Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMiller
tag
Sziasztok!
A NAS topic tanulsága szerint kapásból harmatos a routerem, kérlek segítsetek a megfelelő megtalálásában.
Kiszolgálandó eszközök:
- Kábelen: NAS (egyelőre még nincs, lehet karira megajándékozom magam)
- Wifi 2Ghz: 2db Samsung TV (DLNA), laptop #1, egyéb okosotthon kütyük + adhoc 1-1 mobileszköz
- Wifi 5Ghz: Xbox, laptop #2, telefonKörnyezet:
- panel, sok router,
- az átlagos eszköztávolság minimum 6-8 méter + 1-2 falVészmegoldásként (míg nem lesz nas v bármi) szeretném, ha a router el tudná látni a NAS feladatát (DLNA, SMB, torrent), illetve ezek zavartalan továbbítása wifi-n
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
woodworm #76398 üzenetére
Ez igaz, de elég sok infot találni róla.
Míg az Asus ról , (de írhatnék ide bármilyen más egyszerű routert, ami alapvetően webes konfigra lett kitalálva) már jóval kevesebbet,
hiszen akik ilyen eszközt választanak, nem akarnak elmélyedni a mélyebb hálózati ismeretekben.
Míg ha valaki Mikrotiket választ, akkor bevállalja a szívást, és a tanulni akarást, ebből kifolyólag elég sok alapot is irányt lehet találni a konfiguráláshoz.
Én is elég sok célirányos linuxdistrót kipróbáltan.Sokáig használtam a pfsense-t is, egy atomos gépen, amit direkt ennek raktam össze.
Miután egyik akkoriban kaphaató routerrel sem tudtam megcsinálni amit akartam, vagy amivel igen, az irreálisan drága lett volna, (akkor egy 30/5 ös netem volt. )
Egészen addig be is vált, amíg ide nem ért a digi, erre már kevés volt a vas, és problémák is voltak már vele.Ekkor belekezdtem a keresgélésbe, elvárás volt, hogy 2 internetelérést kezeljen egyszerre, Policy routinggal.
Nem néztem az árat, de 200 000 től nem adtam volna többet érte.
Nagyon sok eszköz nem volt képes routolni gigabitet pppoen, volt ilyen millios összegű is.Fontos volt, hogy hangtalan legyen.
Ismerje a VLAN-tHosszas keresgélés után eljutottam a Mikrotikhez abból is egy 1100 AHX4-est választottam (akkor még nem létezett a 4100 as) , miután megemelték 500 ról 1000 esre, és az 750GR3 as már kevés volt a gigabithez.
Nem bántam meg, röhögve elviszi a 2 internetelérést több alhálóval, wifi nek külön van, stb...
akár portonként, akár gépenként tudok szürést alkalmazni. -
woodworm
veterán
válasz
Core2duo6600 #76397 üzenetére
A mikrotik beállítása sem igényel kevesebb hozzáértést szerintem. Mindenképpen rengeteget kell tanulni hozzá.
-
libit
tag
válasz
Alex91 #76392 üzenetére
hm, valtozatossag kedveert most egy Synology Mesh Router MR2200ac...
(#76391) samuki
ha a wdr3600 birta tempoval, akkor valoszinuleg a sokat emlegetett ASUS RT-AC57U vagy nagytestvere a ASUS RT-AC65P (most best buy) birni fogja es nem kerul 130€-ba mint a linkelt synology es vannak kulso antennai is
mivel a switched gigabites ahogy Gubek-Einste is irta, ha nincs vele gond, maradhat, nem lesz szuk keresztmetszet -
sanyek2
senior tag
válasz
Core2duo6600 #76390 üzenetére
Köszönöm az infót! Így már célirányosan tudok választani.
-
válasz
Core2duo6600 #76390 üzenetére
Asus routereken CLI-n keresztül konfigurálni az IPtables-t nem lehet jó közbenső megoldás?
MaCS
-
samuki
tag
Sziasztok.
Valaki ránézne a bánatomra? Már ha van rá megoldás...Vagy vegyek megint 3600-ast, mert nincs jobb, megbízhatóbb.
Köszönöm.
[link] -
Core2duo6600
veterán
válasz
sanyek2 #76387 üzenetére
Ha nagyobb biztonságot szeretnél, ahhoz komolyabb beállításokat kell egy erre alkalmas eszközben végezni.
Pl Mikrotikkal ki lehet alakítani komoly szabályozást is, lehet szűrni ki és befelé is.Meg aztán vannak a kifejezetten tűfalnak szánt eszközök, mivel ezek vállalati felhasználásra vannak elsősorban, az áruk is eszerint néz ki.
Komolyabb szabályozást lehet elérni az Ubiquiti eszközökkel is, ennek is van saját topikja, ahogy a Mikrotiknek is.És akkor vannak a még komolyabb termékek, Fortigate, Juniper Checkpoint stb.....
Ezeknek a használahoz mélyebb ismeretekre van szükség, akár már csak ahhoz is, hogy legyen net.Tied a döntés, hogy választasz egy komoly eszközt és megfizeted a szakembert aki beállítja, vagy választasz egy olcsóbb eszközt, és magad küdesz meg vele, erre jó példa a Mikrotiknek a HAP AC2 es eszköze, ami elég jó árban van, de sokat kell keresgélni kisérletezni, mire megfelelően beállítod.
Vagy megelégszel egy "egy klickes" megoldással, mint pl. az Asus routerek.
Minden egyszerű routernek sajátsága, hogy befelé vég valamit, de kifelé szinte semmien szabályozásra nincs lehetőség. -
woodworm
veterán
-
norba69
senior tag
Itthon két db RT-AC65P adja a netet, kikapcsolt wifivel. A vezetéknélküli hálózatot 3 db Unify AP-AC-LR szolgáltatja a házban, és körülötte, és nem érzem túlzásnak.
Kényelmes, gyors, egyszerűen menedzselhető, mindent tud, amire valaha is szükségem lehet, és olcsóbb volt, mint egy mesh rendszer. -
sanyek2
senior tag
válasz
woodworm #76385 üzenetére
Félreértesz.
Nem gúnyos a hangneme egyik hozzászólásomnak sem.
Próbáld újraolvasni úgy, mintha nem tudnád mi tévő legyél, miközben meg-megszakad a neted és neked dolgod lenne.
Ha lenne másik készülékem, már rég törött volna a fritz box.
Értelmes ellenérvet pont hogy nem tudok felhozni az Asus-ok ellen. Ez a téma sem hobbim, sem szakterületem. Ergo ezért fordulok azokhoz akik tudnak segíteni.
A két modell amit ajánlottak, alap hogy feltűnik, hogy egy teljesen más hálózathoz volt beprotezsálva, így nyilván adja magát a kérdés, hogy "nekem is erre lenne szükségem?"
Nem értem miért kell ezt negatív hangnemmel értelmezni. Komolyan.
Ha nem kapok itt segítséget, megoldom máshogy. Nem gond. Csak mondjátok meg. -
Alex91
félisten
válasz
woodworm #76385 üzenetére
Latod, most irta, hogy neki ez megse jo, azt neki is azt ajanlottak...
Nekem csak az tunt fel, hogy most ezek a slager routerek, azt problematol fuggetlenul ez megy mindenkinek. Es volt itt mar olyan is, akinek megse jott be...
Bar linkeltem mesh-re pl., de oszinten en mondjuk ezt se vennem, csak ugye a tobbsegnek olcso kell...
De hat van aki, Mikrotik, meg Ubiquity rendszert ajanl, ami meg szerintem a legtobb esetben otthonra talan tulzas... -
woodworm
veterán
válasz
Alex91 #76383 üzenetére
Az olcsó tp-linket most hoztad fel. Mindkét gúnyos hozzászólásodnak a két legtöbbször ajánlott asus router egyike vagy mindkettő volt az érintettje. Nem fog itt senki megsértődni, ha értelmes ellenérvet hozol fel, de a szurkálódást a mindennapi említés miatt nélkülözni kellene. Ha alternatív ajánlatod van, írd le.
-
sanyek2
senior tag
válasz
woodworm #76376 üzenetére
Valóban így van
Már kezd elborulni az elmém, olyan ideges vagyok a net miatt.
Gép újratelepítés volt a program mára és cseszhetem emiatt.
Beállítottam az egyszerű jelszó helyett egy brutálisat a készülék beállítás menüjének levédéséhez, és érdekes, most már nem dobálja le a netet.
Itt valaki szerintem lopja a netemet.
Úgy vélem ezzel a jelszóval csak elodáztam, nem oldottam meg a problémát.
Továbbra is változatlan a tény, kell vennem egy komolyabb routert.
Amennyiben úgy vélitek, az összes újabb Asus készülék javarészt azonos asuswr-el van ellátva, akkor választok én magamnak.
Azért jöttem ide a gondommal, mert az új eszközökről nem igazán mondható hogy tájékozott lennék. -
Alex91
félisten
válasz
woodworm #76381 üzenetére
Most te nem latsz a szemellenzodtol! Nem mondtam, hogy az ajanlott eszkoz xar lenne! Altalanossagban beszeltm. Azert ne mondjuk mar, hogy eg 5 ezer ft-os TP-Link n-es router milyen jo valasztas, amit itt valaki linkelt sajat maganak. (Tudom, mert pont ilyenhez volt mar szerencsem...) Na, ez pl. xar...
-
Alex91
félisten
válasz
Dragon3000 #76380 üzenetére
En se azt mondtam, hogy biztosan szopas, hanem azt, hogy szophat...
Persze lehet, hogy a dragabb se lesz tokeletes! De tapasztalatom szerint azert ilyen teren is van osszefugges. -
woodworm
veterán
válasz
Alex91 #76379 üzenetére
Azt nem látod a szemellenződtől, hogy az ajánlott két készülék nem az olcsó szar kategóriát képviseli. Az akcióknak köszönhetően jelenleg nagyon jó az áruk, a hardver pl. az ársáv többi routeréhez képest egy szinttel magasabb kategóriát képvisel.
Részemről befejeztem, értelmetlennek látom a vitát, nem fogunk előrébb lépni. Ajánlj inkább az utolsó kérdezőnek egy biztonságosabb asust. Csak ne automatikusan egy drágábbat válassz ki, hanem jelezd, hogya biztonság szempontjából az mennyivel tud többet a két említettnél. -
Alex91
félisten
válasz
woodworm #76378 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik alap keszulekesnek nagyobb biztonsaggal ajanlottam mesh-t, de biztos igy van, ha te mondod...
Amugy mas is le akart itt beszelni emberket az olcso megoldasrol, nem csak en. Szerintem ma mar ez egy nagyon kozponti dolog a haztartasban, par even belul meg a WC kagylo is WiFi-n fog logni! Szoval erdemes lehet kicsit tobbet aldozni ra, vagy lehet gyakran cserelgetni, es esetleg folyamatosan szopni az olcso eszkozzel... -
woodworm
veterán
válasz
Alex91 #76377 üzenetére
Az utolsó két posztoló közül (akiket megválaszoltál) egyik sem mesh rendszert keresett. Az első olcsón szeretett volna nagy lefedettséget, a másik pedig alap készüléket nagyobb biztonsággal.
Egyébként két mesh router nem fed le nagyobb területet, mint két sima. Ez mindig készülékfüggő. Egyedüli előnyük az egységes hálózat, mindemellett jelenleg ennek erősen megkérik az árát.
-
Alex91
félisten
-
woodworm
veterán
válasz
sanyek2 #76374 üzenetére
Szerintem minden jelenlegi asus router az asuswrt-re épül, nincs jelentős eltérés a tűzfalukban. A magasabb árkategóriás routerekben van plusz filterezési lehetőség, a kliensek elérhetőségét ill. kijutását tudod bővebben szabályozni.
Az első hozzászólásodban nem adtál semmilyen érdemi információt a szolgáltatásod paramétereiről, egyébként sem nagyon tér el az ajánlás egy kábeles vagy optikai végpont esetén. A modemed lecseréléséhez pedig inkább a szolgáltatótól kellene több információt szerezni, vagy az adott szolgáltatót jobban ismerő topikokban segítséget kérni.(#76375) Alex91
Mondjuk te valamilyen Mesh rendszert néznél? Mindenkinek ki lehet mazsolázni a sűrűn használt hozzászólásait, ha nem tudsz érdemben jobbat ajánlani, akkor inkább maradj csendben. A kérdező nem lesz előrébb vele. -
sanyek2
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76363 üzenetére
Nem találok semmi infót hogy bármelyik is komolyabb tűzfallal lenne ellátva.
Feljebb is ugyan ezt a kettőt ajánlottad egy teljesen optikai hálózathoz.
Visszatérve a Fritz boxhoz, ma 8 és 9 óra között 4x dobta le a jelet.
Én is magam vettem újan.
Korábban is voltak már gondok ennek a gyártónak egy régi verziójával.
Rühellem. -
viktorhu
veterán
Ez egy supervectoring képes eszköz (szóval nem adsl), de ilyenben nem fogsz itt szerintem tippet kapni, mert a vectoring elég kényes téma, Magyarországon kevés is a tapasztalat vele (supervectoring nincs is nálunk), nem is olcsók az eszközök, amik ezt tudják, és kérdés, hogy a szolgáltatóddal is melyik kompatibilis, meg mit enged fel a hálózatára. Az a tippem, hogy jó drágán megvennél egy eszközt, ami nem tud többet, mint a fritzboxod, és esetleg még nem is működne a szolgáltatásoddal.
Szóval ha mindenképpen ilyet szeretnél, német fórumokon lenne érdemes érdeklődnöd, de ott alapból általában a Fritzbox a kedvenc és mindenkinek ajánlott márka, szóval ott is csodálkozni fognak valószínűleg.
Ha konkrét problémád van, pl. nem fedi le a wifi a teljes lakást, akkor érdemes lenne egy sima routert ap-ként használni a lakás egy másik pontján, és kábellel összekötni őket; ha a szolgáltató lebutította a szoftvert, és több dolgot szeretnél magadnak konfigurálni, akkor használhatnád a fritzboxot sima modemként, és egy saját routerrel csatlakozni pppoe-vel a hálózatra, ahol azt állítasz be, amit akarsz.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
instantwater #76346 üzenetére
Ahol eszköz támogatás esetén műkődik a roaming, Mikrotik ből építkezve, feltételezve a megfelelő tudást a bekonfiguráláshoz.
Vagy Unifi rendszert építve, ezt is be kell állítani, de talán egyszerűbb legtöbbször a miki hez képest, és az Unifi-t a wifi ferrarijaként is szokták említeni.
Utobbihoz kell egy kontroller, ami lehet egy céleszköz is (cloudkey), de telepíthető pl. linuxra is a kiszolgáló, de akár windows ra is.
Ha van egy gép ami folyamatosan megy, irodákban azért akad ilyen, ott elkegyek a vezérlő.
Lakóházba inkább javasolható a Cloud key eszköz, márcsak a kisebb fogyasztás miatt is.Egyik sem a legolcsóbb.
Kis kompromisszummal szintenként egy Wifi AP ma már min. AC és és ha szerencsés, akkor lefedi a szükséges helyeket, nálunk így van.
A teljesítményt még vissza is lehet venni, hogy ne lássanak rá egymásra.
És akkor nem lesz más választása a kliensnek mint hogy átkapcsol rá.Vagy a mesh rendszer, ami szintén építhető Mikrotikből, avagy Unify alapon.
-
Unki
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #76293 üzenetére
Szia
Németországban lakom és az 1 und 1 adott egy modemot és az egy fritz box de nem vagyok vele megelégedve,
Azért szeretnék olyan modemot ami router is és a net adsl en jön egy telefoncsatlakozoval 250 mbit/s -
samuki
tag
válasz
Gubek-Einste #76365 üzenetére
Szia. Na mint mondtam most is eldobta a WiFi-t.
Jogos az öt pont, panelba, vagy is zsufoltság van. Kb 2 betonfal, de a wdr3600-nak nem volt gond. Jelenleg digi 100/100 de késöbb 1000 net is ha ideér. A switch gigabites.
Köszönet. -
-
samuki
tag
Sziasztok
Szeretném a segítségeteket kérni router választásban. A kiszolgált eszközök:
Kábelen (ezek mindíg mennek):
- 1 PC
- 2 TV
- 1 média szerver
- 2db syno NAS
- 1 NRV
WiFi-n (minimum):
- 2 telefon
- 2 laptop
- 2 tablet
- tp link wd1043 ismétlőnek (még nincs berakva mert lehet tudok oda is kábelt húzni és akkor nem kell)Jelenleg egy tp link wdr3600 dolgozik. Mögötte van egy 8 portos TP switch. Teljesen meg voltam vele elégedve, de sajnos mostanság teljesen megbízhatatlan lett. 1-2 naponta ki kell kapcsolni mert teljesen megáll a WiFi, elmegy a net....
Szóval azt hiszem cserélni kell.
Amit belefeccölnék az max 40-50k de ebben benne kéne lennie a switchnek is. Ha tudtok valami best buyt ajánlani akkor azt megköszönöm. Nincs gondom a TP Linkkel, szimpatikus az Asus is, szóval minden javaslat érdekel, esetleg több is.
Köszönöm, hogy foglalkoztok a nyügömmel -
-
h.g.f
csendes tag
válasz
pauliboy23 #76361 üzenetére
Érdekelne. Írok privátban.
-
sanyek2
senior tag
Üdv!
Mivel az összefoglaló már elég régi, felteszem a kérdésemet, mert a frissebb routerek érdekelnének.
Gyatra netemhez keresek egy felettébb biztonságos, tisztes eszközt az asus családból.
A ráköthető eszközök mennyisége alapján elegendő a standard mennyiség, nincs szükség sok portra illetve wifin csatlakoztatható 10.000 eszközre.
Mondom, elég az alap. Viszont a biztonság legyen komolyabb.
Ha van mobilinternet megosztási lehetőség az sem baj. Még nem volt rá szükség, de ki tudhatja....
Fehér burkolatú nem kell. -
h.g.f
csendes tag
válasz
pauliboy23 #76354 üzenetére
Telenor flottás lenne. Milyen Huawei?
-
válasz
Iceman17881 #76355 üzenetére
Asus AC65P megfelelő lesz vagy olcsóbban az AC57U.
-
István89
tag
válasz
pauliboy23 #76353 üzenetére
Aqua-val jobban jársz most, mert van kupon, amivel 15% lejön. ASUSLAN15 kód, így 12 740 Ft + 990 Ft a szállítás.
Mondjuk én kedden rendeltem ac65p, és akkor az akcióról semmit nem olvastam, a termékoldalon semmilyen jelzés nem volt. Most már ott van a terméknél a 15%-os kép.
-
Iceman17881
csendes tag
Sziasztok!
Ma kötötték be a telekomos 1000/1000-es optikait.
Amire kellene: Netflix, Youtube, Konzolgaming, HD stream nézés, Torrent.Amik eddig szimpatikusak: TP LINK Archer C7, ASUS AC66U, ASUS AC57U (főleg az itt olvasottak alapján)
Plusz kérdésem még, hogy jókat olvastam a TP-Link Deco M4 (2pack)-ról is, hogy e mellé kell még valamit beszerezni? Kissé laikus vagyok a Mesh rendszerekben
Árban 25-30e nagyon max, nyilván jobb azért ha olcsóbban kijön, és nincs jelentős teljesítmény deficit a drágábbhoz képest.Albérletben, 5 fő használná, szóval legalább 9-10 eszközről beszélünk, szinte mindegyik Wifiről.
Köszönöm!
-
h.g.f
csendes tag
Sziasztok! Olyan gyors, megbízható wifi routert keresek, ami működik mobilnetről (azaz SIM kártyával) és a wifi mellett ethernet kábellel is csatlakoztatható rá eszköz. Gondolom, ti már sok routert ismertek tapasztalatból; melyiket ajánlanátok?
(Kis lakásba menne, nem kell egész emeleteket lefednie; és hordozni sem fogom, tehát akksi megléte sem számít.)
Előre is köszönöm :)
-
válasz
pauliboy23 #76350 üzenetére
Ez mondjuk elég komoly érv, de lásd a rendelés jó oldalát is: egy wifis vagy tetszőleges rádiós eszköz szinte mindig lutri valamennyire. Volt már rá példa, hogy kipróbálás után a jóval olcsóbb és gyengébb készüléket választottuk, mert az adott helyen egy hajszálnyival még jobb is volt, mint a drágábbik.
Jó az a két hetes kipróbálási lehetőség!
MaCS
-
válasz
pauliboy23 #76348 üzenetére
Szerintem egyik sem. Mi alapján jött ki ez a kettő?
Az AC53-ról szerintem még most a közelmúltban is elhangzott Gubek-Einste részéről, hogy akárcsak az összes AC750-es egység, ez sem ajánlott.
Ezzel szemben kismilliószor ajánlottuk az AC57-est, ami alig drágább.
MaCS
-
pauliboy23
senior tag
Sziasztok
Asus RT-AC53 AC750
tp link archer a6 - ac1200
Ezt a kettőt néztem.
Melyik ajánlottabb?
-
válasz
instantwater #76346 üzenetére
Az Alex által ajánlott AC57-esnél jobbat ilyen áron nem tudok központi egységnek.
A több kis AP általában jó ötlet, de kerüljön lehetőleg különböző, át nem fedő csatornákra és eltérő SSID-kre!
A roaming csak erre felkészített hálózat esetén fog megvalósulni (az Asus Roaming Assistant nem igazán az), ezt menedzselni kell. Az azonos SSID-knek legfeljebb esztétikai oka lehet, és bár nem szükségszerűen okoz gondot, ha okoz, az nem feltétlenül lesz látványos, sokkal inkább stabilitásbeli, random, sunyi.
MaCS
-
-
válasz
instantwater #76342 üzenetére
"Ha csak AP ként konfigolod őket, legalább a hálózat neve legyen azonos, hogy valamennyire tudjanak roamingolni az eszközök."
Ilyet szerintem ne ajánljunk! Roaming vagy egyéb nem lesz belőle, az azonos SSID-k viszont rohadt alattomos hibákat és anomáliákat tudnak okozni.
MaCS
-
válasz
Whysperer #76340 üzenetére
Ha minden szobába raksz egy olcsó, gyenge N es routert, azzal max azt éred el, hogy nagyon zajos lesz a 2.4GHz sávod, és az amúgy sem túl gyors N szabványú kapcsolatod még tovább fog lassulni.
Ráadásul mindenki dupla NAT mögött lesz, ha nem AP ként konfigolod őket. Ott aztán haldoklani fog elég sok minden.
Ha csak AP ként konfigolod őket, legalább a hálózat neve legyen azonos, hogy valamennyire tudjanak roamingolni az eszközök.
De én a helyedben 2019ben nem építenék wifi hálót N es eszközökkel.
-
Whysperer
addikt
válasz
MaCS_70 #76338 üzenetére
Rendben . köszönöm szépen. max 13.000 Ft amit rá tudok szánni. TP-Link Archer C6 AC1200 (MU-MIMO) Router
hja és bocsánatot kérek egyetlen egy dolgot elfelejtettem. az ,hogy az egész házban úgy lett megépítve a kábelezés ,hog yminden szobába van egy hálókábel vezetve a fő ajtótól. szóval lan kábelekkel felmehet az emeletre az meg a legtávolabbi szobákba is.
Szóval akár ,ha mindegyik szobába külön tudnék egy wifi routert szerelni.
-
-
Whysperer
addikt
válasz
Core2duo6600 #76335 üzenetére
10 ezer körül.
50 megás T-home internet.
lesz rajta
1 asztali gép USB wireless egységgel.
2 db laptop
1 tablet és 2 telefon.
Netezés , Youtube , filmnézés stb. Játék. World of warcraft vagy Dota 2 esetleg kis lövöldözés ,de az már nem fér bele szóval igazán WOW/WOW classic és Dota 2
3d munka miatt LogMe távolsági elérés.
Ezek lesznek. Nem tudok mesh rendszereket stb. most épült meg a ház és épül tovább szóval ,ha valamire akkor ilyen net rendszerek kiépítésére fog menni legkevesebb pénz. Ami tud nyújtani egy ilyen 10.000-es router annyit fog nyújtani. beréem azzal.
Most ezt az egészet egy tégla építésű 70 m2-es lakásban egy T-homeos huawei rotuer látja el. telejsen zavartalanul.
Na most ugye behozzák házba a T-home netet . szóval lesz egyszer egy T-home router felszerelve lentre és abba lenne egy ilyen belekötve. -
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #76330 üzenetére
amit Merlin írt hogy a Broadcom ARM SOC Hardware NAT funkciója szoftveres bohóckodás csak...
-
-
Gergello
addikt
válasz
viktorhu #76297 üzenetére
Köszi, végülis igy kötöttem be, ahogy javasoltad.
Egyik gép direktben a sagem-be, másik portba a gigás switch, abba a másik gép + az összes nyomtató. A 3. gépnek csak a wifi jutott, de az úgy is csak "kisegitő" gép.
Most van egy fölös routerem.Sagem funkciója nem túl bő, nyomtatóknak tudtam fix ip-t adni. Wifi-t beállitani, ennyi nekem elég is. Belépés néha sz@rakaszik, de ezt irták is a t-kom fórumban.
Igy ezt tudja:
-
válasz
FistXL #76326 üzenetére
Akkor vagy az adott eszköz volt rossz, vagy Te csináltál valamit rosszul.
Egy Mikrotik wAP LTE van nálam szolgálatban, kiválóan működik.
Voltak gondok, írtam is róluk elég sokat, de nem a Mikrotik hibájának bizonyultak.
Amint azt adika is írta, ez egy teljes értékű router, Level4 Mikrotik-licencel, annak minden professzionális beállítási lehetőségével, ami pár kattintással lebutítható LTE-modemmé, amikor gyakorlatilag olyan netet ad a router WAN-portjára, mint egy vezetékes szolgáltató.
Ez a modell kis nyereségű, nem irányított antennákkal rendelkezik, az SXT azonos hardver 9 dBi-s irányított antennával, ami már távolabbi tornyokat is jól vesz, de van parabolaantennás változat is.
MaCS
-
FistXL
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76295 üzenetére
Nagyon nem megfelelő eszköz
Sőt mi több, egyszerűen siralmas. Egy vacak Huawei mobil routerrel 12 mb/seccel tudtam húzni a cuccot Steamről, ez 3,5-tel tudja tölteni. 60 megabitnél nem tud többet, a kis Huawei vígan ment 100-zal is. A wifi hatótávolsága pedig kritikán aluli, az 5 éves WR841N-em kenterbe veri. Szerk.: eközben pedig folyamatosak a packet lossok, gyakorlatilag felejtős vele az online multi, óránként legalább egyszer elmegy fél percre a net kábelen is és Wifin is... Óriási csalódás!
-
adika4444
addikt
válasz
TarekElAli #76318 üzenetére
Hali!
Ha csak LLTE neted van, lehet át kéne gondolnod valami MikroTik LTE eszköz vásárlását. Ez passtrough-gal akár át tudja adni LAN-on a publikus IP-címet, vagy is mögé mehet bármilyen router. Az USB-s megoldások nagyon labilisak, nekem két Openwrt alapú RoOter rendszerrel szerelt routerből az egyik viszi a Huawei sticket, a másik nem. Na én ezért (is) hagytam fel ezzel az USB stick témával mert rohadt labilis...
-
-
TarekElAli
csendes tag
Sziasztok !
A hirtelen öröm és felindulásól elkövetett mi r3 lassan nyugdíjaznám amúgy is félrevásárlás miatt vettem meg (másfél éve) (médiában volt 13 k körül és azt hittem hogy g-s) , és
kellene egy olyan utód ami a rendes openwrt-t támogat(nem ezt a pandorabox fork sz*pást), wifi sebességben hasonló, esetleg gigabites ,
usb kell (Lte net van csak)
és bestbuy . -
KAMI911
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok javasolni nekem routert?
* 1 Gbit Digi nethez
* 6 eszköz wifin
* 4 eszköz kábelen
* AC-s wifi net legalább (AC1350-1900)
* 1-2 USB3-as port
* Alternatív rom támogatás jó ha van, de nem feltétel.Nettó 40-50K alatti ár.
Nem ker csuda gamer cucc.
Előre is köszönöm!
A beruházás oka, N-es wifim van csak most, illetve úgy tűnik van némi USB3 Wifi intererferenciám. -
adika4444
addikt
válasz
D1Rect #76309 üzenetére
Meg lehet oldani ASUS AC57U eszközökkel, hogy berakosgatod őket AP-nak. Aztán idővel jön majd, hogy nincs normális roaming, meg nem okvetlen tudod beállítani amit szeretnél.
Szerintem is útválasztónak valami MikroTik lenne jó, wi-fi-re meg UniFi. Elsőre drága, de behozza az árát. Ubi-nak is vannak útválasztói, de igazából nem dől róla az a fajta elégedettség mint a MikroTik-ekről, sokkal inkább egy újdonság a dolog. Jövőhéten talán lesz módom Edge router-X-et megnézni, de őszintén szólva tartok tőle kicsit, hogy a hAP ac^2 mögött el fog maradni. Azt tudom, hogy nincs az ER-X-ben Wi-Fi, de ezt leszámítva is nekem kissé káoszosabb mint a Tik...
-
róland
veterán
ASUS RT-AC57U router tudja a Dyn-DNS kezelést? (No-IP?)
-
válasz
the.odzsy #76308 üzenetére
Üdv!
Padavan. Padavan firmware topic
-
Köszi srácok, de tényleg nem akarom túltolni.
2 jó jelerősséggel rendelkező router, esetleg 1-2 repeater ha nagyon kell.
De a rendszeren összesen lenne max egy tucat wifi eszköz + pár vezetékes gép + egy saját dhcp server(pi) + egy saját kis server otthonra.Ennyit kellene tudnia cost effective-en.
-
the.odzsy
aktív tag
Üdv!
Csak egy kérdés: van-e az ASUS AC-RT57U-hoz valamilyen cfw, amire transmission-t (vagy más letöltés vezérlőt) lehet telepíteni (Merlin,HGG...)? -
Core2duo6600
veterán
válasz
D1Rect #76305 üzenetére
Abszolut nem túlzás a Mikrotik, ha be tudod megfelelelően konfigurálni, lényegében mindent meg tudsz vele csinálni.
De a wifi sebesség jelenleg nem a miki erössége.
Ha csak a wifi miatt kell, akor ahogy a kollega is javasolta a mesh rendszer, ami lényegében több ap-t jelent, amik kommunikálnak is egymással, ezt is meg lehet csinálni miki eszközökkel, bővebben a mikrotik topikban tudnak erről tanácsod adni.De ajánható az Ubiquiti / Unifi [link] is, amire lényegében a wifi ferrárijaként is lehet tekinteni.
A beüzemelésükhoz szükséges egy controller server vagy cél hardver, de a működés szempontból nem kell állandóan futnia, szintén van saját topikja. -
Vennék 2db routert otthonra, kb 170-180nm a 2 szint.
Tudnia kellene a gigabitet, plusz pont, ha lehetne mókolni rajta az fw-t.
Tp-linket preferálnék, de ha van jó aron mikrotik is jöhet, csak otthonra kicsit túlzásnak érzem. -
válasz
Istuu15 #76302 üzenetére
A HW NAT lényege ugye az, hogy közvetlenül a SoC-ba "égetett" program végzi a feladatot, ennél fogva baromi gyorsan. Ha viszont elkezdünk QoS-szabályokat érvényesíteni, az már nem lesz beégetve, hiszen mi találtuk ki őket, tehát szoftveresen kell kezelni az ügyet, ami értelemszerűen jóval lassabb, mint a HW, és akár túl is terhelhető, azaz érezhető lassulás jelentkezik.
A DHCP címfoglalás egyszerűen azt jelenti, hogy a routerben állítjuk be, hogy melyik eszköznek (MAC-címhez) mindig melyik IP-címet adja. Így sokkal átláthatóbb, mint ha az eszközökön állítanánk be fix IP-címet, viszont hasznos, mert tervezhetőbb lesz a hálózatunk, és egyes funkciók meg is követelik, hogy egy eszköz mindig ugyanúgy legyen elérhető. Amúgy teljesen routerfüggetlen, pár ostoba szolgáltatói eszköz kivételével minden típus tudja.
MaCS
-
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #76294 üzenetére
Az ac57u gyári torrent kliensét el lehet érni a transmission webkliens felől (azaz a 9091-es porton keresztül).
-
Doky1988
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76294 üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest