- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Arcanus
üzenetére
Mondjuk egy Asus AiMesh AC1750 Wi-Fi System (1 darab RT-AC66U_B1 és 2 darab Lyra Trio) elég lehet.
Kicsit keresgéltem, és jelenleg e kettő között nem tudok dönteni:
Archer MR 200
ASUS RT-AC65PSzerintetek melyik érné meg? Itt már úgy érzem inkább az antenna erőssége számít.
Akkor most pontosan milyen net is lesz?
Az Asus AC65P ismert és bizonyított eszköz így mindenképpen ajánlott lenne. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Milyen routert javasoltok, a következő szempontokra tekintettel?
Minél erősebb, nagyobb hatótávolságú legyen a 2,4GHz.-es része, 5GHz. nem feltétel, de ha tudja nem baj, van olyan eszköz ami profitál belőle.
Illetve USB aljzat kellene rá, egy nyomtató megosztás miatt.A jelenlegi ASUS RT-N66U B1 - et gyengének találom a 2,4GHz-es sávban. És mint írtam többet profitálnék jelenleg az erős 2,4-es oldalból, mint az AC-s részből.
-
vargalex
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Ami webes felületet is tartalmaz, abból az utolsó a 18.06.4 az utolsó.
Snapshot build van újabb is, de abban nincs webes felület. Viszont van az sfe flow offload build, ami tartalmazza, illetve jóval nagyobb NAT sebesség érhető el vele. -
hoffman_
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
akkor valamit elnézhettem. sosem használtam openWRT-t, a koca netezéshez eddig mindig elég volt a gyári FW a családnak is, meg nálam is.
tudnál esetleg egy linket adni, hogy hol keressem, mit néztem félre? ha kevés lesz az 1000-hez, hát kevés lesz, meglátjuk. tartaléknak még jó lehet.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy utólagos szaktanácsot szeretnék kérni. otthon egy WDR3600v1.5 router ketyegett 6 évig, de egyre több szakadás volt tapasztalható az elmúlt hónapokban (Digi 1000, PPPoE). két PC van rajta kábelen és egy PC, egy nyomtató illetve három telefon Wi-Fin. került a helyére egy Archer C7v5 a héten, ekkor kerültem a képbe én - ezzel is jelentkeztek gondok. kiderült, hogy a kábel gatya, újra kell húzni és fejelni.
a kérdésem az, hogy ha kábelcsere után a régi WDR3600 rendben működik, akkor érdemes megtartani? a legutolsó gyári FW 2015-ös és ahogy nézem friss openWRT sincs rá. jelenthet ez biztonsági kockázatot, érdemes megtartani az újat?
köszi előre is

-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy teljes felújítást otthonra, és egy komplett hálózatot ki szeretnék építeni. Lightweight megoldáson gondolkodom, mert Home Assistant-ot futtatnék otthon, így az eszközökből 20+ is lehet egyszerre fenn.
A lakás téglából van, kb 70nm-es (sacc) de a filagóriába is kivinném az internetet, ami egy (nagyoljuk el) 25 méterre van a lakástól. Sajnos nincs lehetőség kábelezésre, ezért több AP kell, és WiFi-n keresztül kellene kommunikáljanak egymással.
Fontos megjegyzés, hogy az internet nem kábeles, hanem modem alapú lesz, ezért ha lehet már egyből ezt támogató router-t vásárolnék (ha nem, akkor persze veszek külön egyet és utána statikusan leosztok a fő elemnek a dolgokat).
Ár az felső határra 100e Ft, de nem kell egyből az egész rendszert megvenni, első sorban a router fontos.
Tudtok javasolni ehhez a tervhez megoldásokat? Vagy már arhitektúrálisan gondok vannak vele
-
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Barátom szeretné az emeletes családi házukban tuningolni a wifi hálózatot, amit jelenleg UPC 500Mb-es nettel egy connect box produkál, csak sajnos a laptopján, amit a legsűrűbben használ igencsak ingadozóan alacsony sebesség jelentkezik (2.4GHz és 5GHz-et is kezel a laptopja, ha jól emlékszem Aspire 5 ).
Kinézett két routert: Asus RT-AC65P D-link DIR-869
ezek közül van amelyik gond nélkül ajánlható vagy hasonló árkategóriában ajánlottabb más típus?
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a digit ismerve ez nem a közeljövőben lesz.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nekomajin
üzenetére
Üdv!
De valószínű, hogy fog változni, ugyanis a DIGI folyamatosan építi át optikára és szünteti meg a régi FTTB hálózatot, ami persze nem megy egyik napról a másikra, de folyamatban van, és előbb-utóbb hozzád is elérnek. Akkor pedig egy választható csomag lesz csak, az 1000Mbps.
-
Nekomajin
aktív tag
Sziasztok!
~40 négyzetméteres panelba keresek routert. 100-as Digi jön be a madzagon, és a közeljövőben ez valószínűleg nem is fog változni.
Vendéghálózat feature-t mindenképpen szeretnék. A gigabites portok és az USB nem elsődleges szempont. Árban szeretnék 10k alatt maradni, ha lehet.
Mit ajánlotok?
-
válasz
pinnacle
üzenetére
Egyszintes lakásban a teoretikus optimális beállítás az, amikor minden antenna függőlegesen áll. A beamforming is ilyenkor optimális.
A vételi körben álló tárgyak, felületek azonban befolyásolják a hullámterjedést (reflexiók, elnyelődések), így előfordulhat, hogy érdemes játszani egy kicsit az antennákkal, azaz kicsit kifelé dönteni a külsőket. A 45 fokos döntés azonban már fölöttébb valószínűtlen, inkább 10 fok alatti értékek jöhetnek szóba.45 fokos döntésre több szintes házban lehet szükség.
MaCS
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
gdarvas
üzenetére
Nem ide való a kérdés. Asus router-ek vagy WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topik.
-
törölt tag
válasz
gdarvas
üzenetére
Evvel a kérdéssel légyszi fáradj át ide [Asus routerek]
-
gdarvas
csendes tag
Akkor mégegyszer, mert senki sem válaszolt...
Adott egy új asus ac57u router, jól működik alapvetően. DE: a Samsung s8+ telefonomon gyakran megszakad az 5 Ghz-es internet kapcsolat. És csak akkor működik újra, ha ki majd bekapcsolom a wifit a mobilomon... Előző routerrel ilyet sosem csinált. Mi lehet az oka vajon?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
Próbáld ki függőleges helyzetben. Szerintem nálam azért jobb a vétel nagyobb lakásban.
Igazából az a kérdés, hogy 3. antenna is így sugároz függőlegesen, illetve megdöntve? Egyébként nincs ilyen kép, 3-4 antennáról is? Ha megdöntve lefele sugaraznak azok is, akkor tényleg csak emeleten kell így beállítani, hogy a földszint is kapjon valamit.
-
törölt tag
válasz
Kenderice
üzenetére
Ezt a kérdést inkább itt kellene feltenned [Router gondok]
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Tp-Link Archer C5 routernél találkozott valaki ezzel a hibajelenséggel?
A WLAN kapcsolat nem stabil, sebesség drasztikusan lecsökkent minden wifis-eszközön.
Pingek 2-3ms-től egészen a "Kérésre nem érkezett válasz a határidőn belük" bármi előfordul.
5GHz-en gyakrabban, mint a 2,4GHz-en.
Újraindítás nem oldja meg a gondot. -
Aurig@
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
OK, köszönöm.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Aurig@
üzenetére
Szia!
Pontosan 40Mbps-re nehéz belőni, de ahogyan előttem is leírták már...
- az 5GHz-es WiFi-t tiltsd le
- a 2.4GHz-es WiFi beállításokban a Channel bandwidth legyen 20MHzEzzel elvileg olyan 50-80Mbps körül maximalizálódik a sebesség, de pontosan nehéz megmondani mennyi lesz az annyi. Ha további kérdésed van még, akkor azzal legyél szíves ide átfáradni, mert már nem ebbe a topikba tartozik.
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lett volna egy használt, jó áron, kipróbáltam volna. Amiatt kérdeztem konkrétan azt. De lehet Xiaomi lesz belőle.
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
Az Asus AC65P megfelelő lesz.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Sziasztok! Cél: A sárga kiemelt WR-es router korszerusítése - wifire hegyezve.
A fenti ábrán jeloltem a jelenlegi kb 5-7 éves hardvereket melyek strukturáját kiegészítem:
300 Mbit/s fog beérkezni a Telekom egységébe optikán. Ez egy tv-t és az XBoxot valamint egy routert fog ellátni adattal utp-n. A kovetkezo egység a router a foton jelzett WR741-es darab, ami egy TL R402-es tipusu routert etet, melyre a házi analog kamera rendszer van rákotve. Ez most is realtime nézheto telefonon.
Mivel a Telekom rendszer\beltéri egysége nem birkozik meg a falakkal ezt kívánom elso korben korszerusíteni. 4 wifis eszkozt kell etetnie (Családi ház, két szint, kert a család igénye).
Kérdésem: Melyik routerrel váltsam ki a WR741-et? Asus RT-AC1200G vagy ASUS RT-AC65P amit megvennék. De laikus vagyok, az igényemben és tulajdonságaikban elveszek. Mellik jobb illetve milyen márket alternatíváját javasoltok a fentiek figyelembe vételével? Minimum 5+ évig nem akarok véltani, esetleg majd az analog video rendszert. Koszonom
ps: angol billentyun vagyok. bocs -
válasz
Aurig@
üzenetére
a dolog értelmét én se látom... nem fáj, csak nem értem.
az ac sebességét is lejjebb tudod venni, ahogy Dragon3000 írta, de ha 2,4 gigán kapcsolódsz, eleve ez lesz a sebesség, amit el fogsz tudni érni. viszont annyiból felesleges, ha nem mozgatsz egyszerre sok adatot, úgyse fogsz még a közelébe se jutni a többszáz megabitnek, így érezni se nagyon fogsz a különbséget. -
Aurig@
őstag
válasz
üzenetére
Ez az első router életemben. Nem vagyok jártas a beállításokban, de ha megtalálom, amit írtál és segít, akkor kikapcsolom.
Dragon3000, lehet ez lesz a jó megoldás, ezt is meg fogom nézni. Igen, a gépen számít a sebesség, nem a telefonon. A router csak és kizárólag másodlagos eszköz. Mindössze egy madzag megy bele a Connect Boxból, hogy legyen wifi.
viktorhu, csak az a lényeg, hogy legyen wifi és, ahogy már írtam nem kell gyors. Csak olyan, mint a mobilnet, az már elég.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Amint időm engedi megnézem a beállításokat.
Jó éjt. -
TeeJay
félisten
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
igen, a gépészeknek is úgy magyarázzák a kapacitást, hogy a váltóáram kikerüli, az egyenáram pedig nekimegy.
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Nos, vettem egy AC57U routert. Jó, nagyon jó!
Viszont az lenne a kérdésem, hogy melyik menüben tudom korlátozni a sebességet? Egyáltalán lehet e? Most 280 megabitet mértem, ami nagyon sok, jobb lenne 40 megabit körüli. Ahogy korábban is írtam, bőven elég lenne. Mivel nem frissítgetek, nem töltögetek nagy fájlokat feleslegesnek tartom a mért sebességet. A mobilnetem is 30-40 megabit körüli.Köszönöm
-
krealon
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ertelmes ember nem irhatott ilyen botorsagot
, inkabb a szemlelteto abrak szoktak ezt sugalmazni, annak ellenere, hogy a botantennak nem kepesek iranyitott jelet kibocsatani. A lenyeg az, hogy az atvitelre altalaban karos interferenciat, egy kis hangolassal, hasznos osszetevove nemesitik.
-
krealon
veterán
válasz
bostone
üzenetére
80 nm-en (ha nem vasbeton vagy vajog falak vannak), ha egy kozponti, nyilt helyen van a router, akkor siman le kell, hogy fedje.
Ha szekrenybe, gadrobba, almennyezetbe, kabelek (illetve nagyobb femtargyak) kozelebe vagy TV moge van dugva az eszkoz, akkor tokmindegy milyen marka, ugyis rossz lesz a vetel.
-
krealon
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
"csak oda küld jelet"
Ezen felrohogtem.
Nem csak oda kuld jelet.
A tobb antennara erkezo jel keslelteteseiek megfelelo eltolassal sugarozza vissza a sajat adasat, igy nyilvanvaloan a kliens eszkoznel osszeadodik az interferalodo ket (vagy tobb) jel, igy reletive nagyobb lesz az erssege a veteli helyen.Tehat nem csak oda kuldi, hanem ugy kuldi, hogy ott jobban veheto legyen mint mashol.
"Csak oda kuldi" akkor lehetne, ha egy iranyitott antenna automatikusan fordulna a megfelelo iranyba.
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Van rá esély, hogy egy AC57U jele "átmegy a falon" ahol eddig egy upc által biztosított tecnicolor és egy ősöreg tplink router feladta a harcot?
1 mobil, 2 tablet, 1 noti.
Ezeket kell kiszolgálnia.Vagy minden szobába vezetékeljem át a hálózatot és vásároljak külön routert?
80nm-es ház. -
törölt tag
Már csak azt nem tudom, hogy a többi gyártó felünteti-e valahol, hogy a router tudja azt a funkciót is. Ennek még a leírásában sincs benne. Tudom nem egy ajánlott típus, de ha majd egyszer tönkremegy csak ilyet vagyok hajlandó venni amiben benne van ez a funkció is.
-
gdarvas
csendes tag
Adott egy új asus ac57u router, jól működik alapvetően. DE: a Samsung s8+ telefonomon gyakran megszakad az 5 Ghz-es internet kapcsolat. És csak akkor működik újra, ha ki majd bekapcsolom a wifit a mobilomon... Előző routerrel ilyet sosem csinált. Mi lehet az oka vajon?
-
törölt tag
Sziasztok a Beamforming bekapcsolása érzékelhető javulást hoz az 5Ghz elérése illetve folyamatos adatkapcsolat terén?
-
Valkűr
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Aham, na most javult a helyzet valamit a térerő, de a sebesség tovabbra is gyalazatosan xar...30-50 az ezres net sebessege, 5G eseteben 150-160, de gyanitom hogy tovabbra is az a problema, h a telefonnal hasznalva a wifit, bezuhan a sebesség es addig a kabeles sebesseg sem áll vissza, amig ujra nem.inditom a routert.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
Nagyobb lakásban nekem jobb a vétel. Próbáltad függőleges antennával? Nem akkor kell megdönteni ha emeleten van a router? Nekem kb.1,5m magasan van a router. Gondolom neked sem a gép mellett.
Valkűr nézd meg, hogy tényleg 100-as csatornán megy a router. Nekem a telefon miatt mászott el állandóan. Routerben úgy látszódott, hogy a 100-on van, de nem ott volt. 5G lassabban jelenik meg, mint a 2,4GHz. Ha jól emlékszem itt írták már korábban, hogy a radar ellenőrzés miatt. DFS csatornákat kapcsold be. 100 van állítva, de a 106-on megy.
-
TeeJay
félisten
válasz
Valkűr
üzenetére
panelban egy 15cm fal még sima ügy az AC65P-nek ezt teszteltem
2 fal már karcos, nekem meg a kis szoba két 15cm fal meg két 4cm fürdőszoba fal mögött van és 15-20megabit megy már csakSajnos ilyen esetben két darab AC57U-t kell venni és akkor két helyre elosztani
az AC65P nálam jobb mint az AC66U B1AC65P antenna így álljon
[link]
-
Valkűr
addikt
En is paneles vagyok, de nekem a kis szobaban eddig mindegyik router elverzett. Az Ac66u b1 es most a 65P is. Sőt utóbbi sokkal gyengébben veszi a wifit mint az Ac66 ahogy vette. Mondjuk itt hozzá kell tenni, h 2 betonfal es egy fürdőszoba van közte, csak biztam benne hogy a 65P jobb lesz, de sajna nem, neha egész jó, de van hogy az 5G alig jön be.
-
válasz
mind_against
üzenetére
Asus AC57U vagy AC65P az optimális választás.
-
-
-
mind_against
tag
Sziasztok!
5Ghz-es Routert keresek itthoni felhasználásra. Panelban lakom, rengeteg az idegen hálózat, interferencia bőven van, a routeremtől távolabb, másik helyiségekben lévő eszközeink (telefonok, laptopok) kapcsolata már nem elég stabil, az 5GHz lenne talán a kiút, mert abból nem nagyon van a környékemen, amit látok a gépről.
Jelenleg Diginet 1000 optikai van itthon.
Keret: 30k -
tutis
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm az ajánlást, márt be is üzemeltem az AC57U-t, eddig ahol 30megás volt a sebesség (100-ból) most 87-et mértem (wifi)
Érdemes valamit hangolni a routeren, vagy alapbeállítás jó? -
fogtunder
nagyúr
válasz
woodworm
üzenetére
Ahogy az AC1XXX is egy szép nagy szám, aminek a töredéke szokott összejönni való életben. Évekig tök jól elvoltam N300-on tiszta környezetben, amíg nem jöttek divatba a magas bitrátájú 1080p Linux ISO-k. De továbbra se ez a lényeg, szerintem nem a nethez kell a WiFi hálózatot tervezni, hanem a felhasználói szokásokhoz.
#76806 TeeJay: de most is 500-as nete van
-
TeeJay
félisten
válasz
fogtunder
üzenetére
Mert most még azt hiszi elég neki az 50 megabit is aztán jövőre 500-as net lesz és majd jön a sírás hogy az új telefon miért csak 50 megabitet tud wifin... AC wifivel új telók 866mbit linket tudnak azzal meg 4-500 megabitet át lehet tolni és egy Asus AC57U router bőven megfizethető kategóriában van már hogy évekig használható legyen
-
szaboger
tag
Sziasztok Alzánál mit jelent az újszerű , gari ugyanúgy él rá? A ASUS RT-AC57U routert néztem kihasználva a 0YR1F5F6 kupont + 1500 Ft al olcsóbb mint az új.
-
fogtunder
nagyúr
a kérdésem nyilván arra irányult, hogy miért a nethez próbáljuk igazítani a vezeték nélküli hálózat kapacitását és miért nem a felhasználói szokásokhoz?
eleve, ahol kell a nagy sávszél és alacsony ping, ott a kábel a megoldás úgyis, a fenti elv szerint akkor gigás nethez alapfelszerelés az ax Wifi képes router csilliárdokért, miközben lehet nincs is olyan eszköze az embernek, ami ki tudná használni.
ha meg nem mozgat adatokat belső hálón, mert nincs se NAS, se ehhez hasonló, a hajára kenheti a plusz sávszélességet, mobileszközöknek az esetek többségében az N300 is elég bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, inkabb a szemlelteto abrak szoktak ezt sugalmazni, annak ellenere, hogy a botantennak nem kepesek iranyitott jelet kibocsatani.
Dr.NX