- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
hoffman_ #65597 üzenetére
Oké. Bár m.2-satából meg jó a random ali hirdetés... mondjuk valóbany ott nem ugyanaz az érték forog kockán.
Meg végül ugyanoda jutottál, csak külön kártyákkal kellett megoldani.De mit akarok, én is inkább Asrock lapot választottam. Részben a bizalom, részben meg a kiosztás miatt.
Felesleges a 4x2.5g, emiatt nem marad elég pcie lane az m2-nek, meg nekem nem kellett 6sata. -
BiP
nagyúr
válasz
balage25 #65564 üzenetére
Én ebay-en meg alin láttam ilyen m.2-be rakható 5-6 satás cuccokat.
Én is keresten egy időben, de aztán megelégedtem az alaplapi 2 + egy 2portos pcie x1 kártyával. (Asrock n100m)hoffman_: ha már úgyis került bele 2.5gbit + 6sata port, akkor nem lett volna egyszerűbb alin egy topton/cwwk/bkhd NAS n100-as alaplapog venni? Azokon ez alapból adott.
-
BiP
nagyúr
Sajna igen. Ez így kínzás. Főleg, hogy venti se nagyon volt benne.
SSD-vel viszont a NAS méretét bukja el, azért ugyanazt a tárhelyet SSD-ből nem olcsó mulatság.
Nekem 3 vinyó van csak +1 2.5-es rendszerSSD a NASban, de inkább elengedtem az ITX házat, és egy sima ATX-ben van. Inkább ne legyen kompakt, minthogy idő előtt megdögöljön.#65384 wd.taz :
Látszik, hogy fizikailag még elfér, csak konzol nincs hozzá. De ha fabrikálsz neki, akkor bele fog menni. -
BiP
nagyúr
Ahogy nézem, a Jonsbo oldalán csak olyan képek vannak, [link] ahol bár pont 3 venti van rajta, de valóban nem látszik benne semmilyen drive, pedig azt írja, 1x3.5 vagy 2x2.5-es meghajtó fér bele.
Találtam egy videós tesztet, ahol 1:58-nál pont látszik, [link] hogy hova kerül, És sajnos gyakorlatilag az elülső venti helyén van a drive bay.
A 2 vízszintes rögzítőt tudod állítani, hova kerüljön, aszerint, hogy venti, HDD vagy SSD kerül rá.Ettől még szerintem egy 2.5-es SSD-t bárhova el tudsz dugni a házban, van, aki 4db 3.5-es vinyót préselt bele. [link]
-
BiP
nagyúr
válasz
phulee #61836 üzenetére
Amikor még a hőskorban mi raktunk össze gépeket, akkor erősen más problémáink voltak. Ez most már egy kicsit űrtechnika, úgy érzem az alapokról tanulom újra, pedig úgy 20 évet eltöltöttem benne.
Dettó így érzem. De igazából egyszerűen az igények is mások voltak,(sokszor nem is volt extra igény), más hőmennyiséget kellett elvezetni, mások voltak a méretek is, máshogy kellett megoldani.
A szűkre szabott ITX világ meg egy külön műfaj volt mindig is. -
BiP
nagyúr
válasz
viperabácsi #61627 üzenetére
Ha leveszed a felbontást 640x480-ra.
-
BiP
nagyúr
Nekem is Cooler Master Elite 110 van anyóséknál, ott is a mITX-nél 1 slottal több hely van, abba is egy kisebb mATX lapot raktam, szóval csak meg tudom erősíteni.
Elite 110 már nincs, az utódját a 120ast használtan még talán el lehet csípni, de a 130at elvileg még forgalmazzák. [link]
Kolink Satellite és Silverstone SG13 hasonló kialakítású, de azokról nem tudok pontos méretet meg nincs tapasztalatom. -
BiP
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61508 üzenetére
Durván hangzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Belépőszintű M.2-es SSD-t prezentált a Team Group a PCI Express 4.0-s halmazban
- SSD kibeszélő
- Fotók, videók mobillal
- Elemlámpa, zseblámpa
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest