- Gurulunk, WAZE?!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
kovsol #21332 üzenetére
Nem különösebben hangos, 8cm-es venti van benne, és a Kabini nem terheli le szerintem annyira, hogy nagyon felpörögjön. Ráadásul ebbe már a 85%-os hatásfokú 250W-os tápot rakják, az enyémbe még gagyibbat raktak.
-
Goose-T
veterán
válasz
kovsol #21330 üzenetére
Chieftec FI-01B-U3. Ezzel még egy tápegységet is kapsz, de nem kötelező használni. Az oldalán (vagy tetején, ahogy nézzük) van pont egy akkora szellőző, ahova fel lehet eszkábálni egy 12cm-es ventit, és megvan a 2xUSB 3.0 is. (Használok egy ilyen házat otthon, csak még az USB 2.0-ás változatát. Kártyából csak alacsony profilú megy bele. Link.
-
sb
veterán
válasz
kovsol #21242 üzenetére
Érdemes passzív hűtéssel vacakolni, ha úgyis van 1-2 házventi?
Nálam i5-2500 megy a desktop gépben alulfeszelve 3.8GHz-en, de gyakorlatilag eddig bármilyen hűtő elvitte minimumra leszabályozva, 7-800rpm körül. TX3 volt rajta 9-es ventivel, nem melegedett. Most Hyper 212, 12cm-essel, nagyon lazán viszi. A Ninja Mini 8-as ventivel 700rpm-en már eléggé melegedett, de ez szinte passzív volt. -
sb
veterán
válasz
kovsol #20619 üzenetére
Ja, ez gépnél csak hátrányt jelent.
Filmnézéshez jó csak a 24p. Épp ezért inkább csak TV-t szokás PC-ről 24p-ben hajtani.Ott arra jó, hogy ne akadozzon a film.
Egy mp alatt 24 db képkocka (pontosabban 23.976) van a filmben, míg a monitor 60 képet jelenít meg mp-enként 60Hz-en. Mivel nem többszöröse a 60 a 23.976-nak így bizonyos képeket, félképeket többször kell kirakni. Durván leegyszerűsítve van amit 2-szer, van amit 3-szor. És emiatt nem egyenletes a lejátszás. -
-
sb
veterán
válasz
kovsol #20384 üzenetére
Én használta, fél évesen 35-ért vettem a sima i5 2500-at... már 2 éve kb. Szerintem most is ennyit ér kb.
Sokat gondolkodtam rajta, de végül a memória váltás miatt megérte, mert a DDR2-DDR3 csere kikompenzálta a cpu felárát.És persze gyorsabb plussz ami a lényeg, azóta nem foglalkozok hűtéssel, tápzajjal, stb... minden le van tekerve minimumra és kész.
-
válasz
kovsol #20384 üzenetére
"Amúgy a fejlődés lassulása miatt rég nincs 1 év alatt ekkora érték zuhanás"
Természetesen ez is igaz de csak képletesen írtam az 1 évet.
Viszont chip gyártó mérnökök évekkel ez előtt már emlegették,hogy a 22nm alatti lapka gyártás "is" lehetséges lesz de a költségek jelentősen megugranak.
Én ebből csak annyit szűrök le,hogy az árak tartása érdekében az Intel csak áttokozással tudja ezt elérni.Az már mellékes,hogy ide-oda játszik 1-1 kicsit az alap órajellel és már kész is egy új de régi proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Robogó, kismotor
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged