Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
valaki tapasztalt tag par honapja mintha rendelt volna ugy emlekszem. Mondjuk az asrock b650i 50 euroval dragabb, ha valami problema van (gari) vagy el kell adni, annyival nem olcsobb a kinai se, 80 euroe meg nem lesz : )
-
flashpointer
őstag
Jo lehetne de el van baszva, kb 1000 RPM-ig tenyleg nema, de hiaba allitom be neki hogy annyin maradjon, egy az hogy csak PCH temp alapjan vezerelni aminek semmi koze az ssd-hez, masik meg hogy egy ido utan automatikusan koszorul valami otezres kibirhatatlan fordulaton... ra lesz kotve egy aquacomputeres quadrora ha megjon az adapter hozza, addig meg csak siman kihuztam. (valaki biztos dolgozik rajta es jon majd bios update, dehat az elozo alaplappal is hiaba vartam eveket ilyen bugossagok miatt...)
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65160 üzenetére
jo de itt az uj meg nem jelent amd proci+benne levo igp a lenyeg
-
flashpointer
őstag
ho-ho
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #65134 üzenetére
thermalright 9015w, 6 euroval a legolcsobbak egyike : )
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #65120 üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz
sasNAXO #65118 üzenetére
koszi az infot, egyelore beprobalkoztam egy ilyennel (leginkabb a szine miatt es mert csak egy tizes), aztan ha elfer es maga a venti szar akkor egy noctuara meg cserelheto. Az akasakrol olvastam (de ugy altalanossagban is a 10 mm-es ventikrol) hogy megfelelo csapagyazasnak egyszeruen nincs hely ekkora meretben, es rovid eletu az osszes. Igazabol epp csak mozgatnia kene kicsit a levegot az alaplapnal mert a hazban kulso vizhutes reven abszolut semmi nincs.
-
flashpointer
őstag
válasz
sasNAXO #65102 üzenetére
noctuabol csak 15mm a legvekonyabb, az beferne mert van 17 hely de biztos hogy a mesh panel mellett ilyen kozel zajos lenne barmekkora fordulaton . Igazabol annyi eleg lenne hogy min. fordulaton nincs-az a bugo hangja ami a ventik legtobbjenek+abszolut nem hallhato-e.
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #65100 üzenetére
Van valakinek tapasztalata ~10 mm magas ventikkel? nagyobban egyedul akasa 80-ast talaltam (92 max ami befer ) ami nem noname de a minimum 700as fordulata lehet tobb a kelletenel, zajban.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65090 üzenetére
hat a forgacsolas az sose lesz olyan mint egy nyomtato, egyszeruen olyan hangos hogy sok helyen alapbol kizart, meg valami hangcsillapitott burkolatban is.
-
flashpointer
őstag
ha a koltseghatekonysag fontos akkor azt ne ebben a meretben keresd, tap es alaplap is felaras, hazakrol nem is beszelve. Amugy legolcsobb asrock a620i vagy hasonlo gigabyte olyan 150 euro, de akkor mar nem sokkal tobbert van B-s lap ami jobban megerheti. Meg ahogy a tobbiek irtak AM4 es platformbol s ossze lehet hozni egy eros kozepest, csak aztan ha valamit fejlesztenel akkor uj kell mindenbol.
-
flashpointer
őstag
válasz
coccolino #65018 üzenetére
Ja meg amugy akkor mar komplett minipc, pl Zotac magnus one, ettol nem lesz kisebb barkacsolva se, ha meg ez is nagy akkor a laptopGPU sori 4070-ig
-
flashpointer
őstag
válasz
coccolino #65014 üzenetére
At is lehet csoportositani a terfogatot, pl egy HD plex az biztos teljesen nema, cserebe akkora vagy nagyobb teglad van a konnektorbol mint egy SFX tap.
Amugy ne tevesszenek meg a meno jutubos minibuildek, kapalszar az osszes ha mellette kell ulni, persze a cinematic videoknal nem jon at hogy egy repter melle koltoztel. -
flashpointer
őstag
Abbol a cpubol van integralt tapos is, a tapegyseget csak siman bedugot az io portba, persze kicsit dragabb is de cserebe nem kell a paneltappal szarakodni
-
flashpointer
őstag
válasz
vtommy #64877 üzenetére
Nemtudom, en a nemet piacrol vasarolok, aquatuning, alphacool, aquacomputer, amazon, mindfacory, ezek valamelyikeben mindig van az amit pont kineztem, csak azert halad lassan mert hiaba megvan hozza minden nincs tul sok idom ra. Egyelore egy 360-as kulso radi lesz hozza aztan majd meglatjuk hogy milyen hangja van vele.
#64881 viperabácsi
gigabyte 4090 egy alphacool blokkal, sajnos akkora az egesz egyseg igy is hogy ennel kisebb hazba bele sem fer (160mm magassaga kb kizarja 95%ban a hagyomanyos elrendezesu hazakat..)ugyhogy vicc hogy vizhutessel nem fer el kisebb terfogatba mint ez a 15 liter... az FE verzio, na az kiraly ebbol a szempontbol, viszont sose cserelnem le a mostanit mert evek ota az egyetlem kartyam ami _egyaltalan_ nem Coil whineol ugyhogy vagy a 7000es szeriaig szamolok vele
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #64593 üzenetére
Hosszan
Roviden: -
flashpointer
őstag
jaj miert kellett ilyet irni, pont mikor mar ravettem magam arra a szep aorus x870i pro ice kivitelre amibol most cashbekkel lejonne 30 , ugyhogy mar csak 300 euro lenne.
amugy meg egy meshliciusba megy, eleg limitalt legaramlattal az alaplapnal, uveglappal lenne a legjobb raadasul, vajon jo az a620 es ha par ev mulva megsul kuka aztan uj vagy pont erdemes a jobb hutesut venni hogy birna sokaig?
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
Crabface #64618 üzenetére
detto amit sas ir, van egy rendszer meg egy tarolo driveom, minden mas fapadoson ketto hely van. De amugy ha valaki meggyoz hogy erdemes befektetni a ketszer annyiba kerulo X870i-be (pedig ez a gigabyte ice nagyon szepen nez ki)OC UV nemerdekel, adatot nem mozgatok, kartyam pcie4-es, meg vagy a hetezres szeriaig biztos nem cserelem, szoval pcie 5 folosleges, de meg az ssd-re 4 is.
-
flashpointer
őstag
valakinek van tapasztalata a budget asrock 620i am5-os lappal? Ugy olvastam jofele csak a wifimodul szar benne de az meg kicserelheto. alig lehet kapni mar 650es lapot ha meg igen majdnem ott vannak arban mint a 850es meg x870 es chipsetesek, de azert 300 ojrot meg mar kicsit sokallok a semmi hasznalhato pluszert amit nyujtanak.
-
flashpointer
őstag
Akinek van silverstone sugo sg05 /vagy valami hasonlo szerkezetu pl sg13/ az tudna egy meretet csekkolni? Az alaplap pcb-jenek tetejetol kene a burkolat tetejeig, hogy milyen magas vga megy bele.
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64591 üzenetére
Kozben utananeztem, a ref 5090-nek !3 darabos! furcsaalaku PCB-je van, pcie sintol elcsusztatott kozeppel ( na jo erre azert nem gondoltam)
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64581 üzenetére
az mi az a kep,(kitalalom, AI) kozepen a pcb aztan kilog a hazbol hatra a radi?
40 es sorinak amugy is brutal hutesuk volt me nem tudtak hova kell huzni az amd miatt, aztan kiderult hogy sehova, legcsendesebb szeria lett. Amugy meg vizetra aztan kit erdekel milyen a top kari hutese. coil whinera vagyok kivancsi megint 80% uk cicereg-e vagy csinaltak vele valamit. -
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64577 üzenetére
hat ez keskenyebb mint a 4090
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #64554 üzenetére
jaja neztem is egy disassembly videot, csak az m2 toronyban van porgettyu
-
flashpointer
őstag
válasz
Crabface #64525 üzenetére
ha riser nelkul kell akko gondolom lesz benne vga. Van olyan egyaltalan? a cheftec bt-06 eleg kompakt de azis 10,5 ; 4060 belemegy, kisebb szerintem csak riserrel lesz, max ilyen sugo szeru megoldas hogy a tap a cpu huto felett/ helyett van.
-
flashpointer
őstag
egy joarc keres a hirdetesekben egy ssupd meshroom S feher hazat ha valakinek porosodna a polcon egy, vagy valtani szeretne!
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #64207 üzenetére
top vga-t kell venni es akkor maris nem annyival dragabb az alaplap az egesz csomagot nezve
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #64173 üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #64164 üzenetére
Hat a ssupd meshlicious haz pont erre van kitalalva, sfx tapegyseggel atx-lap is befer es joval kisebb mint a VR3 mikozben ugyanolyan layout.
-
flashpointer
őstag
Inkabb egy G es X nelkuli verzio pl 7600, nem fogyaszt sokat, igp is letilthato es undervoltolni is lehet F-es teljesitmenyre (ugyanannyi fogyasztassal), ha meg keves lenne akkor csak egy kattintas es nemis dragabb.
Ha nem surgos megvennem a konfigot videokari nelkul es megvarnam az otos szeriat ami egy honap mulva bemutatkozik, 4070 utodja meg valamikor kb tavasszal, vagy mindent tavasszal mert akkor jonnek az uj ryzen B chipsetes mitx alaplapok (amikor nem kulomboznek semmiben az altalad linkeltttol majd de megis ujabb -
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #64087 üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz
Black&White #64034 üzenetére
hat rendszeres bios updatet biztos nem
-
flashpointer
őstag
válasz
Nirvanus #63951 üzenetére
hat a gigabytenal elvileg 7mm-el tullog az adatlap alapjan de egyik gyarto a braket oldalfalatol adja meg a meretet masik meg a bracket elolrelogo reszet is beleszamolja ugyhogy vagy befer vagynem
kicsit le lehet nyisszantani a muanyag takaroelem hatso reszebol. Meg amugy a hazgyartok is szoktak par mm-t rahagyni mert nem csak be kell ferjen a hossza hanem be is kell szerelni. Szoval ha szerencses a csillagok egyuttalasa meg tancolni is tud benne.
-
flashpointer
őstag
elso x870 am5 (asus) 550 €
(ma jelent meg)
akko a B850 lesz vagy 300 indulo -
flashpointer
őstag
ez egy tok szuper oldal meg nem lattam itt, caseend
-
flashpointer
őstag
válasz
Dani0504 #63439 üzenetére
Igy elsore a lian li h2o-t mondanam hogy az a legkompaktabb, egy celiranyos AIO kell bele.
Ha allot keresel meg a Fractal design Ridge kevesebbet alaphelyet foglal de amugy nagyobb, az meg egy sima hutovel is hasznalhato. JA meg ugyanugy a Fractaltol a Terra, habar az izles kerdese de szerintem ocsmany+az biztos nem lesz halk ha beindul a CPU -
flashpointer
őstag
legjobb dolog az sfx tapokkal ami tortenhetett hogy par eve vegre van 750 ; 1000+ -os platinum, csucskonfigot is elvisz majdnem passzivan, komolyan valaki azt hianyolja hogy 2000-en porgettyuzzon a 90-es venti?
-
flashpointer
őstag
válasz
Fox Mulder #63104 üzenetére
sfx-l nem fer el? asusnak van jo feher tapja.
-
flashpointer
őstag
válasz
Fox Mulder #63088 üzenetére
hat ebbol nem sok minden latszik milyen anyagbol van a lefogato vegen az alkatresz vagy hogy nez ki a pcb eso oldala.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #63066 üzenetére
vizetra!
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
Esetleg valakinek eszebe jut meg valami hasonlo elrendezesu haz mint a geeek A40? Sandwich style + tap alul. Ezt sajnos mar nem forgalmazzak.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #62871 üzenetére
Az ilyen hutoket ugy szokas felrakni hogy a legalabb a ket szelen bordak kozott eltavozo levego ne legyen teljesen blokkolva, ugy latom itt sikerult pont ugy pozicionalni hogy egyik oldalt a memoria masik oldalt az IO shield. Ez egy kb negyzet alaku huto ugyhogy en beprobalnam 90°-al elforgatni + A Redux venti kis ellenallasra van (haz), normal noctua jo lesz. Meg az az oldalso slim venti legyen osszhangban az elforgatott cpu hutovel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB 3200MHz DDR4
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest