- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
oswald80
csendes tag
Estét mindenkinek! (És Kellemes ünnepeket)
Diginet 1000 -hez keresnék wifis routert. (Januárban erre váltok) Jelenleg egy TP-Link WR841N van használatban. A Probléma az, hogy ez 300MBps és a jelerőssége sem a legjobb már az emeleten. Illetve a router mellé USB-s adaptert is szeretnék. Keret a routerre nagyon max 30.000ft. A lényeg, hogy stabilan az emeleten is fogható legyen a jel. (Jelenleg az emeleten a laptopon szakadozik a net, telefonon is 1-2-es a jelerősség) 2 számítógép és 2 telefon ami folyamatosan használná.
Köszönöm a hozzáértő válaszokat.
-
-
Konyika
senior tag
válasz
szaboi6512 #78194 üzenetére
Valószínű, hogy 80. 4x4--en 3466 kellene tudnia a 160 Mhz-nek.
Szerintem 1 újamon meg tudom számolni hány router van ami a gyári firmware-al tudja a 160 Mhz-et.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Dragon3000 #78193 üzenetére
Értem én, csak jó lenne tudni hogy 80 Mhz vagy 160 Mhz-en működik az 5GHz freki.
Például esetemben olyan Wlan kártyám van ami csak 160 Mhz-en tudja az 1733-at.
Nekem ezért lenne fontos ez az infó. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
szaboi6512 #78192 üzenetére
A linkelt oldalon 1733-at írnak a 5GHz-re.
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512 #78191 üzenetére
5G Wi-Fi átviteli sebesség:433Mbps,egyenlőre ennyi infót találtam róla.
-
Erről az új Xiaomi Redmi 2100-as routerről mi a véleményetek így első blikkre?
Proci: Dual core MT7621A @ 880MHz
RAM: 128MB
ROM: 128MB2.4GHz-en 300Mbps, 5GHz-en 1733Mbps sebesség, 1 gigabites WAN, 3 gigabites LAN port, beamformingot tudja, OpenWRT alapuló szoftver.
Kb 11ezer forintért megvehető.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
kisbalazs83 #78185 üzenetére
Okés, 30-31.-én hozzák ki, rá is megyek egyből.
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #78185 üzenetére
Asus topikban vannak mérések.
-
B-L-A-C-K
titán
Akkor körvonalazódik mi legyen:
- Asus AC65P
- ASUS RT-AC66U B1
- TP-Link Archer C9 AC1900Ki melyiket venné? Vagy más ötlet? Minél hamarabb megrendelném...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
kisbalazs83 #78180 üzenetére
Köszi a részletes leírást. Nekem úgy van kialakítva egy 50nm-es lakás, hogy középen van elhelyezve, egy gipszkarton kiugró részben, ez azt jelenti hogy minden router ami eddig volt, mindenhol maxon látta a jelet. Szóval ezzel nekem sose volt gond. A jelenlegi ASUS RT-AC1200G+ pár naponta/hetente havonta újraindul, ez BUG akármi, nem gáz már megszoktam, észre se veszem, de ez is és az előző routerem is, ha elkezdtem torrenten tölteni 5GHz-en, mindig eldobta és átállt 2,4-re...Majd mikor helyreáll az 5GHz ismét, átrakom rá, és szintén pár perc eldobja. Gépektől függetlenül, mindegyiknél ez van (amúgy a jelenlegi gépem egy Dell Latitude E6540-es, Intel AC 7260 wifi kártyával, a net pedig Digi 500-as).
Szóval most keresnék egy komolyabb routert ami nem csinálja ezt, vagyis elkezdek tölteni 5GHz-en, és ne szakadjon meg soha, úgy hogy számomra mennyit visz át az lényegtelen, mert tudom a maxot vagy legalábbis közel annyit átfog vinni az összes, mert úgy lett kialakítva a helye. A tiéd akkor sose dobja el?MaCS_70: Köszi, akkor hagyom, és mit ajánlanál?
-
válasz
B-L-A-C-K #78178 üzenetére
Az RT-AC87 egy elég régi eszköz. A maga idejében nagy királyság volt egy ilyet használni, de eleve volt egy kis gyengesége az 5 GHz-es wifinél a Quantenna vezérlő miatt.
Én amúgy maximálisan elégedett vagyok vele, főleg 2,4 GHz-es wifiben rendesen ráver az alacsonyabb kategóriákra.
A kategóriatárs utódja a 86-os, ami ráadásul aimesh-es is.
MaCS
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #78176 üzenetére
Szia!
A választásom N18U után AC66U_B1 lett. Szeretek olvasni router témában, és láttam, hogy mostanában sláger az AC65P, ami kb. azonos áron megy mint az AC66U_B1. Nálam 200/20Mbps net van, amit egyébként 1 tégla falon keresztül 2.4GHz-en és 5GHz-en is átvisz maxon (családi házas környezetben). Anyunál viszont, ahol az N18U maradt, ott digi 1000/300Mbps internet van. Kíváncsiságból elvittem ma az A66U_B1-et, hogy mennyit visz át wifin. A legújabb gyári szoftver van rajta 3.0.0.4.385 (jobbnak tűnik wifiben mint a Merlin 384.14), annyi, hogy régió függetlenítettem a routert (=gari vesztés) és így 25dBm adóteljesítményen üzemel. A mérések magukért beszélnek. Ha van lehetősége AC65P tulajnak mérni ilyen internet sebességgel wifin, az jó összehasonlítás lenneASUS AC66U_B1 (FW: 3.0.0.4.385.10000)
Toshiba i7 3630QM laptop, Windows10, wifi cserélve erre: Intel Dual-Band AC8260 (Driver: 20.70.13.2)5GHz-en folyamatos ~400Mbps (torrent)
5GHz wifi speedtest kb. 2méterre a routertől
5GHz wifi speedtest 1 beton falon keresztül kb.5méterre a routertől
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000 #78177 üzenetére
Engem a gyengeség nem érdekel, lényeg ne dobja el letöltés közben. AC87U-val mellé lehet nyúlni?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000 #78175 üzenetére
Újraindulási gondok voltak/vannak, de azt eddig is tudtam. Lényeg mit vegyek ami biztos jó lesz arra amire nekem kell? Összeg mind1, de azért ésszerű kereteken belül legyen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste #78172 üzenetére
Lehet félre érthető volt, igazából az a problémám hogy volt egy TP-LINK WDR3600, most meg pár éve egy ASUS RT-AC1200G+ van, és ezt csinálják, azaz töltők 5GHz, és fogja magát levált egy kis idő után 2,4GHz-re, az 5GHz meg újra indul...Szóval nekem olyan router kellene ami nem csinálja ezt...
-
-
-
veber0937
tag
Hi
A következő router/modemet fogja hozni a szolgáltató 500 mbites net mellé Arris TG1652S, milyen lehet ennek a 2.4 Ghz wifije?
-
B-L-A-C-K
titán
Létezik olyan router ami 5GHz-en full torrent letöltés közben nem szakad meg?
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #78167 üzenetére
Számomra mindkettő fontos, szóval azt is jónak találom, sőt. 2 hete OpenWrt-vel használom, semmi gondom nincs és a jelerősség Wifin sokkal jobb mindkét frekvencián. Mindegyik router ugyanott volt és nagyon hasonló beállításokkal, nem gyári értékeken hagyva. Nekem mellette és 5 méterre tőle is hozza a maximumot, azaz a 300/20-at. iperf3 teszteken sem rosszabb. Dehát a Wifi már csak ilyen, mindenkinél másképp viselkedik.
-
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
blakey #78161 üzenetére
Hogy őszinte legyek engem nem érdekel a wi-fi sebessége és nem is próbálgattam át rakni máshová. Számomra a kábeles sebesség volt fontos amiben viszont nagyon jó az Asus ac65p. A wi-fi sebességére pedig nem csak én panaszkodtam. Sokan mondják hogy wi-fi-ben nem erős. Elhelyezésre azért sem fognám mert közvetlen mellette is kevesebbet tud mint a lecserélt Linksys routerem.
-
peestike
senior tag
válasz
Gubek-Einste #78163 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
-
-
-
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #78151 üzenetére
A Wifire ugye nem lehet általánosságban garanciát vállalni, nálam semmivel sem rosszabb a Wifi az AC65P-vel mint az előző routerek (néhány Asus, Syno) viszont OpenWrt-vel 2X jobb a lefedettség, na jó amelyik Tomato képes volt az is tudta ugyanezt. Valószínűleg nálad valamiért nem szereti ugyanazt a helyet, érdemes kipróbálni máshol, másképp.
-
Livius
őstag
válasz
Gubek-Einste #78154 üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy az új router gyári szoftverrel lenne használva, tehát nem cél semmilyen Open WRT telepítése. Amikor nézegettem a szoftveres supportot az ASUS-nál ez igen csak a nulla közelében van ott a frissítésekben a TP linkhez képest. Abban az esetben, ha csak gyári ASUS-al vannak használva még mindig jóval jobbak annyi plusz pénzért?
-
peestike
senior tag
Kellemes ünnepeket kívánok először is!
500 megabites nethez keresnék routert. Összefoglalót nézve az ajánlottak között azért vannak már nem forgalmazottak. Amit szeretnék: 2,4-5 ghz, fixen 2 eszköz lenne benne kábellel, 10-20.000 forint közötti ár. Amennyiben van valami bestbuy 20 felett, akkor 2-3 ezer már belefér. Köszönöm szépen! -
-
válasz
bozont #78147 üzenetére
Nem teljesen az, a WDS egy elég szeszélyes megoldás.
A WDS nem szabványos eljárás így elég bizonytalanul tud működni, általában csak teljesen (hardver/firmware verzió) azonos eszközök között jön össze a kapcsolat.
WDS esetében kölcsönösen meg kell adni egymásnak a MAC címeket. -
-
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Dragon3000 #78150 üzenetére
2,4GHz-en az átlag 82/88 egy szintel feljebb jó ha 30/30 van. Nekem ez elég. UTP-n keresztül stabilan jön 900/200. A 30/30 at azért keveslem mert a digis router is meg az előző Linksys router simán felküldte az emeletre a 70/70et 2,4GHz-en. Az 5G a router közelében baromi gyors (200/200) viszont az emeleten már nem is látom. A telefonom a wifire már a ház előtt az utcán fel csatlakozott a Linksys és a Digis routerrel is. Most az asussal Csak a ház körül van jel. (Nehezebb ellopni🤣) Hozzáteszem hogy vezetéken atomstabil és baromi gyors az Asus. Ezért is tartottam meg.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #78148 üzenetére
Nálam eddig ezzel értem el a legnagyobb sebességet wifi-n és az egész lakásban jó a sebességem, igaz csak 2,4GHz-et tud a telefonom, de így 100/100Mbps sebességgel megy, a legrosszabb helyen is megvan a 80/80.
-
válasz
Livius #78141 üzenetére
Üdv!
ASUS RT-AC1200GU. Ez még a 20k-ba is belefér, és kipróbált, ajánlott típus is. 1000Mbps netig megfelel. Gyakorlatilag azonos az RT-AC57U v1-el, de az már sajnos nem kapható.
-
bozont
veterán
válasz
Gubek-Einste #78143 üzenetére
-
Livius
őstag
válasz
Gubek-Einste #78144 üzenetére
A TP-Link Archer C6 AC1200 ami csak 12 ezer HUF kb, mennyivel lenne "butáb"? Úgy tudom ez is tudja a hardver NAT-ot, a wifinek meg amúgy csak két panel szobát kéne beterítenie, szóval nagy hatótávra nem igazán kell majd.
-
love
tag
válasz
Gubek-Einste #78143 üzenetére
R7000 Árukeresőn (persze ez nem olyan megbízható forrás) ott írta,hogy tudja, és a leírásában is meg találtam,de az lehet,hogy valamit félre értelmeztem benne [link]
Ezt a "hiányossággot" leszámítva melyik a jobb választás 1 gigabites nethez? A stabilitás és jelerősség a fő szempont. -
-
-
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Digi 500 Mbit/s sebességű internethez milyen Gigabites routert ajánlanátok? A stabil wifi a lényeg, amilyen gyors csak lehet (pl 300 Mbit/s) és hogy hardveres NAT legyen a routerben. Az ára 20 ezer forint körül lehet akár.
-
love
tag
Melyik lenne ajánlottabb, ha kB ugyan annyiért tudnám megvenni?
Netgear R7000 Vagy Ac65p?Jól tudom,hogy mind a kettő tud repeater üzemmódot, vagy openwrt kell hozzá,hogy működjön?
-
mrmft
senior tag
válasz
blakey #78134 üzenetére
Itt nincs terhelve, annyi a dolga, hogy legyen internet a lakasban, ez megy neki. Ettol meg levihettek volna az arat, mint tobb mas modellel megtettek. Ebbol is latszik a WiFi mennyire kiszamithatatlan, hogy kinel milyen lesz, probalgatni kell. En sem ertettem, hogy lehet ennyire keves az AC65P. Ha jobb nalad az AC65P mint az AC68U volt, akkor az AC86U-nal is valoszinu jobb lenne, mert a ket utobbi itt kb. egalban teljseitett, igy gondolom ez nalad is hasonlo lenne.
-
blakey
titán
AC68U-t cseréltem le AC65P-re, nálam fordított a tapasztalat. 1 évig használtam az AC68U-t, nem jobb sőt a több szálon futó adatokat már nem tudja normálisan kezelni az AC65P meg vígan elvan vele. Wifiben nem volt jobb az AC68U. Nem azért drágább, mert jobb hanem amikor megjelent akkor annyi volt az ára, csökkenteni meg nem fogják olyan mértékben, hogy az valós is legyen. Nálam a körülmények pontosan ugyanazok voltak mindkét router esetében, a beállítások is.
-
mrmft
senior tag
válasz
blakey #78128 üzenetére
AC68U E1-el tudtam a hetvegen, miutan kiderult szamomra, hogy a WPS gombbal kapcsolhato a radios resze. Anno az AC86U csak minimalisan volt jobb Wi-Fi tekinteteben (mint az AC68U, ugyanitt). Azonos kornyezetben es kliensekkel az AC65P mar hasznalhatatlan, az AC68U pedig meg vigan es stabilan 200Mbps felett mukodik 5GHz-en. 2db vasbeton fal volt az akadaly 6+16cm szelessegben. Mas osszevetest nem csinaltam, engem csak ez erdekelt. Ugy latom nem veletlen a dragabb routerek felara.
-
TeeJay
félisten
válasz
bozont #78127 üzenetére
figyu ha már úgyis kinyomod nappal minek nézed?
tetszik hogy villog össze vissza a LAN vagy a power LED?
indítod látod minden oké utána kinyomod és következő restartig nem törődsz vele
minek visszanyomni nappalraez olyan mint a TP routereken a fekete szigszalagot este rányomni reggel meg mindig lehúzni
-
válasz
Darth_Revan #78124 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
adika4444
addikt
válasz
Darth_Revan #78124 üzenetére
Hali!
Mekkora a sávszél? Egy DIGI 1000-nél például egy ASUS AC65P teljesen jó, a sávszélt nem olyan egyszerű úgy széthajtani, hogy az a ping rovására menyjen. Viszont ha egy 20 Mbps-os ADSL kapcsolat, oda QOS kell, mert ott ugye hamarabb elfogy a kraft, ezért priorizálni kell.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Ps4-hez milyen routert javasoltok annak tekintetében hogy minél alacsonyabb legyen a Ping játék alatt még akkor is ha háttérben más eszköz is csatlakozik rá? -
mrmft
senior tag
válasz
norba69 #78118 üzenetére
Hoztam egyet kirpobalni, de hatotavra rettenetesen gyenge. 6cm + 16cm vasbetonon at az AC68U meg nevetve teljesit, ez gyakorlatilag meg sem mukkan - hasznalhatatlanul lassu. Mamahoz akartam betenni valami olcsobb eszkozt amin van fizikai gomb a Wi-Fi ki-bekapcsolasahoz, de ez igy siralmas. Vissza adom.
-
-
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Xiaomi Mi 4A routerről mi a véleményetek?
Látom hogy kevesebb a RAM és nincs rá alternatív szoftver.
Kérdés hogy mennyit számít a több RAM, illetve a gyári szoftver milyen lehet.Van Mi 3G routerem is (ez máshol lesz), de ott se használtam semmi extra funkciót, USB-t se.
-
mate0117
csendes tag
sziasztok!
Tp-Link Archer C5 V4 vagy Archer C6? Vagy ha ezek nagyon nem, akkor 10-13k környékén valami alternatíva?
Semmi extra igény 100as net kis szobába legyen stabil wifi.
Köszi! -
Madycsa
tag
Köszönöm! Ezt a funkciót gyári fw-vel tudja az AC65P?
Asus RT-AC56U routert mennyiért érdemes hirdetni? Karcmentes, dobozában.
-
Madycsa
tag
Sziasztok!
ASUS RT-AC65P-nél van lehetőség a wifi kikapcsolására?
-
TeeJay
félisten
és még árban is jobb a 65P
jelenleg az a bestbuy router mert 4x4:4 wave2 MU-MIMO-s wifije van mindkét sávra
mellette van HWNAT-os procija 1/1gigás netig lazán megy
sok RAM nagy flash van benne és betonstabil, tucatnyian vettünk akik masszív torrentet tolunk rajta keresztül (PC-vel nem a router a torrentes gép)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- SAPPHIRE Radeon RX 6650 XT PULSE 8GB + 1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64-128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest