- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
válasz
Goose-T #43796 üzenetére
Az enyém nem zörög, igaz nem sok mozgó alkatrész van a konfigban, hdd nincs, a vga-n lévő ventilátor nem rezgeti be, meg a Raijintek hűtőn lévő slim venti se kelt rezonanciát. Mondjuk az gumi bakokkal van rögzítve a bordákra..
2 éve raktam össze a gépet (Asus H110i, i5-6500, 16Gb ram, Gigabyte 1060 vga, Samsung 500Gb SSD), és hibátlan a mai napig, de az ssd kapcsán megindult a hangya a fejemben, hogy m2 csatolós még gyorsabb ssd kéne, de az alaplapon nincs csati. Érdemes lenne csak a lapot cserélnem vajon? Aprón nézegetem, de nem találok olyan lapot, amin lenne.
-
-
mpierre
veterán
válasz
Goose-T #43327 üzenetére
Yep. Én azért nem váltottam a t60 sfx-ről kolinkre, mert az axp 100 muszkli nem fér el benne 5 mm híján. Pedig pofás kis ház... Ha maradok levegőn.
Most ép a Lian-li pc q38 az, ami tetszik. De ott az előlapot, meg a táp függesztését kéne átalakítani, hogy beférjen még egy 240-es radi. Ez az vizezés miatt lenne jó választás. De aztán lehet, hogy marad a rétegelt lemez és corsair 800d-ből faragott itx kuckó vízzel hűtve. Vagy levegővel... Olyan határozott vagyok, na.
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #42739 üzenetére
Kis adalék, az IX gyári paneltápja nagyon jónak tűnik, 1A-rel marad csak el a pico 160XT-től. Szerintem megéri azzal venni plussz kb 10e forintért (ha nincs korábbról más, mint nekem), és azzal hasonló kompatibilitási probléma sem valószínű, mint amibe én belefutottam. Csak a kábeleknek kell elférniük.
-
mpierre
veterán
válasz
Goose-T #41560 üzenetére
Szorgos kicsi kezek által - "The chassis is hand constructed from wood" - készített egyedi darab mindegyik... Vagy sikerül, vagy nem a pontos illesztés.
Ahogy elnézem, mdf, de van benne rétegelt lemez is. Ráadásul az mdf-t elég tré módon fújták le, mert a belsejében csak egy réteg van. (Átlátszik az mdf felülete...) Meg sima mágneses rugós ajtó zár van rajta, mint otthon a bárszekrényen.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #41491 üzenetére
ejha. jo otlet, koszi. utananezek.
kerdes lehet a sebessege is (villog-e eleg furgen ha akarom), illetve h a peldaban szereplo 6V helyett elmegy-e 5V-rol, azt megiscsak konnyebb talalni egy pc-ben.
ha elmegy 5V-rol az azert is jo, mert legalabb nem fog vakitani. viszont akkor valahogy vezerlest kell neki csinalni a hdd LED tuskeirol.a szivoszalat is fenyteritonek hasznalom, arra lenne jo a betervezett viztiszta mugyanta-szeruseg is. ha ugy ontom, hogy tele legyen egesz apro buborekokkal, akkor meg jol is nezhet ki.
neztem mar az elektrolumineszcens dolgokat is, mert nagyon jol formalhatoak, de iszonyu a zaj, amit csinal a meghajtasukhoz szukseges aramkor
~ 1-15kHz kell nekik, es nem tudom h neki akarok-e allni egy ilyen aramkor lecsendesitesenek zajszigetelessel (hore lagyulo ragasztoval vagy akar epoxival) es h egyaltalan le tudom-e teljesen halkitani.
mod:
az egesz azert erdekes, mert alapbol nem szeretem a vilagitast a hazakban, de ha ezt sikerulne izlesesen megoldani, azzal azert elegedett lennek. -
válasz
Goose-T #41409 üzenetére
Végül is volt már szó róla egy párszor...
Elvileg mindkét modell ugyanarra a bélre épül, csak a Zalman-hoz adnak átalakítót, viszont nincs rajta 6pin PCIE csati, szóval felejtős.(#41410) hegegabi80
Ezt a netshop-ot néztem már korábban, kb. letarolja a HA-t, PH-soknak további kedvezményt ajánl... hát nem tudom, picit gyanús társaság, ami egy tápnál eléggé meh kategória.
És most náluk is csak a 450W-os kapható... -
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #41338 üzenetére
Meg kell nézni, hogy az alja ugyanolyan-e, mint pl a Ninjáé. Ha igen, akkor utóbbi AMD-s rögzítésével fel tudod rakni, ugyanis az az eredeti füles kerethez van, nem az alaplapi furatokhoz. Ja, meg persze módot kell találni rá, hogy a lapos, terjedelmes borda alatt elférjenek a fülek, és hozzájuk férj, míg beakasztod
Szerk.: Megnéztem, a Ninjáé tuti nem jó, mert annak a 4 sarkán van a 4 lyuk, a Big Shurikennek meg a két szemben levő oldalon 2-2. Azért nem árt körülnézni, hátha van olyan, ami jó rá, és beakasztós verzió.
-
-
törölt tag
válasz
Goose-T #40394 üzenetére
Igazad van.
Kérdés számomra, hogy ezen a bakplate-en kondenzátorok nélkül meg lesz-e békében 2db SAS SSD.
És a frontlapi USB mennyire szabványos kivitel, lehet-e upgradelni a verzióját.(#40396) Seep: 4 lemezes NAS már van, ez egy future-proof WS lenne, aminek 5 évet ki kellene húznia teljes újratervezés nélkül.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #39838 üzenetére
Szívás van két ágon is: tegnap beleraktam az A10-7850K-s gépet az FI-01B-be, de abba csak 20mm vastag ventilátor fér, amit viszont eddig használtam (Yate Loon D12SM-12C), az nem PWM-es. Az ASRock FM2A85X-ITX tudta szabályozni annak is a sebességét, de a Giga F2A88XN-WiFi nem, így most teljes fordulaton pörög, ami nem annyira csendes. Az egyetlen típus, ami még megfelelne, és PWM-es, az a DeepCool GS120, de július vége óta nem lehet sehol kapni. Most mondjuk megrendeltem valami XPlaza nevű cégtől, ahol véletlenül úgy jelezték, hogy raktáron van, de valószínűleg csak tévesen. Még a MobilX-nél is jelezték, hogy van belőle, ha ez nem jön be, akkor azt is megpróbálom.
A másik szopóág az az, hogy nem tudok Windows-t telepíteni jelen állapotban a gépre, mert a Giga alaplapon csak HDMI és DVI-D kimenet van, és a tévé meg nem támogatja azokat a felbontásokat, amiket használ a BIOS és a telepítő. Az ASRockon volt VGA kimenet, azzal egyszerű volt a dolgom. Majd odacuccolom a monitor mellé a gépet, csak kicsit kényelmetlen lesz így.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #39742 üzenetére
Be lehet azt játszani némi előre hajlítással és egy kábelek közé dugott lapos fejű csavarhúzóval.
Kifele, már lehet hogy ki kell venni a hátsó ventit.Sukár a hűtő és a memória
Más: Úgy látszik hosszú évek után lesz végre normális ATX házam :OrigenAE
S21T HTPCNem kell megijedni ITX lesz ez is, de kell a hely a sok AC-DC-nek, meg a meleg levegőnek felszállni.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #39644 üzenetére
Azért írtam az OC-t mert a userek 90% ezzel kezdi és vagy az OC megy rendesen vagy a memória.
Ez azért is valószínű, mármint hogy jobb hatásfokú a vmr-je, mert sokkal magasabb frekvencián üzemel, ezt támasztja alá a kisebb induktivitás, és a terhelés felőli nagyobb értékű kapacitások hiánya.
Kíváncsi vagyok hogy feszültség-stabilitásra mit mutat majd, a biostar-on mint a szikla.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #39638 üzenetére
Remélem tetszeni fog.
Ne a CPU-OC legyen a legelső első prioritásban és 1.0.0.6 után garantáltan nem fog meglepetés érni.A CPU hőmérséklete egyáltalán nem lesz magas 50-60C°, de a VRM miatt érdemes egy picit az indokoltnál feljebb állítani a CPU hűtő ventilátorát.
látatlanba 800RPM alá nem engedném ha intenzívebben terheled.
Nálam 50-60C° között 1000-1200 között szabályoz, így bios-ba belépve ~3 óra alatt 56C°-ra áll be 1120Rpm-el 25C°-os szobában.
800RPM-el csak 58C°-os a CPU, de fogásra kifejezetten kellemetlen a VRM borda néhány perc elteltével, 1100-al még éppen viselhető ~3 óra után.Próbáltam huzamosabb terhelést OS alatt, 100%-ra állított min. cpu kiterheléssel az energiagazdálkodásban... a (7x3700-1x4100Mhz) CPU 4-5C°-al magasabb, de a VRM kb.: ugyan ennyivel hidegebb volt mint BIOS alatt.
Nekem nem tűnik így hangosnak, de lehet hogy lecserélem a gyári ventit noctuára, mi alacsonyabb fordulaton is több levegőt szállít.
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #39561 üzenetére
"Melyik SFX táphoz adnak ATX átalakítót?"
Amiket így hirtelen találtam:
- Enermax Revolution SFX 550W
- Enermax Revolution SFX 650W
- Silverstone ST30SF
- Silverstone ST45SF
- Silverstone ST45SF-G
- Silverstone SX500-LG (SFX-L)
- Silverstone SX600-G
- Zalman ZM350-FX
- Zalman ZM450-FXCorsair-hez külön lehet venni:
SFX to ATX PSU Adapter Bracket (CP-8920133) -
válasz
Goose-T #39547 üzenetére
Define Nano S az a ház, amit biztosan nem vennék... a Define Mini C csak kb. 5cm-rel magasabb nála, és mATX lap is elfér benne, a táp rejtve marad, több a meghajtóhely, stb.
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #39547 üzenetére
Define Nano S-ben a táp közvetlen a dVGA mellett van, ami lefojtja a videokártya szellőzését. SFX(-L) táppal és/vagy olyan kártyával javíthatsz a helyzeten, aminek a ventilátora nem a táp takarásába esik.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #39098 üzenetére
Megjöttek a Neweggre az ASRock AM4-es alaplapjai, és nem is lettek olyan nagyon drágák.
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #39167 üzenetére
CPU-hűtőnek a korábban említett Scythe Mugen 5 és Thermalright Macho 120 SBM is jónak tűnik. Tulajdonképp olyan nagyon sok megkötés nincs. Az ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac-n a DDR4 foglalatok egy picit még távolabb is vannak, mint a Biostar Racing X370GTN-en. Szimmetrikus toronyhűtőből ne legyen szélesebb 140mm-nél és magasabb 160mm-nél. Ha találsz valami szimpatikusabb darabot, szólj és megnézzük.
(#39169) sati: Nem mérik olcsón őket, annyi bizonyos.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #39124 üzenetére
Fejben már kezd összeállni a gépem:
CPU: Ryzen 5 1600
Alaplap: ASRock AB350 Gaming-ITX/ac
VGA: RX550
RAM: 2x8GB DDR4 3200 (G.Skill Trident Z, Ryzen topikban ez vált be leginkább)Aztán lehet, hogy bedurvítok, ha több lesz a keret:
Ház: Fractal Design Define Nano S
Táp: Be Quiet 500W
VGA: RX560A procihűtőt még nem tudom, milyen legyen. Milyet ajánlanátok arra az esetre, ha maradna a Metis, valamint arra, ha átköltöznék egy Nano S-be? Valamint VGA-ból milyen márka az ajánlott? Legutóbbi VGA, amit vásároltam magamnak, az egy Inno3D GeForce 6800GT volt.
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #39124 üzenetére
Nem kártyahelyre, hanem a ház hátoldalán 2 kis furat a csavaroknak, 2 nagy furat a csatlakozóknak.
Vagy bizonyos házaknál fúrni sem kell feltétlenül. -
HookR
addikt
válasz
Goose-T #39120 üzenetére
Éppenséggel 2 pin-es SPDIF header van a Gigabyte-on. Az nem jó valami ilyesmivel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túraautó topik
- Hardcore café
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged