- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Hátha valakit érdekel, nem saját hirdetés.
Sunmilo S01 van fent aprón és SFX-L tápot is fogad.
Velka 3 és K39 mellett elég erős szerintem 7l alatt. -
PROTRON
addikt
Oszt én azt honnan tudjam hogy olyan őskövület (tehát 2020 előtti) PC-id vannak amikben nincs alapból 2,5G lan? Az enyémben van, így mindenkiében is tuti van.
Amúgy csak arra reagáltam hogy azért nem zavar téged a raid hiánya, mert amúgy is csak 1-es lanod van.Én sose dőltem be a gigabit/sec hajkurászásnak, mindig hívnak szolgáltatótól hogy adnak gyorsabb netet csak fizessek többet...haggyá' békin.
Az 1MB oldalnak nem tök mind1 hogy 1/30-al vagy 1/150-el töltődik be? Amúgyis az országok közti kapcsolatok a szűk keresztmetszet amikor az amcsi youtube servere amúgy se tudsz 20-nál többel kapcsolódni hova a gigabit.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53893 üzenetére
Persze, meg egy router/switch, meg az összes gépbe is kell, és akkor mennyi a vége? 100K?
És akkor annyi előnye lenne az egésznek, hogy 0.001 másodperccel előbb történnének a dolgok, miokor így is megy minden, mint a villám. Az egyelemzes rendzser véetlenszerű fájl- elérési ideje nagyon jó, munkaidő alatt 1KB-os jegyzettömb fájlokat nyitok, beleírok, mentek, 2-3MB-os képeket nyitok, mentek, de ezek az idő 5%át teszik ki, a maradék időben a jegyzettömbben lévő infót dolgozom fel, böngészek, e-mailt írok, telefonálok.
Amúgy ha már költenék erre, akkor két gép kapna wifi6-os vevőt, mivel mindkét alaplapon ott a wifi kártya, csak cserélni kell, és máris meg 1.7Gbit-tel, de engem ez nem hat meg, a gép viszont pattogjon.Amúgy Szegedről elköltöztem a Balaton mellé, Gbit-es kábelnetről 40/5-ös mikrós netre váltottam, mert itt még más nincs, és érzésre alig lassabb, a hahun pl 100-as bontásban nézem az autókat, és a képek gyorsabban töltenek be itt, mint ammott Gbit sebességgel. Nincs akadás, nincs gond, de pont ezek hagynak hidegen. A film úgyis lejön pár perc alatt.
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #53886 üzenetére
Ezt a titkosítást hogy oldod meg? Én is munkára használom a dolgokat, és jó lenne néha ezt- azt elzárni.
Totoka2:
Pont így megy nálam kb 10 éve, annyi kiegészítéssel, hogy a saját itthoni nasban össz 1 lemez van, ennyi volt mindig, mivel a Gbit sávszél max 115MB/s adatátvitelt tud, az az egyszem lemez meg tol 175MB/s-et, azaz a csatoló és a kábel a szűk keresztmetszet, vagyis otthonra raidnek sincs értelme. -
válasz
cinemazealot #53889 üzenetére
Azok a 80 mm-es ventik, amik hűtőhöz vannak adva, (eddigi igen gyér tapasztalatom alapján) elég hangosaknak tűntek. Viszont ez a meglehetősen ívelt lapátos, nagy mélységű (vastagságú) Artic venti meglepően csendes. Alacsony fordulaton szinte hangtalan.
Egyetértek. Én úgy értettem, hogy a CPU bordára szereled az egyik P8-ast, a gyári 15mm vastagságú slim venti helyett.
Csak nem az egyik Silverstone Milo házat nézted ki? Nálam ajánlottak!
-
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #53881 üzenetére
"...ugyanakkora zajt csinál..."
Ebben nem vagyok biztos. Azok a 80 mm-es ventik, amik hűtőhöz vannak adva, (eddigi igen gyér tapasztalatom alapján) elég hangosaknak tűntek. Viszont ez a meglehetősen ívelt lapátos, nagy mélységű (vastagságú) Artic venti meglepően csendes. Alacsony fordulaton szinte hangtalan.
"Meg a 120mm-es kivágott likba' hogyan teszel 2db 80mm-est?"
Abba, amit korábban vágtam az LC-Powerbe? Sehogy.Ez egy másik ház lesz, amit szeretnék nulláról saját magam kifaragni. A koncepció pedig az lesz, hogy a ház laposabbik oldalába lenne beszerelve a 2 (esetleg 3) db 80 mm-es venti, amik így az alaplappal párhuzamosan fújnak át a légáramba irányított passzív CPU bordán át.
-
totoka2
tag
A 6 HDD tényleg kicsit indokolatlannak tűnik.
2db-ot beraksz a NAS-ba RAID1-be (tükör), a 3.-at meg lerakod egy havernál/rokonnál egy másik NAS-ba, és oda mehet a rendszeres backup (erre nem is kell erős vas).
... és a 6db helyett lehet 3db nagyobb HDD ugyanabból a pénzből, és megoldottad a túlfesz/árvíz/betörés/tűz/villám problémakörét 3HDD-vel.... CanibelZ-nek ment, csak rossz helyre nyomtam a választ...
-
törölt tag
válasz
CanibelZ #53878 üzenetére
A 6db HDD az 6db PCI-express sáv lenne de a belépő desktop/mobil chipsetek(PCH-k) meg tudnak összesen 4-et a CPU felé.
Elég durva hangok jönnek elő, ha egymás mellé kerül 6db diszk. HTPC-be ami a lakótérben üzemel, ez szerintem pont 6-al több a célszerűnél.
Még hűteni sem fogod tudni, a lemezek hosszú életartama meg a közel állandó hőmérsékleten áll/bukik.
-
törölt tag
en a harom meghajtot meg meg tudom indokolni, mert nalam egy van az operencias rencereknek (win/lin dual boot) es mindenfeleknek, egy titkositott a munkanak es egy masik a buildeles kozben keletkezo ideiglenes fajloknak es imidzseknek. egyszeruen gyorsabb igy, foleg ha hdd-k vannak. ssd-k eseten mar eleg a ketto is, a build-elesen annyit nem gyorsit ha kulon vannak.
-
Rick4
félisten
válasz
6 sata port meg akkor ezek szerint 6 vinyó mire kell? a hőmérséklet, a fogyasztás, a zaj növelése a cél? 4 hdd minek? Semmi értlemes raid-et nem lehet bleőle kihozni, de leglaább minden vinyó pörög. Túlfesz, árvíz, betörés, tűz, villám ellen nem vagy védve, ha tönkremegy bármelyik, akkor se vagy semmi ellen védve. Tök felesleges. Ja, és a 4 vinyó árából minden bizonnyal egy nagyobb vinyót lehet venni, mint a 4 vinyó lenne összesen.
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
AxBattler #53882 üzenetére
Ebben az esetben valóban a bővítőkártya lesz az út, de lehet akkor először csak 4 HDD-t rakok bele és majd később, ha nagyon kéne bővítem. És akkor az integrált GPU is elég lesz, úgy nézem az új Intel-ek csont nélkül megbírkóznak 4K-val, bár nekem még egyelőre csak 1080p elég.
Ajánlottabb márka/széria van kisebb háziszervernek? Nekem eddig csak Asrock lapjaim voltak, azokkal nem volt semmi problémám. -
válasz
Régebbi Hx70-es Intel lapokra volt jellemző, most csak 2db tudok írni:
ASRock H370M-ITX/ac
Gigabyte GA-H270N-WIFIPersze ezekhez meg kelleni fog egy dedikált VGA, ha a cél HTPC-ben a 4K@60Hz.
Boltban már nem kaphatóak...Szerintem jobban jársz egy PCIE-sínbe való bővítőkártyával.
-
válasz
cinemazealot #53880 üzenetére
Jó a P széria, de a 2db 8cm házventi ugyanakkora zajt csinál, mint 1db 8cm házventi + 1db 8cm-es CPU hűtő venti, szóval itt nem értem, minek kell a passzív borda?
Meg a 120mm-es kivágott likba' hogyan teszel 2db 80mm-est?
-
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #53876 üzenetére
Nekem meg a ventilátor mellett ott lapult egy SSD. A "kalapos" Chieftec IX-03B-OP pedig pont annyival magasabb, mint amennyi egy HDD-hez kell.
De oké, tegyük fel, hogy a 2,5"-es SSD-nél szélesebb 3,5"-es HDD miatt nem fér el egy alacsony fordulatra szelídített 12 cm-es venti! Én épp most próbálgatom az Arctic P8 PWM PST családot, amiből több is sorba fűzhető. Egyet most próbaként rátámasztottam a CPU bordára és nem érzem hangosabbnak a korábbi 12 cm-esnél. Ebből kettőt akarok majd összerakni, azokkal akarom majd átfújni a levegőt a passzív bordával szerelt gép házán.
Szóval a végeredmény lehet akár ugyanilyen is, csak a kivágás nem egy 12 cm-es, hanem egy (vagy két) 8 cm-es kör lesz. A HDD-t pedig nem muszáj a gyári konzolra feltenni. Jó lehet az a rácsos háztetőn megfelelően beforgatva is és akkor még oldalra is lehet csúsztatni, hogy a (esetleg két) 8-as venti elférjen.
-
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Node 304 házam, amit NAS-nak használnék (lehet pár dolog még futna rajta docker-ben, gondolkozom, hogy szétszedjem-e két külön egységbe a dolgot). Létezik-e olyan alaplap, amin 6 db SATA port található, mellette legalább 1 m.2? Vagy a 4 SATA+m.2 kombináción felül nincs igazán ilyen?
-
Hopp: aprón egy DAN A4-SFX V4.1, jutányos áron!
-
Wohme
tag
válasz
PROTRON #53872 üzenetére
Nagyon fejen baszott ez a felfedezés, hogy hogyan is lehet ennyivel hangosabb, ha a rácson keresztül szívja a levegőt
.
Gondolkodom, talán megoldás lehet, ha a ventiket kívülről ragasztanám rá a rácsra és akkor tudnák befújni a levegőt továbbra is.
Egyébként még így sem túl halk a masina, szükségem lesz valami szivacsot is rakni alá, mert most az asztalon a rezonálást is lehet hallani. Ha az egérpadra rakom, akkor csillapodik.
-
PROTRON
addikt
Mint írtam korábban olyan alacsony az össz. terhelésed hogy ez a 1-3 fok ide vagy oda már nem oszt nem szoroz, így legalább tuti bemelegedik az üzemi hőmérséklet tartományba, mert pl a HDD-k se szeretik a fagyasztót.
Szerintem passzívan is boldugan ellett volna, de így már tuti hogy aktív szellőzésed lesz.Amúgy majd ha érdekel nézz utána áramlástechnikából hogy miért van hogy ha egy rácsot fújsz, vagy ha azon keresztül szívod más hangja lesz.
-
Wohme
tag
Köszi mindenkinek a javaslatokat!
Igazából megtaláltam a nagy zajforrást. A ventiket úgy raktam fel elsőnek, hogy kintről szívják a levegőt és befelé fújják. (Talán az átszűrődő levegő okozta az oldalfali résen a süvítést, amire azt hittem, hogy a ventilátor az.)
Miután megfordítottam a két ventit (azaz most a házból szívják a levegőt és kifelé fújják) a hang teljesen megszűnt. Levegő így is áthalad a résen kifelé, mégsem hallani azt a hangos süvítést.Kérdés, hogy így optimális-e a ház szellőzése. Melyik a preferált: ha a házból szív és kifelé fúj vagy ha kintről szív és befelé fúj?
-
Hűtőből ajánlom: NOISEBLOCKER BlackSilentFan XS-1 50x50x10mm
Ahogy nézem, a 2db alaplapi FAN header szintén 3pin-es, szóval nem lesz gond a leszabályozásukkal.Próbáld meg rendezni, mérsékelni a kábeldzsungelt, pl. jöhetne egy rövidebb SATA kábel.
-
PROTRON
addikt
Az valid elképzelés.
A hőmérséklet teszthez meg én a helyedben ideiglenesen (akár másik rendes meghajtót beüzemelni erre a kis időre) megcsinálnám a fenti tesztet, 30 napig legálisan használhatod a win10et is ( csak nézz utána mikre kell figyelni telepítéskor), meg valameddig az Aida64 trialját is.
Szal szerintem jó lesz ehhez a terheléshez ez a házikó, azért annyira nem terheled meg ezekkel...ha meg a jövőben kevés lenne a proci és váltasz mini-itxre, akkor ott sima procid lesz előre integrált hűtőborda nélkül, szal majd rakhatsz rá bolti hűtőt amiből az általam használt 40mmes magasságú Jonsbo HP400 még i5 procihoz is használható.Amúgy ventik terén a noctuanak is vannak kisméretű csendes ventijei, csak kérdés az alkatrész ellátottság hogy épp melyik elérhető.
Továbbá nem lehet hogy valójában nem is a venti hangját hallod, hanem ahogy rögzítve van berezonál a házikó? Mert azzal kapcsolatban tele van a net hogy mikkel lehet megoldani.
-
PROTRON
addikt
Milyen oprendszerrel használod? Mert ha win 10 akkor letöltheted az aida64 próbaverzióját és abban van Rendszerstabilitás teszt (magyar nyelven) ott be tudsz mindent kapcsolni, alul be tudod konfigurálni hogy milyen egységek hőmérsékletét monitorozza...
Szerintem azzal a kis 10W hőtermelésű procival nem lesz gond egyébként full passzívban se, bár segítheted a levegő áramlást ha úgy tudod elhelyezni hogy a felmelegedő levegő keresztül menjen a bordákon. (Halkan súgok nem véletlenül adnak a házhoz támasztékot).
-
Wohme
tag
Sziasztok!
Végül nem a TACENS ORUM III nyert, hanem vettem egy kis Chieftec házat. Így néz ki a konfig:
MBD+CPU: ASRock J4205-ITX + Intel Pentium J4205
PSU: Chieftec 120W CDP-120ITX
RAM: Kingston 4GB DDR3 1600MHz
HDD: WD Purple 4TB 5400rpm 64MB (WD40PURZ)
Ház: Chieftec IX-03B-OP + bővítőkeret
+2 db SilentiumPC Zephyr 50 mm ventiAmint összeraktam és elindítottam, rájöttem, hogy túl szép volt, hogy igaz legyen.
A bővítőházzal befér 1 db 3,5" HDD, de még így is nagyon szűkös a hely. Az igazi problémám az 50 mm venti, ami hihetetlenül hangos. A képen már csak 1 db látható, mert a másikat mellőle kivettem, de még így is túl zajos a gép.
Valószínűleg ugrik a ház és beszerzek egy másikat, amibe befér egy nagyobb venti.
Gondolom venti nélkül felejtsem is el, hogy használom. Sajnos még nyár sincs, hogy le tudjam tesztelni az alkatrészek hőmérsékletét nélküle. Milyen módszer van stressztesztelésre, ami viszonylag reprezentatív értéket adhat? Jelenleg 20°C szobában 27°C működik a merevlemez nyugalmi állapotban.
Melyik az a ventilátorméret, ami még elviselhető hangon működik? A Tacens Orum III házba egy 80 mm méretű van alapjáraton. Nagy lenne a különbség vagy legalább 120 mm körül kellene nézelődnöm?
Valahogy sejtettem, hogy házat lesz legnehezebb találni... -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #53863 üzenetére
a dell/alienware laposoknak volt anno egy 330w-os tapja (19.5V / 16.9A), de az utangyartottak mar nem szoktak tudni ugyanezt. az a legerosebb, amit valaha hasznaltam. az viszont elvitt egy ryzen 1700-at egy kicsit alulfeszelt 1080 minivel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #53860 üzenetére
Az a 336W is teljesen okés, de külső kocka tápból nincs túl erős felhozatal. Az aprón lévő 220W-os dell jól hangzik, vagy egy LED tápegység is okés.
Még az 200W okés is, de a 120-as külső tápot kicsit keveslem. Pedig biztos elég lenne, de én jobb szeretek egy kicsit ebben túl tervezni.
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53860 üzenetére
Najó csak rávettél hogy ránézzek a procijára. Én nem merném a maximum 116 W mért terhelésű procimat 120W-os tápról hajtani, legalább 150-est keresnék. Persze ezzel csak generálom a problémát, nem adok a választ arra hogy mit vegyen aZenber gyermeke,.
De tény hogy csak a proci nem igényli 200W feletti picot, feltéve hogy több mint 10A-t tud a 12V ágon, de kell a 4+4es CPU 12V EPS csati.Szal ilyen téren talán necces az inter-tech 200-as, de elvileg megbírkózhat vele. De mint írtam a betápon akkor is érdemes túlméretezni, hisz vannak veszteségek.
-
válasz
hegegabi80 #53859 üzenetére
Aprón az a RGeek DC 12V 450W PICO inkább csak 336W-ot tud tartósan leadni (28A * 12V), de ehhez nem tudom, milyen 12V-os külső notebook-töltő passzolhatna.
Ha a 3400G kihajtása a cél, akkor ott van az idehaza is kapható Inter-Tech Mini-ITX PSU 200W NAS pico táp, ehhez egy normális 120W-os külső tápot veszel, és kész is vagy.
Vagy Chieftec CDP-120ITX. -
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #53858 üzenetére
Igen aprón van 220W-os Dell kocka táp, meg 160 vagy 300-as pico-t tud hozzá adni az illető.
Sőt aprón van 450W-os pico is.Vagy még a másik lehetőség, ha ől 300-as pico psu-hoz 300w-os led tápot teszek, ahogy imibogyo is alkalmazta. Csak ha jól emlékszem szélességben nem fér be a kis házamba a led táp.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #53857 üzenetére
Biztos hogy 12V-os kell PICO-hoz. A legalább 200W-os nem biztos hogy elég info, utána kéne nézned hogy hasonló konfigok mint a Te 3400G-d meg az egyéb alkatrészeid mennyit igényeltek maximum burst során és arra rászámolni legalább 20%-ot, nehogy túláram miatt leoldjon a védelem. Persze idle-ben, általánosságban nem fogod még a 200-at sem elérni, de a védelmet a legszélsőségesebb értékre kell számolni.
Céges gépben egy 10600k proci van, a 300W-os táp eléggé meleg levegőt fűj amikor épp megterhelődik, tehát belül van olyan áramköre ami rövid ideig biztosan erősebb terhelést kap.Csak az a gond hogy kocka tápból nagyon kevés van ami 12V-os és 200W feletti, külön kell általában rendelni pl mini-boxtól.
Sokan Dell kockatápokat szoktak használni, azokat szokták átalakítani, de hogy hogyan azt az illető tudja elmondani.Az eladó nem tud biztos beszerzést javasolni?
ui: ha jól látom jó áron van az a történet, majdnem ráugranék, de nekem csak egy olyan projekthez kellene amivel csak a másik orra alá akarok dörgölni, aztán szét is szedném így nem akarom elvenni más elől a lehetőséget. -
hegegabi80
addikt
Nos egy kis segítség kellene pico psu kapcsán.
Ha veszek 300 vagy 450-es pico psu-t, ahhoz milyen kocka táp kell?
Ha jól értem a pico érték az a max ami terhelést bír gondolom.
A kocka táp pedig adja hozzá a kraftot.
Pl 3400G apus rendszerhez milyet érdemes? Aprón van 300-as pico, meg esetleg 200W-os kocka elég lenne?
1 nmve ssd, 1 hdd, 3 ház venti+1 cpu kellene hajtania. -
Archttila
veterán
-
PROTRON
addikt
válasz
Archttila #53843 üzenetére
A cégnél ennek a sima változata van üzemben egy 10600k-n.
Max terheléshez az már kevés, CPU-Z all core stress alatt 3 perc után már elérte a 91 fokot és durván felfűtötte a mellette elhelyezkedő tápegység falát.
Nekünk AutoCAD-hez kellett, ott csak pillanatnyi burstök vannak főként csak 1 magon, egyelőre még nem került fel a monitor mögé a kis méregzsák, mellettem lélegzik az asztalon.
Így hallom amikor pár másodpercre felpörög.Én is gondolkodtam ezen a rezes bandán, de úgy voltam vele ha eléri a 91 fokot, ott már ez a kevéske különbség nem biztos hogy számít.
Majd amikor jönnek jövőre a másiok 3 db i3-2320-as gépnek a cseréje(szintén i3, csak biztonságképp új verzióra), majd akkor berendelünk egyikhez egy erősebb hűtést (közben kiderült hogy a végleges pc ház kialakításba picivel magasabb hűtés is befér), aztán az meg megkapja ezt.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Archttila #53845 üzenetére
személyeskedünk?
csak hogy értve legyen a kolléga mivel szívja a vérem:lspci -tv
-[0000:00]-+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse Root Complex
+-00.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse IOMMU
+-01.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-01.1-[01]----00.0 ADATA Technology Co., Ltd. XPG SX8200 Pro PCIe Gen3x4 M.2 2280 Solid State Drive
+-01.3-[03-29]--+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] 400 Series Chipset USB 3.1 XHCI Controller
| +-00.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] 400 Series Chipset SATA Controller
| \-00.2-[20-29]--+-00.0-[21]----00.0 Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
| +-01.0-[22]----00.0 Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
| +-04.0-[25]--+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Oland [Radeon HD 8570 / R5 430 OEM / R7 240/340 / Radeon 520 OEM]
| | \-00.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Oland/Hainan/Cape Verde/Pitcairn HDMI Audio [Radeon HD 7000 Series]
| +-06.0-[27]--+-00.0 JMicron Technology Corp. JMB363 SATA/IDE Controller
| | \-00.1 JMicron Technology Corp. JMB363 SATA/IDE Controller
| \-07.0-[28-29]----00.0-[29]--+-04.0 VIA Technologies, Inc. VT6306/7/8 [Fire II(M)] IEEE 1394 OHCI Controller
| \-05.0 Adaptec ASC-29320ALP U320
+-02.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-03.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-03.1-[2a]----00.0 Broadcom / LSI SAS1068E PCI-Express Fusion-MPT SAS
+-04.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-05.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-07.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-07.1-[2b]----00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Function
+-08.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse PCIe Dummy Host Bridge
+-08.1-[2c]--+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse Reserved SPP
| +-00.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Starship/Matisse Cryptographic Coprocessor PSPCPP
| \-00.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse USB 3.0 Host Controller
+-08.2-[30]----00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode]
+-08.3-[31]----00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode]
+-14.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller
+-14.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge
+-18.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 0
+-18.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 1
+-18.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 2
+-18.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 3
+-18.4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 4
+-18.5 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 5
+-18.6 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 6
\-18.7 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Matisse Device 24: Function 7
erősen offtopik, ez nagyon nem mITXegy ATX deszkában sem fér el riserek nélkül.
-
Archttila
veterán
válasz
fatpingvin #53844 üzenetére
Főleg a tiédnél
-
Archttila
veterán
válasz
betyarr #53837 üzenetére
Köszi!
Átmenetileg a gyári, de remélem hamarosan megérkezik ez a jóképű rezes[link]
#53839hegegabi80
Én is szemeztem már vele egy ideje, de most úgy döntöttem nem húzom tovább a dolgot, szóval gondolkodás helyett fogtam és megrendeltem.
Egyetlen egy bajom van vele: kikapcsolt állapotban befigyel az a kva coil whinevannak rá praktikák (BIOS-ba Deep Sleep ON) de szerintem inkább csak a tónusa változik, nem tűnik el. Megoldás lehet egy másik (minőségibb) power brick, szal van remény.
#53841fatpingvin (a
-vvv
inkább privátba)
lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Root Complex
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir IOMMU
00:01.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:02.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe GPP Bridge
00:08.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:08.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:08.2 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 51)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 51)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166a
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166b
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166c
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166d
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166e
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166f
00:18.6 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1670
00:18.7 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1671
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 15)
02:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cezanne (rev c8)
02:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1637
02:00.2 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) Platform Security Processor
02:00.3 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
02:00.4 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
02:00.6 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) HD Audio Controller
03:00.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 81)
lscpu
Architecture: x86_64
CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit
Address sizes: 48 bits physical, 48 bits virtual
Byte Order: Little Endian
CPU(s): 16
On-line CPU(s) list: 0-15
Vendor ID: AuthenticAMD
Model name: AMD Ryzen 7 5700G with Radeon Graphics
CPU family: 25
Model: 80
Thread(s) per core: 2
Core(s) per socket: 8
Socket(s): 1
Stepping: 0
Frequency boost: enabled
CPU max MHz: 4672.0698
CPU min MHz: 1400.0000
BogoMIPS: 7588.63
Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht s
yscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb rdtscp lm constant_tsc rep_good nopl nonstop_tsc cpuid extd_apicid a
perfmperf rapl pni pclmulqdq monitor ssse3 fma cx16 sse4_1 sse4_2 movbe popcnt aes xsave avx f16c rdra
nd lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy abm sse4a misalignsse 3dnowprefetch osvw ibs skinit wdt t
ce topoext perfctr_core perfctr_nb bpext perfctr_llc mwaitx cpb cat_l3 cdp_l3 hw_pstate ssbd mba ibrs
ibpb stibp vmmcall fsgsbase bmi1 avx2 smep bmi2 erms invpcid cqm rdt_a rdseed adx smap clflushopt clwb
sha_ni xsaveopt xsavec xgetbv1 xsaves cqm_llc cqm_occup_llc cqm_mbm_total cqm_mbm_local clzero irperf
xsaveerptr rdpru wbnoinvd arat npt lbrv svm_lock nrip_save tsc_scale vmcb_clean flushbyasid decodeass
ists pausefilter pfthreshold avic v_vmsave_vmload vgif v_spec_ctrl umip pku ospke vaes vpclmulqdq rdpi
d overflow_recov succor smca fsrm
Virtualization features:
Virtualization: AMD-V
Caches (sum of all):
L1d: 256 KiB (8 instances)
L1i: 256 KiB (8 instances)
L2: 4 MiB (8 instances)
L3: 16 MiB (1 instance)
NUMA:
NUMA node(s): 1
NUMA node0 CPU(s): 0-15
Vulnerabilities:
Itlb multihit: Not affected
L1tf: Not affected
Mds: Not affected
Meltdown: Not affected
Spec store bypass: Mitigation; Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Spectre v1: Mitigation; usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Spectre v2: Mitigation; Full AMD retpoline, IBPB conditional, IBRS_FW, STIBP always-on, RSB filling
Srbds: Not affected
Tsx async abort: Not affected
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #53836 üzenetére
Jó kis konfigocska lesz, korábban én is agyaltam rajta csak 3400G-vel. Aztán végül más irányt vettem, de méretben nem sokkal nagyobb.
Én se kívánok az évben többet dolgozni, de sajnos még muszáj.
A szerelést se fogom azért kihagyni, gyerkőcök téli szünetében fogok rá időt szakítani. Végre én is összedobom a mini gépecskémet. -
törölt tag
válasz
fatpingvin #53833 üzenetére
neeeem, nagyon lazan kapcsolodik csak. az ssd-k gyorsabban fejlodnek, mint a halokartyak
ez most egy ilyen turmix, osszesen 2x25+2x40+2x100+2x100G kapcsolattaligazibol most a 48magos epyc a nagy dolog alatta. ez lesza fo dolgozos gepem es mar elore orulok neki
max azert lehetne icipicit itx-hez kotheto, mert szemeztem sokaig ezzel az epyc (deep)itx lappal, de ha mar a proci ennyi pcie savot ad, ne kelljen mar egy szlottal beernem plusz esetleg atalakitokkal ket masik
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
fatpingvin #53831 üzenetére
Távol áll ez a valóságtól.
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
fatpingvin #53829 üzenetére
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
fatpingvin #53827 üzenetére
-
Archttila
veterán
En meg ugy latom, hogy ez csak akkor igaz ha a front oldalon talalhato slotban pci-e 4.0-as SSD-t szeretnenk mukodtetni. Ha mindket slotba 3.0-at rakunk, akkor APU-val is rendben lesz.
-
Archttila
veterán
Nem teljesen vilagos, hogy a Gigabyte B550I Aorus pro alaplap tudna teljes sebeseggel hasznalni mindket m.2 slot-ot, (NVMe ssd) hogyha egy Ryzen 5700G tolti be a kozponti egyseg szerepet? Az x16 PCI-e slot-be nem kerul kartya, szoval csak APU es a ket pci-e 3.0 ssd osztozkodna.
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
Bár már pár hónapja kész, most volt időm lefotózni, hátha kíváncsiak vagytok rá.
A cél számomra a minél kevesebb kompromisszum a teljesítményben, a lehető legkisebb helyen, viszonylag csendesen. Nagyjából sikerült szerintem.spec: Jonsbo A4,
Ryzen 5800x,
Aorus B550I AORUS PRO AX,
Crucial 16gb 3600 mhz cl16 ram,
Samsung 980 pro 4gen 500 gb,
Fractal Design - ION SFX-L Gold - 650W,
Thermaltake Toughliquid 240,
Thermaltake Toughfan 12,
XFX r9 380x 4gb.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #53814 üzenetére
Eleve 2 van a vgan, kettő a toronyhütőn, és 2 fentről fújja be a friss levegőt. Ja, meg világít, bevallom férfiasan ez volt a fő szempont.
Van azért hangja, bár amikor dolgozok 1000 rpm alatt megy a 4 venti, a vga passzív ilyenkor, ha meg játszok kit érdekel a hang,.rajtam füles van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mpierre #53807 üzenetére
Majd rakok bele egy wd greent, az majd elnyomja mindennek a hangját is.
Egyébként olyan nagy változás nem lesz, a cpu ventijei mennek, ami most felül van megy a radira, egy meg megy a gép seggébe. Szóval most van benne 6 venti, helyette lesz 3. De első körben nem hiszem, hogy a vgat is levizezném....
-
PROTRON
addikt
-
perecKING
senior tag
válasz
flashpointer #53808 üzenetére
Ha mar beszall valaki a vizbe akkor olyan hardvert kell venni hogy ne legyen olyan nagy vagy ne is legyen.
En ezert nem vettem silvesrtone sfx-l 1000w tapot mert azt irtak ciripel mint a .....
Ugyan ez okokbol(is) vettem ezt a kartyat mert ennek szinte nem lehet hallaninolyan rajta a blokk. Aminigy van az minimalis. Qnno a gtx 980-an nak nagyobb volt legen -
flashpointer
őstag
aha tok jo legalabb megidegesitobb a coil whine.
-
perecKING
senior tag
válasz
AxBattler #53784 üzenetére
Kis mosolyt csaltal az arcomra igen csak aterezted.
Tobb oram van az abrandozasban meg meregetesben bongeszesben mit be mernem vallani
rengeteg. Az elozo viz utan atepiteni tartott 2 napig munka utan 5-tol hajnal 3-4 ig.
Mondjuk ebben nagy szerepe volt csoveknek vagyis hogy nem igazan fertek el valamint a pmma csovet most hasznaltam eloszor. + 2 nap hajnal 3kor nem idult a gep csak vilagitottaztan rajottem hogy egy kabel nyomja az alaplap aljan a safeboot gombot
Es hasonlo dolgok. Ja es elvileg ebbe az alaplaba nem fernek bele az vizes kartyak a backplate miatt stb stb stb
De nagy rgb- rajongo mivoltom ellenere ez jobban nez ki anelkulIspy
Majd meg alakitok rajta aztan behanyom az ilyen a gepem topikba is
A vizhez sok turelmet
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest