- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Illusion1010 #20886 üzenetére
Valamint fix PCI-E risert és nem szalagosat. Ha meg akarod magad kímélni sok tesztelgetéstől és sok szívástól, ilyet vegyél. Anno engem is elkapott ez a "riser-láz" rendeltem is gyorsban vagy 5-öt (igaz 15-30 cm között, tehát nem a legrövidebbeket), ebből a 7970 mellett ment is 3 azonnal a kukába nem bírták el a sávszél igényt, 2 darab so-so volt. Aztán véletlenül kaptam kölcsönbe egy ilyen fix csodát és olyan volt mintha csak az alaplapba dugtam volna a kártyát.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Illusion1010 #20886 üzenetére
Ahhoz látod Ő is sfx tápot használ nem panelt és nem pico psu-t.
-
HookR
addikt
válasz
Illusion1010 #20856 üzenetére
Az elképzelésed eredendően megoldható, csak némi módosításra szorul.
- FlexATX-ról én is lebeszélnélek. Nem azért, mert ne lehetne kellően erőset felkutatni (ha más nem 1U méretben - ami hasonló a FlexATX-hez - van 5-600W-os is), hanem mert az garantáltan nem a csendes működésről szól.
- PicoPSU-160-XT + 220W-os Dell DA-2 AC adapter megbirkózik a feladattal, csak kicsit trükközni kell a PicoPSU jelentette szűk keresztmetszet miatt. Illetve ahogy azt már említették, ajánlott kisebb fogyasztású processzorra törekedni, mert így is úgy is a tápellátás lesz a szűk keresztmetszet.
Ha nem akarsz trükközni, akkor elvileg lehet ilyen paneltápot kapni: HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX Converter (12V-on 16A!), csak kell egy hozzáillő AC adaptert vadászni, mivel ezt nem 12, hanem 16-24V-tal kell etetni. Például ott a bőségesen elegendő teljesítményű, de cserébe nem is olcsó Dell DA330PM111 (19.5V / 16.9A). Igazából mindkettővel kb. ugyanott vagy, ami a tápellátás felső limitjét illeti (12V-on ~200W körül), ehhez kell elégséges tartalékkal méretezni a konfigod fogyasztását.
- A kiszemelt monitoron a csatlakozók hátrafelé néznek, nem pedig alulra, így azt nem takarhatod le a leendő házzal úgy, ahogy az a #20857-es hozzászólásban látható. Például úgy faraghatsz a magasságon, ha a FlexATX táp helyére rakod a merevlemezeket. Utóbbiból használhatsz 3.5"-est is, de mind a tápellátás, mind a csendes működés miatt szerencsésebb megfelelő 2.5"-eseket alkalmazni. Ha pedig igazán csendet akarsz, akkor csak SSD-t, illetve a hűtéshez leszabályzott, nagy méretű ventilátorokat javasolt használni.(#20861) AxBattler: Eme kép alapján szvsz a stabilitással nem lenne gond. A kérdés inkább az, hogy a talp és annak rögzítése mennyire teherbíró.
(#20863) Illusion1010: "...az egész ötlet lényege, hogy ne legyen semmilyen fölösleges kábel és doboz."
Ennél a megoldásnál sem tudod teljesen kiküszöbölni a kábeldzsungelt, hacsak nem tudod egészen rövid kábelekkel összekötni a monitort az alaplap hátlapi kivezetéseivel. Vagy valami kompakt kábelmenedzsmentről is érdemes gondoskodni a leendő ház kialakításánál. -
shteer
titán
válasz
Illusion1010 #20876 üzenetére
Szerintem marad ugy
-
dlaccc
aktív tag
válasz
Illusion1010 #20873 üzenetére
Nem kell aggódni kis változtatással még megoldható, kisebb vga..stb. Nálam egy 250W-os paneltáp van, ami elég komoly vga-t is elbír már szóval nem lehetetlen a dolog. De én mindenképp egy házba raknám és a hdd-t külön, lenne súlya is ha úgy mindent feltennél hátra
-
válasz
Illusion1010 #20870 üzenetére
i3-4330?
-
Goose-T
veterán
válasz
Illusion1010 #20870 üzenetére
Akkor képzeld el egy 250W-os táp hangját, amint egy 4cm-es ventilátor próbálja lehűteni.
-
válasz
Illusion1010 #20863 üzenetére
annak az i5 2500k-nek a tdp-je az intel szerint majdnem 20W-tal több, mint az általad belinkelt cikkben található i7-é. 150W-nál tartasz nettó.
-
Goose-T
veterán
válasz
Illusion1010 #20863 üzenetére
Annak az i7-3770k-nak egyrészt jóval alacsonyabb a fogyasztása, mint az i5-2500k-nak, másrészt pedig tápot csúcsfogyasztáshoz méretezünk, nem átlagfogyasztáshoz.
-
Goose-T
veterán
válasz
Több szempontból is halott ötlet:
1. A Flex ATX tápok nagyon hangosak, és itthon alig lehet kapni őket.
2. A VGA oldalán minimum 300W-os tápot ír követelménynek, ilyen még Flex ATX-ből is ritka, ilyen teljesítményű PicoPSU-t vagy paneltápot meg egyszerűen nem is gyártanak.
3. CPU 95W, VGA 60W, HDD 20W - ezekkel már túllépsz minden PicoPSU és paneltáp keretén.
4. A számítógép jelentős elektromágneses zavarforrás, nem véletlenül rakják földelt fémházba. Nekem pl. otthon a gyengébb jelszintű MindigTV adások nem jönnek be, ha bekapcsolom a TV mögötti számítógépet, pedig az rendes házban van.Egyébként szerintem ha egy 45W-os AMD APU-t vennél (pl. A8-7600, sajnos még egy kicsit várni kell rá) és elhagynád a HDD-t, akkor vehetnél egy ilyen házat, és nem kéne barkácsolnod.
-
Rick4
félisten
válasz
Anyukámnak karácsonyra egy LC power 1350-es házba pakoltam kisgépet, ahhoz gyárilag van vesa felrakós keret, tök egyszerűen feltehető vele: [link], 14K-ért 75W-os adapter, paneltáp, minden ott van.
-
válasz
ha én akarnék monitor hátára kötözött gépet, akkor az nem tuninggép lenne, ergo 2500k és z77 kiesett. a hdd-t külső egységként, usb-n, vagy esatán csatlakoztatnám, és külső tápot próbálnék használni.
-
tlac
nagyúr
válasz
Illusion1010 #20588 üzenetére
igen, Silverstone RVZ01 (vagy ML07 a szolidabb változata majd valamikor)
-
Shadowman360
csendes tag
válasz
Illusion1010 #8569 üzenetére
Nem ez jó és tetszik is, mondjuk valami eggyszerübbel is beértem volna, már beleéltem magam egy 10k körüli árba, persze ez nem az a minöség lenne tudom. Ja, köszi a linket.
-
Shadowman360
csendes tag
válasz
Illusion1010 #8566 üzenetére
Tényleg kár, beljebb lennék 4k-val.
Egyébként már elvitték. Most vadászok valami laposra ami befér a tv alá. [link] ez jó lenne, de nem megy bele a shuriken. Hiányzik pár mm.
-
ulfwerenar
csendes tag
válasz
Illusion1010 #8359 üzenetére
Gondoltam. Azonban nem állandó mozgatásról van szó (évente 2-4 repülőút és évi 10 alkalom vonatozás). A koffer átépítése is felvetődött már, de akkor meg minimálisan sem lesz por és víztaszító és a monitort sem tudom mellétenni.
-
Forestal
tag
válasz
Illusion1010 #8245 üzenetére
Ez a ház saját tápja vagy ha nem milyen márka? Én most gondolkozom valami hasonló cucc összehozásán.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gratula a géphez!
Ház minőségével egyet értek, viszont az enyémen nem találkoztam sorjával.
Ebben a kategóriában ez a best buy. -
atom360
tag
válasz
Gratula, jó cucc, és belemegy kétslottos kari is, utánna is nézek a háznak, lehet ilyen kéne nekem is.
-
kisza25
félisten
válasz
Illusion1010 #8176 üzenetére
nekem alig van némi kábel a tápon és az is alig fért el, most is a kábelekkel küzdök, hogy szebben elrendezzem, mert megszólták a kábel menedzsmentemet
-
válasz
Illusion1010 #8174 üzenetére
Nekem az SG07 kicsit jobban tetszik kulsore.
-
válasz
Illusion1010 #8172 üzenetére
Hasonlo problemaink vannak
(Melyik SS-t talaltad?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest