- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
Sehogy sem fut, mert nem használom azt, szimplán a saját tapasztalatom írtam le a nálam lévő Tiny-ról.
Kacérkodtam vele én is, de én már meglévő ntfs meghajtókat szerettem volna vele használni, a topikjában mondták az úgy meg felejtős.
# 53480 AxBattler: ha utána ment egy kis beállítással, akár valós is lehet.
xeon e3-1240 v2 (77 w tdp) + tápcsati nélküli asl 1050ti (pcie-ex csati only, legyen 75w) + 3,5 hdd + 2,5 sata, ez megy 250w-os chieftec sfx tápról. A procinak a gyári 98 amper helyett adtam 80-at, így a turbó és az alapórajel csökkent 100MHz-et, a hőmérséklet meg éppeszű határon belül maradt, meg a táp se teker olyan hangerővel. De ugye ez meg még korábbi generáció, szóval akár lényegtelen infó is lehet. -
hoffman_
nagyúr
na, akkor mégiscsak az a forgatókönyv, amire gondoltam. ezt nem tudja a Q1900 - ez van nekem is igen - legalábbis nekem is beletörik a bicskája a transzkódolásba (nekem egy Sony W755C van mögötte).
PlexPass-om nincs, még nem ástam bele magam a Plexbe, egyelőre úgy használjuk, ahogy van. a rajta lévő anyagok nagy része, a sorozatok főleg, mennek transzkód nélkül is. egy rendes BR anyag már sajna nem feltétlenül.
#53387 HookR
na, ez klassz, ebben van valami fantázia végre : ) -
hoffman_
nagyúr
Sajnos a kolléga nem tudta megmondani, hogy egy távoli TV ha traszkodolni kezd Plex alatt azt bírná e..
nem bírná, sajnos belefutottam párszor, nem kell hozzá 4K, már egy komolyabb 1080p anyag is gondot okoz neki sajnos, ha arról van szó. nekem is xpeno (DS3615xs) megy ilyen lappal, szuperül fut, a Plex is ok, de a transzkódolást lehetőség szerint TV-re bíznám (az enyém nem tud, már 5+ éves és a J1900 nem boldogul).most olvasom át újra, félreértettem teljesen, ha a TV akar transzkódolni, akkor az működhet, ha a NAS-ra bízom ilyen lappal, az nem ok nálam.
Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.
amit fentebb írtam, amiatt. jól értem, hogy nálad nincs ilyen gond? én nagyon amatőr vagyok a DS-sel, ezek szerint akkor lehet, hogy nálam van a hiba?
-
Rick4
félisten
Elvicceltünk ezen, semmi baj sincs, nekem van ilyen ellenállásos toldóm vagy 10 éves darab, használtam is sokat, nem újdonság, jó dolog akár egy molexről levett táp esetén is halkítnai a ventit.
Nem vagyok az xpenology topic aktív tagja, semmi olyan nem írnak ott, amit ne tudnék, de ezekől azért még mindent tudok ettől a topictól függetlenül.
Persze, tudom, biztonságban elég jól áll a dsm rendzser, nekem is be van állítva, hogy max 3 bejelentkezés 30 percen belül, utána egy nap tiltás, és a ddos is dolgozik, plusz a tűzfalra is szántam 3 percet, gondolom nem vagyok célpont, sose jött ilyesmi jelzés, de úgy a biztos, hogy ip címek ajapján kína- fél- amerika, afrika, és minden olyan hely is tiltva van, ahova nem készülök holnap reggel, van 15-20 európai ország, ahonnan be lehet lépni, és ugyan ez is megkerülhető, de azért leredukálja a próbáálkozások lehetőségét is.
Ezzel azért betonbiztos a dolog, nameg az összes többi nas szoftver egyszerűen nem megszokott, minek átszokni, ha a legjobbat szoktam meg?Az én igényeimet is messze felülmúlta az i7-es azért is lett kivéve, itx gépként eladásra vár, a kontron ktqm87-es lap is így járt, az asrock q1900-as bent van, és mindent tud, épp csak egy hajszállal lassabban, passzív hűtéssel, ilyet viszont boltban nem lehet venni, az újabbak a j3455, j4105, j5005, j5040-esek lennének, de utóbbi már 50K körül jár, és ezek így sorban szintén beszerezhetetlenek, gyakorlatilag nincs most integrált procis itx lap a boltokban, ha lenne is, az is amd, és nagyon gyengus, [link] [link].
Vagyis én is abban a helyzetben vagyok, hogy vagy várok az új rendszerre, várok új alaplapra, és majd egyszer meglesz, addig ez megy, amíg nem tlaál valaki egy hátsó bejáratot, vagy megrendelem holnap a ds920+ -t, áttolom a vinyómat, migrálom a rendszert, és kész vagyok. Tudom, sokaknak ez nem pálya, régen nekem is számított, ilyemsire mennyit tudok költeni, de ma már szerencsére másképp mennek a dolgok, így én is csak a macera miatt lépném meg, valóban nem kapsz semmi sebességet, funkciót pluszban a 4x-es árért. -
Rick4
félisten
Ezen mi a sufnituning?
Full hivatalos, bontban kapható alkatrész, forrasztgatásról senki se beszélt, amúgy az összes ventivezérlő az elmúlt 20 évből ellenállás elven működik, nem tudom, most vannak-e már pwm-esek, de ellenllással kivlóan működik a mai napig minden, ennél bonyolultabb dolgok is, szóval....xpenology hp microserveren nem rossz, de az a gép már régesrég idejétmúlt ( ott is írtam, de itt is így lesz kerek, nekem még 2012 körül volt, én voltam anno az első itt a ph-n, akinek ez felkerült microserverre, és 2014 óta egy asrock q1900-as lapon van ugyanez, bár mostmár oda jutunk, hogy DS920+ lesz újonnan, és elfelejtem a macerát, ami 3 évente 10 perc, de nem is ezzel van a baj. Ebbe pont rosszkor kezdenél bele, a syno kicsit előrébb jár, mint a hekkelők, nem megy az új rendszer, így ki tudja, mikor kiknek leszel célpontja. Tegnap este tettem ki egy lapot vinyóval, nézegettem ezeket a nas szoftvereket, amahi, freenas, truenas core, xigmanas, opemnediavault, openfiler, végigpróbáltam, nézegettem, tesztelgettem, háát, a DSM-hez képest mind egy dos-os dizájn, funkcionalitásban még oké, de mire odajutsz, hogy menjen minden....
Volt kontron lapon ráforrasztott i7-4860EQ mobil procival 8GB DDR3 rammal, volt i7-6700-as procival +16GB DDR4 rammal, óriási különbség vegyes használatban nem volt, (összehasonlítás: [link] ) utóbbiakkal egy hajszálnyival gyorsabban nyílnak a mappák, és ennyi, aztán hogy most egy ilyen épített nas neked transzkódoláskor 25 vagy 45% procit eszik, az meg tönkmindegy lesz.Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.
Amennyben lejátszani is erről akarsz, mert hogy HDMI van rajta, valami herélt win10+ indítópultba kodi, virtualboxba valamelyik nas szoftver, és kész vagy.
-
Qkackca
őstag
Nekem 3470T-vel van m92p tiny, az folyamatosan megy és a bios szabályozza.
Bár rég jártam a biosban, úgy rémlik elég fapados. Alapvetően halknak érzem, nappal csendes, de aludni nehezen tudok mellette (kb 1 méterre van az ágyamtól), van egy kis pulzálás a vezérlésében, az zavar engem, olyan 2 óránként felkelek rá. -
Rick4
félisten
Odaát? Mármint a folyó túlpartján?
Persze, értem én, hogy kifutott, nem is gondoltam, hogy újat kellene venni, az apróból lehet ilyeneket nézni, csak azért küldtem, hogy itt össze tudsz két proct hasonlítani, szerintem eléggé objektíven. Ventit te is le tudsz szabályotzni egy ellenállással, de mindigf azt mondom, ezeknek az eszközöknek nem kell az ágy mellett lennie, pakold el valahova, ahol nem hallod a ventit, de a hűtés legyen rendes.
-
Rick4
félisten
Én kezdtem el először itt a ph-n használni az xpenology-t n40L microserveren, majd itt- ott elhinteni az infót, hog yilyen egyáltlaán létezik... Talán 2012 lehetett az eleje, nálam azóta is megy, most épp egy Asrock Q1900B lapon 2X4GB notirammal hiba nélkül, előtte ment Asrock h110m-itx lap+ i7-6700+ 16GB DDR4 RAM társaságában is, meg volt Kontron itx lappal, i7-4870EQ mobilprocival is, a vinyó ugyanaz a 6TBG-os WD purple, viszont észre lehetett venni ablaknyitogatások közben, de erre csak n vagyok érzékeny, másnak fel se tűnne, hogy ez nem az a lap, a mindennapokban nem sok jelentősége van, itt közös fájlszerver és felcsatolt mappák miatt kell a szerver, viszont nem transzkódolok. Annak kell utánajárnod, hogy a rendelkezésre álló keretből mi az ami kihozható, hiszen vannak olcsóbbak az aprón 12-15K körül, és vannak jóval erősebbek j3155, j3455, j5040 cikkszámokkal, talán itt- ott még elérhetően, legutóbbira vadásznék én is, de kapni már sajnos sehol se lehet, várom, hogy felbukkanjon bárhol.
Ez itt egy viszonylag egyszerű összehasonlító oldal, ahol a proci erő, és pár fontosabb adat látható, nem kérdés, hogy bármelyik választás jobb a jelenleginél. [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Futás, futópályák
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged