- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakmara
őstag
válasz
cinemazealot #55096 üzenetére
Full hobbi projekt, kevés szerszámmal és szaktudással, sok lelkesedéssel. Szóval racionalitást nem ér elvarni. HW: asrock J4105, ATX FSP Hexa 500. 2.5 SSD, 3.5 HDD. Az összeallítas közel sem optimális, de ezek voltak kéznél, uh ezzel főztem. A belső váz alu L profilbol van hajtogatva, szegecselve. Ház hatlapja habosított műanyag. Burkolat palástja ami az előző postban latható az szálcsiszolt rozsdamenres acél (hátul még le kell vágni nagy részét, hajlíthatóság végett lett hosszabbra hagyva). Tetején a hűtőracs 3D nyomtatott, egy porszűrőt még fog kapni. Az acél palást aljara egy szintén 3D nyomtatott keret van, ez a keret lesz rögzítva fixen a belső vazhoz. A hűtőrács a palásttal együtt erre ül majd. A palást-rács részt a ház hátulja felöl tervezem rögziteni bontható módon.[kép][kép]
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #55098 üzenetére
Bocsánat, én a Noctua modra gondoltam hogy nem túl nehéz.
A K39 maga jó kis cucc. Én végül cseréltem mert GPU-t a jelenlegi gazdasági helyzetben nem raktam bele, aztán sok az üres hely benne és így lett helyette más.
[kép] [kép]
Nagyon poén volt ilyen fogantyúval rakosgatni mindenhova (másodgép volt). -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #55093 üzenetére
Egy pettyet nehezebben kap bele mint az atlag, de nem veszes. Szerintem 360 helyett eleg a 180 -as fordulat, csak igy teszt jelleggel elsore igy maradt, de majd ha lesz egy kis kedvem akkor ujra szetkapom es lazitok rajta.
Vegul azert leptem meg a backplate-et, mert nelkule amelett hogy joobban melegedett kicsit a proci, hajlott a lap is. OLyan semmilyen, laza volt az egesz felfogatas... gondolom valami kis alap csak par retegbol allo PCB-rol beszelhetunk. Korabban minosegi 50-70k kategorias ITX lapoknal nem tapasztaltam ilyet. -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #55085 üzenetére
Az a bajom a K39-el, hogy a 20cm-es VGA még mindig nagy egy kicsit... Egyventisbe meg nincs olyan ami most van, csak gyengébb...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #55092 üzenetére
Akkor te is tettél alá backplatet? Nekem is van egy Noctua, pont emiatt vettem. Csak még nem volt időm beszerelni, ha 5 fokot hoz rajta, akkor én is kipróbálom az IS-47K-hoz.
Az AXP-90 gyári csavarjával tudtad rögzíteni? Nem volt túl rövid?
Nekem kicsit rövid, fel lehet vele fogatni, de eléggé feszül és nem lehet túl sokat húzni rajta. Félek nem nem fogja rendesen ha nem tudok sokat tekerni, bár nekem inkább az IS-47K lefogatóját hajlította rendesen, amikor rápróbáltam. De akkor lehet nem fogok tőlé félni és felteszem. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #55091 üzenetére
Igen nekem nagyon bejott
hut szepen mondjuk nem is csoda, egyetlen 360 fokos csavarfordulatra meghajlitja a Noctua backplatet
(nem vicc)
Vagy 5 fokott le is dobott a proci -
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Talán megfér itt. Hand made ITX kuckó 80%-os készültségben.[kép]
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #55086 üzenetére
Úri problémák na!
sasNAXO:
Huhh, az a másik, nekem esélytelen noctua modot csinálnom, annyira kétbalkezes vagyok mint egy fogyatékos fóka, de ha sikítana a venti a buildben elvenné minden örömömet. Szóval úgy vagyok ezekkel a pöttöm gépekkel hogy vágyok rá, de mégsem -
sasNAXO
aktív tag
válasz
És nem csak drága a táp, de hangja is van. Még Noctua moddal is.
-
válasz
Annyira szeretném azt a K39 et hogy nem tudod elképzelni. De a mostani gépem 3/4 edét eladni, szétszedni, átépíteni még úgy is nyűgnek tűnik hogy full ráérek.
Dettó. Beterveztem egy AM4 rendszert, de a szerelésen kívül új W10 is kellene, meg mindenmás, meg mindjárt itt az AM5, meg a DDR5, meg... szóval ment minden apróra.
-
hszilard666
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
tippm86 #55081 üzenetére
jajj
----
Ez most fajt: [link]
Szinte rendre mindenhol a Thermalrigt AXP-90 a befuto, erre vegen a makifej kihozza abszolut bestgááádnak a Noctua-t. A Noctuanak meg mindig szuksege van az efajta huncutsagokra? nem ertem... egy SFF user kb 2 perc alatt kideriti Redditen hogy mi a best a kuckojaba... Ennel mar az is elegansabb ha a grafikonokat lovi be ugy, hogy abbol egyertelmu legyen a Noctua elonye.
Persze ertem en, ez egy atlag pistanak gyartott csilivili kameras anyag... de azert szanalmas na.* veletlenul futottam a videoba, nem vagyok feliratkozva az ilyen es ehhez hasonlo divatcsatikra
** a tesztgyoztes Noctua egy remek cooler5700G 1.9 literbe, Thermalright AXP-90 hutovel (itt meg nincs minden alulfeszelve)
Tell me Why, 2560x1440 (medium preset) -
törölt tag
válasz
AxBattler #55072 üzenetére
Ahogy számolgatom van benne min. 10-12W ventilátor. Karnyújtásnyi távolságból nem hiszem hogy ilyen 40pwm%-nál többet el lehet viselni épp èszel hosszú-rövid távon a mókuskerekes ventilátorokból, így kb. Ide lőném be terhelés szintet amire ez optimális lehet, ha dolgozni kellene mellette napi 8 órát.
Egy igazi ws-nek szerintem az 50%-os terhelés még bőven komfortosnak kellene tudnia maradni, és 80%-nál jönne el az hogy kölcsönösen szenvedünk. -
ThinkStation P360 Ultra
4 literes worstation rendszer, kb. DeskMini méretben, blower hűtéssel, 16 magos CPU-val, 4 SODIMM slottal, és egy single slot LP kártyahellyel. RX 6400-at neki! -
-
mpierre
veterán
válasz
Grave_444 #55064 üzenetére
Ez kb olyan, mint Lian-li tu150 ami minden irányban nagyobb némileg...
Azért a mélysége durván nagyobb. (Akkor mégse olyan nagyon kb...)
Szerk.: Hmmm. Megnézve a jelenlegi árát, nem mondanám best buy-nak.
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #55064 üzenetére
Próbálj meg a Jonsbo magyar viszonteladóinál érdeklődni:
- caseking.hu
- merlinhardver.hu -
Grave_444
nagyúr
Szerintetek ez a ház mennyibe kerülne, amire megkapnám és mennyit kéne várnom?
Közben rájöttem, hogy ide nem szállítanak. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
#16939776 #55059 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mi a gond a kompatibilitással a Giga Z490I ITX és a Be Quiet hűtők esetében?
Véletlenül a válasz gombra nyomtam.
-
válasz
#16939776 #55057 üzenetére
Naigen...
Gondolkodtam én is a moddolásán: egy igényes szálcsiszolt alu, vagy valami koptatott industrial acél dizájn jól mutatna (igény szerint).
SFX táppal elférne elől egy 120mm-es venti, hozzá rács. a táp környékére meg a bekapcsológomb és a csatlakozók. ODD slot meg igény szerint elférhet, csak jól kell beszabni a lapba, és a rögzítő csavarlukakat újra kell fúrni.Meg is jött hozzá a kedvem, ha látok aprón, lecsapok egyre!
-
törölt tag
válasz
AxBattler #55056 üzenetére
..csak szeretted volna, azt írni.
nekem is van egy, de utóbb már csak a keretet használtam fel, mert a vékony alu lemez kabátja, meg a rajta keresztül megtörténő szellőzés mértéke/levegő áramlás hangereje nem volt kielégítő arányban. Amúgy elégedett voltam vele, mert egész gyorsan tudtam bedolgozni az alkatrészeket, egyedül azt nem láttam benne, hogy a két sata ssd-vel egymás mellett, hogy lehet megoldani azoknak a bekábelezését, hogy legalább a vezeték nagyobb részben együtt fusson a táp vagy az alaplap felé, ami amúgy egy irányba tart.
ja a lényeg: az újragondolásnak - ezen után - nem hülyeség a perforált oldallap kialakítása, de nem biztos, hogy abból a négyzeteset kellett volna választani… Egy kocka házhoz, aminek kör-perforációjú hálóval van díszítve az eleje.
-
HookR
addikt
Chieftec Pro Cube Mini (CN-01B-OP) hivatalos oldal - [link]
- 356 x 260 x 195 mm (18,05l) -
imibogyo
veterán
válasz
shteer #55044 üzenetére
Én anno mini gáztűzhelyet építettem, igaz nem ITX méretkategóriában készült az alkotás...
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #55050 üzenetére
Also ventik fordítottak. A képen is látszik a lapátforma...
-
zed1983
őstag
válasz
FireKeeper #55045 üzenetére
-
wassermann
addikt
válasz
fatpingvin #55046 üzenetére
Szerintem összedugták a fejüket a dizájnerek és direkt lett ilyen "kávéfőzős". Nekem tetszik!
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #55042 üzenetére
Indukciós pohármelegítő/hűtő a tetejére?
Amúgy maga az elrendezés tényleg jó, így hogy a kevésbé halk ventik közül GPU ventin kívül minden venti háttérben van, valszeg valamivel halkabb a történet. Persze tuti az alsókat kapásból lehet majd cserélni noctuákra.
De az jó hogy ebben tuti nem fognak megsülni a VRM bordák.
Meg hogy a kábeleket is szépen el lehet vezetni.De azért az a piros fülecske szerintem lerontja az összképet, szerintem abba az árkategóriába ahová ez érkezik belefért volna egy ötletesebb nyitó megoldás felülre. Mert ugye tökéletes nem létezik, muszáj belekötni valamibe.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #55041 üzenetére
Nekem is rögtön a kávéfőző jutott eszembe. Amúgy jól néz ki, nekem teszik. Nem egy szokványos kuckó, teljesen egyedi. Na meg ha kávé is jönne rajta még jobb lenne.
Most nézem a gyári oldalt, szerintem aki weblapot szerkesztette jó álmos lehetett. A két 120-as venti lefelé van irányítva, de a képen meg felfelé mutatja a hideg levegőt.
Azért valóban úgy lenne az igazi, ha az alján a két 120-as befelé dolgozna a tetején megy 1 kifelé.
-
HookR
addikt
Segotep Slath mini hivatalos oldal - [link]
- 269 x 230 x 321 mm (19,86l) -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Francia91 #55038 üzenetére
Ezek a hőmérsékletek jók!
Egy I5-11400-hez keresek valamilyen Top Flow hűtést. Ma próbaképp felraktam egy első szériás Shuriken-t, de a proci nagyon melegszik.
A fiamnak B450I + 1600AF-én is volt ez a hűtő, de ott a procit jól hűtőtte, inkább a VRM-ek melegedtek - ezért az kapott egy Scythe Kabuto-t. -
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #55034 üzenetére
Azért nézek 110-120 mm magasságig hűtőket. Big Shuriken 3 az egyik esélyes, a másik egy Thermaltake Toughair 110 volt (114 mm magassággal)
-
Francia91
veterán
Jónak néz ki, ezt még megfontolom (fehér ventiből pedig ilyet vettem 2 db-ot). Bár egyenlőreTop Flow jellegű hűtőben gondolkozok, bár az nemtudom, mennyire egyeztethető össze az üveg oldallappal. mindenképpen jó lenne, ha közben az alaplapra is menen folyamatosan levegő, minimum a VRM és az M.2 hűtőborda miatt (Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI)
-
RazoR
veterán
válasz
Francia91 #54996 üzenetére
Alpenföhn Dolomit Premium esetleg? Elfér az NR200P-ben az üveg oldallappal is. Igaz csak feketében van, de fehér ventiket lehet rá kapni. 6 hőcső 210W TDP és elfér még egy venti is rajta az NR200P-ben.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #55028 üzenetére
Nem fér el, azért van tákolva.
Az eredetileg 2.5"-es SSD-t tartó lyukak jobb oldalára pont bement két láb a 3,5"-es HDD-ből, úgyhogy az tart, meg két ragasztós gumipöcök a bal oldalon ami eltartja és akkor erre van ráhúzva gyorskötözővel. Illetve kellett alá egy 90 fokos sata+power csatlakozó toldó. -
Pakmara
őstag
Mármint 5600g (ha valóban 6600 akkor tudsz valmit
). Nekem fura hogy duplazott 4 fázis mellett aktiv hűtése van a vrm-nek de biztos nem véletlen került oda. Le lehet kapcsolni egyaltalán a ventijét biosban vagy csak kihúzni lehet?
Nem vagyok otthon a topflow (lapra fújó) hűtőkben, nem akarok hülyeséget mondani. Vonatkozó topikban biztos eligazítanak.
-
Muton
addikt
válasz
Pakmara #55024 üzenetére
köszi! akkor kb jó lesz. nem akarok nagy giccsparádét, de ha már tudja, akkor funkcionáltatna hangulatvilágításként.
a ház ilyen [link] , a tején van egy venti, ami kifelé tudja húzni a levegőt, a ház oldalán az üvegen kívül mindenhol rács van, ott tud bejönni a hideg. ez a venti jelenleg ki van kapcsolva.
a proci egy ryzen 6600g, jelenleg gyári hűtővel, ezt akarom lecserélni, a lap meg egy asus strix 550-i, amin van is pörgettyű, ami bár feltűnően halk, de jó lenne kiváltani. jelenleg nincs húzva semmi, gyári értékeken megy minden. proci hűtőnek meg olyan max 25 a keret, és hogy legyen fekete, ha már minden az, arra nem kell világítás. szóval arra gondoltam, hogy ha a proci hűtő ilyen lapra fújó verzió, akkor menne a vrm bordára is, és akkor a kis pörgettyű kikapcsolható lenne (:mod: első körben erre gondoltam: [link]
-
Pakmara
őstag
Az addressable-re 5V-os argb szalagot tudsz kötbi. Ez 3 pin-es. Ezek a szalagok ledebként tudnak eltérő színnel vilagítani. A masik 4pinesre 12V kabel tud menni. Ide ne tegyél 5V-osat hacsak nem akarod h tüzijaték legyen. Ennél a szalag minden ledje egy színt tud egyszerre. Szvsz jók a topflow hűtők de,kellene tudni egy keretet ill. hasznalati igényeket. (milyen cpu hűtőt vegyek topicot ajanlatos lehet felkeresni)
-
Muton
addikt
Sziasztok!
Van az asus rog 550-i alaplapon ilyen rgb pin sor és valami addressable rgb pin is.
ez hogy működik? veszek egy pl ilyet: [link] rádugom és valami appon beállítom a kívánt színt?szerk:
még valami: milyen proci hűtőt érdemes beszerezni? ami a lapra merőlegesen fúj, mert akkor gondolom az ssd, chipset, fesz szabályzók és a ramok is kapnak némi légmozgást, vagy ami párhuzamosan fúj a lappal, mert azt a házhűtő könnyebben, turbulencia nélkül tudja kihúzni a házból? -
törölt tag
mindent a szemnek
EKWB Lignum:
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #55018 üzenetére
A "nem gazdaságos"-ra azért reagálnék csak azzal hogy tessék körbenézni a piacon mennyiért vannak sorozat gyártott komplett PC ház megoldások hűtéssel, aztán már is ráébredünk hogy a fenti se sokkal drágább.
Persze pazarlás a fémtömb oldaláról nézve, de a minap is láttam videót ahol a "lemez" kinézetű házat 1 komplett alu tömbből faragják ki, mert hogy nem akarják elrontani a dizájnt furatokkal, meg szegecseléssel.No meg amikor "open air" szlogennel a 8 db vascsövet meg 1 db 50x50-es plexi lapot 100k hufért akarják eladni (tudom magyar áfa+vám+szállítás) az is más megvilágításba helyezni a fenti CNC-s költséget.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #55013 üzenetére
nem veletlenul nem irtam meg mi ez, bocsanat
hoterheles-szimulacio utan legyartott probadarab, aminek bizonyitania kell, hogy a tervezes es a szimulacio megallja a helyet. a kommersz tipp az jo. nem en terveztem, en csak elamultam rajtanagysagrendileg ala lehetne biggyeszteni egy itx lapot, ezert is mozgatta meg a fantaziamat.
nyilvan nem gazdasagos, ahogy flashpointer is irja, de van az a penz es termekkategoria, ahol ez is ervenyes megoldas.
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #55016 üzenetére
Első generációs 350 wattos SFX-em van, gari lejártával beadta a kulcsot. Eltettem, hátha összeakadok valakivel, aki meg tudja javítani párezer forintért. Több lappal is próbáltam, ugyanaz a tünet, a ventik pörögnek, a gép nem indul (másik táppal természetesen minden ok). Seasonicokkal is volt gondom, G360 ugyanazt produkálta, van egy 650-es M12II-m annak meg a primer oldalán kell legyen valami, egyből lecsapja a kismegszakítót, ahogy bekapcsolom... A legjobb márkáknak is vannak kevésbé megbízható modelljeik...
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #55014 üzenetére
Nekünk cégnél BQ TFX power 3 Bronze van, kikapcsolt állapotban is cicereg a coil whine-ja és szerintem hangos a ventije, igaz az csak 80 mm-es.
Szal szerintem SFX-ben is lehetnek vele ilyen gondok, sose értettem miért van úgy mindenki oda a BQ cuccokért, nekem amikkel eddig találkoztam egyik "halkságától" se dobtam hátast a felárért. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #55014 üzenetére
Nekem a Kolink SFX 350 volt, általános felhasználásra tökéletes, játék alatt nagy melegben lehet egy kicsit hallani a ventit, de nekem nem volt vészes. A kábelek nem olyan merevek, könnyen hajlíthatók és nem is túl hosszúak, én szerettem.
A chieftec nem tudom milyen lehet, de szerintem nem lehet annyira gáz. Az elődből volt 250-es, semmi hangja nem volt.
-
Tápos topikban már kérdeztem, de akkor itt is: melyik SFX tápot ajánlanátok 20k HUF környékén? Szempontok:
- játék alatt max. 180-200W körüli fogyasztás, de inkább idle/desktop/media menne a gép;
- csendes üzem fontos;
- megbízható legyen.Kinézett modellek:
- BQ SFX Power 3 300W (illetve fiókban van nekem egy SFX Power 2 300W, de túl sok nekem a kábele Jonsbo C2-be);
-Chieftec BFX 350, 450 (90mm-es ventije van, de még túl új, nincs komoly teszt róla, és CWT GPH belet írnak rá???);
- Kolink SFX 350 (tesztben halknak írják, Sirtec belsővel, de állítólag sok panaszt lehet rá hallani, van aki zajosnak írta a 450-est a tápos topikban). -
Francia91
veterán
válasz
flashpointer #55010 üzenetére
A CNC maráson látszik, hogy egyedi cucc
Kiszerkeszti, CAM-mel pedig gondolom rittyentett rá egy programot -
shteer
titán
válasz
flashpointer #55010 üzenetére
fusizva mindegy
-
hegegabi80
addikt
Valaki esetleg nem próbálta még a Cooler Master MasterAir G200P-t?
Nekem most megtetszett a kis mérete miatt, lehet jobban mutatna mérete miatt kis kuckóba, mint az IS-47K vagy IS-60.
Igaz kicsit soványnak érzem, de ha teszek rá egy 25mm vastag légkavarót, akkor lehet mindjárt jobban is teljesítene, és a slim venti meg mehet a ház tetejébe. -
Speed®
titán
válasz
flashpointer #55003 üzenetére
CW táp miatt elég ritka eset..az VGAbaj.
-
flashpointer
őstag
válasz
wassermann #54999 üzenetére
Pont ennyi kulombseg eleg lehet hogy CW-zik a grafkartya es a halalba idegesit vagy csendben van.
-
ASRock DeskMini B660 im Test
2db PCIex4 Gen5 csatolóval elég jó kis munkagépet lehet összerakni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #54996 üzenetére
Állítólag nem rossz, akartam venni de nem jött össze. Ilyen "közepes" top flow még a Noctua NH-L12S, 3400G-vel (65W TDP) éppen megbírkózik terhelés teszt mellett egy 3.8L -es házikóban. Arra is tudsz felső ventit rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo IV
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest