Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-04 14:58:59

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. március

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97101) Gubek-Einste válasza fcbarca (#97099) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router-rel lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#97102) oszy válasza LanyUs (#97001) üzenetére


oszy
veterán

A kínai és a global verzió között mi a különbség? Én is gondolkodom egy ilyenben (a múltkor lemaradtam a 24900-es árról). Mesh vagy "sima" router között vacilálok.

[ Szerkesztve ]

ÚJ vezeték nélküli asztali töltő ELADÓ! Telefon, airpods és Apple Watch-ot is tölt!

(#97103) oszy


oszy
veterán

Lehet veszek egy Asus TUF Gaming AX3000 V2 típust. Most egész jó áron van. Igaz a Xiaomi mesh olcsóbb... Mit ajánlotok? Mert egyelőre nincs szükségem mesh-re.

ÚJ vezeték nélküli asztali töltő ELADÓ! Telefon, airpods és Apple Watch-ot is tölt!

(#97104) lcdtv


lcdtv
aktív tag

Sziasztok!. Tp-link Deco M4 tudja a kábeles backhaul módot?
ITT van egy FAQ ahol is bemutatják hogy hogyan kell bekötni és telepíteni de típusokat nem írnak. Köszi!

(#97105) Soma01 válasza lcdtv (#97104) üzenetére


Soma01
veterán

Az első (FAQ) kérdésre adott válaszban benne is van a te kérdésedre is a válasz.

(#97106) BB555BBB


BB555BBB
tag

Hello,

Keresem az utódját a szeretett ASUS RT-AC87U-nak.
Kit mit ajánl?
RT-AX88U > a sok LAN portja miatt jönne nekem számításba, de lehet egy TUF-AX5400 is megtenné....

(#97107) Hyacinto


Hyacinto
tag

Sziasztok!

Mivel teljesen hülye vagyok a témában, és így az összefoglaló sem nyújtott megnyugtató választ, ezért itt érdeklődnék.

Szeretnék Telekomos Net 500/150 csomagra váltani, amihez havi kétezer forintért cserébe (24 hónapig) kapnék örökbe mesh eszközt is. A jelenlegi routerem egy TP-Link TL-WR1043ND, ami ha jól értelmezem az összefoglalót mehet a levesbe.

A kérdésem a következő: van e olcsóbb, vagy hasonló árban de jobb mesh eszköz mint amit a T kínál, vagy ne keressek tovább "jóleszazoda" (lásd lejjebb)? Van egy szoba ahol nem az igazi a vétel, tehát oda valamilyen megoldás kell, felmerült a vezetékes átvitel is, de az már lehet hogy hálózatépítői topik inkább, és egy/két mesh beüzemelése tűnik a legegyszerűbbnek.

Illetve az általuk adott modem/router és mesh páros elegendő lehet, ha csak stream szolgáltatásokat veszünk igénybe (tehát nem lesz benne a díjcsomagban semmilyen tv szolgáltatás), két buta HD tévén, amiket egy Xiami MI TV stick illetve egy Apple TV okosít fel, valamint két mobil és egy Apple táblagép valamint egy laptop és egy PC használna még? Meg van egy NAS is a hálózatban, ami nem tudom mennyire szeretné a Telekomos routert.

Nem játszom hálózaton, ritkán mozgatok nagy fájlokat (letöltés/telepítés valamelyik játékboltból), Zoom mítingeken veszek részt (de azokkal most sincs baj) semmilyen okos eszköz (IoT) nincs. A család többi tagja pedig el van a böngészés+stream vonalon.

Minden ötletet, tippet, javaslatot előre is köszönök :R :R :R .

Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)

(#97108) BB9000 válasza Hyacinto (#97107) üzenetére


BB9000
senior tag

A szolgáltatód által adott mesh eszköz(ök) típusáról egyáltalán nem írtál, így arról, (vagy azokról) véleményt nem tudok adni. Hogy elég lesz-e és mit lehet tőle várni, azt látatlanban nem tudom. Ha kikeresed a típust, és leírod, akkor tudom összehasonlítani bármivel is.
50K Huf körüli pénzből az Asus AiMesh megoldása már összerakható. pl: 2 db Asus AX55-tel. Ezt később könnyen tudod bővíteni, fejleszteni.
A saját eszköz előnye, hogy a te kontrollod alatt van. Ha a szolgáltató eszközét (vagy eszközeit) használod, akkor kevesebb dolgot tudsz rajta beállítani. A szolgáltatóé vagy tud kábeles backhaul-t, vagy nem. Az Asus AiMesh tud.

(#97109) Feenyx


Feenyx
aktív tag

Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire zavarja a a wifi jelerősséget, ha a wifi router közvetlenül a falra kerül felszerelésre és az antennák ezáltal “felfele” állnak? Adott a képen látható panellakás és egy TP-Link Archer AX50. A routernek a modem miatt bejelöltem a két lehetséges helyét.

Illetve a másik kérdés, hogy ha magasabbra, közel a plafonhoz rakom, az még gyengítheti a jelet? Ugye a hall (H) és a szoba (SZ - bal oldalon) között egy ilyen “boltív” szerűség van, ezért ábrázoltam nyitottnak a kettő között.

Előre is köszi a segítségeteket!

(#97110) MaCS_70 válasza BB555BBB (#97106) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az AX88-ason csábító a sok LAN-port, de akadnak is vele gondok. Egy külső switch olcsóbb és rugalmasabb megoldás, a 88-as meg emlékeim szerint nem is a legfrissebb konstrukció.

Én az AC87-est egy AX92-esen keresztül egy AX86S-sel váltottam le. A wifije valamivel gyengébb, de ez törvényszerű és nem vészes a különbség. Bevált.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#97111) MaCS_70 válasza Feenyx (#97109) üzenetére


MaCS_70
félisten

A visszaverődések kiszámíthatatlanok. Fém felületek, tárgyak közvetlen közelébe nem ajánlott tenni a wifis egységet. Fal esetében is jobb a távolságtartás, de általában elhanyagolható a különbség.

Az antennáknak alapértelmezetten függőlegesen kell állniuk. Bizonyos esetekben, alapvetően több szintes felhasználói tér esetén lehet játszani a billegtetéssel, de gondolj bele: a sugárzás az antenna tengelyét merőlegesen metsző sík mentén történik! (Az antennanyereségtől függő függőleges szögben.)

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#97112) Hyacinto válasza BB9000 (#97108) üzenetére


Hyacinto
tag

Ez valóban kimaradt, bocsánat, erről a meshről lenne itten szó:
kaon-ar1344e-wifi-6-mesh-ap
Itt pedig a gyártó oldala.

Router/modem típus ügyében pedig semmit sem tudok :( .

Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)

(#97113) Hyacinto válasza Hyacinto (#97112) üzenetére


Hyacinto
tag

Modem/router ezek közül bármelyik (ehh) kivéve Kaon és Speedport, majd ami lesz éppen a szerelőnél...

Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)

(#97114) Meridius11 válasza Gubek-Einste (#55451) üzenetére


Meridius11
aktív tag

Sziasztok,
Bestbuy, lehetőleg minél időtállóbb routert keresek 40 ezerig egy társasházi lakásba, jó sok szomszédos wifi hálózattal, az alábbi felhasználásra.
- egy PC, LAN kábellel
- Meta Quest 2
- wifin streaming, Plex, ip kamera, telefonok, ipad

Az Euronics Asus TUF AX3000 v2 akcióról sajnos lecsúsztam, Budapesten már sehol nincs, csak más boltokban 42 ezerért. Minimális felárral viszont már Asus TUF AX5400 is van. Ti mit ajánlanátok?

[ Szerkesztve ]

(#97115) BB9000 válasza Hyacinto (#97112) üzenetére


BB9000
senior tag

A szolgáltatótól vett Kaon eszköznek is van előnye:
o - nem kell egyben kifizetni.
A Kaon hátrányai:
o - nem tud kábeles backhaul-t kezelni. Ez nem mindenhol jelent nagy hátrányt. A hely adottságaitól nagyban függ, hogy mennyire húsbavágó a kábeles összekötés lehetőségének hiánya. Nagyobb távolságok, vastag falak esetén szinte elengedhetetlen. 1-2 válaszfal esetén, optimális router elhelyezés esetén, ott ahol a szomszéd WiFi hálózatok nem zavarnak be, ott kiválóan tud működni a routerek vezeték nélküli összekötése is.
o - a Kaon konfigurálási lehetőségei nem adnak olyan szabadságot, mint az Asus Aimesh. Lehet, hogy most ez nem tűnik fontosnak, de bosszantó tud lenni, ha pl. később telepíttetsz egy WiFi hálózati kommunikációra alapozó rendszert (pl, IP kamera rendszer, vagy bármi egyéb) és a Kaon eszközben nem tudsz beállítani egy ddns-t, vagy egy vpn-t. Asus eszköznél ilyen gond nem lesz. (meglehet, hogy a Kaon-ban is mindent szuperül be lehet konfigurálni részletekbe menően, de azt egyáltalán nem ismerem. A nagyobb gond az lesz, hogy akitől majd segítséget kérsz az új cuccnak megfelelő WiFi beállításhoz, ő se fogja ismerni! :) )
Amiben kb egyformák:
o - Mindkét választás ki tudja szolgálni az összes klienst, amid van most. Emiatt nem kell aggódni.

(#97116) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Sziasztok. Van egy ASUS TUF-AX5400 as routerem és hiába megyek rá az 5ghz es frekvenciára nem tudja a wifi leadni a gigabites jelet hiába ülök mellette 5cm re. max 5-600mbit/s holott a leírás szerint az AC szabvány is képes rá: 802.11ac (1024QAM) : 4333 Mbps-ig. Mit kell beállitanom rajta vagy most hogy is van ez? Köszönöm szépen a válaszokat.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#97117) Hyacinto válasza BB9000 (#97115) üzenetére


Hyacinto
tag

Még egyszer köszönöm! :R :R :R Pontosan azért jöttem ide, mert nem igazán kedvelem a szolgáltatói eszközöket, s emígyen akkor a számomra (is) roppant módon szimpatikus 2 roueteres Asus AiMesh megoldás lesz a befutó :) . Mondjuk két AX 55-el. ;)

Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)

(#97118) Soma01 válasza BogyóBP (#97116) üzenetére


Soma01
veterán

Szeretnél új, másik routert venni? Mert ez a téma inkább új routert keresőknek szól. :K
Amúgy pedig a klienst nem írtad, amivel próbálsz nagyobb sebességet elérni. Ezt is írd majd bele a következő hozzászólásodba, amit majd a "Router gondok" témába írj meg légyszíves... :)

(#97119) oszy válasza Meridius11 (#97114) üzenetére


oszy
veterán

Azt írja csak szaküzletben. A weben 34.999.- van. Akkor ott nem adják oda annyiért? Ha megyek azért amit megrendeltem, megnézem neked.

ÚJ vezeték nélküli asztali töltő ELADÓ! Telefon, airpods és Apple Watch-ot is tölt!

(#97120) fcbarca válasza Gubek-Einste (#97101) üzenetére


fcbarca
őstag

Szia. köszönöm hogy írtál
Társasházba, a rő router kint lesz a teraszon, mivel lte megosztás, ott jobb a tér. A router egy tp link mr200 régi,sajnos nincs benne mesh.
Aztán az erősítő a terasz melletti szobába lenne rakva, hogy elnyomja a konyhába és a hálószobába. A falak vastagak. 2 fal lenne. Itt az inssider kép [kép]

[ Szerkesztve ]

(#97121) Meridius11 válasza oszy (#97119) üzenetére


Meridius11
aktív tag

De, elvileg ott is annyi, a gond inkább az, hogy Budapesten sehol nincs már készleten. A "csak szaküzletben" pedig azt jelenti hogy központi raktáron sincs így online nem lehet már leadni rendelést.

(#97122) Gubek-Einste válasza Meridius11 (#97114) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Megfelelő lesz a TUF-AX5400 is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#97123) Gubek-Einste válasza BogyóBP (#97116) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ide való kérdés.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#97124) Gubek-Einste válasza fcbarca (#97120) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Emellé a router mellé bármilyen repeater megfelelő lesz, pl TP-Link RE315 vagy RE365.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#97125) jata108 válasza Gubek-Einste (#97100) üzenetére


jata108
csendes tag

Köszi szépen a választ, berendeltem, holnap kiderül nyerek-e valamit a jelenlegihez képest.

(#97126) BB555BBB válasza MaCS_70 (#97110) üzenetére


BB555BBB
tag

oké akkor elengedem a sok Lan port-ot és beszerzek egy 8 portos switch-et, viszont mit értesz az alatt hogy gyengébb a WiFi-je? Azért kérdezem, mert viszonylag sok ~10 eszköz van ami WiFi-t használna csak? Illetve ebben az esetben lehet elég lenne csak 1 sima TUF-5400 pl?

(#97127) MaCS_70 válasza BB555BBB (#97126) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az AC87-es wifije nagyon nagy területet tudott lefedni. Azóta viszont valami szigorodott a rendszerben, mert a hasonló pozicionálású (elvben azonos teljesítményű és antennanyereségű -- EIRP-ű) eszközök is elmaradnak ettől a paramétertől. Én ezt főként azon látom, hogy az AX92 és az AX86u is kisebb területen biztosít stabil csatlakozást a kertben.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#97128) kmarci25


kmarci25
veterán

Tegnap tönkrement a routerem, szükségem van egy újra. Eddig a Telekomos szolgáltatóira volt kötve egy Xiaomi AC2100. Az előfizetésben Net 500/22 csomag van.
Társasházi tégla lakás, 70 nm, sok szomszáddal, a kanapén ülve kb. 8 hálózatot látok, amiből 6 nem az enyém. (A szolgáltatói router wifijét kikapcsoltam már.)
Viszonylag sok eszköz van, kábelen 1 NAS lenne rákötve, wifin 2 telefon, 2 laptop, 1 médialejátszó (ezek 5GHz-en), és több "apróság" (kkonnektorok, IP kamerák, lámpa, porszívó, légtisztító, 2 klíma, bojler - 2,4 GHz, összesen 13 eszköz). AX szabványt egy eszközöm sem ismer. A legtávolabbi eszköz légvonalban 7-8 m, közben 3 téglafal, itt a szolgáltatói router már elvérzik 2,4GHz-en, a Xiaomi működött, bár gyenge jelerősséggel.
A NAS miatt fontos a porttovábbítás, portnyitás, statikus IP lehetőség, de gondolom ez a legtöbb eszközben benne van. Ha ezek beállítása egy egyszerű felületen lehetséges, az még jobb.
A rászánt eszköz nagyon max. 40 ezer, de jobb lenne 20-30 körül maradni.
Néztem az összefoglalót, az árak alaposan elszaladtak, ezek közül?
ASUS RT-AC85P AC2400
ASUS RT-AX56U AX1800

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#97129) szaboi6512 válasza kmarci25 (#97128) üzenetére


szaboi6512
őstag

A Keretbe éppen beleférne az Asus AX58U eszköz.

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#97130) oszy válasza Gubek-Einste (#97122) üzenetére


oszy
veterán

Az valamivel jobb a TUF Gaming AX3000 V2-től?

ÚJ vezeték nélküli asztali töltő ELADÓ! Telefon, airpods és Apple Watch-ot is tölt!

(#97131) kmarci25 válasza szaboi6512 (#97129) üzenetére


kmarci25
veterán

Ez jobban kiszolgálná az igényeimet mint az AC85P? Vagy a jövőt illetően jobban megéri? Mivel tudom magam számára megindokolni a 2szeres árat? :DDD

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#97132) szaboi6512 válasza kmarci25 (#97131) üzenetére


szaboi6512
őstag

Már nem vennék AC routert, AX kliens nélkül is jobb választás, és bármikor lehet AX kliens.

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#97133) HdRew válasza kmarci25 (#97131) üzenetére


HdRew
őstag

Mondhatni az AC old gen, az AX next gen.

Az AX ha minden igaz sokkal jobb abban a tekintetben, hogy ha több wifi jel is van a környezetedben, akkor nem fogják ütni egymást, és az AX-et támogató eszközökben hatalmas ugrás tapasztalható meg sebességben is.

És amennyiben az AX-re felrakható a Merlin firmware, ami elég valószínű, azt tedd meg mindenképp, érdemes!

(#97134) kmarci25 válasza HdRew (#97133) üzenetére


kmarci25
veterán

Mindkettőtöknek köszönöm, döntöttem! :R :)

Még egy kérdés: fw csere után a garanciával mi a helyzet? :F

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#97135) A21


A21
tag

Új routert kellett vennem, mert ebbe a putri országba néhány szolgáltató képtelen biztosítani routert az internet csomaghoz. Az itt ajánlott 20 ezer Ft körüli Asus AX1800U-ra esett a választás, amit már nagyon bánok. Egy hitvány instabil szar az egész, folyamat eldobálja a jelet, VPN használat esetén azt se tudja hány óra, pár perc és egyáltalán nincs internet. Nem kéne ilyen szarokat itt ajánlgatni, hiba volt innen ötletet meríteni. :W

[ Szerkesztve ]

(#97136) Alex91 válasza A21 (#97135) üzenetére


Alex91
félisten

Ha most 100 ezerert ajanlanak routert, akkor meg azert vered a fejedet a falba…

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#97137) kpityu2 válasza A21 (#97135) üzenetére


kpityu2
őstag

Nekem kettő van mesh-be kötve, nincs velük gondom. igaz, nincsenek nagyon leterhelve. Végül is a legolcsóbb, belépő szintű AX-es aimesh képes router, simán lehet, hogy nem hozza a nagytestvérek teljesítményét.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97138) woodworm válasza kpityu2 (#97137) üzenetére


woodworm
veterán

Volt ac65p-m, soha nem volt vele teljesítménybeli problémám. A soc ugyanaz, a wifi újabb benne.

(#97139) HdRew válasza kmarci25 (#97134) üzenetére


HdRew
őstag

Arra viszont sanszos, hogy ugrik a gari nem gyári fw-vel.

De igazából a Merlinnel nem szokott gond lenni, ősöknél raktam rá egy 66u B1-re vagy 3-4 éve a Merlin HGG-t, még mindig megy és szuperál náluk.

(#97140) Intruder2k5 válasza HdRew (#97139) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Dehogy ugrik... Ha bármi baj lenne, visszateszed a gyári fw-t garanciáztatás előtt. Egy reset, és nyoma sem marad a CFW-nek. Ha meg el sem indul a router, és nem lehet fw-t cserélni, akkor teljesen mindegy, hogy milyen fw van rajta. Én garanciáztattam ASUS routert Tomato-val, ami semmit sem csinált, csak a Power LED világított rajta. Sima ügy volt.

(#97141) blakey válasza HdRew (#97139) üzenetére


blakey
félisten

Nem ugrik, bármikor vissza lehet térni gyárira, ráadásul a Merlin FW és a gyári Asus oda-vissza telepíthető, sőt, az Asus hivatalosan támogatja a Merlin FW-t.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#97142) HdRew válasza blakey (#97141) üzenetére


HdRew
őstag

Akkor nem szóltam egy szót sem. :) Ebben az esetben még könnyebb szívvel lehet ajánlani a Custom FW-eket.

(#97143) osonte válasza kmarci25 (#97134) üzenetére


osonte
senior tag

Annyi, hogy a TUF-AX3000 V2 és RT-AX58U V2 esetében jelenleg nincs Merlin fw.

(#97144) MaCS_70 válasza A21 (#97135) üzenetére


MaCS_70
félisten

0. Miért lenne törvényszerű, hogy az ISP automatikusan eszközt is adjon?

1. Az Asus AX1800u típusszinten nem instabil, nem jellemző rá a kapcsolat eldobása. Azt, hogy most esetedben mi a helyzet oka, nem tudhatjuk.

2. Nem igazán tiszta, hogy milyen VPN-használattal milyen gondod van. Ha már szükségesnek tartottad, hogy emelkedett stílusú megállapításaidat megoszd a listával, akár vehetnéd a fáradságot, és megfogalmazhatnál egy kicsit informatívabb esetleírást.

3. Ha nem tetszett az ajánlás, lehet panaszt tenni és visszakérni a pénzedet a rossz tanácsért.

MaCS

4. Ha már ebbeN a putri országbaN élsz, a Neked segítők ekézéséhez elsajátíthatnád a nyelvét...

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#97145) bladzs


bladzs
csendes tag

Sziasztok,

Kis segítségre lenne szükségem. Adott egy 130nm es egyszintes családi ház, 300/20as internettel. Ide kellene kis hálózat upgrade. Összefoglaló alapján kipróbálnék egy Asus mesh hálózatot az ott ajánlott legolcsóbb/legegyszerűbb Asus AX1800u val. Viszont a Asus RT-AX53U most szintén 20k az euronicsben, és az összefoglalóban egy kategóriával jobbnak van írva. Én nem fedeztem fel gyártói leírás alapján a kettő között különbséget. Ti melyiket választanátok vagy ugyan az a kettő?

Felhasználásban semmi extra nincs. 4 mobil, 2 céges laptop, 2 privát laptop és egy TV. Játék nincs csak böngészés, a lefedettség fontosabb mint a sebesség. Van még egy xbox, de az UTPvel a szolgáltatói router-modemra van kötve.

Köszi előre is.
Bladzs

(#97146) kpityu2 válasza bladzs (#97145) üzenetére


kpityu2
őstag

ugyanaz a kettő

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#97147) bladzs válasza kpityu2 (#97146) üzenetére


bladzs
csendes tag

Köszi a gyors választ. Akkor jól sejtettem, csak az összefoglalóban lévő külön kategóriába való besorolás zavart kicsit össze.

(#97148) oszy válasza A21 (#97135) üzenetére


oszy
veterán

Neten rendelted akkor visszaküldheted.

ÚJ vezeték nélküli asztali töltő ELADÓ! Telefon, airpods és Apple Watch-ot is tölt!

(#97149) kmarci25


kmarci25
veterán

Köszönöm a válaszokat, megrendeltem, ha megjön és van kérdés, még lehet hogy jövök!

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#97150) kenwood3


kenwood3
őstag

Sziasztok!
A sztori nagyjabol: megdoglott az ac66u b1-es 3.5 eves routerem, amit nagyon szerettem , es most ehelyett keresek masikat. Ami fontos, 100 ( tehat Szaz! Nem eliras) megas nethez kell, torrent letoltes neha menne, ill stremelni a filmeket a smart.tv-re. Ami meg fontos, hogy a menuje magyar nyelvu legyen , es a legfontosabb mokolgatas nelkul tudjon torrentezni.
Vettem 1 Asus ax1800u-t ajánlásra, de pont arra nem jó, amire vettem, mert lehalt állandoan a dm-tol, meg feltelepiteni se tudtam a hddre, mert telepítés közben halt le allandoan! Emiatt visszakuldtem ....
Az biztos, hogy asus kell, de melyik az amit nem kell megint visszakuldeni, es tuti.megy rajta a dm? Vagy vegyek inkabb megint 1 ac66u-t hasznaltan?

[ Szerkesztve ]

Az esetek 99%-ban mobilról vagyok fent, ìgy a helyesìràsom nem tökéletes, és ékezeteket se hasznàlok mobilról soha!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.