Hirdetés
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
en ezert csorgattam a nyalamat sokaig egy a2000 ada-ra, de na. az lenne szamomra a tokeletes kartya a kisebbik gepbe. azon az aron ott roh@djon meg

szerk: persze megint raneztem, de az ebay-es $700-t is soknak tartom per pillanat. aztan lehet fel ev mulva verem a fejem a falba
-
Pista0001
addikt
Van 6300 is...
Kis irodai gépbe a konzumer vga nem releváns igény, főleg nem nagyobb teljesítményű. Professzionális vga-ra már inkább lehet igény, elvégre vannak sff és tiny workstation-ök is már egy jó ideje. Viszont a közelmúltbeli és jelenlegi felhozatalt ezen a téren nem (sem) ismerem.
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
10-20%? Ha DIY-ről beszélünk akkor azon belül szerintem jó lesz az valami nagyon kis egyszámjegyű aránynak is aki LP-re lő.
És akkor kizoomolhatunk, hogy a DIY eleve a teljes piac nagyon kis szelete. Szóval DIY+LP: sztem nagyítóval kell nézni ezt a felvevőtábort.Ha OEM-et is nézünk ott vélhetően az épített kis irodai gépek tekintetében még jóval nagyobb lehet az LP igény, mint DIY-ben. Oda érdekes módon épített is az AMD LP kártyákat, 6400, de ott is inkább a kis profi kártyákból van LP megoldás.
Mondjuk hiába van 120-150W kártya LP-ben, talán ott méretéből adódóan a 100W körüli, vagy méginkább 75W-ba csati nélkül beleférők lehetnek jó targetek. Az A fentebb linkelt 75W-os Intel B50 szuper szerintem, ilyesmit hozhatna az AMD is, de a 9060 szint is beleférne.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A leirtakkal az a baj, hogy ez itt mar nem feltetlen valasztas kerdese. Aki ITX / LP kartyat keres, annak jelenleg nincs is mas opcio az NVidia-n kivul. Tehat nyilvan ezt fogja venni, mert nem is tudna AMD-t. Az altalad emlitett arany nagy reszben azert ennek is koszonheto, de ehhez meg hozzajon hogy itt tenyleg abbol dolgozunk amibol tudunk. A mini kartyak piacan alapvetoen nem a marka az elsodleges, hanem hogy mibol van egyaltalan ekkora.
En imadom a 4060-amat es hogy 115w-bol meg mindig mit hoz ki es plane milyen huvosen a tobbi kis meretu kartyakhoz kepest - de ettol fuggetlenul szerintem ha valamikor, akkor most idealis lenne az AMD-nek ITX / LP kartyakkal kijonnie.NVidia amugy is most jelentosen (kozel felevel) csokkenti a sima otthoni felhasznalasra szant kartyainak gyartasat. Ha valami, akkor ez tokeletes alkalom a terhoditasra, hisz a kereslet ettol meg nem fog 40%-al lecsokkenni.
Linux is egyre elterjedtebb, jatekra is jol hasznalhato, a fejlesztok ezt is egyre inkabb figyelembe veszik es foleg fogjak a Steam Machine megjelenesevel. A csillagok allasa abszolut idealis az AMD-nek, hogy kijojjon egy ITX / LP kartyaval. A 6400 sem volt egy sikertelen szeria, de foleg az tartotta vissza, hogy nem volt jobb. De akinek eleg volt a 4GB, az szinte mind ilyet valasztott, foleg ha csak single slot johetett szoba.Ha lenne 8GB-al megjeleno 9060, az siman teljesithet jol - plane miutan az NVidia mar ket szeriaban sem tudott 8GB fole menni. Ha meg esetleg jonne egy 12 netan 16GB-os modell, az pedig a jelenlegi valasztek mellett konkretan tarolna. Ezen a teruleten az NVidia sokkal verhetobb ellenfel mint a rendes nagy kartyak piacan. Jelenleg csak azert "vezet" ott, mert nincs is mas szereplo.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Valami tesztből mintha magasabb fogyasztásra emlekznék a vörös oldalról, de van, hogy rosszul.
Az AMD kínálata amúgy mintha generációról generációra szűkűlne. Lehet, hogy nem gondolják úgy, hogy eléggé alacsony kategóriás LP-hez a 9060. Amúgy érdekes, hogy az Intel se nagyon mozdul ebbe az irányba. Lehet, hogy az Nvidia is csak azért, mert megteheti piacvezetőként, hogy azt csinál, amit akar... -
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO
üzenetére
Na, már a frászt hoztad rám.
Kacérkodok egy Zotac változat beszerzésén, a 1050ti már nem elég erre-arra.AMD oldalról talán az RX560-ból volt utoljára magasabb kategóriás, RX6400-ból van, de talán az is OEM (Dell talán?). Az újabbakat az igazat megvallva nem nagyon követem. Még az RX7000-ekre ránéztem, amikor kijöttek, de nem vagyok elájulva tőlük.
Egyelőre R5 5600 mellett van RX6750, Xeon W-2125 mellett RX6650 és i5 9400f mellett 1050ti. Ez utóbbi van LP házban, és ez az, ami csereérett. 3050-et ~200€-ért szerintem már nem jó bolt venni bele, ~300-ért jobbnak tűnik az 5060. Érdekes, hogy Zsömi pont a Gigabyte-ot emelte ki, mint olyan márkát, amit egyesek nem hajlandók venni, vagy jól ismer, vagy beletrafált, vagy nem vagyok egyedül
). Az Asus se nagy kedvencem, MSI meg sajnos nincs, ezért gondoltam a Zotac-ra. Amúgy vicces, hogy teljesítményben lehet, hogy beelőzné a másik két gépet... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001
üzenetére
Megfelelően alacsony fogyasztás nélkül senki nem fog lp-t gyártani.
RTX 5060 - 145W
RX 9060 - 135W
RX 9060 XT - 150-160WSzerintem simán csak az van, hogy nincs meg AMD oldalon a darabszám, hogy megérje gyártani. AMD a dGPU piac 8!!%-a. Ebből a 8%-ból kéne lőni arra a 10-20-??%-ra, akik az LP kártyákat keresik, mínusz akik nem hajlandóak az adott márkát (pl Gigabyte) venni. Míg nVidia oldalon a piac 92%-ából származtatnak ezek a dolgok.
sz: Persze lehetne érvelni, hogy majd a Steam Machine meg utána a linux gaming, de ide a rozsdás bökőt, hogy ha ez megtörténik, akkor "hirtelen" Zsen-Hszün is megtalálja azt a pár milliót, amit rálöttyinthet a Linux ágra csak azért, hogy ne AMD...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Igen, Linux miatt érdekelne. Semmi bajom nincs az Gigabyte 5060 LP-vel (azon kívül hogy harmadikra lett csak néma példányom, de azóta csak imádom
), sőt, méretre és teljesítményre szerintem nagyon jó cucc. És megjelenés hónapjában vettem 135.000-ért, ami szerintem nem rossz. Csak Linux support miatt jó lenne ha 9060 lenne ilyen méretben (és árban
).
Tekintettel arra hogy az 5060 LP 145W-ot megevett amikor teszteltem, a hűtés budgetbe belefér a 9060 is szerintem, tehát nem értem miért nem jöttek még elő egy AMD ekvivalens kártyával a 4060/5060 LP sikereit látva. Nem értem AMD miért tiltaná, amikor pont a piacszerzésben lenne érdekelt.
#66817 rxmiss: Az is jól hangzik.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez a Linux/Nv dolog felett mindig elsiklok.
Valamennyire talán igen. Megfelelően alacsony fogyasztás nélkül senki nem fog lp-t gyártani. Másrészt nem ismerem az AMD és az Nvidia partneri szerződéseit, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy ennyire megmondják a kártya gyártóknak, hogy mit gyárthatnak a gpu-ikkal, és mit nem.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO
üzenetére
Mi a baj az 5060-nal? Alapvetően én (is?) ATi/AMD párti vagyok, de valahogy időről időre az Nvidia kihoz valamit, ami mellé a vörösök nem tudnak letenni semmit az asztalra. Így van ez nagyon-nagyon régóta a csúcskategóriában is, de most elsősorban a középkategóriára gondolok. 750ti, 1050ti és most az 5060 is figyelemre méltó az adatok alapján, elsősorban az energiahatékonyságot tekintve.
-
HUN_Sector
őstag
ejj milyet szoptam már megint a gépépítéssel.
Kiszedtem az Inwin tápot a gépből, hogy kicserélem. De amit vettem, egy centivel szélesebb, nem megy a keretbe. Max ha lecsípnék egy tartófület, azt meg azért mégsem.
Aztán letört a pci express sín rögzítőfüle. Szar műanyag.Aztán kimaradt a power connector (my bad) Hogy én mennyit kutattam, hogy miért nincs kép (mert persze minden elindult, a procit leszámítva, így fekete képet láttam csak)
Aztán a vízpumpa egyik ága nem lett rákötve a megfelelő tüskére.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
Ez jóval hordozhatóbb: Lzmod A24-V5, csak sajnos nincs low profile AMD RX kártya az 4060/5060 helyett...
-
-
sasNAXO
aktív tag
Tartalék gép, amolyan Steam Machine "Light" (Ryzen 3600, RX 6600):

Most éppen Bazzite van rajta, próbálgatom mi a helyzet Linux fronton.
(Háttérben a szemfülesek más gépházakat is fellelhetnek, majd azokról is lesz fotó.
) -
HUN_Sector
őstag
Megjött a kártya. Nem kicsi. Nagyon nem kicsi. Holnap azt hiszem szétszedem elemeire a gépházat, aztán jöhet az új táp, a vízhűtés, az új vga. Lesz vele munka.
Érdekesség:
Egyelőre a konzolvilág nem választható ki a pénzvisszatérítési az oldalukon. Illetve a purchase date legkésőbbi időpontja jelenleg 12/05, szóval azt hiszem várnom kell... Helytelenül van fordítva az oldal leírása. "Redemption is only available 14 days from purchase." Google translate 14 napon belülre fordítja. Szimplán a "14 days from purchase" jelentése ellenben vásárlástól számított 14 naptól.
1) Gondolom a 14 napos elállás miatt kell várni, hogy ne utaljanak úgy vissza pénzt, hogy te meg visszaküldöd a kártyát teljes visszatérítéssel a boltnak
2) Aorus felületen beregisztrált adatoknak is frissülnie kell talán -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Jah, így értem. Azt hittem játékra is gondoltál mikor a gyerkőc gépét írtad, nem csak a nyers fp számítási teljesítményre.
Ha már itt tartunk, még egy B50-szerű kártya lenne még menő mITX vonalra. Nem gaming kártya, de minden másra elég korrekt lett, főleg ha a méretet, 16GB ramot is nézzük.

-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Az is bőven jó ár. Kár, hogy nincs kisebb modelljük.
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nekem is furcsának tűnt egy kicsit, de leírás szerint ezek vannak benne:
Fans: Thermalright 80mm (x2) + Shiny Snake 120mm (x2) -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Lehet, hogy vak vagyok de nem látom a 20%-ot. Aorus oldalán HUF összegek vannak, ránézésre vga-knál 10% körüli lehet, de tippre az sem tűnik fixnek (pl. lapokra 3-4k-s kedvezmények is vannak, gondolom 30-40-nél drágábbak alapból)
@AxBattler
Ezek a kínai piacos cuccok szimpik mindig. A fenti eszmefuttatásom: egy kis uv/uc/TDP limit az optimális perf/W-hoz... gyakorlatilag ezekkel a modellekkel pont ezt szokták megcsinálni gyárilag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 5600MHz CL40 Beast Black RGB XMP - 8 év gari! -
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast 32GB DDR5 5600MHz CL 40- 2 év garancia
- Fejlesztés hiányában megmaradt 8GB SK Hynix 2400MHz DDR4 SO-DIMM
- Asus x870 rog strixx F-gaming Wifi garanciával
- Kingston Fury Beast 32GB DDR5 5600MHz CL32 RAM
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Kötelező darab a karifa alá! Asus Tuf Lap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az AMD kínálata amúgy mintha generációról generációra szűkűlne. Lehet, hogy nem gondolják úgy, hogy eléggé alacsony kategóriás LP-hez a 9060. Amúgy érdekes, hogy az Intel se nagyon mozdul ebbe az irányba. Lehet, hogy az Nvidia is csak azért, mert megteheti piacvezetőként, hogy azt csinál, amit akar...
Kacérkodok egy Zotac változat beszerzésén, a 1050ti már nem elég erre-arra.