- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lazika #77297 üzenetére
ezzel már lehet kezdeni valamit. 2,4-en a szomszédoktól függően jó esélyed van, hogy lassú lesz, 5 gigán meg gyors, de a lefedettség szélein azzal se lesz több száz megabit, de webezni-youtube-ozni elég lesz. mindehhez persze jó lenne az eszközt középtájra tenni. (ezek egy xiaomi mi3g és egy d-link dir-860l tapasztalatai, de nagy különbségekre nem számítanék)
-
adika4444
addikt
válasz
Wincsester #77295 üzenetére
Hali!
Az Ubiquiti UniFi AP-kat nézd meg AP-nak, ezekkel elég jól ki lehet szolgálni nagyobb mennyiségű klienseket is. és Routernek egy UniFi Security Gateway, EdgeRouter család valamelyik tagja, esetleg Mikrotik lenne megfelelő.
Mivel kávézó, ezért a biztonságra is érdemes lenne figyelni, hogy a vendégek ne tudják turkálni egymás eszközeit, eleve ne is lássák egymást...
-
Lazika
senior tag
Pl ez a router? Linksys EA8300
-
válasz
Wincsester #77295 üzenetére
helló,
termenként egy tp-link eap225 valószínűleg megoldja a dolgot, de ha kevés, a nagyobb termekbe mehet plusz egy. azokkal lehet vendégportált meg hasonló hasznosságokat is csinálni, és 3 ap se sokkal drágább 60 forintnál. ha van bekapcsolt pc, azon tud futni a controller, ami intézi a roamingot meg a terheléselosztást. a routert viszont passzolom, de az lehet, hogy árban picit csúnyább lesz.
mondjuk kérdés, hogy mennyire lesz tele a hely általában. -
Wincsester
csendes tag
Sziasztok!
Egy félszuterén helységbe szeretnék wifit varázsolni és ehhez kellene Router és/vagy AP.
Ez egy kávézó lesz (120+ férőhellyel) ezért olyan eszközök kellenek amik elbírják a sok eszközt. Az első 2 teremben kb 60 - 60, a harmadikban kb 30 férőhely lesz. Utp minden terembe behúzva.Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám lehetőleg költség hatékonyan megoldani a problémát?
Előre is köszönöm.
Üdv, Imi
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Ajánlottátok az ac57u-t nekem az lenne a kérdésem, hogy lefed egy panel lakást is? Tudom nem mindegy hol van elhelyezve stb. De mindenféle véleményt olvasok róla. Köszi. Nekem jöhet drágább is csak a lényeg, hogy lefedje a panelt. A másik pedig, hogy nem kötelező asusnak lennie. Köszi
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #77289 üzenetére
megabit ofkorsz
-
envagyok
veterán
válasz
TeeJay #77285 üzenetére
2 rt-ac56u van itthon több éve.
Eddig azon agyaltam, hogy cserélni kellene 2 aimesh képes routerre.
Most viszont azon gondolkodom, hogy inkább 2-3 tagos aimesh képes hozzáférési pontot kellene vennem.
Abból van ajánlott, vagy kimondottan nem ajánlott? Esetleg best buy?
Tplinknek van nagyon jó áron.
Olyat keresek, amin van Gb LAN csatlskozó is, az lenne jó, ha azon kommunikálnának az egységek. -
TeeJay
félisten
válasz
Kroni1 #77281 üzenetére
LG G4 telóval szobán belül 2,4GHz-en nekem hozza a 60-65MB-ot, sosem mértem ilyen sokat egyik 2,4GHz N routerrel sem, átlagban 45-55megabit volt a max
AC-n meg 300-310megabitet hozza, itt tudok viszonyítani mert 8 hónapig volt nálam egy AC66U-B1 az csak 235-245megabitet tudott ugyanott elhelyezve
az AC58U az szintén hozta a 300-310megabitet
az AC57U meg 260-270megabit körül stabilana wave2 MU-MIMO a legmodernebb AC-s most, wave2 tudás 160MHz csatornát engedélyez bár azt az ASUS gyári FW-ben nem engedélyezi hiszen akkor a 70-80ezres routerek kőkemény konkurenciája lenne 20ezerért
de openwrt alatt megy a 160MHz és ott biza 2 antennás kliens el tudja érni az 1733mbit linket azzal meg jó esetben 800-900megabit simán átmegyASUS-on belül az AC86U ami hasonlót tud de az 70ezerbe fáj szóval 20körül az AC65P túlságosan is jó vétel
ráadásul június eleje óta használom és betonstabil, wifivel sosem volt gondom
AC66U-B1-nél 3-4nap után mindig jött olyan hogy 1megabitre csökkent a wifi sebesség és addig nem állt vissza normálisan amíg nem csatlakoztam le telefonnal wifiről majd vissza.
AC65P-nél sosem volt ilyen, egyszerre használjuk az AC-t párommal ő viber videóhívást csinál rajta én youtube-ot nézek és hasít -
TeeJay
félisten
válasz
keke69 #77276 üzenetére
AC65P már csak a 4antennás wave2 MU-MIMO wifi miatt is
a HWNAT miatt meg főleg, 1/1gigabit pppoe netig tökéletes lesz amíg szét nem porlad használhatod
AC-ból sem nagyon lesz már gyorsabb 4x4:4 MU-MIMO-tól
sőt CFW-vel 160MHz-et is tud azzal meg 2antennás cucc is tud 1733mbit AC-s wifi linket az meg elég bitang -
keke69
őstag
Sziasztok!
Kis segítség kellene!
Vajon melyiket a két router közül?Természetesen ha van javaslat másra ebben az árfekvésben azt is szívesen veszem!
[ASUS RT-AC65P AC1750]
[TP-Link Archer A7 AC1750]
Köszönöm! -
krealon
veterán
"uvegajtos tv szekreny moge gondolom ne tegyem a routert?"
Akkor rejtegesd a routert, direkt rossz wifi lefedettsegre vagysz.
Mi kell a jo wifihez -
bazsee83
tag
válasz
szaboi6512 #77269 üzenetére
Egy konkrét használati útmutatóra amit általában szoktak adni ilyen eszközökhöz, vagy ahonnan le lehetne tölteni
-
Zoty4
őstag
Edigitalos ac57ert elmentem, ver A.
Kell valami hack vagy siman a gyari fw-rel is erdemes hasznalni?
Telekom modemjen lojjem ki a wifit, es ez adja csak a wireless internetet?
uvegajtos tv szekreny moge gondolom ne tegyem a routert? -
bazsee83
tag
Sziasztok, kaptam egy Huawei E5577Cs-321 mobil wifit. Az a baj nincs hozzá semmi leírás és nem nagyon találok hozzá semmit magyar nyelven a specifikáció kivételével. Valaki tudna nekem segíteni, hogy honnan lehetne hozzá szerezni, vagy esetleg lenne valakinek aki megosztaná velem?
-
Kroni1
veterán
válasz
NavySeal #77263 üzenetére
Én a digitől kapott huawei ONT eszközt hagytam a padláson bridge módban, és mivel van 20cm kőzetgyapot szigetelésünk az alá tettem. De hogy ne főljön meg, vettem 1500ft-ért a pepco-ban egy tárolódobozt és abba tettem bele, így megy 1 éve télen-nyáron, eddig semmi gondom nem volt vele:
Ha neked nem megoldható hogy a szigetelés alá tedd akkor valami módon azért érdemes lenne elszigetelni a párás tetőtéri klímától.. -
NavySeal
senior tag
A UPC connectbox fent van a padláson. Van valamilyen házi megoldás, h télen kicsit "becsomagoljam" úgy, hogy ne csapódjon le pára? Mellé tennék egy switch-et a 65P-t me le tudnám vinni a lakásba.
-
-
windlord
őstag
válasz
Gubek-Einste #77253 üzenetére
Igen, bocsanat, N66U.
Berendeltem az Alzarol a ac65p - t.Az ac57u - t visszaviszem, az n66u - t meg eladom.
Erdemes vagy lehetseges a fw csereje, hogy a meg okosabb eszkoz (ac85p) opciot megkapjuk?
Szerk. :
Vagy erre irtad az openwrt - t? -
-
Alajos85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #77254 üzenetére
Köszönöm!
Akkor minden más igazából felesleges.
Nincsen kábelre megoldásom.
Powerline adapterem van.Rá is megy a firmware ha később szüksé lenne egy kis pluszra?
-
válasz
Alajos85 #77252 üzenetére
Akkor érdemben ezek a nagyobb Mbps számok amik rá vannak írva. 5-6 eszköznél mindegy?
Nem nagyon használja ki az ember?
Megfelelő kliens eszköz mellett kihasználható.Mi az az AP RPI ?
AP - Access Point: olyan eszköz amelyik a kábelből csinál wifi-t, lebutított router is használható erre a célra.
RPI - Raspberry Pi: egy ARM board amely sok mindenre használható.Ac85p vagy 87U vagy Ac2400 vagy valami?
Mikben érdemes még elgondolkozni. Minek lehet értelme?
Asus AC65P mert csak firmware szinte van lebutítva az AC85P-hez képest. -
-
Alajos85
csendes tag
válasz
adika4444 #77248 üzenetére
Köszönöm!
Akkor érdemben ezek a nagyobb Mbps számok amik rá vannak írva. 5-6 eszköznél mindegy?
Nem nagyon használja ki az ember?Simán csak a winyó tartalmát szeretném tv-n látni.
Torrentezés nem érdekel annyira.Egyszer szeretnék jó winyót venni!
Mi az az AP RPI ?Ac85p vagy 87U vagy Ac2400 vagy valami?
Mikben érdemes még elgondolkozni. Minek lehet értelme? -
adika4444
addikt
válasz
windlord #77249 üzenetére
Az AC65P és 57U v1 routing képességekben is kiemelkedő a jó HWNAT miatt. Ha nem vagy hc torrentes, és nem gyúrsz a top10-re akkor elég lehet az 57U v2. A kérdés, hogy megéri-e neked azt a beleölt energiát, hogy eladd, a másikat berendeld, átvedd... Mellényúlni nem fogsz, rosszabbul nem, csak jobban járhatsz, de a mostanival se hiszem, hogy olyan rosszul járnál. Egyébként az 57U v2 elég új, arról spec. itt nincs gyakorlati tapasztalat.
-
windlord
őstag
válasz
Kroni1 #77243 üzenetére
Meg el is jatszottam a gondolattal, de felesleges a komolyabb cucc.
50nm lakasban vagyunk, a wifije eleg lehet.
Van nas, torrentezik, dlna cuccokat elvegzi,tehat ez sem a router dolga.Az 57u uj, 3 ev garival.
Szerintem akkor az n66u - t eladom es ingyen volt a valtas kb.Vagy mindenkepp. Erdemes lenne a 65p - re rarepulni?
-
adika4444
addikt
válasz
Alajos85 #77246 üzenetére
Hali!
Én az AC65P-t venném, azthiszem a HDD megosztása megy vele, noha a letöltésvezérlőt mint ha kihagyták volna belőle.
Viszont a következő stabil OpenWRT kiadás elérhető lesz rá, szóval a lehetőségek tárháza elég széles, igazából valami snapshot már most is suhan rajta.
A 45k-s TP helyett inkább ezt az ASUS-t vedd, aztán ha kevés a jel, vagy nem úgy osztja a vinyót ahogy akarod, akkor egy kiegészítő eszköz adott célra, pl. egy AP vagy egy RPI...
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Zyxel Armor Z1-es routerem van. Sajnos a rádugott winchestert nem tudom a tv-n sehogy sem olvasni használni.
Ezt szeretném lecserélni. Rosszabb minőséget nem szeretnék.
93m2-es egyszintes házban lakom.
A tv- powerline adapterrel van kábellel rádugva a netre.Jó erős wifi jellel rendelkező routert szeretnék, mert kábelezésre nincsen normális lehetőségem.
Digi 1000-es netem van.Az asus rt-AC65p- t ajánljátok ehhez is?
Van most 45.000-ért használtan egy TP-Link Archer C3200 TL-AC3200.
2016.07.12 verziójú fw. van rajta.
V1 a verziója.
Ezzel jobban járnék? Erősebb lehet a jele, van értelme?Mikben érdemes gondolkoznom?
Mit ajánlotok?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Router ajanlast szeretnek:
- sim kartyas netre kellene ha van olyan amibe sim helyezheto
- egy 110nmes hazat es a kertet mellette lefedje 10-10mrig
- semmoi extra nem kellene csak mobilhoz laptophoz lenne
- stabil mukodes egyszeru beallitasElore is koszi
-
farkas-j
őstag
Most az ALZA-nál az ASUS RT AC-65P, 1UN3EFB2 kuponkóddal 21.190,-Ft. Nem rossz ár!
-
valakky
aktív tag
válasz
jackbacsi87 #77218 üzenetére
alzán konkrétan semennyibe nem kerül épp, mert kifogytak, nem lehet kapni.
de az emag akciózza, 12e ft épp a RT-AC57U. -
windlord
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus rt-n66u (Dark Knight). Hozzam kertult egy rt-ac57 (ac-1200) router.
Digi netem van 100Mbit, lassan tan jon az 1Gbit...de nem kapkodnak vele.
Melyik az ajanlottabb, jobb?
Mondjuk az Ac57 uj.Maradjon az?
Semmi extra nincs itthon. Kb 10 eszkoz van rajta. -
NavySeal
senior tag
Milyen környezeti hőmérsékletek között használható a 65P?
-
NavySeal
senior tag
válasz
Intruder2k5 #77234 üzenetére
A padlásra van központosítva minden utp kábel, ha a routert lent akarom használni fel kell tegyek egy switch-et.
-
-
NavySeal
senior tag
Én is behúztam 21k-ért az Alzáról a 65P-t. UPC CB megy majd modem üzemmódba és a 65P a padlásról fogja a Wifi router szerepét betölteni.
-
Kroni1
veterán
válasz
vargalex #77231 üzenetére
Ja hogy ebben a fasttrack default, ezt nem tudtam...
Őszintén szolva az asszony már nyaggatott, h minél hamarabb újra müködjön a mediacenter, így egyenlőre nem állítgattam be semmit, a wifit gyorsan 5Ghzen belöttem auto-n a quickset-el, igy dobott ennyit elsőre.
Amúgy nekem tetszik a jelerössége és a sebessége is teljesen megfelel, ma lemértem a ház 5db helységében, a következőképp alakult (a 381/268 az újramért nappali, a legrosszabb 195/162 meg a fürdőszoba):
-
-
Zoty4
őstag
válasz
jackbacsi87 #77218 üzenetére
11900 edigi
alzan lecsuztam -
-
samujózsi
senior tag
válasz
woodworm #77227 üzenetére
"Az" asust. Részben a hanyag, arrogáns support, részben az, hogy nem tudok belenyúlni úgy a tűzfalszabályokba, hogy egy update után is 100% biztonsággal működjön amit beleraktam.
Ez utóbbit csak azért írom, mert emiatt nem jó a merlin sem. Azon ugyan meg lehet csinálni, hogy a startup scriptek végére berakom a saját szemetem, de ha le akarok cserélni tűzfalszabályt azt csak úgy tehetem meg, ha pontosan megmondom, hogy melyiket mire, egyiptables -R
segítségével. Az meg csúnya dolgokat csinálhat, ha egy update során új sorok kerülnek a tűzfal szabályok közé. -
-
Stema
tag
Nekem az edigitalba ma érkezett áruból volt és ver A, dobozon kint a vonalkódos pici részen ott van h ver "A". Tuti lemondhatod ha azt mondod nem kéred.
@jackbacsi87 tegnap rendeltem, ma bementem érte, V1 volt és 12ezerért, de kösziígy a gari érvényesítés is könnyebb ha úgy van.
-
samujózsi
senior tag
Szeretnék routert, ami legalább egy WAN + 4 LAN porttal rendelkezik, valamennyi porton átmegy a gigabites forgalom és a gigabites pppoe sem okoz neki gondot és van hozzá tisztességes support.
Egyik megoldás lenne egy kisebb mikrotik router, bár ezt csak hírből ismerem.
A másik, hogy én rakom össze egy linuxos rendszerből, de ehhez mi lenne az optimális hardver? Gondoltam valami RPi jellegű gépre, de az nem bírja el a gigabites forgalmat. De akkor mit?A mikrotiket leszámítva, a SOHO routerek közt nem tudok olyat, ami elég rugalmas, sokat tud és megfizethető.
-
Zoty4
őstag
Ma jott az ertesites hogy atvehetem, szoval holnap megyek edigibe az ac57ert, gaz ha ott kinyitom es ha nem verA akkor kerem is vissza a casht?
sajna alzan mar nem volt -
Kroni1
veterán
válasz
vargalex #77214 üzenetére
Nekem nem kellett hozzá semmit mókolni és megvan 900mbps kábelen, lásd fenti hsz...
Wifi: Már sajnos nem emlekszem, hogy az asus 66u b1-en mennyit tudott a telefonom 5Ghz-en, de való igaz, hogy az "elméletileg" 1300, ez meg csak 867mbps-es. A 310/260 szerintem nem rossz azért, de tény h van jobb is, és sokan tesznek mögé AP-t, de nekem elég igy is. (nem hasznalom itthon a laptopomat csak az asztali gépemet.)
-
Stema
tag
Ac57u edigitalnal tegnap olcso volt, amikor kineztem meg volt a gyori uzletben, mikor rendeltem mar nem. Most masnap ertesitettek h elerheto, ergo vszeg vki a verzio miatt vosszamondta (de majd kiderul). Segitsetek, csomagolason megtalalom a verziot?
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #77198 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, igen utánaolvastam az AC65P-nek, pont ezért maradt fent a rostán a mikrotik mellett. Igazából kíváncsi voltam már régóta a RouterOS-re, ezért is végül a HAP ac^2 mellett döntöttem, és bár a 65P is biztos tetszene, de nagyon nem bánom h ez lett!
Meglepően kicsi a cucc, belefér a tenyerembe, a méretre kb. harmada az AC66U B1-nek!A beállítások elég puritán felületen, de nagyon egyszerűen megadhatók, nem egy next-next finish, de én bátran ajánlani merném másnak is. SSH-n is elérem telóról is, a winbox app is megy szuperül, VPN-t Port FW-t nem állítottam. A wifi jelszintek szuperek, de nálam az 66U B1 is tökéletes volt. a fw frissitése, és a módosítások TPLink és ASUS routerekhez szokott userként szokatlanul gyorsak! Többen írták a mikrotik topikban, hogy viszi a digi1000-et fasttrack és bármiféle egyéb mókolás nélkül is, ezért bele mertem vágni. Szerintem elég jól megy kábelen és wifin egyaránt:
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
jackbacsi87 #77196 üzenetére
Lehet, hogy ez a sor elkerülte a figyelmedet: LAN portok átviteli sebessége 100 Mbit
Máskülönben nem tetted volna fel a kérdést -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #77206 üzenetére
Köszi szépen, hogy nem kellett rákeresnem. Hazaérve megint nem ment a 860l wifije, úgyhogy rászántam magam az utód beszerzésére. Még hagytam egyet a honlap szerint.
-
megane76
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #77206 üzenetére
király! elfogadta, ezer köszi
-
-
megane76
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #77204 üzenetére
nem fogadja el a kódot
-
válasz
megane76 #77203 üzenetére
Kiegészítő kategória, vagyis 0YR1F5F6 a kupon, és ez -4000HUF.
-
megane76
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #77202 üzenetére
köszi, de nincs érvényes kuponom hozzá...
-
megane76
csendes tag
sziasztok!
Létezik, hogy az Edigitalnál az ac85p-re csak 1 év garanciát adnak?Most 29990.-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged