- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shokkolo
addikt
Köszönöm a tippet urak, ma beüzemeltem az AC65P -t, eddig öröm boldogság
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
MaCS_70 #77797 üzenetére
Elméletileg igen, de igazad van, mióta kiírtam, rájöttem, hogy access point (lan porttal) az, amit keresek (bár lehet, hogy még mindig sötétben tapogatózom, ezért elnézést, valóban kevés ehhez a tudásom). A lényeg, hogy a helyiségbe, ahova kellene az eszköz, jelenleg vezetéken jön a net a routerből, és szeretném, ha a wifi itt is elérhető lenne (távolság és sok eszköz a gond a mostani hálózattal).
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
Kiegészítő routert keresek (már van a lakásban, de túl sok az eszköz neki) minél olcsóbban. A hatótáv nem lényeges, viszonylag kis területen lesz használva. A lényeges dolog, hogy tudjon gigabitet adni lan-on a gépemnek (valójában 300 mbps-ról van szó, de mivel a 100mbps nem elég így marad a gigabit gondolom). Alapjáraton 1-2 telefon fog rajta lógni. Nézegettem termékeket, 10k körül már találtam, de őszintén szólva nem tudom mennyire jó (van-e rejtett típushibája, nem ajánlott, illetve nem tuidom, hogy hol jelzik, hogy hány eszközt tud kiszolgálni wifin...) : TP-Link Archer C5 AC1200 V4 Router (vagy C6, C2, ...).
Mit ajánlanátok?
Köszi előre is!
-
LógaGéza
veterán
válasz
Gubek-Einste #77786 üzenetére
Köszi, végül egy Mikrotik hAP ac2 lett a választás. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket, 18ezerért szerintem jó vétel volt.
-
-
-
bozont
veterán
Közben gondolkodtam és ha már a fő router tudni fogja az 5GHz-et, akkor az AP se legyen lekorlátozva. Szóval az 1043NDv3 helyett oda is vennék valami újabbat.
Itt ugye nem fontos a NAT, meg ilyesmi. Lényeg az erős wi-fi, meg a Gb-es LAN. Bár már nem hiszem hogy probléma manapság.Szaval AP célra melyik AC-s router lenne a legjobb választás 20e Ft-ig?
-
cidalain
veterán
válasz
Intruder2k5 #77790 üzenetére
szuper, köszi.
Akkor meg is rendelem innen. -
-
cidalain
veterán
válasz
pilipi #77787 üzenetére
akkor ez a v1 verzió?
14500-ért?Ez ugyanaz mint az Euronicsnál ez ASUS RT-AC1200GU?
Sajna kicsit bele vagyok zavarodva, hogy minden webshop random írogatja a termékneveket
-
tozo86
tag
Sziasztok!
~100m2-es családi házban szeretnék mikrohullámú internetet (20Mbit) osztani. Csúcsidőben 2-3 telefon + 3 laptop csatlakozna a routerhez.
A cél az lenne hogy mindenhol elérhető legyen a házban a maximális sebesség. 15cm téglafalakon + egy kb 40cm-es főfalon kellene átmenni a jelnek. A szomszédból 3-4 wifi jelet látok.
Láttam hogy az Asus AC65P elég népszerű, kérdés hogy nekem ilyen sebességhez szükségem van-e erre. Ha lehet szeretném olcsóbban (10k körül) megúszni a dolgot, de ha nem, akkor inkább megveszem ezt. Nem szeretnék felesleges köröket futni.
Mi az ajánlott típus ezekhez a körülményekhez?
Köszönöm a segítséget. -
-
LógaGéza
veterán
Igen, ezeket nézegetem én is, az EdgeRouter X és a hEX S között vacillálok, hardverileg majdnem ugyanaz, árban is hasonlóak, viszont nem tudom eldönteni, hogy melyik oprendszer a jobb opció. Mikrotikkel dolgoztam már, elég könnyű elszúrni, de ha jól be van konfigolva, akkor atomstabil. EdgeOSt annyira nem ismerem, anno tudom, hogy csak WiFire volt ajánlott az Ubiquiti, nem tudom változott-e azóta...
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Panelba keresek új routert 15ezer jmf határig. A mostani (tplink) ledobálja a mobilt. Mobil használat van főleg előnyben ezért semmi torrent meg egyéb nagy hálózati adatforgalmat igénylő dolgok nem zajlanak, csak az kell hogy stabil legyen.Köszi
-
-
válasz
Intruder2k5 #77773 üzenetére
Jövök amint lecseréltem rajta a fw-t - csak nincs itthon vindóz és a "webes" frissítés vmiért nem akaródzott neki, lehet ez a router még nem annyira modern
Melóhelyen felteszem rá és próba -
válasz
body007 #77771 üzenetére
Érdekes. Bekapcsoltam az RT-AC57U-t amin padavan firmware fut, és kapásból regisztráltam egy asuscomm.com domaint. Úgy, hogy az ASUS a Xiaomi routeremre van rákötve, tehát NAT-olt IP címe van. Persze erre figyelmeztet, de azért működik a DDNS, és a WAN IP címet regisztrálta, amit egy perccel később már pingelni is tudtam. [kép]
De ezt inkább folytassuk az ASUS router topikban.
-
válasz
Gubek-Einste #77770 üzenetére
62.165.240.195
Nem 100-al kezdődik -
-
válasz
Gubek-Einste #77767 üzenetére
-
válasz
body007 #77765 üzenetére
2. És ezt is írja nekem:
A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ.
Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben.
Ezt gondolnám azért írja mert a digi-s router mögött vagyok. Hogy szüntetem meg?
Pedig NAT-olt címen vagy. -
Megjött az ac1200gu, ddns beállítás közben elakadtam
Szóval, digi ftth net, bridge módba kérve, nem nat-os, 2 kérdés:
1. Olvasom, h van az asus-nak saját ddns szolgáltatása ami semmilyen domain nevet nem akar elfogadni. Miért?
2. És ezt is írja nekem:
A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ.
Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben.
Ezt gondolnám azért írja mert a digi-s router mögött vagyok. Hogy szüntetem meg?Köszi
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Szeretnék routert venni az N18U helyére (többször eljátszotta, hogy nem tudtam csatlakozni hozzá, idejét már kiszolgálta, kb 5éve vettem, akkor is használtan). 1000Mbps Digi PPPoE kapcsolathoz kellene, WiFi opció igazából nem érdekel, mert UniFi AP szórja a jelet, valamint stabil VPN szerver kellene még bele.
Milyen opciókat nézegessek? -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek a Tenda AC15 AC1900 routerről? Digi 1000-es nethez jó választás? Elég olcsón 5.400-ért tudnék hozzájutni. Mire számítsak a routerral kapcsolatban? -
canniball
nagyúr
válasz
szaboi6512 #77757 üzenetére
Remek, köszi!
(#77758) TeeJay!
"...a wifi teljesítménye meg fixálva van maximum értékben tehát ezek alapján az összes routernek EU-ban ugyanolyan erős jelet szabad adni..."
Ha csak maximalizálva van akkor lefelé el lehet tőle eltérni, ezek alapján lehetnek olyan termékek amelyek kisebb jelerősséget produkálnak.Itt nincs se vasbeton fal se fóliás gipszkarton, ellenben négy-öt téglafal, rézcsövek miegymás zavaró tényező akad.
Az említetteken kívül van még ajánlott típus az alábbi paraméterekkel: ac, dual band, gigabit wan/lan, ap mód, minél pénztárcabarátabb annál jobb de legfeljebb 20k körüli összegig?
-
Dragon3000
nagyúr
Érdekes, hogy csak a magyar oldalon írták el
[kép] -
TeeJay
félisten
válasz
canniball #77756 üzenetére
ráírhatják azt is hogy a komplett galaxist lefedi mit sem ér az egész....
mellesleg legtöbb routernek 5dBi nyereségű antennája van mostanában és a wifi teljesítménye meg fixálva van maximum értékben tehát ezek alapján az összes routernek EU-ban ugyanolyan erős jelet szabad adni, nincs olyan hogy egyik csak kis másik meg nagy lakásra is jó.
1-2-3-4-8antenna tökmindegy ha körbe 20centi vastebon fal van netán gipszkarton ami mögött alufóliás kőzetgyapot tábla, olyan gyönyörűen fog árnyékolni hogy öröm lesz nézni
szóval ennek a marketing dumának 1 percig se higyj -
canniball
nagyúr
válasz
canniball #77748 üzenetére
Megrendeltem az edigitalban, mert a weboldalon feltüntetett fizikai paraméterek szerint v1 kellett volna legyen...kellett volna, mert persze v2 volt. És bár rákérdeztem hogy megnézhetjük-e mielőtt fizetek ez nem volt opció, úgyhogy mindjárt téphettem is új sorszámot az elálláshoz.
Viszont olyan szempontból talán nem is baj, hogy a termékek oldalát böngészve szemet szúrt, hogy az RT-AC57U-nál ez áll: "Lefedettség: Közepes méretű lakások", míg nekem minél nagyobb lefedettség kéne; az RT-N18U-m* mellé is az van vésve hogy "Lefedettség: Nagyobb lakások", de ez is kevésnek bizonyul.
* Ez mellé keresnék a ház másik végébe (UTP át van húzva) AP-t. A topikban szintén sokat dicsért RT-AC65P tud AP módot? Cipőkanállal még beleférne a keretbe, de a többivel ellentétben az oldalán nem látom feltüntetve hogy tudná. -
Gyurka6
őstag
válasz
Jegesmaci81 #77754 üzenetére
örülök, hogy megoldódott, az NMHH(?)oldalán mérj, szelessav.net,ha jól emlékezem,
-
Gyurka6
őstag
válasz
Jegesmaci81 #77752 üzenetére
Hali!
Milyen pc/hálókártya, hol méred? -
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok!
Megérkezett az Asus 65p router. Mindent sikerült beállítanom. Üzemel a NAS minden megy ahogy kell. A problémám viszont az, hogy kábelen a Net sebessége a PC-n csak 300-400MBps Mobilon Wifin 150/230 körül mozog. Az előfizetésem 1000/300. Jelenleg a DIGI-s router Bridge-re van állítva, hogy távolról elérhető legyen a NAS.
Tudtok abban segíteni hogy a PC-n miért nem megy 300 fölé a sebesség? A routerhez 7 eszköz kapcsolódik kábelen. -
woodworm
veterán
Szerintem ez inkább a router gondok vagy az asus topikba való, ott kérdezz inkább tovább.
Nem kellene annyira túlbiztosítani a nas azonos ip-n tartását, hogy mac bindinget és statikus ip-t is állítasz, csak az egyiket használd. Az átjáró és a dns kérés miért a 100-sa címre hivatkozik, a router saját címét is oda állítottad? -
Kn0rB
csendes tag
Sziasztok!
Port forward-ban lehet kérdezni? Lecseréltem a routert egy Asus 65p-re, azóta a zyxel nason a transmission elhalálozott. Az elején ment hibátlanul,aztán egyik napról a másikra nem. Ezek a beállítások most, amik a képeken vannak, mit rontok el? Ha nagyon off, melyik fórumon tudnak segíteni? Örök hála
Ezer éve állítottam be, bocsi a lámaságért ha valami alap dolgot rontottam el -
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #77734 üzenetére
Újfent köszönöm!
norbertoth!
Neked is köszi! -
TeeJay
félisten
válasz
norbertoth #77744 üzenetére
csak annyi hogy már nem a Mediatek 2C/4T proci van benne HWNAT-al hanem Qualcomm proci amiben úgy néz ki hogy nincs hardveres NAT legalábbis nem olyan mint a Mediatekben és így 1000-es netre torrenthez karcos lesz
wifiben elég jó mert wave2 MU-MIMO-s szóval aki nem akar gigás netet szét tolni torrentezéssel annak éppen jó lehet
ja és CFW-ből semmi nincs rá míg a V1-re volt padavan -
San0313
friss újonc
Sziasztok.
Ma megkaptam az AC65P t, viszont olyan gondom van vele hogy a LAN on csatlakoztatott Raspberry pi nek a HDD jét nem látom hálózatról.Mi lehet s gond?A régivel láttam. -
norbertoth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #77734 üzenetére
Miért a V2-vel mi a probléma?
-
devil-k
nagyúr
válasz
TeeJay #77742 üzenetére
és woodworm! Köszönöm mind a kettőtöknek!
Még egy kérdés. Valami miatt nem látom a hálózaton abszolút a kamerarendszeremet. Hogyan tudom előhalászni? Hiába írom be a CMD-be a arp -a parancsot, nem hoz ki új IP-t... Remélem, nem a hó tett be neki vagy mit tudom én...Offline-nak mutatja.
-
TeeJay
félisten
válasz
devil-k #77740 üzenetére
HWNAT alapjáraton is AUTO módon van tehát üzemel, nincs dolgod vele, pppoe nevet meg jelszót beírod csatlakozol és toljad neki
én még LAN oldalon fixálni szoktam a kábeles gépek belső IP címét főleg amelyiken torrent fog menni és akkor portnyitásnál mindig arra a belső IP-re nyitja az általam választott portot sosem kell majd újra állítani.Wifi-t meg benyomod keress vissza kismilliószor leírtam hogy hogyan kell
de tudod mit leírom újra2,4GHz N-only fix 20MHz vagy ha nincs sok zavaró wifi akkor fix 40MHz WPA2-AES
5GHz N/AC mixed fix 80MHz 100-as blokk és WPA2-AES
QoS-t nem bekapcsolni mert akkor a HWNAT megszűnik -
TeeJay
félisten
válasz
devil-k #77738 üzenetére
csak openwrt van rá, Merlin csak Broadcom procis ASUS routerre van erre nincs és sosem lesz! Egyelőre szerintem használd gyárival hiszen amit kell azt bőven tudja!
Kakaduku:
Kb. május végén elsők között vettem AC65P-t és amióta tudjuk hogy gyakorlatban AC85P-vel egyelő és ilyen bika wifije van meg HWNAT-os procija azóta kb. minden 1000-es pppoe nethez ezt ajánljuk főleg hogy néha milyen frankó áron adják (20körül)Asus-ban ami hasonlót tud az az AC86U ami 65-70ezerbe kerül na ezért bestbuy az AC65P
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm szépen az ASUS RT-AC65P router ajánlást. Remek!
Melyik alternatív FW-t érdemes telepíteni? Úgy láttam, hogy Merlin nem áll rendelkezésre... vagy tévedek? -
canniball
nagyúr
válasz
qnadam #77701 üzenetére
Ezek szerint ez csak nekem új...
A kérdésre valaki? Úgy rémlik kaptak itt páran az Asus RT-AC57U-ból v2 verziót, valaki meg tudná nézni a dobozt hogy azon valamilyen módon fel van-e tüneteve, hogy v2? Holnap megyek érte, egyszerűbb lenne a helyzetem ha még átvétel előtt tudnám ellenőrizni.
-
Shokkolo
addikt
Ha már ennyire antenna téma, a mostani nagy kedvenc AC65P milyen antennával van gyárilag szerelve?
-
válasz
valakky #77718 üzenetére
Gondolom, nagyobb nyereségű antennák esetén kérdezed, hogy hogyan lehet wifi-vétel tengelyirányban.
1. Egyrészt láttam már olyat, hogy ténylegesen az egy antennás router fölött pont gyengébb volt a wifi.
2. Az, hogy ez mégsem diszkréten jelentkezik így, annak köszönhető, hogy a rádióhullámok össze-vissza pattognak egy csomó felület között, így bejutnak kb. mindenhová -- csak az a kérdés, hogy milyen interferenciák torzítják őket ilyen kalandos utakon.
Ezt persze nem lehet kiszűrni, de érdemes a lehető legkisebb komplikációra bízni a működést.
MaCS
-
dredatale
újonc
Sziasztok
Új router vásárlás előtt állok sajnos a jelenlegi már öreg meg nem is annyira megbízható már.
Egy tégla lakásba kellene nekem egy router a lefedettség 60-70m². A maximum 20000 Ft amit erre fordítanék. Mit ajánlotok ebben a kategóriában ?Válaszokat előre is köszönöm.
-
válasz
norbertoth #77727 üzenetére
Üdv!
A kérdés a WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topikba való.
-
norbertoth
senior tag
sziasztok
Így jók az antenna beállítások? A két oldalsó jobbra hajtva, a két hátsó pedig hátra hajtva, van jelentősége egyáltalán? -
NavySeal
senior tag
válasz
Intruder2k5 #77723 üzenetére
Köszönöm!
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Új routert keresek, mert jelenleg egy TP_Link-em van, azonban a wi-fi állandóan ledobál, így mennie kell. Nem találtam meg a probléma okát.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen router-t ajánlanátok újonnan.
Net sebesség: 30/10 Mbit (lehetséges, hogy lesz fejlesztés, tehát a sebesség nem mérvadó),
Kertes ház tégla falakkal. Szolgáltatások közül talán az lenne jó, ha úgy is tudnék letölteni, hogy nem megy a gép, tehát lenne rajta valamilyen kliens.Tudjon 2,4 és 5 Ghz-en egyszerre üzemelni, mert van olyan eszközöm ami tudja az 5-öt, van olyan amelyik nem.
Árban 25-30 ezer forintig tudok elmenni.Remélem elegendő az információ, hogy tanácsot adjatok.
Üdv!
-
válasz
NavySeal #77719 üzenetére
Google: filetype:pdf asus rt-ac65p
Első találat, RT-AC65P Quick Start Guide, English and Russian, igaz elég rövid, ezt találtam.
-
NavySeal
senior tag
Lehet csak elbénázom, de nem találok 65P-hez letölthető User Guide-ot, vagy Installation Manual-t pdf-ben.
-
-
TeeJay
félisten
-
válasz
bozont #77707 üzenetére
Ez konkrétan valóban a lehető legrosszabb antennahelyzet.
Az antennák ugyanis valóban omnidirekcionálisan sugároznak, csakhogy a tengelyre merőleges síkon. Az pedig a nyereségüktől függ, hogy ehhez a síkhoz képest milyen függőleges szögtartományban. (2 dBi esetén valóban MAJDNEM a teljes gömbfelületre, de a reflexiók miatt úgyis van szóródás.)
MaCS
-
chopin42
őstag
Üdv! Megjött az ASUS Ac65p, tesztelgetem egy rövid ideje. Egy ilyet váltott. Eredmény: A legtávolabbi szobában is bőven erős jel, 1-2mb/s helyett akár a teljes sávszél (80-90 mb/s). Remélem beválik, előbb utóbb bővítek gigabites netre. Köszi az ajánlatot!
-
Mardel
őstag
válasz
Gubek-Einste #77589 üzenetére
Köszönöm!
Amint utalják a novemberi fizetésem megrendelem! -
devil-k
nagyúr
Nem tudom, hogy maradhat-e ez a téma itt. Gigabites switch-et szeretnék venni 8-10 port között. Van valami ajánlott vas?
-
bozont
veterán
válasz
TeeJay #77705 üzenetére
Tudom hogy nem a legjobb (omnidirectional módon sugároznak) , de ahová kell így is elér a jel probléma nélkül, ahová meg nem oda bárhogy állítom sem fog. Ezért vagy egy AP az alsó szinten. A középső amúgy lefelé volt irányítva, de nemrég matattam a kábelek körül, elfelejtettem visszahajtani.
De úgy néz ki megvan a befutó, még pedig az AC1200GU és akkor polcot sem kell felfúrni (amúgy sem tenném, zavarna ott).
-
tonnni7
tag
Sziasztok.
Lehet nem a legjobb helyre írok de hátha valaki tud segíteni. Reggel óta nem működik a WiFi a digi azt mondja itt van a baj házon belül. A telefonon látszik a WiFi jel de mellete egy felkiáltójel van. Esetleg valaki tud segíteni mi lehet a baj?
-
bozont
veterán
válasz
kalolaci #77700 üzenetére
Igen, az az egyik kiszemelt. Mondjuk kicsit olvasgatva, képbe jött a HW NAT. Az 58U pont nem tudja. A C7-ről még nem találtam infót. Megpróbálok még keresni 57U v1-et.
Szintén kérdem, a dobozon fel van tüntetve hogy v1 vagy v2?Hely, az meg nem nagyon. Azért is került falra hogy az asztalról eltűnjön minden felesleges dolog, meg takarításkor is praktikusabb, hogy nem kell pakolászni, főleg ha el is mozdítom. Sokat már nem engednek a kábelek. [kép] [kép]
-
lacko22
aktív tag
Merem nektek ajánlani a Linksys ea6350 -es routert is. Egyszerű beállítás. Nagy sebesség wifin. 4 magos processzor, nagyon gyors. Igaz ddns szolgáltató az kell hozzá. Asus viszont szoftverileg jobban kezelhető. De rádióban veri az asusokat sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest