Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacesz88
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és eléggé belevesztem a tesztekbe valamint véleményekbe, így kellene egy kis segítség.
Alapvető felhasználás filmezés, sorozatok, valamint foci, főleg most lenne komolyan igénybe véve a vb alatt, későbbiekben heti 2-3 meccs csak.
Tudom, hogy főként a focihoz nehéz olcsón jót találni. maximum értékhatár 130 ezer Ft.
Amiket néztem eddig:
Samsung UE43MU6102
LG 43UJ6517
Panasonic VIERA TX-40EX600E
LG 43UJ635VSokat olvastam ezekről hideget és meleget is. Samsunggal az 1+1 év garanciát érzem karcsúnak ekkora pénzösszegnél, véleményem szerint botrányos hozzáállás, LG-knél a képminőségről és az anyaghasználatról olvastam rosszakat.
A Panasonicra is van panasz, de erről olvastam egy részletes és elégedett hozzászólást, szintén 5 év garanciát adnak rá mint az Lg-re és kicsit arany középútnak érzem, viszont támogatásban én a másik kettő alá sorolnám.Illetve még olyat olvastam, hogy mind belépőkategória ezek közül kivéve az LG 43UJ6517 ami már egy középkategóriás cucc. Jobb mint a felsoroltak főleg képminőségben?
Nem ragaszkodom a mérethez bár ez a 40-43-as lenne a legjobb, de ha van 80-90 ezer környékén csak FHD és kisebb méretben ideálisabb megoldás az igényeimnek akkor hajlandó vagyok a kompromisszumra. Sem a 4k sem a smart nem létfontosságú funkció nekem.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
zup
csendes tag
Sziasztok!
Nappaliba ezt a tv-t néztem ki: LG 65UK6100PLB
Ár-érték arányban megéri megvenni vagy van jobb alternatíva és akció most max 300ig?
-
T1 Galaxy
csendes újonc
LG 60 SJ850V jó e sportot nézni, futball, tenisz, kosárlabda?
-
törölt tag
válasz dorika87 #21907 üzenetére
Mondjuk ehhez képest!
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/e60f59b96
Maradtam a 300 ezer forintos lélektani határ alatt...
DE, ha mehetek feljebb, akkor van másik jobb alternatívám is.
[ Szerkesztve ]
-
T1 Galaxy
csendes újonc
gyeplabda, atlétika, kézilabda, sakk
-
discrate
aktív tag
jó ár 344 ehuf a SAMSUNG QE 49 Q6FNATXXH készülékért?
elsősorban konzolos játékra ill. filmnézésre lenne. -
dorika87
őstag
válasz #20221952 #21909 üzenetére
Sportot nem néznénk rajta. Csak sorozat és film főként NAS-ról 720p és 1080p. SD tv adásokat nagyon ritkán nézünk. Ha egyáltalán nézünk tv-t akkor is HD adást. Így sem ajánlott 160ezerért?
Ez a lélektani határ tv-nél nálam és 55öst szeretnék mindenképp a nappaliba. (2-2,5 méterről nézzük)
Philipsről nincsenek jó tapasztalataim a családban és tetszik az 5 év garancia.
De ezek szerint az ajánlottabb ebben az árkategóriában? Tudásban, minőségben, teljesítményben?[ Szerkesztve ]
-
lajoss18
csendes tag
válasz #20221952 #21909 üzenetére
Szia!
Erre is van jó alternatíva LG 55UK6100PLB?
Mert ez most véleményem szerint nagyon kedvező áron van az emagnál. 160eFt alatt van, 5 év garival.
Elsősorban film és sorozat nézésre használnám. Van ebben az árban jobb alternatíva? Nem ragaszkodom az 55höz, de 49 alá nem mennék.
Túlzottan nem értek a TV-khez. Ha minden igaz, akkor most egy ilyen van otthon: LG 42LM620S. Ezt szeretem, de lassan megért a cserére.
Ehhez képest gondolom sokkal többet kapnék az 55UK6100PLB-től minőségben, nem?
Ha megéri az árát, és jobbat kapnék a jelenleginél minden téren, akkor most lecsapnék rá.
Köszi a segítséget előre is -
törölt tag
válasz dorika87 #21913 üzenetére
dorika87 (őstag)
Nem az a lényeg, hogy sport, vagy nem sport, hanem az, hogy amikor mozgás van, azt hogyan jeleníti meg.
Nem mondom azt, hogy nem lehet elviselni, hogy csak 60Hz-es de a mozgalmas jeleneteknél javítani kell a képet a tv képjavító eszközeivel, aztán vagy jó lesz, vagy nem.
Ha csak négy szürke pofát néznél a kerekasztal melletti beszélgetésben, akkor teljesen elég lenne a 60Hz is...lajoss18 (újonc)
Ugyanazt tudom mondani, mint az előbb.
Az ilyen tv-k belépő kategóriás tv-k, olcsók (már akinek) ls technikailag korlátozottak.
Neked kell eldöntened, hogy megfelel-e vagy sem, és csak a technikai paramétereit látom, abból tudok némi következtetést levonni...[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz #20221952 #21915 üzenetére
Értem, teljesen világos amit mondasz.
De ahogy tapasztaltam 160ezerből nem tudok kapni nagy 100Hz-es tv-t.
Tehát ha ennyi rá a keretem akkor inkább megveszem az új 2018-as Lg modellt mint hogy ne vegyek semmit Lényegében az LA620S-el szemben jobb lenne. Bluetooth billt, egeret, soundbart vagy hangrendszert szeretnék rá kötni. (A Panasonicot azért vettetem el, mert EX700E-ben nincs bluetooth)Viszont kíváncsi lennék melyik modellek a 100Hz-esek? (Lg, Samsung, Panasonic, Sony, Philips stb...)
Mennyire kellene zsebbe nyúlnom ha legalább 49 colos 100Hz-es tv-t akarnék venni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dorika87 #21916 üzenetére
Van egy oldal, ahol fel vannak tüntetve a technikai paraméterek, ott tudod megnézni, hogy az adott tv-nek mik a technikai paraméterei:
DisplaySpecifications - Specifications and features of desktop monitors and TVs
Szerintem nincs ennyiért, hozzá kellene tenned még egy 100 ezret, vagy el kell fogadni, hogy ez van.
Ezt találtam a legolcsóbban 55"-ban.
PHILIPS 55 PUS 7502 UHD Android Smart Ambilight LED televízió
Ez most szerintem nagyon jó akció, mivel a 49"-es még több, mint az 55"-os.[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
válasz #20221952 #21915 üzenetére
Akkor hogy lehet eldönteni, hogy milyet válasszon?
Összeg alapján? 200-300-400 stb ezer forint és kb 125-135cm átmérőjűt vennék akkor hogy döntöm el hogy melyik tv-t vegyem meg?Oké, nyilván minél drágább és újabb annál jobb!
Jelenleg van egy 100cm-s 15 éves Samsung plazma tévém! Szuper! De jó lenne egy kicsit nagyobb akkor hogy tudok választani?
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz #20221952 #21917 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Nincs rá több keret, még a nagyon max a 200e, de azért sem kapok olyat amit szeretnék. Így akkor marad ez az alternatíva, de legalább lesz egy új idei modell nem mellesleg 5 év garival, ami több mint a semmi. A technikai paraméterei jobbak mint az 5 évvel ezelőtti modellünknek, szóval nekünk ez csakis előrelépés lesz. Amúgy sem vagyunk nagy tv fanok.
-
törölt tag
válasz volandy #21918 üzenetére
Hát, ezt mindenki magam dönti el, hogy mennyit engednek meg az anyagiak, milyen képminőségre vágyik, milyen extra funkciókra van szüksége.
Én csak segíteni tudok abban, hogy amit a gyártó nem mond el, az tudott legyen...És még valami: az a 15 éves Samsung plazma - szerintem - még simán leveri a 2-3-400 ezer forint körüli 55" méretű tv-ket képminőségben. Sajnos, a megszokott plazma minőséget nem lehet megúszni 2-300 ezer forint körül ebben a méretben.
-
volandy
senior tag
-
AL
addikt
válasz volandy #21922 üzenetére
Szia ! Ha pénztárcád engedi ezeket nézd meg most akciós az MM - ben Sony 55xe8577 ( xe8505) : 250000, Panasonic 50 , vagy 58ex780 : 264000, vagy 325000 Sony 55xe9005 : 319 - 334000. Ezek már jó minőségek. 2017 - es kiadásuak . Az új 2018 -asok nem jobbak,csak drágábbak . Üdv.
-
Skillerz
aktív tag
Sziasztok! Tv vásárlás elött állunk, kinéztük 4 típust ehez kérnék segítséget.
LG 49UJ634V
LG 49UJ6517
LG 49UJ701V
Sharp 55UI7552ENem nagyon értek a TV-khez ezért szeretnék segítséget kérni melyiket ajánlanátok? Köszi előre is a segítséget.
battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
volandy
senior tag
válasz Pro Koryak #21928 üzenetére
Igen így van! Én is így szoktam csinálni kb mindennel! Rengeteg időmet el is veszi! Most a telefonvásárlással is így csinálom! Elolvasok egy tesztet tele van különböző szak vagy nem szakkifejezéssel, így azoknak is utánanézek! Mire kb értem kijön egy új telefon! Fasza! Vagy kezded elölről vagy megveszed amit néztél! Egy éve veszem a telefont!
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
-
Zeki
nagyúr
-
volandy
senior tag
válasz Pro Koryak #21931 üzenetére
Oké!
Köszi!
Hát igen! Ez az a Xiaomi most belehúzott. Talán egy kicsit nagy az SE(147,28 x 73,09 x 7,5).De egyébként jónak tünik! -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Van olyan TV ami készenlétbe kapcsol a PC-vel együtt, mint egy monitor? Esetleg be/ki is kapcsolja?
-
marilllyo
veterán
Srácok!
Rákerestem árkeresőn és azt látom, hogy UE49MU8002 drágább mint az UE49MU9002
Nem a 9xxx az újabb széria?
Ennek mi az oka? Illetve az lehet, hogy ezekből az 55"-ös modell az 100 Hz míg a 49-es csak 60 Hz vagy elnéztem valamit!?[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
stilo18
addikt
-
Zolapapa89
csendes tag
Helló!
Szeretnék egy kis segítséget kérni: Elérkezett az ideje, hogy lecseréljem a tv-m. Olyan 150-160 ezret szánnék rá, többet nem szeretnék ilyesmire költeni. 50-55 coll környékén szeretnék, kb 3 méterrről nézném.
Amire használnám: Ps4 Pro, filmek nas-ról vagy laptopról, sport (foci). Legtöbbet valószínű este/sötétben hasznánám.Ahogy visszaolvastam a fórumban erre a tv-re esett a választásom: Samsung UE50MU6102
De ma ahogy olvastam láttam az emag-os akciót, és ez is megtetszett: LG 55UK6100Ezek közül melyik lenne számomra az ideálisabb? Vagy esetleg hasonló árban ami jobb válaszás lenne?
Köszi
-
zsotty4
tag
válasz Zolapapa89 #21938 üzenetére
Sziasztok!
Gyors kérdés igazából...
https://www.emag.hu/lg-smart-led-televizio-139-cm-4k-ultra-hd-55uk6100plb/pd/D9TRVFBBM/#139
Ez a TV jó vétel ebben a formában? Van valami rejtett negativuma?
-
Csocsy
tag
válasz zsotty4 #21939 üzenetére
Csak azért mert az emag ráírja h -43 %......nem biztos hogy bele kell ugorni...
Fel kellene jelenteni az emagot tisztességtelen piaci magatartásért.
Meg kell nézni, hogy alakult a tv ára, sose volt annyi amennyiről leakciózták....
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/55uk6100plb-p405856969/#
-
Montiron
újonc
válasz Zolapapa89 #21938 üzenetére
Sziasztok!
Pontosan ilyen (PS4, foci) felhasználásra keresek én is TV-t nagyon max. 200 ezerig.
Nálam a Samsung UE50MU6102 mellett ez játszik még: SONY KD-49XE7005BAEP.
Árban nincs nagy különbség, szerintetek melyik a jobb választás?
(LG-t kilőttem, mert a családban volt már rossz tapasztalat vele.)Előre is nagyon szépen köszi a segítséget
-
-
marilllyo
veterán
válasz #20221952 #21936 üzenetére
Köszi!
Igazából 49-es elég lenne, de akkor már 120 Hz-s jobb lenne.rtings
Nézem itt ezt a tesztet. Ez a "poor local dimming" ez annyira gáz? Ez nagyon fontos tényező? Mitől lesz ez nekem rossz?
Plusz ez a PWM dolog nagyon fog zavarni?Illetve
1080p @ 60Hz @ 4:4:4 Show Help
: Yes
1080p @ 120Hz Show Help
: No
1440p @ 60Hz Show Help
: No
4k @ 30Hz @ 4:4:4 Show Help
4k @ 60Hz Show Help
4k @ 60Hz @ 4:4:4 Show Help
4k @ 120Hz Show Help
: NoÍgy akkor hol jön ki a 120 Hz?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
villamos
őstag
válasz Montiron #21942 üzenetére
Sony: prohardver teszt
összehasonliítás
A Sony -ban IPS panel van, a Samsungban VA.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Pro Koryak #21949 üzenetére
Az emag marketplacen sok cég termékei megtalálhatóak, de mindig fel van tüntetve a termékeknél melyik cég forgalmazza. Szerintem ez csak neked újdonság.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest