- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #34119 üzenetére
Az a "csöves Kingfast SSD" kb.: 1/3 tempón megy, és drasztikusan kisebb a fogyasztása is emiatt, mint pl.: egy samsung M.2 SSD-nek.
Másrészt laptopban a CPU órajel alacsonyabb, valószínű csak fele a PCI-express sávszélesség az, amit M.2 portnak meghagynak, jóval energiatakarékosabbak a háttértárak, kevesebb, lassabb a rendszermemória... mint desktop-on.
Kevésbé fordulhat az olyan esetet elő, ahol perceken keresztül ki tudnád használni a teljes sávszélességet, amit az SSD tudna, így csak alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint desktop-on, hiába M.2 foglalatba tetted, nem ugyan az az igénybevétel várható. És amit példának hoztál az biztos hogy nem is melegedhet oly nagyon, mint az, amire itt a legtöbben vágynak beépíteni.amúgy igazad van: ~100C°-ot ki kell bírjon, tartósan, felette visszavesz a processzora, nem megy tönkre, max a usert idegesíti a visszajelzett magas hőmérséklet.
-
dni
őstag
válasz
rbalint88 #33908 üzenetére
A probléma az, hogy alapvetően Mac-es vagyok. Új értelmes kivitelű iMacre nincs pénzem, használtan sem túl jó az ár -érték arányuk. Egy 2014-es Mac mini mobil i5-ös procival 8GB RAM-mal is 180-200e Ft, ami abszolult nem bővíthető. iMac-ből 21,5-es-nek kicsi a kijelzője. 27-esből meg egy 2013-as modell is cca 400e és még nem is 5K-s kijelzővel szerelt változat.
Tehát Hackintoshra adtam a fejem sok évi MacBook Pro Mac mini kombó után, ami többé kevésbé jól működik, viszont nem tehetek akármilyen HW-t a MacOS alá... NUC-ot én is néztem, nagyon szívesen vennék is, de azzal nem működik minden amire szükségem van.
Az Origen házat használtan venném, újonnan biztos nem adnék ki ennyi pénzt érte én sem, így sajnos a passzív megoldások is kiesnek. -
cinemazealot
addikt
válasz
rbalint88 #33415 üzenetére
Én egy i3-6100-at tettem egy ASRock H110M-ITX/ac lapra, és egy Cooler Master GeminII M4-gyel fújom. A hűtő 12 cm-es és szerintem elég halk, bár még nincs házba szerelve. Üresjáratban egyébként Ubuntu 16.04 LTS-sel (1 db 120 GB-os Kingston SSD-vel és 2x4 GB Kingston HX DDR4 RAM-mal) 19 W-ot fogyaszt.
Igaz, a lapon nincs DP, szóval lehet, hogy ez így nesze semmi fogd meg jól.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #33413 üzenetére
ASRock AM1H-ITX 17 830 Ft
CPU AMD Athlon 5370 AM1 BOX 14 870 Ft
Laptop adapter 10 000 Ft
RAM
HDD
HázHappy?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #33410 üzenetére
De a giga brix i3-6100u sem passzív. Miért várod el a másik géptől, hogy passzív legyen?
Kicsi méretben ez passzív. (Beebox N3000-el)
MiniITX-ből lehet passzívat építeni, de iszonyú meleg lesz. Nyáron simán 70 fokos is, ami nagyon nem jó az SSD-nek, HDD-nek, amit bele raksz.
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #33377 üzenetére
Ha nincs természetes szellőzése, felfűti bármi a zárt-lég-teret, max. lassabban, ha kevesebb hőt termel.
A búgás/rezonancia probléma oka, sejthetően a hdd/venti felfüggesztési problémája+ az üreg, amibe "szól" felerősíti azt.Szerencsétlen esetben, a nuc ventilátorának a hangját is felerősítheti az üreg, max. nem búgás, hanem egy más hangszínt fog jobban hozni. A hűtési problémát sem biztos hogy megoldja a nuc, attól hogy kevesebb hőt termel.
A házad is, egy nagyon igényes darab...
Megvizsgálnám helyedben közelebbről, hogy, mi okozza a problémákat, és azt próbálnám megszüntetni elsőnek.
A végén meg mindegy lenne, hogy veszel-e másik gépet, mert mindkettő alkalmas körülmények között üzemelne, és a kutyád is tudna aludni bekapcsolt gép mellett.(#33378) AxBattler: jaaa..
35W processzort szerintem megfog, ha a többi power limit beállítás is ezen belül van. nagyobbat nem hinném hogy le lehet kényszeríteni annyira, ki kell próbálni.
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #33369 üzenetére
Szerintem visszalépés lesz responzivitásban, átlag 25%-al gyengébb..
ha kiterheled pl.: /telepítés közben filmnézés/ ki fog szaladni a 15W-ból, és csökkenti a CPU órajelet, így tovább lassulhat.zajjal kapcsolatban: nem tudom hogy milyen hűtési megoldással vennéd(aktív vagy passzív) ?
(#33371) AxBattler: az aktív turbó mellett lép életbe.. Core i3-4150-ban nincs turbo..
>>ép ezért: konektoros fogyimérő bedug és kipróbál mi történik<< -
-
Archttila
veterán
válasz
rbalint88 #27338 üzenetére
Igen, mar egyre tisztabban latom
Megrendelem az Enermax vizet, beszerelem uresen a talcat es valahogy megprobalom megmerni a szabad helyet, + a rubber ugye
Aztan eldontom, hogy 3.5 vagy noti.
VGA-bol pedig a Gigabyte GTX970 mini (17 cm) lesz a befuto.Ettol fuggetlenul orulnek egy kepnek amin gond bent figyel a 3.5 HDD az Enermax viz folott.
-
válasz
rbalint88 #27206 üzenetére
Az sem rossz ötlet, a tápja 12V-on max. 60W-ot ad le, szóval indokoltnak érzem az alacsony fogyasztású procit.
A házhűtés hiánya miatt még raknék bele egy komolyabb procihűtőt, mondjuk egy Scythe Shuriken Rev.B-t, vagy hasonló 8-9mm-es ventivel rendelkező cuccot.
-
válasz
rbalint88 #27196 üzenetére
Akkor SG13-at mondanék háznak, vagy még Antec ISK300-150, Chieftec FI-01B-U3.
Azt még áruld el, hogyan akarjátok működésre bírni az mSATA SSD-t?
Csak mert abban a lapban meg sem fog nyikkanni...Ezek vannak mSATA támogatással:
GA-B85N
GA-B85N Phoenix
GA-H81N (csak SATA2 sebességgel)
... vagy mélyen zsebbe nyúltok, és 40k fölött már van több típus is, bár már azok is inkább M.2-es SSD-ket fogadnak. -
válasz
rbalint88 #27194 üzenetére
Ha nem akar majd fejleszteni az új Intel-generációkra, és nem használja ki a wifi-t, akkor egy MSI H81I-vel 10k-t spórolhattok - szerintem most ez a legjobb ár/érték arányú, olcsóbb ITX deszka.
Ha lenne casual játék, akkor egy A8-7600-n is elgondolkodnék, GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI lappal, esetleg MSI A88XI AC-vel.
SFX FSP 4k az aprón.
Silverstone SG05-öt, vagy SG13-at mondanék ezekre az igényekre, DVD-író függvényében (esetleg Cooltek U2, vagy V6, V6+), vagy ha nagyobb a helyigény, akkor Antec ISK600.
-
flashpointer
őstag
válasz
rbalint88 #21293 üzenetére
Ilyen megoldást keresek én is, de preatont csak a bluechipnél találtam 3 hetes szállítással, akárcsak csak az alpenföhn silvrettát :/ . Merlinnél mondjuk 4 a használt silvretta de mivel nem vagyok pécsi 6 mire kijön az meg pont egy új ára
Egy csomó fővárosi bolt webshopját végignyálaztam de semmi.
-
1110100
csendes tag
válasz
rbalint88 #20622 üzenetére
Oszinten szolva kicsit tulzasnak erzem, amit mondasz. OSX-en 4 giga rammal tokeletesen elvagyok bongeszo + eclipse + virtual win7. Win-t nativan 6 giga rammal hasznalok, ott mondjuk a virtual geppel, meg 50+ bongeszo tabbal mar ki tudok fogyni, de mint fentebb irtam, messze nem ilyen felhasznalasra lesz ez a gep.
Meg ugyebar eleg konnyu bedobni meg 2 gigat, ha megis kevesnek bizonyulna, ugyhogy maradok a 2 giganal, de koszonom a valaszokat! -
ocso
tag
válasz
rbalint88 #18701 üzenetére
Nekem is ez a proci van hd4000-el. A helyzet ugynez volt eddig, belépés után fekete képernyő, kb. 4 percig és utána töltődött csak be az asztal. Ez ismert probléma sajnos, Intel is tud róla. De a héten kijött egy driver frissítés és nekem azóta jól működik minden, asztal egyből bejön.
-
HookR
addikt
válasz
rbalint88 #18664 üzenetére
Ha úgy találod, hogy a hőmérsékletek és a zaj szintje is az elfogadható mértéken belül van, akkor nem látok okot a cserére. Ezt neked kell megítélni. Illetve ha valami oknál fogva negatívan befolyásolná a ventilátor élettartamát, akkor ráérsz akkor lecserélni.
===================================
(#18654) dkekesi: "1. ez egy prototípus ház"
(#18665) viperabácsi: "Én is nézegettem ezt a házat és nem tudom mi kerül rajta 70 k körüli árba?"
A prototípus $2000-ért kelt el. Ez kis szériában (1000db), minőségi gyártó gépsorain készült ház, amin kevésbé tudnak eloszlani a fix költségek. (Persze, ha te vetted meg a prototípust, akkor nem szóltam)
Szvsz a tervnél is vélhetően nagyobb súllyal nyomott a latban az alkatrészek kis térfogatban, variálható elhelyezhetősége a megmunkálási igény és így a költségek alacsonyabban tartásánál. Nem úgy, mint a Lian Li saját tervezésű kuckói esetében. -
HookR
addikt
válasz
rbalint88 #18661 üzenetére
A nem horror árnak nem könnyű megfelelni, ha jól és csendesen hűtő ventit szeretnél. 15mm körüli vastagsággal rendelkező, külön is kapható, ajánlott példányok:
- Noctua NF-A9x14 (92x92x14mm)
- Cooler Master XtraFlo 120 Slim (120x120x15mm)
- Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 (140x140x15mm - jókat olvastam róla tesztekben)Lehet külön kapni, de nem merem ajánlani:
- Kaze Jyu Slim 100mm (100x100x12mm)Ha lehetne külön kapni, jó választás lehetne:
- Thermalright TY-100 (108x101x14mm)===============================================
(#18662) D1Rect: Nem, de néhányat még kell rá aludni: "PC-Q33 will be released in mid-January 2014."
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
rbalint88 #18510 üzenetére
4 sata van rajta (3 sárga 1 fehér-sata0, érdekes mert az első képen a giga oldalán ez az arány 2-2
)
1 x SATA 6Gb/s connector (SATA0) supporting up to 1 SATA 6Gb/s device
3 x SATA 3Gb/s connectors (SATA1/2/3) supporting up to 3 SATA 3Gb/s devices
1 x mSATA connectorMini PCI Express ugyan csak félmagas, de ne legyünk telhetetlenek..
-
-
Geller72
veterán
válasz
rbalint88 #18250 üzenetére
Ezzel a procival volt egy teszt (mármint, amit most te vettél) és ott eléggé lehúzták. (PH-s teszt) Azaz nem sok előrelépés a sokkal régebbi szériához képest sem. Sem a VGA vonalon, sem a CPU vonalon. Más kérdés, hogy ez a hétköznapi használatra is sokkal több, mint elég..
.
-
Geller72
veterán
válasz
rbalint88 #18236 üzenetére
3770-et raktam az én gépembe, de egyéb más, nem ide tartozó problémáján kívül meglepő gondjaim vannak vele. Mégpedig az, hog yteljesen érthetetlen módon, ha a cpu-t folyamatosan maxon terhelem valamivel, (számol, akármi) közben pedig mondjuk youtube-on, vagy bárhol videón néznék, beakad. Ezt eddig dvga-val nem tapasztaltam. nem tudom, mi lehet az oka, de meglepő volt számomra annak ellenére, hogy azért a 3770-ben nem egy rakat szar a vga része sem.
-
EmThor
addikt
-
EmThor
addikt
válasz
rbalint88 #14124 üzenetére
Köszönöm!!
Mivelhogy említettem, azon filózok, hogy ebbe a BitFenix Prodigy házba költöznék/fejlesztenék, de... hát nincs mit ezen szégyellni, nem jutottam annyi pénzhez, mint vártam. Így arra gondoltam, a jó kis Codegen MX-31-es házam megtartom (ebben volna a bizonyos 300w-os táp), kivágom belőle az dual atomos lapot meg a ramot, és az i3-as configot beleépítem. Tehát az alaplap, proci, ram változna, az 500gb-os 5400rpm vinyó marad (jó csendes), meg a slim dvd író. No meg a táp is maradna akkor. Video kártya... én nem raknék bele. Tudom, jó a dedikált, de gyakorlatilag ha ez akadásmentesen elviszi a youtube 1080p videokat + full hd filmeket a vinyóról, akkor nekem nem kell, mert nem játszok. Viszont elgondolkodtam ezen az FM2-es dolgon, de a pici plusz processzor teljesítmény miatt az intel fele hajlok. Más kérdés mondom, hogy ez az i3 3225-ös proci (ebben van az intel hd 4000-es videokari) izomból csak elbírja az én igényeimet. Persze láttam az 1 slotos kártyákat, de attól túl zsúfolt lenne a ház. Az alaplap eredendően most egy B75-ös gigabyte ga-b75n lenne. Bár azon is elgondolkodok kell-e a 8gb ram. Mondjuk az be volt az árba kalkulálva.
A Bitfenix projekt a másik pc-mből költözött volna abba a szép házba, az 500-as táppal, 5770-es video karival, de akkor elvileg jó lesz ez így is. Azt a gépet majd eladom. M-ATX-es. Az az érdkes, hogy a gigabyte nvidia chipes alaplap + e8400-as proci annyit csinál rajta, hogy mikor bekapcsolom, 7-8x reseteli magát, utána indul csak el rendesen. Beszéltem bios ügyben anno a gyártóval, de nem tudták az okát. Fura ez a számítástechnika!
Na most SSD ügyben látom jól felment a 128gb-os sata 3-as samuk ára. 64gb-os is bőven elég lenne, mert csak a win7 menne rá. Iponon nem írtak jót a 64-esről viszont. Azért belevágok.
-
HookR
addikt
válasz
rbalint88 #14064 üzenetére
LR1106-ot itthon jelenleg sehol. Leginkább a gyártótól rendelheted közvetlen. Realan termékek hivatalosan nem kaphatóak idehaza, de az adapter.hu-n akad néhány ház és paneltáp 'Vialan' néven, ami valójában Realan, ezért is vetettem fel, hogy beszélni kéne velük, hátha mutatnak hajlandóságot a kínálat - néhány, a topiklakók számára kívánatos termékkel való - bővítésére.
Illetve Dell DA-2 + LR1106 kombináció inkompatibilitása okán elvileg lesz 2db eladó LR1106, csak nekem még nem sikerült teljesen rászánnom magam, a másik srác nevében meg nem tudok nyilatkozni.
(#14068) Mercutio_: "Kérdés, hogy miylen tápot tudsz beletenni ami elbír egy Llano konfigot?
"
Pl.:
- 65W TDP APU + alaplap/memória + néhány 2.5"-es meghajtó + 1-2db 3.5"-es HDD kombinációhoz elegendő a picoPSU-150-XT/160-XT 12V-on 8A-e (96W). Az LR1106 10A-e (120W) meg pláne, egy legalább 120W-os, de inkább 150W-os AC adapterrel.
- 100W TDP APU + alaplap/memória + 2.5"-es meghajtók (SSD és HDD is) kombinációhoz elegendő az LR1106 + 150W AC adapter (Talán még 1db 3.5"-es HDD is beleférhet, de nem biztos, hogy érdemes annyira kicentizni)
- 35W TDP CPU + alaplap/memória + HD7750 (55W) + 2.5"-es meghajtók (SSD és HDD is) kombinációhoz elegendő a picoPSU-150-XT/160-XT + 120W AC adapter
- 35W TDP CPU + alaplap/memória + HD7750 (55W) + 2.5"-es meghajtók + 1(-2) 3.5"-es HDD kombinációhoz elegendő az LR1106 + min. 120W, de inkább 150W AC adapterIlletve ott van még a pico-, paneltáp 12V-os ágának kikerülése picoPSU + Dell DA-2 AC adapter segítségével (Eredetileg LR1106 + DA-2-vel szerettem volna). Ez esetben a második 12V-os vezeték közvetlen az alaplap P4-es csatijára megy, illetve ha 75W-nál többet fogyaszt a VGA, akkor annak kiegészítő tápcsatlakozójára meg a harmadik.
(#14070) Immy: Az alaplapod egyedi, nem szabványos. A mini-ITX más méret és a furatok is máshol vannak. Persze ettől még berakhatod valami szabványos kuckóba, ha hozzáigazítod az alaplapodhoz házilag.
(#14076) Mercutio_: "...már kezdtem reménykedni, hogy emberi árban lehet találni olyan tápot, ami elbír az FM1/2 rendszerrrel."
Van egyszer a picoPSU-160-XT + 192W Adapter Power Kit - [link] - De az szállítási költséggel és áfával drága.
Illetve Realan-tól az LR1106 mellé lehet AC adaptert is kérni, az olcsóbb. Pontos árat hirtelen csak a paneltápra tudok, az cakk-pakk 8e Ft-ért jött házhoz (4db-ot rendelve).(#14078) tlac: "mire tippeltek, mi lehet a gond?"
Nagy valószínűséggel az LR1106 nem ad megfelelő 'power good' jelet az alaplapnak a Dell DA-2-vel párosítva. Ezeket olvasd át: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest