- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
lanszelot #76697 üzenetére
Azt tudja, mármint rákapcsolódni a szolgáltatói wifire, és lanon natolni a kapcsolatot. Ha nem lennének ilyen olcsók az asusok, biztos megint totolinket vennék, már rég nem árulják az általam vásárolt típust, de még idén tavasszal is volt firmware frissítés hozzá, meg elég komoly beállítási lehetőségek vannak.
-
woodworm
veterán
-
-
-
meri
aktív tag
Sziasztok! VDSL2-höz (100/10 Mbps) keresem a végső megoldást.
Jelenleg a két fő csapás ez:
1) ASUS DSL-AC88U (egy "csak kibontott, új" 50e-ért, még 2.5 év garival)
...vagy...
2) A jelenlegi DSL-N17U-t bridge-ben csak DSL modemként megtartani, és mellé routernek:
- RT-AC66U B1 (használt, garis, 20e Ft)
- RT-AC58U (használt, garis, 20e Ft)
- RT-AC85P (új, 35e Ft) (sajnos errefelé 65P nincs, illetve az is ennyi - nem HU)A 88-as baromi jó áron van. A kettes lista viszont még így is költséghatékonyabb, és nekemí úgy tűnik, ezek is szépen teljesítenének. (80 nm-es lakás, max 1 betonfal, vezetéken low ping gaming + alkalomszerű torrentezés + UHD filmnézés NAS-ról és Netflixről, wifin csak laptopok. A competitive gaming miatt minőségi QoS fontos.)
Köszi a segedelmet!
-
lanszelot
addikt
válasz
woodworm #76681 üzenetére
Ezt nem értem.
5Ghz wifi re szeretnék csatlakozni.
Nincs lehetőség kábeles megoldásra.
Azért kell a router, hogy közel rakhassam az internet szolgáltató hub-hoz. Így van kb 5m re.
És kabellel megy tovább a switch hez , azt is most vettem, amire az eszközök lesznek dugva.
Eddig 2 router volt ddwrt vel, 2Ghz -n.
Rosszalkodik az egyik, így ha már venni kell 5Ghz-t vennék.
Azért nem jó az extender mert volt már és sok a gondot okozott.
A routert külön fix ip re rakom, és igy nincs gond.
A másik router a szolgáltató hub-tol 10-12 m re van es igy nem kavar be. -
válasz
TeeJay #76671 üzenetére
Egyértelműen leírtam, hogy a lakásokban a 66b1 lefedettsége jobb volt.
A 66b1 teljes és stabil csatlakozást biztosított mindegyik lakás minden szintjén, a 65P a sarokhelyiségekben nem volt vagy instabil volt a kapcsolat.
A sokkal jobb wave2 MU-MIMO 4 antennájával együtt.Ezen nincs mit magyarázni. Sokat mértünk, jól mértünk, mások is mértek így.
Ez elég egyértelmű. A wifi szeszélyes jószág, máshol nyilván kijöhetnek más eredmények, de ez elég steril környezet volt a tök üres lakásokkal.
Ettől a 65P szerintem is nagyon jó eszköz, de meg lehetne végre érteni, hogy nem minden esetben jobb minden szempontból, mint a 66b1.
MaCS
-
blakey
titán
válasz
szaboi6512 #76674 üzenetére
Ha eltekintünk attól, hogy egyelőre fapadosabb a gyári firmware akkor mindenben jobb az AC65p. 1 eszköz esetén valószínűleg nem vennél észre semmilyen különbséget, az AC65p előnye akkor jelentkezik amikor sok eszköz "dolgozik" és használja a sávszélességet. Én is azt tapasztaltam, hogy sokkal jobban kezeli a belső hálót, egy példa, a NAS és a gépem is vezetéken csatlakozik a routerhez, néha másolgatok a gépről a NAS-ra, alap esetben ez 100-110MB/s körül van, ha megy közben valamilyen letöltés akkor kevesebb, de AC68U esetében elég gyakori volt a 40-60MB/s, ez AC65p esetében egyelőre mindig 85-95MB/s, ez a duplája és egyelőre stabilan hozza, 2 hete folyamatosan ezt is tesztelem és nem ment 80MB/s alá. AC68U-nál és AC66U_B1-nél elég hamar sikerült 40-60MB/s közé kerülni. Lefedettségben nem érzek különbséget de sebességben igen, az AC65p javára.
-
TeeJay
félisten
válasz
szaboi6512 #76672 üzenetére
Asus router topikban vagy ide beírtam keress vissza kb. nyáron mértem
LG G4 telóm van ami csak 433mbit linket tud max de azzal 308-310megabitet mérek szobán belül. AC66U B1 ugyanezekkel a beállításokkal szobán belül ugyanott mérve tudott 235-245megabitet, attól többet soha. csatorna minden azonos volt
308-310megabitet csak wave2 MU-MIMO routerrel mértem (AC58U meg AC65P-vel)
Vargalex mérését olvasd Asus router topikban ő Redmi Note 7 telóval 500megabit felett mért ha jól emlékszem -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #76669 üzenetére
dB értéket hajadra kenheted... főleg mikor a sokkal jobb wave2 MU-MIMO 4antennás router kevesebb dB esetén is nagyobb sebességet hoz stabilan
de persze vegyetek AC66U B1-et, én örültem hogy el tudtam adni és azóta semmi gondom mióta AC65P van, megállás nélkül megy de sem wifi sem WAN-LAN sebesség probléma nem volt, hasít mindig az egész lakásban -
lanszelot
addikt
Hello,
Megérkezett a ASUS RT-AC57U Dual-Band Gigabit Wireless Router , de nem lehet beállítani.
Írtam, hogy wifi-n akarok csatlakozni a netes hub hoz, és onnan kábellel tovább.
Na erre nem képes az asus. Egyáltalán.
Most küldhetem vissza.Esetleg tudna valaki routert ajánlani, ami képes arra amit fentebb leírtam?
#76604 itt kezdődik.
#76628 itt leírtam ismétTömören: nethub - wifi - router /ez kellene/ - kábel /kizárólag/ - switch - wifi router
-
válasz
vargalex #76667 üzenetére
Sajnos már nem emlékszem. Miután így is az egész délutánunk elment erre a mókára, csak egy frekvencia kipróbálására volt időnk, amit az elején választottunk ki a legjobbnak.
Sebességet nem mértünk, mert nem volt mivel, kizárólag a telefonok/notebookok és a műszer dB-értékeit néztük. Könnyen lehet tehát, sőt, TeeJay tapasztalatai alapján valószínű, hogy a 65P a lefedett részeken jobban teljesít, mint a 66b1. A két paraméter között nyilván szoros összefüggés áll fenn, de korántsem teljes a korreláció, mivel nem csak a rádió hardvere dolgozik, hanem mögötte a nagyon durva szoftver is.
Az én sejtésem az, hogy a 66b1 nyers rádióteljesítményben/minőségben jobb, de a 65P ügyesebben kezeli a rádiót.
MaCS
-
vargalex
félisten
válasz
Flitter #76665 üzenetére
Ennek mi köze a kolléga méréséhez?
Egyébként az Asus RT-AC65P főleg 5 GHz-en, a 100-140-es csatornákon bivaly. Azt nem tudjuk, hogy a kolléga ott próbálta-e...
-
blakey
titán
válasz
MaCS_70 #76664 üzenetére
Két hete vettem egy 65p-t, hogy lássam mire képes az AC68U-hoz képest. Utóbbira visszatettem a gyári firmware-t és ua. a beállításokkal mindkettőt leteszteltem. Hatótávban nem volt különbség viszont a legtávolabbi ponton a 65p sebességben jobb volt, főleg 5GHz-en, egy kozel 100nm-es lakás egyik sarkában van a router illetve ami egyértelműen jobb volt a 65p esetében az a több szálon futó kiszolgálás amig ment a letöltés és a két gyerek játszott addig vígan, maximális sebességgel tudtam másolni a NAS-ra, na ezt az AC68U nem tudta, soha nem sikerült ilyet elérnem, így, bár fapadosabb az AC65p de az maradt, AC68U-t meg eladtam. Hozzáteszem, hogy hasonló mérést az AC68U-val és az AC66U_B1-el is végeztem még tavaly, az AC68U jobb volt. Még egy AC86U-t kéne letesztelnem. :)
-
Flitter
tag
válasz
MaCS_70 #76662 üzenetére
maximálisan +1!
Most vettem én is ASUS RT-AC66U B1 et és pár nap teszt után elmondhatom,hogy megette a TP-Archer C7 AC1750 emet ,stabilitásban,sebességben,stb.
FTTH(bridge)+router Gép:8Mag AMD 8300,32GB ram,Win10 pro(jogtiszta)Intel Ethernet kártya.
WIFI 300 felett,App-al mérve,szélessávon kábel stabil 940 stabilan.72nm lakásban, legmesszebb pontján is stabil a wifi. Ezt sajnos a az ac1700 nem tudta. -
válasz
TeeJay #76663 üzenetére
Nagyon odafigyeltünk a beállításokra. A műszaki ellenőr és az egyik lakásvásárló is elég profi volt ebben, és én sem először állítottam be és teszteltem routert.
Több eszközzel, több konstellációban összesen több száz mérés adott teljesen konzisztens eredményt. Egy tégla válaszfalnyival mindig erősebb volt a 66-os.
Ez egyébként egybevág az én egy valamikor nyár végén tett próbámmal, amikor ugyan csak a telefonommal és csak mórickamódon, de a beállításokra szintén kínosan odafigyelve nagyon hasonló eredmény jött ki, bár arra nem emlékszem már biztosan, hogy ott a 65P ellenfele egy 66b1 vagy egy új 68-as volt-e, de hatótávban egyértelműen alulmaradt a 65P. Nem verték bucira, de egyértelműen hibahatáron túl volt gyengébb.
Ez egyébként egybevág az általam hirtelenjében talált egyetlen teszt eredményével, ami nagyon jókat írt a 85 (65) P-ről, de érdekes módon nekik is ez jött ki:
The WiFi coverage is not reliable in rooms separated by two walls from the router
Személyes tapasztalataim nincsenek a 65P-vel, de miután a tanácsomra több ismerősöm is ilyet vett, rá tudok kérdezni, hogy náluk kifejezetten mi a helyzet a lefedettséggel. Azt tudom, hogy összességében nagyon elégedettek az eszközzel, és számomra is imponálóak a vele kapcsolatos tapasztalataid. De a wifis lefedettség a jelek szerint pont nem az erőssége.
MaCS
-
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #76662 üzenetére
tök jó hogy 60nm panelban én totál mást láttam és bucira verte az AC57U és az AC65P meg főleg az AC66U B1-et
és én azonos beállításokkal nyomtam nem auto-n hagyva meg én mértem 3-at 4helyen a lakásban ahol volt szobán belül, szomszéd szobában (15cm panel falon át) volt a folyosón ahol már 2 darab 15cm beton falat kell átvinni meg a legtávolabbi szobában 2x15+2x4cm beton falon át. Szóval valamit tuti nem állítottatok be jól vagy az antennák sem voltak jó állásban -
Friss gyakorlati Asus-tapasztalatok:
Ma egy szerencsés helyzetnek köszönhetően alaposabban ki tudtam próbálni két konkurens Asus router wifijét.
Történt ugyanis, hogy egy frissen épült házban előzetes műszaki szemle volt, és így több hasonló, de tök üres lakásban tudtunk méricskélni, mégpedig egy-egy frissen vásárolt Asus RT-65P és RT-AC66Ub1 routert.
Előrebocsátom, hogy a 66-os régi híve vagyok, ugyanakkor semmi bajom nincs a 65-össel sem, sőt, több barátomnak ajánlottam az elmúlt hetekben, akik elégedetten használják. Tisztában vagyok azzal is, hogy valódi HWNAT van benne, meg korszerűbb wifi. Terheléses teszteket nem tudtunk végezni, csak a vételi paraméterekre mentünk rá -- a leendő tulajdonosoknak most volt utoljára lehetőségük némi módosításra, az AP(k) helyének optimális meghatározására.
Mivel mindenki kíváncsi volt, így mindkét routert mindegyik lakásban, számtalan pozícióban kipróbáltuk, több telefonnal és notebookkal, sőt, a műszaki ellenőrnél volt céleszköz is.
A végeredmény pedig több száz részteszt után nagyon egyöntetűen az lett, hogy az AC66uB1 minimum egy válaszfallal, illetve kültéren 5/15 méterrel messzebbre hord mindkét frekvencián.
A 66-osnak mindegyik lakásban találtunk olyan helyet, hogy a 2,4 GHz-es wifi mindhárom szintet kiszolgálja, az 5 GHz-es pedig legalább a saját szintjét, a 65-ösnek ez viszont egyik lakásban sem jött össze -- gyakorlatilag minden irányban egy-egy falnyi volt a hátránya.MaCS
-
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76635 üzenetére
Köszi a válaszokat, Multibitnek is.
Kicseréltem a DSL-AC68U-t egy újra (rendesek voltak ahol vásárolva lett); gondoltam, teszek egy próbát, hátha van újdonság a hardvware-ben... sajnos nem jött be, ez is ugyanazt csinálja (csak a fórum kedvéért: Windows 10 PC-ken a letöltés iszonyat lassú). Viszem vissza holnap.
Mivel elvileg az eredeti árában nézelődhetek (pénzt visszaadják - ez mondjuk rendes tőlük majdnem 2 év után) - az alábbiakra gondoltam (a cél: 80 m2-es egyszintes lakásban Wifi a laptopoknak, alacsony pinges "gamer" net kábelen, plusz néha letöltés, NAS filmnézés) - a jelenlegi ASUS DSL-N17U lecserélésével:
- DSL-AC56U
- DSL-AC66U
- DSL-AC86U
- DSL-AC88U
- TP-Link Archer VR2800
Szűkösen még ez utóbbi kettő is beleférne.Vagy szerzek egy másik DSL-AC68U-t és egy Ubiquity-vel oldom meg a Wifit.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #76657 üzenetére
-
-
válasz
lanszelot #76642 üzenetére
ASUS RT-AC57U Dual-Band Gigabit Wireless Router + TP-Link LS108G 8-Port Desktop/Wallmount Gigabit Ethernet Switch/Hub + wifi maradna a TL-WR841N
Asus venné az 5Ghz -t a hub tol, asus tol kábelen menne a switch be, switch böl a régi router-ba ami csak wifi-re maradna meg.
Ez így jó lenne?
Igenutp kábel mindegy milyen?
A 10m -es Asus bol switch be, az cat6 vagy jobb van, de a többi csak cat5 szerintem.
CAT5E legyen mindenhol legalább. -
válasz
hódmaci #76640 üzenetére
"A nagy hőmérséklet tűrési tartomány és a 15k-s ár üti egymást."
Esetleg ha csak az antennát vezetékelném fől a padra?
Megoldás lehet de a négy antenna nem lesz olcsó, főleg, hogy kettő 5 GHz-s.És hogy ne hagyjuk el a MESH-Wifi hálózat gondolatát sem ennek a TP-Link Deco E4 AC1200
routernek mekkora lehet a wifi erőssége?
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni. -
válasz
Williams #76653 üzenetére
Üdv!
A fimware itt letölthető, a telepítéshez pedig segédlet linkeket itt találsz. Folytatás a Padavan firmware topikban.
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76515 üzenetére
Szia!
Megjött az RT--AC57U. Adnál egy linket a Padavan fw-hez, és egy leírást a flasheléshez, hogy hogyan történik? Vagy simán a gyári menü upgradeból kell?
Köszönöm! -
ssgt1981
senior tag
Az asus rt-ac65p tud aimesht?
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan speciális router amellyel nem a hatótávot növelhetem meg, hanem jelerősséget egy bizonyos körön belül?
Gyakorlatilag a szomszéd szobában értékelhetetlen eredményeket produkált a legtöbb eszköz, amit próbáltam. A ház a 80-as évek elején "vert" téglából készült (mozdonysalak). -
lanszelot
addikt
válasz
vargalex #76638 üzenetére
Hello,
Jelenlegi sebesség:
response time - download - upload
hub ra csatlakozva 5Ghz telefonal : 29 - 39,7 - 10
TL-WR841N router wifire csatlakozva telefonnal: 50 - 2,8 - 1,5
TL-WR841N router kábellel PC : 26 - 8,8 - 3,9ASUS RT-AC57U Dual-Band Gigabit Wireless Router + TP-Link LS108G 8-Port Desktop/Wallmount Gigabit Ethernet Switch/Hub + wifi maradna a TL-WR841N
Asus venné az 5Ghz -t a hub tol, asus tol kábelen menne a switch be, switch böl a régi router-ba ami csak wifi-re maradna meg.
Ez így jó lenne?
2 asus -t venni igen drága, azért gondolkodtam a switch-ben, hogy legalább a kábeles net jó legyen.utp kábel mindegy milyen?
A 10m -es Asus bol switch be, az cat6 vagy jobb van, de a többi csak cat5 szerintem. -
válasz
Gubek-Einste #76625 üzenetére
köszi! hozzá képest a 65p mennyiben tudna többet? wireless sávszélben és wan felé nyitható kapcsolatok számában (torrent) gondolkozva elsősorban. a keretbe belefér, és látom, hogy felmegy rá az openwrt.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76632 üzenetére
Köszönöm.
Az a baj, illetve nem baj, hogy a szüleimhez kellene valami megoldás a wifi hálózat bővítésére.
Vagyis nekik kicsit nehézkes lenne állandóan átlépegetni másik wifi hálózatra.
Mert hát ugye okos telefonok buták leszakadni a gyenge wifiről és átcsatlakozni automatikusan az erősebbre.Mivel írtad hogy a WDS esetén erősen ajánlott a hardver/firmware egyezőség az
Asus AC57U routerre milyen beállítást, wifi kapcsolatot javasolsz(tok) a fenti feltételek tekintetében?"A nagy hőmérséklet tűrési tartomány és a 15k-s ár üti egymást."
Esetleg ha csak az antennát vezetékelném fől a padra?És hogy ne hagyjuk el a MESH-Wifi hálózat gondolatát sem ennek a TP-Link Deco E4 AC1200
routernek mekkora lehet a wifi erőssége? -
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76633 üzenetére
Az 5ghz több mint 100 ra képes?
Gbit port kell hozzá? -
Egy Ubiquity Pro AP lenne most kb egy huszasért, PoE adapterrel, táppal, de ennek a bekonfigurálásához kéne valamilyen spéci eszköz is, ugye? Ilyet még nem csináltam.
Nem, sima web felületen menne ez is.Az RT87U pedig 10e körül enne használtan, garanciával.
Ennyiért megéri. -
válasz
Devil Smile #76629 üzenetére
A stick és a router közötti kompatibilitás a kérdéses.
-
-
válasz
hódmaci #76627 üzenetére
A WDS nem szabványos eljárás így elég bizonytalanul tud működni, általában csak teljesen (hardver/firmware verzió) azonos eszközök között jön össze a kapcsolat.
WDS esetében kölcsönösen meg kell adni egymásnak a MAC címeket.Tudja ezt az a UPC által adott router vagy valami más megoldás kell?
Inkább valami más.-Tetőtérbe raknám a második routert így jó volna ha bírna magasabb, alacsonyabb hőmérsékleten is üzemelni.
-Nagyobb hatótáv wifi hálózatban.
-2.4GHZ, 5GHZ (Nem fontos, de jó ha van)
-Magyarországon vásárolnám, új készülék, garanciával.
-15e ft
-Alternatív firmware jöhet (OpenWrt )
-TP-Link előnyben
A nagy hőmérséklet tűrési tartomány és a 15k-s ár üti egymást.
15k-ból Asus AC57U lenne mint ajánlott eszköz.Vagy inkább gondolkodjak MESH-Wifi megoldásban?
Ez is egy lehetséges irány de akkor már a szolgáltatói eszköz csak modemkénti használta lenne inkább az ajánlott és saját router beüzemelése. -
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76626 üzenetére
Köszi a válaszokat! A számla meglett, holnap küldöm az Asus supportnak a router logokat - meglátjuk, mi sül ki belőle. Egy Ubiquity Pro AP lenne most kb egy huszasért, PoE adapterrel, táppal, de ennek a bekonfigurálásához kéne valamilyen spéci eszköz is, ugye? Ilyet még nem csináltam. Az RT87U pedig 10e körül enne használtan, garanciával.
-
Devil Smile
őstag
válasz
Gubek-Einste #76624 üzenetére
Köszi, amit linkeltél elég húzós áron mennek... valami lowcostosra gondoltam, ezért gondoltam az általam linkeltre.. kompatibilitás alatt mit értesz? ha USB sticket használom akkor elvileg mennie kellene nem? a stick nem lehet kompatibilis vagy esetleg a szolgáltatónál valami?
Stick: ZTE MF833V
-
lanszelot
addikt
válasz
krealon #76616 üzenetére
Hello,
Leírnám az egészet, mert valószínű rosszul írhattam valamit.
Tehát több éve jól működő rendszerem van.
Wifi-n keresztül jön a net a szobába, 5m re van a netes hub.
2 db TP link TL-WR841N router egy veszi a wifi jelet, és kábelen továbbítja a másikhoz, ami kábelen osztja szét az eszközöknek, plusz wifi -n lehet rácsatlakozni.
PC, konzolok kábellel, telefon wifi.
Mindkett DDWRT -vel.
Az egyik el kezdett elromlani, nem továbbítja a netet, és újra kell indítani.
Ezért a hibás helyett vennem kell újat, de akkor már 5Ghz vennék, hogy gyorsabb legyen a net.
De hiába a 1Gbit , mivel a másik router ugy se tudja, no meg csak és kizárólag 5Ghz megy bele /ahhoz nem elég a 100-as? vagy az több?/
8-10m van a 2 TP link TL-WR841N között, ezért kábel, azért nem wifi, mert kevesebb a hiba lehetőség.
Ezt szeretném minél olcsóbban megcsinálni, hogy stabil, és jó netem legyen.
Valamit tennem kell, mert hibás az egyik /reseteltem, frissítettem a firmware-t, nem segít/
Mit ajánlotok? -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kibővíteni itthoni wifi hálózatom hatósugarát.A jelenleg UPC szolgáltató, router EVW3226
Erre kötnék rá egy másik routert vezetékkel ami bővítené a netet WDS módban
Valami hasonló megoldásra gondoltam.
Tudja ezt az a UPC által adott router vagy valami más megoldás kell?-Tetőtérbe raknám a második routert így jó volna ha bírna magasabb, alacsonyabb hőmérsékleten is üzemelni.
-Nagyobb hatótáv wifi hálózatban.
-2.4GHZ, 5GHZ (Nem fontos, de jó ha van)
-Magyarországon vásárolnám, új készülék, garanciával.
-15e ft
-Alternatív firmware jöhet (OpenWrt )
-TP-Link előnybenVagy inkább gondolkodjak MESH-Wifi megoldásban?
-
- ASUS support - megpróbálom. Ehhez kellene az eredeti számla - lehet, hogy már nincs meg. Ha meglenne, és benne vagyok a 3 évben. akkor elvileg cserélnék egy újra (fene tudja, lehet, hogy a régebbi rev. hibája?), esetleg adnak valami "mást" - ezt telefonon mondták.
Kétséges az eredmény.- Lekapcsolom a 68-os DSL-jét és csak bekötöm az N17U után routernek
Akkor már inkább a szolgáltatói eszköz legyen a modem.- Lekapcsolom a 68 Wifi-t, és egy Ubiquity AP-t kötök hozzá wifi-nek.
Nem rossz megoldás.- Csere egy RT87U-ra (most lenne olcsón), amit a DSL modem mögé kötök. AC68-at eladni.
Mennyiért lehet most beszerezni? Mert nem egy fiatal eszköz így inkább valami újabb szériásat kellene venni ha nem nagy az ár különbség. -
-
válasz
Devil Smile #76618 üzenetére
Igen, megfelelő lehet de figyelni kell a kompatibilitásra.
Jobb megoldás lenne egy Mi-Fi eszköz vagyis olyan router melyikben van SIM foglalat, pl ilyenek. -
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Update - a DSL-AC68U-t beüzemeltem, és egész jó... lenne, ha nem kéne 2 Windows 10-es laptoppal is csatlakozni Wifi-n. Ez egy ismert bug (fórumokban, termék-értékeléseknél megtalálható). Akkor jelentkezik, ha megy a DSL és a Wifi-t is használni akarja valaki (miért is venne ilyet bárki is, ugyan). Megoldásnak javasolnak egy nagyon régi firmware-t (2015-ös, hehe), vagy a 802.1q bekapcsolását. de ez nálam nem megy.
Próbáltam merlin-t, nem segjtett (a tünet: tetűlassú a letöltés. Feltöltési sebesség király, letöltés is vezetékesen ill. telefonokkal wifin)
Szóval, most ezeken gondolkozom:
- ASUS support - megpróbálom. Ehhez kellene az eredeti számla - lehet, hogy már nincs meg. Ha meglenne, és benne vagyok a 3 évben. akkor elvileg cserélnék egy újra (fene tudja, lehet, hogy a régebbi rev. hibája?), esetleg adnak valami "mást" - ezt telefonon mondták.
- Lekapcsolom a 68-os DSL-jét és csak bekötöm az N17U után routernek
- Lekapcsolom a 68 Wifi-t, és egy Ubiquity AP-t kötök hozzá wifi-nek.
- Csere egy RT87U-ra (most lenne olcsón), amit a DSL modem mögé kötök. AC68-at eladni.Az egész onnan indult, hogy egy kicsit jobb QoS-t akartam az N17U-nál, esetleg 5G-s wifit, ha már lehetséges, de sajna eddig csak visszafelé léptem (több óra p.cs.lés, hajtépés, stb.)
-
sziasztok, a tplink archer c7 ajánlott még? ha az árkategóriájában van nála jobb, akkor melyikek azok? szempontok (mindegyik must have): cfw, usb port, falra szerelhetőség.
köszi előre is!
-
RIC5I
tag
sziasztok
szeretnék egy routert venni kérném szépen a segitségeteket megnéztem az ajánlottakat de nem tudom mi a lényeges külömbség köztük :S
30 ezer környékén keresek
a lakás kicsi a wifi sebesége annyira nem fontos 1 laptop megy főként wifiről csak
a lan a fontos 1000mb vel -
Devil Smile
őstag
Udv All!
Remelem jo helyen jarok, az lenne a kerdesem, hogy van egy USB-s mobilnetem (digi) es ehhez keresek vmi wifi routert.. ha lehet akkor USBrol tapozhato..Ja es nem horror aron..
ilyesmi jo lehet nekem? igazabol csak arra kell, hogy a kocsiba ha megyunk hosszabb utra akkor ne a mobilhoz tartozo mobilnetet hasznaljuk le.. (gyerek meset nez, spotify, waze stb) igy nem lenyeg a tobb szaz meteres hatosugar meg hasonlo.. a cel az h ha raadom a gyujtast az autora akkor elindul a router csatlakozik a mobil stick vagy a routerbe rakva a SIM kartya es elindul a WIFI szolgaltatas ha leallitom a kocsit akkor megszunik.. remelem nem bonyolitottam tul a dolgot es ertheto.. -
KrAt
veterán
Sziasztok,
otthonra keresek wifi routert, aminek egy dolgot kéne tudnia, minél erősebb legyen a wifi benne
A felső szinten van egy szolgáltatói modemmel egybeépített router, semmi külső antenna, a lenti szinten már semmi térerő nincs a sarokban, akárhogy játszok a csatornákkal, stbstb.Ezt kéne 10k körül megoldani, hogy mögé tudjam kötni, így lenne még plusz ethernet aljzatom is, meg erős wifi is. Csapjak fel bármilyen márkás N-es routert a közelben, vegyem meg, és öröm-bódottá, vagy érdemes valamire figyelni?
-
krealon
veterán
válasz
lanszelot #76613 üzenetére
"Ez például nem jó? Ez fele ár.
TP-Link Archer C50 AC1200 Dual Band Wireless Cable Router, Wi-Fi Speed Up to 867 Mbps/5 GHz + 300 Mbps/2.4 GHz, Supports Parental Control, Guest Wi-Fi, VPN"A gyari firmware csak wifi router es access point uzemmodot tud csak.
A v1, v3, v4 es v5-os verziok MediaTek chipset-esek, amikre OpenWRT telepitheto, amivel mukodne a kliens uzemmod.
Az is eleg elkeserito az Archer C50-esben, hogy a LAN portjai csak 100 Mbit-esek. -
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76614 üzenetére
Miért nem? Mi hiányzik belőle? /nem értek hozzá azért kérdezem/
-
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76607 üzenetére
Ez például nem jó? Ez fele ár.
TP-Link Archer C50 AC1200 Dual Band Wireless Cable Router, Wi-Fi Speed Up to 867 Mbps/5 GHz + 300 Mbps/2.4 GHz, Supports Parental Control, Guest Wi-Fi, VPN -
adika4444
addikt
válasz
hellsing71 #76609 üzenetére
Húúha, hát ez elég komoly. Elsőre a 2 Gbps elég parasztvakító, csak két eszközzel lehet kihajtani. Szóval saját hálózaton ésszerű keretek közt az 1 Gbps-t lehet használni rendesen.
A szolgáltatói eszköz átkérhető PPPoE passtrough módba, és akkor a mögé rakott saját kütyü viszi a feladatokat.
Nézz be ide Ubiquiti EdgeRouter family mert sztem ide már Ubiquiti fog kelleni. Esetleg MikroTik, de itt talán az Ubi jobb.
-
válasz
hellsing71 #76609 üzenetére
Ha saját eszközt akarsz használni a forgalom kezelésére akkor csak 1 giga fog maradni mert a szolgáltatói eszköznek csak gigabites portjai vannak.
Az IPTV box maradjon a szolgáltatói eszközön. -
válasz
GrooveHero #76608 üzenetére
Mindenképpen középre kellene tenni a router-t.
-
hellsing71
tag
'estét!
Hálózatos cuccokról lenne kérdésem, ami kb. mindenre vonatkozik, csak a routerre nem (mer' az adva van).
Nemsokára költözünk és az új helyen Telekom 2Gbps internetkapcsolat lesz, az előfizetéssel adott routerrel (még nem tudom, h milyet adnak és úgy tudom, hogy nem is cserélhetem le). Az első gond, hogy a Telekomos routereken 4 port van, nekem meg van egy olyan hülyeségem, hogy amin van Ethernet port, azzal nem wifiznék (notebookal igen), úgyhogy kb. 8-10 spárgát kéne beledugnom. Tehát kellene egy switch min. 12 porttal, de milyen?
Kellene még egy normális firewall. A Telekomos egy kalap … Beállítottam magamtól, aztán az üfsz. irányításával, aztán a kivonulós is beállította ugyanúgy, aztán le is cserélték, de 0 eredmény, a Sagem router még a youtube.com-ot sem képes letiltani. Azt is mondták, hogy ne is nagyon akarjam, mert a hardver nem bírná, bezuhanna az adatátvitel. Szóval kéne egy külső firewall, de milyen? Van olyan, hogy firewall a switchben?
Végül kellene 2 access point (így hívják a routerbe drótozott wifi repeatert?). A lakás 100m2, 17m hosszú és minden vasbeton, mobil térerő is alig van.
Úgy kéne összeraknom az egészet, hogy:
- egy NAS-t megoszthassak belső és külső hálózattal;
- elvigye az okos otthonos cuccokat, egy PS4-et, wifi nélküli pécét, tévét;
- lesz rajta 2db Telekom set top box, abból egy rögzítős;
- megmaradjon a 2Mbps nagy része;
- értelmes elérési időkkel dolgozzon a rendszer;
- nem akarom mindenáron a legolcsóbb cuccokkal megúszni, de több-százezres Cisco nagyvadak mellett sem tudnék itthon őszintén érvelni.Tudom, hogy ez így elég sok. Ha tudtok valakit, aki összerakna és beállítana egy ilyen rendszert, az is nagy segítség lenne. Nem kell tegnapra.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Gubek-Einste #76601 üzenetére
Köszi.
csak AX-s eszközpárral menne át - mesh megoldásra gondolsz? Vagy 1db router is segíthet, ha mondjuk kitetszem az előszobába (a szoba mellett jobbra a rajzon)?
-
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76605 üzenetére
Nem repeater, hanem a helyett kellene.
Wifi -n kapom a netet. Kábelre nincs lehetőség, igy felesleges a gigabit net. 5Ghz a max, azt tolja a hub.
A xiaomi eBay ről tudom csak megvenni ott pedig macerás ha gond van. Az asus pedig drága /gondolom a gigabit miatt/.
Tovább kuldeni se kell a netet wifin, csak fogadni, mivel 1 db kábelen megy tovább a másik routerba TL-WR841N -
-
lanszelot
addikt
Hello,
WIFI extender ként szeretnék egy router-t.
Azaz csak vennie kell a wifi jelet /5Ghz/, és kábelen továbbítania.
A legolcsóbbat keresem.
Eddig egy TP link TL-WR841N volt DDWRT vel /igen az csak 2,4/
de beta a firmware rá, és évente gond van vele.
DDWRT-s is jó /mármint ami nem tudja alapból fogadni a wifi-t, csak mókolva/, csak ne beta szoftverrel legyen.
Nézegettem, de iszonyat áron találtam csak.
Bocsi nem tudom a szak szavakat, remélem érthető amit írtam. -
ssgt1981
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76602 üzenetére
Köszi szépen, akkor ez lesz a befutó
-
-
válasz
GrooveHero #76599 üzenetére
A teljes sebességet csak AX-s eszközpárral menne át, a körülmények függvényében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Bontatlan E olvasó..
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Google Pixel 8 8/128GB+Spigen tok 6 hó jótállás!
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest