon kompakt megoldás lesz a Chopinhoz képest. Nekem emiatt Deskmini megy 24/7-ben otthon.
Nyilván a Chopin meg időtállóbb, fejleszthetőbb megoldás az itx lap miatt (+ normál méretű memóriák), szintén emiatt erősebb konfig mehet bele (hűtés lesz a fő limitáció) és ez szubjektív, de -szerintem- nagyon szép ház. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sff-cucc #65623 üzenetére
A gold táp 200w és terhelésen is halk.
A hűtés a procitól függ. De ha nem aaa címmel játszol 100-120 wattos cpu hőterhelésen, és ha egy noctua venti van a gépen, akkor nem hangos.
A hátlap mögött van az ssd rögzítő.
Gyárilag egy sata y kábellel jön a chopin és a chopin max. De az a kábel külön is kapható pár száz ft-ért.Amit furcsállottam, higy amint a case fan tűkre tettem egy connectort, lehalkult a cpu hűtés. De ez alaplapi sajátosság
-
sff-cucc
csendes tag
Tudom itt vannak paran akiknek van szerencsejuk Inwin Chopin illetve ASRock Deskmini buildekhez elso kezbol. Elsosorban hozzajuk szol a kovetkezo kerdesem:
E ketto haz kozul melyik lenne leginkabb jo egy gyakorlatilag szinte folyamatosan bekapcsolva levo gephez tisztan irodai / HTPC hasznalatra, esetleg olykor egy laza FTL/Balatro run. Azt hiszem a front M.2-n tul 2 db SATA SSD-t mindketto befogad, de meg is van hozzajuk minden kabel? Nekem szimpatikus a Chopin brickless-jellege a Deskminivel szemben, valamint az egeszet vertikalisan atolelo vastag alu boritas, de mennyire hangos az a 200w gold tap?
Ilyesmi tapasztalatokra vagyok kivancsi + meg amit ti fontosnak ereztek. Elore is koszi!
-
Crabface
senior tag
Open frame/bench ''haziko'' es megis van benne riser...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Oliverda #65616 üzenetére
Ha már KalmX-ek, nekem a kedvencem:
Project ultra-silent gaming PC "Monolith" with Intel Core i5-12400F : r/sffpc -
Acsi
aktív tag
Végre megérkezett a "ház" és elkészült az apróság
-
hoffman_
nagyúr
top tier csajniz cegnel vagyok product manager, kepben vagyok, hogy milyen minosegu a portekajuk. ettol meg az N100-at valasztanam most is. vannak korlatai, ezt nem vitatom, a use-case meghatarozasa fontos. en 5ev eus bolti garival vettem, ilyet alin szinten nem kapsz. m2 modul viszont digitalis, vagy megy, vagy nem. 8k, refund meg jon azonnal.
-
válasz
Pista0001 #65600 üzenetére
Azért, mert Sapphire van ráírva, még nem biztos, hogy jó. Vannak manapság is vapor chamberes hűtők, de csillagászati áron és a befektetés szerintem nem térül meg:
rxmiss által emlegetett szerverekben van ennek értelme inkább, ahol kicsi a férőhely, plusz a beágyazott rendszerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged