- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
inf3rno #79998 üzenetére
anyósoméknál hasonlóan két szinten két eap110 van, nagy forgalom rádión ott sincs, böngészésre bőven jó. van még egy d-link dir-860l openwrt-vel, azzal vezetéken 800 mbps feletti sebességeket lehet mérni, a kevés vezetékes port miatt van plusz switch is, semmi gondot nem okoz. az ap-k kontrollere az egyik folyamatosan futó gépen megy, és így az egész házban egy ssid van, és lehet köztük roamingolni. vendég wifi érdeklődés hiányában nincs, de akár lehetne is
a d-link elvileg ~25 mbps-t tud openvpn-nel, ha az elég neked, akkor teheted a routerre, de én azért szívesebben bízom ezt valami erősebb gépre. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #79997 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
A ti fogalmaitokkal kertvárosnak lehetne nevezni. Van 1-2 szomszéd közelebb, a többinek annyira gyenge a jele, hogy kb. nulla. Nem várható, hogy összeakadnak a csatornák. Az elválasztó falak egysoros téglák, a földszinten van középen egy vastag fő fal, ami esetleg gondot okozhat. Annak nem tudom az anyagát, de már a világháború előtt itt volt sztem. Azon van nyitva egy ajtó, reményeim szerint az ajtó mellé közvetlenül be tudom tenni a lenti routert. A két szint között vasbeton van, ami nem engedi át a jelet, egyedül a lépcsőnél tud leszökni valamennyi.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
500-as UPC van most, és szerintem egy darabig nem fog változni. A belső hálón vezetéken 1g elfogadható, most nincs keret többre. Wifi-t csak böngészésre, youtube-ra, ilyesmire használjuk laptopokról, tabletről, mobilról, n-es wifit tudnak, valami szimpla 300-as wifi router bőven elég annak szerintem. Nagyobb adatmennyiség inkább vezetéken szokott menni. Néztem pl a TP-link EAP-ot, amit kolléga ajánlott, és ez a változat jónak tűnik: [link] Bár nem tudom mekkora területet fed le.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
3 vezetékes gigabites lannal, a többi wifi vegyesen mobilok, laptopok, ilyesmik. Úgy néz ki, hogy 4 port pont elég lenne a fenti routeren, ha rákötnénk a lentit is. Ha árban nincs eltérés, akkor viszont jó lenne legalább plusz egy port, mert volt már, hogy USB - ethernet átalakíval kötöttem rá laptopot ideiglenesen.
Mennyi lenne a beszerzésre?
30k, amire gondoltam. A lenti tőlem akár még használt is lehet, a fentire költenék többet. Ha ennyiből nem jön ki, akkor érdekelne, hogy mennyiből.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Nem igazán van semmi. A már elhangzottak, hogy pl opensource OS vagy VPN szerver a routerre messze efölött az árkategória fölött vannak szerintem, és úgy rémlik, hogy ahhoz minimum 2 magos processzor kell a routerbe. Az azonos SSID a két wifire és a plusz wifis vendég hálózat is drágának tűnik nekem.
Esetleg lehetne több port is a fenti routeren, mint 4. Gondolkodtam olyanon is, hogy veszek egy külön switch-et, hogy a belső hálón szépen folyjon az adat, de valszeg akkor meg a router lenne tök gagyi a netezéshez.
-
-
-
inf3rno
nagyúr
Igen azonos SSID-re gondoltam. Ha drága lenne, akkor tudom azt az igényt is dobni, és azt is, hogy legyen VPN szerver a routeren. Az utóbbi csak azért indokolt, mert ha elmegy az áram, és nem vagyok otthon, akkor szeretném interneten keresztül újraindítani a szervert, de nem életbevágó. Mindenképp kell mindkét szintre wifi, és a felső szintre kábel is. A CB-t csak modemnek használnám. Úgy látom, hogy van egy telefonkábel, ami az alsó szintről jön, ha mákom van, akkor át tudok húzni vele egy patch kábelt, és nem kell külön fúrnom.
-
woodworm
veterán
válasz
Kavinton75 #79992 üzenetére
Ha végigolvasod a szálat, akkor kiderül, hogy router gond van.
-
libit
tag
válasz
inf3rno #79984 üzenetére
csak megjegyzem, hogy pontosithatnad az igenyeidet...
most meg akarod hagyni a CBt a wifije miatt vagy nem?
- also + felso szintre vendeghalozat - aha jol todom a CB is tud (hogy levalasztja e a "halozatrol", azt passzolom)
kabelen a gepeket hova akarod kotni?
VPN-t gondolom az uj routerba tenned (amit az egyik szintre teszel, de nem valoszinu, hogy beszorja a masik szintet is)
"mindkét router ugyanúgy adja a vendég hálót" ha arra gondolsz, hogy ugyanaz legyen az SSID, ahhoz menedzselt halozat kene olyan berendezesekkel -
válasz
inf3rno #79989 üzenetére
én úgy indulnék neki, hogy valamilyen router (akár csak vezetékes, de igazából az se lesz olcsóbb), n darab ap (unifi, tp-link eap, ilyesmi), az ő kontrollerük mehet a szerveren (és így ezek tudnak vendéghálót is), és a vpn-t is arra, mert a routeren lassú lesz (vagy nem, de akkor meg nem lesz olcsó).
-
inf3rno
nagyúr
válasz
qnadam #79986 üzenetére
Ja, én is így gondoltam. Esetleg a többire van valami javaslatod? Esetleg még az beleférne, hogy a VPN szervert az itthoni szerver gépre teszem, nem a routerre, ha úgy kemény tízezreket meg lehet spórolni, de mindenképp jó lenne egy külön hálózat úgy, hogy a vendég háló működik az egész lakásban.
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5 #79983 üzenetére
Ez szomorú, azt hittem, hogy képes legalább 300Mbps-re, bár ha nem tévedek abból volt jónéhány verzió, egyikkel nekem is volt dolgom, de az elég jól teljesített.
Akkor fel kell tenni egy cfw-t ha az a megoldás. Legalább 10 éve láttam olyan routert. -
delibab
senior tag
Hosszas töprengés/rágódás után ma megrendeltem egy Asus Rt-Ac68U-t + egy Lyra minit. Belekóstolok az AiMesh-be, remélem beválnak a cuccok hozzá...
Még egyszer köszönöm a segítségeket!
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Szeretnék itthonra routert, 60 m2 körüli alapterületű, emeletes házba. A legnagyobb gond, hogy a vasbetont nem lövi át a 2.4GHz, és emiatt harmat gyenge a jel a földszinten. A kisebb gond, hogy furán lagzik a net a upc-s connect box-al, amit úgy sejtek, hogy a puma chipsetes probléma okoz. Nézelődtem már néhány éve router téren, és az jött le, hogy vagy veszek 50-60 pénzért, esetleg még többért egy erős routert, aminek nagyon komoly az antennája, vagy átfúrom a mennyezetet, és lentre is rakok egyet. Igazából belenéztem a connect box tesztjeibe is, és az jött le, hogy sok router-nél az is erősebb wifi jelet biztosít. Szóval nekem úgy tűnt, hogy árban és megbízhatóságban jobb a második megoldás. Szerintetek? Ezen felül van olyan igényem, hogy legyen külön vendég hálózat, ami a földszinten és az emeleten is elfogadható wifi jelet ad. Plusz szükségem van egy külön gigabites hálózatra a vezetékes gépekhez, amihez vagy van wifi vagy nincs, nem annyira szempont, csak az a lényeg, hogy a vendég hálóról ne lehessen elérni. Szeretnék egy wireguard vagy openconnect VPN szervert is feltenni rá valamilyen dyndns-el, ha lehetséges, gondolom ehhez valami opensource firmware-es router fog kelleni. Tudtok ajánlani ehhez eszközöket? Leginkább a fenti router érdekelne, gondolom az alsót bármi megoldja kb. Illetve nem tudom, hogy hogyan tudom beállítani úgy, hogy mindkét router ugyanúgy adja a vendég hálót, és ne kelljen újra csatlakozni. Erre esetleg tudtok adni valami leírást?
-
-
válasz
Derron #79980 üzenetére
Router csere esetén WiFi sebességben is várható javulás, hiszen a 1043ND és az RT-AC65P képességei közt nagyságrendbeli különbségek vannak, de ehhez kell, hogy a kliensek is támogassák az újabb szabványokat, amiket az ASUS router is használ. Illetve fontos még, hogy garancia a javulásra akkor sincs, csak komoly esély!
Ha csak az fw cserére gondoltál a jelenlegi 1043-mas routeren, az a WiFi-n elérhető sebességet nem fogja befolyásolni, csak kábelen nőhet az elérhető tempó akár 200%-al is.
-
Derron
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #79976 üzenetére
Köszönöm,
De ez WIFI re vonatkozik vagy a kábeles megoldásra is? Csak azért bizonytalanodtam el, mert a netes videok alapján a DIGI500 al 500mbps ír a speedtest, nekem az 1000 es nettel meg 100mbps. Teljesen el vagyok veszve itt az átváltásokban, de ha már van lehetőség gyorsabb netre, akkor szeretném azt ki is használni.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy ASUS RT-AC87U routert használok
Gondolkodom, hogy lecserélném. Néztem már a Synology RT2600AC-t, illetve a Ubiquiti termékeit.Szerintetek érdemes lehet a csere?
-
Chriss
csendes tag
Hali
Jelenleg egy Asus rt-n18u routerem van vagy kezd behalni vagy csak nem birja a sok eszközt wifin 5mobil 1laptop 1tvokositó 2 ipcamera illetve vezetékesen 2 pc. Szeretnék váltani mit ajánlanátok ha a lenti 3 nem lenne jó! Köszi!
TP-Link Archer C6 AC1200
Asus RT-AC57U
TENDA AC10U AC1200 -
-
Derron
aktív tag
válasz
Kavinton75 #79965 üzenetére
Szóval, ha beszerzem az az ASUS routert akkor lényeges sebesség növekedést érhetek el?
Most egy ilyenem van: [link] -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #79972 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
válasz
gyulazsolti #79958 üzenetére
Még annyit a fentebbi hsz.-hez, hogy az RT-AC1200GU teljesen azonos az RT-AC57U v1-el, és Euronics van Debrecenben is.
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste #79970 üzenetére
És az ennyire volt képes, mint a #79961 hsz.-ban ???
-
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste #79968 üzenetére
Volt abból nem gigabites ?
-
-
-
rostiron
őstag
válasz
Kavinton75 #79965 üzenetére
A 1043ND az gigabites nem ?
-
Von Guldi
csendes tag
Urak !
Diginet 1000 optikai, Digis Huawei router, (1 lan-t osztok ketté switch-el, eddig nem használtuk) illetve1 lan-on TP-LINK TL-WR1043ND osztja a netet wifin egy könnyűszerkezetes 2 lakásos házban,a másik lakásból irányított antennával átlőve. Ez az együttes eddig 1 laptopot, 2 tabletet, 2 telefont szolgált ki, de most lerombolta a "Home Office", most 3-4 laptop, 4 telefon, 2 tablet a felállás. Ezért a TP-Link mellé upgrade-elnék másik routert AC ba kötve (felhasználva az eddigi nem használt lan kábelt). Az újabb VPN elérések mellett, klasszikus böngészés, Youtube-ozás, és streamelés a megoldandó feladat.
Eddig sorrendben az
ASUS RT-AC66U B1 AC1750 ,
Asus RT-AC58U AC1300 Mbps Dual-band
ASUS RT-AC1300G Plusközött vacilláltam : hasonló árban vannak, hasonló tudással.
A fentieket olvasva véleményetek szerint melyikre voksoljak ?
Illetve,
az imént néztem a Digi oldalát, s most akcióznak digiseknek tp link router-eket a lista ár alatt :
TP-LINK ARCHER C2300 AC2300 VEZETÉK NÉLKÜLI MU-MIMO GIGABIT (39990 ft)
és
TP-LINK ARCHER A9 AC1900 VEZETÉK NÉLKÜLI MU-MIMO GIGABITES ROUTER (27490 ft)Akkor már megérné (akciósan ár - érték arányt tekintve) a TP-LINK ARCHER C2300 AC2300 - választanom nem ?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat !
-
-
Pubszon
veterán
válasz
DNReNTi #79917 üzenetére
Én is átfúrtam egy födémet, egy beton alapot, ket tégla falat, ástam 7 métert, átfúrtam a járda alatt is, csöveztem a földben és falon kívül is, de hosszú távon megéri, így van gigabites kapcsolatom a mellék épületbe ami 7 méterre van a háztól. És van ott egy router switch/wifi AP módban.
Szánd rá te is magad, hosszú távon megéri.
-
válasz
gyulazsolti #79958 üzenetére
Erősebb hardver, van benne tényleges HW NAT támogatás, és van rá CFW is, ha a gyári valami okból nem felelne meg később.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Dragon3000 #79957 üzenetére
Köszönöm mind a kettőtöknek.
Azért jobb a konzolvilág, mert az van itt Debrecenben is, és megúsznám a postaköltséget.Még egy kérdés. Miért jobb a V1-es mint a V2-es?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
gyulazsolti #79955 üzenetére
Felhívod az üzletet és megkéred nézzék meg melyik van nekik.
-
válasz
gyulazsolti #79955 üzenetére
A router címkéjére rá van írva, hogy H/W Ver. A (jobb felső sarok), illetve ugyanilyen címke van a dobozon kívülre is ragasztva (bal alsó sarok). Egy webshopban ránézve viszont sajnos sehonnan, mert nem mindenütt jelölik ezt, szóval simán kaphatsz v2-t annak ellenére, hogy az nincs feltüntetve.
Esetleg rá lehet kérdezni telefonon, vagy ha megjegyzés rovat a megrendelésnél, oda is beírhatod.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #79954 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy V1-es?
Itt volna olcsóbban is. [link] -
válasz
gyulazsolti #79953 üzenetére
Szia!
Vagy ezt az RT-AC57U-t ajánlom, ami még elvileg v1-es, vagy pedig az RT-AC1200GU-t, igaz ez már kicsit túllépi a keretet. Persze jó lehet az általad linkelt is, de ha választani lehet, akkor inkább a v1-es.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
A CB után ez jó választás lenne? ASUS RT-AC57U
Vagy ajánlás kb: 15000 Ft-ig.Ami csatlakozna.
LAN: 1PC, NAS,
LAN, Wifi: 1Laptop,
Wifi: 3 Telefon.
Ahogy olvasom a nyomtató is mehet rá, az USB-re. -
-
Biliskmer
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni.
UPC 500mb es netem van, egy rendkívül "csodálatos" connect box nevű fossal, amiből kezd egyre jobban elegem lenni, nagyon nem bírja a feladatot.Ajánlás kérnék, elvárásom a router felé:
- 3 telefon, 2 TV, 2 laptop, 1 tablet, és egy IKEA smart hubot kell kiszolgálnia.
- Az egyik TV UHD képes, akár Wi-Fi kapcsolaton át is, a router ki kell, hogy tudja szolgálni (rendszeresen streamelnék rá a notiról)
- USB háttértár megosztás (esetleg valamilyen home media server szerű funkciókkal?)
- Hálózat figyelés, sávszélesség elosztás, esetleg eszköz prioritások...Köszönöm szépen előre is.
-
misa479
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #79641 üzenetére
Bevált a router! Köszönöm!
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
válasz
mouzrr #79946 üzenetére
Kabelen is megszakad a net?
Egyebkent goto ASUS router topik, Router gondok topik vagy Wifi topik. -
mouzrr
őstag
Sziasztok!
Pár napja már használom az Asus rT-AC65P-t, viszont azt vettem észre, hogy néha néhány másodpercre megszakad rajta a net, a laptopot pl le is dobja a hálózatról, majd egyből visszacsatlakozik. Másik érdekesség, hogy a csatlakozott eszközök listája általában nem pontos, és össze-vissza frissítgeti magától, van amikor 0 eszközt ír ki, van amikor kevesebbet mint amennyi rajta van. A legfrissebb firmware van rajta.
Ezzel lehet esetleg kezdeni valamit?
CFW-vel stabilabb lehet a router? N18U-n Tomatot használtam, erre nem tudom mik vannak.Előre is köszi!
-
szaboi6512
őstag
válasz
Gubek-Einste #79944 üzenetére
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #79941 üzenetére
Ok, köszi. Hát szétnéztem mindenhol, aprón, meg újonnan is, találtam egy AC57U-t, ami jó is lenne, csak hát azzal meg kéne várni a postát, vagy jó áron láttam a konzolvilágnál is, csak azt meg nem tudom, vajon v1/v2? Amúgy mi a kül.? Vagy pedig utolsó lehetőségként marad egy N18U használtan 10k körül.
-
válasz
kkp900 #79898 üzenetére
Nálam egy N18-AC87 páros között van OpenVPN-kapcsolat, és tudok FHD videót streamelni -- de nyilván a bitráta számít.
Amint woodworm is írta, az OpenVPN erőforrásigényes menet. Megkerülős megoldásnak esetleg szóba jöhet az, hogy az állandó, biztonságos kapcsolat az OVPN, de a videózás idejére át lehet állni a kevésbé biztonságos, de gyorsabb PPTP-re. Lehet, hogy ez baromság, a profik majd megmondják.
Az AX58 ígéretes eszköznek tűnik, a három magos SoC-je vélhetően nem gyenge. Volt nálam pár napig, tetszett is, gyors is volt, de a wifije visszalépés volt hatókörben az AC87-eshez képest. Talán még egy kicsit kiforratlan, de Merlin is lát benne fantáziát.
MaCS
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #79939 üzenetére
Nincs semmi extra igény. Nem lesz torrent, vagy streaming. Amint írtam stabil és jó wifi legyen. AP módban lenne használva. Vidéken, családi ház, tehát nem túlzsúfolt wifi-s környezet, max a szomszédé látszik. 2 szélső szoba közt úgy 2 fal van, hosszú folyosoval összekötve. Azt hiszem vályog ház. 1 régebbi MSI GX620 gamer laptop van itt, n-es wifivel, illetve most a 2 melós gépünk, egy HP eliteBook és egy Zbook 15. Ezeknek nyilván jó a wifi-je. Ezen kívül csak a telefonok vannak wifin, 4 db + a TV.
Mi a helyzet az általam lentebb írt D-Link-el?
-
válasz
Gabesz87 #79934 üzenetére
10k-ért csak használt típus van.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Visszaolvasgatva itt látom a C1200 nem annyira ajánlott a SoC miatt (chipsethibás).
Ill. most rábukkantam aprón egy Asus RT-AC1200G+-ra is.
Mindkét eszközben ugyan az a SoC van így egyik sem ajánlott. -
Terapeuta
őstag
válasz
Gabesz87 #79934 üzenetére
Nálunk ritkán van megbeszélés 1 óra alatt. A netsávszéltől függetlenül szerintem a skype nem alkalmas 3+ fős, hosszabb megbeszélésre: egy idő után a kép, hang szétesik, nem stabil, stb...szóval nem komfortos. Otthon T-Com, alap 100/10-es net van, ami home office csúcsidőben 30/10. De még a melóhelyemen is pontosan ugyanezt produkálta a skype, home office előtt.
-
Gabesz87
veterán
Tegnap azt hittem, írtam, de vagy nem küdltem el véletlenül, vagy valamelyik másik topicba sikeredett
Na mindegy. Szóval egy kis tanács kellene. Vidéken vagyunk anyósoméknál, innen dolgozunk most a párommal, de az itteni wifi elég szar, amikor skypon meetingelünk, szakad, recseg néha. T-s alap (150-es?) net van, a wifi egy TP-Link WR841N(D?) routerről megy. Ehelyett kellene egy másik, sürgősen, aminek gigabites portjai vannak. Néztem használtan az Asus N18U-t aprón, az olyan 10k körül van. Euronics honlapján láttam egy D-Link DIR-825-öt, ill. most aprón egy TP-Link Archer C1200 AC1200 routert. Lényeg, hogy AP módban működjön, Gigabites portjai legyenek, és stabil, erős wifi-je legyen. Ezek közül melyiket ajánlanátok, ill. ha van más ötlet (hasonló árban, szóval lehetőleg ~10k körül), kíváncsian várom.
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Asus AC65P-re szerettem volna openwert-t telepíteni.
Ezen leírás szerint jártam el.
Viszont reboot után nincs GUI.
SSH-val be tudok lépni. ott azt mondja, hogy
OpenWrt SNAPSHOT, r12793-fcd1401700Viszont itt megállt a tudomány.
ha újra fel akarom tenni akkor azt mondja:
-ash: mtd-write: not foundElőre is köszi a segítséget.
-
gkfx
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #79923 üzenetére
Mire lenne szükségem, hogy megoldható legyen a seamless roaming?
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste #79925 üzenetére
Na de akkor mik az ajánlottak?
A B535, ha jól látom most 33k. Ez miben jobb mint egy 15k-s vagy miben jobb ettől egy 40-50k-s?
-
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste #79922 üzenetére
Köszi a gyors választ, ez már sokat segít! 10-20k-t gondoltam rá, de ahogy látom 30k körül van inkább. Ha megmondanád miért járok jobban egy 30-40k-sal mint egy 10-20k-sal az sokat segítene. Ha a küszködés (lassú net, ledobálás, szakadozás, gyenge jel) kiváltható +10-20K-val, akkor inkább kifizetem. Ezért érdeklődöm itt.
Esetleg a szolgáltatóknál - Telenor - elképzelhető hogy lehet használhatót venni értelmes áron?
-
-
-
renatto
őstag
Heló!
LTE/4G routerhez kellene segítség. Nincs kábel (nem is várható), így csak mobilnet jöhet szóba és kizárólag ennek a megosztására kellene router. Adott egy Huawei E-3372h LTE usb stick, tehát ezzel kellene működnie vagy simán SIM foglalatosnak kellene lennie. 80-100Mbit (max 150Mbit) sebességre kellene, másra nem fogom használni. Asztali jobb lenne, hordozni nem szeretném. 3 telefon, 2 tábla, Lap-Top, erősítő, TV, médialejátszó, Xbox, ezek lennének rajta, persze nem egyszerre, de 3-4-5 eszköz szinte mindig. A hatótáv nem nagyon számít 5-10 m-en belül lesz minden (max 1 fal), bár az kérdéses a - mobilhálózat - jel hol lesz a legjobb. De van itthon jel erősítő, így vezeték nélkül vagy AP-ként azt meg tudom majd oldani.
Ezeket az ajánlásokat láttam visszaolvasva:
TP-Link Archer MR200/MR400
Huawei B525/E5180 (Cube)Vagy amiket találtam még:
D-Link DWR-116
TP-Link MR6400
ASUS 4G-N12
ASUS N18UMelyek lennének megbízhatóak, ajánlottak? Persze, nem akarok feleslegesen többet költeni mint amit kell, de egy megbízható készüléket szeretnék, ami akár jövőálló is.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
gkfx
csendes tag
Sziasztok. Adott egy Telekomos sagemcom erre szeretnék kábelen csatlakoztatni egy routert az emeletre, hogy jobb legyen a wifi fent illetve kábelen is rá lennem dugva két gép.
Első körben az ASUS RT-AC57U V2-őt néztem ki de ennek a leírásában nem látom a hatótáv kiterjesztést. Meg lehet ezzel oldani hogy ugyanaz legyen a wifi ssid-je mint a lentinek? -
NoNick
tag
válasz
qnadam #79900 üzenetére
Sajnos nem. Bejön a lakásba a bejárati ajtó felett egy kábel, ott a router, nas, voip adapter. Sajnos nem tettek a falba 14 évvel ezelőtt egyik lakásnál sem lan kábelt. Mindenki wifizik, 2,4-en a múltkor 32 különböző ssid-t számoltam össze. Külső kábelcsatornával lehetne a nappiba bevinni a routert, egy lan+táp oda, egy lan vissza mondjuk. Próbáltam már többféle jelerősítőt, de egyikkel sem sikerült normálisan megoldani ezt.
-
vanRobert
tag
válasz
Gubek-Einste #79904 üzenetére
Kösz a választ. Ez sajnos nem fog elférni... Egy dolgot hagytam ki a szegényes igénylistámból: fekvő kell, hátoldali nyílásokkal...
-
válasz
DNReNTi #79914 üzenetére
hát, a powerline is van akkora szerencsejáték, mint a wifi
a 30 méter nem gond.
azt is el tudnám képzelni, hogy a főépületben kikerülne egy kültéri ap a falra, és akkor onnan a melléképületben már elvannak az eszközök, de ez is csak tipp, gyakorlatilag csak vezetékkel biztos, hogy jó lesz. vagy jó lehet vezeték nélkül is, de akkor tuti drága lesz. -
DNReNTi
őstag
válasz
qnadam #79909 üzenetére
Koszi az otletet, erre nem is gondoltam. Most megneztem par termekrol a vasarloi velemenyeket es nem vagyok benne biztos, hogy sokkal elorebb lennek vele. Tobben irjak, hogy a megadott adatatvitel hirbol sincs meg es hogy nagyobb haztartasi gepek ronthatjak is a teljesitmenyt. Nalunk a moso-, mosogatogep, suto vagy indukcios tuti megy.
Nem szivesen dobnek ki erre 12-15-ezret, akkor mar inkabb beforgatom azt is valami tuti modszerbe.
#79910 Gubek-Einste
Koszi! Utananezek a specifikacioknak!
Kozben azon agyalok, hogy valahogy fel kellene vinni a modemet es a fo routert a padlasra (vagy felfurni hogy egy UTP felmenjen), aztan CAT6-on legkabelkent a ket teto kozott atvinni a halozatot a mellekepuletbe. Ez lenne a tuti. Ettol fuggetlenul egy uj routert behuznek.Ha szepen akarom megoldani akkor kb 30 meter UTP kelleni fog. CAT6-on ha jol sejtem ott meg nem kell sebessegvesztessel szamolni?
-
válasz
Gubek-Einste #79903 üzenetére
Köszönöm, megnézem ezt a kettőt aztán egyikre rámegyek
-
Viktoár
addikt
Vettem használtan egy Archer C5 AC1200 tipusú routert amit holnap tudok átvenni. Az eladó mondta hogy openwrt van rajta. Ez jelenthet valami problémát ha csak a szolgáltató kütyüjére szeretném kötni hogy több lan csatlakozó legyen és ez szórja a wifi jelet? Sajnos nem tudom mit jelent hogy openwrt van rajta.
-
-
Laaaci
újonc
válasz
Gubek-Einste #79905 üzenetére
Köszönöm.
-
DNReNTi
őstag
Szevasztok,
Szeretnek javitani kicsit a wifi sebessegen itthon, igy hogy divat lett a home office.
A jelenlegi setup:
100Mbit-es kabelnet, cisco modem
TP WR1043nd router a hazban
TP WR743nd (talan) router a mellekepuletben, mint wifi APA hazban sebesseg 50-95Mbit kozott van, amit turhetonek mondanek, viszont a mellekepuletben, ahol most az "irodam" van, csak 10-20Mbit marad, ha felmegyek VPN-re, akkor ezt nyugodtan el lehet osztani meg kettovel, ha pedig teszem azt a jo nejem raomlik valami stream szolgaltatasra amig a gyerek alszik, akkor az en meetingjeimet le lehet huzni a wc-n...
Szoval jo lenne ha mondjuk egy stabil 40-50Mbit elerheto lenne a mellekepuletben is, de egyelore nem tudom ezt, hogyan kellene a legegyszerubben megoldani. A fo router es a mellekepulet kozott kb 10 meter lehet, viszont vagy 3 fal is elvalasztja oket egymastol.
Tud e valaki valami koltseghatekony (max 25-30k) bika (tereroben bika, 100Mbit-tol ugysem kell tobb) routert, amit betehetnek a 1043nd helyere, aztan hasznalhatnam azt mint wifi AP, ha mar bent ugysem kell. Ennek van egyaltalan ertelme?
Tudom, a szep megoldas az lenne ha kivinnem a netet UTP-n, de az eleg sok furas faragassal jarna. Sajnos barom voltam, es anno, mikor az aramot kihuztam, nem vittem mellette UTP-t a mellekepuletbe... Pedig most jol jonne, de hat a fene gondolta, hogy egyszer onnan kell majd dolgozni.
Koszi!
-
-
-
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste #79887 üzenetére
Köszi a választ. A kábelt nem tudom felvinni, nincs valami jelerősítő vagy jeltovábbító?
-
Laaaci
újonc
Sziasztok!!! WIFI router-t szertnék vásárolni.
A szomszédban dolgozom, és a régi WIFI-m jele nem ér át oda.
Van a szobám ablaka ahová elhelyezném az új WIFI router-t, egy folyosó, annak az ablaka, kb 30-50m távolság a szomszédig, egy vagy két téglafal, és ott vagyok én.
Max 25000 Ft-ér szeretnék vásárolni WIFI-t. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest