Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hoffman_

nagyúr

válasz petir #53363 üzenetére

Sajnos a kolléga nem tudta megmondani, hogy egy távoli TV ha traszkodolni kezd Plex alatt azt bírná e..

nem bírná, sajnos belefutottam párszor, nem kell hozzá 4K, már egy komolyabb 1080p anyag is gondot okoz neki sajnos, ha arról van szó. nekem is xpeno (DS3615xs) megy ilyen lappal, szuperül fut, a Plex is ok, de a transzkódolást lehetőség szerint TV-re bíznám (az enyém nem tud, már 5+ éves és a J1900 nem boldogul).

most olvasom át újra, félreértettem teljesen, ha a TV akar transzkódolni, akkor az működhet, ha a NAS-ra bízom ilyen lappal, az nem ok nálam.

#53364 Rick4

Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.

amit fentebb írtam, amiatt. jól értem, hogy nálad nincs ilyen gond? én nagyon amatőr vagyok a DS-sel, ezek szerint akkor lehet, hogy nálam van a hiba?

• Rick4

félisten

válasz petir #53363 üzenetére

Ezen mi a sufnituning?

Full hivatalos, bontban kapható alkatrész, forrasztgatásról senki se beszélt, amúgy az összes ventivezérlő az elmúlt 20 évből ellenállás elven működik, nem tudom, most vannak-e már pwm-esek, de ellenllással kivlóan működik a mai napig minden, ennél bonyolultabb dolgok is, szóval....

xpenology hp microserveren nem rossz, de az a gép már régesrég idejétmúlt ( ott is írtam, de itt is így lesz kerek, nekem még 2012 körül volt, én voltam anno az első itt a ph-n, akinek ez felkerült microserverre, és 2014 óta egy asrock q1900-as lapon van ugyanez, bár mostmár oda jutunk, hogy DS920+ lesz újonnan, és elfelejtem a macerát, ami 3 évente 10 perc, de nem is ezzel van a baj. Ebbe pont rosszkor kezdenél bele, a syno kicsit előrébb jár, mint a hekkelők, nem megy az új rendszer, így ki tudja, mikor kiknek leszel célpontja. Tegnap este tettem ki egy lapot vinyóval, nézegettem ezeket a nas szoftvereket, amahi, freenas, truenas core, xigmanas, opemnediavault, openfiler, végigpróbáltam, nézegettem, tesztelgettem, háát, a DSM-hez képest mind egy dos-os dizájn, funkcionalitásban még oké, de mire odajutsz, hogy menjen minden....
    Volt kontron lapon ráforrasztott i7-4860EQ mobil procival 8GB DDR3 rammal, volt i7-6700-as procival +16GB DDR4 rammal, óriási különbség vegyes használatban nem volt, (összehasonlítás: [link] ) utóbbiakkal egy hajszálnyival gyorsabban nyílnak a mappák, és ennyi, aztán hogy most egy ilyen épített nas neked transzkódoláskor 25 vagy 45% procit eszik, az meg tönkmindegy lesz.

Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.

Amennyben lejátszani is erről akarsz, mert hogy HDMI van rajta, valami herélt win10+ indítópultba kodi, virtualboxba valamelyik nas szoftver, és kész vagy.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés