- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #53399 üzenetére
Hmm, jól hangzik a marsmallow, de oldalt az sd kártyán bedugsz egy coreelecet, és kinyílik a világ, se az androidos lejátszás, se az okostévés bohóckodás nincs a közelében sem, amit egy ilyen kis cucc tud egy sd kártyra írt coreeleckel.
Én nem tévézek, hanem projektorozok, 3m képátlóval megint más, okostévé sose kellene.
65"-os 4K LED TV volt az előző monitorom.Nekem is minden egykézben kell, a megoldás nálam erre egy logitech harmony touch lett, csatornát a fel- le gombokkal váltok, ami a linuxos 4K műholdvevőt vezérli, de ha hangerőt adnék, a táv a pio erősítőt hergeli. Minden eszköz távja el van csomagolva. Ha tévéznék, egy gombnyomásra (pontosabban az érintőképernyőn az avtivityre nyomva) bekapcsolja a beltérit, bekapcsolja és a TV bemenetre teszi az erősítőt, bekapcsolja a projektort, minden gomb a megfelelő eszközt vezérli, ha a filmezésre nyomok, akkor kikapcsolja a beltérit, bekapcsolja a médialejátszót, bekapcoslva hagyja a projektort, átteszi az erősítőt a blu-ray bemenetre, és minden működik ugyanúgy.
Mindezek miatt nem is tudom igazn, hogy működik a transzkódolás, utoljára valami lábtörés miatt ültem 8-10 éve a röntgen váróban, és akkor indítottam el telefonról egy filmet plex segítségével... -
hoffman_
nagyúr
valószínűleg nem tévedsz
de két dolgon én fennakadok azért:
1) ha már veszek egy új LG 65"-ös OLED-et egy zsák pénzért, akkor ne kelljen már ezzel sz*rakodni és egy nem frissülő Marshmallow-val szívni, amin csoda, hogy van Plex
(oké, az már tán tudna okosabbat, a Sony-m szoftver szempontból öreg tényleg, hajrá avulás)
2) ha már kreáltam egy NAS-t, első sorban multimédia céllal, akkor oldjon már meg nekem mindent egy kézben, nekem ez ilyen fétisem, vagymifentiekkel együtt persze igazad van, a probléma valószínűleg áthidalható egy 10 ezres stickkel.
-
hoffman_
nagyúr
na, akkor mégiscsak az a forgatókönyv, amire gondoltam. ezt nem tudja a Q1900 - ez van nekem is igen - legalábbis nekem is beletörik a bicskája a transzkódolásba (nekem egy Sony W755C van mögötte).
PlexPass-om nincs, még nem ástam bele magam a Plexbe, egyelőre úgy használjuk, ahogy van. a rajta lévő anyagok nagy része, a sorozatok főleg, mennek transzkód nélkül is. egy rendes BR anyag már sajna nem feltétlenül.
#53387 HookR
na, ez klassz, ebben van valami fantázia végre : ) -
törölt tag
nem tudom masik hazuk ara segit-e beloni mire szamithatunk
-
HookR
addikt
válasz
hszilard666 #53390 üzenetére
Nem árazták el, hanem még nincs beárazva.
-
válasz
#16939776 #53381 üzenetére
Érdekes. Valahol megvan a fiókban egy molex - 4x 3pin átalakítóm, ami 2x12V + 2x7V osztásban adta a kakaót a ventiknek, de akkor lehet ezt nem fogom erőltetni, marad az átalakítás, pl. ezzel: Akasa AK-CBFA05-05
Most, hogy előjött a téma, és rákerestem, mindenhol csak 5V+12V-ot adó átalakítókat találok:
Akasa AK-CB001, Akyga AK-CA-34, Delock 83343
-
HookR
addikt
IQUNIX CL-1 hivatalos oldal - iqunix.store
- 168 x 197 x 330 (10,92l)
- DAN A4-SFX klón
(Az ár egyelőre csak helykitöltő.)
-
petir
senior tag
válasz
hoffman_ #53374 üzenetére
Lehet nem írtam jól..
Az LG TV-k távoli Plex lejátszás esetén kényszerítetten transzkódolásba kezdenek de a TV ezt nem tudja megoldani csak kérni - a transzkodolast a plexre bízza vagyis a szerverre jelen esetben a DSM-re.
A trankodolashoz leginkább processzor erőforrása kell ezt amúgy DSM alatt látod is ha elinditod a filmet távolról és szerencséd van lehet belekezd az erőforrás figyelésnél a CPU kiugrik piros tartományba majd 100% és innen vége a dalnak....Jól értem, hogy Neked ASRock Q1900-as lapod van és használod Te is a Plexet? Esetleg PlexPass-od is van? Mert én már kínomban azt is megvettem
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #53379 üzenetére
Igen.
A GND és az 5V, illetve a GND és a 12V közé (50-75-100-150Ohm-os) ellenálláson keresztül bekötött ventilátornak ezzel szemben semmilyen kockázata nincs, ehhez képest.Úgyhogy ez alapján inkább nevezném "barkácsolásnak" a "7V-os" megoldást, mint az ellenállásos vagy a fix 5V-os megoldást.
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #53379 üzenetére
Én is ígys vagyok vele, de "sajnos" itx méretben is mindig a lehető legerősebb gépet építem, aminél a passzív hűtés eleve nem jöhet szóba, és még a jónak mondott, combos procihűtővel is trükközni kell, hogy hozza az elvártakat, én viszont szerertem sávosan hűteni a gépet, alapon ne halljam, ha emelkedik 50 környékére a cpu hő, akkor lehet némi hangja, 55-60˛C környékére emelkedve meg hűtsön, más igazság valójában nincs, a passzív borda egy vrm-et, dolgozó m.2 ssd-t nem fog hűteni, ez okból nálam csak top flow hűtő jöhet szóba.
-
Grave_444
nagyúr
Világos.
Én mindig törekedtem a legkevesebb kábellel a legegyszerűbben fix feszültségre kötni, hogy ne kelljen állítgatnom semmit szoftveresen. Ha a néma csend is szempont kell kapcsoló, hogy idle semmi se mozogjon a gépben, csak az áram.Volt így teljesen passzív gépem, de marad az 5V-os ventivel, nem hangosabb egy passzív tápnál. Abban is hiába nincs venti, akkor is van hangja. Ez már elég off, úgyhogy abbahagyom.
Duracellm...
Szóval kockázatos egy ilyen kábel szerinted?
Seasonic platina tápban megbízok, azt hiszem semmi más nem megy 5V-ról. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #53372 üzenetére
Addig OK, amíg a 5V-nak nagyobb az alapterhelése, mint az az áram, ami a párhuzamosan kötött hűtők miatt a 12V-ról a 5V-oság felé folyik, és mondjuk nincs zárlat.
Ugyan is ez az áram megpróbálja megemelni az 5V-os ág feszültségét, amire a tápegység csak úgy képes reagálni, hogy kevesebb energiát juttat ebbe az ágba, de arra már képtelen, hogy negatívba mennyen át az energia mérleg, és úgy tartsa stabilan a kimenőfeszültséget.
Amikor átbillen a dolog, akkor van az, hogy a 5V-os ág leáll egy pillanat alatt, és a 12V szabadon bármi féle akadály nélkül felránthatja 5V fölé, rendes rövidzárlatnál akár 12V-ra.
Abban kell reménykedni, hogy a túlfeszültség védelem gyorsabban kapcsol le, mint ahogy az 5V-ra méretezett IC-k megsemmisülnek.Szóval annyira nem professzionális ez a megoldás.
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #53375 üzenetére
Jogos, mindig eztt mondom, holott tudom, hogy nincs, de akkor írom másképp, 7V-ra pont elég a venti többségét szabályozni.
Grave444: van zsírúj, sose használt 5 ventis érintőkijelzős- hőszenzoros ventivezérlőm, csak nincs mibe tenni, mert az 5.25-ös helyre megy, itt meg már nincs annyi.
Azt a kettőt amit meg kell, vezérli rendesen az alaplap is.
Ahova ez az ellenállásos kábel kellett, az mind mind csak harmadik - negyedik venti volt, ha jól emlékszem, egy CoolerMaster ventihez volt gyári tartozék az én ellenállásos kábelem, szóval az se rosszabb ennél. -
hoffman_
nagyúr
Sajnos a kolléga nem tudta megmondani, hogy egy távoli TV ha traszkodolni kezd Plex alatt azt bírná e..
nem bírná, sajnos belefutottam párszor, nem kell hozzá 4K, már egy komolyabb 1080p anyag is gondot okoz neki sajnos, ha arról van szó. nekem is xpeno (DS3615xs) megy ilyen lappal, szuperül fut, a Plex is ok, de a transzkódolást lehetőség szerint TV-re bíznám (az enyém nem tud, már 5+ éves és a J1900 nem boldogul).most olvasom át újra, félreértettem teljesen, ha a TV akar transzkódolni, akkor az működhet, ha a NAS-ra bízom ilyen lappal, az nem ok nálam.
Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.
amit fentebb írtam, amiatt. jól értem, hogy nálad nincs ilyen gond? én nagyon amatőr vagyok a DS-sel, ezek szerint akkor lehet, hogy nálam van a hiba?
-
-
Rick4
félisten
Elvicceltünk ezen, semmi baj sincs, nekem van ilyen ellenállásos toldóm vagy 10 éves darab, használtam is sokat, nem újdonság, jó dolog akár egy molexről levett táp esetén is halkítnai a ventit.
Nem vagyok az xpenology topic aktív tagja, semmi olyan nem írnak ott, amit ne tudnék, de ezekől azért még mindent tudok ettől a topictól függetlenül.
Persze, tudom, biztonságban elég jól áll a dsm rendzser, nekem is be van állítva, hogy max 3 bejelentkezés 30 percen belül, utána egy nap tiltás, és a ddos is dolgozik, plusz a tűzfalra is szántam 3 percet, gondolom nem vagyok célpont, sose jött ilyesmi jelzés, de úgy a biztos, hogy ip címek ajapján kína- fél- amerika, afrika, és minden olyan hely is tiltva van, ahova nem készülök holnap reggel, van 15-20 európai ország, ahonnan be lehet lépni, és ugyan ez is megkerülhető, de azért leredukálja a próbáálkozások lehetőségét is.
Ezzel azért betonbiztos a dolog, nameg az összes többi nas szoftver egyszerűen nem megszokott, minek átszokni, ha a legjobbat szoktam meg?Az én igényeimet is messze felülmúlta az i7-es azért is lett kivéve, itx gépként eladásra vár, a kontron ktqm87-es lap is így járt, az asrock q1900-as bent van, és mindent tud, épp csak egy hajszállal lassabban, passzív hűtéssel, ilyet viszont boltban nem lehet venni, az újabbak a j3455, j4105, j5005, j5040-esek lennének, de utóbbi már 50K körül jár, és ezek így sorban szintén beszerezhetetlenek, gyakorlatilag nincs most integrált procis itx lap a boltokban, ha lenne is, az is amd, és nagyon gyengus, [link] [link].
Vagyis én is abban a helyzetben vagyok, hogy vagy várok az új rendszerre, várok új alaplapra, és majd egyszer meglesz, addig ez megy, amíg nem tlaál valaki egy hátsó bejáratot, vagy megrendelem holnap a ds920+ -t, áttolom a vinyómat, migrálom a rendszert, és kész vagyok. Tudom, sokaknak ez nem pálya, régen nekem is számított, ilyemsire mennyit tudok költeni, de ma már szerencsére másképp mennek a dolgok, így én is csak a macera miatt lépném meg, valóban nem kapsz semmi sebességet, funkciót pluszban a 4x-es árért. -
petir
senior tag
Le vagyok maradva eszembe nem jutott volna, hogy van ilyen kábel
sorry a tudatlanságomért!
Fentebb említettettem nem most kezdtem bele hanem 2013 nyarán anno én is vegigmentem a NAS rendszereken a véleményem hasonló akkor egy Ubi maradt de igazából a paracssor nem az én világom megoldottam mindent egy szerveralkalkalmazast webmint - et használtam jó ideig...aztan bukkantam rá az Xpenology-ra és maradtam is! Igazából tökéletes ennél több nem kell!
Az új rendszer alatt a 7-es DSM-re gondolsz?
Előbb utóbb meg lesz az oldva hidd el... Azért vedelmileg ott a Ddos kitilt ha valaki próbálkozik aktív tagja vagy topicnak Te is látod, hogy van aki még 5-ös verzió van azért a többség 6.1,6.2-es verziót használ célpont lehetsz de ha jól be van állítva a rendszer amit hamar észrevesz a támadó nem fog b....akodni.
Visszakanyarodva a hivatalos Synosok megkapták a 7-est és látod már kint van Xpenology oldalon is tudod használni fogjuk is.Én ennyi pénzért biztos nem veszek mikor fele/negyed ennyiből ki lehet hozni.
Távoli TV azért transzkódol mert buta, ő így megy LG sajátosság...
Nyilván a 25% vagy 40% pont nem érdekel amúgy... Egy dolog viszont igen, hogy ne fektesse meg a gépet amit jelenleg T610-nél megcsinál sajnos.
Ezek az i7-esek messze felülmúlják szerintem az én igényeim de javíts ki ha tévedek!
A kérdés továbbra is adott mi lenne jó ami passzív hűtésű.?
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #53367 üzenetére
És te be mered rakni a gépbe? Én be merem.
-
törölt tag
errol mar nem is beszelve: Noctua NA-SRC7
-
Rick4
félisten
Ezen mi a sufnituning?
Full hivatalos, bontban kapható alkatrész, forrasztgatásról senki se beszélt, amúgy az összes ventivezérlő az elmúlt 20 évből ellenállás elven működik, nem tudom, most vannak-e már pwm-esek, de ellenllással kivlóan működik a mai napig minden, ennél bonyolultabb dolgok is, szóval....xpenology hp microserveren nem rossz, de az a gép már régesrég idejétmúlt ( ott is írtam, de itt is így lesz kerek, nekem még 2012 körül volt, én voltam anno az első itt a ph-n, akinek ez felkerült microserverre, és 2014 óta egy asrock q1900-as lapon van ugyanez, bár mostmár oda jutunk, hogy DS920+ lesz újonnan, és elfelejtem a macerát, ami 3 évente 10 perc, de nem is ezzel van a baj. Ebbe pont rosszkor kezdenél bele, a syno kicsit előrébb jár, mint a hekkelők, nem megy az új rendszer, így ki tudja, mikor kiknek leszel célpontja. Tegnap este tettem ki egy lapot vinyóval, nézegettem ezeket a nas szoftvereket, amahi, freenas, truenas core, xigmanas, opemnediavault, openfiler, végigpróbáltam, nézegettem, tesztelgettem, háát, a DSM-hez képest mind egy dos-os dizájn, funkcionalitásban még oké, de mire odajutsz, hogy menjen minden....
Volt kontron lapon ráforrasztott i7-4860EQ mobil procival 8GB DDR3 rammal, volt i7-6700-as procival +16GB DDR4 rammal, óriási különbség vegyes használatban nem volt, (összehasonlítás: [link] ) utóbbiakkal egy hajszálnyival gyorsabban nyílnak a mappák, és ennyi, aztán hogy most egy ilyen épített nas neked transzkódoláskor 25 vagy 45% procit eszik, az meg tönkmindegy lesz.Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.
Amennyben lejátszani is erről akarsz, mert hogy HDMI van rajta, valami herélt win10+ indítópultba kodi, virtualboxba valamelyik nas szoftver, és kész vagy.
-
petir
senior tag
A sufni tuningot mellőzném
nem azért mert gondot okozna egy ellenállás beforrasztasa a csak nem akarok bágerolni...
Helyileg nálunk a T610 a nappaliban van sajnos nem is igen tudok más helyet neki így helyileg marad ahol van az új is.Xpenology topikba egy forumtárs most épített egy Asrock Q1900-ITX lappal szerelt gépet és ebben ugye passzív hűtésű 4 magos Intel® Quad-Core Processor J1900 (2 GHz) proci van nyilván hatalmas ugrás a HP T610-hez képest amiben egy ilyen AMD CPU van. Összehasonlítás.
Sajnos a kolléga nem tudta megmondani, hogy egy távoli TV ha traszkodolni kezd Plex alatt azt bírná e..
Azaz igazság tutira akarok menni, inkább legyen felülméretezve a gép de kevés ne legyen. Azt nem tudom, hogy a HP NL40-es illetve Gen7, Gen8 Microserverek ( amik kedveltek Xpenology-s körökben ) milyen processzorral szereltek mert ha ez a J1900 felette van akkor jó lehet talán.. Úgy tudom akik a HP Generációt használják náluk Plex alatt nem szokott gond lenni.
Leginkább erre kéne választ találni a mert akkor lehet megvan a lap.. Innentől meg már pár lépés a a cél.
(#53358) Qkackca válasza
Na ezt amit írsz mindenképp el akarom kerülni!! -
Qkackca
őstag
Nekem 3470T-vel van m92p tiny, az folyamatosan megy és a bios szabályozza.
Bár rég jártam a biosban, úgy rémlik elég fapados. Alapvetően halknak érzem, nappal csendes, de aludni nehezen tudok mellette (kb 1 méterre van az ágyamtól), van egy kis pulzálás a vezérlésében, az zavar engem, olyan 2 óránként felkelek rá. -
Rick4
félisten
Odaát? Mármint a folyó túlpartján?
Persze, értem én, hogy kifutott, nem is gondoltam, hogy újat kellene venni, az apróból lehet ilyeneket nézni, csak azért küldtem, hogy itt össze tudsz két proct hasonlítani, szerintem eléggé objektíven. Ventit te is le tudsz szabályotzni egy ellenállással, de mindigf azt mondom, ezeknek az eszközöknek nem kell az ágy mellett lennie, pakold el valahova, ahol nem hallod a ventit, de a hűtés legyen rendes.
-
petir
senior tag
Szia Rick
Igen láttalak odaát
Amit linkeltel szinte mind kifutott...az i7es nekem nem kell még az i5be is bizonytalan vagyok. A DSM igazából nem emészt fel nagy eroforrast a kis T610 is vidáman megy itt a baj a transzkodolas esetén van Plex alatt ha távolról nézzük... És szeretnénk...
Itt a fő szempont a némaság és a fent említett kritérium erre keresek hardvert vagy ott az M92P csak ugye ott a hűtő kizáró tényező.Nem tudom, hogy hogy az M92Pbe lévő ventit a BIOS szabályozza vagy az folyamatosan megy. Nem tudjátok véletlenül?
Amúgy még ha drágább is lesz az építés felé húz a szívem..
-
HookR
addikt
Silverstone SG16 hivatalos oldal - [link]
- 200 x 232 x 280 mm (12,99l)
-
HookR
addikt
Asus ROG Strix Z690-I Gaming WiFi (LGA 1700) képek - videocardz.com
=================================================
Gigabyte X570SI Aorus Pro AX hivatalos oldal - [link]
- AM4
MSI MPG B560I Gaming Edge WiFi hivatalos oldal - [link]
- LGA 1200
================================================= -
wd.taz
aktív tag
Bizony, hogy az!
A fluxuskondenzátort, levegőslagba(átlátszó) integrált zseblámpaizzókkal és 2db 4,5V-os teleppel készítettük el. Villogni nem villogott, de nagyon király volt.
A cimbimnek az apja meg villamosmérnök volt, megcsinálta a kijelzőt hozzá.
Mindig ugyanazt mutatta, nem lehetett változtatni rajta, de nagyon faxa volt.Tudom, hogy milyen az.... de most meg olyan ritkán beszélgetünk tartalmasan, hogy el se tudom mondani. Hiányzik a "zsinat". Néha, ha elkapja őket a "szófosás" akkor azt nagyon élvezem
-
duo
addikt
válasz
mpierre #53345 üzenetére
me is mondd! mar úgy kell dugdosni az alkatrészeket. (ha hagynánk ráfüggene csúnyán a kütyüzésre, de azzal meg ráér) cserébe van itthon kartonból egy csomó okoseszköz.:)
@wd.taz: én amúgy már nagyon várom hogy magára zárja az ajtót mind a kettő. es meg tudjak inni egy kávét/ olvasni egy cikket úgy hogy nem kell felállni valamiért 50 másodpercenként 🤪mi ez? DeLorean?👍
-
wd.taz
aktív tag
Gratulálok a srác képzelőerejének!
Nagyon csinatos lett, nekem tetszikSajnos az enyémek már nagyok és le se sz..nak minket lassan.
Pedig a háromból egy művészetibe jár (grafikus/festő), a másiknak a hobbija a rajzolás blabla.ÓÓÓ tíz éve még mi is kaptunk rajzot, festményt pl. karácsonyra stb.
Mi pedig 35 éve ezeket rajzoltuk meg és tettük fel az íróasztal alá, ott kuksoltunk, játszottunk:
Tazi
-
Rick4
félisten
válasz
Zirowe #53343 üzenetére
Ilyen házam van, ierre a célra szolgáló nyílás, keret, vagy bármi más gyárilag nincs rajta, viszont egy egyszerű kis keretet te is tudsz neki gyártani, ezt akár kézzel is meg lehet hajtani, a költsége max 500- 1000Ft, gyorsan lerajzolom, mit tudnék neki elképzelni:
Amennyiben azt szeretnéd, hogy földrengés során se essen ki a gép, szerválsz a postástól 4-5 tejgumit, majd azt felteszed körben, a visszahajtott lemez alacsonyabb tetejétől lefelé kb 2 centire. Úgy megfogja, hogy kirobbantani se lehet onnan, be lehet ezeket állítani, hogy usb-s bill- egér mozgatásra bekapcsoljanak, úgyhogy a tévé mögé nyúlkálni se kell.
Ha a felső nem szimpi, lehet variálni:
És persze a lemez helyett lehet ragasztott műanyag lap, plexi, fa deszka, gyakorlatilag háztartási hulladékból is össze lehet dobni, megoldható akár két laposvasból is, belülre mehet, ahovas felől a gépház kerül, oda ablakhoz kapható szivacsos- öntapadós tömítőcsíkot ragasztasz, és akkor nem karistol.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, van egy asus prime A320I-K/CSM mini-itx lapos gépem egy chieftec FI-01B-U3-300 házban, aminek a hivatalos mérete: 265mm x 90mm x 270m, valójában inkább 10 centi a magassága, mozgó alkatrész nem nagyon van benne.
Az összsúly szerintem olyan 5-6kg körül lehet, de majd lemérem.
A monitorom egy 32"-os lg tv, amin van elvileg vesa 100x100 foglalat.Megoldható valahogy a monitor hátuljára erősítsek egy tartót és ott legyen "láthatatlanul" a gép?
-
törölt tag
válasz
PROTRON #53337 üzenetére
Tippeld meg, hogy mekkora lenne a légszállítása a slim ventilátorodnak a rácson, bordán alaplapon keresztül, ha nem ütközne akadályba a nyomó oldalon, szabad útja lenne eláramolnia a levegőnek.
Illetve tippeld meg, hogy a TFX táp a 40mm-es pörgetyűjével adott fordulaton mekkora légszállítást képes produkálni.A két légszállítás köszönő viszonyban sincs, szar a szellőzés, és a top-flow hűtés sem tud így normálisan dolgozni. Más baj nincs.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53339 üzenetére
Való igaz, hogy elég sok dolgom volt tegnap, plusz még xopattam magam este 2 db rendszertelepítéssel, amiből a végső win11 lett, mert az amd proci mellett a vlc semmilyen formában nem hajlandó rögzülni a legutolsó beálított méreten, aztán még láttam ezt is, de így már ismét elolvasva képben vagyok, hogy a jonsbo a hűtő, az akyga meg a ház. :D
Háát, valóban, a 36mm magas hűtő valahol itt bosszulja meg magát, nem lehet akkora feület, ami valósban elvezet 110W ot, de emellett az is érdekes, hogy az i6-10600-am a kamu 65W TDP osztályba van sorolva, és az én példám is mutatta, hogy 2x annyi is lehet, akkor a tied mennyi, ha ráírják a 125W-ot? Szóval a másik oldalon se kell csodálkozni, kicsit túl lett lőve a proci a többi alkatrész méretéhez. -
PROTRON
addikt
Szerintem neked már nagyon késő este van.
Írtam hogy Jonsbo HP-400, amúgy kryonauttal lett pasztázva (lehet a mennyiséget ellenőrzöm még) idle-ben 35 fok körüli, 24 fokos klimatizált irodában.
A ház pedig egy "moddolt" Akyga mini-itx ( AKYGA AK-730-01BZ ).
A procihűtő felett rendesen van perforáció, azért kell moddolni mert a TFX táp alapjáraton ütközik(mivel annak ellenére hogy matematikailag majdnem beleférne, mégis csak flex táppal tervezték...1 mm a difi)...
Passzentosan pont beférne meghajlítva a fedőt, de biztos ami biztos inkább felhajtottam az útban lévő oldalsó "fülek" csatlakozó lemezét(amihez a dvd és az ssd tálca rögzül), így kb 5 mm-el még eltartom a fedőt, tehát a cpunál oldalról rés van, majd a 4 sarokban 4-6 új furattal rögzítem. -
PROTRON
addikt
válasz
Melorin #53336 üzenetére
Na gratula, nem vagyok én helikopter...csak mindig.
Pl most este megvoltak az első tesztek a munkaállomás PC-vel a már majdnem kész házikóban.
Hát a Jonsbo hp-400 az én kedvemért meg két szép szememért sem hajlandó átverni a fizikát, mivel elvileg csak 100-110W hőelszállításra tervezték, a 10600k meg elvileg 125W-ra...
Ennek megfelelően egy egyszerű CPU-Z stress teszt alatt is ami csak megjáratja feleslegesen a magokat 5 perc után 91 fok környékén látszott állandósulni, full 3200-as rpm-el 80mm-en...szal lelőttem. Feltételezem hogy Cinebench alatt simán throttlingolna, AIDA FPU alatt le is állhat.
De a cél az 1 szálon minél magasabb teljesítmény kisajtolása volt, azt meg elvileg tudni fogja még így is tartani.
Szal csak akkor lesz cserélve egy erősebb low pfoile hűtőre ha a főni vesz irodába másik itx gépet amibe pont beleillik egy 65W-os i3-10320-hoz.Kézrátétellel próbáltam segíteni a hűtésen, aztán azon kívül hogy nem segített, durván éreztem ahogy a 91 fokos proci mindent felmelegített maga körül az összeállított házikóban.
Igazából nem tudom eldönteni hogy a tápegység oldalát a proci melegítette fel, vagy a 12V-os ág terhelése. Ez viszont aggasztó lenne, mert HWinfo szerint csak 92W ment a procihoz az elérhető 25 Amperből...de a VRM borda így is a kezem szerint túl forró volt.
Lehet végül tényleg gariztatni kell ezt a bronze tápot. :S -
Melorin
addikt
válasz
PROTRON #53109 üzenetére
Végül megrendeltem a Chieftec házat a kiegészítő felső résszel és ma bele is költöztem. Nagyon aranyos és masszív ház, és pont jó lett. Még az 57mm magas hűtőm felett is maradt egy kis hely
És iszonyú jól szellőzik valamiért. Ezelőtt egy hétig egy nagyobbacska Silverstone ITX házban volt ugyanez a konfig és idle 45 fokos volt a proci, és amikor megfogtam a házat rendesen meleg volt az egész.
Ennek meg valahogy olyan jó helyen vannak a szellőző nyílásai, hogy hiába nincs kiegészítő hűtés a házban, kívülről is érződik a légáramlat amit a procihűtő kelt, ha odateszem a kezemet a rácsokhoz. A CPU pedig 26 fokos.szerk.:Persze az is közrejátszhat, hogy a SS házban paneltáp is volt, ebben meg picoPSU van, de mondjuk az csak langyosodott, nem hiszem, hogy az fűtőtte volna be annyira a házat.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
AxBattler #53333 üzenetére
Csak az NR200P nem GlaDOS UFO dizájn, hanem egy párját nem ritkító téglatest.
Mondjuk a színesek guszták belőle, de a kinézet miatt lett erre/ITX-re váltás, semmi másért.
Hétvégén szerintem szétkapom, mert amúgy is van benne szerelni való, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Mindenesetre jó lenne a vinyó hőmérsékleteket fenntartható 35 °C-ra lekényszeríteni. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80 #53330 üzenetére
"Annyiért valóban ajándék volt,"
Egen, nem is hagytam ott (sőt, szerintem 9k-ig lemehettem volna, csak nem volt pofám, mert eredetileg 15-ért volt felrakva, de a srác passzívan alkudott azzal, hogy közölte, szabadulna már tőle, mert hónapok óta senkinek sem kell, pedig csak bontva volt, úgyhogy ráhörögtem egy 11-et). Viszont ez az ajándék tengernyi plusz kiadást hozott magával, mert lapot, processzorhűtőt és tápegységet egyaránt cserélni kellett (és a régi tápot nem tudom eladni, hogy visszacsurogjon abból is valami), plusz előre és hátra új venti (meg ugye most a harmadik a vinyóknak).
"Esetleg kábelkötegelővel is fel tudnád fogatni/függeszteni/feszíteni a 8cm ventit "lebegő" felfüggesztéssel, ha van hová. De majd képet róla, mert különben meg sem történt."
Egen, erre gondoltam, csak miután megírtam drótos posztot, eszembe jutott, hogy van itthon az is. Esetleg a keret oldalához állítva; meg kell nézni, hogy van-e ott 25 mm-es hely a vázban, bár sréhen felülről talán jobb lenne, mert akkor az elülső légkavaró szellőjéből le tudna csípni magának – csak kérdés, hogy ez mennyit ront a CPU/VRM hűtés hatékonyságán.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Synthwave #53329 üzenetére
Annyiért valóban ajándék volt, bár itx lévén elég nagy ház, ebbe nem nehéz 3,5 HDD-t tenni. De metisbe lehetetlen, ha kellenek a ventik is.
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Esetleg kábelkötegelővel is fel tudnád fogatni/függeszteni/feszíteni a 8cm ventit "lebegő" felfüggesztéssel, ha van hová. De majd képet róla, mert különben meg sem történt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
AxBattler #53328 üzenetére
Azért költöztem ITX-be, mert random belefutottam aprón egy vatta új, fehér/ablak nélküli Portalba 11-ért, és ez a házikó már egy ideje birizgálta a fantáziámat. Nyilván nem a funkcionalitása miatt (amúgy jól szerelhető, de pl. porszűrő sincs, valahogy azt is kéne rá okosítani, legalább a táp alá, ha máshova nem is). Aztán úgy voltam vele, ha már úgyis megbontom a régi vasat, meg összerakok egy másikat, akkor beleapplikálom a hónapok óta bontatlanul polcon porosodó WD62PURZ-ot is.
Jelenleg 40-45 fokosak a vinyók (a 2,5"-os SSD meg nem tudom, mert nem támogatja a hőfok monitorozást Sentinelben, de az közvetlenül fújva van szóval biztos nincs az elszublimálás határán), ami eh, de meg is van pakolva, meg még az Arctic F12-t sem raktam be előre, csak a gyárija van ott.
A kis 8 cm-esnek meg majd szerintem drótból vagy valamiből hajtogatok egy "lebegő" felfüggesztést a kombókeret tájékára. Aztán ha nem jön be, akkor marad a kéteszközös, aktív hűtéses külső ház, de ha nem muszáj, nem szeretnék erre megint kidobni 30+ ezret, ha van 1500 forintos megoldás is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80 #53326 üzenetére
"ITX kuckóba 3.5"-es hdd?"
Izibe besuvasztottam kettőt, de nem is fáznak. Azon imádkozom, hogy valahogy be tudjak tuszkolni egy 80 mm-es ventit valahová a közelükbe, hogy közvetlenül fújja a keretet – csak nagyon nem érzek késztetést, hogy megbontsam a házat. : D Pedig meg kéne, mert a CPU hűtő és az elülső venti is cserés...
Viszont ha nincs normálisan hely nekik, én se fúrnék-faragnék, hanem külső ház, aztán jó napot. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Metis Plus-ban normálisan el lehet helyezni egy darab 3.5-es hdd-t? A rack az nagyon jó lenne ott fent, csak éppen akkor felső ventim nem lehet. Alul is jó lenne, csak éppen akkor meg hátsó venti és/vagy normális procihűtő nem lehet.
-
Rick4
félisten
Én kezdtem el először itt a ph-n használni az xpenology-t n40L microserveren, majd itt- ott elhinteni az infót, hog yilyen egyáltlaán létezik... Talán 2012 lehetett az eleje, nálam azóta is megy, most épp egy Asrock Q1900B lapon 2X4GB notirammal hiba nélkül, előtte ment Asrock h110m-itx lap+ i7-6700+ 16GB DDR4 RAM társaságában is, meg volt Kontron itx lappal, i7-4870EQ mobilprocival is, a vinyó ugyanaz a 6TBG-os WD purple, viszont észre lehetett venni ablaknyitogatások közben, de erre csak n vagyok érzékeny, másnak fel se tűnne, hogy ez nem az a lap, a mindennapokban nem sok jelentősége van, itt közös fájlszerver és felcsatolt mappák miatt kell a szerver, viszont nem transzkódolok. Annak kell utánajárnod, hogy a rendelkezésre álló keretből mi az ami kihozható, hiszen vannak olcsóbbak az aprón 12-15K körül, és vannak jóval erősebbek j3155, j3455, j5040 cikkszámokkal, talán itt- ott még elérhetően, legutóbbira vadásznék én is, de kapni már sajnos sehol se lehet, várom, hogy felbukkanjon bárhol.
Ez itt egy viszonylag egyszerű összehasonlító oldal, ahol a proci erő, és pár fontosabb adat látható, nem kérdés, hogy bármelyik választás jobb a jelenleginél. [link] -
petir
senior tag
Sziasztok,
Anno építettem egy kis ITX gépet a segítségetekkel a hardvere egészen pontosan így néz ki :
Szuper kis gép mai napig megy. Én visszább léptem mert néma gép kellett egy HPT610-es vékonykliens vette át az "erőgép" szerepét amin egy Xpenology fut.
Mit használok?
- fut egy docker pár kis alkalmazással
- ds
- VPN szerver
- plex ( van pass is )
- FTPEzek közül ugye Plex ami leginkább a eszi a gépet főleg ha transzkódolni is nekiáll mert épp távolról használjuk.
Arra döntésre a jutottam valami combosabb hardvert adnék a rendszernek. Arra gondoltam, hogy egy lenovo m92p - re költöznék de ugye abban is van aktív hűtés kiesett úgyhogy építés lesz...
Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy egy Xpenology-val kompatibilis passzív hűtésű gépbe mi kerüljön?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Mechanic Master Iron Man Nano nem hivatalos oldal - aliexpress
- 145 x 365 x 210 (11,11l)================================================
Újabb AC Modified ház az ACC X11 után - aliexpress
- 60,2 x 194 x 182,5 mm (2,13l)================================================
Valami NAS nem hivatalos oldal - aliexpress
- 200 x 220 x 320 mm (14,08l)================================================
Gyom nincs annyi Kínában, mint Mini-ITX ház manufaktúra.
-
HookR
addikt
Imaginary 360-i nem hivatalos oldalak - aliexpress.1 / aliexpress.2 / shopee.com.my / [képek]
- Külső méret: 170 x 403 x 297 mm (20,35l)
- Belső méret: 164 x 330 x 194 mm (10,5l)
SAMA IS01 nem hivatalos oldal - aliexpress
- 168 x 318 x 396 mm (21,16l)
================================================= -
hoffman_
nagyúr
az SX8200Pro A-Data féle, talán elsők közötti vezérlő-csereberéjét is idevehetjük, kabaré, hogy milyen ipari sport lett megetetni velünk a sz*rukat és átverni a felhasználót, aki nem elég élelmes. régen sem volt egy leányálom a kapitalizmus, de szerintm 2021-ben az alját éli.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53304 üzenetére
samsung 970 evo plus-om van, kettő is, az egyik egy H410m-itx lapban egy akasa bordával, meg a mindenre is fújő 120-as ventivel elég jó körülmények között van, felmegy duzzogva 60°C-ra is, ha épp sebességet tesztelek, normál körülmények között elvan 40-45°C-kal, a minap másoltam rá 300GB adatot, a belső hálón nem jött olyan gyorsan, hogy abba belemelegedett volna. Itt nálam a B550-es lapban már gyárilag két fémlap közé kell szorítani, meg lecsavarozni, itt pár fokkal kevesebb, 56-58 körül megáll, de az új vezérlős 970 evo plus-ok azok, amik ezekre a hőmérsékletekre még 10°C-ot rádobnak, onnan lehet felismerni, hogy azok nem 3500/3200-akat tudnak, hanem mérésben többet, a való életben meg kevesebbet, figyelni kell, mit vesz az ember. [link]
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #53306 üzenetére
Az rendszerint csak "egy felület növelt ballaszt", nem hűtés. Nem arra van tervezve, hogy 20W-ot (6db tokozás, 3,2W max. tdp/tok) folyamatosan leadjon, hanem arra, hogy egy alacsony átlag terhelés pl.:5W mellett a 20W-os csúcsokat feleméssze maga az anyagmennyiség, így átlagoljon. Abban bíznak a mérnökök, hogy a CPU túlmelegszik és magától visszavesz, vagy véget ér a feladata addigra, mire a teljes VRM elérné azt a kritikus hőmérsékletet, ami miatt a vezérlője jelezné a CPU felé, hogy ezennel lefeleződött az áram, amit a VRM tud szolgáltatni..
Amúgy a Fet a PCB felé jobban közli a hőt - mivel arra van forrasztva - mint a gap padon keresztül a borda felé képes lenne, és ezért bizonyos megkötéssel még a borda indokolt sem lenne, ha nem saját maga akadályozná meg a légáramlást, a PCB-n/Fet-eken keresztül jutni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #53306 üzenetére
simán lehet hogy csak azért mert annyira fos a termikus kontakt
bármi lehet, de azért erősen meglepődnékamúgy komolyan, én nem értem miért nem lehet értelmes VRM hűtést tervezni
mert arra nem lehet ezerrel rányomatni a sast, sárkányt, baglyot, vagyamivan : ) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #53303 üzenetére
ez megeshet, bár a bordát kézzel nézegettem anno, nem vettem észre enyhe melegedésnél többet.
simán lehet hogy csak azért mert annyira fos a termikus kontaktamúgy komolyan, én nem értem miért nem lehet értelmes VRM hűtést tervezni, nem bonyolult. kell egy coldplate, egy heatpipe, meg egy jó sűrű finstack és kész. folyton ezeket az edgelorg mega gémer szarokat erőltetik, csak a dizájn az érdekes ferde vágások, párducok, tankok. meg persze RGB.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #53304 üzenetére
amikor sub 9L házba költöztem korábbi felső kategóriás GPU-val és 6 Zen2 maggal, akkor eszembe nem jutott az azt árva gen 4.0 aljzatot gen 4.0 SSD-vel megtölteni. többek között azért is, amit írsz : )
(én azt a mai napig nem értem, hogy emberek hogy hűtenek a Ghost-ban egy Ryzen 3600-ot, nem hogy egy 3700-et egy Noctua L9-el... bullshit. én örülök, hogy elboldogul vele az L12, upgrade-elt A12x15 ventivel.)
-
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #53303 üzenetére
Az tény hogy legtöbben nem használják ki a nagy sebességet.
Egyébként csak a legdurvább SSD-k ilyenek, a sima 970 EVO még nem annyira, csak a PLUS és attól fölfele...nomeg ennek az oem gyártók által laptopokba pakolt verziója.
Ezutóbbi van itthon és aktív hűtés nélkül, szimplán az alaplaphoz adott "hőpajzsal" a valódi hőszenzorja (értsd nem az amit a HW info annak vél, hanem a tényleges) szerint azonnal felmelegszik és meg is jön a throttling... -
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #53302 üzenetére
Viszont a VRM hődetektálása a legtöbb alaplapon kaki
ez megeshet, bár a bordát kézzel nézegettem anno, nem vettem észre enyhe melegedésnél többet. az én lelki békémnek megfelel, amit látok és kézrátétellel érzek, ezért nem veszek millás Fluke-ot, sajnos már nem ott dolgozom, ahonnan hazahoztam bármikorránéznél hőkamerával rendesen kerekedne a szemed hogy igan is 60 fok fölött jár...
mod: hát, ha tényleg a chipre néznék, akkor a borda nem lenne rajta, úgy lehet 100 fokos valóbanviccen kívül, a hőátadás megvan, a leszorító erő jónak tűnik, a padon látszik, a borda meg át sem melegszik. részben ezért is választottam a lapot (a SPIFD mellett), Buldzoid szétcincálta a B550-es lapokat anno, ez a jobbak között volt, húzott Ryzen 5700X mellett se aggódnék. majd kiderül az is egy-két év múlva.
nem tudtam, hogy az EVO-k hogy főnek, azt hittem nincs velük semmi gond, a fél világ azokat ajánlgatta. azért lett SX, mert árban sokkal jobb volt, az elvi teljesítménytöbbletért meg nem akartam fizetni. Linus óta tudjuk, hogy egy sata3 SSD is több, mint elég.
a másik terrás, a Falcon. a leggagyibb QNAND, azon vannak a játékok, 30-ért szereztem, féltem, hogy hulladék lesz: aztán se nem meleg, se nem lassú, életem vására volt. -
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #53301 üzenetére
Viszont a VRM hődetektálása a legtöbb alaplapon kaki, mivel nem tudják fizikailag a megfelelő helyre pozícionálni az érzékelőt. Ha ránéznél hőkamerával rendesen kerekedne a szemed hogy igan is 60 fok fölött jár...mondjuk 110 fokig vannak méretezve, de ott már csak pár ezer üzemórát kell kibírniuk, szal alig pár évet.
Az SSD terén ha az adatlapod szerinti 8200-as van akkor érthető miért nem tapasztaltad a 970 EVO PLUS-ok elképesztő elszállását hőmérséklet terén, akkor nem kapcsolnád ki a ventit.
Mármint az a heatsink a PLUS-ról nem tudná kellően elszállítani a hőt hiába lehel rá a proci venti.A hangerő terén ha valaki akarja, tud úgy tervezni alaplapot hogy jó venti kerüljön bele, szal hihető hogy nem érzékelted mondjuk egy eleve zárt házikóban.
-
hoffman_
nagyúr
kikapcsolod BIOS-ban és semennyire
egyébként 2-3000rpm körül félgőzzel se nagyon hallani, engem meglepett. mivel viszont szükség nincs rá, terhelve se mászott soha a VRM vagy az SSD 55-60 fok fölé, nyugodtan le lehet lőni, szabályozható görbéje van.
nálam biztonsági lépcsőnek 75°C felett bekapcsol, de még nem volt rá példa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest