- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
válasz
zed1983 #54395 üzenetére
Igazából az még pont 'jó' [link]
Igaz, hogy az 12100f-re (base tdp 58w, max turbo 89w) közepes tuning/ turbo lehetőséget ír a gyári specifikáció, a lapod mennyit engedett meg a procidnak?
Azt nem nézted ha a tdp/turbo/pl2 limitet beállítod akkor hogy viselkedik?Az 1155-ös változat az van nekem is, az olyan 80w körül tud hosszabb távon max 80 fokot tartatni (Chieftec BT-02-ben).
-
törölt tag
válasz
D.Dani #54372 üzenetére
Tök véletlen, de mindenhol ahol low esr-elektrolit van (volt) mlcc-vel párhuzamosan betervezve, ott eddig mindkettő alkatrészt ki tudtam váltani, egy darab panasonic polimer kondival!
A képen a szürke alacsony inp. Elektrolit, a piros/kék polimer, de ezeknek ugyan úgy éles saját rezonanciájuk van, mintha mlcc lenne vele párhuzamosan kötve.
A lilát viszont meg tudják úgy csinálni, hogy elmaradnak az ilyen extrémitások az impedancia görbéjéről.
Én mindenhova ilyet rakok, (és szedem ki a kerámia kondikat) ami cucc megérdemli az örök életet, és ahol a bődületesen magas szivárgó árama sem okoz gondot. -
PROTRON
addikt
válasz
pitius #54388 üzenetére
Biztos hogy a wife comaptibility listán átmegy a gyári hűtő hangja?
Egyébként elvileg minden rendben fog szuperálni, csak kicsit drágának tartom ezt a megoldást...meg túl nagynak.
Nálunk a 10600k procival szerelt munkaállomás belefért 5 literbe( és legalább 1,5 liter felesleg "levegő" van benne), csak még nem cseréltem le a hűtőjét. Igaz, TFX táp ment bele, ami nem volt a legjobb választás hangerő terén.
i3 mellé simán elegendő egy 160-200w pico psu is, tégla táppal, csak azért a tüskék miatt jobb ha a 12V-os ág 5,5A-nél többet elbír. -
pitius
tag
válasz
AxBattler #54381 üzenetére
Mi a véleményetek?
Egy ilyen Raijintek Ophion 7L-be, egy i3-12100 gyári hűtőjével elvetemült gondolat?
Normál otthoni használat lenne(böngészés, word, excel, film), ritkán otthoni videók transzkódolása(elszabadult bitrátával dolgoznak már a kamerák).
Játék nem, vagy nagyon max. egy single slotos GT1030 erejéig. Értsd, max régi játékok, esetleg AOE 2 Definitive Edition.
Használható lenne egy ilyen apró(kinek mi) házban?
Egy a biztos, hogy helyem az nagyon kevés van(és a wife compatibility listán sem megy át sokminden). -
HookR
addikt
DAN C4-SFX - Final Product Renderings 2022 - reddit.com
-
Francia91
veterán
A VGA a legutolsó lesz a konfigban, mármint vásárlás szempontjából.
Jelenleg a 1060 6 GB kezd tűrhető áron lenni ami már szépen viszi a War Thunder FHD-ban, 75 Hz-es monitoron V-Sync-kel, de hogy mi lesz a helyzet akkor, mikor a VGA vásárláshoz jutok, majd kiderül, attól függ.
Ház - Tápegység - Alaplap + RAM - Processzor+ hűtő - SSD + HDD és így tovább lesz összerakva apránként, ahogy 2020-ban apránként építgettem az ATX konfigomat.
Csak azt el kellett adnom, fájó szívvel váltam meg tőle
Az építésről mindenképpen lesznek fotók, minden gép építését szoktam dokumentálni -
válasz
hegegabi80 #54369 üzenetére
-
Francia91
veterán
Alulra nem akarok ventilátort, HDD-ből pedig 1 db-ot szándékozok beletenni, az M.2 SSD mellé. Azért gondolom, és nézegetem, hogy lehet, mATX lapra esik a választásom, ha elfér benne.
Itt találtam egy linket, ahol szintén mATX lappal rakják össze, tetszetős -
HookR
addikt
válasz
Francia91 #54373 üzenetére
Igen. Sőt, mivel a táptartó keretet nem csak az alaplaptálcára, hanem 90 fokkal elforgatva az előlap mögé is rögzítheted ( kép ), így akár még a microATX méretnek megfelelő 244 mm mélységű is lehet az alaplap.
Magasságra pedig 1 bővítőhellyel alacsonyabb, mint a microATX (244 x 244 mm), így az olyan ~220 mm körüli lehet maximum (hátha akad itt tulaj, aki leméri neked pontosabban).
Nyilván a határok efféle feszegetése rossz esetben kihatással lehet a többi elhelyezendő alkatrészre (pl. az alulra szánt ventilátorok méretére; HDD rögzítési pontok számára...), így azt érdemes előre átgondolni. -
Francia91
veterán
Időközben még olvasgatok az NR200P-ről. Olvasok olyat, hogy 2 RAM slot-os mATX alaplapokat is bele lehet tenni? Igaz ez?
Ugyebár AM! platformban gondolkozok, és ott ITX méretben kicsi a választék, ennek jó része 50 ezer Ft feletti árkategória. Viszont 2 RAM foglalatos mATX lapból már jobb a választék -
D.Dani
tag
válasz
#16939776 #54319 üzenetére
Időközben okosodtam is egy kicsit (no szaki azért még nem lettem) kondi témában, mennyivel szuperebbek a polymer kondik az mlcc-kkel szemben:
[link]
Aztán kihűlt a lelkesedésem, amikor kiderült, hogy a méretekben nem kompatibilisek, ezért nem tudnám kicserélni SP-Cap-re. Viszont pár hasznos infó szerepelt az előadásban.
Az Asus egyik alaplap fotóját jobban megnézve úgy látom, mintha más lenne a vrm része az Asrockhoz képest, gondolok a szürke 6.3V feliratú kondikra:
[link]
ASUS DIGI+ VRM - 3 Phase digital power design
100% All High-quality Conductive Polymer Capacitors
[link]
Vajon jobb lehet az Asus lapja, mint az Asrocké? -
-
PROTRON
addikt
válasz
Francia91 #54365 üzenetére
Teljesen jogos a kérdésed.
Nem minden mini-itx alaplapnál van a hátlapon az M.2 slot, ami a munkaállomásunkba került ASROCK H570M-ITX/ac-ben egymás mellé, a csipset fölé került mind a 2 slot. Ez ugye azért problémás mert az alaplapi csipset is melegszik hiába van hőelvezető lappal körbevéve, egyik prohardver kolléga pár hete(itt topicban vissza tudod pörgetni) inkább vett rendes lamellákkal és "hőcsővel" szerelt SSD hűtőegységet, mert megriasztották az SSD hőfokok.Na most tehát a tényleges kérdés hogy amit ténylegesen használni fogsz annál mi a helyzet? Meg hogy milyen SSD-t használnál? Mert 970 EVO plust nagyon nem ajánlott elzárni a friss levegőtől, de a Kingston A2000 viszonylag hűvös és igazából annál gyorsabbat átlagos felhasználás mellett nem használ ki az eNber gyermeke.
Egy 980-as is fel tud melegedni ha nincs semmilyen légmozgás.
Szal összefoglalva:
-A2000 esetén minimális perforáció már elegendő szokott lenni.
-970 EVO (sima), valamint 980 (sima) már igényli a "fuvallatot", továbbá érdemes rá egy 2k hufba kerülő, rendesen bordázott "borda". De nem kell rá komolyabb légmozgás, tényleg csak fuvallat elég szokott lenni.
-970 Evo plus biztos hogy belassul ha nincs rajta a fenti rendes bordázott borda, de mellette igényli a komolyabb légáramot. Na nem közvetlen proci ventit kell gondolni, elég ha a ház ventiről érkezik friss levegő. Tehát ezt a típust kevésbé ajánlott az alaplap túloldalára rakni pláne ha aztán ezt a felét le is rakod az asztalra.Egyébként az SSD gyártói specifikációja megadja az üzemi hőfok tartományt, azt kell nézni hogy tartós 20GB írás alatt ne lépj túl rajta. Pl Kingston A2000 valamint Samsung is 40-65 fokig még hivatalosan nem lassul be.
-
Francia91
veterán
Amúgy ezeknél a Mini ITX lapoknál mennyire bajos, hogy általában a hátoldalán van az M.2 foglalat? Átlag SSD használatnál mennyire szokott melegedni? Az itthoni Gigabyte AB350N Gaming WIFI lapnál nincs használva az M.2 foglalat, sima 2,5"-os SSD van a gépben.
Csak hogy hogyan tervezzek, ha elkezdem építeni a konfigot az NR200P házba az ITX lappal -
Chieftec IX-06B-OP - gyári oldal
265mm x 66mm x 300mm méretű, fektethető/állítható vékony ház, gyári állvánnyal, opcionális VESA felfogatóval, 2db 2.5" háttértér hellyel, és zéró szellőzéssel. Tetszik a letisztult formavilága, viszont nagyobb rácsot is vághattak volna a proci fölé.
Kompatibilis a Chieftec paneltápjaival, pl. CDP-120ITX, de inkább pico-val használnám, helyére meg beraknék 2-3db 60mm-es, kifelé fújó Noctua ventit. -
Francia91
veterán
Ezer köszönet
Márciusban veszem a házat, később pedig majd a hardvereket apránként, addig lesz időm tanulmányozni élőben
Tápegységből szinte 100%, hogy ez kerül bele
VGA-ból pedig nem akarok hosszút, vadászok valami ITX-es verziót, nem kell bődületes teljesítmény, igazából a War Thunder-t vigye FHD-van a 75 Hz-es IPS monitoromon közepes beállításokkal, és nekem annyi már elég. Volt egy R9 Nano Radeon kártyám, az pl bőven vitte közepes-magas beállításokkal stabil 75 FPS-sel
-
Horvi
őstag
válasz
Francia91 #54361 üzenetére
A netes infók alapján simán lehet. Mivel nekem nem egy erőgép van benne így ezzel nincs problémám. Ventit tudsz pakolni bele bőven és levegőáram irányokat is lehet próbálgatni.
YT-n van egy csávó aki rendesen tesztelte őket azt érdemes megnézni a hőfokok miatt akár.Arra kell még figyelni, hogy ha alulra rakod a VGAt és SFX-L tápegységed van valamint a VGA is a hosszabbak között van akkor kicsit macerás a tápját bedugni illetve a kábeleknek ott elég szűkös lesz a hely.
A tápnak van egy kis felfogatója amit be tudsz rakni SFX meg SFX-L állásba is. Ha SFX-L állásban használod(mert mondjuk olyan a tápd) akkor viszont fentre a táp fölé csak egy slim venti fér be. Ha az SFX állásban használod a felfogatót(de a tápod továbbra is SFX-L) akkor meg nem fér be a normál/nagyobb méretű VGA. Párszor próbálkoztam
Ha még valami eszedbe jut kérdezz nyugodtan megpróbálok válaszolni. -
Francia91
veterán
Azt láttam, hogy 2 féleképpen lehet a VGA-t beletenni, ha a fordítóval teszed be, akkor viszont elég kicsi hely marad a léghűtésnek, így mindenképpen marad az alulra rakás, mint opció
Melegedés, hőfokok hogy alakulnak a házban? Lehet olyan légáramlatot kiépíteni benne, ami kiviszi rendesen a bent megtermelt hőt? -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Építgetnék megint egy MiniITX konfigot, ezúttal dedikált VGA-val, és combosabb hardverrel, Ryzen alapokra (5600G, amit kinéztem, 2x16 GB RAM).
(korábban fateréknak építettem otthonra egy netezős, filmezős gépet, ez azóta is tökéletesen teszi a dolgát). Azóta a hűtőt persze cseréltem, és rendezettebb lett a belseje
Az elvárás egy aránylag normális szellőzés lenne, minimum 1 db 3,5"-os HDD hely, de az sem baj, ha kettő elfér benne, az SSD úgyis M2-es formátumú lenne az alaplapon. Dedikált VGA menne bele, de nem a legnagyobb és legerősebb, két ventis, kb Sapphire RX580 nagyságú.
Cooler Master MasterBox NR200P házat néztem ki, utánaolvasva ez elég jól szerelhető, SFX táp megy bele, és elfér benne az, amit gondoltam.
Erről a házról érdekelnének tapasztalatok, innen a topikból. Ajánlott-e az igényeimre? Mindenképpen léghűtéssel raknám össze, Noctua vagy Be Quiet! CPU hűtővel. A cél egy aránylag erős, játékra is használható gép lenne, de ha nem hajtom, akkor legyen csendes alapjáraton -
törölt tag
válasz
fatpingvin #54356 üzenetére
nem ez lenne az elso eset
-
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #54355 üzenetére
aaaaaaaaa ha azt megcsinálod dobd már be a bifurkációs topikba
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #54353 üzenetére
ez csak amiben kiprobaltam, egy supermicro H12SSL. mogotte a torony egy EPYC 7642-t hut
a t600 a korabban linkelt gepben lesz, bifurkalva egy 2x40-es v 2x25-os halokartyavalAxBattler:
ugy, pedig csak kallodik itt szegeny nalam. raadasul egy franko asrock x99itx van benne, egy 12magos broadwell-el -
törölt tag
-
-=MrLF=-
senior tag
[ASUS Announces Mini PC PN52 and PN64 at CES 2022]
Mini PC PN64 is powered by a 12th Gen Intel Core™ processor and DDR5-4800 RAM. It supports up to four displays and includes five USB ports and one configurable port to accommodate docks and storage devices. For additional flexibility, it has been designed to allow easy access to the storage and memory modules for easy upgrades.
Mini PC PN52 is powered by the latest AMD Ryzen™ H series processor with integrated AMD Radeon™ graphics. It features two M.2 2280 SSDs and one 2.5-inch SATA HDD. PN52 features dual HDMI ports and seven USB ports, including a USB 3.2 Gen 2 Type-C® port that supports DisplayPort™ 1.4 and 120‑watt power delivery.
6800U-val jó kis gép lesz.
-
Grave_444
nagyúr
Ilyet is néztem, aprón is hirdetnek párat. Az a baj vele ehhez ugyanúgy kell a tápról tyúkbél.
Majd lehet a 2db 9cm-es ventit bekötöm az egyik alaplapira egy sima y elosztóval, a másik 2db 12-est és az 1db 14-est pedig a másik csatlakozóra a linkelt hubbal.Így talán nem lenne nagy fordulatszámbeli különbség a ventilátorok között. Több típusnál amúgy fel van tüntetve az induló feszültség, ami a minimum fordularszámot is eredményezi. Nekem eddig 5V-ról mind elindult.
-
hoffman_
nagyúr
a Phanteks Shift XT egészen korrektre sikeredett
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54343 üzenetére
Ezt néztem én is, viszont a T8 Plus gyári oldala alapján nem egyértelmű a távtartó.
Gondolom nem elkerülhető a beszerelése, tehát semmiképp nem közvetlen a gépházon lévő kialakított menetbe kell csavarozni az alaplapot.Most se fért be egyébként a 127mm széles kártyánál a tápcsati, mert lenyomta az üveg oldallapot, úgyhogy rendeltem egy ilyet.
Gondolkodtam azon is, hogy az alaplapi 12v rgb csatlakozót átalakítózom 5v argb-re a procihűtő miatt, de aktív átalakítóhoz ugyanúgy kell egy áramforrás a tápegységről. Vagy jelen esetben ha működik az alaplapi USB 2.0 csatlakozóról.
Majd élesben minden kiderül, várom már.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #54342 üzenetére
Elvileg a két ház fizikai méreténél a szélesség 2 mm eltéréssel szinte azonos (165 vs 163mm). Ebből kiindulva akár még lehet azonos is a két háznál a távtartók hossza.
De lehet az új háznál rövidebbek, hogy jobban beférjenek a tápcsatis vga.
Nekem rövidebbnek tűnik, ha megnézem a te gépedről feldobott képet és a V10 gyári oldalán lévőt. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Mclovin #54341 üzenetére
Elvből próbálok minden felesleges kábelt megszüntetni, nem csak a hossza zavar.
Jó ötlet, de szerintem nem fogok rendelni hozzá, ha esztétikusan tudom kivitelezni.
A kinézett házban, ami még meg sem jelent lehet alacsonyabbak a távtartók. Szinte semmi infó nincs még róla, de az elsők között fogom megrendelni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #54339 üzenetére
Nem tudom mennyit bír az alaplapi port, ez a gond.
Az tényleg nem valami sok, viszont csak 1db ARGB ventilátor világítása menne róla, egyébként maga a ventilátor az alaplapi másik 4pin-re lenne kötve.
Legrosszabb esetben vegyesen kötöm a tervezett 5db ventilátort a cpu és sys fan csatikra, úgy biztosan nem lesz gond.Azon agyalok hogy fog elférni az új házban a sok kábel, mert jelenleg az alaplap alá rejtettem mindent. [kép] [kép] Nem lett az összes lefotózva.
Ezt ismerem.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Grave_444 #54338 üzenetére
ha csak annyi ventit kötsz rá amit az alaplapi port meg tud hatjani, nem hiszem hogy ezzel az elosztóval gond lenne.
az usb 2.0 terhelhetősége emlékeim szerint 500mA. nem biztos hogy bírni fogja ha az RGB mellett még ventiket is akarsz hajtani róla.
amúgy ez jutott eszembe
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek egy ilyen elosztót 5db ventilátorral elbírhat ténylegesen 1db alaplapi csatlakozó?
Tudtommal 1-2A a maximum, amit tud maga az alaplapi 4pin.A másik kérdés erre a csoda átalakítóra vonatkozna.
A terv, hogy erről üzemelne a Jonsbo RC01 vezérlő. Ezt gondolom gond nélkül bírja.
Viszont ha közé teszek egy ilyesmi elosztót és mondjuk 1-2db ventilátort a molexre kötnék 5V-ra (szerintem többet az átalakító miatt nem is tudna) vajon mennyire terhelné túl a 9pin USB csatlakozót?Igazából ha a sima elosztó nem bírja csak B terv ez a Sata átalakítós megoldás.
Az egésznek a lényege, hogy mivel a tápról elég az MB 24pin, CPU 8pin és a VGA 6+2pin ne kelljen még egy Sata/Molex ágat is bekötnöm egy kis ITX házba feleslegesen.
Már minden meg van rendelve amúgy.
-
tgtom
tag
válasz
PROTRON #54329 üzenetére
Egész ígéretes, amit írsz
Lehet szerzek egy fogyasztásmérőt és megnézem mit produkál. Ha viszont szükség lenne nagyobbra, ezeket néztem ki:
[MINI-PSU-160]
[ACDC12120 12V/10A/120W]
Pico cuccokban egyáltalán nem vagyok otthon, de specifikáció alapján talán megfelelőek.Egyébként nem is értem miért nem találtam még rá erre a fórumra, mivel az elsődleges gép is egy Mini-ITX, csak kicsit nagyobb
Egy NZXT H210-es házban, egy MAD-s konfig.
Köszi a válaszod
-
válasz
fatpingvin #54334 üzenetére
Igen, a Tesla M40-es cikke is nagyon hasznos!
-
fatpingvin
addikt
válasz
cinemazealot #54330 üzenetére
a koma szerintem perpill az egyik leghasznosabb magyar nyelvű cikkfolyamot produkálja
nekem mondjuk pont nem releváns több okból sem, de jó olvasni őket -
válasz
Wáó, köszi! Épp' a napokban láttam a YT videót... micsoda egybeesés!
Egy pillanatra elkapott engem is a "KELL!" érzés, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a 175W TDP-t én már nem szeretném bevállalni... meg a HDMI is hiányzik.
Ettől függetlenül ez egy jó lehetőség, különösen a mostani időkben! -
cinemazealot
addikt
válasz
hegegabi80 #54331 üzenetére
Ja, én is nagyon tanulságosnak érzem a cikket, de én sem tervezek befektetni. Egy darabig elleszek a GTX 1050-nel meg az Intel iGP-vel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Köszi. Én elolvastam a cikket meg kommenteket is, majdnem el is kapott a gépszíj. De most inkább maradok vga nélkül, mert bőven elég. De jó tudni, hogy vannak ilyen megoldások is.
-
cinemazealot
addikt
Nem tudom, mennyire vettétek észre, de a Logout-on MasterDeeJay kolléga tollából született egy blog bejegyzés egy egészen apró, szerverbe szánt videokártya megszelídítéséről, ami elég jó ár-érték aránnyal (konkrétan 40 eFt alatt) hozza az R9 Nano vagy GTX 1060 szintjét. Épp csak faragni kell kicsit, de az itt úgysem idegen téma.
Akit érdekel, érdemes beleolvasni.
-
PROTRON
addikt
Nekem egy i3-8100 proci van egy házi serverben, szintén 2x4GB rammal, de az 1 db m.2 mellett még 1 sata ssd, meg további 2db notebook HDD-vel.
Ugye a TDP az nem a tényleges watt terhelés adat, de az enyimnél egyébként 65watt szerepel papíron.
Rámértem lakatfogóval és az áramerősség alapján, induláskori csúcs nem érte el a 80 W-ot.Meg ami még ilyenkor felmerül kérdésként, hogy egyébként az adott táp 12V-os ága ki tudja-e hajtani a procit amikor az épp 1-1 pillanatra maxon tekerne.
Ha tényleg nincs más meglehet próbálni, mert elméletileg elég, de én azért biztonság kedvéért mindig 120W-os tápot ajánlok hasonló esetben, nehogy valami maxra kihegyezve, éjszakás műszak forrasztása miatt idő előtt eldurranjon.De majd jönnek mások is további adatokkal.
-
tgtom
tag
Sziasztok!
CHIEFTEC IX-03B-OP házikót nézegetek és azt szeretném kérdezni, hogy a 85W-os beépített tápja elég lenne az alábbi konfighoz:
Intel i3-4150
1db SSD
2db 4Gb DDR3 memóriaÉn tippre azt mondanám, hogy nem, tekintve a CPU 54W-os TDP-jét, de hátha van itt valakinek tapasztalata ezzel a kombóval.
Esetleg ha tudtok ajánlani hozzá nagyobb tápot, azt megköszönöm!
-
HookR
addikt
Slate-Case AQ hivatalos oldal - [link] / reddit.com
- 179 x 373 x 294 mm (19,63l)
- Dan A4-SFX klón (függőleges kivitelben) -
sasa134
addikt
sziasztok, teljesen új vagyok itx vonalon, egy új gépet raknék össze az ezer éves Phenom II helyett. Ez lenne nálunk "A" családi gép, nappaliban elhelyezve, sarokban, ezért fontos a diszkrét megjelenés, és, hogy asztalra helyezve se legyen tolakodó. Semmi RGB, csicsamicsa, vmi letisztult ház lenne az alap. Első körben a Jonsbo V10-et néztem ki, ebbe menne egy i5 12400F, rajta egy Arctic LF240 II, egy SSD, egy HDD, egy Seasonic Focus SGX Gold 650, egy Asus Strix B660 itx lap, 2x16gb ddr4, VGA-nak először egy 6600xt (később max 3070 ha lesz egyszer emberi áron) - ez maradna gyári hűtéssel.
Ez mennyire lenne így hűthető és halk rendszer - kilóg vhol a lóláb? köszönöm a véleményeteket -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Helyhiány miatt úgy döntöttem, hogy lecserélem az mATX konfigot mini ITX-re.
Sok nézelődés után a fekete NR200P-re esett a választásom.
Ezután elindult a vezérhangya, hogy kicsit tovább kéne gondolni a házat és szerettem volna valami egyedit kitalálni, így indultam el a fekete fehér vonalon. Ehhez szükségem volt egy fehér házra is, a kettőből született meg ez -
D.Dani
tag
válasz
#16939776 #54319 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást.
A szembejövő infomorzsákból már sejtettem hogy ez nem a rózsaszín unikornisok vattacukorillatú pillekönnyű mesevilága lesz, inkább jól felszerelt elit csapatok sziklás terepede ha pár kondicserével megtudom gyógyítani, már jó vagyok.
Időközben elkezdtem az ismerkedést a szkópokkal - elméletben:
How to Use an Oscilloscope [link]
és az agyalást, hogy a mumus felderítésére vmi diy szkóp elég lenne-e:
DIY VS Regular DS Oscilloscope [link]
[link] [link]
illetve amit akár egy asztali géphez tudok kapcsolni, így kihasználva a már meglévő nagy képernyőt és számítási teljesítményt:
[link] [link] -
törölt tag
válasz
D.Dani #54318 üzenetére
192Khz-es mintavételű, szimmetrikus bemenetű hangkártyával, kapacitív csatoláson és passzív limitereken keresztül, elképzelhető hogy tudnád mérni az AC tartalmat úgy 0,5hz-től 80Khz-ig.
A szimmetrikus bemenetre pl.: a földelésen, rendszerek közti potenciálkülönbségen folyó áramok kizárása miatt lenne szükség, ami asszimetrikus rendszernél "szuperponálódna" a mérendő jel erre, és értelmezhetetlené tenné az adatgyűjtést.Amúgy tudok adni egy Textronix 935T szkópot és tudok segíteni a mérés elrendezés összeállításában is.
Nálad 19V a fedélzeti DC, tehát min. 25V-os feszültség tűrésű kondenzátorokat kell(ene) alkalmazni abban a pozícióban.
A kerámia kondenzátorok mint a hisztis-ribancok, mindegyik dielekrikumnak külön személyisége van, érzékenyek a környezet változásokra, a bánásmódra. Csakszólok, mielőtt szóba akarnál állni bármelyikkel, bármilyen célból..
-
D.Dani
tag
válasz
#16939776 #52419 üzenetére
Újra elővettem a DeskMinit és próbálom megjavítani.
"kellene tápfeszültség állandóságát és a zajt montírozni terhelésre"
Ezt mivel/hogyan tudom megtenni? Szkópom sajnos nincs, helyette egy illesztőáramkörön át hangkártya analóg audió bemenetre kötve a jelet mérhető lenne?
The VRM is using powerful Texas Instruments CSD87350Q5D NexFET power blocks, which include the high-side and low-side MOSFETs in a single package. These NexFETs are rated 40A maximum with 90% efficiency at 25A output. They are commonly found on high-end overclocking motherboards. In the case of this little board, three phases are for the CPU and a single phase is for the iGPU. The heat sinks help cool down the MOSFETs and the inductors.
A fagyás mindig grafikus terhelésnél történt, ebből arra következtetnék hogy a 4.fázis résznél (iGPU) lehet a baj.
A CSD87350Q5D adatlapja példának Multilayer Ceramic Capacitors MLCC - SMD/SMT 1206 10uF 16volts X5R 10% kondikat említ:
ceramic input capacitors need to be placed as close as possible to the VIN and PGND pins (see Figure 34).
The example in Figure 34 uses 6 × 10-μF ceramic capacitors (TDK Part C3216X5R1C106KT or equivalent).
Ami még érdekes lehet, az X5R 85°C mig az X7R 125°C-os illetve itt olyat is említ, hogy adott paraméterben az 5V-os lehet jobb, mint egy 25V-os: [link] -
MrSealRD
veterán
Köszi a tippeket.
HA-n csak dealer95 találtam...
megnézem az említett boltokat. A google viszonylag fals találatokkal jutalmazott. -
hegegabi80
addikt
válasz
MrSealRD #54312 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy aprón még talán kifejezetten moduláris táphoz van hosszabb kábel.
Én pl Ali-ról rendeltem ilyet, pont most jött meg a héten. -
MrSealRD
veterán
Totál off téma lehet itt,...de ti honnan vennétek kábel toldást? Egy moduláris Seasonicom van, de rövid a kábele... Sőt ha már így...az sem baj, ha valami szép egyszínű kábelfésűs megoldás.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #54305 üzenetére
a Sapphire ház nekem túl csicsa, főleg az orra, de a videókaris tipp értékes, köszi mindenképp. néztem anno pár tesztet, egész jól sikerült ez a collab. nekem is így néz ki az EVGA 1070Ti kb 2db A12x15-el csak harmad ilyen vékony, meg kicsit melegebb hehe.
-
flashpointer
őstag
válasz
hoffman_ #54304 üzenetére
Feher hazzal lett volna az igazi de ebben a hazban csak ilyen szin volt ugyhogy majd ha lesz valami alternativa akkor majd legkozelebb olyat : ) pl ez a sapphire haz sem lesz rossz csak az uveglap helyett lehetne valami perforalt.
Azt a karit nezegettem mar par hete, mindenhol 1300-1400+ volt, aztan kaptam egy spamot az asustol h akcioik vannak a webshopjukban amirol nem is tudtam h letezik ,gondoltam ranezek mert amugy ki sem adta sehol talalatnak (arukereso vagy google v barmi) hogy letezik VGA ott is, aztan veletlenul lattam hogy 1100 ojro Bundleben (most is epp kaphato, eddig nem volt, illetve a vasarlasom utan egy nappal mar 1050 volt). Azert vettem meg mert ez a legkevesbe tularazott, amugy is valami 800+ euro, igy csak huszon%-al kerult tobbe az MSRP-nel
Na meg mindig is ilyen karira vagytam, sosem ertettem miert nem tesznek a VGA-kra nagyobb bordat mikor egy 100wattos procira racsapjak a kilos hutest... Ugyhogy remelem a jovoben tobb ilyen egyuttmukodes is lesz, full nyitottam nem hallottam _semmi_ szelzajt jatek kozben, elotte egy 3070 Suprim X volt de az ehhez kepest full zajos volt pedig arrol sem sporoltak le a hutest. Viszont igy mar a Corsair 650-es tap a gyenge lancszem mert annak meg porizik a ventije rendesen.
Persze coil whine van rendesen de mar kezdek vele megbaratkozni, harom 3070-es kari is volt mar nalam es mindegyik nyomta rendesen... max nem votl anynira feltuno mert elnyomta a venti zaja
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
nagyon korrekt : )
egy Noctua kedvelőnek, aki szereti a színeit - mint én - ez nagyon működik.
3070-et hogy vadásztad le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged