Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kronk
őstag
válasz
Gubek-Einste #50994 üzenetére
A 68U is legalább 3om éves modell, ha 66U-ra azt mondod, hogy régi modell.
De ha bármelyik megfelel, szerintem inkább az 55U-t fogom választani, az bele is fér a keretbe, vagy esetleg még a C8, amire szükségem lenne még az egy beépített free dns szolgáltató kezelése, és tudom, hogy az asus-ban van ilyen, tp-linkről viszont nincsen tapasztalatom. -
badly85
csendes tag
Sziasztok!
Asus RT-AC1200G+ tulaj vaok, senkinek nem ajánlom ezt a routert, instabil és az új firmware sem segített. Vissza fogom vinni, ill. felvettem a kapcsolatot az Asus-al is.Hulladék az egész.
Új routert keresek.
A kérdésem az lenne, hogy mit tudtok erről a routerről, van hozzá costum firmware --> RT-AC55U
ill. melyik lenne a jobb?
RT-AC55U v. RT-N56U
Fő szempontok: kétsávos legyen, HD stream menjen, torrent kliens, megbízható működés, custom firmware legyen rá.
Előre is köszi a segítséget.
-
-
P4pir
csendes újonc
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus wl-520gc routerem van, de megadta magát és szeretnék újat venni.
-emeletes családi ház, téglafalakkal
-10/2 mbit/s es net (kisközségről van szó, ennél többet nem nagyon lehet kihozni belőle itt)
-a nap legnagyobb részében egy notebook használja a wifit, néha +1 noti, egy okostv, tablet
-15k-nál ha nem szükséges nem szánnék rá többetElőre is köszi a válaszokat.
-
-
Kronk
őstag
válasz
Gubek-Einste #50992 üzenetére
Akkor ez kiesett, melyik legyen?
-
-
Kronk
őstag
válasz
Gubek-Einste #50990 üzenetére
Asusoknál nem látszik a SoC, az AC66U akkor jó lehet?
-
-
Kronk
őstag
válasz
Gubek-Einste #50988 üzenetére
És akkor melyik Soc illetve MIMO-s wifi az ajánlott, inkább rászánok most nagyobb összeget, de utána jópár évig nem akarok hozzányúlni, hacsak a digi nem hoz ki egy 10Gbites netet
-
válasz
kisvonti #50987 üzenetére
Jobb megoldás a kivezetett antennák de kérdés, hogy mennyire erősek a többi hálózat, mutass egy inSSIDer3 2,4 GHz Channels képernyőmentést.
#50986 Kronk
Az AC1200G+ 20-25k környékén van de több gond is van vele így kezd kikerülni az ajánlottak köréből.
Nincsen a dual band eszközök között best buy, mivel mind hardveres NAT képes megfelelő az 1000-es csomaghoz.
Az Broadcom alapú eszközök erősebbek, a több/gyorsabb mindig jó, főleg torrent-ezés/DLNA/FTP esetén.
Legfőbb különbség közöttük a wifi MIMO képessége, illetve a SoC fajtája. -
-
Kronk
őstag
válasz
Gubek-Einste #50984 üzenetére
AC55U: 26k
AC56U: 42k
AC66U: 44k
AC68U: 52k
AC1200G+: ??C5: 24k
C7: 31k
C8: 34kDe akkor melyik a bestbuy, bármelyik tökéletes az 1000es nethez?
Ha jól látom főleg a wifiben van bennük különbség.
A bennük lévő processor + memória mennyire számít, illetve hol jelentkezik a többlet illetve a hiány? -
kisvonti
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50984 üzenetére
Szóval akkor amiket írtatok antennák , azok nem jók a dual band wifi adapterhez?
-
válasz
kisvonti #50981 üzenetére
Nem nagyon lehet kapni külön antennát dual band eszközökhöz így szinte kizárólagosan azzal kell gazdálkodni ami gyári kiszerelésben vannak.
Asus-nak vannak olyan adapterei amelyekhez adnak hosszabító kábelt és talpat is. Ilyen adapter az PCE-AC55BT/AC66/AC68/AC88.#50982 Kronk
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U régebbi típus gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)/Archer C5/C7/C8 -
Kronk
őstag
Sziasztok,
Digi 1000/200-hoz keresek routert.
Előszobában lenne, szóval központi helyen a wifi miatt. (Amúgy tégla falak vannak)
Közvetlenül lenne rákötve egy nas, illetve egy asztali gép, egy gigabites switchen keresztül a nappaliban, egy média lejátszó, xbox one, samsung okostv.
Ezen kívül lenne 2 ac-s laptop, 2 ac-s telefon, és egy tablet.
Keret kb 35.000, de ha van nagyon jó ajánlat picit többért, meggyőzhető vagyok.Üdv: Kronk
-
kisvonti
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50979 üzenetére
Kifejtenéd , hogy mit értesz azalatt , higy dual band es wifi adapterrel miért nehezebb megoldani az árnyékolási problémát? Illetve , hogy hogyan lehet? Amiket írtak antennákat , azok jók a dual band es wifi adapterhez is?
Előre is köszönöm
Üdv -
válasz
Kicsimix #50971 üzenetére
Nagyon köszönöm!
A wifi erejének nálam ott van jelentősége, hogy nem szeretnék visszalépni arról a helyzetről, hogy a házban működő RT-N18u router remekül körbesugározza a kertet, aminek az év jobbik felében komoly kényelmi előnyei vannak.
De nagyon szimpatizálok a Synology routerével!
Köszönettel: MaCS
-
válasz
K1LLMy53Lf #50975 üzenetére
Mind a két TP-Link megfelelő lehet, a 1043ND ellenfele az N18U erősebb hardverrel és többet tudó gyári firmware-rel, a C5 pedig az AC55U/AC1200G+ riválisa.
Ha nem olyan a dual band wifi akkor jobb választás lehet az N18U az N56U ellenében az erősebb hardverével.#50978 kisvonti
Amit írsz , hogy a számítógép ház árnyékol , azt arra érted , hogy ha nem lenne kivezetve az antenna? De amit linkeltél , azon kivan vezetve. Vagy arra gondolsz , hogy még jobban el kéne távolítanom az antennát a háztól , azokkal az antennákkal , amit írtál?
Teljesen ki kell vezetni az antennákat az árnyékolt részről (amennyiben lehetséges) mert csak így biztosítható a megfelelő vétel.Illetve , még az lenne a kérdésem , hogy TP-LINK Archer T6E pci-e-es kártya ajánlott-e?
IgenStabilabb-e mint amit te írtál , vagy feleslegesen drágább?
Ezt így nem lehet megmondani, helyszíne válogatja, hogy hol mi jobb.?Látom , (hogy TP-LINK Archer T6E) ez is "dual band"-es. Ha a router az lesz , akkor nem kéne a kártyának is tudnia?
Dual band router mellé érdemes dual band adaptert használni de itt ismét előjön az árnyékolási gond és dual band esetben már nem olyan könnyű ezt le küzdeni mint a csak 2,4 GHZ képes adapterek esetében. -
kisvonti
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50961 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
USB-sből 2 is van , 2 ugyanolyan , wn722n. Amit írsz , hogy a számítógép ház árnyékol , azt arra érted , hogy ha nem lenne kivezetve az antenna? De amit linkeltél , azon kivan vezetve. Vagy arra gondolsz , hogy még jobban el kéne távolítanom az antennát a háztól , azokkal az antennákkal , amit írtál?
Illetve , még az lenne a kérdésem , hogy TP-LINK Archer T6E pci-e-es kártya ajánlott-e? Stabilabb-e mint amit te írtál , vagy feleslegesen drágább?Látom , (hogy TP-LINK Archer T6E) ez is "dual band"-es. Ha a router az lesz , akkor nem kéne a kártyának is tudnia?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv -
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #50974 üzenetére
Ismét köszönöm a választ!
-
bl4ze
veterán
Köszönöm a tippeket, mivel a 2.4 ghz csak a laptoppal gond, lehet dual band routert érdemesebb venni, tényleg.
Az ajánlott Asus RT-N56U elég jó áron van, az viszi a 300/300 Mbit-et, ha 2.4ghz-en kitolja a 300-at az már jó, és ha a laptop ebből egy 100-120Mbitet lehoz, rendben is vagyunk
A laptop wireless card-ja úgy néztem nem cserélhető 5ghz-re
Lenovo B590.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Intruder2k5 #50970 üzenetére
értem. Szóval, ha a torrentet kiveszem a képletből, akkor ezek közül az RT-N56U a javasoltabb.
közben még nézegettem, esetleg még szóba kerülhet:TP-Link TL-WR1043ND
TP-Link Archer C5Habár ezek csak 2év garanciálisak (szemben az Asus 3évével). Ugyanakkor Asus-szal vannak negatív tapasztalataim (igaz csak alaplap és VGA fronton), de routerekre nincs rálátásom, én pedig próbálok nem előítéletes lenni
Szóval ezeket hozzáadva így is inkább az 56U a legjobb választás?
(#50972) Multibit: köszi a javaslatot, de 20knál húztam meg a képzeletbeli határt, 26 az már nagyon túlnyúlik
(főleg úgy, hogy ugyebár wireless dologról van szó, amit írtam is, hogy nem használok ki szinte egyáltalán)
-
válasz
jobbacsabba #50973 üzenetére
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
100-as portokkal: Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND
Gigabites portokkal de csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek) -
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Ezt kérdeztem a szomszéd topikban, és ide irányítottak, mivel router cserével lenne érdemes kezdeni.
A lényeg, szeretném ha stabilan, több eszköz tudna wifit használni az 1. zónában. Az előfizetett szolgáltatás nem egy izmos darab, de szeretném, ha a későbbi csomag esetleg szolgáltató váltáskor is elegendő tartalék maradna a rendszerben. Mivel a Telekom optikai hálózatot épít ki felénk is, jó lenne, ha ezt az új routerrel már ki tudnám használni. Persze ha már új, akkor érdekel a torrent, fájl és nyomtatómegosztás.
Milyen routert ajánlanátok? 20k alatt megoldható?Előre is köszönöm a válaszokat!
Csaba -
Multibit
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #50969 üzenetére
Vedd fel a listádra az Asus RT-AC55U modellt is! Van rajta gyárilag torrent kliens, a beszámolók alapján jól működik és az AC mivoltának köszönhetően némileg "jövőálló".
-
Kicsimix
őstag
válasz
MaCS_70 #50968 üzenetére
Megmondom őszintén nem olvastam utána másoknak mi a baja. Nem mondom, hogy nem láttam már jobb wifi jel erősséget de gyakorlatban nálam egy 100nm lakásban több 15cm-es vasbeton fal mellett kb 10 eszközt normálisan kiszolgál a lakás közepén elhelyezve. Ebben van UHD tv is. Ha nem arra görcsöl rá az ember, hogy most egy csík hiányzik a wifi jelből hanem használja akkor semmi problémát nem fog felfedezni. Nem tudom ki mekkora lakásban él de szerintem felesleges elvárni, hogy +20 méterrel odébb is ugyan olyan jó legyen minden ha nem vagyunk ott : ) Csak mert jó nézni, hogy még egy csík van a wifi jelen. A sebesség rendben van ez a lényeg. Ha naponta 50 gigát kéne áttolnom wifin akkor megértem ,hogy ez probléma de 10 másodpercen már nem fog semmi múlni.. "szerintem"
Viszont az SRM rendszer tudása valamint a hozzá írt letisztult alkalmazások az androidos és Iphoneos kliensprogramok, hogy minden mindenhol szuperül működik és magyar nyelvű ez kárpótol mindenért.
Nemsoká pedig jön az SRM 1.1 is.Amúgy volt itt egy kis magyar szösszenet is róla. Vásárlás előtt ezt olvastam én is. Aztán felülmúlta az elvárásaimat.
Ha valami konkrétabb kérdés van nyugodtan.. -
válasz
K1LLMy53Lf #50969 üzenetére
Szia!
Az RT-AC1200G+ típust én hanyagolnám, egyelőre sajnos nem tökéletes a szoftvere, sokan küzdenek vele. A fennmaradó kettőből, ha szükséged lehet később az 5GHz-es WiFi-re, akkor RT-N56U, viszont a nyers erőt tekintve - ami torrenthez mindenképpen jól jön - az RT-N18U a befutó. Igaz ebben csak 2.4GHz-es WiFi van, de ha ezzel együtt tudsz élni, akkor nagyon nincs mit tovább mérlegelni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Ma reggelre megadta magát a TP-Link routerem (szerencsére volt elfekvőben itthon egy régebbi, kisebb, szintén TPlink ilyen vészhelyzetekre
)
Kérdésem az lenne, hogy az alábbi routerek közül melyik lenne a legjobb választás/vétel:
- Asus RT-N56U (ezzel már 1éve szemezem, hogy meg kellene venni)
- Asus RT-AC1200G Plus
- Asus RT-N18UMivel a gépek (2db) lan-on keresztül van a router-re kötve, igy a wireless rész annyira nem szempont, de nem tudom, hogy a jövőre való tekintettel esetleg érdemesebb-e AC-set venni stb.
Ami jobban érdekel, hogy tudjon normális torrentklienst.
Net 100/100mbit kb. -
Kicsimix
őstag
válasz
MaCS_70 #50685 üzenetére
A legokosabb, legjobb routerem ami valaha volt. Stabilitással nincsenek gondok. Folyamatosan kapja a frissítéseket, fixeket. A gyakorlatban pedig még nem tudtam annyi eszközt rácsatlakoztatni amitől behalna a sebesség illetve nem voltak kapcsolódási problémáim soha.. Gigabites nettel használom internet irányába webdav kiszolgálóként is üzemel ami kb még 30 embert szolgál ki. Ha újra választanom kéne akkor is ezt venném hibátlanul üzemel.
-
Ha nincsen dual band router-ed akkor felesleges a dual band adapter.
A 300 Mbps csak a link sebesség, a mérhető forgalom mélyen csomagolva van a kommunikációban így, körülményektől függően, 2,4 GHz-n N300-as linkkel kb 80-100 Mbps érhető el.
Ha a kártya csak 2,4 GHz-s akkor jó lesz mellé az Asus N18U. -
bl4ze
veterán
válasz
Gubek-Einste #50963 üzenetére
2.4 ghz-es kártyához az ASUS RT-N18U az ajánlott ?
A Lenovo notimban az alábbi kártya van :
Intel® Centrino® Wireless-N 2230, Single Band wireless :
Multi-Stream, Single Band
802.11b/g/n 2x2 and 2.4 GHzDelivers up to 300 Mbps speed in the 2.4 GHz band with multiple streams for enhanced
speed while improving coverage and reliability.Az lehet ebből is kihozná egy légtérben a routerrel a max 300Mbit-et amit a hálókártya tud?
Vagy érdemes a notiba venni egy 5ghz wifi kártyát és kicserélni arra ? (ebayen kb. 6000 Ft)
Ez [link]
-
válasz
galaga #50962 üzenetére
A Linksys már nem ajánlott.
Nem olyan rossz eszköz az EA2700 de már régebbi, érdemesebb lenne egy frissebb típust venni.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
galaga
újonc
Sziasztok!
Routert szeretnék vásárolni. Szintes családi ház, téglából. 2 asztali pc vezetékkel, 1 notebook, 1 tablet és telefonok amik működnének róla. Meg majd 1db TV lesz csere után. Egyenlőre 80mbit net van csak, de tervben van a váltás. Bár a leírásban található ajánlások között nincs a Lynksys,de ebből a márkából néztem az EA2700-EN típusát.
-
válasz
kisvonti #50959 üzenetére
Asus N18U ami ezekből hardveresen a legerősebb, elég stabil.
Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.Ajánlott adapterek:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott. -
turbokappa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #50958 üzenetére
Köszi!
-
kisvonti
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50958 üzenetére
Egy családi ház lenne , nem túl nagy. A falak nem tudom milyen anyagból vannak , ami nekem fontos az csak 1 fal/födém. Valami szolgáltató által biztosított router van most , de 5 csíkos a jel , tehát ezzel nem lenne gond , elég közel lenne , és nincs előtte sok akadály. Nekem a stabilitás lenne a lényeg , hogy ne akadozzon. Néha játszom is , és ez a rendszer ami most van , 5 percenként szétcsatlakozik. Van egy tl wn 722n stickem , de igy kb használhatatlan , még böngészésre is. Szóval , ha esetleg tudtok ajánlani egy pci-e es wifi bővítőkártyát , azt is megköszönném
-
válasz
turbokappa #50949 üzenetére
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
100-as portokkal: Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)#50955 Rossing
Ha gyári firmware-rel nem is de CFW alatt szinte biztosan megoldható, nézz be a router saját topikjába.#50957 kisvonti
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
kisvonti
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném , router választásban. 100 megás netet kéne megosztani. Max 10 eszköz csatlakozna hozzá. Semmilyen extra funkció nem kéne , csak az , hogy megossza a netet vezeték nélkül , és le lehessen jelszavazni.
Keret nem kötött , de a lehető legolcsóbban szeretnék kijönni , de nem a stabilitás árán.
Válaszotokat előre is köszönöm ,
Üdv -
hackeeeee
Jómunkásember
Várhatóan a holnapi napon hozzám kerül az AC1200-as Netis router. (Ha csak másik kollégám nem viszi haza
)
Ha lesz róla infóm, jelentkezem.
-
Rossing
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50948 üzenetére
Köszi a tippet, amit nem találok, hogy tudom-e úgy specifikálni a beállításokat, hogy a vpn kliens csak a beállított fix IP-s nas-ra vonatkozzon. Ergo, ha valaki céges hálózathoz csatlakozik egy laptopon keresztül akkor azt ne a VPN-n keresztül tegye.
-
bl4ze
veterán
válasz
Mr Bond 007 #50951 üzenetére
Igen, én a Gigabit DIGI topikot néztem, az halott. Köszi
A nappaliban lenne a router és 99%-ban ott van a laptop is, szóval egy légtérben lennének 30-40m2-en.
A Lenovo laptop 2.4ghz bír csak, itt gondolom van ezen valami limit. Mi a reális wifi sebesség ilyen környezetben, ilyen eszközzel kb ?
Routert olyan bruttó 20-25 körül szeretnék kb..... -
Mr Bond 007
őstag
Szerintem elnézted a topikot. KATT
Egyébként úgy olvasgattam hogy eléggé random milyen eszközt kapsz. (kb amit kapnak éppen odabent azt szórják ki az ügyfeleknek)
Vezetéken egy jó routerrel simán megkapod a gigát, wifinél meg minél gyorsabb, annál zsebbe nyúlósabb a dolog, és persze függ a házad/lakásod elrendezésétől és az eszközeidtől is. -
bl4ze
veterán
válasz
Gubek-Einste : megkérdeztem, nagyon halott a topik, hónapok óta nem volt ott "mozgás".
Itt is biztos többen DIGI-znek, így remélem tudnak segítséget adni. Ahogy utána matattam sajnos a végberendezés nem wifi-s, így egy jó wifi router kelleni fog, azt meg itt biztosan tudtok ajánlani. Laptop wifi kártya 2.4ghz-et tudja csak úgy rémlik, így itt mi a max sebesség ami elérhető wifin majd Gigabit nettel ?
-
turbokappa
senior tag
válasz
Hi
Szintes családi,b30- as téglából,2 db notebook,és egy emeleti asztali pc (kicsit eldugott helyen) wifikkel lenne.Max 20k- ig gondoltam ,inkább 15 körűl.
Köszi! -
válasz
Rossing #50945 üzenetére
Asus N18U lesz a megfelelő az igényeidhez.
#50946 bl4ze
Ezt a Digi-s topikban kérdezd meg.#50947 turbokappa
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
turbokappa
senior tag
Hi
Itthon egy tp link tl wr741nd routerünk van,azonban az utóbbi időben egyre gyakrabban megy el a net,újraindítás után egy darabig ok. A jel erőssége egyre rosszabb,tudnátok valami jobbat ajánlani? Családi házba lenne.
Köszi. -
bl4ze
veterán
Főleg DIGI ismerőktől kérdeznék, de router ügyben mindenki tanácsát meghallgatom :
Végre megkapta a DIGI az engedélyeket, így a tavaly (!) december 10-i szerződés alapján jön a vágyott "OKOS CSOMAG" 1000 Mbit net, Digi TV és Digi Telefon akciós csomagban.
Kérdéseim : milyen végberendezés(eke)t hoz a DIGI? A router wifis amit hoznak, milyen ? A telefonhoz hoznak valami IP Telefont, vagy Nekem kell vennem ha használni akarom a telefont ?
Új családi ház, van UTP kábelnek hely húzva, csatlakozó minden - azon jön a cucc, vagy koax ? A koax helye most foglalt, Externet 50Mbit kábelnet van még amíg a DIGI nem szolgáltat.Szóval kérdésem, hogy a gigabit nethez milyen routert hoz a DIGI, az használható lesz wifivel vagy kell venni egy másikat ? Ha nem wifis vagy szar amit hoznak, milyen routert érdemes venni - mi vált be , mit ajánlotok?
Ár-érték arányban mi a legjobb. (ASUS?)Egy elég új Lenovo laptopon letöltés wifivel, LAN-on nagyon keveset lenne használva a WIFI a lényeg főleg
Mekkora sebesség érhető el wifin?Köszi a tippeket.
-
Rossing
csendes tag
Kedves Szakértők!
Az alábbi feladatra keresnék 2,4 GHz-s routert (külföldre költözés miatt):
Jelenleg egy NSA310-n NAS-n fut egy torrent kliensem és a DLNA szerverem. Az NAS fix IP vel lenne/van csatlakoztatva a routerhez. A fájlmegosztó adatforgalmat szeretném VPN mögé bújtatni. Melyik routert tud VPN kliensként működni, olyan módon, hogyha hiba lenne a VPN szolgáltatásban az adatforgalom a NAS-ról leálljon a net felé, ettől függetlenül a házi DLNA szerver működőképes legyen?
Max sebesség: 50 MBit/s le, 10 Mbit/s fel.
Üdvözlettel:
Rossing
-
lancellott
tag
válasz
Gubek-Einste #50859 üzenetére
Köszönöm szépen.. szépen műxik
-
#50932 dokee78 és #50933 suvomi
Újonnan v1-t már nem lehet kapni így biztosan csak v2/v3 lesz.#50935 w.miki
Gyári firmware-rel nem repeater képes.A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
#50938 zsola32
Nem ide való kérdés, nézz be a router saját topik-jába.#50939 b_elmondo
Megfelelő lehet a TP-Link 143NDv3.
Hasonló eszköz még az Asus N18U erősebb hardverrel és többet tudó gyári firmware-rel, ha nem kell dual band működés.#50940 fojtviki
Beszerzel egy USB stick-et és egy mobilnet kompatiblis USB-s router-t. -
biglion-lord
tag
válasz
b_elmondo #50939 üzenetére
Szia!
Nekem is van bekötve T-hom is, korábban az általuk adott készülék hasonló eseteket produkált ledobálta a wifi az eszközöket, majd volt itthon tp-linkes router a T-hom-ot átállítottam csak modemre és a tp-linket kötöttem hozzá így megjavult, nem volt gond sok hónapon át. Nem olyan rég hasonlóan dobálta a netet, betelefonáltam, és gondoltam lecseréltetem a modemüket, majd küldtek 1 sms-t hogy elnézést kérnek a hiba náluk volt, azóta a működik, de ezután sokkal rosszabb lett a net, így beköttetem másik szolgáltatótól...... Az a gond hogy a T-hom nem igazán foglalkozik a kiépítésével. Sokan panaszkodnak rá, de sok helyen csak ők érhetőek el. -
Sziasztok. Elnezest a kerdesert, de nem nagyon vagyok jartas ilyen dolgokban. Ugy nez ki, hogy lesz flottas adatkartya kimondottan csak internetre. A kerdes az, hogy ehhez az adatkartyahoz mit/miket kell vasaroljak, hogy pc-vel tudjak internetezni?
Amit neztem, sim kartyas routerek nagyon dragak. Van mas megoldas erre esetleg?? Koszonom.
-
b_elmondo
csendes tag
Sziasztok!
Ajánljatok valami tuti megoldást nekem, kérlek!
Több helyen szívunk a T-Home net-tel, mert folyton megszakad és csak router restart segít. Néha napon belül többször, de naponta szinte.
Pillanatnyilag az a véleményem, hogy a T-Home hálózata a ludas, mert főképp velük vannak ezek a gondok, akár sima otthoni, akár céges Fix IP-s kapcsolatról legyen szó.Szeretem a TP-Link 1043ND-s routereket, ezeket használjuk sok helyen.
A V3 lenne a következő lépésem, mert V1 és V2 mellett is akad gond.Ahová most mindenképpen kell, ott a kritériumok:
Hatótáv 10+ m
Wi-Fi-n 1 Mac + 6 PC
LAN: switch, 2 camera DVR, 1 PC
T-Home 30/5 Mbps
Távoli elérés kell
DynDNS: No-IP.com a kameráknak.Jó lesz szerintetek a TP-Link TL-WR1043ND V3 vajon, vagy tudtok olyat, ami stabilabban képes működni?
Köszönöm!
-
zsola32
őstag
sziasztok
nemrégiben vásároltam egy Asus RT-N18U routert...
a kérdésem a következő lenne, ha USB3-as hdd-t kötnék rá, milyen másolási sebességre számíthatok?
(vezeték es hálózaton belül)gondolom egyszerre 2 HDD-t is kezel, illetve 2 TB-os vinyót is visz?
(lehet hogy többe kerülne a vinyó, de nagyon sokáig megoldódna a tárproblémám)egyébként nagyon jó az eszköz, tetszik hogy külső vinyóról mennek a torrentek is..., ezért is gondolkodom egy rendes HDD-ben
-
biglion-lord
tag
válasz
Gubek-Einste #50899 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget és Asus AC68U mellett döntöttem ahogy írásaidból kivettem ez a legjobb döntés, illetve, ha később bővítés történik sebességben. Utána olvasgattam és sok jót írnak róla, remélem nem fogok csalódni benne. Még egyszer köszönöm sokat segítettél.
Üdv Lion
-
e-newsee
addikt
válasz
Gubek-Einste #50914 üzenetére
Pont erre utaltam én is a "Tök mindegy" megjegyzéssel Tigerteam kolegának.
-
dokee78
félisten
Euronicsnál TP-Link - Digi akció van.
A régi P-LINK TL-WR1043ND-t árulják vagy lusták voltak a képet kicserélni? -
Lagolit
tag
válasz
Gubek-Einste #50930 üzenetére
Rendben, köszi a tanácsot, akkor a TL-WR1043ND V3.0 lesz a nyerő.
-
válasz
Lagolit #50929 üzenetére
A több antenna nem a jelerősség miatt van, hanem a nagyobb link sebesség okán.
Ehhez a nethez már gigabites portokkal szerelt típus kellene mert az eddig kinézettnek csak 100-as portjaik vannak így a TP-Link 841ND esetén is max 90-92 Mbps vihető át kábelen, wifi-n még kevesebb.
Vagy visszaváltás 100-as netre vagy gigabites típust veszel.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Lagolit
tag
válasz
Gubek-Einste #50927 üzenetére
Szeva Gubek-Einste,
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Panelban van használva, jóféle vasbeton falakkal, a legtávolabbi szobában a TL-WR741ND-vel volt kb 1-2 "csík" a jelerősség. Nálam a logika azt diktálja, hogy a dupla antenna adna még hozzá egy "csíkot" így közepes lenne az erősség ott is. Igaz az épület előtt a régivel egész jól jött a netMilyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Digi, ha jól emlékszem a 200 / 100 Mbit/s-as csomagja garantált 80 / 40 Mbit/s-el.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használnál?
Van két laptop vezetéken, egy pedig wifin. Egy PC kábelen és 3 telefon wifin. Az régi ezekkel gond nélkül elvolt.
A gépek XP, Win7, Win10-et használnak.A Killer LAN adapter meg tudja hülyíteni a routereket?
10k alatt nézelődök, drágább szerintem nem kell ide.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Megbízható legyen, bírja ez is 5-10 évig. -
suvomi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50927 üzenetére
Ettől féltem. Köszi.
-
válasz
gippazoid #50924 üzenetére
Igen, mindkettőt tudja.
#50925 Lagolit
Megfelelő lehet, hasonló eszköz még az Asus N12 D1.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
#50926 suvomi
Csak is egy gigabites portokkal rendelkező router használatával tudod megoldani legbiztosabban, hogy a kábeles eszközök megkapják a teljes sebességet és legyen wifi-d is. -
suvomi
csendes tag
-
Lagolit
tag
Szevasztok,
Van egy TL-WR741ND routerem és úgy néz ki nyugdíjjba vonulna, mert már elérhetetlen kábelen keresztül is, a wifi meg random behalt az utóbbi pár napban. Sima újraindítgatás megoldotta, de ma már semmi. Szépen villog hogy van kapcsolat csak a kliens nem tudja azonosítani a hálózatot, így FW-t se tudok frissíteni.
Kb. 9-10 évet szolgált kitartóan.Egy TL-WR841ND jó utód lenne? Nem baj ha kicsit erősebb a wifi lefedettség.
-
gippazoid
őstag
válasz
Gubek-Einste #50921 üzenetére
Köszi.
Akkor az AC55U is tud torrentezni és internet felé HDD-t megosztani?
-
válasz
Tothgera30 #50917 üzenetére
Előre nem lehet megmondani, hogy mekkora lesz a hatótáv/sebesség mert minden környezet más és más.
#50918 suvomi
Ez csak akkor működik ha a szolgáltató több publikus IP címet is ad, ezt csak UPC teszi meg, a többi nem így a switch-es osztást nem lesz működőképes.#50919 gippazoid
Torrent-ezni nem tud de a HDD tartalmát meg tudja osztani.
Az N18U tudja mind a kettőt.
A két eszköz között a wifi képességben van csak igazándiból különbség. Nagyjából az AC1200G+ az N18U AC wifi-vel szerelt változatának is tekinthető.
Hasonló árban van még az AC55U is, N-es wifi-vel pedig az N56U. -
gippazoid
őstag
válasz
Gubek-Einste #50889 üzenetére
Ajánlott még az 1200G+ is. Ez tud torrentet seed-elni?
Valamint az USB porta csatlakoztatott HDD tartalmát internet felé megosztani és bárhonnan elérhetővé tenni?
Úgy tudom az N18U tudja ezt is.Az N18-hoz képest ez (eltekintve az 5 GHz-től) gyengébb, erősebb vagy nincs negatívuma napi használatban?
Csak piszkálja a csőrömet a dual band képesség de ez az egyetlen normális árazású* ASUS dual router.
(*számomra)
-
válasz
Gubek-Einste #50916 üzenetére
Ahogy nézem, ilyen vagy hasonló eszköz 30m-át simán áttol. Az már egész korrekt, főleg ilyen mini wireless routertől.
-
válasz
Tothgera30 #50915 üzenetére
Mivel ismeretlen az eszköz így kérdéses, hogy mennyit tud NAT-olni/mekkor sebességet tud lekezelni mert akár csak 40-50 Mbps is lehet ez az érték.
A linken is inkább csak az AP/repeater módot emelik ki az eszközzel kapcsolatban, az ilyen eszközöket inkább erre szokás venni mint hagyományos router funkcióra. -
válasz
Gubek-Einste #50914 üzenetére
Sajnos mindenképp a kis méret a fő szempont. A linkelt darabnál kisebb/jobb teljesítnényűt nem találtam. Ha wifin át tudja tolni egy méterre ezt a sebességet, kábelen pedig nem vesz le belőle (20-30cm-re lévő notebook), akkor már bőven elég lenne. Egy szállóra kell, ahol hordozni tudná a tulajdonosa, ezért a kábeles, adapteres dolgok kiesnek.
-
válasz
w.miki #50904 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
50 méteres távolság már elég sok tud lenni.Milyen környezetben (falak száma/anyag, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene?
Milyen típusú az eredetei router?Ezek az eszközök közül leginkább az Asus-t vagy az egyik Xiaomi-t lenne érdemes megvenni.
#50905 szupersanyi
Igen, hasonlóan az Asus AC55U-hoz és a TP-Link Archer C5-höz.#50906 Tothgera30
Gondolom valami kollégiumi környezet lenne ez így a sok idegen wifi hálózat és egyéb zavaró tényezők miatt nem lehet biztosan mondani a lefedettségre/sebességre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz az eredmény.
Másik kérdés, hogy mennyit tud átvinni ez az eszköz a bejövő sebességből mert nem biztos, hogy képes erre.
Jobban járnál ha vennél egy rendes router, leginkább gigabites portokkal rendelkező típust lenne érdemes beszerezni.A következőt érdemes szem előtt tartani: pici méret = gyenge teljesítmény
#50911 e-newsee
A router firmware-e független a kliens eszközök OS-étől. -
suvomi
csendes tag
Sziasztok!
500Mbites netet szeretnék jól összekötni egy géppel, meg a TL-WR841ND routeremmel, de jelenleg csak ez az eszköz áll rendelkezésemre, hogy mindent kiszolgáljon. Ennek alapjáraton csak 2db táblát, illetve szökő évente 1x egy notit kellene hálózatra kötnie a gépet nem.
Az a kérdésem, hogy milyen switch-et, vagy ha nem ezt, akkor milyen hálózati eszközt ajánlotok a megvalósításra?
Jelenleg egy elvileg gigabites TP-Link TL-SG1005D switch-en gondolkodom, de mivel a hálózat téma ingoványos talaj a számomra inkább rátok támaszkodom.
Köszi a segítséget. -
e-newsee
addikt
Bréking nyúz!
Az ASUS RT-AC1200G+ tegnap kapott egy új FW-t, amitől állítólag sok dolog javul majd.
ASUS RT-AC1200G+ Firmware 3.0.0.4.380.3310
- Fix reboot issue
- Fix GUI bugs
- GUI compatibility improvement and fine tune
- Fix DNS detect response issue
- Improve PPTP server
- Improve auto channel selection behavior
- Fix IPv6 related issues
- Fix wifi driver vulnerability issue – CVE-2016-0802
- Fix traffic limiter bugs
- Add IPTV Movistar Triple VLAN support
- Fix telnet/ssh/http/https WAN security issue
- Usb modem behavior improvement
- Add media bridge mode
- Fix reboot schedule issue
- Improve network map scenario -
Más téma...
Adott egy ilyen internet:
Ehhez elég lenne egy ilyen mini router, hogy 1-2 szobát lefedjen, és egy-két notebookot, néha két telefont kiszolgáljon? Lényeg hogy pici helyen elférjen a router, ne legyenek plusz kábelek, illetve az eszközök talán 2-3 méterre lennének tőle.
#50904 w.miki: Egy antennát nem próbáltál mókolni az eszközre? Gondolom a belső kis antennája nem fedi le a távot.
-
szupersanyi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #50903 üzenetére
És kicsit olcsóbban az ASUS RT-AC1200G+ is megfelelő lenne?
-
w.miki
veterán
Router hatótávját szerettük volna kibővíteni, hogy a kertben 2 házzal (kb. 30m) arrébb is lehessen használni.
Aliról rendeltünk egy ilyet: Wireless-N Wifi Repeater 802.11n/b/g
Semmirevaló, kidobott pénz volt.Mi legyen helyette?
Asus RT-N12-D1 itthonról, vagy inkább külföldről:
Wavlink WN578R2
TENDA A301
Xiaomi Mini WIFI Router 11AC WiFi Roteador 2.4G/5G Universal Repeater
Xiaomi Mi WiFi 3 RouterMelyik a legerősebb jelismétlő, ami biztosan elvisz 50m-re, ebben az árkategóriában? (10k)
-
válasz
szupersanyi #50900 üzenetére
Hasonló árban van még az Asus AC68U ami ajánlott.
-
hemaka
nagyúr
Ha nem játszotok majd rajta online játékokat, akkor jó lesz. Egyébként gyári fw-vel szeret lag spikeot generálni. Gyárival wifin utorrent szerint 11mega is átjött rajta régebben. Azóta már nem gyári fw van rajta, illetve sok lett a környéken a wifis router igy 50 megabit a full ami átjön wifin openwrt-vel, viszont azt atom stabilan tartja, 0 lag spike hetek óta úgy, hogy van rajta egy web szerver is, illetve egy 5-10 fős ts3 szerver is. Digi 100/100al megtámogatva.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Házimozi belépő szinten
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- PotPlayer
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest