Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
vannak 2 LAN portos, passzív hűtéses PC-k is pont ilyen feladatokra, igaz 100k körül procitól függően

Éppen azért hagytam ki ezeket a javaslatból, mert azoknál könnyen túlléphető a 100k-s határ. Tudom, mert nekem is ilyen van. -
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Az Edgerouterből elég a 4-es, a 6P otthoni használatra felesleges, jövőállósága már kérdéses, ezt a vonalat elég mostohán kezeli a gyártó mostanában. Az USG vonalnál most nincs ilyen, de nem is olyan univerzálisan programozható, mint az Edgerouter. Ha még nem szűnt meg a bizodalmad a Mikrotikben akkor ez is szóba jöhet: RB5009UG+S+IN
A wifi nélküli eszközökből nem sok használható van mostanság.
szerk: vagy az épített router, lásd mint fenn
/írtam volna azt is, de már lekéstem/
esetleg annyit, hogy vannak 2 LAN portos, passzív hűtéses PC-k is pont ilyen feladatokra, igaz 100k körül procitól függően -
Multibit
nagyúr
válasz
Max1mus
üzenetére
A felsorolt kritériumoknak leginkább egy használt PC felelne meg. Mondjuk, egy 3/4. generációs i3/i5 procival
Régebbi CPU-s PC-k kedvező áron kaphatók a HA-n. Persze nagy, csúnya, zajos, sokat fogyaszt. De egy routert nem kell a lakótérben tartani! Rádobsz egy pFsense/Opnsense-t és kész egy nagy tudású, rendkívül rugalmas router. -
Alex91
félisten
válasz
bioengin
üzenetére
Veszel egy ilyet: [link] , azt ebbe kell dugni a node-okat. Ezt biztos tudod AiMesh AP modba tenni, igy eredeti router marad kikapcsolt WiFi-vel. A 3 db Asus meg viszi a WiFi-t.Ha kabellel vannak osszekotve, akkor nem kell, hogy tul kozel legyenek egymashoz. Oda teszed, ahol kell a WiFi.
Vagy veszel gyorsan ebbol 3 db-ot: [link] , es ezeket fuzod haloba, ez 30k-bol ugye megvan...
-
bioengin
tag
válasz
Alex91
üzenetére
A jelenlegi Huawei 4G router routeremen "csak" 2 LAN kimenet van, így kábellel akkor 2 kütyüt tudok csak telepíteni.
Bocs, de az alapoktól kérdezek: akkor ezek szerint az első ,elvi kérdésemre az a válasz, hogy a mostani routerem mögé is lehet tenni egy mesh rendszert.
Ezt kábellel kell megtennem. Ha minden mesh egységet kábellel kötök össze a meglévő routerrel, akkor is figyelnem kell arra, hogy ne legyenek túl messze egymástól, ugye? -
Alex91
félisten
-
bioengin
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék nyaralóban működő wifi javítása ügyében. Telenoros Hipernet Home van, egy Huawei B818 4G routerrel. Ez a hosszú alaprajzú (17 m hosszú, de 5 m széles, vályog, azaz elég vastag falú) házban van, kb. középen középen elhelyezve. A ház két végén van gondom van a wifi jelerősséggel.
Kérdéseim:
A jelenlegi routerhez tudok kapcsolni egy mesh rendszert, a mostani routerem Lan portján keresztül? Ha igen, akkor hány egységes mesh-t kellene vennem? Csak mert olyan aggályom van, hogy ha pl két egységet elviszek a ház viszonylagos végei felé, akkor túl messze kerülnének egymástól, nem? (mert ezek egymással kommunikálnak). Vagy 3 egységes rendszert kellene ekkor vennem?Köszönöm!
-
Milyen routert vegyek, mélyvíz?

1 Gbps bejövő sávszélességem van, torrentezek és játszok ezzel - azzal. A jelenlegi routerem bár nagyon frankó papíron (RB3011), folyamatosan problémám van vele. PPPoE azonosítási problémák, sávszélesség beszakadás stb. Legfrissebb firmware, long-term, stable, testing mind volt már rajta. Dedikáltan PC-ről kitárcsázva megvan a sávszél, a mt routeren keresztül soha. Meguntam, vennék egy másikat.
Amit szeretnék:
- Gbps route valós
- Switchelés nem fontos, vannak erre dedikált eszközeim.
- Stabil jól konfigurálható eszköz (nem gond ha komplexebb).
- Erősebb proci és elegendő ram, jövőálló eszköz legyen.
- Vezetékes router, van külön wifis hálózatom.
- Rack mount előny, de túlélem ha be van dobva egy tálcára.
- 100k alatt legyen.Ubiquity-t néztem, mivel a wifi cuccom UniFi, amit standalone konfiguráltam mivel nincs kontrollerem hozzá. Ez egy gyártón belüli routerrel kiváltható lenne, de nem feltétlen ragaszkodom hozzá. Amiket néztem: Edgerouter 4 és 6p, esetleg usg-pro-4.
Van más cucc ami ajánlott erre az igényre?
-
válasz
Iga007
üzenetére
Inkább a dedikált NAS lenne ajánlott erre a feladatra mint a router maga mivel egy router soha sem lesz olyan jó mint egy dedikált eszköz.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
Iga007
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék milyen router lenne képes egy külső HDD-vel együtt kiváltani a jelenlegi DIR-842 + WDMyCloud gen1 NAS-t. Leginkább DLNA-n keresztül megy a tartalom-fogyasztás (LG TV-k, erősítő). Eddig mentek a HD filmek, FHD már meg-megakasztotta a WD-t. Most jó lenne ha a 4k-s filmeket lehetne a routerrel lejátszatni kizárólag belső hálózaton kersztül. Nem kell kívülről elérhetőnek lenni a HDD-nek csak a belső hálózatról. Jó lenne ha már ismerné a router a WPA3-at. Wifin általában mobil ezsközök (telefon/tablet) lógnak cca 6-10. LAN-on keresztül pedig a TV/erősítő/ HomeOffice cuccok. Mi lenne az ajánlott minimum router ezen igényekhez? Még nem volt HDD képes routeren nem tudom menniyre lenneképes kiszolgálni a DLNA-t ( torrent nem érint...)
Köszi a segítséget előre is! -
Alex91
félisten
válasz
otvoslajos
üzenetére
AX3000 es folott lehet nezelodni, elviekben innen mar tudjak ezt a sebesseget.
-
Alex91
félisten
válasz
otvoslajos
üzenetére
Azt van olyan kliensed, ami tudja elviekben ezt a sebesseget…?
-
otvoslajos
csendes tag
Sziasztok! WIFI 6 hálózatra, milyen routert ajánlanátok ami tudja a 2400Mbps sebességet valójában és nem aranyárban van?
-
-
Köszönöm a tippeket mindenkinek! Ezek egy kicsit magasabb árkategóriában vannak, mint amire számítottam. De mivel már adott egy komolyabb net, előbb-utóbb be kell fektetnem egy eszközre.
Kérdéseim még: Ezek közül a 160Mhz-es frekvenciát melyik tudja? Az AC66U-nál egyedüli dolog, ami nem tetszett, hogy baromi lassan indul újra. Ezekkel mi a helyzet?
-
Alex91
félisten
válasz
centrino
üzenetére
Akkor meg mi a gond valojaban vele
Mar masnal is olvastam, hogy gondja volt az inverter csatlakozassal mas rendszerrel is.[link] , ebbol 2 db, ha tudsz belole itt annyit venni
vagy
[link] , ebbol is 2 db, de ez kicsit gyengebb
de keverni is lehet a kettot esetleg. Es persze az is elofordulhat, hogy egy egyseg is eleg. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Vagy inkább a TUF mert kb egy árba van.
-
-
centrino
aktív tag
válasz
Alex91
üzenetére
Router gyakorlatilag a ház közepén, itt mindkét kábellel csatlakoztatott eszköz egy méteren belül, a többi helység kábelezése nem megoldott.
(jelenleg van egy Netgear Orbi rendszer, 2X RBK20, de nagyon nem szeretem, szoftveresen gondok vannak vele, napelemes rendszer inverterével lehetetlenség csatlakozni hozzá stb...) -
centrino
aktív tag
Üdv! A szakértők segítségét kérem router választásban.
Telekom 1000/1000 net, kábellel menne róla egy PC és egy PS5, wifin egy apple tv, 3-4 mobil, 3 laptop, pár tablet. Egy szintes családi ház, 150négyzetméter. Sok extra funkció nem kell, előny a minél automatikusabb működés, a szükség esetén repeaterrel bővíthetőség. Ár kevésbé fontos, inkább a megbízható működés, stabil szoftver, támogatás.
Köszönöm!
(Ui: Valaki ajánlott saját tapasztalat alapján egy "Ubiquiti AmpliFi Alien-t" ez mennyire ajánlott vétel?) -
válasz
zeeland66
üzenetére
AX92U nálam stabil volt, viszont annak csak az egyik 5GHz-es sávja AX-es. Wifi- backhaul AiMesh hálózatnál van előnye a triband tulajdonságának.
AX58-cal nekem nincsenek jó tapasztalataim, nálam újraindulgatott, sajnos nem sikerült rájönni, hogy mi okozza, azonban vannak, akiknek hibátlanul működik.
AX68U-cal is van tapasztalatom, nálam stabilan teljesített, jól is néz ki (bár ez szubjektív). -
Alex91
félisten
válasz
zeeland66
üzenetére
[RT-AX92U] , [ROG GS-AX3000] TUF-AX5400, ami a keretbe belefer, de ezek nem Merlin kepesek. RT-AX58U, RT-AX68U pedig tudjak azt is.
-
Üdv! Az Asus RT-AC66U B1-nek mi lenne az AX-es megfelelője? RT-AX55? Esetleg RT-AX56U? Mennyivel érné meg ez a minimális felárat? Abban agyalok, hogy az ONT-ra rákötném az új routert és az AC66U lenne a másodlagos, AiMesh-selnének.
Köszi! -
zeeland66
tag
Sziasztok, router választásban kérnék segítséget. Jelenleg egy kétszintes ház alsó részét béreljük, a tulaj az emeleten lakik, a net hozzá van bekötve. Router után kapom a netet, ami 2Gb Telekom, nem tudom milyen a fő router, de szerintem a szolgáltató által biztosított. Nekem egy Asus RT-N18U router dolgozik. Megy róla egy PC, egy NAS, egy set top box (TV is neten jön) egy médialejátszó, ezek kábellel csatlakoznak a routerhez, wifin még kiszolgál 4-5 telefont és 2 db laptopot.
A sebesség router után speeedtestel mérve: le 891Mbit, fel 285Mbit.
Kb. fél éve épült ki az optikai hálózat nálunk, előtte sima ADSL volt 20Mbit sebességgel. mióta a nagy sebességű internet van, akadozik a wifi. Előtte soha nem volt ilyen problémám, ezért gondoltam a router cserére, maradnék továbbra is az Asus márkánál, a keret max 60E Ft.
Előre is köszönöm. -
baro32
aktív tag
válasz
r6man123
üzenetére
Szia
Szerintem ez így nem jó kérdés mivel nem tudjuk hogy mi lenne a fő cél.
Mert nem nagyon ismerem egyik routert sem de ha abból indulunk ki hogy a jövő az inkább már az AX és nem az AC szabvány akkor a Xiaomi lesz a nyerő mivel az AX szabvány jobban kezeli még az AC szabványt is ezt a napokban mondjuk én is tapasztaltam mert router váltás volt nálam.
Azt hogy melyik a stabilabb azt meg úgy lehetne kiszűrni hogy elkezded olvasgatni a fórumot elejétől és megpróbálsz rászűrni azokra akik éppen jót vagy rosszat írnak róla és eldöntöd ezek alapján hogy melyik a neked kedvező router. -
r6man123
senior tag
Erre valaki?
Ha Wifi sebességet és stabilitást nézünk Xiaomi AX1800 vagy Asus RT-AC85P? -
Alex91
félisten
válasz
laci06
üzenetére
.Remeljuk, hogy eleg lesz
. En esetleg elgondolkoznek egy 2 db-os XD4+ 1 db XD6 komboban. Szolgaltatoi eszkoz melle XD4 router, emelet XD4 node, nappali meg XD6 node modban. Aztan, hogy a szolgaltatoit modem/bridge modba teteted/teszed es az XD4 router router modban lesz, vagy marad a szolgaltatoi a router is, akkor az XD4 router AiMesh AP modba megy. -
konci79
őstag
Wifivel semmi bajom, lefedi a lakást, nekem elég. Persze, a gépbe kábel megy, hozza is a 900-1000 körüli sebességet. Csak felmerült bennem, hogy lehet-e köze a magas latencyhez.
Gép adatlapomon, monitor egy Samu 1280x1024-es kocka, vga csatlakozóval ( vagy 10 éves, de direkt vettem ilyet), gondoltam a monitorra is mint lehetséges ok. -
baro32
aktív tag
válasz
konci79
üzenetére
Szia
Nem vagyok szaki de a tapasztalatok azt mutatják a szolgáltató által biztosított eszközök nem a legjobbak mondjuk én ezt a beépített wifi-re értem ezért ezeket a rutinosabbak kikapcsolják és igen kell egy jobb router ami leforgalmazza a netet de ez megint csak akkor igaz ha WIFI-s kapcsolat van a géped és a modem közt.
Ha pedig kábelesen van kapcsolatod mert PC-d van ami a kérdésed során nem derült ki mivel ez egy elég fontos dolog lenne akkor hiába raksz be a körbe bármit is szerintem nem lessz javulás de ez az én véleményem jönnek majd a szakik és ők majd megerősítik vagy cáfolják az írásomat.
-
konci79
őstag
Sziasztok.
Igazából kérdezni szeretnék, mielőtt veszek valamit: Digis 1000-es net, Huawei szolgáltatói eszközzel.
Javul-e az online fps játékok latency-je, ha saját routert használnék? -
-
Alex91
félisten
válasz
laci06
üzenetére
Ki mondta, hogy nem mukodokepes? Pont ezt rakjuk ossze
. Ha nem baj, hogy nem lehet rakotni vezetekkel eszkozt, akkor akar ez is mehet. Bar ez, azert nem annyira acelos. En inkabb egy 2-es csomagot vennek belole, es a felhasznalas szempontjabol frekventalt helyre egy XD6-osat tennek. -
laci06
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
Kábelekkel nem szeretnék variálni, vagyis abszolút nem értek hozzá sajnos.
Az amúgy miért nem működőképes megoldás, hogy a szolgáltatói routerre rárakok egy ilyen csomagot? Mindegyik külön kábellel csatlakozna a szolgáltatói routerre a 3 megadott pontból. Vagy igy a mesh-t nem lehet összerakni?
Persze a szolgáltatóinak a Wifi-jet kikapcsolnám, és ha van rá lehetőség, akkor csak modemként működne.
-
-
laci06
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
Köszönöm a tippet.
Igazság szerint először amikor elkezdtem gondolkodni, akkor úgy voltam vele, hogy nem érdekel a design. De amióta megláttam ezeket a pofás mesh eszközöket kicsit elkezdtem rajta gondolkodni, hogy mégis szebben nézni ki, és maga a ház is elég "minimalista" (párom mondta), vagyis a mesh eszközök sokkal jobban néznének itt ki, mint pl a linkelt eszközök bármelyike.
Amúgy a fő routert hova tennéd a képen? Vagyis gondolom az L "sarka" lenne a logikus, de ott pont egy lépcső kezdődik, ami beton, vagyis van egy nagyon massziv fal rögtön mellette, ami szerintem a jel elég jelentős részét meg is öli egy irányba mindenképpen.
Én a fő routert/master node (vagy bármi is legyen a neve) elsőre a nappaliba tenném (másik piros pötty a képen, fal mellett), mert előtte van a nyitott nappali, ahonnan ha több szoba messzebb is van mint a sarokból, sokkal kevesebb fal van abból az irányból.
-
baro32
aktív tag
Szevasztok!
Szeretnék veletek megosztani egy örömteli élményt , lecseréltem az ASUS AC1200G+ routert egy ASUS TUF AX5400-ra hát mit is mondjak megtáltosodott a net de komolyan.
Az előzmény az volt hogy net nagyobbítás lett nálunk T-HOME 300-ról 500-ra de az a fránya AC-s router nem hozott le nekem csak maximum 350-et wifin mert nálam már így van kialakítva a hálózat.
Itt van 1-2kép hogy látszódjon:

Igaz még csak 2napja használom de nagyon jól teszi a dolgát.
Hozzátenném hogy HP OMEN 17-es laptoppal van állandó kapcsolatban amin meglepődtem hogy a benne lévő wifi kártya egy INTEL AC9560-as ami eddig az előző router-el csak 866-os hálózati kapcsolattal csatlakozott most meg 1733Mbps-el 160Hz mellett.Ezeket azért osztottam meg veletek hogy hátha tudok ebben segíteni azoknak akik router vásárlásán gondolkodnak

-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
1 TV-t 4K adással (NAS-ról) , PS5-öt multi játékra, illetve egy Oculus Quest 2-őt ki tud Wifin szolgálni egy Xiaomi AX1800? Csak ez a 3 eszköz lenne rajta, mindig csak az egyik működne.
Köszi!
-
Lacihw
csendes tag
Sziasztok. Milyen wifi routert ajánlanátok?
Kazánházba van utp lehúzva, oda tenném. Ez a hátsó udvarra néz. Onnan kellene egy 15 méterre lévő házikóba (faház falak nélkűl nagy 2 rétegű üvegekkel) kilőni legalább 100 mb-t. Most Zyxel multi U van, ezt akasztom ki mindig a kazánház kilincsére. Akkor van a házikóba 30mb
de ifit videokhoz kell, oda néha kevés. -
jack982
senior tag
Sziasztok!
Most csinálta azt az a6 tplink, hogy megszűnt az 5gigás háló, csak az n-es látszott. Csináltam egy router rebootot, és helyre jött. Kérdésem, hogy ez már a vég kezdete, vagy WTF? -
Alex91
félisten
válasz
laci06
üzenetére
Akkor mondok egy szerintem koltseghatekony megoldast, bar nem tudom, hogy hol milyen terheles varhato.
Fo routernek, vagy ha a szolgaltatoi eszkozt hagyod neg routernek kikapcsolt wifivel AiMesh AP-nek: [Asus RT-AX92U] , ez egy eros router, bar csak az egyik 5 GHz-es sav AX-es (, meg nincs Merlin). alternativak: AX58U, AX68U, AX82U, TUF-AX5400 vagy meg ez: [Asus ROG GS-AX3000] .
A masik ket helyre AC-s router, termeszetesen jobb lenne ide is AX-es, de az noveli a koltseget, de ezt kesobb is lehet cserelni, ha igeny lenne ra. Szoval ebbol 2 db: [Asus RT-AC1300G+ v.3 1200Mbps router]Van designosabb megoldas is valamivel dragabban
, ha ez is szempont lenne. -
laci06
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
A bal alsó piros pontnál van szolgáltatói eszköz, vagyis ott van az a szekrény ahol a kábelek összefutnak, és ott fut össze az összes kábel, igen.
Az egyik node-t közvetlenül oda tenném be, mert ott teljesen el van dugva, és elsőre úgy gondoltam, hogy az egyik node számára az egy jó hely lenne. -
laci06
senior tag
válasz
laci06
üzenetére
Lefrissitettem a képet, vagyis most kicsit körbejárva a házban látom, hogy a "kékkel" jelölt helyen is van kábelem. Azért kékkel jelöltem mert az az emelet, de az emelet nem a teljesen van kiépitve, hanem "csak" az egyik szárny felett. Vagyis ebbe a 3 pontba tudnék kábelről node-kat tenni, és szerintem ez elég ideális lenne ahhoz, hogy a teljes házat szépen fedjem. A kérdés az, hogy melyik rendszer lehetne jó ahhoz, hogy egy 1 Gigabites netet szépen tudjon szórni az ésszerűség határain belül. A teljes ház alapterülete kb 180 nm.
Nem nagyon kellenek extra feature-k, vagyis ha van USB jó, de ha nincsen, az is jó, ami fontos lenne, hogy egyszerű legyen összerakni, telepiteni és karbantartani.
-
laci06
senior tag
Elnézést, hogy ilyen rengeteget rinyálok, de képtelen vagyok dönteni.
Most azon gondolkodok, hogy lehet, hogy egy TP-Link Deco M4 is kiszolgálna. Az a baj, hogy a modem borzalmas helyen van (egy L alakú ház, és az L sarkában van), vagyis a modemtől a netnek el kéne mennie kb 4-5 10cm-es téglafalon keresztül 15 méterre is. Annyi jó hir van, hogy van ethernet kivezetés az L aljának a végében is, és itt van a nappali, vagyis egy nagy nyitott tér. De máshova csak Wifi-n keresztül tudnék berakni bármit is.Itt van egy rendkivül béna rajz a történetről. A két pirossal jelölt helyre tudnék kábellel node-kat rakni. Egy 3.-at pedig WiFi-vel tudnék a rendszerbe kötni. Ez megoldható amúgy? Hogy 2 node kábelről, 1 Wifivel csatlakozik?
Jó lenne ha a ház minden pontjában lenne legalább 100 Mbps, de igazság szerint sok gigabit nem kell nekem. Költségben rugalmas vagyok, fölöslegesen nem akarok pénzt költeni, de jó netre viszont szükség lenne, bármibe is kerül.
-
laci06
senior tag
Kezdem belátni, hogy nem fogom tudni megoldani a gondjaimet 1 routerel, és muszáj lesz egy mesh hálózatot csinálnom a házban.
Érdemes esetleg valami "kombi" megoldásban gondolkodni (asus ax58/68 fő router, amihez node-kat venni), vagy sokkal jobb ha egy normális mesh hálózatot rakok össze? Ami a probléma, hogy a nodeokat csak Wifin keresztül tudom összekötni sajnos.
-
CragON
aktív tag
Nem kötekedésből kérdeztem… így már értem.
Köszönöm a segítséget, főleg Alexnek.
Látom ez jobban zsebbenyúlós lesz mint gondoltam. -
dudika10
veterán
válasz
CragON
üzenetére
Amikor kitalaltak, hogy a wifi 2.4GHz-en mukodjon, akkor a frekvenciatartomanyt nem hasrautesre valasztottak.
Tudod mi mukodik meg a lakasban ezen a frekvencian (minden vezeteknelkuli bizbasz kivetelevel)? A mikro.
Azert, mert ez nyelodik el a vizben amit a mikro felmelegit (es a levegoben levo paraban is elnyelodik, uvegen es muanyagon atmegy, a femekrol meg konyveket lehetne irni).
Az volt a cel ugyanis, hogy korlatozzak a hatotavolsagot ezekhez az "unlicensed" eszkozokhoz.
Ehhez termeszetesen a sugarzasi teljesitmenyt is meg kellett hatarozni, ami szinten szabvanyban rogzitve van (es elter EU-ban es kinaban, ezert egyes esetekben a kinai verzio egy routerbol nagyobb hatotavolsagot tud biztositani, termeszetesen szabalytalanul, es szomoru is vagyok mindig, amikor erre osztonzik az embereket :( ).Minden gyarto nyilvan maximalis megengedett teljesitmenyre allitja be az eszkozeit, ezert hatotavolsagbam nagy elteres nem szabadna legyen.
Miutan minden harmadik hozzaszolasban ezt kerdezik, nem is ertem miert nem ez az osszefoglalo elso momdata.
-
Fall-N
veterán
válasz
CragON
üzenetére
Az a baj, hogy sok a fal, üveg, van azért távolság is. Ennyi eszközre amúgy sem árt két router meshben. Konkrét tippet is kaptál.
Másik része, ha okosotthonban gondolkodik az ember és előre tudja az ember, hogy sok eszköz lesz, akkor jobb megoldás a Zigbee. Egyrészt ott a hub/Gateway ami egyedül kapcsolódik a routerre, másrészt nagyobb távolságot is áthidalnak egymás között, mivel a jelet tovább tudják adni ("routerként" működnek). Így ha távol van a WiFi router az sem gond, elég ha a hub tud kapcsolódni.
-
hunaqua
addikt
Beüzemelésre került az Asus TUF-AX5400. Első benyomás nagyon pozitív. Egyelőre nagyon tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Újszerű kék Bose QC Ultra - 7 hónapos, 17 hó amazon.de jótállás
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- X1 Nano Gen2 13" 2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

/írtam volna azt is, de már lekéstem/

! Kit erdekel, hogy mennyi iso alatt all fel, csak legyen utana stabil…
Mar masnal is olvastam, hogy gondja volt az inverter csatlakozassal mas rendszerrel is.

Dr.NX