- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- eBay segítség kezdőknek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
imibogyo #61167 üzenetére
Van az a batárnagy passzív Noctua, az csak megforgatható, nem?
Szerk.: Ez: NH-P1.
Ami a tervet illeti, egy dolgot nem értek, egy néma gépbe vinyót rakni..? -
válasz
imibogyo #60114 üzenetére
Köszi, nagyon is témába vág!
Nagyon ott van a OneX console case, és a Series X házak (1,2), de a kedvenc eddig ez az ablakos cube ház. -
Zamma
őstag
válasz
imibogyo #57605 üzenetére
Hoppá!
Ez a poszt elkerülte a figyelmemet... nem is értem!Mea culpa!
A 2. lépnél ha esetleg egy keverőlapátos hajdú mosógépen lett volna lelőve - vagy 2 hajdún, keresztbe egy fa dagasztóteknőn, meg egy fehér-piros kockás abroszon - még autentikusabb lett volna az összkép.
Na, de lássuk be, ez sem gyenge!
Mindenesetre nagy gratu! Eszméletlen! -
-
dugo_
veterán
válasz
imibogyo #55742 üzenetére
Dettó.
'19-ben akartam az eddigi G4560-RX580 kombót GT1030-cal lebutítva befogni HTPC-nek és céges áfa-mentes bulival új gépet építeni magamnak. A kártyacsere megtörtént (35k-ért eladva az RX580-at, 3 hónappal az VGA árrobbanás előtt...
), a céges okosságot pedig beszántotta az új COO, így két szék közé esve azóta is a lassan 6 éves 7. gen Pentiumon kuporgok.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
imibogyo #54446 üzenetére
Az első a jó megoldás elhihetitek nekem.
Ez a Powerlink valami batár nagy.
A tápomon ilyen a kábel és ez teljesen derékszögön túl megfeszívte is pont annyira szélesítette meg a kártyát, hogy lenyomta szép lassan az üveget az oldallapról.
Ez még rosszabb lenne, ert feszül a kábel, a gyári tápkábelnél is rosszabb.
Az általam ajánlott toldó sem mindegy milyen, mert ez például nem csúszik bele a helyére, hanem ellenkező irányba kinyúlik.
Ennél viszont látszik, hogy tényleg csak pár mm-el szélesít, szűk házba csak ilyennel megoldható és esztétikus marad az összkép.AxBattler
Milyen házról és kártyáról van szó egyébként?Talán ez a legfontosabb és hogy pontosan lemérd mekkora fér el.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #53089 üzenetére
Az MW annyival jobb is, mint amennyivel drágább.
Alkatrészek, forrasztások/padok minősége, hatásfok, stb.Amúgy a zárt kivitelek nagyon érzékenyek arra, hogy névleges terhelés felé közeledve, milyen magas környezeti hőmérséklet uralkodik, illetve sikerült-e olyan felülethez hozzá csavarozni, ami elviszi róla a hőt.
Ezért gyakrabban hullanak el kondenzátor túl melegedésétől plusz valamilyen másodlagos jelenségtől, amit a túlmelegedés és a normál terhelés kombinációja okozott, (szakadás, átütés), mint a konvencionális hűtéssel rendelkező társaik. -
Rick4
félisten
válasz
imibogyo #53026 üzenetére
A kapcsolt vállalkozásoknál (azonos, vagy részben átfedés a tulajdonosi vagy döntési jogkörrel rendelkező, ott vezető pozícióban dolgozó személyek között) nincs olyan lehetőség, hogy te az egyik cégeddel megcsinálod, majd azt féláron adod a másiknak, így befolyásolod a dolgokat, játszol a társasági adóalappal, mert elővesznek... Piaci áron kell tolni, tehát nem lehet beszer ár, nettó bekerülési költség, és minden egyéb alatt adni- venni a cuccokat az asszony cégének, mert faroklevágás lesz.
Illetve lehet, de nem jó ilyenbe bonyolódni...
Na de mindegy is, nem is az árazásra, hanem a várható sebességre, az ismert munkára, és a másik cégénél a feladatra vonatkozó prioritásra vonatkozott volna, tulajdonképp ezen felül semmi jelentősége sincs.
-
zsirfecske
addikt
válasz
imibogyo #52951 üzenetére
csak azért trollkodtam be megint a deskmini-t, mert amerre az igények kanyarodtak (végül nem kell dgpu bővíthetőség sem), úgy láttam hogy a h470 mindenben megfelel. i9-11900-et nem tennék bele, de amiről szó volt (nem tuningolt i5) azt simán. persze a ram sodimm és a type-c elöl csak 3.2 gen1
-
vtomi2
őstag
válasz
imibogyo #52050 üzenetére
Elölről hátulra szavazok(vagy fordítva), hogy ne legyen a venti előtt semmi, és fújja a bordákat, ne szívja.
Ventiket meg olyat kell választani, ami minimális feszen is halk, F12 halk, P14-nek coilwhine-os hangja van 40% alatt, de 40%-on meg elkezd hallatszódni, szóval nem szeretem
-
vtomi2
őstag
válasz
imibogyo #52032 üzenetére
Ha passzívan is megy, akkor oké, de így otthagysz 10-20%-ot a padló miatt + porszívó effektus is erősebb. Én is a befele fújó ventiket preferálom.
Nekem metisben (vga nélkül passzív 212-vel) 60-66 fokon volt full terhelésen egy i3 4330(3,5ghz minimális fesz). Viszont nem kapcsolt be cpu fan nélkül, úgyhogy betettem egy F12-t hátulra 250-300 rpm-en, és így nem megy 50 fok fölé. Falu szelén lakunk, és még így se hallani este se. Régen én is passzív gépet akartam, de az a 300 rpm nagyon sokat tesz, és nem kell óriási borda.
-
Chaser
legenda
válasz
imibogyo #52038 üzenetére
persze vanak dilik, nekem is van ( :
de hotspotokat is számold bele, érdemes +10 fokkal még kalkulálni legalább
megtapasztaltam milyen az xsx gyakorlatban
felül 140-es venti, egyik oldalán perforáció, felül tolja ki a levegőt - a perforáción szívja be -
tényleg mint a légtisztítóm ( : hangjának tónusa is pont az
na ez biztos működik, iszonyat kis térgogatban is ha jó a hűtés, ezen jó
némának már ezt sem mondanám viszont - de halk, a kis series s-hez képest nekem már hangos ( : -, ott más az elv de hasonló, viszont sokkal több a perforáció, kisebb a "huzat", a hűtendő teljesítmény is kisebb persze -
törölt tag
válasz
imibogyo #52026 üzenetére
A Te szabad időd hatékony felhasználása jegyében, ott kezdeném el a fejlesztést, hogy beszerezném a kiszemelt ventilátort.
Ebbe a pozícióba forgatva járatnám 3 hónapot egyhuzamban.
Mert ha véletlen nem találsz olyan 180mm-es ventilátort, ami ezt hosszú távon szereti, akkor 140 vagy 120-as ventilátor köré kell áttervezni-építeni a szerkezetet, ami még rákényszeríthet a jobb helykihasználásra.Másik esetleges probléma az, hogy a riser (ami nincs a képeken ábrázolva) kitakar a ventilátor keresztmetszetéből. Várhatóan a fölötte lévő Nvme-SSD/Cpu környéke/VRM részt árnyékolja le légáram szempontjából.
Ez lehet még fokozni, ha kisebb ventilátort kényszerülsz használni, aminek az aktív felülete arányaiban kisebb, nem tudod a motor miatti holt részére pozícionálni a riser negatív hatását.
Olyan riser-t lenne célszerű használni, ami több keskenyebb vezeték csoportból áll össze, és elég hosszú hozzá, hogy a páros/páratlan csoportokat az alaplap-tálca és a dVGA irányába szét tudod választani, amitől megint "légáteresztővé" válik a riser.Aztán ez csak ilyen beleokoskodás a Te dolgodba.
-
Chaser
legenda
válasz
imibogyo #52032 üzenetére
és a kihívás? az benne a legszebb ( : - nekem biztos :d -
azt amit elmondtál kb belevágod egy jonsbo c2-be, még abban is vidáman elvan némán és nem fő meg
pl 3100-at a gyári kis hűtője is némán megoldaná nagyobb terhelésnél is, ha nem berregne a motorja - de mivel berreg, az lp-t használtam azon is, ami legalább szépen hűti a vrm-et is és ssd-t -
ami nekiugorhatna kapható apu-knak, amik legalább tudják egy 1650 szintjét, na akkor lehetne nagyon pici gépeket építeni amikkel már játszogatni is lehet
mostaniak már elég jók, de a kapható az elég erős kifejezés rájuk, és olyan gtx 1050 szintjén mozognak - nagyon durva ram kell melléjük amiven közelebb vannak a ti-hez mint asimához, de még azokkal sem ti szint - -
válasz
imibogyo #52015 üzenetére
Nem önmagában a térfogat, hanem az a gond, hogy a tápegységek milyen alakúak.
Nem tudod úgy betenni, hogy csak a saját méretével növelje a házat, vagy ne korlátozza jelentősen a hűtési lehetőségeket.
Ha a proci fölé teszed lownprofile vagy vízhűtő kell
Ha a proci elé teszed (az odd bay helyére) akkor nem tudsz előlről friss levegőt fújni a procira airflow elrendezésben.
Ha alulra teszed ahogy az alsótápos házak akkor a vga nem tud alulról frisset szívni és a táp előtt marad a házban egy nagy gödör, ahova a vinyókat szokták tenni.
Ha felülre rakod a tápot ahogy régen akkor ugyan ez, csak a táp meleg levegőt szív
Akkor lehetne könnyen elhelyezni ha lapos lenne, és az egyik élén szívná a levegőt, mehetne az alaplap alá pl -
válasz
imibogyo #52007 üzenetére
LED tápok szerintem áramgenerátoros kimenetűek, nem feszültségre szabályoznak, de lehet van ilyen és olyan is.
Az egész egy reformra szorul. Külön lehetne választani az egészet. A procin és a vga-n kívül minden más elhanyagolható, legyen 20-30Watt.
A 12V-ról más szükséges feszültségeket létrehozó tápot az alaplapra kellene áthelyezni.
Az I/O shielden lenne egy 12V-os laptoptáp csati, a processzorhoz méretezett teljesítményű tápot kapna (plusz ugye a 20-30Watt a ramnak, délihídnak, ssd-nek)
A másik nagy fogyasztó a VGA, ott is lehetne hátul az I/O shielden egy laptop jellegű tápcsati a mostani helyett, sőt akár adhatnának a vga-hoz a saját tápját ami hozzá van méretezve. -
törölt tag
válasz
imibogyo #52007 üzenetére
(majd valaki villanyszaki kijavít, ha hülyeséget írok, de szerintem valamilyen szinten csak van rajtuk stabilizálás, legalábbis egy random adatlapon ezt látom)
Az az az 5% lesz, amit az ATX szabvány megkövetel, de maga a szabályzás 12V->12V nem megvalósítható kevés alkatrészből, jó hatásfokkal, ezért rendszerint köztük csak egy kapcsoló (nagyon alacsony ellenállást biztostól fet) van. Ezért valószínűbbnek tartom hogy az az 5% "tűrés" az AC-DC kimenetére (12V bemenetre) is vonatkozik, vagy arra vonatkozik mint az iránt támasztottkövetelmény, csak nem ezt írták oda a "kicsi-szorgos-kezek".
-
PROTRON
addikt
válasz
imibogyo #51999 üzenetére
Köszi a tippet, pont ilyen panel+AC/DC együttest keresek kb 10k hufért(ugye használt piacon nincs 3 év gar), hogy biztosan ne legyen gond, pl ez tuti nem melegedne túl. .D
De ránéztem a gyártóra azért vannak durva cuccaik 12V-ra: 300W [link], meg 500W-os panelek(ajánlott a dupla ACDC).Köszi, ha kapnék legalább egy minőségi 60W-osat, kipróbálnám vele, bár félek hogy jobb lesz egy 120-160W-os, nehogy 1-1 hirtelen rush túltolja.
-
Qkackca
őstag
válasz
imibogyo #51990 üzenetére
Semmit nem írtam a használatról, tényleg csak a hőcső iránya lett volna érdekes.
(Nekem egy 77w tdp-s xeon 1240 van alatta, gyári beállításokkal)
Ha nem termodinamikai oka van amiért nem javasolta cirka 8-10 éve a gyártó azt az elhelyezést, akkor szerintetek miért tette? Amikor a hőcső kanyarja felfelé van, állított alaplap esetén?
Bár azért egy olyan max 20% eltérés az már pont elég hogy jó megoldásból, átlagos/nemjó legyen. -
-
PROTRON
addikt
válasz
imibogyo #51986 üzenetére
Szerintem elbeszéltek egymás mellett.
Az én 10940x procim vígan el van normál körülmények között max 74 fokos hőmérsékleten(cinebench teszt), egy Prolimatech Megahalems hűtővel, amikor stressz teszt alatt 220W tdp-t vel bírkózik, pedig az adatlapja szerint 200 a plafon.
De ha ráadom az FPU stressz tesztet, azonnal 100 fok fölé megy, mivel átlépi a 220-at és jön a dyrout...már nem segít hogy feltekerem 1200-ról 1700-ra a ventilátorok fordulatszámát, mert maga az adott hőcsöves kialakítás, adott elrendezésben, adott hosszon, adott alu lemezekkel ennyit bír. Ez csak 1 torony, a hőcsövek egymás mögött, egyvonalban helyezkednek el(a légáramlás irányát tekintve), nem úgy mint a D15 vagy Dark rock pro 4 esetében.Na most attól még mert működött nektek az adott dolog a hivatalos specifikáción kívüli elrendezésben, nem zárja ki azt hogy egész egyszerűen azért működött, mert messze voltatok az adott hűtőegység maximális hőkapacitásától. De még a biztonsági tényezővel csökkentett adatlap szerintitől is.
Tehát arra gondolok, hogy hőcsöves hűtésnél ha valamit 200W-ra írnak, de te csak 100W-al terheled, akkor az még simán működni fog akárhogyan helyezed el...de ha oda teszel 190W hőterhelést, akkor már a suboptimális pozícionálás miatt nem biztos hogy fogja tudni tartani, holott ha optimálisan helyeznéd el akkor menne, hisz 200w alatt vagy.Továbbá erre még rárakódik az hogy valamire a specifikációban 200W-ot írnak még nem jelenti azt hogy nincs benne a technológiában tartalék, hiszen MINDENT kötelező biztonsági tényezővel számolni.
Az én esetemben is 220-al még gond nélkül megbírkozik a hűtőm, holott hivatalosan 200 a plafon, de jelenleg vízszintesen van az alaplap, tehát az adott technológiát tekintve optimális elrendezésben, a biztonsági tényező határaival számolva még 8 év után is használható a cucc. -
válasz
imibogyo #51576 üzenetére
Köszi, jó kis szerkentyű, csak 2 gondom van vele:
- nem szeretnék a hátlaphoz nyúlkálni, amikor a TV alatt lesz elsüllyesztve a TV szekrényben;
- az 1db PCIE slot egy GT1030-at fog kiszolgálni, amellett nem férne bele.#51577 Duracellmumus
Igazából azért lenne fontos ez a kapcsolgathatóság, mert a 4 fiók közül 2-be 2db tükrözött HDD-t raknék a fontosabb adatoknak, és ezeket csak havonta néhányszor pörgetném fel archiválásra. Hot swap-elést nem tervezek, csak kikapcsolt állapotban csereberélgetném a meghajtókat, azt is évente néhányszor.
Ezek mellett pedig menne még 1-2 meghajtó egyéb célra + M.2 rendszer SSD.A linkelt Inter-tech háznak azért örültem meg, mert
- normális áron/garival elérhető;
- funkcionálisan és esztétikailag is megfelelne;
- épp' csak nem kapcsolgatható az előlapon.Meggyőzhető vagyok, ha ismersz hasonló modellt...
-
törölt tag
válasz
imibogyo #51190 üzenetére
perforalt oldallemezrol van szo, nem tudom mennyire kell hozza speci szerszam vagy lefogatas h ne tepazza meg. illetve kellhet-e jatszani a vonalvezetessel, hogy lehetoleg ne essen olyan helyre ahol nagyon elvekonyitana az anyagot.
minnya indulok -
Rick4
félisten
válasz
imibogyo #51117 üzenetére
Frankón belenyúltunk a ledszalag tápegységekbe.
Amúgy valójában utána kellene néznie egy hozzáértőnek, mennyi eltérés van egy ilyen, meg egy pc-s 12V-os adapter között, van-e félnivaló, mert ebből kimaradt valami fontos védelmi áramkör, ami viheti az egész gépet..... -
Chaser
legenda
válasz
imibogyo #51006 üzenetére
nem követem mi mennyibe kerül ilyen szinten, de valahogy sejtettem nem olcsó a lézer/víz
teknika' szerencsére némileg fejlődik, a házikódban levő ac-dc ma már elég lenne a 3100-amhoz 4g-n és a gt1030-hoz
az a 400-as tápocska tetszetős, de valahogy továbbra sincs ezekben túl nagy bizodalmam, ac-dc meg úgyis eszi a térfogatot
ha rászánom magam ma elhozom az sfx corsairt, abban azért egy csöppet jobban megbízom ( :szerk:
találtam egy lp hűtőt ami úgy látom itx lapokra is simán jó, és mindegy milyen magas ramok vannak mellette
természetesen kedvenc boltomból most elfogyott ( :
SCYTHE Big Shuriken 3
gyárilag 12,5-es venti van rajta, én cserélném 25-ösre, mivel csavaros a rögzítés így könnyen megoldható
ahogy láttam vrm sem god neki ha magas
a bq lp nagyon jó - tegnap megfüleltem a gyri ventijét is, az is jó, az előzőnek volt hangja -, de itx lapon amd-nél legalábbis bukta a magas ram -
PROTRON
addikt
válasz
imibogyo #50999 üzenetére
Nagyon tettszik az alkotásod, gratula hozzá.
Most, a fenti kötekedés miatt találtam rá FanlessGuy videóira, mindenféle méretben és teljesítmény célokkal megjelölve készített házikókat. Persze gondolom hogy a topic lakók csendességmániás fele már évekkel korábban kivesézte, hisz eléggé alapműnek tűnnek a módszerei a témában.
Ez épp offtopic de a maximális videó teljesítmény felé haladva elég szépet alkotott: [link]
Pedig ebben a projektjében csak "tömböket" használt, nem heatpipeokat vagy vapor chambereket.
Aztán van kövi projektje is, csak az már nem fa burkolatos, ott már 2,5mm!!! vastagságú flat!!! heat pipeokat használ. Rákerestem és tényleg van már ilyen cucc is, szóval a compulab Airtop 3 tényleg nem "magic" és ott is a "szendvics féle" kialakítás miatt 30 cmnél messzebbről nem hallani a CW-t full terhelés quadro rtx 4000-el.Azt a fóliát nehogy leszedd amíg nem raksz oda M.2 SSD-t.
Az alatt kétoldalú öntapadó hőátadó szivacs van angolul "gap pad" és az fogja majd egy M.2 SSD hőjét átadni. De a lényeg hogy ha leszeded a fóliát, akkor az öntapadó ragacs el fog koszolódni. -
-
A.Winston
tag
válasz
imibogyo #48156 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy engem anno itt leoltottak, hogy a komolyabb brickek által nyújtott teljesítmény nem annyira egészséges 12V (stb) mellett jack dugóknak. Részben emiatt, de keresgélés közbe találtam, hogy egész komoly közönsége belső acdc tápoknak is. Ott kimenetet lehet direktben kötni eps/pcie csatira (ha 12V-os épp) és úgy a legegyszerűbb atx pico is elég lehet.
-
válasz
imibogyo #48144 üzenetére
Most ezt nézegettem: Silverstone SST-FX350-G + Noctua A4X10 FLX
Mondjuk ez a mutatvány alsó hangon 30k HUF + egy elszállt gari; FSP flex táppal költséghatékonyabb lehet.Aztán mindig ugyanott lyukadok ki: térfogatra ezek a megoldások nem kisebbek, mint egy normális SFX táp, akkor meg minek szenvedni?
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo #47038 üzenetére
"Sajnos most nem találtam gyorsban a szabványban a memória slotok magasságát, ahhoz könnyebb lenne viszonyítani."
Van Foxconn DDR4 foglalat 3D modellem, ami az alaplap nyákjától ~21 mm magas. Ám a képen látható változat feje picit eltér tőle, szerintem ~1 mm-rel alacsonyabb."ezen kép alapján"
Ennél jobb szögben készült képet sajnos én sem találtam. Még ilyen szögből nézve is előfordulhat 1-2mm pontatlanságot eredményező perspektivikus torzítás. Én olyan ~25-26 mm körülre saccolnám.
"I/O panel házba "besüllyedő" része ~44,7 mm"
Ha jól értem, itt az I/O nyílásra gondolsz. Az szabvány szerint 6,25 x 1,75 in, azaz 158,75 x 44,45 mm. A nyílás távolabbi széle az alaplap nyákjának tetejétől ~40,5 mm. -
törölt tag
válasz
imibogyo #45863 üzenetére
hehe, ismeros problemak
baratom evek ota epitgeti a cnc-jet 8020-bol es most kezd mar olyan allapotban lenni h teljes tartomanyban pontos, elbir aluminiummal es nem remeg be anyagtol es fordulattol fuggoen
jo jatek lehet a 3d nyomtatas is. bele szoktam neha kukkantani az itteni topikba, illetve a sff.net-en is mar egesz jofej hazakat keszitenek ugy. nem beszelve a konzolokrol, venti-szukitokrol, custom hatlapokrol.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #45858 üzenetére
ertem, koszonom. en marogep hijan sokkal kevesebb forgacsolassal jaro megoldasokon gondolkodom, max a pcie kabel helyet vagnam ki, ha nagyon csuf lenne korbevezetve. talan hutes szemponthabol is hatranyos kicsit (es pl alaplap aljan elhelyezkedo ssd/memoria eseten a szerelhetoseg is rosszabb), de alaplapi tavtartokat, tap 'labait' es az esetleges meghajto tavtartoit is raapplikalnam a lemezre. mittomen hegesztes, ragasztas, csavarozas furatokba, ilyesmi.
drukkolok h neked azert egyszercsak osszejojjon a szerszamszerk: sot, ha mar ekkora darab lemezrol beszelunk, lehet hozzajarulhatna a huteshez is, cpu v vga hocsovekkel kivezetve ra es esetleg a szabad feluletek kiegeszitve tuskekkel v bordakkal... bar akkor a letisztult kinezet azert menne a levesbe
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #45858 üzenetére
Nem is kell sorozatban gondolkodni. Úgy is csak pár emberkének kellene csak innen fórumból.
Sőt megelőlegezzük a hajlított nyitott házikót és akkor lesz egy kis pénzmag befejezni a marógépet. Na mit szólsz hozzá?
Egyébként én azon gondolkoztam, hogy veszek L alakú alú profilt, és abból csinálok keretet, szegecselve, majd ahová kell menne rá telibe az alu lap. Így nem kell hozzá marógép. Egy bökkenő van, az pedig az időhiány. Most nálunk is folytatódik a felújítás, bejárati lépcső befejezése, festés renoválás stb. így max majd ősz végén tél elején lehet belőle valami. -
HookR
addikt
válasz
imibogyo #45251 üzenetére
"Sajnos... ...nem látszódik minden részlet"
Kíváncsian várom a kiérlelt változatot!(#45252) mpierre: "És akkor még nem számoltál azzal, hogy mi lenne ha vízhűtés is kerülhetne bele...
"
De. És arra jutottam, hogy nem lesz benne víz, mert sok a luk és csak kifolyna.(#45253) Duracellm...: "Nekem eddig mm-re pontosan össze jöttek a levegős, vizes projektek, kábelhosszok is, elsőre. Egy likat nem kellett még arrább reszelni. Nem szorul, nem feszül össze semmilyen alkatrész, de jellemző, hogy egy papírlapot már nem tudsz közéjük csúsztatni."
Akkor már csak egy kérdés maradt. Gyártást vállalsz?(#45254) DanielLong: Még nincs. Felszedett néhány decit a legutóbbi változathoz képest: 166 x 266 x 232 mm (12mm-es talppal együtt) - 10,24l
(1-2 mm változás még előfordulhat.) -
Pete55555
addikt
válasz
imibogyo #44681 üzenetére
Manapság kezd ez a
baromságtévhit terjedni, hogy topflow hűtő az "fűti" az alaplapot, vrm-et, stb...Jó lenne elfelejteni, de gyorsan. Ahogy írtad is, elképzelhető, hogy néhány nagyon ritka esetben ront az alaplap hőmérsékletén, de nagy általánosságban mindenképpen javítja (csökkenti) a CPU körüli alkatrészek hőmérsékletét, méghozzá sokkal nagyobb mértékben, mint a toronyhűtők, melyek alaplapra vonatkoztatott hűtőhatása konvergál a 0-hoz.
A szívó-fújó ventire visszakanyarodva:
Top flow hűtőn szívó (tehát alaplap felől a ház oldala felé irányuló) ventilátor az alaplap környezetében kb 0 légáramlást idéz elő, így az alaplap hűtő képessége nagyjából a toronyhűtőkével lehet egy nagyságrendben.(#44687) HookR
F*sza kis kuckó lettÉn a B verzióra szavaznék, egy 70mm-es jó topflow képes lehűteni egy 95W-os processzort relatíve halkan, cserébe a VGA-ra is mehet a gyári pörgettyű helyett egy normális venti, és akkor az is csendben lesz.
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44684 üzenetére
Ebben is van valami. Ugyan is ha jól belegondolunk tegyük fel terhelés alatt 60-65 fok a cpu. Ez ugyebár jobb esetben a magra vonatkozik, de ha még a kupak is mindegy. Mire a hő átér a bordára az már tuti 45-60 fok körüli lehet, mire a venti lefúja a bordáról a levegő már jó ha 35-40 fokos jobb esetben. Nos ez a szintén 60 fokos meleg alaplapnak tuti hidegnek számít. Ezeket csak arra alapozom, hogy amikor megfogom a bordát éppen hogy csak meleg, és a venti elé teszem a kezem langyos levegőt fúj.
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44615 üzenetére
Jaja emlékszem rá.
Nos én úgy gondoltam, alul perforálom, de marad hdd/ssd az alján. De ha meggondolom magam, akkor tudok oda tenni ventit, meg szellőzik a hdd is.
Gondoltam első körben a tetejét is perforálom. Vagy valami mintát, de csak egyenes vonalakkal, mint pl itt csak a végén kerekített, azaz úgy oldanám meg a vonalakat, hogy a két végén kifúrom majd beleeresztem a flex-et és összekötöm a két fúráspontot.
Aztán jött az ötlet, aprón van ventire egyedi rács, gondolom 3D nyomtatóval. Kivágom kör alakban a tetejét, aztán menne rá porszűrővel az egyedi ventirács.
Vagy legutolsó sorban kerítek egy CNC-st és kiatalálom neki mi legyen. -
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44609 üzenetére
Ebben igazad van. Tudom nincs olyan, hogy lehetetlen, csak tehetetlen.
Csak még is kíváncsi lennék véleményre. Bár van, aki ettől jóval erősebb, melegebb és hosszabb kártyát is belepasszíroz a metisbe. Természetesen nálam ki lesz vágva a teteje két db ventinek, természetesen még nincs eldöntve melyik variáció (van kb 3-4). -
imibogyo
veterán
válasz
imibogyo #44234 üzenetére
Kicsúsztam szerk időből...
Egyébként egy X1-ATX-180-at használok...
-
Anonymus23
veterán
válasz
imibogyo #44227 üzenetére
Ilyen paneltápot honnan lehet venni? (amin 2 SATA tápcsati van)
Nézegettem, de szinte mindenhol 1 SATA+1 MOLEX van csak, jó, tudom van átalakító, csak már 6-8 éve nem használok molex csatis eszközt, egy DVD író volt az utolsó ami ilyen volt...
Nekem is elég lenne akár csak a 75W is, mivel olyan 30W-ot fogyaszt a technika (J4105M + 2x4GB Ram + SSD+HDD + házhűtő) -
törölt tag
válasz
imibogyo #43991 üzenetére
Ha szigetelő anyag közbeiktatásával szereled be a tápegységet a fém házba, akkor még külön meg kell oldani a stabil fémes kapcsolatot köztük. Praktikus ha egyben kis-impedanciás és RF szempontjából sem áteresztő vagy sugárzó a megoldás.
PC működése szempontjából nem mindegy, hogy a "zavar-áram" a burkolaton keresztül vagy a GND vezetékeken keresztül talál el a védőföldig.
-
Pete55555
addikt
válasz
imibogyo #43674 üzenetére
Ez a ház rohadtjó!!
Alig nagyobb, mint a mostani CMQ300L-em (hopp, most lebuktattam magam, hogy váltottam a Cubitek Mini Cube-ről) és ATX lap is elfér benne.
Szóval igen... Sajnos váltanom kellett, mert a Cubitekben hiába raktam be 2 db 14-es BQ ventit alulra, a flex-atx táp sokat eltakart a légáramból, és süvített az RX 480-on a venti. Amit meg be akartam faragni TFX táp, nem volt elég az RX 480-nak... Normál ATX táp meg ugye nem fért be, mert ITX helyett mATX lapot raktam a gépbe
Szóval 2 választás volt; vagy tápot veszek vagy házat - a ház mellett döntöttem. (mert csak 4 táp van itthon
)
De! A cubitek megmarad, és valószínű következő gépfejlesztésnél úgy alakítom a dolgokat, hogy visszaköltözök bele, mert imádom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest