- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Synthwave #54080 üzenetére
Ezt jó tudni. Nekem muszáj tápkábel hosszabbítót használni, mert nem érnek el a TFX táp vezetékek a helyükre. Ezért gondoltam vesztek szép harisnyázott hosszabbítókat, de max 30 cm-es elég, de lehet a 20-as is ha van/lenne.
De akkor lehet inkább sima szalagkábellel jobban járnék, mint amilyen van 1-2 moduláris sfx táphoz. Csak azt nem tudom lehet e valahonnan keríteni. -
hegegabi80
addikt
válasz
Synthwave #53329 üzenetére
Annyiért valóban ajándék volt, bár itx lévén elég nagy ház, ebbe nem nehéz 3,5 HDD-t tenni. De metisbe lehetetlen, ha kellenek a ventik is.
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Esetleg kábelkötegelővel is fel tudnád fogatni/függeszteni/feszíteni a 8cm ventit "lebegő" felfüggesztéssel, ha van hová. De majd képet róla, mert különben meg sem történt. -
Rick4
félisten
válasz
Synthwave #53240 üzenetére
Erről nekem is ez a véleménye az elmúlt tizenév után, de nemis az én állításom volt mindezt, itt volt ovasható.
Amúgy erről a minőségi tesztről annyit, hogy a vw 1..9 pd motorokhoz valahol Győr mellett gyártották a hengerfejeket. Az elkészült darabokat osztályozták egy 10-es skálán.
10-9 Audi hengerfej lett
9-8 vw hengerfej lett
7-6 skoda hengerfej lett
5-4 seat hengerfej lett
3-2 ha javítható, újra QC
1 vissza az öntödébeTehát ugyanaz a cikkszám, ugyanaz a gyártósor, mégis a minőségtől függően más más osztályba kerülnek, és azt hiszed, ugyanaz kapod, de nem, szóval szemre azonos termékek lehetne igencsak eltérő minőségűek. Sőt, ami egy vée megfelelő minőség volt, azt azonos cikkszámon egy másik beszállítói forrásból totál más anyag, minőség, kidolgozás, pontosság, tartósság lehet. És sajnos nem csak pozitív, negatív irányú eltérés is lehet...
-
PROTRON
addikt
válasz
Synthwave #53240 üzenetére
Na ez hasznos info, mert a "milyen alaplapot vegyek" topicban 1 héten át nem kaptam ennyire egyértelmű visszajelzést a "vehető-e az asrock alaplap intel lga1200" kérdésemre, azon kívül hogy ITX vonalon ár-értékben egyetlen lehetőség.
Apám még abból a másfél évtizeddel ez előtti eresztésből vásárolt ezért sem voltam jó véleménnyel az asrockról.Bár amikor x299 lapot néztem hajszálon múlt hogy nem Taichi XE, vagy CLX lett, mert baromi bejött a dizájn és mert XE-ből HA-n lett volna egy tesztelésre kapott, 1X összerakott példány teljes doboxban 60k hufért, amennyiért nettó áron boltban nem volt ilyen felszerelésű alternatíva. Végül azért nem azt választottam, mert azokban nincs kivezetve az összes PCIe sáv az x16 foglalatokra, hanem SSD-vel számolnak...
#53238 ii77
Oké hogy jobban örülnél, de arra még emlékszel hogy az általad visszaküldött Giga lap Gen 4-esből csak 1 db M.2-vel rendelkezett, a másik csak Gen 3-as volt leírás szerint.
Lehet tévedek, de szerintem nem emiatt romlott meg.
De tény hogy a fentebb linkelt Asrock lap még második gen 3-assal sem rendelkezik, ha erre van igény...
Én inkább tartanám a munkafájlokat 2,5GLan NAS-on és csak az aktuális projekt fileokat a munkaállomás meghajtóján, de ez én vagyok. -
törölt tag
válasz
Synthwave #53193 üzenetére
Találtam egy képet ami szerint az NM-AM4 UxS mount rámegy az x470-re, ami ugyan ez a dizájn mint az említett b450 és ezek szerint az ebben a pozícióban az OK, de a "sima" NM-AM4 teljesen valószínű nem megy rá ugyan ebben az állásban.
Sima/UxS lefogók arányaiban. :[link]
-
Qkackca
őstag
válasz
Synthwave #53193 üzenetére
A hűtővel igazából csak a szerelésnél van egy kis bibi, a ventit ki kell venni vagy felemelni, aztán visszatenni valahogy, mert az alatta lévő csavart macera becsavarni.
Bár láttam már olyan megoldást is hogy a venti keretéből lett faragva.A #53190-ben linkelt szerint jónak kell lennie.
Nekem Giga B450 I AORUS PRO WIFI-vel van használva.Valamelyiknap túrtam a kincsesládában, elém ugrott egy Zalman 7000C, még am3-ra való, klipszes rögzítéssel, gyors próba után ráment az am4-re is, de csak szárazon próbáltam, élesben nem...majd ha sikerül szerezni vmi kisebb aput a kövi ötlethez kipróbálom
-
dugo_
veterán
válasz
Synthwave #53188 üzenetére
Saját listájuk nem megbízható?
https://ncc.noctua.at/motherboards/model/ASRock-Fatal1ty-B450-Gaming-ITX-ac-4116
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest