- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lethos
tag
válasz
cinemazealot #55995 üzenetére
Szia.
Bocsi hogy ha nem volt egyértelmű, de ház kell meg a bele valók. -
cinemazealot
addikt
válasz
lethos #55994 üzenetére
Érzek némi ellentmondást a (másik topic összefoglalójában feltett) 2. és 3. kérdésre adott válaszodban.
Minden alkatrészt most vadásznál össze (2.), de csak a házra van szükséged (3.)? Jól érzem, hogy előbbi az igaz, tehát komplett konfigurációra keresnél most ajánlást, ugye?
Ez esetben kezdd el kutatni, hogy konkrétan mely vasakra van szükséged (CPU, GPU, RAM)! Ezt alapvetően Te fogod tudni megmondani, hiszen a szoftvereid alap- és csúcsigényét Te ismered igazán. Ha ezek a komponensek megvannak és szeretnéd minél kisebb helyre összezsúfolni őket, körül kell nézni, van-e belőlük kis méretű modell (pl. GPU-ból vagy akár hűtőbordás RAM-ból), illetve van-e hozzájuk passzoló mITX alaplap. Én csak ekkor fordulnék rá a ház kérdésre, ami után lehet gondolkozni a hűtésen (levegő / víz).
-
lethos
tag
Sziasztok!
Egy mini PC vásárlásában gondolkodok ti mit tudnátok ajánlani.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Nem játék a cél.
Inkább munka: Adobe terméke leginkább: Photoshop és az Illustrator. Ezenkívül: Clip Studio Paint, Zbrush, Blender
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
minden kell
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
csak a ház
4. Mennyi a kereted rá?
600-700e
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
4k
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nincs elötelezettségem semmi iránt, jó legyen és használható. -
freelanced
addikt
válasz
hegegabi80 #55931 üzenetére
Köszönöm, igazából sikerült megtudni ami érdekelt, meg közben egy másik topikban is kisegítettek, de azért jó tudni
-
flashpointer
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #55983 üzenetére
-
makoss
veterán
Más gyártónak sincs?
Mondjuk ha jól le lenne álltva a fordulatszám, akkor biztos halk lenne nem? Mondom ezt úgy, hogy még nem hallottam
Amúgy is csak alapjáraton fog menni, jobbára torrent, böngészés... -
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy ennek a Intel NUC 11 Performance Lite (NUC11PAHi30Z02) mini PC-nek mekkora a hangja (db)?
Milyen lehetőségek vannak ennek a gépnek a hangszigetelésére? -
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #55983 üzenetére
Én eléggé, hogy is mondjam, "nem kedveltem" ezt a cooler master házat. Akár mennyit kínlódtam vele nem jutottam dűlőre és sajnos egyszerűen nem tudom megérteni, miért is annyira jó.
Leírásod alapján, amit keresel az nem az NR200, hanem a Sama IM01
RazoR: Privátban adok infót, nem tudom mennyire szeretne hirverést.
-
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #55971 üzenetére
-
Nem derült ki számomra, hogy már megvan... és még mindig keresed a jobbat? Ez nem tűnik túl átgondoltnak.
Nem értem a stratégiát sem...
- amíg nem jön össze minden, addig ketyeg a garanciaidő;
- ha nem passzol össze, akkor nincs 14 nap időd elállni a vásárlástól;
- időközben rájössz, hogy létezik jobb/megfelelőbb modell, de már késő;
- az idő múlásával új hardverek jelennek meg, a mostaniak olcsóbbak lesznek, vagy jön egy tuti leárazás, vagy aprón egy szupi ajánlat;
- hónapokig parkoltathatnád a pénzed valami malacpersely számlán, vagy mondjuk egy rugalmas alapban, ahelyett, hogy múlnak a hónapok, és veszít az értekéből a HW.De persze a Te dolgod.
-
Az a baj, ahogy nézem mások buildjét szépen a ramok és a táp közé befektetik, de nekem nem lehet, mert nem olyan a 24pin kábele hanem középen össze van zsugorfóliázva, amit ha leszednék ugyrana a gari.
Egy 3.5 HDD-t szeretnék betenni, amit a tápra lehetne, de a sata tápkábel beletolja az atx24 kábelt a cpu ventibe.
Lehetne oldalra tenni arra a plusz keretre, de így is bazinagy a hűtőm, be sem tudom csukni a házat.
Valami alternatív megoldás kéne, ahol a kötegelő is játszik, szétnézek redditen. -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55970 üzenetére
AVX-et kapcsold ki, amiatt veszi vissza az órajelet.
Még az MSI lapomnál szívtam ezzel és jó időbe telt, mire rájöttem, hogy miért nem megy 5GHz-en, holott semmi nem indokolta az alacsonyabb órajelet.
-
RazoR
veterán
válasz
Nyugi SFX táppal sem egyszerű elrendezni a kábeleket. Tegnap elkezdtem összerakni a gépet egy Seasonic táppal és nem kicsit merevek a kábelei, küzdöttem rendese.
Azt meg nem nagyon értem, hogy mi ment félre az ATX 24 pinesnél de a táp oldalán fel van cserélve a két csatlakozó így ahogy gyárilag van nem lehet beledugni, szét kellett szednem a kábeleket 4cm hosszan és csavarni rajta egyet, hogy jó legyen. Vicc.... -
Crabface
senior tag
válasz
Az sfx-l tápot csak oldalra tudod felrakni, a gyári helynél egyel feljebb. Így felülről az első ventit ki kell venni...
-
-
Köszi, ezeket néztem, de nem pont ilyen. Persze sok minden ugyan ez, de van pár dolog ami nincs vagy más.
Egyszerűen terhelés alatt visszamegy 4600-ra és a proci csúcs power mindig 106W alatt van, pedig nincs rá oka. Itt a HW infó kép miközben CPU-Z benchet nyomok, ami a kép pillanatában már az egymagost nézi, de látszik, hogy a cpu max power 107W volt és le is esett akkor 4600-ra, csak így terheletlenül megy 4,9-en.
Látsz valami kirívó beállítást?
Nem tudom miért írja a HW infó, hogy a Secure boot nincs bekapcsolva: -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55965 üzenetére
-
Egyébként aprón most van fenn 1-1db HGC Osmi 3.1 White és Jonsbo T8 Silver... FYI.
-
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55954 üzenetére
A korábbi gépemben az Aorus Ultrában ment 5GHz-et a 11600k, lényegében szinte ugyanaz a két lap, nem tudom mi lehet nálad.
Majd ha összeáll a gép ránézek, hogy nálam hogy alakul az OC.
-
Qkackca
őstag
Kellő önismerettel és önmérséklettel akár a 650W-os táp is elég lehet, pl a büdös életben nem indítasz furmarkot, vagy 100% terhelés hosszú időn keresztül várhatóan nem lesz a táp oldalán. Persze tuning se a vgaval.
Vannak adatok hogy a 6900xt sem lépi át normál játék közben a 300W-ot. Egyébként palfitom-mal (#145213) értek egyet. Lehetnek kiugró tüskék, azért biztonságosabb út a nagy táp.Az 1000-es tápot nem ismerem, a 750-essel szemeztem magam is. Meg a 6900xt-vel, de nekem végül 6800 lett. A táp meg maradt az SX500-G
Szoftveresen (Radeon driver) mérve a Superposition alatt volt 220W, Metro Exodus Enhanced RT, meg minden max alatt volt kb 210W a vga fogyi.
Az SX500-G illetve a ST45SF-nek számomra nincs hangja. Az Exodus alatt felpörgött vmi venti, de hogy a kártya volt vagy a táp azt nemtom -
válasz
Grave_444 #55959 üzenetére
Kizárólag játékra szánom azt a gépet. (Egyéb célokra van másik.)
"Ha lúd, legyen kövér" alapon!Szerk.:
...és most már végképp nem tudom, hogy milyen táp kell(ene)!
A tápos topikban helyen min. 850W-osat írnak páran, itt úgy értelmezem a hozzászólásokat, hogy 650W is elég, mert arra is kijön a matek.A VGA alulfeszeléséről "lehet szó", de még sosem csináltam ilyet, ahogy érdemi tuningot sem. Általában alapon - vagy ahhoz nagyon közel - üzemeltetem a gépeimet.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55956 üzenetére
De miért kellene nekem okosnak lenni, és miért kellene engem egy ilyen mondaton keresztül minősíteni?
Rossz filmet nézel, pont a kis kolléga írta, honnan indult a gépépítési projektje, (#55947) és pont egy ryzen7-5700g-t nézett ki magának, tehát pont tudtam prezentálni fogyasztási értékeket. -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55954 üzenetére
Szia!
Az egyik gépemben i7-11700-as proci van nem K-s, a másikban i3-10105T, egyik sem húzható, így egyenlőre az OC-val nem is foglalkoztam, a 11700 alól az Asrock B560 itx alatt elfogyott a szufla ezért választottam a Z590i Vision D-t, a másikat pedig a szerverembe szántam, oda egy kicsit kifinomult, de az első vásárlásánál megtetszett a minősége, ha később megválnék tőle játszós gépet lehet belőle építeni! -
PROTRON
addikt
Jó de más nem olyan okos mint Te és direkt pazarló procit vesz (pl 10940X, cinebench alatt 200W önmagában), így amikor meglátja hogy fekete pénteken 42k az EVGA platinum 1kW tápegység rámozdul, a szintén minőségi 650-es helyett ami akcióban 33k-ba kerül.
Persze 85k-ért az 1kW-ost meggondoltam volna... -
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55946 üzenetére
Még nem tudom összerakni a gépet, ma lett meg a profi meg a táp, de memóriám még nincs.
Milyen profit mennyire akarsz húzni?
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #55951 üzenetére
Nagyjából úgy, ahogy számoltam előtte is, a teljesen ideális az 50%-os terhelés lenne, de dupla áron (most néztem, corsair tx750m 32K, tx850m 62K, szóval ugrik az ár rendesen) kár 1000-est venni, ha a 750-es 500W teljesítmény leadásakor a 94%-os helyett 91%-os hatásfoknál 15W-tal eszik többet 1 óra alatt.
-
Rick4
félisten
Ryzen7-5700g-m van, azon az okoshosszabbítón van egy 1KW-os szünetmentes, egy nas és két switch, azok esznek 25W-ot, tehát a gépem a 25W fölötti rész, alapon alig eszik, kemény 38.5w-ről beszélünk, ha rátolok egy cinebench-et, felmegy a fogyi +60W-tal, emiatt a mérő 125W-ot mutat, tehát as gép cinebench alatt 100W-ot kajál, ha elindítok egy prime- ot, a mérő beáll 99.6W-ra, azaz a gép fogyi 74.6W lesz.
Emellé tegyél egy VGA fogyit, és megkapod, mekkora összfogyi lesz, amit ki tudsz hozni a dologból, annak a duplájára érdemes méretezni a tápot, de irreálisan drágán felesleges, ha +25-30%-ra lövöd be, cserébe féláron veszed a tápot, akkor jársz a legjobban.Proci alapon, vagyis ha húzgálod, rámehet max 10-15% fogyi, több nem hiszem.
Crabface: Végülis láttuk, reális döntés is lehet az 1KW-os táp, de ahhoz rendesen ki kell maxolni a lehetőségeket...
-
Aki vett Z590I Vision D lapot (vastalics, RazoR)
Ti be tudtátok rendesen állítani a tuningot?
Nekem megakadt a power limitben sztem. -
Használ itt vki a (mITX) gépében SilverStone SFX-L SX1000 Platinum tápot?
Ha igen, mi a véleménye róla? Leginkább az érdekel, hogy mennyire hangos. -
makoss
veterán
... viszont pont ehhez a típushoz passzív hűtőt nem találtam
Láttam más NUC-okhoz van Akasa hűtő, de ehhez eddig nem leltem.
Hátha később még lesz, nem olyan régi ez, 11. generációs. -
-
Rick4
félisten
válasz
nihil41 #55936 üzenetére
A lapod működés közben kb 15-16W-ot eszik, azaz a kérdéses kártyákkal együtt simán elmegy arról a pico psu-ról, a GT1030 pl 30W-ot eszik, az RX550 pedig 5W-ot, már csak egy fontos marad ki, milyen tápegység van a pico psu-ba dugva? Ha az is 100W fölött van, nem kell cserélni semmit.
-
nihil41
tag
Sziasztok! Van egy Asrock J5005 lappal szerelt kis masinám 120W-os pico PSU-val. Van benne egy 120-as SSD, egy 1TB-os és egy 2TB-os 2.5"-os HDD. Szeretnék bele egy GT1030-as, vagy egy RX550-es videokártyát. Kérdés, hogy ilyenkor tápot is cserélnem kell? Ha igen, milyet javasoltok? Előre is köszi.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #55934 üzenetére
Kisebb, drágább, rondább... Szerintem
-
Lian Li Q58-ról mi a vélemény? Akár a mostani NR200P-vel összehasonlítva.
Tetszik, tök jó, hogy benne van gyárilag a PCI-E 4.0 riser, de mivel csak ebben a felállásban lehet használni alapból kell egy ITX specifikus lapos hűtő vagy egy 240-es AIO. Így ez a költség nem elodázható. -
hoffman_
nagyúr
Louqe likviditási gondokkal szenved, ma 20:00-tól kiárusítanak. fogy, mint a cukor (ha persze nem kamu és volt egyáltalán stock). azért nem rossz árak.
-
hegegabi80
addikt
válasz
freelanced #55929 üzenetére
Nem kell azért menekülni, van olyan itx ház, ami nagyobb egy kisebb matx-től.
Vagy fordítva. Pl nekem matx van (Cemo M1), de vetekszik a kisebb itx házakkal.
Én is inkább itt rontom a levegőt vele. -
makoss
veterán
Üdv!
Sajnos nem találtam mini PC topikot,
olyan kérdésem lenne, hogy mennyire jó gép lenne egy Intel NUC 11 Performance Lite (NUC11PAHi30Z02) mini PC ezekkel szerelve:
Samsung 980 PRO 1TB M.2 (PCIe 4.0 x4 M.2 foglalatba)
G.SKILL Ripjaws 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C22D-16GRSTöbbnyire alapjáraton, 24 órás torrent, böngészés, multimédia, játék nem, látván a Thunderbolt 3 csatit, nagyobb fájlok gyors másolása.
Esetleg videószerkesztés ha bírja... -
freelanced
addikt
válasz
fatpingvin #55928 üzenetére
Köszönöm az infót, én is erre jutottam lényegében, el is fér, szóval rendben lesz szerintem az mATX. Viszont akkor csöndben el kell vándorolnom ebből a topikból, mert így nem releváns
-
fatpingvin
addikt
válasz
freelanced #55927 üzenetére
valóban nem sok opció van, ezért kimondom amiért itt megkövezés jár: engedd el a mITX-et, egy uATX házzal feleannyiból kijössz. fizikailag nem sokkal nagyobb, cserébe sokkal olcsóbb.
-
freelanced
addikt
válasz
fatpingvin #55926 üzenetére
Köszönöm, nem sok opció van ilyen kis méretben, tápot illetően, van esetleg konkrét amit ajánlanál, ilyen piciből?
Igen, hirtelen én sem látom, hogy mi lenne az ami nem fut el Linux-on és szükséges számomra, de ahogy írod simán mehetne rá egyből a NAS is közvetlenül, bár Dockerrel egy picit több lehetőség van, de ez már részletkérdés.
-
fatpingvin
addikt
válasz
freelanced #55925 üzenetére
teljesen felesleges, számolj utána két vinyó mennyit eszik. az egész megáll sztem 60W alatt, ezek a tápegységek meg ugya alacsony fogyasztás mellett kevésbé hatékonyak. szval egy 600W-os többet fog zabbálni a falból ugyanarra a 60W kimenő teljesítményre mint egy 180W-os.
az OS részébe nem mennék bele, csak annyit hogy nem tudom elképzelni mi előnye lehet a winnek egy ilyen helyzetben. jó lesz az natívan, nekem az Xpenology jutott eszembe. -
freelanced
addikt
válasz
fatpingvin #55923 üzenetére
Köszönöm a választ, az mondjuk nem rossz ötlet, utánanézek ennek.
Éredemes a kicsit nagyobb táp? Ránézek milyen házak vannak a neten.
Nem dőlt el még az OS, bár esélyesen Linux Dockerrel, bár még utánaolvasgatok, hogy van-e előnye a Windowsnak és akkor onnan futtatni Linuxot. Egyelőre leginkább tárolóként funkcionálna, de akár ki is tudnék szervezni ezt azt rá később, szóval nem vetem el a lehetőséget.
NAS szempontból meg FreeNAS vagy hasonló, ez sem dőlt el még. -
fatpingvin
addikt
válasz
freelanced #55921 üzenetére
szerintem jó lehet, annyi esetleg hogy a wifi kártya helyére érdemes lehet megfontolni egy m.2 formátumú Ethernet vezérlőt (egy korrektebb Intel gigabitest, vagy ha van hozzá amúgy hálózatod, akkor megfontolandó lehet egy RTL8125 alapú 2.5G-s ReTek kártya is)
egy olcsóbb NVMe SSD cache-nek nem feltétlenül hülyeség, egy pendrive boot disknek viszont elég. 4G RAM elég kell hogy legyen. Tápból bármelyik normálisabb márkától egy 180-300W-os bőven tökéletes.
a többit nem tudom, nálam ez valszeg egy kiszuperált uATX acélpapír házba kerülne.milyen OS lesz amúgy rajta?
-
Rick4
félisten
válasz
freelanced #55919 üzenetére
Attól függ jó-e, milyen nas szoftot akarsz rátenni, ez csak két mag, egy j4025 meg 4 mag, nekem ez utóbbi van fő nasként +16GB ram társaságában, 1 db 6TB vinyóval, és egy Asrock j1900-as és 8GB RAM társaságában 2TB vinyóval mentős nasként, az elsőt mértem pár napja, 1 db 6TB-os vinyóval 11W körül kajál a konnektorból, ami nekem fontos volt, hogy mindkettő négymagos, arra kell figyelni, hogy a j1900 is és az általad kinézett j4005-ös is ddr3-as ramokkal megy, a J4025 már DDR4-gyel.
Mindkettő egy LC power 1360mi házban van, befér a két vinyó, kicsit trükkösen be is lehet szerelni, még hűtőventit is tudsz melléjük rakni.
A j1900-ast és a hozzá való gépházat még 2014-ben vettem azóta megy hiba nélkül, sok tápegységből egy 75w-os lc power adta meg magát 5-6 év után, cseréltem, rádugtam azóta megint megy. Memóriát a kompatibilitási listából keress hozzá, vagy fórumokból, innen- onnan kinézni, ki mit használt hozzá.
-
freelanced
addikt
válasz
fatpingvin #55920 üzenetére
Köszönöm, akkor ez amit néztem elég / jó lehet, vagy érdemes másikat nézni?
Kettő háttértár kerülne be, vélhetően két WD Red Plus olyan 4TB méretben egyelőre, a jövőben ez esetleg nőhet olyan 8-10TB-ra idővel, de egyelőre ennyi.
A többi komponens szempontjából van esetleg ajánlás?
-
fatpingvin
addikt
válasz
freelanced #55919 üzenetére
NAS alá otthonra igazából elég a leggagyibb beágyazott procis lap, egy normális Ethernet vezérlő természetesen előny (azaz Intel vagy Broadcom, a ReTek vitatható
)
fogyasztás terén viszont mindenképpen a tényleges háttértár lesz az érdekes kérdés.gondolom 3.5ös vinyókról van szó.
-
freelanced
addikt
Üdv,
NAS-on gondolkodom és szeretném megnézni az opcióim, így kíváncsi lennék épített terén milyen lehetőségek vannak. Ami fontos lenne, az az alacsony fogyasztás.
Tudnátok ajánlani esetleg pár alkatrészt erre a célra?
Egyelőre amit néztem: Asus Prime j4005I-C (lap + processzor)
Ehhez esetleg kérhetnék még táp, memória és gépház ajánlást? Kettő HDD kell, hogy beleférjen mindössze.
Köszönöm -
Az miért lehet, hogy a fehér NR200P ára bőven 30 felett van, a fekete meg 20 körül?
Lecserélném a feketémet, hamár hófehér alaplapom van, de annyit nem ér pluszban. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Zirowe #55915 üzenetére
Most így belegondolva, van otthon egy alpine 11 pro hűtőborda, lehet egy olyasmit valahogy fel lehetne applikálni (nekem egy NUC van N3050-nel, de hasonló mint a BACE).
Ha jól rémlik van alpine passzív borda 35W-ig, valszeg elég érdekesen nézne ki a házból kilógva, de lehet nem lehetetlen. -
-
Grave_444
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott egy okosotthon/transmission/minidlna szerverként használt GIGABYTE BRIX GB-BACE-3150 aminek van egy kis ventije hűtés gyanánt.
Ennek a hűtését szeretném valahogy passzívra váltani a lehető legkevesebb barkácsolással, de fogalmam nincs hogy hogyan kezdjek hozzá.Tudnátok esetleg segíteni?
-
Pferi
senior tag
válasz
fatpingvin #55906 üzenetére
1 M.2 PCIE Nvme ssd-t fogad alapból, és van egy M.2 Wi-Fi card slot.
2560x1440 60Hz-es átalakitom van, csak már megszokta a szemem a 165 Hz-t (bár lehet hogy csak bebeszélem magamnak, de az egér 60 Hz-es képen nagyon darabosan mozog...) -
Crabface
senior tag
válasz
fatpingvin #55906 üzenetére
Elvileg kettő m.2 mehet bele.
Pferi: Annyi kérésem lenne hogy tudnátok olyan Diplayport-HDMI átalakítót vagy kábelt ajánlani ami vinné a 2560x1440 165 Hz-es felbontást?
Soros/vga port helyére van hdmi addon elvileg. [link]
-
Pferi
senior tag
Na, összeállt az én kis Tesco gazdaságos miniPC-m is
20.000 Lenovo ThinkCentre M710 Tiny alapgép
15.000 2x8 GByte DDR4 3200 Hynix RAM
15.000 I5-7500T cpu
Az SSD-vel belehúztam, egy M.2 NVME PCIEX4-es 1 TByte-os került bele.
A kis masina gyors, játékon kívül nem látok mást amivel ne tudna villámgyorsan megbirkózni.
Ami a legjobb hogy ezt kb. némán tudja, hangja nulla.Annyi kérésem lenne hogy tudnátok olyan Diplayport-HDMI átalakítót vagy kábelt ajánlani ami vinné a 2560x1440 165 Hz-es felbontást?
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55903 üzenetére
Értem, csak lehetőségként említettem.
-
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55900 üzenetére
Szerintem ott szúrtam el, hogy a nas 2 db switch, meg egy 1KW-os szinuszos szünetmentes van az ág elején, ha a gépek nincsenek bekapcsolva, ezek egyben 25-26W-ot fogyasztanak, és mivel nonstop mennek, ezekkel számolnom kell mindenképp, és bejött, hogy a gép csak napi 5 órát megy, na ez már sok volt at adatfeldolgozó egységnek.
Naszóval ha 11W óránként és napi 5 óra, az napi 55 watt, havi (30 nappal számoltam) 1650W, azaz 1.65kWh, 36Ft-tal (EON területen nálunk meg máshol is 35.92) nincs épp 60Ft, 44W-tal meg 240Ft havonta.
Szóval ezért írtam, hogy valójában nem sok értelme van egy integrált procis gépre sokat költeni, mert a fogyasszon keveset vagy egyen többet, de menjen jól az egy havi 2-300Ft-os különbséget eredményez, ami szerintem mindenkinek a tökmindegy kategória.
Viszont mivel minden modernebb eszköznél csökkent a nagy fogyasztók (proci és VGA) csíkszélessége, a fogyi ugyanúgy csökkent, mintha régi gyenge gépünk lenne.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55894 üzenetére
Ha esetleg hűtőcserén gondolkodsz csak ajánlani tudom az Alpenföhn Dolomit Premium-ot, 6 hőcső 210W TDP. NR200P-be tökéletes, marad kb 0,7mm az üveg oldallap és a hűtő között!
Az Aorus Ultra lappal elfért rajta 2 venti, de a Vision-el csak egy fog szerintem.30k most (januárban 20k-ért vettem, mennyire jó, hogy megtartottam a hűtőt meg a házat is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest