Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20040) Sheltem77 válasza kano (#20038) üzenetére


Sheltem77
aktív tag

Szia!

Láttam, hogy te is WD10EALS típuson vacilálsz.
Tehát a tapasztalataim eddig:

"Green talán jobb lett volna a kisebb hőtermelés és a hang miatt."
Hőtermelést nem tudom, nem néztem még megmondom őszintén este kipróbálom egy nagyobb adatátmozgatás után mennyire melegszik fel. Mondjuk nem biztos, hogy mérvadó, mert HAF932 házam van ami kb -10C alapból egy "normál"(ventilátorok nélküli nem gigászi méretű) házhoz képest.
Hang: Na az az ami nincs :) Nem tudom miért, én azt gondoltam, hogy ezek a nagy (1TB+) vinyók hangosak(már csak azért is mert rakat 5400RPM eseket látok) de esküszöm semmi hangját nem hallottam(pedig direkt figyeltem). A Hitachim hangosabb szerintem :B

"A leállásnál van még mindig az a kattanó "WD-s" hang? "
Nem kapcsoltam le a gépet mióta beraktam(nyilván nem azért vettem nagy vinyót, hogy álljon a gép :U ) de ha hazamentem megnézem neked.

"Tudsz feltenni tesztet róla?":
Délután lefuttatok neked egy tesztet, bár megmondom őszintén engem ezek a számok nem igazán érdekelnek. 1080p 12-15mbites filmek csont nélkül mennek és tulajdonképpen azt szeretnék tárolni / mozgatni rajta hosszútávon(úgy hogy rajta lesz a rendszer is másik partíción win7 64bit). Filemásolás a Hitachiról 50-60Mbyte/secel ment egyébként(gyanítom, hogy a Hita a szűk keresztmetszet).

Amit még megemlítenék, hogy picit féltem mert mindenféle advanced partícióról meg 4kbyte sector problémákról stb írtatok, ezért gondoltam elején lesz vele kis szívás.
Ehhezképest beraktam(alapból felismerte win7) nyomtam egy quick formatot(4096Byte os beállítással) ami megvolt kb 10mp alatt és már használtam is...
Eddig tökéletes a számomra, de a vinyóknál a minőséget nálam a meghibásodás nélküli évek száma határozza meg(az többet ér bármilyen sebességnél...).
A hitachi 160asom mondjuk ebben példás mivel kb 5-6 éves és semmi baja *kopkop* .

Hát első körben ennyit, délután csinálok valami tesztet neked meg megnézem lekapcsolásnál "kattan" e(bár ez utóbbi jelentőségét se nagyon értem).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.