- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz
Crabface #52698 üzenetére
Megértem, csak vicceltem ofc!
Én aludtam rá egyet és szerintem elhozom. Le is bontottam a gépemet, és sikerült az IS-60 as Coolerre rámókolni egy Noctua NF-P12 es légkavarót. Épített vizezős koromban ez a venti már bizonyított, remélem ide is meg fog felelni. Egy pici issue-m van, az pedig hogy nem fog felmenni az oldallap a CPU részre, szóval kell majd hosszabb csavarokat és alátétet szereznem valahonnan, így lesz egy pici hézag majd az oldallap és a ház között. Remélem ez segíteni fog a hűtésen. Jövőhéten jövök képekkel ha érdekel valakit.
-
Thermalright releases 4 versions of ultra-low profile CPU cooler AXP90
36, 47, és 53 mm-es magasságokkal lesz elérhető, mindenki megtalálja a magának megfelelőt, ráadásul egyaránt felszerelhető Intel és AMD foglalatokra is.
Nem lesz rossz, ráadásul jön full réz bordás változatban is! -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52696 üzenetére
Max ha eladtam a virágos házat...
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Asrock J4105-ös laphoz keresek 2*4Gb ramot. Visszaolvasva itt a topikban a crucial volt ajálnva, de most nincs HA-n. Van itt vkinek más típusú rammal jó tapasztalata (ha kifejezetten rossz van az is hasznos lehet)
Köszi, Pakmara
-
hszilard666
veterán
Köszi!
Annyira nem tetszik mert csak egy ratyi doboz, de az bejön hogy olyan pöttöm
Viszont nem biztos hogy az ML08 ról előrelépés lenne, valamint ebben a gazdasági helyzetben lehet nem lenne smart move megvenni, a levegőt is hitelre veszem mostanában…
Crabface:
Nem vesszük meg ketten? Egyik héten nálam másik héten nálad!
-
Ispy
nagyúr
válasz
hszilard666 #52693 üzenetére
Ha tetszik 2x ennyit is, ha nem feleannyit sem.
Én már ezeket a pindur házakat elengedtem, jól néz ki, de takarítani, szerelni viszont a sajtreszelővel szexuálizálás, nem hiányzik ez már nekem.
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52693 üzenetére
Nem tudom, de én is szemezek vele...
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Metalfish T60 ért szerintetek szabad adni 30.000HUF ot? Redditen dícsérik, meg tetszik is hogy ilyen pöttöm, de nem tudom hogy ér-e ennyit.
-
HookR
addikt
=================================================
Sliger SM570 hivatalos oldal - [link]
- 135 x 287 x 357 mm (13,83l)
- DAN A4-SFX klón=================================================
Sliger SM580 hivatalos oldal - [link]
- 155 x 287 x 357 mm (15,88l)
- DAN A4-SFX klón=================================================
Sliger S610 hivatalos oldal - [link]
- 151 x 256 x 344 mm (13,3l)
- NCASE M1 klón=================================================
Sliger S620 hivatalos oldal - [link]
- 186 x 256 x 344 mm (16,3l)
- NCASE M1 klón=================================================
Sliger SV540 hivatalos oldal - [link]
- 154 x 401 x 247 mm (15,25l)
-- DAN A4-SFX klón (függőleges elrendezésben)
================================================= -
MPeter87
őstag
Ramtort a nosztalgia es vettem egy Ryzen 3600as konfigot egy kis jatekra a Deskmini melle, viszont ez egy ATX-es batar, CM MB520 hazban. Hosszutavon biztosan nem tartanam meg ekkora meretben, lehet kisebben sem, mert valsz nem fog soakig lekotni, de csak elindult bizserges, h kisebb meretbe preseljem ezt az erot. Nezegettem hazakat es alaplapokat is es hat ITX meretben van egy durvan 2x-es szorzo, amit biztosan nem szeretnek kifizetni, akar hasznalt, akar ujrol lenne szo, ugyhogy mATX vonalon gondolkodom, ami ugyan nem a topik temaja, de a meretet szeretnem a leheto legjobban lecsokkenteni, igy remelem nem banjatok, ha itt farasztalak titeket.
Hazban tetszik pl az NR200p, de ebben mATX nem opcio. Az ID Tech IM-1 Pocket (ha jol irom most igy fejbol) hasonlo ugyan es mATX kompatibilis is lenne, de megsem annyira tetszetos a design.
Tudnatok esetleg ajanlani nehany hazikot, amibe normal meretu mATX lap is belemegy es hasonloan kicsi? Hatha beleszeretek valamelyikbe es elkoltok meg egy kis penzt. -
darkFlash DLH21 - TPU review, Youtube review, Amazon
NZXT H1-hez hasonló kasztni, üveg és tápegység nélkül, barátságosabb áron, mutatós RGB csíkkal az alján, fekete-fehér-pink-türkiz színekben. Lájkolom! -
HookR
addikt
MiniChariot Z2 nem hivatalos oldalak - reddit(1) (review) / reddit(2) / aliexpress / youtube(1) / youtube(2)
- 185 x 247 x 345 mm (15,76l)
-
HookR
addikt
================================================
Sirius T80 nem hivatalos oldalak - reddit / aliexpress
- 150 x 216 x 331 mm (10,72l)
- DAN A4-SFX klón
MetalFish S6 hivatalos oldal - [link] / amazon / aliexpress
- 160 x 220 x 300 mm (10,56l)
COOJ Z13 hivatalos oldal - [link] / amazon
- 170 x 255 x 340 mm (14,74l)
- Kicsit reszeltek rajta, mióta járt a topikban: #52309
ComboCube Alpha nem hivatalos oldalak - taobao / aliexpress
- 135 x 205 x 320 mm (8,86l)
- DAN A4-SFX klón
================================================ -
HookR
addikt
Amazon adatlap szerint az SKTC a Goodisory gyártója.
Goodisory S300 nem hivatalos oldalak - newegg / amazon(1) / amazon(2)
- 160 x 290 x 330 mm (15,31l)
- DAN A4-SFX klón
Goodisory Rainbow C01 nem hivatalos oldalak - newegg / amazon(1) / amazon(2)
- 221 x 221 x 66 mm (3,22l)
Goodisory TX01 nem hivatalos oldal - amazon
- 196 x 193 x 46 mm (l)
- Thin Mini-ITX
================================================ -
törölt tag
válasz
PROTRON #52675 üzenetére
kene keresni valamit a logokban, hatha tusszog a halokartya ilyenkor. illetve erdekes lenne tudni h biztos nem a drot masik vegen volt-e a gond.
AxBattler:
igen, csak a teljes magassagu, de egyhelyes pcie kartyaval ad tobbet, ami sajnos nem mindig tobb, amig mxm-ben konnyebb ertelmes gpu-t talalni, mint single slot-ban. nekem is azert lett volna jo egy ilyen haz korabban, mert egy eros halokartyaval es egy apu-val egeszen sokmindent meg tudtam volna csinalni vele, szuper munkagep lett volna.Duracellmumus:
igen, igy ertheto. egyebkent esztetikailag nekem sokkal jobban tetszik h nyitott, amellett h jobban is aramlik a levego.juliabrilke:
koszonom, nem elek a lehetoseggel -
Végre valami egyedi, nagyon bejövős, főleg feketében!
Egyedüli gondom vele, hogy egy Deskmini funkcionalitását kínálja, miközben drágábban rakható össze benne egy konfig, mint a Deskminivel, főleg ha a tápegységet is figyelembe veszem... de ez mostanság minden hasonló méretű háznál felmerül bennem. -
törölt tag
A rövid válasz erre az, hogy ha megcsinálom, az elhallgattatja a hangokat a fejemben.
#52675 PROTRON: Ez érdekes. Ha tudod másik cat5e kábellel is próbáld ki, és ha rá tudtad bizonyítani, akkor a hibás kábelt boncold fel, és alaposan vedd szemügyre, hogy tudjuk, hogy az törött volt-e a vezető, ér szigetelése volt-e, sérült, vagy az árnyékolás nem volt folytonos.
Mert utóbbi kettő csak akkor okoznak ilyen mérvű hibát, ha van valami extrém külső behatás éri mellette a kábelt. Erős RF/mágneses behatás, vagy a készülékek amiket összeköt, azok föld potenciálja (lan csatlakozója) között nagy feszültségkülönbség áll elő a rendszer hiba (tünet) pillanatában. -
PROTRON
addikt
válasz
PROTRON #52177 üzenetére
Hmm...picit visszahozom ezt a problémát, lehet még sincs akkora gondom mint ahogy itt jó pár commentben írkáltam.
Érkezett pár új CAT6 kábel és most azzal használva nem jelentkezik böngészőben a korábban említett akadás, tehát hogy hosszú másodpercekig nem reagál a böngésző amire azt hittük hogy a DC táp csatival van a nagy gond. :S
Ilyennel találkozott valakit? Tehát hogy a hibás cat5e lan kábel kiakassza az egész win7-es gépet? -
hoffman_
nagyúr
köszi az indoklást, így értem a menetrendet. az tény, hogy a Dan óriásit húzott, már ha a piaci fogadtatást nézzük, én is hálás vagyok nekik, még ha Louqe vonalon kötöttem is ki.
nem is a másolással van bajom most, egyszerűen azon nem léptem túl, hogy ezeket a linkeket nem mi veszük itt többynire az EU-ban
maximum ha kifut az "eredeti" készlet. sokszor már a minőségük is egészen jó, a gagyi klónozáson már azért pár éve túl vannak ők is.
inkább nem szólok semmit
-
HookR
addikt
Szemérmetlen Louqe Ghost S1 másolat, amely még csak nem is próbál eltérést felmutatni. Sem nevet, sem konstrukciós megoldásokat illetően. Ami mégis becsúszik, azt nagyítóval kell keresni:
"Three-slot Itx Small Chassis A4..." - aliexpress(1) / aliexpress(2)
- 140 x 188 x 322 mm (8,48l) (Louqe Ghost S1: 140 x 188 (183 talp nélkül) x 322 mm)
- DAN A4-SFX klón
Ezt sem sikerült elnevezni:
"Ghost S1 aluminum Chassis..." - aliexpress
- 145 x 210 x 320 mm
- DAN A4-SFX klón
-
HookR
addikt
válasz
hoffman_ #52665 üzenetére
Szvsz. egy meglehetősen korrekt, megsüvegelendő alkatrész-elrendezéssel gazdagította a Mini-ITX házak választékát, ami amellett, hogy méltó az elismerésre, nem véletlenül talált számtalan követőre. (Attól most jóindulatúan tekintsünk el, hogy amúgy az érdem egy része a fórumos közösség folyamatos visszajelzésének tulajdonítható.)
És mint írtam fentebb, a keresőbarát kifejezés mivolta a másik ok, amiért eredendően nem változtatok rajta, legfeljebb kiegészítem konkrétabb példával a pontosítás kedvéért."azt mondjuk nem is értem, hogy mi ezeknek a létjogosultsága, egy az egyben az a design és gyakorlatilag az ár sem kevesebb, Ghost pedig most van a piacon."
Amennyire tudom a kínai néplélek kevésbé gondolkodik individuumokban. Érdemnek, az érvényesülés egy kívánatos módjának tartja a már bizonyított ösvény követését. A másolás fogalmához - az európai értékrenddel ellentétben - pozitív konnotációt társítanak.Ha az Acat X1, meg az Aklla A4 Pro (és A4v2) tűnt eddig arcátlan koppintásnak
, akkor mit szólsz majd a következőkhöz?
:
-
törölt tag
válasz
#25954560 #52668 üzenetére
Tudod fiatal voltam és kellett a hely, a levegőnek áramolni..
Tervezem hogy szétszedem a tápot - így 10 év után - és kicserélem benne a szilikon szigetelőket a félvezetők alatt prespánra/csillámra. Akár hajlítok/perforálhatok hozzá lemezt, csak még mindig nem tudom, hogy RF vagy EMI shild legyen annak a funkciója, mitől kellene óvni alant az elektronikát?. Mert eddig nem volt semmilyen anomália, amit a tápegységre/terhelés változásra lehetne vonatkoztatni, és csak úgy, valódi cél nélkül nem fogok vele foglalkozni.
Másik projekt, ami még ehhez kapcsolódik, hogy a monitorban lévő g-sync modul-on le kell cserélnem a bordát rézre, hogy folyékony fémmel le lehessen "pasztázni". Van szerverből passzív réz tömböm, csak méretre kellene vágni. Azon gondolkozom épp, hogy mivel lehetne kitölteni a lamellák közti részt, ami kibírja amíg a CNC méretre marja, majd nyomtalanul el lehet távolítani, fel lehet oldani.
Csupa triviális kérdés.
-
hoffman_
nagyúr
azért, mert a Dan volt az első szendvics layout, ezért minden Dan-klón?
ezek majdnem mind ehte S1-ek, nem A4 klónok szvsz.
azt mondjuk nem is értem, hogy mi ezeknek a létjogosultsága, egy az egyben az a design és gyakorlatilag az ár sem kevesebb, Ghost pedig most van a piacon. -
HookR
addikt
Hogy a macska rúgja meg! Nem szabad elmerülni a kínai piac feneketlen bugyraiban, mert sosem szabadul az ember. Holnap folyt. köv. ...
-
HookR
addikt
Aklla A4 Pro hivatalos oldal - [link]* / aliexpress / reddit / youtube(1) / youtube(2) / youtube(3)
- 160 x 210 x 340 mm (11,42l)
- Dan A4-SFX klón (LOUQE Ghost S1 irányzatot követi)
Aklla A5 hivatalos oldal - [link]* / aliexpress / youtube /
- 155 x 190 x 350 (10,3l)
- Dan A4-SFX klón (függőleges kivitelben)
================================================* Jelenleg még nem működik.
-
HookR
addikt
LOUQE RAW S1 hivatalos oldal - [link] / tomshardware / hardwarecanucks -> youtube / youtube (Linus Tech Tips)
- 172 x 379 x 191 mm (12,45l)
- Dan A4-SFX klón (függőleges kivitelben) -
HookR
addikt
Acat X Pro nem hivatalos oldalak - aliexpress(1) / aliexpress(2)
- 152 x 230 x 340 mm (11,89l)
- Dan A4-SFX klón (ez is a FormD T1 irányzatot követi)================================================
Acat S1 nem hivatalos oldalak - aliexpress(1) / aliexpress(2) / youtube
- 192 x 140 x 247 mm (6,64l)================================================
Acat X1 nem hivatalos oldalak - aliexpress(1) / aliexpress(2) / itxlab / youtube
- 140 x 188 x 320 mm - (8,42l)
- Korábbi változata Formula X1 néven járt a topikban: #47799
- Dan A4-SFX klón (LOUQE Ghost S1 irányzatot követi)================================================
SKTC MX02 - aliexpress / ebuy7
-
törölt tag
te jo eg, ilyen haznak de orultem volna ugy ket-harom evvel ezelott!
a youtube videoban levo paneltap is nagyon erdekes. nem is tudtam h mar ilyen egyszeruen, extra hutes nelkul is 300 wattosokat kapni.
szerk: mondjuk a trukk olyasmi lehet h 12V kell neki, ugy konnyu, gondolom az pont direktben megy tovabb. -
HookR
addikt
Goodisory SR01 nem hivatalos oldalak - amazon / newegg / aliexpress / youtube*
- 98 x 215 x 221 mm (4,66l)* AMD Ryzen 7 5700G (overclocked) / paneltáp / vízhűtés
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Jimu D+ hivatalos oldal - [link]* / reddit / vietnamitx.com / youtube / aliexpress
- 344 x 140 x 220 (+6 a lábak) mm (10,6l)
- DAN A4-SFX klón.
- CNC forgácsolt / lapra szerelt.
- ATX táp vagy 3,5" HDD SFX táppal / vízhűtés
- Áthelyezhető alaplapi tálca (2/3/4 slot hely az alaplap mögött a CPU-hűtő terének rovására)* Jelenleg még nem igazán működik.
-
HookR
addikt
Colorful RTX 3060 iGame Mini OC 12G L hivatalos oldal - [link] / videocardz.net
- 182 x 130 x 42 mm
-
törölt tag
válasz
flashpointer #52638 üzenetére
Nekem az élem fordult jobbra, attól hogy beláttam: 2-300A-nyi terhelés ugrálásokhoz nincs az a VRM, ami nem nyikkan meg kínzás közben. És koncepcionálisan csináltam kellemes szélzajt keltő légáramot, ami mellett a 300-500Fps zaja annyira nem volt zavaró, hogy el tudtam rajta aludni. (ment éjszaka a két VGA-n a heaven bencs, azzal fűtöttem a lakást télen)
-
HookR
addikt
A kérdéseitekre nem tudom a választ. Viszont én meg arra vagyok kíváncsi, hogy a 6600XT-k PCIe 4.0 x8 csatlakozása, azaz az x8-ra való korlátozottság vajon mennyire lesz szűk keresztmetszet egy PCIe 3.0-ás alaplapban?
-
Teljesen korrekt megoldásnak tűnik + tudja a félpasszív üzemet (0dB Silent Cooling).
A bordára meg utólag könnyen lehet másik ventit rögzíteni házilag, ha 2 év után megmakkan a gyári légkavaró.A csatlakozók érdekesek:
- 1 x HDMI™ 2.1 VRR / 1 x HDMI™ 2.0
- 2 x DisplayPort™ 1.4 with DSC
Akkor a 2.0-ás HDMI csati még 60Hz-en sem tudja a VRR-t/Freesync-et? -
HookR
addikt
ASRock RX 6600 XT Challenger ITX 8GB hivatalos oldal - [link]
- 179 x 124 x 40 mm
-
Rick4
félisten
válasz
Archttila #52636 üzenetére
Pont ez a szép, hogy ő abból, amit írtál, sejtett valamit, én meg mást, mertem rólad feltételezni, hogy korrekten leírtad, mi történik, miután viszont utólag próbálod másképp leírni, hogy én vagyok a hülye, beismerem, hiba volt ezt rólad feltételezni.
Ha először azt írod, "Találkoztatok már olyannal, hogy 10 alkalomból 7-szer nem kapcsolja be a lap a monitort?", most meg azt írod, hogy "miközben egyértelműen PC power button után manuálisan bepöffentve a monitort ott virít a "POST", utána azonnal a Grub"
akkor igazából nincs is több kérdésem hozzád, innentől a te hozzászólásaidat ennek tudatában fogom továbbtekerni. -
flashpointer
őstag
válasz
#16939776 #52637 üzenetére
Volt nalam egy Asus strix 3070, az volt a legdurvabb:
kb 10! fps-tol cicergett, egyre magasabb hangon, oylan 40+ fps-tol mar nem volt hallhato kulombseg hogy 50 vagy 200. Nem csak a menuben, barhol (desktopon szerencsere nem) 10 fps-nel kicsit tobbre vagytam, foleg mivel 144hz-es monitor van hozza.
Undervolt, masik tap, masik gep, intel-amd proci stb semmi nem valtozott, szoval en tenyleg megprobaltam mindent, kalap szar (ilyen szempontbolt) es utanaolvasva 10 bol 9,5 nagy teljesitmenyu (70-80-90) kartya ezt csinalja, max nem oylan feltunoen (ezzel sem lenne semmi baj egy kozepesnel jobb hazban)
Eloszor direkt a legbrutalabb hutesu karit valasztottam hogy ne kelljen a ventinek hangosan menni , szoval ez a majd hallgatom a ventit a sipolas helyett otlet az anynira nem jon be : ) Ennel nagyobb szivas csak vizhutessel lenne...
Vegul ket megoldast talaltam: vagy a problemas alkatreszeket (VRAM) kell fizikailag szigetelni (plasti dip vagy valami hoallo szilikon, ami ugye tokjo hoszigetelo is...) vagy a haznak kell blokkolni.. az utobbi konnyebben jarhatonak tunik, kar hogy nincs itx meretben, egy ujabb piaci res! -
törölt tag
válasz
flashpointer #52631 üzenetére
Szerintem érdemesebb lenne magát az okát megszüntetni, mint körbefalazni a kártyát hangelnyelő/szigetelő anyaggal.
Megoldás lehet-e az, hogy kiteszteled mennyi frame/sec nél kezd el észrevehető mértékű lenni, és arra az értékre limitálod-be a képkockák számát?
Illetve ez gondolom csak menüben probléma, játék közben kellően alacsony a frame szám és így a füled által könnyen érzékelhető magasságú hangot nem ad ki a kártya?Amúgy a ventilátorok a légáramlás (alacsony <<20Hz frekvenciás intenzív zaj,) miatt nagyon jól csökkentik az érthetőségét ezeknek a hangoknak, ha emelsz a ventilátorok min. fordulatszámán azok a szélzajukkal igazán jól elmaszkolják a sípolást. Gyakorlati tapasztalat.
-
Archttila
veterán
Nem vagyunk egyformák, nem látjuk egyféleképp a dolgokat.
Hát valóban nem.
Te azonnal elkezdenél a RAM körül matatni miközben egyértelműen PC power button után manuálisan bepöffentve a monitort ott virít a "POST", utána azonnal a Grub... Arról nem is beszélve, hogyha rápattintom az OLED-re (ugyanazzal a kábellel) azonnal működik minden.
Érdekes, Crabface azonnal ráérzett -
Rick4
félisten
válasz
Archttila #52634 üzenetére
A lapodra és a képet nem adásra rögtön ezt dobta minden, mi más lehetne? Még mindig megpróbálnám egy másik, de belevaló rammal..
Nem olvasok vissza, így nincs meg, az adot tkérdésre tudok érdemben váálaszolva, a körülírásnak megfelelően elég sok utat hagytál nyitva... Ha megfelelően körülírod a problémát, pl rögtön belekerülhetett volna, mivel próbálkoztál már, hogy tudsz a ramos gtondról (már ha tudsz egyltalán) és hogy a listában szereplő ram modul van benne, és azt rögtön kizártad, akkor ezt a részt nem is vettük volna elő.
Próbáltam a leírtaknak megfelelően segíteni, ennyi. Nem vagyunk egyformák, nem látjuk egyféleképp a dolgokat. -
Archttila
veterán
semmi ilyenről szó nem volt, de azért köszi.
A gép tökéletesen működik, boot-ol, csak a monitort felejti el időnként bekapcsolni.QVL listás a ram
Olvass már vissza kicsit, h anno miket építettem...megvan? Na most gondolkodj el egy kicsit, szerinted némelyik build-hez milyen szinten kellett a google-t turni?
-
flashpointer
őstag
Ha valaki tudja ebben a meretben a megoldast ne tartsa vissza, mert azthiszem eljutottam egy ITXben megoldhatatlan problemahoz: mar tobb 3070-es karim volt de mindet visszakuldtem coil whine miatt, a mostani egy msi suprim, ez is zavaroan nyomja de eddig ez a leghalkabb. Mivel kb fel meterre van es nyitott (nr200) semmi nem csokkenti ezt a tipusu nagyfrekvencias zajt, valami szivacs betet lenne a legjobb de ugye hely az nincs, ha meg lenne is, oda a legaramlas... Ami egy nagyobb hazban nagy felatereszto felulettel vagy labirint-szeru rendszerrel megoldott pl, fractal design hazak.
-
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #52622 üzenetére
Ha nincs vmi konkrét alkatrész okozta inger a váltásra, akkor nem. De szerencsére nem nekem kell döntenem.
Az ellen meg nehéz tenni ha be van csípődve, a 'Kell ez nekem'Én most az Asrock Deskmini , a Jupiter 320, az Asus VivoMini PC PN50 között vagyok illetve kezd megjelenni a viszketés az nr200p felé. Szükség nincs rá igazából, csak kezd bizseregni az építsünk, rakjunk össze valami dolog
sati: csak a hdmi van használatban? vagy más kimenet is? A monitor nem azt tekinti elsődleges kimenetnek esetleg?
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52624 üzenetére
Phanteksbe csak Pure loop vagy m22 víz az opció, mert elul van a radiátor és felül a cpu blokk. Levegős kerregő pumpát csak az említett kétt megoldással lehet elkerülni. Vagy custom loop...
-
hszilard666
veterán
Ez a baj, nekem nagyon bejön.
A 2013 as Mac Pro "Trashcan" re emlékeztet, én pedig imádtam azt a dizájn-t.
De lehet elengedem, azt szeretem az ML08 ban hogy méretéhez képest a GPU hűtés jó, valamint kicsi alapterületet foglal. Viszont a phanteksben meg elfér egy jó vízhűtés!
Lehet a könyvelőmre kellene hallgatnom és elengednem a sztorit. Magam sem tudom.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hszilard666 #52622 üzenetére
Ha tetszik, tetszik, ez ilyen. Az ízlés meg aztán végképp egyedi.
Nekem az ml egy elegáns letisztult htpc ház, a másik meg valami rosszul sikerült pc tower, aminél félúton elfogyott az anyag.
De spec én egyiket sem venném meg, remélem segítettem.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Silverstone ML08 at Ti lecserélnétek egy Phanteks Shift házra? Mindenhol azt olvasom hogy borzasztó a hűtés de nagyon tetszik a megjelenése. CPU coolerből egy low profile-t használok, GPU ból custom van most, de később referencia NV 3 ezres szériát tennék bele.
-
Archttila
veterán
Találkoztatok már olyannal, hogy 10 alkalomból 7-szer nem kapcsolja be a lap a monitort?
- Asrock J5040-ITX (HDMI)
- LG 32QN600 -
törölt tag
nincs azert meg teljesen kesz az oldal, mert a doksi letoltesi linkjei meg nem jok
ekkora meretben mondjuk nem nagy cucc 330mm-es vga-t meg ATX tapot es 280-as radit tamogatni, de a stilusa egyebkent nekem is tetszik.
egy sliger sm550 meretben pl jo lenne, hasonlit is kicsit hozza jellegeben. -
PROTRON
addikt
Ha megfigyeled ezek 2 küön mondatban voltak.
Az elsőben válaszoltam a probléma felvetésre. Műszaki eNber vagyok, tudom hogy mindenre IS van megoldás.
A másodikban részben kifejtettem hogy nekem, aki régi eszközeim vannak amiket szeretek és nem cserélném most külön pénzekért az egyébként működő dolgokat, azok esetében bemutattam hogy a 4 port biza kevés lehet átlag józsinak, inkább a 6 az arany középút szerintem.
Meg a c-s pendriveot amit épp valaki kontakt áthoz, tényleg nem fogod tudni a 4 db A-s portba bedugni.
Csak életbeli példákat hoztam átlag felhasználóktól. -
PROTRON
addikt
válasz
Qkackca #52604 üzenetére
Igazából ha jó monitorod van, akkor a bill-egér-hang mehet mind a monitorba és akkor már csak 1 monitor kábel meg 1 usb megy az alaplap irányába.
Ha nem ilyen a monitorod, akkor szerintem usb-k terén kell a 2 db 2.0, 4 db 3.0 vagy erősebb, meg 1 db c-s. A mini gépemben csak 4 db 3.0-A van, kevés: egér, bill, webcam, scanner....hova dugom fel a c-s punidriveomat? -
HookR
addikt
Cougar Dust 2 képek - dns-shop.ru / bilibili.com / zhihu.com / jd.com
=================================================
G.SKILL Z5i hivatalos oldal - [link] / prohardver.hu
- 307,5 x 190 x 417,5 mm (24,39l)
================================================= -
Qkackca
őstag
Az lehet közelebb áll a B-s lapokhoz. Amúgy alapvetően igazad van.
Kell mondjuk 2 ram, 1-2 sata, 1-2 m.2 slot meg mondjuk 4 usb. Ennyivel a felhasználók jó része el lehet.Nézegettem már párszor a méret/kábelek/helykihasználást az alaplapon, főleg ha egy apu-s rendszerről van szó diszkrét vga nélkül, szemre a lap, ház helykihasználás elég rossz.
Gyakorlatilag megy 2 táp kábel, meg a procihűtő kábele a lapra, meg esetleg házhűtő.
Van benne 1-2 ram, m2 esetén még sata adat/táp kábel se kell. Hátulra meg megy az egér-bill-kijelző-esetleg hang-esetleg lan kábel és kész. Ebből a maradék fityegőkből mit lehetne még elhagyniMeg az alaplap harmada olyan felesleges helykitöltőnek érződik, ha nem nagyobb része.
-
Qkackca
őstag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
AxBattler #52600 üzenetére
ez a design vonal nekem sosem jött be, de korrekt csomagnak tűnik, árban sem vészes.
én a Jonsbo N1-re vagyok rákattanva, mióta megláttam. ha nem 200usd lesz a 100-ból, mire ideér, akkor megvan az új NAS házikóm.
az előző hsz-m szerkeszthettem volna, így utólag olvasva nem a legjobb gyártásom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged