- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
perecKING #53779 üzenetére
Azt hittem, hogy most már készen van a gépem, megcsináltam amit akartam, lepihenhetek...
Erre egyre jobban kezd megtetszeni az épített víz, szóval felszívom magam és jövő nyáron lehet levizezem az nr200-at, olyanom még úgyse volt. Meg te is idehányod ezt a képet, nem szégyelled magad?
-
FYI: most vettem észre (bocsi, ha mótvá'), hogy a paneltápok közül immár idehaza is kapható a Silverstone SST-AD120-DC. Ránézésre hasonló, mint a Chieftec CDP-120ITX, csak fekete PCB-vel és fekete kábelezéssel, 10k HUF-al magasabb áron.
A specifikáció szerint tudja a 10A-t a 12V-os ágon. -
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #53794 üzenetére
A kolléga csak simán nem bízott a random gyártókban, merthogy nem tudni milyen a minőség ellenőrzés, nehogy zárlatos alkatrészt kapjon vagy idővel zárlatossá váljon, a többi már részletkérdés.
#53793 Fred23
ilyet is találtam még: [link]
-
flashpointer
őstag
válasz
PROTRON #53791 üzenetére
Aha en is emiatt rendeltem ket kulonfelet, raadasul a karimon a backplate is vastag + a csatlakozok melletti szelesseg is korlatozott de mindeket verzio pont befer, az egyik muanyag hazas a masikon a pcb-n csak egy szivacsos ragacs van. Eddig jol mukodnek, kisse melegszik mindketto
aha va belole sok fele, nem csak hogy melyik oldalra fordul de a muanyag beakaszto pocke is jol kell alljon, raadasul ugye mindket csatlakozon allhat barmerre ugyhogy van vagy 15 féle, figyelmesen kell valasztani. -
Retró kérdés: tudnátok ajánlani 2000-2001-es konfighoz időben passzoló nagyon pici házat? ITX konfigok akkor még tudtommal nem voltak, mégis vannak nagyon pici házak brand gépekhez. Ami nekem eszembe jut, például az Optiplex GX150 SFF háza. Esetleg egy Shuttle. Más ötlet?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #53790 üzenetére
Nekem is van ilyen, mert lenyomta a kábel a gépház üveg oldalát, elkezdett elengedni a gyári ragasztás..
[link]
Képet valóban nem raktam fel róla.Vásárláskor arra kell figyelni ne lefele álljon a csatlakozó, nem is értem azt hogyan lehetne használni.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #53790 üzenetére
Az egyik kolléga nem rég keresett ilyet az SLI konfigjához, csak nem merte bevállalni mondván noname gyártók termékeitől retteg és nem kockáztatja a VGA-kat.
Nem értettem egyet vele, de nem nekem kellett. -
Ghoula
senior tag
válasz
Grave_444 #53788 üzenetére
@#53786 Köszi
#53787 Nem tudom, de ha ráraknék egy 15k rpm-es delta ventit, lehet sikerülne, de mivel ez csak 800-1200 között pörög, szerencsére nem kell lekötözni.
#53788 Köszi. Nem, simán megáll. True copperrel már lehet lennének bajok.
Sajnos nem, egy 7700K van benne, allcore 4.8-on, 105W és 90W long TDP-vel benne, full cpu load bőven belefér így, gpu és cpu egyutt már 115W short TDP-vel trippelte a tápban a védelmet. Így ott egy kicsi ráhagyás van, és Valley+ Realbench multi teszt kozben 4300-4400 között elvan a cpu, és a gpu-n is van egy 100Mhz pluszban.
Venti sincs tekerve nagyon és halkan megvan 80 fok alatt. Normál üzemben kb. hangtalan a gép. -
Ghoula
senior tag
válasz
Ghoula #53164 üzenetére
A mi fér be kis chieftec dobozba következő epizódjában:
Ha kicsit lazábban értelmezzük a beépítés fogalmát akkor a kis macho is simán
Kukucs
És hátul is passzentos:
És akit érdekel mekkora a 120W-is chiftec táp külső adaptere, ekkora:
Banán nem volt kéznél, így a doboz mellé raktam.
Itt még nem látszik, de kapott a lenti vrm blokk egy 4cm-es noctua-t felpassziv módban.
Majdnem olyan szép lett mint felettem a vizes masina -
perecKING
senior tag
köszönöm srácok
-
-
PROTRON
addikt
Fussatok bolondok!
Gondoltam feldobom itt ötletnek azok számára akiknek tényleg csak egy tápegység meg egy alaplapból áll a mini-itx konfigjuk(jó persze ram, m.2ssd, procihűtő meg frontpanelusb), lehet retro moddingolni:
[labor tápegység ház] 310x172x86mm, hátulján beépített csatlakozó és főkapcsoló. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #53769 üzenetére
Nagyon jól néz ki.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #53772 üzenetére
igen és igen
-
Kowi84
aktív tag
válasz
FireKeeper #53769 üzenetére
Ez milyen házikó?
-
Üdv!
Laptop helyett tervezek összerakni egy ITX méretű és alapú gépet, leginkább LGA 1200 alapon gondolkodok 11.gen i5 cpu-val, leginkább átlagos felhasználásra és nem játékra, tehát vga nélkül kompakt vízhűtővel.
Lehet később vga-t is kapna ha normalizálódnak egyszer az árak.
Két házat néztem ki ami tetszik, Phanteks Enthoo Evolv Shift 2 TG és NZXT H1
/amiből most akciós a H1 tehát kb árban ugyan ott lennék mint a Phanteks-el a vízzel és táppal/
Nézegettem teszteket róla, kb ugyan ott vannak tulajdonságokban, ti melyiket ajánlanátok e célra? -
GALAX RTX 3060 Metaltop Mini - videocardz.com
Az egyik legszebb kompakt VGA, amit eddig láttam, remélem a hűtése sem lesz hangos.Streacom DB1 Max - quietpc.com
45W helyett immár 65W-os procikkal is megbirkózik ez a passzív modell. -
Rick4
félisten
Pláne fordítva is igaz, mert túlfesz, villám, lopás, tűz, árvíz esetén semmire se mentél a többlemezes- soklemezes, adatbiztonságra törekvő megoldásokkal sem, csak egy fizikailag- földrajzilag elkülönített helyen letárolt másik mentő eszközzel garantálható, hogy az adatok valóban védve vannak, ha meg 30-50-100km-re van lepakolva valami, pl egy kis gyengébb nas 15K körül, amire mentesz, ami csak napi 10 perceket megy, akkor az összes fent felsorolt dolog kilőve, a második vinyóba meg a napi 10 perc megy, az évi 3650 perc, vagyis évi 2.5 napnak megfelelő használat, 1440 perc, tehát nem kell azzal számolnod, hogy 5-6 évente csere....
Ha meg amot ttörténne váratlan, akkor bőven esélyes helyretened, mielőtt a fő eszköz murdelne meg.Ennél tökéletesebb megoldás nincs. Ja, és a második eszköz napi 10 percre 20w-tal is kevesebbet eszik, mint egy vinyó nonstop 25 órában 3W-tal. Már ha ez is számít.
-
Rick4
félisten
Ha 3 év múlva akarod használni, 3 év múlva lesz egy használt merevlemezed, amit új áron vették évekkel azelőtt, (miközben akár bankban is kamatoztathatnád a pénzed.
) mikor elkezdenéd használni, már nulla másodperc gari van rá, és áramszámlában is kifizettél pluszban 1-2 ezrest a 3 év alatt.
Mi szól mellette? Semmi.
Én mindig 2.5 évente cserélem új garisra a vinyókat, gondolm sosem volt, a vinyók ekkor toeljesne hibátlanok, az új gazda is mg fél évig tekerheti, és ha "szerencséje van, és elszáll, kap egy újat helyette, nálam 1-ből lett 2, abból, 3, majd abból 4 most van 6, majd eladom 2 év múlva, és a pár ezres befizetésével új, garis cuccom lesz, nula megtett km-rel.
De szigorúan mindig csak egy vinyó van, és mindig valamire mentem a fontos dolgokat. -
Wohme
tag
Köszi a meglátásod, szerintem megfogadom a tanácsod. Tényleg van akkora hatása fogyasztás és zaj szempontjából a 2 db merevlemeznek, hogy mindenképp megéri cserélni 1-re?
Igazából azért terveztem így, hogy ne kelljen eladni akkor már a két merevlemezt, hanem legalább használjam ki őket. Ez nyilván attól is függ, hogy mennyi idő múlva lesz szükségem 8TB-ra, addigra már lehet "eljön az idejük" amúgy is a régieknek :).
RAID 0 tudom, hogy nem ad biztonságot, arra ott lesz a 2. gép. Csupán jobb választás, mint a JBOD.Igen, utána én is gondoltam, hogy valószínűleg csak a kockatápot láttad elsőre és azért írhattad azt, amit :).
-
Rick4
félisten
megvalósul a 2x4TB, ami RAID 0-ban lesz)
Ennek az égvilágon semmi érteme sincs.
Eg yhasznált merevlemez pénzt ér apiacon, el kell adni. A raid 0 nem egyenló az adtbiztonsággal, a kisebb fogyasztással és a kisebb zajjal, semmi előnye sincs.
dc dugó? Nem látom a felsorolásban a picopsu-t, paneltápot, nevezzük bárhogy is, viszont a linkeden már látom, hogy a tágla táp mellett ott a paneltáp, úgyoké.
-
Wohme
tag
Biztosra mentem és már előre gondolkoztam, ezért kérdeztem 2x4TB-ra, amúgy jó ideig egyedül lesz.
Tervem tehát:
Mivel jelenleg 4TB-nak a fele sincs az adatigényem, ezért vettem 2x4TB lemezt, melynél:
1. fő gépben fog árválkodni
2. szülői házban fog biztonsági mentésként lenni
Ha egyszer kinövöm a 4TB-ot, akkor a 2. gépből átrakom a 4 terásat a fő gépbe (megvalósul a 2x4TB, ami RAID 0-ban lesz) és veszek egy 8TB lemezt biztonsági mentésnek helyette.DC dugóval kapcsolatban bocsásd meg tudatlanságomat, de elmagyaráznád részletesebben? Én úgy gondoltam, hogy a kockatáp kompatibilis a paneltáppal, ezért azokat csak összedugom. (Vagy netán itt súlyosan benéztem valamit és ez egy spéci cucc, ami csak Chieftec házakkal működik?).
-
Rick4
félisten
A kérdés az, minek a 2X4? Egy WDred atatátviteli sebessége több, mint egy Gbit-es hálózat átviteli sebessége, azaz a 2X4 esetén nem egy hanem két vinyót kell vegyél, kettő fogyaszt a konnewktorból, kettőnek van hangja. Teljesen felesleges, az eegyszem 8TB-os valószínű nem drágább, mint a 2X4-es, legyen mentés a fontos adataidról, és ennyi.
Valami kimaradt, a tápegység DC dugóját hova fogod dugni?
-
Wohme
tag
Háznak a TACENS ORUM III típust néztem ki magamnak.
Ezeket raknám bele:
MBD+CPU: ASRock J4205-ITX + Intel Pentium J4205
PSU: Chieftec 120W CDP-120ITX
RAM: Kingston 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 2x WD Purple 4TB 5400rpm 64MB (WD40PURZ)Egy darab pici ventilátor van benne, a ház maga elég vékony (427 x 300 x 100 mm). Itt van róla egy oldalkép, itt pedig, hogy a 2 db 3,5" hogyan is fér bele.
Megfelelő választás lehet a ház? Elég lesz a hűtése? Nem lesznek túl közel a merevlemezek egymáshoz?
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #53755 üzenetére
nnnna, szep kis csapat
-
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #53753 üzenetére
igen, vele nagy levelezésekben vagyok amúgy is, most is nálam van egy vasa tesztelésre. a Volarit is tőle vettem
ha megnézed az AGP-s posztját, ott is ott vagyok
igazából az általa megvalósított megoldással csak azért nem előztem meg időben (a jó öreg Matrox kártyámmal) mert nem volt pénzem erre a csuda PCI-AGP adapterre.
Amúgy elkezdtem tervezni egy PCIe-AGP direkt átalakítót, csak nem nagyon találok olyan PLX chipet ami ténylegesen tudja ezt a sávszélt (PCIe x4 kéne és PCI-X 66MHz a másik oldalon, ilyet egyelőre nem leltem) -
hegegabi80
addikt
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #53747 üzenetére
igen, ez ertheto. neha nincs szabad x16-om csak x8 v megrovidebb, szoval muszaj a g550. legtobbszor nem nyitott veguek a rovid pcie helyek.
en g200-zal kezdtemde mar nagyon regota nincs meg.
MasterDJ szokott jatszani ilyesmi atalakitasokkal -
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #53746 üzenetére
hülyéskedsz, ÉVEK óta próbálok egyet vadászni, pontosan ugyanezen célból... nyilván megismerem iylen előnytelen szögből is. még az XGI Volari Z11-et is hajlandó lennék érte cserélni (bár komoly szívfájdalommal) ami csak legacy BIOS deszkákkal pajti... a lkét M9120-ast meg örömmel hajítanám akárki után aki felajánl nekem egy ilyen kártyát.
bagy egy PCIe-PCI-AGP adapterláncot, csak ugye az így összerakva kb 40k környékére jön ki.
szentimentális dolog de az első asztali videokártyám egy Matrox G450 volt (itt van mellettem kitéve a falra, működik), és imádom hogy mind a mai napig van támogatott és fejlesztett Linux driver ezekhez... sajnos csak a G sorozathoz, amiből nekem az összes megvan, sajnos mindegyik AGP-s szóval nem igazán tudom összeházasítani az alaplapommal -
törölt tag
válasz
#16939776 #53737 üzenetére
Jo otlet, koszi. Kicsit kell csak alakitani rajta.
szerk: sokat kell. a riser adja a mechanika jo reszet, nekem pedig csak a rogzites kenefatpingvin: nem a sasszem brigadbol teccik lenni veletlenul?
sajnos nem elado, oriasi kincs itt nekem, mindennel megy es mindenhogyan
hegegabi80: EVGA Hadron tap. 500W gold
-
törölt tag
válasz
AxBattler #53742 üzenetére
Ez jelentethetné azt, hogy egy ma átlagos GPU+CPU kombóhoz kellene a mellé rakni egy ~450W külső tápot. Az 12V-ra számolva, térfogatban sem piskóta, 19V-hoz laptoptápokkal meg a DC-DC (300+150W-hoz@12V output) lenne húzós árban. Egy már nem szar DC-DC-s Atx táp, meg most lehet ~30-35K, inkább azzal küzdenék meg, a dobozon belül.
Ha nekem ez járna a fejemben, és hangosan gondolkodnék.
-
Jonsbo V11 - gyári oldal, Guru3D hír
No, ezt már valóban átfújja egyetlen venti, kb. az Xbox Series X-el azonos a hűtés koncepciója. Lájkolom, bár nekem egy kicsit magas lenne állítva... 35 cm + a talpak. -
válasz
Archttila #53738 üzenetére
Streacom F7C, de ebbe csak 1 slot-os VGA fér, ahogy legtöbb hasonló házba.
Chieftec BU-12B-be 2 slot-os is fér, csak a TFX tápot add el aprón.Kockaházból szvsz a Jonsbo V6/V6+ volt a legjobb, de már nem kapható.
Ott a CM Elite 110, vagy akár jó lehet bármelyik Silverstone SG13-as modell... én a rácsos előlappal venném, valami jobb 120mm-es ventivel. -
Archttila
veterán
Linkelnetek olyan jol szellozo fekvo haz(ak)at, amiben nincs kulon kihagyva tapegysegnek a hely? Olyanra gondolok, ami csak picoPSU-t fogad, de egy passiv VGA meg elfer benne.
Ehhez hasonlo, tapresz nelkul:Vagy esetleg kocka kivitelben ahol hatul van a PSU, jo szellos, alacsony TDP-s cpu passive hutesere is alkalmas.
-
Wohme
tag
válasz
totoka2 #53727 üzenetére
Az a vicces, hogy mielőtt ezt leírtam volna, már átolvastam az XPEnology összefoglalóját és teljesen tisztában is voltam a folyamatával... A túl sok infó hirtelen egyszerre megtette a hatását. Köszi a felvilágosítást!
SSD így kimarad egyelőre, amit nem is bánok, mert M.2 foglalatos amúgy se fért volna be a lapra. 2,5"-re meg sajnáltam a helyet. Most épp a 2x4TB vagy 1x8TB HDD dilemmáján rugózok éppen.
Tápkérdésben reméljük megoldódtam. A Chieftec paneltáp már megrendelve.
-
törölt tag
ugy latom ma mindenkinek jatszos napja van
kene ide kitalalnom egy 2 v 3 low profile kartyat fogado konzolszeruseget, megjobb lenne vizszintesen. es akkor a vga mehet az m.2 atalakitobol, az egy v ket halokartya pedig a pcie x16-bol, riserrel. hatulrol pedig elfujni kozottuk.
szerk: sati, miben tervezed?
-
totoka2
tag
"XPEnologyval szeretném majd futtatni. SSD-ből melyik márka lehet az ajánlott egy ilyen üzemre?"
Xpenology-nak nem kell külön "rendszer" HDD/SSD.
Telepítéskor az összes HDD elejére felrakja a rendszert (miután megformázta őket, szóval ha volt rajta adat... az törlődik, de erre figyelmeztet is).
... továbbra is javaslom, hogy olvasgasd át legalább az Xpenology összefoglalóját.Táp kérdése:
ATX/SFX tápból is vannak félpasszív megoldások, amik kis terhelésen leállítják a ventit (persze ez sem olcsó, de legalább hangtalan a kis terhelésre amire neked kell, és nem jön zavarba a HDD-k induló áramától sem). Ennek a tápos topicban tudsz utána nézni (vagy kérdezni, hogy mit ajánlanak): [link] -
perecKING
senior tag
válasz
Grave_444 #53720 üzenetére
Csak most fogom, mar megvan a crosshair impact VIII meg a 6900xt xfx zero EKWB. Csak ugy fer be ha megfeszitem kicsit a hazat, ha mar bent van jobb csak a haz peremenel 1mm-el nagyobb
. Majd berakom ide a nagy itx-emet ha megint elkeszul csak meg a vamon van a monoblock.
-
betyarr
veterán
válasz
PROTRON #53724 üzenetére
igazat adok,hogy előbb-utóbb cserés lesz a 11 miatt,de azt az időt még megvárom.amíg támogatják a 10-et,addig megy,utána majd lehet gondolkodni.egyelőre még úgysem vonz az új win,mert túl friss még.addig ez több mint tökéletes.semmi akadás vagy más probléma nincs egyelőre,tökéletesen elvagyok vele.ezért sajnáltam volna most cserélni.ha nem lennék vele maximálisan megelégedve,akkor nyilván jött volna az új hw.
-
PROTRON
addikt
válasz
betyarr #53723 üzenetére
Értem én hogy nem akarsz költeni, de szerintem egy idő után nem fogod megúszni. A korábbi generációk estében i3 alatt szerintem nem nagyon van windows élet...
Na nem azt mondom hogy nem pörög 4ghz-en az a pentium vagy celerongy proci, csak hogy a belső kialakítás suboptimális a laikusok általi gondtalan böngészéshez/általános használathoz...nálam nincs élet 30 böngésző tab alatt.Nálunk a cégnél a könyvelő nem akarja elhinni mennyire nem biztonságos az hogy i3-2320 procis 4gb ram AIO win7-es gépet használ bankoláshoz és gagyi androidos telefont, amit könnyen összelehet kapcsolni az adott PC-vel (mármint ki lehet deríteni).
Csak örül hogy a régi hardveren mennyire jól fut a win és hogy nem kell cserélni...hiába mondom neki hogy drága mulatság ha nem magától jön rá hogy mennyire sebezhető.
Mondjuk az is igaz hogy tényleg csak a céges adatokhoz, emailezéshez használja, a böngésző előzményekben semmit se látni, mert semmire sem keres rá.
De a belső hálózaton akkor is el tud indulni egy vírus másvalaki jóvoltából...
Szal sajnos ha win-el akarja az ember böngészésre használni a gépet, vagy nagyon észnél kell lenni (khmm xxx ügynök) vagy kénytelen egy idő után hardvert fejleszteni anélkül is hogy a win11 milyen baromságokat igényel. -
betyarr
veterán
válasz
PROTRON #53718 üzenetére
és ha nem nézzük a meglévő tápot (mert ahogy nézem nem fogom megúszni az újat),akkor melyik mini itx lap lenne bestbuy pillanatnyilag?semmi különös,csak kis fogyasztású netezős-filmezős gépről lenne szó.egy db ssd-vel.meg menjen bele ez a ram kit: [link]
talán intel lenne jó,egy g6400/6405-el vagy nagyon max egy i3,ha nem kapok értelmes helyen pentiumot.
az asrockokat már nagyon megszoktam,de nem zárkózom el semmitől sem. -
betyarr
veterán
válasz
fatpingvin #53715 üzenetére
én is ettől tartok
-
perecKING
senior tag
-
Wohme
tag
-
PROTRON
addikt
válasz
betyarr #53710 üzenetére
Pontosan milyen paraméterű az a tégla?
Mert ha 12V-os, akkor megoldás lehet egy pico psu, ami 160w-os, feltéve hogy nem nagyok az elvárások proci erő terén.#53709 Wohme
Én nem látom hogy hol írtam azt hogy RAID konfiguráció...én arról értekeztem hogy két külön egység, amiből az egyik csak adatbiztonság miatt lenne heti 1x bekapcsolva, de egyébként csak állna a "polcon" vagy a gépházban.
SSD-ből lehet overkill de én Crucial mx500-ast vennék, szerintem megéri a felárat, de persze sokan a WD green-t is ajánlják.
A csendességen azzal is lehet segíteni hogy elrakod a szekrény aljába, így a fa bútorlapok blokkolják a hangot, mellette pedig megoldod hogy azért tudjon szellőzni.
-
betyarr
veterán
Chieftec 120W CDP-120ITX - 19.100 HUF szállítással
hol kerül ennyibe?mindenütt 20k felett látom. -
betyarr
veterán
válasz
PROTRON #53708 üzenetére
jaja,valszeg viszem majd szervizbe,hogy nézzenek rá.ha kiderítik,hogy mi hibádzik,akkor amelyik jó,azt eladom.bár kétlem,hogy sokat fogok érte kapni...
most az is cél lenne,hogy a w11-et majd tudjam rajta mindenféle mókolás nélkül tolni,ezért nem gondolkodom használtban.a cpu hűtőt (is) 2017 tavaszán vettem,így erősen kétlem,hogy lesz hozzá 1200-as felfogatás
elvileg szoktak küldeni a gyártók,ha rájuk írok.vagy ne legyek naiv?mintha olvastam volna valahol.
a tápnak nem örülök egy kicsit se,hogy nem lesz jó,mert így plusz huszonpár ezerrel megugrik a végösszeg.márpedig,ahogy olvasgatom,nem ócsók a procik+lapok
-
Wohme
tag
válasz
PROTRON #53702 üzenetére
XPEnologyval szeretném majd futtatni. SSD-ből melyik márka lehet az ajánlott egy ilyen üzemre?
Ha jól értem a HDD-re a javaslatod, hogy kettő darab menjen RAID1 konfigurációban? De ha lesz egy távoli biztonsági mentésem, ami automatán menti mondjuk naponta az adatokat, akkor nem egy kicsit túlzás a 2 lemez a fő gépre? Lehet valami felett elsiklok, azért is kérdezem, hogy milyen előnyöm származhat még ebből konkrét példával. Kritikus, azonnal szükséges adatok nem lesznek, amikre meghibásodás esetén ne tudnék várni.
Tápokra visszatérve már egy ideje nézegetem őket és szinte naponta emelkednek 100 Ft-okkal az árak (köszönhető mondjuk az elszálló forintnak is), elég túlárazottak, így nehéz megmondani, hogy ár-értékben mi is lehet a jó megoldás.
INTER-TECH Mini-ITX Pico 160 PSU + ACDC12120 12V/10A/120W tápegység = 18.600 HUF
Chieftec 120W CDP-120ITX - 19.100 HUF szállítássalUgyanolyan árban vannak tehát. A Chieftec, mint laikus azért tűnik szimpatikusabbnak, mert egy csomagban van a táp az adapterrel és nem ismeretlen a márka.
A helytakarékosság annyira nem triviális a táp szempontjából, inkább a csendesség és a hatékonyság. Ha ezekkel a feltételekkel egy ATX táp tud versenyezni a fenti panelekkel, akkor szívesen azt választom.
-
PROTRON
addikt
válasz
betyarr #53706 üzenetére
Nekem egy hasonló lapom van, Gigabyte-tól. Gigabyte GA-H110TN Ebay-ről vettem pont 1 éve kb 50 ajró + szállításért, az eladónak volt még pár lapja de most nem látom a hirdetését.
Pedig alapvetően tudnám ajánlani neked azért a kb 68 ajrós összesített összegért, azért drukkolok hogy találj.
Mostanra sajna a hazai (meg nemzetközi) boltok polcairól az adott generáció már teljesen lekerült, tavaly még volt pár alternatíva.A procit mondjuk ha leteszteled lehet eltudnád adni HA-n és akkor belehetne ruházni egy GA-IMB410TN-re, ami már lga 1200-as és rendes x16-os pcie slot van rajta, továbbá már meg tud hajtani gyengébb VGA-t, meg van benne M.2 SSD slot. Anno ilyet akartam, csak pont hiánycikk volt, meg drágállottam.
Aztán még ott a használt piac valami jó kis mini-itx alaplaphoz, de szerintem nem fogsz olyat találni amihez tudod majd használni a DC-s tápodat.
Azon kívül minden mást tudsz majd használni, feltéve hogy pl a proci hűtődhöz minden eredeti alkatrész megvan. Tehát nem változtak ezek a felfogatások hogy ne tudnád használni. -
betyarr
veterán
sziasztok!
ez a problémám: [link]
nekem gyanús,hogy a lap pusztult meg.tudnátok ajánlani egy mini itx lapot helyette?valami bestbuy lap lenne jó,amibe valami modernebb cpu is menne.vágyaim netovábbja pedig az lenne,ha az előző laphoz használt tégla is bele illene csatlakozóilag az új lapba.tehát jó lenne egy dc-s lap.szerintetek az új procikhoz tudom használni a jelenlegi bq shadow rock LP ventimet?ugyanaz a lefogatása mint a g4560-as procinak?vagy változott és ne is reménykedjek?
-
perecKING
senior tag
Sziasztok tapos forumban nem kaptam erdemi valszt hatha itt.....
Hasznal itt valaki silverstone sx1000-lpt tapot. Ha igen mennyire hangos?
Most epitem at a nagyobbacska itx-em es a jelenlegi seasonic tapom epp csak befert de a 650w elfogyottEz fog most kicsit atalakulni hogy beferjen a nagyobb kartya, es remelhetoleg a nagyobb lap egy ryzen-el.
Szoval ha van mas javaslat ami halk es beferne johet.
-
PROTRON
addikt
Az szerintem mindenképp jó ha külön SSD-re rakod a rendszert, no nem A400-asra, mert abból állítólag elég sok megmurdál annak ellenére hogy drága húsnak jó a szele...ja várj olcsó szaftnak szép az illata vagy hogy is van ez...persze látom hogy nem írtál típust, csak megelőzlek.
Én arra gondoltam, hogy nagyobb SSD mondjuk 500-as, 2 külön partícióval, melyből egy kicsike elég a rendszernek, bár nem tudom milyen oprendszert raksz rá, de gondolom valamilyen unix alapút, vagy NAS-ost.
A nagyobbikra, mondjuk 400 GB, mennének a gyakrabban elérendő anyagok, vagy filmek amik alatt jó ha csendben marad a gép, tehát hogy a film betöltése közben ne kattogjon a HDD. Meg ha később munkafájlokat is el kéne érni, jó ha nem a háttértár a szűk keresztmetszet egy 2,5G vagy épp 5G belső hálózat esetén.Mellette 1 db 5400-as HDD, lehet valami komolyabb laptop is, azok még csendesebbek és talán még kevesebbet esznek.
Meg még 1 db vagy belső vagy külső HDD amire mondjuk heti 1x szinkronizálod a mappa szerkezetet/változásokat.
Hogy ha történik valami a serverrel, teszem azt túlfesz, vagy macska beleszarik, akkor is legyen egy a hálózatról leválasztott mentésed.
Persze fontos a távoli mentés is, csak ott is kiborulhat a bili.Vannak itt páran akik rendelkeznek elsőkézből tapasztalattal ezekről a tápokról, alapból a chieftec ilyen téren kellően megbízható tudomásom szerint, csak ez a termék szerintem kicsit túlárazott figyelembe véve a korábbi párosításodat.
-
Wohme
tag
Most nézem közben, hogy a PSU120W + ACDC12120 paneltápja 12V-os ágon mindössze 4A-t tud, ami nem lesz elég...
Chieftecnél ilyen probléma nincs. Kérdés már csupán, hogy ajánlottak-e és ha igen, akkor mehet a 85 W vagy mindenképp kell neki a 120.
Amilyen konfigot előreláthatólag hajtania kellene 24/7 üzemben:
-J4205-ITX integrált procival: TDP 10 W
-4 GB RAM
-max 2 db HDD, amit még nem szereztem be
-1 db 120 GB SSD (?kérdéses?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged