Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm megkért hogy szerezzek be neki olyan hálózati eszközöket,amivel mind a 3-rom szintet be lehetne lőni wifivel.
Jelenlegi eszköz egy t-home által adott router,ami belső antennás,nyilván a középső szinten ahol van ott is csak éppen hogy van mindenhol jel.
Az új eszköz is a középső szinten kapna helyet,szóval lefele és felfele is át kell sugároznia a kb 30cm betont.
Jelenleg 30-60mbit/s es net a maximum ami vásárolható az utcába,szóval ezt a sebességet kellene tudnia a routernak. ( tudom ez viszonylag alacsonynak számít,de ha esetleg itt is beszerelésre kerülne a gigabit,akkor jó lenne ha nem kellne váltani eszközt)
Ha esetleg nem lehetne ezt megoldani egy szimpla routerral,milyen jeltovábbítót ajánlanátok pluszba.
Az épület viszonylag nagy,szóval falakból sincs hiány!
Kb- 5-10 eszköz használná folyamatosan mobilok/tv/laptop
A routernak tudnia kellene egy vendég hálózatot létrehoznia,ennyia kritérium!Összeg kb ha kell jeltovábbító is 60.000huf ,de ha nem jönne ennyiből ki azt is írjátok meg légyszi hátha rábeszélhetők lesznek rá!
Milyen eszközöket ajánlanátok,előreis köszönöm a segítséget!
-
BalukaD4
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Nem gond, ha többet kell ráfordítani, annyit még hozzátennék, hogy kisvállalat, max 10-en vagyunk az irodában.
Esetleg konkrét eszközöket tudnál ajánlani?
Ma megnéztem, minden irodában meg tudom oldani a vezetéket, tehát az AP-k között is tud vezeték lenni.
Köszi!
-
MTBF
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm az infókat, megrendeltem az Asus-t
-
Wyll
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Megjött tegnap a jóáras AX53U – még barátkozunk, de eddig nagyon tetszik. Fasza hogy van már mobil app is ezekhez.. Én főleg a net stabilitásának növekedését várom tőle azáltal, hogy leveszi a routingolás terhét a Vodás szolgáltatói csoda válláról. Utóbbit át is állítottam modem üzemmódba. -
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerinted mi a jobb megoldás? Most venni 100+ ezer forintért egy Synology vagy Asus routert vagy inkább AX86S és később váltani?
-
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a véleményt. A ubiquiti teljesen felesleges? Vagy nem üti meg a mércét?
-
-
legyen annyira naprakész hardver, hogy kb. 8 évig ne kelljen lecserélni.
Nem garantálható egyetlen eszköz esetében sem.Az összefoglaló elolvasása alapján arra jutottam, hogy AX-et érdemes venni
Már csak azt.a NAS 2x1Gb-es csatlakozóval rendelkezik
30-40k bruttó az árkategória
Nem fér össze a kettőkésőbbiekben ha szükséges a hatótáv növelése akkor az eszköz lecserélése nélkül mesh-el lehessen bővíteni
Asus AiMesh eszközei között kellene nézelődni.Én az alábbiakat néztem, de nem érzem, hogy ezek mennyire felelnek meg a fenti kívánalomnak:
- ASUS RT-AX58U V2
- TP-Link Archer AX55 AX3000
A TP-Link csak repeater-rel és csak wifi kapcsolattal bővíthető így az Asus a jobb választási lehetőség. -
válasz
BalukaD4
üzenetére
Felhasználás jellege: emailezés, nagy méretű tervek le- és feltöltése, elég sok Teams megbeszélés, OneDrive fájlok elérése (köztük sok nagyméretű).
Ilyen felhasználás mellé a kábelezés már kötelező, sajnos ha nem így lesz kiépítve akkor hamar bajok lesznek a rendszerrel.Keret ~150ezer, de ha minden igényt kielégítő rendszert össze lehet hozni kevesebből akkor alá mehetünk.
Induló árnak még elmegy de egy normális céges hálózat kialakítása ennél több lesz, 2-300k-ra érdemes lenne felkészülni.Ezekkel a paraméterekkel kis irodai felhasználásra mi az ajánlott router+node-ok?
Vezetékes router, menedzselt switch és szintenként legalább egy AP, ez alá nem lenne érdemes menni ha stabil hálózatot szeretnétek. -
válasz
kipser
üzenetére
A Synology router-eivel viszonylag kevés a tapasztalat de tehet egy próbát ha úgy gondolod.
A QNAP inkább üzleti felhasználásra jó, otthoni környezetben kevésbbé tudnád kihasználni a tudását.
A Linksys-szel nincsen tapasztalat így teljesen zsákba macska.Az Asus eszközei ismertek/kipróbáltak így jó választás lenne, főleg, hogy most is az van.
Inkább a GT-AX6000 legyen mint az AX86U mivel két multi gigabites portja van.
Az AX86S jó választás lenne, arany középút, viszonylag erős eszköz de gigabiten belül maradva. -
csabaizoli80
kezdő
Üdv!
Kétfajta is van a Yettelnél a Huawei 535-ből, ezek:
[link]
[link]
az elsőre azt írja kifutó modell....nekem sim-es kellene, de mi a különbség a kettő között, melyik a "jobb" választás?
Egyébként 22 havi kamatmentes részletre ideadják a Yettelesek, listaár alatt 32eFT-ért mindkettőt, ~1500/hó lenne, szerintetek? miben térnek el, melyiket vegyem inkább?
Köszi...
-
(ex)Cat
senior tag
Elég extrém feltételekkel keresnék routert.
Amire használni szeretném:
Adott egy kozmetika (garázs méret), ahol alapban nincs net, viszont lesz/van egy Huawei dongle egy valamilyen szolgáltatós 4g kártyával. Van egy okos konnektor, ennek a ki-/bekapcsolását kellene megoldani távolról. Ehhez kellene egy router, amivel ez megoldható. Semmi másra nem lesz használva, tehát nem lógnak majd rajta egyéb eszközök, csak kizárólag ez a konnektor.
Előny volna, ha van rajta USB, amibe esetleg bedugahtom a dongle-t és az működni is tud róla.
Ár? minél olcsóbb.
Jó lenne max 15e-ből megúszni, de ha jóval kevesebb se szomorkodom.
Szintén előny volna, ha fehér színű
-
MTBF
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi paraméterekkel keresek új routert:
- a Telekomos Caon kábelmodem router és wifi funkcióit szeretném kiváltani egy nagyobb hatótávval és jelerősséggel rendelkező eszközre 2.4 és 5 GHz tartományban
- kb. 70 egyszintes terület egy 10 lakásos társasházban ( a 2.4 Ghz tartomány eléggé terheltnek tűnt amikor net alanyzerrel néztem)
- most 15 eszköz van rajta folyamatosan, ebből 12 wifi (telefon, tv, mosógép, notebook, okoskonnektorok )
- és NAS-al és további wifis okosotthon eszközök kerülnénke rá később. A jelenlegi okoskonnektorok némelyike hisztitik a gyenge jelerősség miatt
- a NAS 2x1Gb-es csatlakozóval rendelkezik
- 30-40k bruttó az árkategória
- legyen annyira naprakész hardver, hogy kb. 8 évig ne kelljen lecserélni. Az összefoglaló elolvasása alapján arra jutottam, hogy AX-et érdemes venni
- későbbiekben ha szükséges a hatótáv növelése akkor az eszköz lecserélése nélkül mesh-el lehessen bővíteni
- fontos a megbízható működés, és a jó és egyszerű konfigurálhatóság, homeoffice-os környezetben működneÉn az alábbiakat néztem, de nem érzem, hogy ezek mennyire felelnek meg a fenti kívánalomnak:
- ASUS RT-AX58U V2
- TP-Link Archer AX55 AX3000Tudnátok routert ajánlani, vagy a fenti kettő közül pro és kontra javasolni valamelyiket?
Köszi és üdv!
-
Dr.NX
Topikgazda
Az összefoglalóban lejjebb találsz pár ajánlatot, de talán ez a legmegérősebb mostanában:
Asus RT-AX58U V2 35 ezer Ft -
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Routert keresek lakótársammal együtt, de nem igazán foglalkoztam eddig mélyebben velük, szóval inkább kérdezek, hátha tudtok segíteni. Előre is köszönök minden tanácsot.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
5 emeletes társasház-tégla, első emelet, 15 négyzetméteres szoba, két oldalt szomszédok, másfél szobás a lakás, két szoba között kb 20 centis téglafal.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Két játék konzol, és egy laptop vezetékes megoldással, 2 telefon, 1 laptop Wifi-vel. Utóbbiak ismerik AX szabványt.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
500Mbit/22Mbit Vodafone
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Mivel nem tudom, hogy mennyibe kerülnek manapság a készülékek legyen mondjuk 25-30k (akár használt piacon is pl Hardverapróról, nem kötelező a bolti új megoldás)
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Viszonylag egyszerű, de részletes kezelhetőség jó lenne, illetve ami fontosabb, hogy VPN előfizetés használatát szeretnénk megoldani router szinten, így olyan készülékre lenne szükség, amivel ez a lehető legegyszerűbben megoldható. (akár eszközönként külön-külön, bár ez tippre esélytelen
)
-
BalukaD4
újonc
Sziasztok!
Bővülő irodába szeretnék routert fejleszteni, jelenleg egy szolgáltatós Vodafone csoda van. 3 szinten terül el irodánk januártól, így mindenképp valamilyen mesh megoldásra lenne szükség.
Összesen egyszerre kb 20 kliens lesz az egész hálózaton.
Az elgondolás az lenne, hogy a középső szintre menne a base (jelenleg itt van a router is), és szintenként 1-1 mesh node wifis összeköttetéssel (bérlemény az iroda, nem tudjuk össze-vissza kábelezni sajnos).Felhasználás jellege: emailezés, nagy méretű tervek le- és feltöltése, elég sok Teams megbeszélés, OneDrive fájlok elérése (köztük sok nagyméretű).
Keret ~150ezer, de ha minden igényt kielégítő rendszert össze lehet hozni kevesebből akkor alá mehetünk.
Ezekkel a paraméterekkel kis irodai felhasználásra mi az ajánlott router+node-ok?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
csabaizoli80
kezdő
Üdv!
KÜF flottába szeretnék belépni majd,....Yettel térerővel gondolom nem lesz gond mivel megyeszékhelyen, Egerben lakom a központban....persze home office mellett filmnézés, online TV, youtube stb. is lenne.....
Flottás engedély megléte még nem kötelez semmire gondolom, a Yettelnél érdeklődhetek személyesen a lehetőségekről....?
Már csak egy jó eszközt kellene náluk találnom amibe berakom a sim-et...:
-USB-stick modem(jó lehet, csak ezt a notiba tudnám használni, nem lenne wifi a lakásba.....)
-"szappantartó", hordozható routerek (van előny/hátrány, nem hiszem hogy tud olyan stabil/gyors netet adni mint egy asztali, ha hordozni szeretném a netet legfeljebb átrakom a sim-et a teló 2. sim foglalatába, mondjuk most t-com.os van benne alapból, akkor ha a korlátlan netes Yettelest szeretném használni "váltogatnom" kell a simek közt vagy be lehet alapból állítani hogy netre azt használja ne a telekomost?, mert akkor a hordozhatóságot így oldanám meg.....)
-asztali sim-es routerek, home office miatt szerintem ezek a legmegfelelőbbek, csak nem ismerem ezeket annyira, Yettelnél van 4G és 5G képes is:
[link]
[link]
Mivel a KÜF flottába szeretnék majd belépni találtam egy ilyen készülék árlistát is a Yettelnél:
[link]
Ezekből tudnátok ajánlani olyat ami megbízható(k)? Árak elég jók a listában, de az 5G-sek csak otthoni használatra vannak írva (ügyfélszolgálatost kérdeztem hogy ez hogy lehet sim-es készüléknél, azt mondta lekorlátozzák az adott településre (pl. 3300, EGER) a használatot, ha csak otthoni netet kértem...).
Szóval egy stabil/gyors netet adó 4G-s is elég lehet ezekből, árban is kedvezőbbek ahogy nézem.....de melyiket?
Köszönöm...
-
kipser
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek az alábbi esetben routert választani:
Egyre jobban szaporodnak meg itthon a Wifi 6 szabványt támogató eszközök, így úgy döntöttem, hogy lecserélem a jelenlegi Asus AC-87U routeremet egy AX-es eszközre, úgy, hogy a korábbi eszközhöz minden téren előrelépés legyen.
A Wifi lefedettség nem igazán lényeges (kis helyet kell lefednie, biztosan elég lesz mindegyik), szóval ezen a fronton nincsenek nagy elvárásaim. Annyi, hogy mesh képes legyen az eszköz.
Az alábbiak szerint lenne a csatlakozás:
LAN: 4db
5 Ghz AC eszköz: 1 db
2,4 Ghz eszköz: 7 db
5 Ghz AX eszköz: 8 dbEhhez még kérlek számoljatok hozzá minden fronton 5 eszközt mert bővülni fogunk okos eszközökkel.
Az internet sebesség gigabites.
A max keretet egy routerhez igazítottam.
Gondolataim:
Hardveraprón most jelenleg van Synology RT6600AX router 134.500 Ft-ért, így ez az ár legyen a plafon.
Természetesen örülnék neki, ha minél olcsóbban meg tudnám úszni a dolgot.
Mivel van itthon Synology NAS-om, amit napi rendszerességgel megelégedéssel használok ezért ezen a vonalon indulnék el.
Az alábbi két termékük van ami szóba jöhet:RT6600AX
WRX560Az utóbbi nem régen jelent meg. Érdemes ezek közül választani valamelyiket? Kiknek ajánlottak ezek a routerek? Kérlek azt ne írjátok, hogy azoknak akik szeretik a UI-t, mert én beállítom egyszer és utána csak akkor nyúlok hozzá legközelebb, ha van valami plusz dolog amit be kell állítani, szóval havi 1 alkalommal fogom látni, de gondolom a többség így van a fórumon is.
A következő a QNAP
QHORA-301W
Azért került a listába, mert van rajta Két 10 GbE port. Kérdés, hogy jelenleg gigabites net mellett van-e értelme?
Majd jöjjön az utolsó csomag fentről lefelé, ASUS:
ROG Rapture GT-AX6000
Legjobb tudásom szerint bika router. 2db multi gigabit csatlakozóval. Érdemes most ezt megvásárolni vagy várjak és 1 - 2 éven belül sokkal jobbat tudok vásárolni?
AX86U
Arany középút? Nem sokkal olcsóbb mint a GT-AX6600. Van értelme így ennek a routernek?
ASUS RT-AX86S
Gyenge láncszem? Mit kell róla tudni?Ezeken kívül még egy router fogta meg a tekintetemet:
Linksys Atlas Pro 6
Néhány külföldi oldal agyonsztárolt üdvöskéje, az Apple által javasolt eszköz a saját eszközeihez. Jó lehet vagy csak marketing?+ Ubiquiti UniFi Dream Machine is szóba jöhet, bár ez csak wifi 5 router, de úgy láttam, hogy minőségben kilóg felfelé. Ez nem tudom, hogy hozna-e előrelépést.
Ezek alapján ti mit gondoltok, melyik eszköz legyen ami a "legjobb" választás lehet?
Köszönöm!
-
strunyo
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, h melyik routert lenne jobb választás?
asus ax1800 rt-ax55 Xiaomi AX3000 2 pack
Még nem volt mesh routerem korabban, szal nem vagyok nagyon otthon a témában.
Esetleg ha van 3ik változat ami jó vagy jobb mint ezek az is érdekel, határ 35 max 40000 ft.Előre is köszönöm a segítséget
-
osonte
őstag
Én úgy tudom elfogyott már a v1, nincs sehol, csak v2-t tudsz venni. A kérdés, hogy használsz -e Merlin-t? Amennyiben nem, akkor gyorsabb a v2, tehát azt tenném fő routernek, illetve a TUF-AX3000 v2 még jobb lehet a 2.5Gbps WAN portja miatt (ugyanaz a teljesítmény a két router). Amennyiben Merlines router kell, akkor drágábbat kell venned, abban a többiek tudnak segíteni, hogy melyik a legolcsóbb lehetőség.
-
butyu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy AX58U v1 routerem. Két szintes házba költözök és szeretnék egy mesh hálózatot létrehozni. A másik router v1 vagy v2 legyen, esetleg ajánlott valami másik asus router? -
ricogsm
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben értem köszönöm!
Viszont helyi hálózaton még nem látom a meghajtót.
Mit hagyhattam ki a beállításból?
R/W engedve van
Mégsem látja a laptop.
Download master már fent van sikerült is letölteni dolgokat és seedel is.
De....
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Az 5400-as több antennája miatt elképzelhető jobb lefedetttség, vagy ez csak a +sáv miatt van és ennyi?
A több antenna miatt nem lesz nagyobb/jobb a lefedettség.Vagy ha az ár tökmindegy, akkor végül is jobb vállasztás az 5400, ki tudja még mi jön alapon?
Igen -
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy barátom full vályogházába keresünk megoldást a ház Wifivel való beszórására. A ház most van felújítás alatt, a villamos hálózatot is most cserélik/építik kifelé, így szerencsére még pont időben kért segítséget az ismerős, így minden helyre, ahol később szóba jöhet már kiépítés alatt van az UTP is, illetve nagyjából a ház közepén lesz a router (a ház téglalap szerűen húzodik), szükség esetén további nodokkal (erre már felkésztettem a barátomat, hogy sok jóra ne számítson a vastag vályogfalak miatt.
Net az jelenleg még nincs bekötve, most még csak Invitel/DIGI/4iG KOAX 100Mbit van, de már a komplett várost átvezetékelték optikára, szerintem jövő tavasszal lehet majd élesítik, akkor gigabites net lesz.
Fő routernek néztem a TUF AX3000-et vagy a TUF AX5400-at.
Ahogy nézem hardveresen túl sok különbség (CPU/RAM) nincs, de igazából árban se túl sok az eltérés 39k vs 45k, de azért kérdezném, hogy van jellemzően értelme az 5400-asnak, ha nagy valószínűséggel soha nem lesz kihasználva a teljesítmény többlet?Vagy ha az ár tökmindegy, akkor végül is jobb vállasztás az 5400, ki tudja még mi jön alapon?
Az 5400-as több antennája miatt elképzelhető jobb lefedetttség, vagy ez csak a +sáv miatt van és ennyi?
Előre is köszönöm a válasz(okat)!
-
ricogsm
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem tudtam de köszi. Mert számolgattam mikor vettem.
Ezt is tudjuk. -
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Mi az a WAN hozzáférés és mikor kell? -
ricogsm
őstag
AC-65p-t váltotta a TUF-5400, hasít! így elsőre jelentős különbség látható.
-
blakey
titán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Meg még van néhány ingyenes és akár jobb is, én nem használom az Asus féle DDNS-t, elég volt belőle, pont, akkor volt gond náluk, amikor szükségem lett volna rá, illetve az adott név az adott eszközhöz regisztrálódik, és ha eszközcsere történik, de továbbvinnéd a nevet, akkor kérni kell a regisztráció törlését. Ha használsz egy jól bevált, ingyenes szolgáltatást, akkor nincs ilyen gondod, te menedzseled a dolgokat, cyberduck, dns-o-matic, afraid, mind jobbak kényelmesebbek. Amelyik Asus routerben ott a lehetőség akkor mindegyik elérhető, nincs limitáció.
-
blakey
titán
-
ricogsm
őstag
válasz
Sly189
üzenetére
Hogyan tudod rákötni a routerre külső hdd-t és transmissiont futtatni?
Én az AX5400 mellett tettem le a voksom. Emagon a AX3000 39e lett volna 7e rel drágább az AX5400 és combosabb sztem. De megvárom a véleményeket ezzel a kérdésemmel kapcsolatban.
nem szeretnék megint 5év múlva routert venni..

Asus AC65P -t váltja le (openwrt fut rajta) sztem már megvan 6éve. -
Gyuri27
félisten
Üdv.
Melyik a legolcsóbb router (pl asus) ahol a ddns ingyen elérhető? -
ricogsm
őstag
Sziasztok !
Lenne egy másik kérdésem is mindenkitől aki tudja esetleg a választ.
Kettő termek közül melyik érdemes választani és miért ?Asus Tuf AX3000 vagy Asus TUF Gaming AX5400
ax3000:38eft , ax5400:45e Ft -
Sly189
senior tag
Végül az Euronicsba vettem személyesen és Asus TUF AX3000 V2 routert (34990). Ismerkedünk
UI eddig nagyon ott van. -
-
blakey
titán
válasz
eihwaz
üzenetére
A Synology, mint router egy sima alapeszköz, semmi extra, csak az UI az, ami egy mezei felhasználónak nagyon bejövős és erősen hasonlít a NAS felületére, de nem feltétlenül tud többet, van még mit fejlődniük. Az Asus AX86U jó cucc, egy hátránya van, nincs külön 2,5G WAN/LAN portja. Ha már elmész egy AX86U magasságába, akkor az AX6000-es jobb döntés a jövőre nézve, erősebb, van 2,5G WAN/LAN port, switch-el bővítve megvan a több portos 2,5G. Vagy, nem AX86U-t választasz, hanem AX86S-t, feleannyi RAM és 2 magos, de elég erős SoC, viszont mindent tud, amit az AX86U, gigabitre a legjobb, ua. az fw megy fel mindkettőre.
-
Wyll
őstag
Sziasztok
Picike lakásba (~45nm) szeretnék venni egy egyszerű de korszerű, megbízható routert az 500Mbites voda internet megosztására. Eszköz nincs sok: két laptop (abból az egyik vezetéken), két telefon, meg esetleg egy tévé, de ez is mehet vezetéken mert közel van. Van még egy robotporszívó is, de ez nem sok vizet zavar.
Szerintem ez a nagyonmax 30 ezres kategória lenne jó nekem az ajánlóból, a kérdésem hogy ezek közül melyiket ajánlanátok a leginkább?
● WiFi 6 (AX routerek)
20 ezer Ft alatt: Asus AX1800U, TP-Link AX10, Xiaomi AX1800
20-30 ezer Ft: Asus AX53U/AX55, TP-Link Archer AX20, AX21, AX50
Xiaomi AX3200(amúgy itt pár termék marhára kilóg a 30-as keretből...)
Az AX53U most csak 20ezer a juronicsban, így első pillantásra megérősnek tűnik. Mehetek érte vagy inkább másikat válasszak
? Az AX1800U-nál jobb? -
blakey
titán
válasz
eihwaz
üzenetére
Ha a szigorú számokat nézzük, akkor minimálisan jobbak a “nagyobbak”, ha átlagos felhasználóként, akkor elhanyagolható. Ha van pénzed az erősebbre, vagy ha egy gyengébb router után a kíváncsiság hajt, akkor megéri a nagyobbat választani. Néhány lépcsőfokot megtettem azon a bizonyos létrán, azért jók a “nagyobb” routerek.
-
blakey
titán
válasz
eihwaz
üzenetére
Leírtad, hogy mire van szükséged, és nekem voltak ilyen eszközeim, tehát tudom, hogy mire képesek. Pl. az AX6000 némileg jobb lefedettséggel bír, de az általad leírt területen ez nem feltétlenül érvényesül, mert elméletben az AX5400-as is képes lefedni, azért elméletben, mert a Wifi nem egzakt, minden a helyszíntől függ. Tudásban, tehát a lista szerint gyakorlatilag ua. tudják, viszont az erősebb modellek jobban bírják a kiképzést, gyorsabb az UI, minden "folyamatosabb", de ne úgy értsd, hogy a gyengébbik használhatatlanul lassú lenne, tehát az is jó es Mesh esetében 2 olcsóbb eszköz, Wifi szempontjából jobb eredményre képes, mint egy darab drágább.
-
blakey
titán
válasz
eihwaz
üzenetére
A TUF-AX5400 kilóg a sorból, gyengébb a többihez képest, viszont az igényeidnek megfelel, nem szükséges a magasabb kategória. Asus AX86U, AX6000 erősebb eszközök, utóbbi jobban megéri, mert van külön 2,5G WAN/LAN ethernet portja és valamivel erősebb is. Synology routerem volt, sajnos nem vált be, problémát okozott a hálózatban, ha az egyik eszközön bekapcsoltuk a BT-t. Ettől még van akinél hibatlanul működött. Syno előnye a felhasználóbarát UI, olyan, mintha egy NAS felületén lennél, az ára is magasabb az átlaghoz képest, az AX-es routereikkel nincs tapasztalatom.
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Ezek közül a routerek közül melyiket ajánljátok leginkább?
- TUF-AX5400
- AX86U
- SYNOLOGY WRX560
- Synology RT6600AX
- ASUS GT-AX6000Gigabites internethez szeretném használni. NAS, TV, PC, laptop stb...
Kábellel 4 eszköz lenne rákötve a többi mindegyik WIFI és nagyja WIFI 5 és WIFI 6 eszköz
A WIFI hatótávolság nem lényeges, mert kb 50-60nm-t kell lefednie.
Ami fontos, hogy MESH képes legyen, de mindegyik az ha jól tudom.Van értelme az AX5400 fölé menni? Döntő érvet tudtok mondani esetleg?
Köszönöm!
-
Bdanyy
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Régi téglaház vastag betonfödémmel 2 szint + alagsor. A középén elhelyezett router az adott szintet jól lefedi, mert csak 1-1 szoba van mindkét irányban.
-
válasz
blessbygod
üzenetére
Igen
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Úgy lehet mesh hálót kiépíteni, hogy Telekom Sagem Fast 5670 (wifi 6 támogatása van, de hivatalosan nem támogatja a mesh-t, gondolom emiatt ki kell kapcsolnom a wifi-t mert bezavarhat) + Xiaomi AX3000 (2-pack) ? Sagem-ből lenne kábel húzva a 2 db Xiaomi eszközbe.
Köszönöm a választ! -
Sly189
senior tag
Sziasztok,
55nm 2 szobás panellakásba szeretnék routert venni, ami tud kezelni egy 2TB-os külső HDD-t, fájlmegosztás, TVn média tartalom streaming (1080p). Esetleg torrent transmission. (NAS-t nem vennék külön, jelenlegi Vodafone router is megfelelő sebességet biztosít, 500MBit-os net mellé)Kinéztem egy TP-Link Archer AX55 AX3000, (29k HUF eMAG újra csomagolt). Annyit láttam róla hogy dual core CPU és 512MB RAM.
Jó választás lehet? Hasonló árban van jobb esetleg?
(Gyerkőc mellett nem nagyon van időm elmerülni a témában
) -
ra^ven
senior tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék.
Adott 2 szintes családi házra, 1000/1000 tkom netre egy Asus N18u mint fő router és egy Tplink 843ND APkent a wifi miatt, hogy a két szint között legyen stabil wifi.Kérdés: Vegyek egy Asus AX68U -t mint fő router, N18u megy az alsó szintre.
Vagy vegyek 2db Asus AX58U t és Mesh rendszerrel összekötöm, de nem tudom megéri e igy a felárat..Avagy fő routerként is elég lenne egy AX58U, mert nem ad annyival többet a 68-as?
Köszönöm.
-
válasz
Hatospista
üzenetére
Ide való kérdés.
-
Hatospista
csendes tag
Sziasztok.Archer AX50 sebességével van problémám. visszaolvasva ill a neten keresgélve látom hogy másnál is előfordul de segitség kiellene mert nem jutok előre.Szóval behalt a régi 300 Mbites tplinkem,és ezt kaptam potom pénzért egy ismerőstől.Sajnos lassabban megy mint a régi.Egy youtoubeos videót képtelenség megnézni vele mert folyton szakadozik.Lett már álligatva a Qos töl kezdve minden de nem jutunk előbbre.Kéne valami ötlet. Köszi
-
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Azért keresek routert, mert az utóbbi időben borzasztó lett a régi upc-s connect box az egyre újabb fw frissítések után.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Többszintes családi ház, a szintek közt powerline nem megoldható, de ha nagyon muszáj akkor valahogy leviszem az utpt.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
20-30+ (Asztali gép, NAS, laptopok, telefonok, kamerák, órák meg mindenféle egyéb sallang, utóbbiaknak 2.4ghz. A telefonok és laptopok egy része AX)
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
500/22, ha majd lesz értelmes upload nagyobb csomagnál, akkor gigabit.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Annyit, amennyiből hosszútávon stabil jó megoldás jön ki.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Szeretném, hogy a másik emeleten is mindenhol használható sebesség legyen, így mesh routeren is gondolkozom. Jelenleg van egy régi tp-link 2.4ghz repeater, de ez sokszor több problémát okoz mint hasznot. De a lefedettség elég amit az ad, szóval nem hiszem hogy bármelyik AP/router rosszabb lenne. Ha csak a födémet kell átvinni a kettő szint közt és kb 30mbit 2.4ghzen menne, akkor lehet nem is szórakoznék a kábelezéssel, mert 90%-ban csak telefonok, órák, kamerák lógnak wifin azon a szinten, illetve alkalmanként egy két laptop. Csak a roaming menjen jobban mint most, ha a két szint közt mozgunk. -
válasz
szatocs1981
üzenetére
Mikrotik kültéri eszköz között kellene szétnézned, megfelelő lehetnek az igényeidre.
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy bevált, jó routert aminek jó a wifi lefedettsége és legalább 4 fele tudja osztani a netet kábelen?
A szolgáltató elvileg olyan modemet ad amin csak 1 port van, koaxon jön az 500-as net majd, a házban a falakban el van vezetve az utp a szobákba, így szükségem lenne egy olyan eszközre amire ha rákötöm a szolgáltatós modemet, zökkenőmentesen mehessen a dolog.
Árkategóriában 10-20 ezer forint körül gondoltam.
Köszönöm a segítséget!
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, digi aktiv 50 sim kártyához keresek eszközt, mivel a hozzá adott usb stick-kel beltérben elég siralmas a vétel (az usb stick jelenleg egy tp-link wr1043nd routerben van). Egy olyan 4g eszközre lenne szükségem, ami vagy kültéri vagy külső antenna csatlakoztatását teszi lehetővé. Régebbi hozzaszolasokban találtam egy "KuWfi" nevű modemet, erről van valakinek tapasztalata?... Esteleg egyéb ötlet?
Előre is köszönöm
-
kpityu2
addikt
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Két Asus AX53U (AX1800U) vezetékkel meshbe kötve. Egy routerrel eléggé bizonytalan, hogy lenne-e lefedettséged.
-
tha_answer
őstag
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Szia. Osszefoglalo ajanlott routerek resz. Elegge up to date.
Ha megis ket router kell kesobb akkor asus ax53u val kezdjed pl. -
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Router vásárlás előtt állok és 30e. Ft lenne az amit most rászánnék.
Tapasztalat alapján melyik az amit ajánlanátok?
Panel lakásba szeretném,mert a jelenlegivel a konyhában már nincs wi fi jel.
Asus és tplinkben gondolkodom!
Pl.:
(Asus RT-AC85P WiFi router AC2400, TP-Link Archer AX23 GIGABIT AX1800 WIFI-6 ROUTER) -
jeni
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
veszel hozzá 1Gbit 8 Lan port switch-t ami max 10-12 ezer Ft-ennek az a hátránya,hogy minden kábelt elölről kell dugaszolni.
nekem ez van hibátlanul teszi a dolgát. -
blakey
titán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
AX92U nem valódi AX-es router, csak a második 5GHz-es sávon képes rá, tehát ha azt vesszük, akkor AX szempontjából már egy AX58U is előrelépés. Ha lecserélnéd az egyik AX92U-t, akkor AX86U, GT-AX6000 és így tovább, de a másik AX92U miatt nem nagyon érdemes komolyabbra cserélni, mert akkor jobb megoldás lehet egy pár XT12.
-
Alex91
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Szerintem semmi ertelme az ax92u-t lecserelned, kiveve a vasarlasi kenyszered kielegitese miatt…
!De szerintem ne aprozd el, cserelj ilyenre: [link] !

-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az Asus rt-ax 89x tetszik, főleg a sok 8 db lan port miatt.
Előrelépés lenne az ax92-höz képest?! -
tha_answer
őstag
válasz
valintisti
üzenetére
Asus. Tud kabelalapu mesht is, esha megunja a fodem wifi szarakodasat eleg csak kabelesre valtani, nem kell masikat venni.
Hacsak nem most epult az a haz, akkor ha szerencsed van a fodemen koax kabel megy/ment mar at. Amelle,vagy annak helyere lehetne huzni, az az egy a leglenyegesebb. 1 kabelbe csak nem hal bele. -
valintisti
csendes tag
Sziaszztok!
Egy szolgáltatói modemet szeretnék kiegészíteni egy modernebb modemmel és egy mesh alpú wifi hálózatot kiépíteni egy vidéki családi házban ahol csak üzemeltetni fogom ezt.
Első körben egy routerre és két node-ra gondoltam mivel az emeleten és egy csatolt melléképületben/teraszon elég rossz a mostani Wi-fi lefedettségés és ezt szeretzném elhárítani.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Vidéki családi ház egy emelettel, tégla falakkal és beton födémmel.A jelnek minden esetben csak egy falon kell maximum átmennie ,de a födém jó szigetelőképesége miatt kelle egy extra jellforást az emeletre iletve egy csatolt melléképületbe (ott egy volt külső fal az akadály)
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Kb. 15 - 18 eszköz használná a hálózatot maximum (laptop telefon vegyesen) ls ezek nagyobb része ismerné az újabb szabványt.■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
300/75 Mbit/s a középkategóriás internet azon a környéken (nem ismerem a pontos sebességet ,de szeretnék jövőbiztos lenni egy kicsit)■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
70 000 Ft +- 10 000Ft■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
A ház tulajdonosa nem akar új kábeleket kihúzni a routereken őszékkötő kábeleken kívül (tanácsoltam neki ,hogy kábeles megoldás jobb lenne) ezér vezeték nélküli megoldást lenne az ideális.
Az asus routerekkel elégé meg vagyok elégedve ,de más márkákra is számításba jöhetnek ameddig hasonlóan jól kezelhetőek) és megbízhatóak.
A válaszokat elöre is köszőnöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fedora Linux
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Assetto Corsa
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Eladó Sony 55-210mm f/4.5-6.3 E OSS
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 96% Akkumulátor
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Jó lenne max 15e-ből megúszni, de ha jóval kevesebb se szomorkodom.
Ezt is tudjuk.

UI eddig nagyon ott van.
)