- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyós
addikt
[link]
Erről a Panasonicról vélemény?
VA panel, a Samu6102-nél csak jobb. -
kecsetihunor
aktív tag
Van valakinek Samsung MU7000 vagy MU8000 szériás tévéje? Arra lennék kíváncsi, hogy wireless displayként használva laptopról mekkora a lag? Olyan, mintha kábellel lenne összekötve? Az is érdekelne, hogy a VA panel miatt mennyire zavaró a gyenge látószög? Pl ha olyan 50 fokból nézed? Inkább a Samsungot választanám és nem az LG Sj850-et, pedig nagyon vonz a webos. Köszi :-)
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
150 környékén szeretnék Samsung 40" környéki 4K HDR képes tv-t venni.
Ezeket dobálta ki az árukereső
Samsung UE40MU6192
Samsung UE40NU7122
Samsung UE43MU6179valamelyikről ezek közül van tapasztalat?
melyik a jó vétel?
esetleg más javaslata valakinek?van valami oldal ahogy a paneleket meg lehet nézni, hogy melyiknek milyen van?
-
Dani82
senior tag
Ez egy jo tv? [link] megérné most megvenniilyen áron?
-
BReal
addikt
válasz
pilóta #22838 üzenetére
Egyrészt hivatalos partnerként van a promócióban feltüntetve az LG oldalán, másrészt saját tapasztalatot mondom: 4-es vagy 5-ös LED izzó csomagot vettem ott BF-kor. Ebből az egyik édesanyámnál, egy másik nálam ugyanazon a napon égett ki. Jeleztem a honlapon (garancia intézésre van külön oldal). 1 héten belül jött a futár a 2 izzóért, a második héten pedig hozta a csereizzót. Ez pár hónapja volt.
-
vbk14
csendes újonc
Sziasztok!
Fiamnak szeretnék 4K tv-re cserélni ebben kérném a segítségeteket.
PS 4 Proval játszik
NAS ról filmeket néz
49" környékén szeretne készüléket
én nem szeretnék 200K felett költeni rá, inkább alatta...
Mi az a kompromisszum amit meg kell kötni ebben az esetben?
Melyik készüléket ajánljátok?Köszönöm előre!
-
Dani82
senior tag
Most vannak jo learazasok az emagmal
errol a tvrol mi a velemenyetek? Nagyon gondolkodom rajta [link] -
AL
addikt
válasz
mokus18 #22835 üzenetére
Szia ! Azt nem írtad, hogy mennyit tudsz áldozni rá, mert 2 - 3 méterről ez szerintem kicsi . Kb. 50 - 55 - ös kellene . Pl.: Panasonic 49EX600 és Samsung 50MU6102
[link]
[link]
Az általad jelzett Samuról nem találtam adatokat, ezért nem tudom, hogy ezekhez képest milyen. : [link]
Ezt a két tévét többen is véleményezték itt , a samu és a panasonic topickban is . A pana kicsit gyengébb, mert IPS paneles. Üdv. -
mokus18
tag
Sziasztok!
Köszönök minden véleményt/tanácsot.
TV vásárlás előtt állok, és több TV-t nézegettem... és megakadok, hogy érdemes-e 4K s TV-t venni, vagy maradjak még az FullHD mellett.
2-2,5 méterről lenne nézve (ha átkerülne véletlen a nappaliba ott már 3m lenne a távolság.)
Használat:
TV adások (kábel Digi, vagy UPC szolgáltató HD csatornákkal) nézése.
Filmek, sorozatok. Netflix használata. Youtube, Timeshift, USB felvétel, stb.
Ahogy néztem a Smart már majdnem minden TV n elérhető.Ezt néztem ki, véleményetek erről:
Samsung UE40NU7122KXXH 40" UHD SMART LED Televízió
https://edigital.hu/led-televizio/samsung-ue40nu7122kxxh-40-uhd-smart-led-televizio-p563010
[link]Vagy még mit ajánlanátok?
Vagy nézegessek inkább FullHD tv ket.
Köszönöm
Ivett -
BReal
addikt
válasz
pilóta #22833 üzenetére
Szia! LG LG 43UJ620V "topmarkak" kuponnal 98000 Ft. Igaz, hogy 4K, igaz, hogy okos, de 43", de olcsó és 5 év garanciával kapod.
Ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz, hogy maradjon FHD, akkor AL #22830-as hsz-ét böngészd át.
Amit még tudnék ajánlani, az a Panasonic TX-32ES400. Nyilván ez kisebb, mint az általad említett darab, de 76000-ért megkapod, és erre is 5 év teljes körű garancia jár. De ezt majd eldöntöd, hogy kisebb méret megfelel-e.
-
Sziasztok!
Én is TV vásárlás előtt állok, az LG CRT-m kezd betegeskedni43"-os kell mindenképp, mert nagyobb nem fér el. Nem érdekel az okostv, 4K, 3D, HDR stb. vakítás. SetTopBoxról megy úgyis, csak TV nézés a cél.
Nézem ezeket a saját márkás/márkátlan TV-ket az áruházakban (Technika/Orion stb.), és nem nagyon látom rosszabbnak, mint a nevesebb társaikat. Vagy ez csak a rossz minőségű adás miatt lehet?
Érdemes lehet beruházni egy ilyenre, vagy inkább egy LG/Philips kategória kell azért?A CRT lassan 15 éve teszia dolgát, ha nem is ennyit, de egy 8-10 évet ki kellene bírnia...
-
pinnacle
nagyúr
Én is ezért nem veszek egyelőre 4K-s TV-t, mert az MM-ben azt mondták, hogy SD, FHD felvételek rosszabbak lesznek, mint az FHD TV-n, illetve talán a drágább 300-400k feletti TV-ken már majdnem ugyanolyan lesz. 200k körül tényleg nincs 42"-50", 4K-s TV, ami ugyanolyan lenne mint az FHD? 4 méterről nézném.
Egyébként nem is értem, miért rosszabb a 4K-n az SD, FHD, mint az FHD-n. Kisebb képpontokra nem lehet jobban skálázni a felvételt? Illetve nekem nem csak a TV adás a fontos, hanem a saját videóim is, Androidos médiaboxal nézem, annak is gond a skálázás? -
AL
addikt
válasz
LLKobe #22824 üzenetére
Szia ! Itt látható néhány ebbe az árkategóriába tartozó TV és néhányról vásárlói vélemény is van : [link]
Ha ezen az oldalon a jobb felső sarokba beírod a keresett típust, akkor a legtöbbről minden jellemzőt mutat.
[link]
Ha kinézel egy készüléket, akkor máshol is nézd meg az árakat és a véleményeket. pl. itt : [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
predakon #22810 üzenetére
Szia ! Szerintem nincs olyan, hogy LG utálat, csak minden márkának vannak rosszabb és jobb készülékei .
Ha végigolvasod az előző heteket, láthatod hogy : pl. Pana 700, 780 dicsért, alatta, már kevésbé. A Sony 8505 és 90.. dicsért az alatta lévő szintén kevésbé jó. LG - nél az OLED etalon és az alsó IPS kijelzősek un etalon . Szerintem pártatlan vélemények olvashatóak, persze mindenkinek van jó és rossz tapasztalata egyes készülékekről. Üdv. -
AL
addikt
válasz
mokus18 #22804 üzenetére
Szia Ivett ! Ez a készülék képességeitől, minőségétől is függ. A sima, hagyományos adás és a HD adás között kb. olyan a különbség, mint a VHS és a DVD képminősége között . A hagyományos ( persze a szolgáltató jelétől és az adástól is függ ) kissé fakó és gyenge élességű lesz, a jó minőségű HD adás szép éles és szép színezésű. A HD műsorok között is van olyan ami mesterségesen van felkonvertálva, az gyengébb lesz.
4K tévén a You Tuben nagyon szép 4K természetfilmek vannak. Ez és a Blu Ray az etalon az UHD tévéknél.
Ez az Én véleményem, de biztos találsz a neten szakmai hozzászólásokat . UHD és UHD tévék között árban és minőségben is óriási különbségek vannak . És nem mindegy, hogy mit milyen tévén nézel. Üdv. -
shinee
újonc
válasz
Tamas02133 #22811 üzenetére
-
zpapp28
csendes tag
válasz
stigma #22594 üzenetére
Gyere csináljunk topic-ot ennek a TV-nek
https://mobilarena.hu/tema/tcl_lcd_es_led_tv-k/hsz_1-200.html#msg2
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Segítségeteket kérném.
Édesapám születésnapjára szeretnék tv-t venni.
Tudnátok ajánlani egy 42-43 inch körüli, jó képminőségű FULLHD tv-t?
Főleg HD tv adások lesznek nézve rajta.Árban 100 max 120k körül kéne mozogni, mert egy soundbart is venni akarok még mellé
-
SirRasor
addikt
Szűkítünk:
Panasonic TX-55EX600E - IPS, de direct led! Mozgáskezelés ? Nem találtam róla semmit.
Sony KD55XE7005BAEP - VA, mozgásokat jól kezeli
LG 55UJ6307 - IPS, direct led, mozgásokat biztosan jól kezeli
Szerintetek melyik a jobb vétel?
-
NY_A
őstag
válasz
sakal83 #22820 üzenetére
Totálisan meggyőztél.
Igen, ezek szerint közel azonos lehet a tv nézési szokásunk. Asszony sd hd adásokat néz iptvről a nap második harmadában, én pedig serviioval nézek hd fhd tartalmakat. Többségben este vagy hétvégén. Böngészni sohasem böngészek tvn, nekem az kényelmetlen. Inkább mobilon vagy pcn. A sebesség sem fog szerintem zavarni, a jelenlegi la660s-em sem egy villám.
Még egyszer nagyon köszönöm, már meg is rendelem. -
sakal83
addikt
Az sem gyors
de én is servioozok, eddig mindent vitt problémamentesen röccenés nélkül teljesen használhatóan.
Szerintem kb. ugyanaz a tv nézési szokásunk, amire tökeletesen megfelel. Én tvzek, filmet nézek fullhdig servioon és youtubeot használok. Teljesen ok mindegyikre. Csak egy kis türelem kell hozzá, mert a menüje nem egy B7-es szint. De szerintem az is ugyanúgy belassul idővel. De a tv funkcionálisan teljesen rendben van.
Amije használhatatlan ép idegrendszerrel az a webböngésző. A többi alkalmazás használható. De a webos 3.5 böngészője sem épp ideális, de tűréshatár még,
+ egy kis nonplus ultra, ha tönkremegy 2-3 év múlva, akkor cserekészüléket fogsz kapni, ami egy jóféle 4k-s OLED lesz, mert a fullhd-t kifuttaták, a gondokodás keretében pedig nem vételárat kapsz vissza, hanem a hozzá legközelebb álló, de legalább olyan szintű TV-t, ami csak egy új 4k-s OLED lehet.
-
NY_A
őstag
válasz
sakal83 #22770 üzenetére
Még egy kérdés az 55EG9A7V-vel kapcsolatban. A média lejátszó részét próbáltad? Ez számomra fontos, évek óta serviioval viszek át tartalmat tvre. A jelenlegi LG tökéletesen működik vele, szinte majdnem mindent játszott. A Phillips 10 ből 8 filmet nem játszott le serviioval. Ha nincs is tapasztalat ilyen jellegű fájlmeosztással, próbáltál pendtiveról lejátszani tartalmat?
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz
MoVieFaN #22646 üzenetére
Jelentem sikerült hozzájutnom az utolsó bontatlan mo-i MM-os Panasonic TX-50EX780E-hez.
Webshopban már nem volt jó ideje, de áruházi készleten meg igen. Ráadásul 261k-s áron az aktuális akciónak köszönhetően (+ 5 év garancia).Mindenkinek nagyon köszönöm a kiválasztásban nyújtott segítségét a topicban, tényleg nagyon jó ez a tv.
Bár tegnap nem volt sok időm tesztelni, pixeleket nézegetni, de XBOX ONE X 4k HDR-rel Forza Horizon 3-mal igen meggyőző még gyári beállításokkal is. -
Tamas02133
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni TV vásárlás ügyében.
Az alábbi két tv-t néztem ki:Samsung UE50MU6102KXXH 4K Ultra HD Smart LED Tv
Sony KD49XE8077SAEP UHD SMART LED Televízió ezüst
Szerintetek melyiket érdemes választani.
Előre is köszönöm a segítséget.
Tamás
-
Valaki megtudná indokolni, hogy mi a franc ez a masszív LG utálat ezen a fórumon? Kicsit olyan benyomásom van, hogy "trendi" az LG fika és nem tapasztalatok alapján születnek a rangsorolások.
-
Denyiro
tag
Lehet meg leszek kövezve de vettem egy Orion tv-t 65.000 Ft-ért 40"-os méretben és mellé 5 év garanciát a biztonság kedvéért a MM-ban. Eddigi tapasztalatom alapján nem bántam meg, semmi 4K, semmi smart funkció csak szimplán Full HD és bizony a HD csatornák adásai kifejezetten szépek rajta de a normál csatornák képe is élvezhető. Szép részletgazdag és élénk színek gyári beállítás mellett, egyéni beállítást még nem próbáltam. A hang lehetne jobb is de szódával elmegy, pláne ennyiért. Sok szerencsét azoknak akik még keresik az ideális televíziót maguknak.
-
SirRasor
addikt
Na még annyi kérdés, hogy rossz elrendezés miatt kb. 10 méteres HDMI kábellel kötném össze az új TV-t. Lehet valami gond? Árnyékolás, zaj, ilyesmi?
-
mokus18
tag
Sziasztok!
UHD TV esetén, mennyire zavaró a sima HD tv adások nézése? Észrevehető különbség van?
Köszönöm
Ivett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mikrotik routerek
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest