- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76597 üzenetére
Köszi szépen a választ! Melyik típussal van tapasztalat, ami kb hasonló árban van (max 40e)?
A router közvetlenül a tv mellett helyezkedik el, a hálózatra két telefon, egy ipad, egy laptop, egy TV és vezetékkel egy xbox one, illetve egy nas csatlakozik. Jelenleg egy 60nm-es tégla lakásban hasznâlom, de rövidesen egy 110nm-es házban lenne rá szükség. -
GrooveHero
addikt
Üdv. Egy másik topicban már feltettem a kérdést, de sajnos sokkal előrébb nem jutotta a dolog, ezért megpróbálnám itt is, hátha.
Adott a következő alaprajz, alapterület kb 100nm, a szoba kb 5x5m, a többi értelemszerűen kisebb. A szobából a konyhába szeretném wifin keresztül kijuttatni az 1gb/s sebességet.
Milyen eszközzel oldható meg? Jelenleg egy Orbi teljesít szolgálatot, de az nem megy 500mbit/sec-nél gyorsabban.
Ax-es router megoldaná a problémát? Vagy van erre valami olcsóbb orvosság is?
Kösz előre is, ha tudtok segíteni -
-
ssgt1981
senior tag
Mi a véleményetek a tp-Link Archer AC2300 típusú routerről? A mindennapi felhasználàs mellett uhd/HD filmek streamelésére használnám nas-ról.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76594 üzenetére
Köszi.
-
válasz
gyépés #76593 üzenetére
A kérdésed ide való: Asus router-ek
-
gyépés
aktív tag
Az ASUS RT-AC65P firmware-ében nincs benne a download manager. Hogy tudok rátenni torrent klienst? Vagy meg kell várni míg lesz rá OpenWRT, Padavan, Merlin vagy más custom ROM?
-
válasz
ssgt1981 #76590 üzenetére
Nem tudom, hogy most éppen hogyan megy a dolog, szerintem akkor jársz legjobban, ha felhívod a 1221-et, ott ez rutinkérdés. Elvben a CB főmenüjében is át lehet állítani, eléggé magától értetődő a menü, de könnyen lehet, hogy IPv6-on vagy, amit pedig át kell állíttatnod IPv4-re.
Jelenleg szerintem adott pénzért a legtöbb esetben jobb Asus routert kapsz, amint TP-Linket. Típust akkor tudunk ajánlani, ha ismerjük a pontos helyzetet és igényeket.
MaCS
-
-
ssgt1981
senior tag
Szolgáltatói (upc) le tudom cserélni saját router re? 4k video streaming nem igazán megy a kapott connect boxal. Az upc-től kapott router helyett egy ilyet szeretnék venni: TP-LINK Archer C7 AC1750 Dual Band
-
Valkűr
addikt
Csak mert wifi sebessegben mast irtak a 85p re, viszont a firmware meg ugyan az mindkettoben, es egy idoben is kaptak meg
-
Valkűr
addikt
SZIASZTOK...Most akkor van difi az asus RT AC65P es a 85P kozott?
-
dajdaj
tag
válasz
Dragon3000 #76576 üzenetére
Most nézem a doboz elejét és tényleg! Eddig nem azt a felét láttam és bevallom meg sem néztem körbe mit is írtak rá...
-
Urak, ezzel a WiFi problémával most már fáradjatok át másik topikba legyetek szívesek! Például ide: WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #76567 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de lehet megvan mi dob ki a 100-as csatornákról. A Samsung J5 2017 telefonom.
Tegnap vártam, hogy mikor vált csatornát, (telefon szerencsére először a 2G-re ment fel), de nem történt semmi. Médiaboxot pont előtte állítottam 5G-re, lecsatlakozott, visszaállítottam. 10 perc után még mindig nem váltott csatornát. Ekkor már gyanús volt a telefon, minden más eszközt 5G-re tettem, semmi gond. Mi a fene gond lehet a telefonommal?
Nézzétek meg, hogy egy 4 szobás panelt, milyen jól lefed a 65P. Antennák függőlegesen állnak. Korábban ajánlotta valaki. Ha nem többszintes lakásunk van, lehet tényleg ez a jobb. Erre mondom, hogy jobb az 5GHz, mint a 2,4GHz. Még közelibbnek is érzékeli, mint a 2,4GHz-t. Igaz a szomszéd csoda TP-Link routere betonon keresztül is ugyanazt a teljesítmény nyújtja, de már nem zavar. Deco sorozatot ajánlották, de ugye ebben nincs HW NAT?Kíváncsi vagyok meddig tudok a 100-as csatornán maradni. DFS csatornák is be van kapcsolva.
TeeJay lehet téged is valami olyan eszközöd dob ki, amit ritkán használsz. Meteorológia radar nem lehet. Lehet eleve sem is engedné azzal azonos frekvenciára.
-
válasz
blakey #76571 üzenetére
Köszönöm, jó tudni!
A hivatalos specifikációs leírást lusta vagyok előkeresni, de nagyon határozottam emlékszem arra, hogy ajánlás van benne USB 3.x portoknál a Pantone 300C kék szín használatára.
A jelek szerint itt is megy az elslamposodás...
MaCS
-
Milu_PH
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #76573 üzenetére
Köszönöm!
-
Milu_PH
csendes tag
Sziasztok!
help! Vettem egy D-Link routert 1 éve.
pont ilyet:és nos, gyűlölöm. Sosincs full jel, el dobálja rendszeresen. 70nm-ert kellene vinnie, de küszködik. Tény, semmit nem állítottam rajta, bedugtam és használom a gyári kóddal, beallitassal. Mi lehet a baj? Adjam el,vagy be lehet állítani? Azért vettem ilyet,mert abszolút nem értek hozza és edigitalban rámsózták,hogy ez 70nm-re ok. A másik szinten ugyanez a net, másik router hibátlan. Nem értem
Megköszönöm a segítségeteket
-
viktorhu
veterán
-
gyépés
aktív tag
Most a Glamour napok miatt az alza.hu-n 4000 HUF-ot elengednek a router vásárláskor (12000HUF fölött) a 0YR1F5F6 kóddal. [link]
Az ASUS RT-AC65P-t 20990-ért tudtam megvenni. Hátha másnak is jól jön... -
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #76567 üzenetére
ez nem jó wifi analyzer sajnos mert nem téglalappal mutatja a blokkokat hanem ívesen
EU-ban 3 darab 80MHz AC blokk használható
első 36-40-44-48
második 52-56-60-64
harmadik 100-104-108-112szóval aki fullos AC-t tol annak 80MHz kell 433mbit vagy 866mbit vagy 1300mbit linkhez (1-2-3 antenna/stream esetén)
tudtommal ha valakit csak 20 vagy 40Mhz-re mutat AC-n az analyzer az nem AC-t hanem 5GHz N wifit használ
a legtöbbetket amúgy 36-48közé rak mert TP routerben nem is lehet a többit használni csak valami DFS kapcsolóval ha van
tedd 112-re és akkor is ugyanazt a blokkot fogja majd le AC-n, kiderül ott is eldobja-e egyből neked -
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay #76566 üzenetére
Köszi, de mi a fene lehet ott, ami kidob a 100-as csatornákról? Gondolom nem a UPC routere. 40-es csatornán is többen vagyunk. Illetve lehet mégis? Most csak én vagyok ott, gondolom nem sokáig.
-
pinnacle
nagyúr
Neked milyen eredményt mutat? Nálam jobb 5GHz-n.
TeeJay múltkor mondtam, hogy amíg a hozzászólást megírtam, azalatt elmászott. Időkép sem lehet, mert "Radarjaink az X-sávban, 9410 Mhz-en működnek."
Bízom benne, hogy hibásan érzékeli a radarokat a routerem, csak nem tudom, hogy lehet ezt majd a szerviznek elmagyarázni. Talán náluk is produkálja a jelenséget. Jó lenne megtalálni, hogy hol jelzi a Rendszernaplóban. Ezt látom, de a váltást nem.
Oct 11 21:36:26 kernel: MtCmdChannelSwitch: control_chl = 100,control_ch2=0, central_chl = 106 DBDCIdx= 0, Band= 0 -
-
válasz
Intruder2k5 #76553 üzenetére
És amint a képen is látható, az USB csatlakozó belső füle nem kék. Tudtommal a 3.x szabvány előírja a kék szín használatát.
MaCS
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #76549 üzenetére
Köszi Dragon3000, Intruder2k5! időképtől megkérdeztem, hogy milyen frekvencián megy a radarjuk. Tényleg nagyon bosszantó, hogy nem tudom 100, 104, 108, 112 csatornán használni a Asus 65P-t. 4 szobás panel lakás így teljesen lefedne, a legtávolabbi szobában is jobb a vétel, mint a 2,4GHz.
Másnak nincs ilyen "csatorna váltás" gondja?vargalex Köszi, nagyon jó ez a táblázat. Azt meg lehet nézni, hogy a router milyen csatornán, frekvencián észlel radart? Rendszernaplóból (gondolom ide bejegyzi a váltást) nem sikerült kibogarászni. Szerintem az a gond, hogy tévesen észlel radart. Még senki sem jelzett ilyen problémát, csak nálam jelentkezik.
-
Rhair
csendes tag
Sziasztok
500-as UPChez keresek routert, ennél több nemis lesz a közeljövőben, nem kell semmi extra, usb stb.
1PC lesz rákötve, egy mediabox és egy ps4 + telefon/tablet wifiről
Online játék is leszKöszi
-
emre33
addikt
Asztatok!
Routert vennék, ehhez kérnk tanácsot.
2 router vásárolnék.
Fő router egy ASUS RT-AC86U lenne.
Asus féle AiMesh miatt kellene még egy router. Valami olcsóbb féle.
Mit javasolnátok hozzá? 2 router LAN kábelen lesz összekötve.
Lehet olyat is, ami csak N támogat, vagy mindenképpen AC kellene?
-
válasz
dajdaj #76551 üzenetére
Az szerintem inkább nyomdai hiba lesz a dobozon. Mind az asus hivatalos weboldala, mind a wikidevi szerint, 2.0-s USB port van az AC57U-n, és az AC57U v2-n is.
ASUS RT-AC57U wikidevi
ASUS RT-AC57U hivatalos oldal
ASUS RT-AC57U v2 hivatalos oldal -
válasz
pinnacle #76548 üzenetére
De vannak más radarok is, pl. az idokep.hu is saját radarhálózattal rendelkezik, de fogalmam sincs, hogy azok milyen spektrumban működnek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #76548 üzenetére
Mivel nincs ac képes eszközöm, így jelenleg nem érint, de legalább azt tudom, hogy a következő telefonnal nem lesz ilyen gondom. Amúgy ez a radar védelem kérdés mekkora küszöbbel dolgozik az áthallás miatt, de most lehet hülyeséget írtam, nem igazán foglalkoztam ezzel a témával.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #76527 üzenetére
Mázlista.
Ezért vagyok kíváncsi, hogy másnál mi a helyzet. Szerintem az Asus rosszul érzékeli a radart, ezért dob ki a sávból. Ugye annak kisebb az esélye, hogy az OMSZ nem tudja, milyen frekvencián mennek a radarjai.
Magyarországon jelenleg négy radar állomás működik az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) felügyelete alatt. Mindegyik radar az 5 GHz-es frekvenciatartományban üzemel: Budapesten a Gilice téri radar az 5625 MHz-es, a pogányvári és napkori az 5610 MHz-es, Szentes-Lapistón pedig az 5640 MHz-es frekvencián.
Mondjuk a 4 radar, 240 km sugarú körben eléggé lefedi az országot. -
dajdaj
tag
Ezt az Asus rt-57u routert vettem, ezen 3.0 usb van...
-
-
válasz
Dragon3000 #76535 üzenetére
-
Lagolit
tag
Sziasztok,
Egy 1000-es Digis nethez keresnék routert, egy 50nm-es panelba, középen lesz így rálát mindenre. 3 Lan-t és 3-4 wifis eszközt kellene kiszolgálnia amiből az egyik egy NAS lenne.
Nem árt ha nem néz ki rosszul, mert a falra rögzíteném (külön tetszik a "pók" design)
A keret kb. 50.000 rá.Köszönöm
-
válasz
vargalex #76541 üzenetére
Persze, de azért az ilyen teszt nem feltétlenül ad életszerű eredményt, sokkal inkább az elérhető maximumot, amit gyakorlatban aztán sosem, vagy csak nagy ritkán látsz. Töredezett file-okkal már nem lesz ennyi, a filernedszer típusa sem mindegy, a használt protokoll (smb, ftp, nfs) szintén, de ha torrenten több szálon ír / olvas akkor még annyi se, és én inkább a gyakorlati értékekre gondoltam
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #76540 üzenetére
Azért az USB 2.0 szabvány plafonjánál jóval többet mértem...
-
válasz
vargalex #76539 üzenetére
Már amennyire az is lényeges tud lenni egy ilyen hardveren, mert hát 3-mas USB ide vagy oda, lényegesen úgysem lesz több a sebesség a 2.0 szabvány plafonjánál, általában nem az USB a szűk keresztmetszet, meg aztán sokszor még a WiFi-t is zavarja, ha 3.0 módban megy az USB port.
-
vargalex
félisten
válasz
Ami talán lényegesebb különbség lehet, hogy a Mi Router 3G-n (a v1-en) és az Asus RT-AC65P-n USB 3-as, míg az Asus RT-AC57U-n USB 2-es csatlakozó van.
-
válasz
Ahogy woodworm is írta, átlag felhasználó ezeket észre sem veszi. De persze azért köszi a pontosítást! Egyébként eltér még az USB port is rajtuk, AC57U-n 2.0, a mási kettőn 3.0, de ez megint olyan, hogy sokkal egyébként sem fogja túllépni a 2.0 sebességet, mert a SoC ereje is véges. Ráadásul a 3.0-s USB használata sokszor zavarja a WiFi-t is.
-
TeeJay
félisten
válasz
viszont az AC65P meg 4gbit LAN portos és 4 antennás bika wifi vezérlőt kapta
illetve 3év garancia és magyar nyelvű menü alapból tehát valakinek lehet az kell inkább
a Xiaomi-hoz hogy padavan legyen rajta azért ahogy nézem van egy kis mélyvíz témakör -
woodworm
veterán
válasz
Gyári rendszer alatt a korlátozott lehetőségek miatt észre sem veszed a kisebb flash és ram méretet. CFW-vel már hamarabb korlátokba ütközöl.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #76534 üzenetére
Sokszor írod hogy csak a WiFi a más, ez nem igaz, több a ram és a tárhely is benne. Ha jól emlékszem pl a xiaomiban is több ez a kettő, mint az ac57u-ban.
ac57u 16MB rom 128MB ram
ac65p 128MB rom 256MB ram
mi 3g 128MB rom 256MB ram -
válasz
Riegerr #76533 üzenetére
Üdv!
Szerintem érdemes, egyrészt könnyebben megbirkózik a routing-al is, másrészt van 5GHz-es rádiója is.
Bár én Xiaomi Mi Router 3G-t használok, de ez is hasonló hardverben az RT-AC57U-hoz, és nem bántam meg a cserét. Nekem az RT-AC65P két okból nem kellene. Egyrészt mert csak OpenWrt van rá mint CFW, nekem az meg valahogy sosem jött be, másrészt meg lényegében csak WiFi-ben tér el a másik említett ASUS-tól, az meg nekem sokadlagos szempont. A laposom kábelen használom, a mobil eszközöknek meg teljesen mindegy milyen sebességgel mennek, nekem az úgyis jó. Na meg ha nem is lenne jó, mobil eszközzel úgyse lehetne kihasználni az RT-AC65P többlet tudását, ahhoz komoly WiFi kártya kéne. Szóval jó router az is, de az én szempontjaimnak nem felel meg.
-
Riegerr
tag
válasz
Intruder2k5 #76531 üzenetére
Szia!
És egy Asus RT-N18U érdemes lecserélni ASUS RT-AC57U-ra? Vagy inkább akkor már a ASUS RT-AC65P?
-
-
Riegerr
tag
Sziasztok!
Panel lakásba szeretnék egy belépő szintű routert. Nem kell Dual Band, meg Gigabit. Csak, hogy stabilan menjen a Wifi és a net. Jelenleg ez a TP-Link TL-WR541G router van beüzemelve, de ez nem az igazi.
Digis net van bekötve. Wifi hálózaton 1-2 eszköz lenne csak, plusz egy PC kábelen bekötve.
Melyek azok a routerek, amiket ajánlani tudtok.Ezeket néztem ki:
- ASUS RT-N12 Plus
- ASUS RT-N12D1
- TP-Link TL-WR841N
- TP-Link TL-WR940N
- TP-Link TL-WR940NV4Vagy nézek ezeknél drágábbat? Komolyabbat?
Előre is köszönöm a segítséget! -
meri
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy DSL-AC68U-t használtan a jelenlegi N17U helyére. Tegnap beüzemeltem az alapokat: legújabb Asus firmware, Wifi beállítások, és "tűz". A net 100/10-es VDSL2. Az eredmény felemás, ugyanis:
- Vezetéken csatlakozva a sebeség rendben: 98 / 12 mbit/s.
- Wifi 5G: telefonnal (Google Pixel XL, Samsung S9): rendben (61 / 24)
- Wifi 2.4G: telefonnal (Samsung J5 2015): rendben (31 /12)
A ping 16-18 msec körüli.Viszont a speedtest.net a 2 laptoppal wifi-n mind 2.4, mind 5 GHz-en kb. úgy néz ki, hogy a 10 mäsodperces letöltést mérő ciklus elején felugrik 30-40 mbps környékére, majd kb. másodpercenként "feleződik" az érték, a végén kniköt 2 mbps körül, és ez is lesz a végeredmény. Természetesen érződik letötésnél, böngészésnél is - és fogalmam sincs, miért. A feltöltéssel nincs gond: 12 mbps itt is, végig egyenletes (röhej, sokkal gyorsabb, mint a letöltési sebesség.
A vezetéken és telefonokon történt mérés sikere azt sugallja, hogy a router rendben van, inkább valamiféle "összeférhetetlenség" állhat fen az ASUS-laptopok esetében. A laptop egyébként a PixelXL (4G) hotspot-jára csatlakozva 60 mbps-sel tölt le továbbra is. Az egyikben Intel ac 8265, a másikban vaamilyen Atheros wifi chip van, és az ASUS N17U-val semmi gondjuk nem volt (2.4), sem máshol (munkahely, egyéb wifik). 5Ghz-en 866 mbps-es kapcsolatot jelez a Wifi (ac). Az OS: Win 10.
Amit eddig próbáltam:
- ASUS: full hard reset újra, alapbeállítások újra.
- ASUS: Játék különböző channel-ekkel "auto" helyett. Játék a sávszélességekkel (20/40/80).
- ASUS: "Airtime fairness2, "beam forming" - OFF
- Laptop: network reset, legújabb driver újratelepítés, driver uninstall majd felismertetés.Eredmény: semmi.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond, ill. mit próbáljak meg?
Köszönet előre is. -
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #76524 üzenetére
azért 10perc után az gáz lenne
én hetente újra indítom mert amúgy is a DIGI net 168órás bontást használ tehát a PPPoE csatlakozás úgyis hetente bontana
na 2-3-4nap után áll át 100-ról másik blokkraés én itt vagyok 1km-re a Gilice téri radartól, de van még Pesten több helyen is tutira
-
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay #76523 üzenetére
Igen, de ha jól emlékszem azt írtad, hogy neked hetente mászik el, nekem meg 10 perc után. Ráadásul nem is kellene, mert 5500 MHz-n van. Ezért lenne jó tudni, hogy ez minden Asus routeren így van, mert akkor az ő hibájuk, amit talán lehetne javítani firmware frissítéssel. Ha jelezzük nekik.
100-as csatornán kész csoda a 65P, jobb a teljesítménye 5GHz-n, mint 2,4GHz-n.Ha nem lehet javítani, lehet inkább veszek egy TP-Linket. Router csere óta üldöz a család, hogy a távolabbi szobában gyenge a Wifi. TP-Linknél azt mondták, nem tudják MAC cím alapján, mi lehet ez a csoda Wifi, ami betonon keresztül majdnem azonos teljesítményt ad, a szobában lévő Asus-al. Szerintük a Deco sorozat a legjobb.
-
pinnacle
nagyúr
Most látom, hogy a meteorológiai radarok 5600-5650 MHz sávban üzemelnek. Budapesten a Gilice téri radar az 5625 MHz-en. 100-as csatorna 5500 MHz megy. Akkor mi a fenéért dob ki engem onnan? Ez az Asus hibája? Tényleg nagyon bosszantó, hogy lenne egy jó router, csak éppen nem megy 100-as csatornán. Írjátok meg légy szíves, hogy nektek működik ez a csatornán a routeretek? Nekem Asus 65P-m van.
-
-
-
humigabi
aktív tag
válasz
Kakaduku #76517 üzenetére
Szia!
Huawei B525, nincs rajta antenna, belsővel veszi a 4G jelet (nagyon jól) de van két (MIMO) külső antenna csatlakozó. Ezekre tudsz 4G Lte antennát csatlakoztatni (SMA csatlakozós), csak figyelj, hogy az is MIMO-s (két csatlakozós) legyen. Nem tudom, melyik szolgáltatást használod, de a Telenor-nál két hete még volt. Menüben állítható, hogy külső, belső antennát használsz, kevered a kettőt, vagy automatikusra teszed.
Egy éve használom, nekem bevált, 2.4-5 GHz megy, 4db Lan csati.Üdv:
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 4G (sim kártya foglalatos) routert keresek, aminek a 4G antennái cserélhetőek.
Van esetleg tapasztalatotok ilyen routerrel? Tudnátok ajánlani?Köszönöm!
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76515 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Williams #76514 üzenetére
Elvileg gyorsabb WiFi-t, ha vannak hozzá megfelelő képességű AC-s kliensek, de ideális esetben 3-400Mbps kihozható az 57-esből is a 866Mbps linken. Ha engem kérdezel én inkább Padavan párti vagyok, azt használom a Xiaomi-n is, de persze tehetsz rá OpenWrt-t is ha az szimpatikusabb, és ha valamiben nem felel meg a gyári szoftver. Ha viszont csak alap feladatokra használod, akkor szerintem elég lesz az is.
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76511 üzenetére
Hát én annyira nem látom át, hogy mit nyernék a drágábbikkal, szerintem ha neked megfelel az RT-AC57U, akkor nekem is jó lesz
. Célszerű ráhegeszteni OpenWrt-t?
-
Negatív tapasztalatok mindig akadnak, a WiFi főként egy előre kiszámíthatatlan tényező, nincs ember aki megmondja, hogy adott router, adott helyen és adott kliensekkel miként fog teljesíteni. De szerencsére az RT-AC57U-ra, és a nagyobb testvérére is főként pozitív visszajelzések vannak, panasz csak elvétve.
-
válasz
Williams #76510 üzenetére
Ahogy látom ez már egy két éves beszélgetés, és nagyjából végig lett zongorázva akkor minden lehetőség, így legfeljebb az újabb fw frissítés marad, bár önmagában ez nem nagy remény a javulásra. Továbbra se nagyon értem a dolgot, mert ahogy a fentebb linkelt méréseimben is látható, még a jóval gyengébb RT-N12 D1 is megugorja ezt a sebességet, RT-N16-ot pedig magam is használtam sokáig 120Mbps UPC nettel, Tomato-val, és természetesen több port forward szabállyal együtt, gond nélkül.
Ezek fényében viszont már azt mondom, ne fuss újra felesleges köröket, akkor inkább lépd meg a cserét, a fentebb említett két típus bármelyike megfelel 1000Mbps-ig.
Ha esetleg számít, az RT-AC65P-re OpenWrt van, az RT-AC57U-ra pedig Padavan, és ha jól tudom OpenWrt is. A két típus számottevően csak a WiFi vezérlőben különbözik, az RT-AC57U hardverben nagyon hasonló a Xiaomi Mi Router 3G-hez, utóbbit használom én is 1000-es DIGI-vel, Padavan-al, port forward-al, nincs vele gond.
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76509 üzenetére
Itt kezdődik a problémám leírása, ha esetleg van valami ötleted. Ha csak beállítás probléma, nem cserélném a jelenlegi routert, mert ezen kívül teszi a dolgát, hiba miatt még újraindítani sem kellett az elmúlt pár évben.
-
válasz
Williams #76508 üzenetére
Üdv!
Nem tudom ezeket ki és hol írta, de szerény véleményem, hogy az RT-N15U-nak DHCP kapcsolaton ettől többet is bírnia kell, még custom firmware-el is. Mondom ezt úgy ~10 év Tomato használat után. Ettől RT-N16-al, de még RT-N12 D1-el is többet mértem, ugyancsak Tomato fw-vel, pedig mindkettőben lassabb SoC, utóbbiban meg még 100Mbps portok is vannak. Ha csak ez a bajod vele, akkor lehet érdemes futni még egy kört a Tomato topikba ez ügyben.
Ha viszont mindenképp cserélni akarod és 30k a maximum keret, akkor egyértelműen ASUS RT-AC65P, olcsóbban pedig ASUS RT-AC57U az ajánlott. Ez most a két BestBuy modell.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig aktuális lenne a kérdés.
Azóta maradt ugyan az a router, de most már 150Mbites netem van, így eléggé sokat vesztek a 80Mbit-es max sebességgel.
Nagy igények nincsenek, ne a legolcsóbb legyen, hanem ami jó és megbízható. Árban ha szükséges mehetünk 30000ft-ig is.
Köszönöm! -
Ceko
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76504 üzenetére
2-3 szomszéd van de azok WiFi jeleit nem találom a házon belül, lehet nincs is nekik, vagy messze vannak! A ház egy 150 nm-es könnyűszerkezetes (fa) ház belül fa szerkezeten gipszkarton falak! Kb. 30 ezret tudnék rászánni! Köszönöm
-
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76502 üzenetére
Falusi környezet, szomszédok közel vannak aránylag. Tégla ház, nikecell szigeteléssel, ilyen kádár kocka volt talán, de át van alakítva.
Eszközök: Két számítógép, laptop,4 telefon ,1 tablet, 2 tv , playstation , esetleg még vendég telok ha van vendég wifi beállítási lehetőség.Szerertné ha a házban, hátul a garázsban, melléképületekben és a kert végében olyan 70 m kb. , is használható lenne a wifi .
Régen volt egy tp link routere azt mondta hogy az mindent be tudott szórni, csak mikor telekomra rákötött azok adtak routert az már gyengébb volt a kert végében már nem nagyon volt jel de a házban jó volt, ezt most elvitték. Ezzel a mostanival meg még a hátsó szobában is alig van jel.Árat nem mondott, szeretné használhatóra megoldani a vételt, de minél olcsóbban. 20-25 ezer körül.
Ezeket néztem amit ajánlottatok itt: RT-AC57U , RT-AC65P, de a wifi jelük nem tudom meddig érne el, a kert végét el e tudná érni. Illetve ha két eszközt kell venni a teljes lefedettséghez az ac65 már drága úgy.
Köszi!
-
-
válasz
superTibcsi #76498 üzenetére
A TP-Link Archer MR200 belefér még talán a keretbe.
-
-
Erre szoktuk mondani, hogy erre több eszközt illik tartani. Persze nem tudjuk, hogy mik a ház kiterjedései, úgyhogy nem kizárt, hogy egyetlen eszköz ellátja wifivel. (Nálam is ez a helyzet.)
Egy NAS mondjuk már meggondolandó lenne (bár szerintem, sokak véleményével ellentétesen közel sem triviálisan).
Én ilyen igényekre az Asus RT-AC86-ost ajánlanám.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged