- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ati888 #52299 üzenetére
Szia!
Rossz topikban vagy, a UPC által kibocsájtott eszközökről itt érdeklődj!
-
ati888
senior tag
Hello!
Pár hónapja vettem egy Asus Rt-N18U routert, ami működik is rendesen, de most új UPC előfizetéshez kaptam egy CBN CH7465CE wifis "Connect Boxot", amit mindenképp be kellett üzemelniük.
Erről a routerről van valamilyen tapasztalat?
Így feleslegessé vált az Asus
köszi
Ati
-
Sordoran
addikt
Gyors kérdés: A TP-Link TL-WR841N és 841ND között a különbség csak a cserélhető antenna utóbbi javára? Vagy mindenképpen megéri a 841ND-t venni?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ed McLeves #52247 üzenetére
Engem is érdekelnének ezek, nekem is külön bejelentkezős Digi netem van (egy szál kábel jön be a lakásba). Úgyhogy az szakiktól kérdem, bár gondolom a válasz igen, de egy Asus AC55U ugye megfelelő hozzá?!
THX!
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
tejmaffia123 #52292 üzenetére
Neked mekkora mákod van! Melyik szolgáltató ad 1GB(/s) netet?
A topik összefoglaló elavult, ott csak 1 Gb/s net sebességig vannak javaslatokTP-Link TL-WR1043ND-től kezdődően keress gigabites portokkal rendelkező típusokat! Pl.: Asus RT-N18U, Asus RT-N56U, Asus RT-N65U, Asus RT-AC55U, TP-Link Archer C5, TP-Link Archer C7, stb, stb... Már kifutott típusok (általában használtan juthatsz hozzájuk): Asus RT-AC56U, TP-Link TL-WDR3600, TP-Link WDR4300. Meg persze a drágább típusok.
-
tejmaffia123
tag
válasz
Gubek-Einste #52287 üzenetére
Sziasztok ! 1GB-os nethez milyen routert javasoltok ? 7 fős emeletes családi házban élek hozzám és a lenti géphez kábelen jön a net a többi eszköz wi-fivel csatlakozik ! Valami ár érték bajnok eszközre célzok ! Előre is köszi a tippeket.
-
gaga1981
csendes tag
Sziasztok!Jelen pillanatban egy TP Link WDR4300-as routerem van, amelynek a wifi jelerősségével van problémám.Emiatt felmerült bennem,hogy váltanék routert.Szerintetek melyik router jöhet szóba ebben az árkategoriában (kb 20-25eFt), amelynek tuti erősebb wifi jele lenne?Köszi előre is a választ!
-
Ano
senior tag
Angolul olvasóknak/hallgatóknak ajánlani tudom ezt a cikket LINK
Szerintem jól elmondja az 5 legfontosabb alapszabályt a router elhelyezésére!
A youtube video meg frankón be is mutatja, így akik nem is igazán tudnak angolul, azok is megérthetik!
Esetleg mehetne bele az összefoglalóba is ...
-
onyy
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #52287 üzenetére
nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítséget
-
Egon
nagyúr
válasz
schawo #52257 üzenetére
Szerintem igen (már ha X-Box-ra gondoltál), legalábbis az öcsém egysávos routerrel használja a PS4-et, és nem panaszkodott (igaz, elég közel van a router a konzolhoz).
De biztos ami biztos, érdemes lenne rákérdezned valamelyik konzolos topicban, biztos vannak ilyen irányú tapasztalatok. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
Tompie #52284 üzenetére
stabilabb a net / wifi rajta? nagyobb a hatótáv stb?
Passz. Erre az tudna érdemben válaszolni, aki használta mindkét modellt. Bár egy ilyen beszámolóval sem mennél túl sokra, az eltérő környezet miatt.Csak mert a C5 ~25k a C7 ~31k megéri azt a felárat?
Ezt csak te tudod eldönteni. A te igényeid, a te pénztárcád.
Van 3x3:3 MIMO-s kliensed? -
Tompie
őstag
válasz
Gubek-Einste #52269 üzenetére
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy esetleg mivel jobb router egy C7 a C5-től? Mivel tud többet amitől olyat ajánlottabb venni?
Köszönöm -
válasz
Intruder2k5 #52279 üzenetére
Köszönöm
-
onyy
csendes tag
válasz
nagyon szépen köszönöm
CFW-ből mit ajánlasz hozzá?
Tomato?
Openwrt -t úgy látom, nem támogatja -
-
válasz
Intruder2k5 #52277 üzenetére
Köszi
Az bugmentes? Legújabb Merlin van rajta. Arra simán rámehet a HGG?
-
-
válasz
Gubek-Einste #52275 üzenetére
Köszi
, akkor még agyalok rajta...
-
-
Tompie
őstag
válasz
Köszönöm
-
válasz
Gubek-Einste #52272 üzenetére
De elméletben lehet, hogy jobb térerőt produkálna a 68U, mint az 56U? (természetesen ugyanabban a környezetben).
Vagy akkor inkább Archer C9?
-
-
Sziasztok!
AC56U-t érdemes lecserélni AC68U-ra? Kizárólag a külső antenna miatt tenném, hogy hátha az AC68U-nak erősebb a térereje.
Tudom, hogy ezt előre nem lehet megmondani, de hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata.Köszönöm
-
Ano
senior tag
Van picit olcsóbban is: ASUS RT-AC87U, de ez is húzós még azért ...
-
válasz
schawo #52257 üzenetére
Talán, wifi-nél semmire sincsen garancia.
Ami még szóba jöhet az az Asus AC55U.#52254 nandinho1334
Megfelelő lehet a számodra az Asus N56U, alternatíva lehet még az AC55U.#52253 rasotamas
Megfelelő lehet a TP-Link 1043NDv2/v3/v4, erősebb hardverrel és nagyobb tudású gyári firmware-rel Asus N18U ha nem kell dual band wifi.
Mindkét típus CFW kompatibilis.#52266 onyy
Az igényeid miatt mindenképpen CFW használata lenne az ajánlott.
Asus N18U elég erős hardveresen.#52268 Tompie
Ajánlott eszköz a TP-Link Archer C5, általánosságban nincsen rá panasz.
Az USB adapterrel való együtt működés nem lesz gond mivel szabványok miatt a különböző gyártók eszközei között meg van az összhang. -
Tompie
őstag
Ma egy Tp-link Archer C5 AC1200 router ajánlott darab? Stabil net / wifi dobálás nélküli nethez, mind 2.4GHz-en mind 5GHz-en?
Illetve tudna kezelni egy Linksys WUSB600N sticket?
Köszönöm -
Ha jól látom, akkor a TP-Link (Archer C5-t néztem) tudja a sávszélesség korlátozást, viszont nem találtam captive portal beállítást. Az ASUS elvileg tudja a captive portalt (AC68U-t találtam a neten), viszont a vendég hálózati beállítások szerintem fapadosabbak, mint a TP- Linkben
-
onyy
csendes tag
válasz
Multibit #52264 üzenetére
elnézést kérek a félreértésért, azt hittem, egyértelmű volt a célom
ha a vendégwifin megoldható, hogy rácsatlakozáskor bármilyen oldal betöltése előtt a saját statikus html-e jöjjön fel (szerk: csak a csatlakozáskor, később bármit), akkor az nagyon jó hír
+a sávszélesség korlátozás is kéne
(a korábban említett WDR3600-nál láttam ilyen működő megoldást openwrt-vel) -
Multibit
nagyúr
A kereskedelemben manapság kapható SOHO kategóriájú routerek nagyobb része dual band. Ezek a routerek párhuzamosan szórnak 2.4 és 5 GHz-en. Ha neked két független 2.4 GHz-es wifi kell, akkor szerezz be egy Mikrotik kitet két rádiókártyával!
-
onyy
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Egy olyan routerre lenne szükségem, ami lehetőleg tud egyszerre két wifit szórni 2,4GHz-en, külön állítható a kettő sávszélessége és captive portal beállítható rá.20.000 Ft körüli keret van rá, új eszköz kellene belföldről. (gondolom 10-esből nincs hasonló eszköz)
Fontos a hatékony, minél hibamentesebb működés (ne indulgasson újra magától), gigabit nem szempont (az eszközök 90%-a wifis).
Ha még az 5GHz-t is tudja, az még jobb
Ultimate extra: beállítható, hogy újrainduljon hajnalban.Egyesületi wifi lenne, a vendéghálón limitált sávszélességgel - ide kéne a captive portal (egyesületi alapinfók, 1-2 óránként leléptetné az embereket), a belső hálón pedig ami a csövön kifér.
Korábban egy TL-WDR3400 (vagy 4300?) router-rel láttam hasonló megoldást, de sajnos nem láttam sehol sem újonnan
Openwrt-től nem ijedek meg, van egy sanda gyanúm, hogy az lesz a vége.Előre is köszönöm a segítséget
-
nandinho1334
csendes tag
Sziasztok!
1 hónapon belül költözünk, egy 63 m2-es panel lakásba. Az igény egy olyan wifi routerre lenne, ami a lehető legstabilabb, nem dobál le soha. Amire használva lenne:
-100/50-es Digi net első körben
-kábelen lógna róla 2 PC, esetleg később 1 konzol
-néhány androidos eszköz, 2-3 telefon, 1 tablet stb.
-1 LG okos tévé (jövőben talán még egy)
-AC nem érdekes, kb. semmilyen eszközünk nem tudja kihasználni
-torrentre, DLNA-ra lenne használva továbbáA lakásban kb. 30 db 2,4 GHz-es hálózatot találtam, ezért az 5 GHz tutira kelleni fog.
Az itt olvasottak alapján az ASUS n56u b1-et néztem ki, jól gondolom, hogy ez megfelel az összes igénynek?Köszönöm!
-
Sziasztok!
80/20 kábeltévés netem van, valamilyen tp-link wr641 vagy ilyesmi routerem volt ami már nem bírta a tempót, a szolgáltató hozott egy egybeépített modem+routert de nincs külső antennája, így elég gyengécske a jel, és nem is túl acélos, bár a régi routernél gyorsabb.
Az eszközök száma jelenleg 2 gép+nyomtató vezetékesen, 1 kisebb Tenda router csak területbővítésképp szintén rádugva kábellel, csúcsterhelésen ha mindenki otthon van mindent használ, beesnek a már nem otthon lakó gyerekek a párjukkal 3 laptop 7-8 telefon, 1-2 tablet.
Még mindig ajánlott a WR-1043ND vagy ehhez jóval komolyabb eszköz kéne?
Az se lenne baj ha valamilyen openWRT rendszert lehetne felpakolni rá. -
Sziasztok! Új routert szeretnék a régi 841ND helyett.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Családi ház, szomszédok 30-40m-re. Két szintes, mindkét szinten van telepített eszköz, de a routert galérián elhelyezve sehol sincs komoly fal, szinte egyenes rálátás van minden eszközre. Eszközök távolsága 5-10m.Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
40/10Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Állandó teleptett WiFi: 1db n-es asztali pc, 1db dual band+ac-s s912 tv box
Mobil WiFi: 3-4db n-es (g4 talán ac-s is) telefon, 1db n-es Macbook, 1-2db n-es tablet
Állandó lan: 1db Gb-es pcMennyi lenne a beszerzésre?
15-25 puha végekkel 15 alatt lehet alapfunkciós, 25 fölé viszont csak akkor, ha integrált fullautomata, gondolatolvasós kávéfőzőt is tartalmazMilyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Kulcsfeladat, hogy szolgálja ki a tv boxot. Ha a router nem tud nas-szerű funkciókat ellátni, akkor a tv boxra kötöm a vinyót, és ő lesz a hálózati kiszolgáló. Viszont optimális lenne, ha futna rajta egy openwrt, és lenne használható usb-je (akár kettő is), így primitív nasként is működne.Amit néztem:
primitív megoldás: DIR-842 11k. duál+ac, így az alapfunkciót kiszolgálná
itt ajánlott megoldás: N56U 17k hiányolom belőle az ac-t, és az új változat nem openwrt kompatibilis, nem tudom, hogy tudnám-e használni nasként (torrent, samba minimum) -
spln
tag
Igen, az lehetséges.
Illetve ahogy néztem routerekből is csak a nagyon top kategória tudja egyelőre..
pl.: Linksys EA8500 de ez az ár.. khmszerk.:
van TP-link-ből is, de nem pont az Archer C5 lesz az: Archer C5400
bár az eleje stimmel -
spln
tag
válasz
spgabor #52246 üzenetére
Alapvetően nem ajánlott a Tenda, ott a tapasztalatok szerint az olcsósítás a minőség rovására megy már.
A TP-link kb az "alsó határ", ami már jó áron van de még jó minőségben.Ellenben vannak elégedett felhasználói a topikjában: link
Az én olvasatomban főleg tomato-val jók, mondjuk a W1800R, ami viszont már nem az a kategória, amit keresel (árban sem).Én a helyedben a Gubek-Einste által ajánlott gigabitesekből választanék, a TP-link 1043ND pont 15k körül van, ha belefér a 20k akkor az Asus N18U.
Vagy ha nem riadsz vissza a használttól sem, akkor aprók közt találsz jóval olcsóbban is ezekből, akár garival.
Sőt akár a szintén ajánlott, de már újonan nem kapható TP-link WDR3600 vagy WDR4300-ból is, amik a gigabit mellett tudják az 5GHz-et is. -
Ed McLeves
tag
Szia .OM.!
Az lenne a kérdésem, hogy a router képes-e folyamatosan fenntartani a PPPOE-kapcsolatot (az van nekem a Diginettel), illetve újratárcsáz-e, ha megszakad a kapcsolat? (Csak a VPN-re lenne szükséges úgy, hogy a számítógép ki van kapcsolva, emiatt az on-demand nem opció)
Köszönöm. -
spgabor
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #52189 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Tenda routerek milyenek? Tudom, hogy új márka, de van vele már tapasztalatotok? Viszont hajlok egy Asus felé.
-
spln
tag
válasz
Multibit #52244 üzenetére
Nos, kicsit jobban utána olvastam a MIMO témának, mert kérdésed alapján úgy tűnt nem vagyok egészen képben
Szóval nincs 3x3:3 kliensem. Viszont én úgy gondoltam, hogy ez osztható pl.: 3x3:3 router = 2x2:2 kliens + 1x1:1 (tehát nem MIMO) kliens, és így mindenkinek (minden streamnek) van külön antenna, külön sáv.
Valahogy így:
A kérdésed alapján ez az opció csak az én fejemben létezik, de kicsit utána nézve mégsem.Elvileg wikipedia szerint van olyan technológia, hogy Multi-User MIMO.
Szintén wikipedia szerint MU-MIMO az AC WiFi szabványba már be is került: IEEE 802.11
Ellenben ezt nem kötelező implementálni az eszközökben, elvileg csak 1 stream a kötelező: Mandatory and optional features
Persze ha már MIMO-t tud egy eszköz, akkor van több stream, viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezeket szét is tudja osztani több eszköz között.. ha jól értemHa nagyon technológiai okfejtés, és más topikba tartozik szóljatok
-
spln
tag
Sziasztok!
Nézegettem az ajánlott listát, a TP-link Archer C5 jó lenne nekem. Viszont ugye ebből van V1 meg V2, és most már csak V2 kapható.
Nezegettem OpenWrt meg WikiDevi techdata oldalakat a különbségek után, V1-ben Qualcomm Atheros volt a V2 meg már Broadcom chipes. Teljesítményben gondolom nincs nagy különbség.
V2-re úgy láttam nem nagyon van még CFW mivel broadcom tomato is jöhetne ár akárde gyárival sincs bajom.
Azt viszont jól gondolom hogy a V2 csak 2 antennával nem lehet 3x3:3 MIMO? vagy ez nem függ össze? vagy van egy harmadik belső?
Eddig amiket jobban megnéztem ott a 2 antennás kb mindig csak 2x2:2 MIMO-t tudottKöszi
-
KriMes25
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket. Sokat segítetteket. Nem mozgok otthonosan router témában
-
-
válasz
Gubek-Einste #52238 üzenetére
Köszi, de ez nem csak backup-nak tudja a második WAN-t?
Én olyat keresek, ami párhuzamosan tud két WAN-t kezelni (összeadja két wan sebességét) -
farkas-j
őstag
válasz
Intruder2k5 #52235 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Én TP-Link párti vagyok (nekem is ilyenek vannak és a családba is ezt a márkát favorizálom), de az Edigitál-nál olvasott vélemények ettől a konkrét típustól elriasztanak. Az ASUS RT-N12 D1 viszont biztatónak tűnik. A régi típusok megbízhatatlanságát mára már (talán) kinőtte ez a márka. Meglátom mit szól a barátom ehhez a tipphez. Még egyszer köszönöm!
-
válasz
Balázs0916 #52237 üzenetére
Asus N18U ami már dual WAN képes.
-
Sziasztok!
Dual WAN képes routert keresek.
WIfi nem érdekes (nem lesz használva), összesen kb 600-as internet lesz rajta.Mit ajánlanátok?
Köszi -
válasz
róland #52231 üzenetére
Az Asus AC51U ahogyan az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
#52232 KriMes25
Torrent kliens csak az Asus router-eiben van gyári firmware alatt, ajánlottak: N18U/N56U/AC55U
Torrent kliens nélkül: TP-Link 1043NDv2/v3/v4/Archer C5/C7, a 1043ND-re és az Archer C7-re CFW-vel torrent képesség tehető. -
válasz
farkas-j #52234 üzenetére
Szia!
A TP-LINK WR841ND újabb verziói tudják, az emulátor szerint a v11 legalábbis biztosan. Az ASUS RT-N12 D1 ugyancsak tudja. A D1 jelzés fontos, nem keverendő össze az RT-N12E-vel.
-
farkas-j
őstag
Sziasztok! Egy barátomnak keresek 50mbit-es nethez routert. A gigabites LAN és az 5GHz-es WiFi nem feltétel. Melyik a legolcsóbb ajánlott router, amelyik képes vendég WiFi-t is szolgáltatni? Nekem TP-Link C5 v1-em van ami tudja, de ez a barátomnak túl húzós áru.
-
KriMes25
csendes tag
Hello
Családi házba (150m2 szóval nem túl nagyba) szeretnék egy időtálló-stabil routert, nagy hatótávolsággal 30000-ig -/+
Fontos lenne, hogy a belső hálózat wifi/kábel gyors legyen és stabil. Egyidőben nem lenne nagyon sok eszköz rácsatlakoztatva, wifin kb 8-10, kábelon 4nél kevesebb.
Nem lenne hátrány, ha ezért az összegért már valami torrent klienst is tudna futtatni és a routerre csatlakoztatott HDD-re letölteni.
Tudnátok adni tippeket mely márkák mely modelljeit értemes nézegetni?Előre is köszi a segitséget
-
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #52230 üzenetére
S az AC51U-ról mi a véleményed?
-
-
krealon
veterán
válasz
Vertigo18 #52227 üzenetére
"T-online-os netem van és HG8245H routeren jön be a net hozzám. Eljutottam odáig, hogy kevés lett a 4 LAN hely. Van viszont itthon egy TP-link (csak) LAN routerem. Az megoldható, hogy Huawei egyik LAN portját összekötöm a TP-link bemeneti portjával, aztán a TP-linkre kötöm az eszközöket?"
Megoldhato. Ajanlom az AP / switch mod-ot.
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Telekomos nethez (Sagemcom F@st 3686) keresnék routert. A ház L alakja miatt a telekomos router nem tud kielégítő térerőt szolgáltatni az egész házban, illetve régebben még téma volt, hogy a T-sek nem ajánlják a 3-4-nél több eszköz egyidejű csatlakozását wifin.
Keret az 25eFt környéke, maximum 30eFt-ig szeretnék elmenni, ha van olyan eszköz, ami nagyon megéri ennyiért.
Nézegettem az ajánlott router listákat, az Asus RT-18U tetszett meg eddig.
Ami fontos: 5ghz nem szükséges, 4-6 eszköz (tablet, telefon, 1pc) lenne rajta egyidejűleg (esténként), USB-ből jól jönne legalább egy. (Pendrive, vagy netalántán HDD, nyomtatni nem akarok a routeren keresztül.)
A net 120/10-es. -
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
T-online-os netem van és HG8245H routeren jön be a net hozzám. Eljutottam odáig, hogy kevés lett a 4 LAN hely. Van viszont itthon egy TP-link (csak) LAN routerem. Az megoldható, hogy Huawei egyik LAN portját összekötöm a TP-link bemeneti portjával, aztán a TP-linkre kötöm az eszközöket? Jól emlékszem, hogy van valamilyen állítás (talán "Client"), amit eszközölnöm kell majd a TP-Linken?
Hogy is működik majd ez pontosan?
-
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #52203 üzenetére
S akkor mit ajánlasz, ha szükségem van a Transmission torrent kliensre is? (S persze az RT-AC56U alig beszerezhető.)
-
válasz
Intruder2k5 #52224 üzenetére
Igy mar oke, koszi szepen! Nem ertek ehhez, ezert nekem nem mondanak semmit a jelzesek. Ez esetben eleg lenne nekem az N-es modem is, bar multkor volt ara a masiknak, akkor 28 korul listazta az ipon, szoval nincs nagy kulonbseg.
-
Az AC újabb WiFi szabvány mint az N, amíg 2.4GHz N szabványon gyakorlatilag 80-120Mbps közt van az elérhető legnagyobb sebesség, addig 5GHz AC-n az említett routerrel akár 3-500Mbps is elérhető, persze, ha van hozzá megfelelő kliens is, ami támogatja azt, és a környezet is megfelelő rá. Viszont AC nélkül 5GHz van a kisebbik modellben is, ahol azért 150-200Mbps szintén elérhető jó esetben.
Ha egyébként nem akarsz házon belül TB-okat mozgatni WiFi-n, akkor nem gondolom, hogy VDSL nethez feltétlenül szükség lenne az AC-s routerre, hiszen 80-100Mbps a régebbi szabványon is átmegy. Persze a jövőre nézve megveheted azt is, de ez a része már a Te dolgod.
-
válasz
Gubek-Einste #52222 üzenetére
Koszi, ez igy nekem nem mond semmit.
Lakasba, VDSL nethez.
-
válasz
Petyamester #52215 üzenetére
Az N66U régebbi eszköz így azt inkább ne vedd meg újonnan.
A C9-cel kevés tapasztalat, a másik kettő kipróbált eszköz.#52217 Lauda
Alapvetően az, hogy az egyik N-s, a másik pedig AC-s.
Pontosan hova és mi célból kellene? -
choco01
addikt
Hali.
5.000 forintig szerintetek bármelyik TP-Link, D-Link, Tenda gigabites switch megfelelően működik?
-
Hello!
A ket termek kozott szerintetek mi a kulonbseg?:
TP-LINK Archer VR600 AC1600 Gyartoi oldal: [link]
TP-LINK TD-W9980 N600 Gyartoi oldal: [link]
Koszi!
-
Ano
senior tag
válasz
pandor #52210 üzenetére
Ha windows az össze gép akkor én az összes géperől pingelnék minden irányba (azaz gépenként 4 command prompt és ping parancs) ping -t kapcsolóval (addig pinggel amíg meg nem szakítod) és a lassulás pillanatában megnézném, hogy van-e timeout ... illetve kellene futtatni feladatkezelőt a "szerver" gépen és nézni a CPU/IO/RAM terhelést az adott pillanatban ...
Esetleg ha van valami progi ami log-olja ezeket (sajna most nem jut eszembe ilyesmi), azzal rögzíteni ... ezzel gyorsan ki tudod deríteni, hogy hálózati probléma van (sz@r kábel, esetleg valamelyik LAN kártya, vagy switch hibád van-e), vagy a "szerveren" okoz valami belassulást ami megakasztja az adatrögzítést ...
-
Petyamester
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam érdeklődésképpen, most vált aktuálissá a router vásárlás.
Segítségetek kérném dönteni az alábbi típusok közül:
-TP-LINK Archer C7 AC1750
-TP-LINK Archer C9 AC1900
-ASUS RT-N66U
-ASUS RT-AC68UA szolgáltató DIGI és a sebesség 1000 Mb/s lesz.
A lakás panel és kb. 80 nm kellene teljesen lefednie. Több laptop, telefon, tablet, smart tv-k, wifi kamerák csatlakoznának a routerre, leginkább filmek letöltésére és PS4 online játékokra használnám. A lényeg az, hogy stabil és megbízható legyen a router és ne dobjon le soha! Fontos, hogy legyen 5GHZ és ennyi pénzért már USB3.0 is elvár az ember.
Ha nem számítana a pénz akkor egyértelműen ASUS RT-AC87U választanám, de nem fogok 60 ezret egy routerért kiadni. (főleg, hogy egy jó páran írják, hogy még ez a készülék is ledobál!!)A 40 000 is elég sok, de talán még ennyi belefér, én a C9 AC1900 felé hajlanék, van esetleg valaki aki tud véleményt írni erről a készülékről?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
válasz
mbalint987 #52213 üzenetére
Asus N12 D1 kellene próbálkozni mert van benne dedikált AP és repeater mód a gyári firmware-ben de tehető rá CFW is.
Alternatíva a TP-Link 841ND. -
mbalint987
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #52212 üzenetére
A legjobb szerintem is a több AP, de erre jelenleg nincs keretünk. Azt, hogy az egész szintet behálózza meg kizárt, ez nem is cél, de legalább a szint felének jusson egy kicsi Internet. Itt a szint alaprajza, a falak pedig vasbetonból vannak. Egy "szoba" 10-15 négyzetméter.
-
válasz
soo277 #52206 üzenetére
Garancia nincsen, hogy a teljes lakás lesz fedve de ha nem lenne megfelelő a lefedettség/sebesség akkor másodlagos eszköz kell beüzemelni.
#52210 pandor
Ha nem sebesség probléma áll fent akkor a gyorsabb router/hálókártya nem fog ezen segíteni.#52208 mbalint987
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?Ami a legjobb lenne az egy központi router és mellé több AP.
#52211 nlpK
Ha van megfelelő kliens eszköz akkor megérheti az AC-s eszköz beszerzése.
Többnyire az AC-s eszközök már újabb/erősebb hardverrel rendelkeznek így ebből a szempontból is előnyösebbek lehetnek.
Hatótávolságban/lefedett terület nagyságban nincsen különbség a régebbiekkel. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ezek az AC képes router-ek tényleg megérik a "felárat"? Tudom soktényezős, meg egyebek, de akinek van tapasztalata az tapasztal javulást a Wi-Fi jelben/sebességben az AC javára? Dual Band-es router-ekre gondolok. Pl. Asus N56U vs AC55U esetében hogy áll a dolog?!
Köszi!
-
mbalint987
aktív tag
Sziasztok!
Kollégiumba szeretnénk nagy hatótávú, legalább 15-20 eszközt szimultán kiszolgáló Router-t vásárolni. Az uplink az max. 30 Mbit, szóval gigabites portok nem kellenek. A max. keret egy eszközre 8-9 ezer forint lenne. Milyen eszközt ajánlanátok?
-
pandor
tag
Sziasztok,
tanácsra lenne szükségem a következőkben. Adott egy hálózat
- 1 db 10/100 routerrel,
- 4 db 10/100 hálókártyás géppel
- 1 db 10/100/1000 hálókártyás géppel.
A 4 gép az ötödikről futtat egy alkalmazást és ír/olvas az ott található adatbázisba (semmi extra terhelés, kézi adatbevitel rögzítődik az adatbázisba).
Néha erősen belassul az elérés, ezen érezhető segítség lenne-e CSAK 10/100/1000 router cserére?
Ez esetben a router - 5. gép szakaszon megvalósulna a nagyobb sebességű adatátvitel, vagy a 10/100-as gép - router szakasz sebessége határozza meg az egész út sebességét?Esetleg más tanács a gyorsabb elérés érdekében?
(Ha más megoldás nincs, a 4 gép hálókártya és a router cseréje lesz 10/100/1000 csatolóra.)
-
soo277
őstag
válasz
Gubek-Einste #52205 üzenetére
A lényeg nekem az lenne ,hogy legyen jel a házban mindehol rendessen
-
-
soo277
őstag
válasz
Gubek-Einste #52200 üzenetére
Elég nagy házam van,vastag falak, 50es netem van,telo, tv, re kellene csak megosztani,nincs nagy igény,de jó lenne ha mindenhol lenne jel
-
-
Ano
senior tag
válasz
YellowFlash #52172 üzenetére
"bedugja a routert oda ahol van hely, oszt csók. Egyáltalán nem figyelnek az optimális elhelyezésre, antenna beállításra, fw frissítésre stb. Aztán megy a sírás, hogy hurr-durr nem működik dikkmá.
"
Imádom, hogy mindenki csak mondja, hogy helyesen kell beállítani az antennát, meg a megfelelő helyre kell tenni a routert, de senki nem konkretizálja a dolgot!
Valaki esetleg készíthetne ilyen leírást, vagy linkelhetne valami könnyen emészthetőt és betehetné az összefoglalóba ... habár jómagam nem vagyok szakmán kívüli, de a WiFi-t én sem ismerem ennyire mélyrehatóan ... szóval jó lenne egy olyan útmutató, ami emberi nyelven leírja, hogy mire ajánlatos figyelni amikor beüzemelünk egy új routert ...
-
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #52200 üzenetére
Jelenleg kábeltv-s koax modemből jön UTP-vel a routerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nagyon szép!! Dell Latitude 5490 i5-8350U 16GB 512GB SSD
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Latitude 5501 15.6" FHD IPS i5-9300H 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 7900 XTX 24GB VRAM
- Honor 90 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest