- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viperabácsi #53099 üzenetére
Pár hónapja vettem GreenCell-t egy régi Ideapadhoz, normális minőségűnek tűnik, nem cicereg, nem kontakthibás a csatija, szóval szerintem teljesen vállalható.
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #53098 üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53096 üzenetére
Az első a tuti megoldás, persze megfelelő minőséggel. Pl amit választottál HP márka a laptopjaihoz nyilván olyat ad ami 10 évig elmegy gond nélkül, míg az univerzális notebook adapterek lutri.
A másodikkal az a gond, hogy a "handshake" része nem mindig csak egyszerű érintkezés alapú, van hogy csip is kéne a másik oldalon. -
törölt tag
válasz
viperabácsi #53094 üzenetére
Kellene neked egy átalakító a két csatlakozó között, de egy olyan, ami handshake-el az AC-DC-vel, hogy az úgy érezze hogy HP eszköz van rádugva.
-
viperabácsi
addikt
válasz
#16939776 #53093 üzenetére
A táp kocka gyári
230W - 7000Ft
Model: HSTNN-LA12
Adatok: 19.5V 11.8A
Csatlakozó: 7.4 x 5.0 mm
A z én Z3-ATX-200 is gyári kábelezés ezért nem lehetne összedugni most. A kettő nem egyezik , egyik sincs kókányolva ( nem is szeretném ) ezért kellene átalakító.Eddig egy normál ( hozzá illő csatis ) 19V -os ASUS adapterrel volt használva gond nélkül , de az csak 60 w -os volt.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #53092 üzenetére
Ha megvenném ehhez kellene egy átalakító ami 5,5x2,5 ről átalakít 7.4x3.0 ról , mivel nekem olyan a táp csatija.
10A-nél ne legyen már átalakító közbe iktatva.
Másrészt nekem ez szemből egy 3 pin-es csatlakozónak látszik, és ez a táp, ha nem egy HP laptoppal/brand géppel hand-shake-el a 3.pin-en keresztül, akkor kb.: fél másodperc után lekapcsolja a 19,5V-ot. Persze ez csak nagyon gyanús, mert nem tudom hogy "originál HP" tápegység vagy "megokosítva" utángyártott.
Szóval nem ugranék ebbe bele meztelen hátsóval a helyedben.
Meg erősen ajánlanék, be szerezni a Z3-ATX-200-hoz dokumentációt, hogy hova van az OV lekapcsolási pontja "beprogramozva", ne érhessen meglepetés, ha 24V-os tápegységről használod, és esetleg az a "tartomány" ami megvan adva az a 19V +/- range-e, alján-tetején az UV és az OV védelemmel.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #53089 üzenetére
Az MW annyival jobb is, mint amennyivel drágább.
Alkatrészek, forrasztások/padok minősége, hatásfok, stb.Amúgy a zárt kivitelek nagyon érzékenyek arra, hogy névleges terhelés felé közeledve, milyen magas környezeti hőmérséklet uralkodik, illetve sikerült-e olyan felülethez hozzá csavarozni, ami elviszi róla a hőt.
Ezért gyakrabban hullanak el kondenzátor túl melegedésétől plusz valamilyen másodlagos jelenségtől, amit a túlmelegedés és a normál terhelés kombinációja okozott, (szakadás, átütés), mint a konvencionális hűtéssel rendelkező társaik. -
imibogyo
veterán
Igen. Igazából az egész gép full passzív volt.
Ennél a fogyasztásnál ami rajta volt (i5 4590S + GTX750Ti) nem tapasztaltam problémát, lézeres hőmérővel mérve sem (próbáltam a burkolat alatt is méregetni).
viperabácsi: mivel a tápod fogad 24 voltot is, így nem vadásznék 19 voltos tápegységet, hanem vennék egy könnyen elérhető 24 voltosat, mondjuk 210W-os, vagy 250W-os kivitelben. Ha engedi a takaró, akkor ma már vannak (szerintem) jobb tápegységek is, amik kicsit drágábbak, viszont ha hihetünk a netes infóknak, akkor komolyabb stabilizálással / elektronikával rendelkeznek (ráadásul a márka általánosságban az ajánlott kategória 3d nyomtatós körökben is a megbízhatósága miatt).
-
viperabácsi
addikt
válasz
PROTRON #53087 üzenetére
Nekem van egy ilyenem : PICO-BOX Z3-ATX-200
ehhez kellene nem arany árban táp -
PROTRON
addikt
Pont azért gondoltam bele ventit, hogyha meglódul a PC...amúgy a 2x1+4x0,5 vezeték szépen elrendezve nem olyan vastag, egyes minőségi tápok betáp kábele ha rendes köpenyt kapott kb ugyanolyan vastag.
Mondjuk eleve jobb lenne 7x1,5mm2 YSLCY-JZ-t használni, az ugye számozott és árnyékolt is ("C" betű), így egybe nem is kellene zsugorcsövezni...csak hát költségek...
Gégecső? tudod te mennyibe kerül annak métere?
Jó lesz oda a zőccsárga zigszalag...#53086 viperabácsi
Vannak adapterboltok mindenféle fesz értékekre, a fenti főleg led szalagokhoz árulattakal foglalkozik. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53084 üzenetére
Szerintem ezek a kapcsolüzemű tápok már mind be lehetnek kapcsolva nonstop, áramfelvétele szinte nulla, csak akkr indul meg, ha fogyasztóval terheled... Amúgy biztos cuki lenne az a sokeres vastag kábel a táp meg a gépház közé.
A zsugorcsőre meg mehet egy gégecső, hadd szóljon.
-
PROTRON
addikt
Pont azon gondolkodtam, hogy lehet biztos-ami biztos, az én külső házam esetében csak belerejtenék egy ventit.
Csak valahogy megkell majd oldani hogy csak akkor járjon amikor a gép....pl a gépházból kivezetni toldóval a 4 pines ház venticsatlakozást, arra meg egy meghosszabbított 4 eres vezetékkel lehetne rácsatlakozni és persze a 2 eres betáp 12V-al össze zsugorcsövezni teljes hosszban. Mivel gondolom biztonságilag nem szerencsés ha az alaplap csak a vezérlő jelet szolgáltatja, de a betáp a pico-psu előttről érkezik... -
imibogyo
veterán
Talán valami 5k környéke volt anno, de most sem sokkal több. Ja és 250W-os, nem 240W-os, de végül is ez majdnem mindegy már...
PROTRON: régóta gondolkodom én is valamilyen (elsődlegesen vég-) dobozoláson, csak persze nekem hátrafelé néző IEC csatlakozóval készülne, de lusta vagyok nyomtatni egyet.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53075 üzenetére
Volt 120W-os noname tápom 3 (pontosabban 5) is, ezek beltéri led szalag tápok voltak, de kb ugyanaz, mint egy ilyen tápkocka, a terhelést is bírnia kell, mert odanyúlsz akapcoslóhoz, és 0.3 másodperc alatt 0-ról felugrik a teljesítményigény 100W-ra. Gondololtam én is, jó lesz nekem. Kialakítás, teljesítmény alapján is pont jók lettek volna arra, amire kellettek, 12V 10A, ebből a 120W-ból a gép kb 80-at kérhetett induláskor, majd egész nap eldolgozott 20-30W körül.
Ahhoz képest, hogy elsőre jó dealnek tűnt darabja 5 ezerért, a háromból egy megunta 3 hét alatt egy megunta 2 hónap után, ezek cserélve lettek, végül a háromból egy bírt végig egy évet, a másik kettő már úgy halt meg, hogy ezen idszakon belül cserélték őket újra, azaz pár hónapokat bírhattak. MIndezt úgy, hogy az első pukk után figyeltem őket, se3m vezeték melegedés, sem kézmelegnél magasabb külső hőmérséklete nem volt egiyknek sem, ennek ellenére a 3. puknál, ami a harmadik táp volt, a jól működőt is visszavittem, és pénz vissza lett a dollogból.
Bezzeg a jó kis lc power 75W-os tápjaim a mai napig hibátlanul mennek, pedig az elsőt még 2013 decemberében vettem, volt, amelyik az i7-6700-zat is vitte a hátán egy évig. Most épp pihennek, de azokban bízom, szóvla mennyire noname az a noname? Ennek sinc sigazából jó híre, aztán tessék. -
TomiLi
addikt
Silverstone Sugo 14 fekete háznak egész jó ára van most!
-
PROTRON
addikt
Fúúú de irigyellek hogy pont amikor kellett megjelent az a PICO...mindig a fordítottja törtélik velem, amikor kéne valami tuti épp kikerül a listából.
Remélem akkor is lesz amikor épp nekünk fog kelleni, mert a másik boltban nettó 8,5k és 3 db fog kelleni.
Igaz az elektronikai bolt, tehát elvileg bevizsgálták hogy mennyire megbízható, míg erről az Inter-Techről korábban egyáltalán nem hallottam. Persze nálad HTPC esetén nem akkora problem bármi is van, de azért munkahelyi irodai környezetben más az elvárás.
Nálunk a kollégák nem ismerik a ki kapcsoló gombot...mármint a power gomb arra való hogy bekapcsolják a gépet és 24/7 menjen akkor is amikor munkaidőn kívül senki nem ül ott.
Mert jaj nehogy hibernálás alatt elfelejtse a megnyitott munkamenetet.Az IPON olyan téren korrekt hogy szállítási időre a legszélsőségesebb esetet adják meg, azaz ennél csak hamarabb jöhet meg.
Nekünk a 29-re ígért tápegység 1 héttel korábban, már 21 kedden beérkezett így az egész packot át tudtuk venni, szal már összeraktuk az új gépet.
Csak ahogy azt előre tudtuk nem fér bele a táp házba, szal még a moddolás hátra van. Elszámoltam és nem csak annyi kell hogy 5 mm megemeljük a fedlapot meg berakunk egy keresztmerevítést, hanem az eredeti rögzítés a ház oldalsó részén útban van szal dremmel kell.
Csak utána fogok feltolni ide anyagot róla. Amúgy szerintem faján összeválogattam, csak a HP-400-on lévő venti motorja alapból hangos 1200rpm felett...idle-ben 44 fok körül "csendes" bios fokozaton is magasabban jár, szal hosszú távon lehet noctuara lesz cserélve, de majd kiderül ha felpattintottuk a monitor hátára. Bár megnézzük hátha külsős programmal betudunk lőni csendesebb venti sebességet.#53073 Rick4
Köszi a tippet a téglatápokkal kapcsolatban, tehát azt mondod ha majd kell inkább ne akarjuk a noname univerzális 120W adapterrel hajtani 8k hufért? -
Ant@
senior tag
Köszi az infókat. Ezek szerint a rögzítéssel lehet némi gond de nem vészes. Amúgy már tegnap megrendeltem a cuccokat. Végül az inter-tech jx-500 lett a nyerő. Itt a ramok meg a 24 pin csati fölött elvileg pont van hely egy ssd-nek ahol külön rögzítés nélkül a helyén marad majd. Egy ilyen tápot rendeltem hozzá. Az adapter noname 12V 5A. Ezt könnyű lesz cserélni ha mégis kellene. Bele fog telni némi időbe mire minden megjön. Majd megírom mire jutottam.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53072 üzenetére
Nem tudom, az a leggyengébb pentium gold melyik, de ami a G6405 szintje, az is már 20K, és se lap, se ram, se más...
A 160W pico PSU -val annyit fog tudni tolni a gép, amekkora tápegységet veszel hozzá, ha egy 5A-est, akkor max 60W- os fogyasztásig mehetsz. Ha 120W-os tápegységet akarsz, arra már ki kell tenni a zsozsót, egy 250-es TFX tpegység ára kb. -
PROTRON
addikt
Én azon filózok hogy a következő 3 irodai PC számára ez a ház lesz a befutó.
A leggyengébbe Gold pentiummal, ott valszeg elég lesz ez a panel táp, a másik kettőben meg kicseréljük a hestore-os 160W pico-ra csak hogy biztosan ne égessem le magam (pun intended)...oké hogy költségileg már majdnem ott vagyunk mint a 30k-s chieftec házzal amihez adnak 120 ACDC-t, de nagyobb a szabadság és több a tartalék. -
Rick4
félisten
Két verzió van, (leglaábbis én ennyivel találkoztam) a két pici csavaros, meg az alátétes- anyás. A kisebb tlejesítményűek (120W-ig) 2.1-es középső tüskével jönnek, a nagyobbak 2.5-össel.
2.5-ös közép + anyás megoldás:2.1-es közép + csavaros megoldás:
Ha a ház gyengébb tápegységre lett tervezve, de erősebb picopsu-t választasz, aminek anyás a bemenete, lehet kell egy picit fúrni a házon. (ebből már ki lett véve a 160W-os pico psu, és visszakapta a sahát 85W-os paneltápját)
Píneltápnál nem kell külön test, amit látni fogsz, hiszen a bemenetet rácsavarozod a házra, paneltápnál meg a lefogasó csavarokkal testeled a cuccot, pont úgy, ahogy az alaplapot is.
PROTON: Nem árulom, csak beszlgetünk róla, hogy vannak ilyenjeim, elfér ez még pár évig a fiókban, van itt (sajnos tonnaszámra) épp elég más cucc, amit idő sincs meghirdetni, és 10-20x ennyit ér. Én csak a tisztánlátásban igyekszem némi támpontot adni, ha már itt vannak a kezemben, nem olyan nagy ügy ránézni, hogy is van, más linkelte be a cuccomat.
-
PROTRON
addikt
válasz
apollo12 #53064 üzenetére
10/10, tökéletes, mehet is egyből a házibarkács topicba, csak hiányolni fogják(lehet én leszek) a zőccssárgát, mondjuk az AIO víz távtartóiról.
#Rick4
Hmmm valami itt nem kóser, megnéztem az INTER-TECH adatlapját és a datasheeten azt írja hogy power input 12V, 5,5x2,5-es DC csatlakozóra van szükség...honnan tudná hogy milyen panel tápot vagy pico-t rakok bele ha még én sem tudom?
Továbbá részletesen leírja hogy 12V-on 4,5A-t tud leadni a DC-DC board...de megintcsak he?
Lehet még is hinni lehet az Ő fotójuknak?
Mondjuk a 12 V-on peak 60W nem életbiztosítás a fenti esetből okulva...
[link]#Ant:
A pico vagy épp a panel tápok esetében amire figyelni kell hogy a 12V-os ágon meglegyen a teljesítmény, nehogy leoldjon a proci miatt, meg persze hogy eleve legyen rajta procihoz való 4 pin táp, mert a kisebb teljesítményűek közül nem mindegyiken van.
Mondjuk lehet hogy a melegedést is azért tapasztalod, mert a téglatápod csak 60W-ot tud leadni, a rendszer meg csúcs pillanatok-percekben 65-70-et kér és valamilyen alkatrész számára már üzemállapoton kívül kell járnia?
Megadod annak is a típusát?Hasonlót mint amit kolléga árul, kapni a Hestore elektronikai boltban (bocsi hogy rontom az üzleted, de Te téglával együtt hirdeted
)
A DC aljzat rögzítéséhez aminél menetet látsz elvileg ellenanya-t szoktak adni, mert az elég fura lenne hogy bedugot a pico-t az alaplapba, aztán meg elkezded tekergetni a DC fejet, ami által az egész vezetékezése felcsavarodik esetleg megtörik.
A téglatápod 12V-ot állít elő, ebben a felhasználási környezetben már valójában nincs megkülönböztetve 3 szálra mint a 230 esetében, mert nincs műszaki sem életvédelmi kockázat.
Simán 12V és GND a két érintkeződ.
Azért van a DC aljzatod fémből, hogy a külső részen keresztül az anya alatt megkapja a GND-t az egész fém gépházad, ezáltal kerül egyenpotenciálra. -
Ant@
senior tag
Közben már lecsekkoltam elvileg a régi kocka is 5.5x2.5-ös meg a táp is amit kinéztem. Még ami nem tiszta az az aljzat rögzítése. A képen az látszik, hogy csavaros a vége szóval ha jól gondolom ezt csak simán bele kell csavarnom a lyukba. A régi háznál van hely mellette két pici csavarnak ami egy kis műanyag keretet rögzít. Na ilyen nincs a képen de ez valószínűleg annyira nem fontos. Meg ahogy nézem ezeken az ici-pici pico tápokon nincs föld kábel, bár ha kéne rá valszeg lenne.
-
Ant@
senior tag
Csak még egy kérdés. Ezeknél a DC-DC pico PSU bemeneti fejeknél mire kell figyelni? A fizikai méretezésre? Ezek nem egyformák mind?
-
Ant@
senior tag
Asszem ez végül egy frankeinstein lesz. A külső 60W-os kockát megtartom. Veszek egy kisebb paneltápot mert ezen egy csomó floppy meg mindenféle kábel lóg feleslegesen. Kell még egy jól szellőző ház és akkor a procihűtőn kívül nem is kell más venti. Halk lesz hűvös és olcsó, ha minden jól megy. Mindenkinek köszönöm a tippeket. Sokat segítettetek.
-
Rick4
félisten
-
Ant@
senior tag
válasz
AxBattler #53056 üzenetére
A proci nem is de a paneltáp melegszik piszkosul. A ház egyik alsó sarkán ahol a legjobban hevül már konkrétan lepattogott a festék ezért is akarok újat. Ha már beleölök még 25-öt ebbe akkor legalább legyen jó vagy marad ez megvárom míg megdöglik és jöhet egy új STX rendszer.
-
AM1-be max. 25W TDP-s APU-k mennek... ezekhez nem kell különösebb szellőzőrács.
Helyedben vennék egy Inter-tech A80(S)-t, aztán vígan használnám a hozzá adott 60W-os táppal, meg beleraknék 2db 60x60x10-es ventit. Ennyi. Tudom, az már 25k+ HUF...Vagy apróról kukázz össze egy normális ITX házat + picoPSU-t, aztán bódottá'... bár az is 25k HUF fölött van... ráadásul egy topiktag hirdeti... ajjaj.
Szóval speciális igényekhez jó és olcsó vas ritkán szokott összejönni.
-
PROTRON
addikt
Látom pont középre esik a proci, na szép.
Csak a ragasztás lesz a nyerő Neked.
Amúgy a fentebb linkelt Akyga házikónak 18k-ba kerül a 200W-os flex táppal szerelt változata [link] bár az tuti hogy hangos lesz amíg ki nem húzod/vágod a táp ventijét belőle.
De továbbra is azt gondolom, hogy neked az már feleslegesen nagy házikó. -
Ant@
senior tag
"Ez" alatt a chieftechre gondoltam. Arra is beugrott veszek még egy ugyan ilyet ami most van de sajna már rég nem kapni sehol.
Asus AM1I-A a lap, ARCTIC Alpine M1 Active a hűtő.
Tápból nem biztos, hogy új kell. Pár napja elkezdett random hibákat dobálni bootolásnál. cpu overvoltage, cpu fan error meg ilyenek, de amúgy ment restart után nem volt gondja. Elsőre arra gondoltam a táp lesz az, aztán feltűnt hogy a bios elfelejtette az időt. Kicseréltem az alaplapi elemet, azóta semmi gondja csak én meg már közben belevetettem magam a témába aztán úgy maradtam. De azért ha észerű áron megoldható inkább veszek egy új tápot is ez meg jó lesz tartaléknak.
-
PROTRON
addikt
Az inter-technél is szerepel a fotón, de a gyártói honlapon a "szállítási csomag" résznél nem írja hogy részét képezné. Úgy tűnik inkább csak azért rakják rá, hogy lásd elférnek.
A chieftec is ezt írja: "Optional AC-DC adapter with DC-DC transformer"
Vagy puding próbája az evés, valaki berendeli az alapcsomagot, aztán megnézi mi van benne...leszel áldozati bárány?
-
PROTRON
addikt
Jaja, én is jobban megnéztem.
Flexel egy mozzanat akkorára levágni azt a keretet hogy ne legyen útban, de egyébként meg 45 mm magas hűtőt ír a gyártó, szal lehet egyáltalán nem ütközne a tényleges konfigod esetén.
A paneltápot nem írja az alktrészek között ami mondjuk tényleg megdobja a költséget.
Az általam meg a kolléga által is említett IX-01B-nek ez a tápegységgel szerelt változata:
24k-ért, de máshol lehet olcsóbb : [link]
Meg nem csak az alaplap, a procihűtő is sokat segít az ötletelésben.Amúgy egy ilyen paraméterű géphez egy 9k hufos noname pico psu is elég, HA-ról meg tudsz szerezni hozzávaló ( A DC fejet jól kérdezd le előre) külső táp 2-6k huf között.
-
-
Rick4
félisten
Itt nem lesz gondod a ventihűtő fölötti réccsal, ugyanis mindnenhol rács van.
Szerintem méretben is tuti, egy picopsu és egy adapter ki is maxolja a szükséges energiaigényt. A minőség nem hiszem, hogy kérdéses...
[link]A keretet be se raknám, hanem menne fel ragasztva az ssd.
Amúgy itt pl csak be van llítva az SSD, körbetekerve rajta a sata kábel, és rá van tolva a teteje, hibátlanul működik minden. Faraghattam volna neki kontzolt, becsavarozós fület, bármit, mehetett volna a tetejére kétoldalassal is, de rátoltam a fedelet, és kész volt.
-
Ant@
senior tag
válasz
AxBattler #53043 üzenetére
Igen pontosan, a táp meg a csati fölött van a keret. Szellőzés szempontjából ez sem a legideálisabb de legalább van hely egy kis ventinek ami némileg segít rajta. Anno eredetileg az volt az elképzelés, hogy keveset fogyasszon és mehessen 24/7-ben. A HD filmeket játssza le zökkenőmentesen de ennél több nem kell. Egy erősebb ATX tápos gépet nem szívesen járatok egyfolytában már csak a rengeteg venti miatt is. Barkács dolgokban kifejezetten béna vagyok. Szóval mielőtt bárminek nekiállnék előbb próbálom megkeresni a "legfájdalommentesebb" megoldást, de lehet mégis meg kellene tartanom a tápot azzal bővülnének a lehetőségek csak annyira már nem bízok benne mert már több mint 8 éves és elég sokat ment.
@PROTRON
Ott is van keret ha megnézed a gyártó oldalán. Két sarok közül választhatsz hova csavarozod. Lehet pont elférne de nagyon necces. Valszeg pont hozzáérne a procihűtő tetejéhez a felesleges negyedik kis rögzítő fülecske. Meg az ár alapján ehhez biztos nem jár táp. -
Én olyat próbáltam találni ahol a front panel felőli oldalra teszik.
Ott általában a paneltáp kerül elhelyezésre az alaplapi 24pin csati miatt.Akyga AK-730-01BZ - 7k - itt a Flex táp helyett kell kialakítanod a paneltáp helyét, ill. a 2xUSB2.0 csatival sem leszel elkényeztetve.
-
Ant@
senior tag
válasz
PROTRON #53039 üzenetére
Igen őket már néztem. Ahogy látom az összes jelenlegi doboznál felül van a tálca vagy az egyik oldalon vagy a legtöbb esetben hosszában középen. Én olyat próbáltam találni ahol a front panel felőli oldalra teszik. A jelenlegi is ilyen és 23x19-es alapterületen minden kényelmesen elfér. Olyat sem találtam ahol az alaplap alá megy az SSD pedig ezt pár hosszabb távtartó csavarral szerintem viszonylag egyszerűen meg lehetne oldani. Ahogy most látom a dolog alapvetően két lehetőség közül választhatok. Vagy megbarátkozok vele, hogy nem lesz új házam vagy keresek valami alternatív megoldást az SSD elhelyezésére. 40 ezret nem akarok elkölteni erre a projektre mert kicsit drágábban már komplett gépet kapni kisebb méretben.
@hegegabi80
Igen lehet, hogy meg kéne emelni az alaplapot egy centivel és és kétoldalúval beragasztani alá az SSD-t. A bekábelezés így kicsit problémás lesz de elvileg megoldható.Fekvő lesz. Ez egy kicsit nagy. Paneltápos megoldásban gondolkodok mert a teljes rendszer csúcsteljesítménye kb 30/35 W.
@Duracellm...
Ilyet hol lehet venni? -
hegegabi80
addikt
Ha m.2 nem jöhet szóba, az SSD-t bárhová teheted. Nem kell azt feltétlenül a gyári tartóra, ha van egy kis hely máshol a házban mehet oda. Esetleg alaplapi tálca mögé is, ha van/lenne hely.
Álló vagy fekvő kellene? Én még a bangood-on megnézném a Cemo házakat, cseh raktárból ingyen kihozzák. Én is onnan rendeltem egy Cemo M1-et, igaz nálam tfx táp megy majd bele. -
PROTRON
addikt
Nekem még ez is tettszett amikor ötletelésen voltam, én sem nagyon találtam olyat ami 65 mm-nél alacsonyabb és valódi hűtő fér be:
[link]
Azt nemtom hogy tényleg benne van-e a paneltáp.
Másik opció, de ebbe már csak 30 mm magas hűtő fér bele, tehát pl a 36 mm magas jonsbo hp-400 amit mostanában tesztelek nem biztos hogy belefér: [link]
Rengetegen az SSD-t egyszerűen kétoldalas ragasztóval felrakják a fedlap belső oldalára, csak szétszedéskor figyelni kell a kábelezés miatt.
Amúgy kereséskor azt szoktam, hogy nem a "mini-itx" kategóriára kattintok, hanem lejjebb görgetek és egyszerűen minden más típusra bekattintom a "nem"-et. Ugye amibe ATX elfér, abba mini-itx is, de ha beállítom hogy nem akarok olyat látni amibe ATX fér, akkor azokat kiveszi a listából. -
Ant@
senior tag
Kicsit körüljártam a dolgot. A 1350-nél az a baj, hogy nálam középen van a proci, a hűtő 8x8 cm ezért egyik rekesz sem maradna épen ha szeletelni kezdenék. A 1340 lenne legjobb méretben de ott mindenképpen belelóg a tálca. A 1360-nál nem kellene egyáltalán vagdosni, szóval ez akár is jó lehet csak kicsit nagyobb az eredeti elképzelésnél. Meg azon is gondolkodtam, hogy nem is rögzítem az SSD-t csak berakom valahova a házba aztán kész.
@HookR
Az Antecet én is néztem. Jó lenne csak ezt az árat enyhén túlzásnak érzem. Ennyiért már inkább megveszem az In Win Chopint. Az Asrock sem rossz. A jelenlegi tapasztalatokból kiindulva a következő valószínűleg már valami ilyen lesz.@Seep
Nem támogatja az alaplap, meg a komplett belső már megvan, csak új házat és tápot szeretnék. -
HookR
addikt
Olcsóbbnak éppen nem olcsóbb, de esetleg Antec ISK110 VESA-U3 (Max CPU cooler height: 40 mm).
Bár nem Mini-ITX, szerintem érdemes fontolóra venni az ASRock DeskMini X300-at is (Ház + táp + Mini-STX alaplap egyben / Max CPU cooler height: 46 mm).
-
Rick4
félisten
Itt a gyári intel hűtő épp befért alá, ebőlb már a max elérhető hűtő magasságot elő lehet keresni a netről, csak a fele nyílást elfoglalta, flexszel meg 3 perces meló volt szabad utat biztosítani.
Amúgy ha annyira reszelnéd, elég egy kis műanyag tartót felragasztnai a fedlap belső felére, és akkor a komplett lemezt ki lehet venni. PL egy ilyen tökéletes: [link] Sőt, a lemezt kivéve szerintem akár egy 3.5"-os nagy vinyó is beférne, de ehez már méricskélni kellene. -
Rick4
félisten
Lc power házakat nézted már? Nekem sok sok éve vannak ilyenek, egyikkel se volt gond soha.
Ilyenem is volt, szerintem ez els körben inkább passzív cuccokra jó, de nekem volt benne i7-6700 is, ott kivágtam flexszel a procihűtő fölötti részt, hibátlan lett. [link]
Ott még látszik épp, hogy nincs a rács alatt lemez, csak a hűtő, és az is látható, milyen kicsi a ház, amúgy iszonyat masszív volt, sajnálom, de a mostani cuccaim már nem férnek bele:
-
Igaz lehet, hogy a FlexGURU tápok terhelés alatt is tartják a 20-25dB-es zajszennyezést, kb. 90%-os hatékonyság mellett?
-
Ant@
senior tag
Üdv Urak! Bár már kezdem feladni, de itt hátha tud nekem valaki segíteni. Szeretnék egy kis ITX házat amibe belefér egy SSD és egy 41 mm-es procihűtő ami fölött lehetőleg van valami rés. Egy 60W-os paneltáp bőven elég lenne az egészet meghajtani. Akárhogy erőlködök nem bírok ilyet találni. Minden ilyen kis kuckóban a proci fölött van az SSD tartó tálca, ami miatt egyrészt nem fér be hűtő meg légáramlás szempontjából sem a legideálisabb. Eddig még a legéletképesebb alternatíva az In Win Chopin de igazából semmi szükségem 150W-os ventis tápra meg szálcsiszolt designra. Szeretném kb fele ennyiből megoldani. Felőlem ronda is lehet csak beleférjen aminek bele kell.
-
Rick4
félisten
válasz
imibogyo #53026 üzenetére
A kapcsolt vállalkozásoknál (azonos, vagy részben átfedés a tulajdonosi vagy döntési jogkörrel rendelkező, ott vezető pozícióban dolgozó személyek között) nincs olyan lehetőség, hogy te az egyik cégeddel megcsinálod, majd azt féláron adod a másiknak, így befolyásolod a dolgokat, játszol a társasági adóalappal, mert elővesznek... Piaci áron kell tolni, tehát nem lehet beszer ár, nettó bekerülési költség, és minden egyéb alatt adni- venni a cuccokat az asszony cégének, mert faroklevágás lesz.
Illetve lehet, de nem jó ilyenbe bonyolódni...
Na de mindegy is, nem is az árazásra, hanem a várható sebességre, az ismert munkára, és a másik cégénél a feladatra vonatkozó prioritásra vonatkozott volna, tulajdonképp ezen felül semmi jelentősége sincs.
-
imibogyo
veterán
válasz
Grave_444 #53009 üzenetére
Ez a baj az egyedi házakkal. Én baromi sok házat készítettem régebben bérbe, de én sem tudnám durván 60.000 Ft-nál olcsóbban megcsinálni és akkor ez még baromi olcsó lenne egy egyedi ház esetében. Ez simán 2-4 napos munka festéssel együtt (ami már segédmunkás bérrel számolva is csak munkadíjban legalább 24-48.000 Ft és akkor még hol az alapanyag, festék, kopó eszközök és egyebek költségek)...
És már bocsánat én (sem...) azért dolgozok és ölök sok százezer Ft-ot a műhelyembe, hogy segédmunkás bérért, vagy pláne az alatt dolgozzak. Bárki más sem fog napi 2-5.000 Ft-ért kint lenni a műhelyben 8-10 órát és járatni a gépeit, fűtést, a világítást... Ezért is hagytam abba az egyedi házak készítését, mert senki sem akarta megfizetni, de mindenki "bolti minőséget" várt el bagóért...
Ha készítene az ember 100-500 darab ilyen házat, akkor simán le lehet vinni az árat, akár mondjuk hasra-ütve 20-30.000 Ft-ra is még bérmunkával is (egész táblás plazmázás, egy lemezből 2-5 ház kihozása nesting-el stb., stb.), de amíg csak egyet készítesz, addig bizony húzós lesz és egy darab pl. kivágásánál bizony máshogy fog a plazmás ceruzája is, mint mondjuk 100-1000 darabnál...
Alin-is van fenn ilyen ház, ugyanannyiért, mint az aprón. De akkor már inkább az itthonit venném, mert arra legalább nem kellene 30-60 napot várnom. Persze én leginkább sehogy sem veszem meg...
-
-
-
válasz
viperabácsi #53010 üzenetére
40-50-ért már jó?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #53006 üzenetére
De igen, pont ezért nem vettem meg ennyiért.
Másik topikban lenne valaki, aki tud gyártani ilyesmit, de az is 40-50k lenne. -
válasz
viperabácsi #53006 üzenetére
Az új árát nézd meg
Az, hogy mennyibe kerül, az mindegy, ha van rá vevő, megveszik.
Tény, hogy ez laikusként egy egyszerű lemez... Sose a termékkel van gond, mert azt általában "mindenki meg tudná csinálni" ... de javarészt sosem készülnek el a gondolatok.
-
Grave_444
nagyúr
A4 Open Air Case az aprón.
Mi sajnos nem tudtunk megegyezni. -
-
válasz
viperabácsi #53001 üzenetére
4 mag 8 szállal? Egy előző széria i5-i7-es szintjén mozog. Nem gondolnám ,hogy az kevés lenne.
Inkább a 3060 tud annyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged