- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65888 üzenetére
Brutál. A gpu részt nyilván sokkal nehezebb volt összehozni és az a nagy durranás de én már a cpu oldalon is ki vagyok akadva egy ideje. Nem játszom, de arra is elég lenne a hatmagosom kb... de egy nyolcmagos már tényleg a mindenre bőőővel elég kategória átlagusernek (játék nélkül meg a fele is). Namost ezek 370-395 között már 1.5-2.5x gyorsabbak ennél cpu-ban is. Az én fejemben ezek még mindig szerver/WS szintű megoldások, nem otthoni netezős-esetleg játszós PC szintje. És notiba, kis minipc-be beférnek. Lassan egy átlag desktop rendszerhez a handheld méret elég.
Ha a gpu-t is hozzáveszem még akkor is brutális, ha csak casual gamingre, de abban is mennyit ver mondjuk egy 370-es 17-28W-ból a 8600G-mre? -
Hanok
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #65872 üzenetére
150 x 81.5 x 40.5mm de ugye a 250W az tényleg pont nem elég szerintem egy ilyen konfigra ahogy rxmiss is írta..Mondjuk kérdés mennyire lehet elmenni alulfeszelés tekintetében mondjuk egy 5060 Ti esetében..De szerintem ilyen 100-110W kürül már szépen esik a teljesítmény is.
#65873rxmiss: Alapvetően ha több helyen is szembejön az emberrel az hogy ventit cserélnek ebbe a típusba akkor nem az ügyes jut eszembe róla.
Persze tudom ne legyenek nagy elvárásai az embernek ha ekkora méretben gondolkodik..Megbontani meg nem szívesen bontanék meg egy 70-80 ezres tápot hogy még gari se legyen rá.
-
rxmiss
tag
válasz
TESCO-Zsömle #65872 üzenetére
600W-os 7660B Platinum Enhance-ot lehet hozza rendelni, ha ez a kerdes. sztem az ugyes hang tekinteteben is.
a 250-es hdplex epp keves lenne (mondjuk kettovel jo, csak az meg nem olcso buli, hivatalosan tamogatott, van kozejuk mazzag a kapcsolashoz), az 500-asban meg van venti. -
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #65847 üzenetére
ez ezerkettes sfx, asszem uj rekord?
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65847 üzenetére
Az úgy már elmegy.
Bár én más ligában mozgok. Eleve dvga nélkül, de ha épp volt/lenne akkor sem a 3-400W-os sávból válogatnék, még nagy desktopba sem (inkább 100-200W), nemhogy mITX-be. De ez én vagyok... az utóbbi 5-10 évben azt hajtottam, hogy hol tudok még 400W vagy az alatti tápokat venni. -
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65846 üzenetére
Az előző szögből nekem annyira nem látszódott ez, de így már oké. Telefonról PH!-zni nem mindig szerencsés, nem ez az első alkalom, hogy megviccelt a mobilom.
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65843 üzenetére
A mostani gpu-kból kiindulva, ha már AI, egy 2-300W-os már elég brutál kocka szokott lenni. Ezek párszor felszorozva, akár csak 4-5x, valóban 1000-1500W környékére már nem lesznek annyira kompaktak szvsz, hogy számítson az a pár cm a tápnál.
-
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65843 üzenetére
Vagy úgy vannak vele, hogy m.2 SSD-i legyenek a tulajnak. Bár attól az alaplapi kiegészítő tápcsati is lehet 4+4 helyett 4+4+4, ha olyan az adott alaplap.
-
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65840 üzenetére
Igen, azt néztem is, hogy elég foghíjas a többi fajta aljzat. 🤔
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65840 üzenetére
Erre nagy szükség van mITX méretbe (vagy hát máshova minek SFX táp?).
Én megvárom az utódját amikor már 3000W-ot tudok mITX-be beolvasztani. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65836 üzenetére
ezzel már egyszerre három VGA-t tudsz megolvasztani
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #65836 üzenetére
Bakker tényleg.
-
BiP
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65834 üzenetére
Mit kell látni?
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65818 üzenetére
Én is.
De nekem jöhetne 340-el is egy ITX deszka a mini szerverbe. Meg igazából bármi közte... legyen sok jó gép/lap. Legalább így. Desktop APU-ról nézve az egészet megint fényévekkel le vagyunk maradva. -
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65818 üzenetére
Iróniát kellene itt sejtenem....????
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65788 üzenetére
A VGA általában kap zsugorfóliát, de az se mindig. Matrica az minden vga-mon volt eddig. A használtaknál max a nyoma, vagy elvágva volt még.
-
tlac
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65783 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65732 üzenetére
Még mindig látogatod a Házi barkács, gányolás topikot?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Környezettudatos, könnyen újrahasznosítható, színben is illeszkedik a buildhez, lehetővé teszi a hosszabb GPU-kat és még költséghatékony is - teljesen korrekt
-
BalageK
tag
válasz
Egy ilyennel biztos nem nézne ki jobban :-)
(feltéve hogy A4 H2O)
-
Hanok
senior tag
válasz
ezt biztos jó drágán mérik a lian-li-nál...
-
viperabácsi
addikt
válasz
Legalább itt ki tud jönni aminek ki kell jönnie
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65707 üzenetére
Flex?
dugo_: Na pill. Homályos a monitorom az "én ........., ezért...." között. Biztos csak a időleges zavar az erőben.
Még le is pucoltam a moncsit, de nem lett olvashatóbb.
Pista0001: A kor előrehaladtával nem feltétlen változik bármi is.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65707 üzenetére
Te se lettél a korral "normálisabb"...
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65336 üzenetére
Touché.
-
BalageK
tag
válasz
TESCO-Zsömle #64982 üzenetére
Aham, nem volt ismerős a megnevezés :-)
De ugyanaz a gond, hiába ezt írja a Lian Li, mint cseredarab, ez konkrétan nagyon hosszú.
Nem kezelhetetlenül, de nem is néz ki úgy, mintha belevaló lenne. -
BalageK
tag
válasz
TESCO-Zsömle #64977 üzenetére
Nekem ez van, eredeti Lian Li: PW-PCI-4-24X Black
De ez hosszú. Viszont működik :-D -
BalageK
tag
válasz
TESCO-Zsömle #64974 üzenetére
Nekem is a 240mm-es riser van H2O-ban, de igazából az túl hosszú, hiába azt a méretet dobja a legtöbb oldal. 200mm pedig arra már nem teljesen elég, hogy a 20mm távtartót is használni tudd (2 slot-os GPU-t közelebb rakni az oldallaphoz)
-
zed1983
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64968 üzenetére
Köszönöm, egy linket átdobál arról?
@viperabácsi : felkerestem, volt már pár sikeres üzletünk, hátha most is sikerül.
UI: Ha így használom a gépet egy ideig, lehet valami baja?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #64968 üzenetére
jah az 5.0-nak semmi értelme egyelőre. de ha ennek lehet hinni akkor még brutál GPU-nál is 1-4% különbség van 3.0-4.0-5.0 között, amennyiben 16 sávon van.
én amúgy aliról vettem csere risert mikor a meshi-ben lévő gyári elromlott. csak arra kell odafigyelni hogy milyen hosszú risert vesz az ember és a csatlakozók mindkét végén megfelelő irányba álljanak.
-
válasz
TESCO-Zsömle #64739 üzenetére
Valóban igazad van, igazi 'referencia' kártya csak 2016-ig volt az FE széria, most direkt kompetitorként hivatkoznak rájuk. Ezesetben szerintem egyenesen szabadalomsértés lenne a hasonló design. Mindegy is, reméljük most ízlésesebb
tradicionális megoldások
születnek majd, így hátha megfontolható közegbe kerül nálam is, ha az FE elérhetetlen lenne. -
HookR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #64637 üzenetére
Cooler Master Ncore 100 Air hivatalos oldal - [link]
- 155 x 212 x 449 mm (14,75l) / 172 x 212 x 449 mm (16,37l) -
válasz
Nem lenne rossz, ha hűthető lenne a CPU benne (nem lenne összeszendvicselve), így viszont nekem ez ismét egy újabb ház a házak tömkelegében, amelyeket hatalmas GPU-k köré terveztek
De legalább csökkent a méret egy picit, 20L körüli házakra vicc rámondani, hogy SFF/ITX. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Így, csak képek alapján, nekem egészen tetszik.
-
zolika15
tag
válasz
TESCO-Zsömle #64608 üzenetére
Nem semmi tervezés ez a kártya, 3 nyák lap valóban, hőfokokra azért még kíváncsi leszek.
-
BalageK
tag
válasz
TESCO-Zsömle #64581 üzenetére
Csak nekem hiányoznak a DP / HDMI csatik erről a renderről?
-
zolika15
tag
válasz
TESCO-Zsömle #64601 üzenetére
A helye ott van jobb alul a pcb-n es igen arról fogja kapni, na de hamarosan meg látjuk mi van a ruha alatt ha jönnek a szétszedős, tesztelős videók.
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64591 üzenetére
Kozben utananeztem, a ref 5090-nek !3 darabos! furcsaalaku PCB-je van, pcie sintol elcsusztatott kozeppel ( na jo erre azert nem gondoltam)
-
flashpointer
őstag
válasz
az mi az a kep,(kitalalom, AI) kozepen a pcb aztan kilog a hazbol hatra a radi?
40 es sorinak amugy is brutal hutesuk volt me nem tudtak hova kell huzni az amd miatt, aztan kiderult hogy sehova, legcsendesebb szeria lett. Amugy meg vizetra aztan kit erdekel milyen a top kari hutese. coil whinera vagyok kivancsi megint 80% uk cicereg-e vagy csinaltak vele valamit. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kérdéses hogy szendvics házakban mennyire lesz hatékony
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64577 üzenetére
hat ez keskenyebb mint a 4090
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #64355 üzenetére
"Nem ezt a homokfutót keresik...."
Biztos, hogy akarsz te ilyesmit otthonra?
-
válasz
TESCO-Zsömle #64355 üzenetére
Blitzwolf SHP6 (15A-ig mér), rajta Tasmota firmware, ami InfluxDB-be küldi az adatokat, amelyeket Grafana megjelenít. Van egy néhány itthon, pl. a klímát is nézegetem vele, hogy néz ki fűtés közben:
-
lsc
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #63620 üzenetére
Igen bocs üres link. Egyébként a kollégák jól saccoltak, x47-ről van szó.
-
válasz
Thermalright AXP90-X47 FULL
Asszem'. -
rxmiss
tag
válasz
csak saccolok h https://www.thermalright.com/product/axp90-x47-full/ kene legyen
-
zed1983
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #63480 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ott K-s procikkal van gond, de engem az nem izgat, mert nem K-s procival terveznék.
Ha tévedek javíts ki kérlek -
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #63333 üzenetére
Hú, akkor kell szereznem egy olyan matricát az RTX 3070 Eagle-re mielőtt eladom..!
(Nincs esetleg SFF Ready Plus? Ami jelzi, hogy még a Dan A4-SFX-be is befér?)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #63318 üzenetére
És akkor rakjunk melléjük egy nem SFF-Ready nvidia rtx 3080 founders edition-t (285 mm x 112 mm x 40 mm).
Szerk.: OFF... -
HookR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #63230 üzenetére
Az NCASE M2 az új DAN C4, vegyél olyat!
-
TurboK0
tag
válasz
TESCO-Zsömle #62899 üzenetére
Ne felejtsd el hogy melyik országban vagy. Nálam az 50 ft-os értékű, ajándéknak deklarált, "not for resale" feliratos cd lemezt is meg akarták vámolni, szó szerint azt mondta az ügyfélszolgálatos hogy ez szúrópróbaszerűen történik.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62845 üzenetére
Durva az a lap, még nem hallottam róla.
Ide, 4 sata, 6 usb,... És a processzorfoglalat a lap szélén van, nem a PCI-E mellett, mint ahogy 1. gen-től jellemző volt legalább a 3., 4. generációig.
-
válasz
TESCO-Zsömle #62537 üzenetére
Péterre gondolsz?
-
TurboK0
tag
válasz
TESCO-Zsömle #62398 üzenetére
Az előlapi csatlakozók a zajosak, mert azokon nincs semmilyen árnyékolás/szigetelés. A hátlapi csatlakozók nem azok, főleg az elmúlt pár évben, miután alap lett hogy külön kondit tesznek minden audio kimenetre. De lehet csak én fogtam ki pont egy jó alaplapot.
De jó, értem, így nagyobb a piac a külső DAC számára.Egyébként nem csak az audio kimeneteket butítják, B650M (mATX) esetén a hátlapi USB csatikat is züllenek - már több USB2 van a hátlapon mint USB3. Sima B650 de néha még B650I esetén is telenyomják a hátlapot csatlakozóval, amit csak azért nem értek mert a chipset meg 100% ugyanaz...
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62404 üzenetére
ASUS ROG STRIX B650E-I GAMING WIFI
VS
AORUS B650M ELITE AX ICEez szerintem nem vészes az Asusm árához képest , és szinte tudja azt , mint az Asus
sasNAXO Sajna az igényemnek ( fenetebb taglaltam ) csak ez felel meg , vagy még az
MSI MAG B650M Mortar WIFI
viszont ez alig olcsóbb a fehér lapnál. -
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62396 üzenetére
Mondjuk Matx ben elég jó lenne szerintem : AORUS B650M ELITE AX ICE
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62390 üzenetére
Armoury-t biosbol ki lehet kapcsolni.
Minimum 2 db monitor kimenet 8700g menne bele ( tv / projektor )
( Asus-on a 2 db usb -c is tud dp kimenetet )
2 db m2 ssd
előlapi usb -c kivezetés ( csupa alap dolog )
optikai hangA linkeden az Asus jön be nekem
-
phulee
tag
válasz
TESCO-Zsömle #62246 üzenetére
Szuper lenne, csak lassan úgy éreztem hamarosan a gépem legdrágább eleme a táp lesz
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62241 üzenetére
Vagyunk páran, akik építettek egyedi házat, talán HookR űzte ezt a legmagasabb szinten. Ha szerencséd van, kapható talán tervezésre, úgy rémlik, ő szakmailag felkészült akár valódi gyártmányterv készítésére is. A kivitelezés már más sztori, a régiek közül Bari jut eszembe, akinek már akkor is jól felszerelt műhelye volt. Mondjuk lemezmegmunkálással több budapesti cég is foglalkozik, terv alapján legyártanak bármit. Legrosszabb esetben neked kell összeszegecselned/csavaroznod.
Külső radi? Tudom, a macskák, de mégis az lehet a legjobb. Nem feltétlenül kell Mo-ra, két hagyományos radiból meg némi lemezből épített torony is jó lehet, a közepén legalább elfér a tartály meg a pumpa.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #62168 üzenetére
Ez teszter alapból nőtte ki magát. Az eredeti koncepció még érthető volt, a tartósan ilyen üzemeltetés azonban nem az
-
phulee
tag
válasz
TESCO-Zsömle #61673 üzenetére
Illetve mozgatja ott is, csak nem látjuk. Maga a hő különbség, ugye...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61665 üzenetére
Én ha ilyenbe építenék azért bevállalnék egy 65-95W körüli procit, akár egy I5 13500 vagy AM5 Ryzent, bár utóbbiak elég melegek amúgy is.
Kártyából ha 4060Ti, esetleg UV-s 4070-et elbírna egy nagyobb táppal elég bika gép kihozható belőle.Pista0001
Szerintem ilyen projektnél pont előny a kis méret, tehát ITX kategória.
Durva cucc a Zalman.Egyébként pedig szép és jó, de olyan sok értelme nincs.
Nekem elég jó a fülem, ha a mostani gépben kikapcsolok minden ventilátort is van egy alapzaja, ha odahajolok. Tehát simán megmondom be vagy ki van kapcsolva.
Innentől kezdve kísérleteztem, pl a benne lévő BQ SW4 ventik 40%-ig, ami kb 500rpm-et jelent teljesen 'némák', tehát az alapzajt nem lépik túl és egy kis levegőt is szállítanak.
Nagyjából 35-40CFM számításaim szerint.
Én azt lépném meg, hogy ennyi elég legyen egy erős hardverhez full terhelés alatt is a linkelt bordákkal együtt üzemelve.Nem is lenne nehéz, ebbe a házba pl ha alulról fújna akár 1db nagyobb ventilátor vagy 4 normál.
Vagy simán egy KalmX kártya, passzív cpu borda, fanless táp és kész.
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #61665 üzenetére
Aztan ha nem mozog a viz akkor mi szallitja el a hot?
-
válasz
TESCO-Zsömle #61525 üzenetére
Jogos.
-
válasz
TESCO-Zsömle #61525 üzenetére
Hát, ha nekem nem hiszed, kérdezd meg tőlük: [link]
Ez tavaly (vagy előtte?) volt, nem tudom, hogy azóta igényt tartanak-e már a magyarok pénzére is vagy még nem.
-
zed1983
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #61264 üzenetére
már vártam
-
válasz
TESCO-Zsömle #61010 üzenetére
agyérgörcs után egyik hétvégén véső+kalapács kombóval bonttatta szét
LOL szép kis lecke volt. Nem semmi, hogy mik mennek. Kollégám festő vállalkozó, aztán mesélte ő is, hogy régebben a mesteremberek mind ittak egytől-egyig. Neki is volt olyan, hogy építkezésen a kőműves délelőtt 10 órakor már kifeküdt olyan részeg volt, aztán helyette kellett újraraknia a falat. Festőként. De legalább a brigádvezető megdicsérte, amikor meglátta, hogy milyen jól sikerült. -
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #60906 üzenetére
gyartotol fugg melyio mit ert kartyahossz alatt, valamelyik a fem slot pcb feloli sikjatol szamolja, valamelyik meg a teljes hosszat a csatlakozok feloli elorehajlo slottal egyutt...
-
válasz
Pedig 218 mm mélynek írják a házat... azt gondolnám, hogy ha csak az alaplap van beszerelve, és minden mást kiveszek (táp, HDD tartókeret, stb.), akkor (elforgatva) be kellene menjen egy 199 mm-es VGA.
Mondjuk a C2-nél én is szívtam a 190 mm-es, 3 PCIE slot-os EVGA RTX 2060 SC-vel... mondjuk az 224 mm mély. -
Crabface
senior tag
válasz
Anno az U1 Plusban nekem volt oversized kartya, ami papiron nem fert be. Valosagban igen. Altalaban az oldalra rakott IO nyakja van az utban.
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #60723 üzenetére
ja azt nem tudtam, akkor alatetet azt ne : )
-
válasz
TESCO-Zsömle #60721 üzenetére
Vagy gyorskötöző.
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #60721 üzenetére
vagy muanyag alatet
-
Crabface
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #60708 üzenetére
Nyáh. Szekrényben van még pár itx doboz... Nem is értem miért lett melléjük még egy ilyen is. Fomo?
-
válasz
TESCO-Zsömle #60700 üzenetére
Nem tudom, a lényeg, hogy a hőcsövek rézből legyenek.
Mindenesetre a méretekkel nem lesz probléma: 163 x 124 x 42 mm -
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60665 üzenetére
Nem olyan a szivattyú kamra kiképzése , nem jó a hatásfoka , azt olvastam valahol.
zed1983 : NZXT Z53 az igazi , csak már nem kapható.
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60659 üzenetére
Nem csak lili nem hanem kb a jelenleg kapható 240 es AIo -k 2 % felel meg
-
Hanok
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #60586 üzenetére
Jól néz ki!
Olyat nem lehet hogy én csak a tetejét kérem?
Pont jó a mérete és a belső elrendezése az Silverstone SG-13-hoz képest.
Valami hasonlót ilyen design-al el tudnék képzelni. Főleg hogy 25cm-ig belemegy VGA, a 4070-em is elférne benne.
-
zed1983
őstag
válasz
Szia!
Ez milyen ház? -
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60620 üzenetére
Az igen szépen passzentos
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Jó lett! Milyen procihűtő(borda) az? (És miért nem U9S?
)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #60600 üzenetére
Esetleg még egy offsite backup.
Szerk.: bocsánat, látom írta Pista0001 közben hogy külön, csak nem tűnt fel, hogy lapozni kellett volna. -
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60600 üzenetére
És a 3 másolat is földrajzilag elkülönítve, ha lehet, 3 külön kontinensen.
Annyiban egyetértek viperabácsival, hogy az ilyen adatokat én se tartanám/tartom a gépben. Nekem is vannak 3,5-es vinyóim, és nálam se gyakori amúgy a vinyóhalál, de az egyik titka a dolognak, hogy nem tartok 3,5-est fontos adatokkal a gépben. Ha épp kell valamelyikről valami, vagy épp lementenek valamelyikre valamit, ott a dokkoló.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60589 üzenetére
Fökk, aszittem, csak ennyi, ami látszik.
-
válasz
TESCO-Zsömle #60591 üzenetére
Mire használnád? Látom van benne VGA is, ezért gondolom nem szerver lesz. Renderelsz vele?
-
válasz
TESCO-Zsömle #60589 üzenetére
Jaaaaah, most olvasom...
-
válasz
Szép lett! Az FSP táp mennyire hangos? Pont ezt a típust nézegettem én is korábban a Kolink Satellitebe.
-
Pista0001
addikt
válasz
Jól néz ki.
Ugye a hűtőről levetted a fóliát!
Lehet, hogy már volt róla szó, de mi is ez a ház?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60474 üzenetére
DFI-t alapból nem adunk el, mióta megszűnt a gyártó.
Örülök, hogy az MI P55-T36-omra nem volt kapás, amikor hibásként hirdettem. Azóta kiderült, hogy mégse rossz, egy PC-Q07-ben össze is raktam vele egy afféle energiatakarékos félretró játszóst Xeon L3426-tal, 2×4GB rammal és egy R7 250-nel.
Nem tudtam, hogy csak annyi készült, a Miniből szerintem jóval több van, de az se gyakori vendég HA-n. Nem fogom eladni, az biztos.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60463 üzenetére
Ha jól emlékszek neked volt full réz Scythe Ninjád is, ugye? Annó nagyon szerettem volna, de jó, ha egyszer láttam aprón, akkor is horror áron. 1-es rev A es rev B volt, Mini van a mai napig, de a Cu kimaradt sajnos.
Ahogy Francia91 is írja, ez már egy letűnt kor, a 2000-es évek közepe, de azért jó, hogy a TR nem engedi el, a kétoldalt ablakos szendvicsgépeket fel lehet dobni vele.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60347 üzenetére
nem néztem utána a Minisforum gépeinek, de ha nem csal a pár PH cikkes emlékem, akkor horrodrága játékok ahhoz képest, amit tudnak. azok persze valóban lehetnek kisebbek. nem akarlak én meggyőzni, hogy szerezz Chopin-t, miért akarnálak. én csak annyit írtam, hogy a magam nemében nem sok hasonló van. ezek szerint más értékrendszer mellett pontozzunk. a brick egy véleményes dolog, csak éppen ez most az enyém, nem feltétlenül a horodzhatóság miatt, én alapvetően ellene vagyok.
#60348, rxmiss
de, a kevés alternatíva egyike. táppal és szállítással viszont már veri a 100k-t. -
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60342 üzenetére
nem arra értettem, az a saját véleményed, az nyilván áll. arra, hogy nem hoztál másik hasonló példát. a Chopin kipipál olyan dolgokat, amit a legtöbb ház nem tud, ergo nyilván nem igaz, hogy "Mind." de ezen nem veszük össze, csak jelezni akartam, hogy valószínűleg ezért is népszerű : )
Pista0001:
de az is túlzás lehet, én nem is írtam olyat, hogy mindenki meg akarja szerezni. nekem sem a non-plus ultra távolról sem, de én valóban sokra tartom - ezt fent sehol nem jelentettem ki eddig explicit módon eddig
az beszédes mondjuk szerintem, hogy gyakran out-of-stock, itthon is és külföldön. persze ennek lehet oka a kis készlet meg a nagy kereslet is. -
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60340 üzenetére
én pl. hónapokig vadásztam hasonló designt, beépített táppal, de legalábbis táp fogadásra képes kialakítással. a HDplex meg a külső kockás kamu hordozható gépek nekem nem merítik ki a kompakt fogalmát, hisz nincs benne minden.
szóval még mindig várom a linket 5L alatti, belső tápos ITX házra
ui.: most visszakerült a Chopin MAX a gyártó oldalára 60k körül - ami nem 100k - , de 2023Q2-ig hazai kisker garival 45-ért lehetett kapni. ebben benne volt egy magas minőségű, 4.5L ház, egy korrekt 200W gold táp. utóbbi önmagában 25-35k között kezdődik, ráadásul az is csak 80plus bronze.
a legközelebb hozzá a noname kínai cuccok (metalfish) került, fullgagyi kínai táppal vagy egy bronz FSP-vel, de az is 60k felett van már, nem összehasonlítható minőségben.
#60342, TESCO-Zsömle:
annyira nem várom, én jól elvagyok, csak beírsz egy butaságot vagy fogalmazzunk úgy, hogy magánvéleményt, de megerősíteni sem tudod -
hoffman_
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60338 üzenetére
mutass egy hasonlót : )
(gold táp nélkül is elfogadom, üsse kavics) -
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60077 üzenetére
Khm...
-
válasz
TESCO-Zsömle #60020 üzenetére
Szerintem még ide is tedd be, hátha valamelyik szervizes látja: [link]
-
coccolino
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #60014 üzenetére
Én is hasonló problémával küzdök mostanában, és egy SF750-es táp van nálam is a gépben (habár nem tudom pontosan melyik komponens okozhatja):
minden nap legelső indításnál az alaplapi checkled pirosan világít (ASUS B760-i) és folyamatosan újraindul
jobb esetben lehúzok minden külső kábelt, lekapcsolom a tápot, várok egy kicsit, összedugom és indul
"rosszabbik" esetben a belső csatlakozásokat is ellenőrzöm, megmozgatom (nem húzom le), AIO csöveket megmozgatom, GPU-t megmozgatom, ezután stabilan indul és simán megy minden fagyás nélkül amíg ki nem kapcsoloma GPU-n és a procin kívül minden új, fogalmam sincs mi generálhatja a problémát, de az egyik tippem a táp lehet
-
válasz
TESCO-Zsömle #60014 üzenetére
Ha tényleg a táp halt meg, az viszont vérciki, mert ez tényleg egy jó tápegység... de hát ott is csak emberek dolgoznak. De egyébként van rá reklamálás... [link] Valakinek egy év (!) után halt meg... mondjuk, ha gariba küldenek helyette egy másikat, akkor kb. kit érdekel, csak semmit ne vigyen magával az örök szilícium mezőkre.
-
válasz
TESCO-Zsömle #60012 üzenetére
Az pedig egy pacek táp..
-
válasz
TESCO-Zsömle #60009 üzenetére
Érdekelne a táp típusa. Egy gemkapoccsal ki lehetne próbálni, hogy üresjáratban indul-e plusz egy multiméterrel megnézni, hogy ad-e feszültséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest