- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissbp
tag
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni, mert elég régóta szívok a technicolor tc7200, amit a upc net mellé adnak mint modem-router.
maga a net fiber-power120.
a hálózat a következőképpen épül fel:
- 2 laptop, wifi
- 2 telefon wifi
- 1 rpi2 mint szerver, lan
- 1 rpi2 mint osmc, egy TL-WA850RE extenderre kötve (addig wifi, onnan lan)A következő kérdések megválaszolásában kérem a segítségetek:
- az extendernek szoktak kompatibilitásbeli gondjaik lenni? most a technicolor tc7200-el nem nagyon szeretik egymást.
- érdemes gigabites portal rendelkező routert venni ehhez a nethez?ezek alapján azt hiszem már tudok választani, de azt is megköszönöm, ha javasoltok konkrét routert.
köszi előre is.
-
válasz
Gubek-Einste #51190 üzenetére
Úgy tűnik, a minősíthetetlen T-s ADSL-ről átállunk mobilnetre. Ennek megfelelően a SIM-kártyát be kéne dugni valahová.
Kézenfekvő megoldás lenne egy LTE-s USB-stick használata, de arra még nem sikerült megnyugtató tippet kapnom.
Gondoltam, megkérdem, jó routerről tudtok-e. A D-Link DWE-921/E nem tűnik túl meggyőzőnek, pláne nem ennyiért.Köszönettel: MaCS
-
zezoka
őstag
válasz
Mr Bond 007 #51194 üzenetére
Videostreamet használok, és a Chromecsat2 nekem is két méterre van a routertől (inkább csak másfél), mert a router-pc vezetékes. Nekem pl volt olyan mese, amit 720ba elég volt leveni, ded volt olyan film, amit még lejjebb, h ne szaggasson. Youtube persze megy 1080ban is.
Multibit: Igen, csak a CC2-n nincs Lan csati!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #51192 üzenetére
A gáz az egészben, hogy ha beruház AC-re, akkor sem biztos, hogy mindig, akadásmentesen üzemel majd nála a CC2. Ne feledjük, wifi-ről van szó! Én is tudok BD-remuxot nézni az iPad Air2-n, mégsem ajánlgatom senkinek, hogy az AC wifi a tuti megoldás. Akár tetszik, akár nem, a biztos a drót.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
zezoka #51193 üzenetére
N-es wifivel használtam chromecast-et azzal úgy bírta a 1080p-t hogy 2 méterre volt a wifitől a tv. (nagyobb bitrátájú mkv filmeknél azért ott is volt hogy le kellett venni mert félpercenként beakadt pár sec-re) Egyébként a szoba túlfeléről már akadt. Ha véletlenül plex-et használsz akkor villámgyorsan válts át videostream-re mert a plex nálam még akkor is akadt miután ac-s wifim lett. (alapból szar valamiért hiába vettem le már a végén 480p-re a bitrátát) Videostream még az n-es wifivel is gyönyörűen muzsikált ugyanabban a felállásban. (igaz 720p-re kellett levenni) Ac-vel videostream alatt soha sem akadt meg.
Youtube azért lényegesen alacsonyabb bitrátával dolgozik mint ha egy mkv filmet streamelnél a gépedről.
-
zezoka
őstag
válasz
Mr Bond 007 #51192 üzenetére
Meg sem merem mondani, h jelenleg egy ősrégi 54megás routerem van, ami még n-et sem tud!
Akkor ezen ne csodálkozzak, h vissza kell vennem a castot 720p-re h kis szaggatás után utolérje magát?
Amúgy Youtube pl szaggatás nélkül megy 1080p-ben is.
Esetleg akkor tudtok legolcsóbb jókat említeni? KÖszi!
-
zezoka
őstag
Sziasztok! Családi házas övezetbe 1000m2 telken 120m2 egyszintes családi házba milyen routert ajánlanátok, 10k Ft árhatárral? A router a ház kellős közepén, kisméretű téglás ház.
3 vezetékes port van jelenleg használva (a 3. csak a settopbox, amit nem használok netezésre, szóval az nem szükséges - csak anno be lett kötve, de nincs használva).
Ezen kívül a Wifit használja 2 telefon, egy tablet, egy ChromeCast2, egy okostévé, és egy nyomtató. Az is jó lenne, ha az udvaron (persze a ház körül, főleg a teraszon) is lenne értékelhető jel (pl tableten tv), de a lényeg az lenne, h asztali PC-ről (ami az egyik vezetékes port) castolhassam a full hd mkv-t a ChromeCast2-re.
Igazából emiatt váltok, mert nem bírja, több film is szaggat (pedig a cucc elvileg elbírna vele), szóval lassú a wlan (főleg castolás mellett ha telefonon netezik más családtag) - meg persze azért is, mert egy ezer éves TPLink routerem van jelenleg, aminél többször előfordul, h nincs net, és vagy a routert, vagy a telefont újra kell indítani, ami után megy a net is.Köszi!
-
-
Létezik ajánlott LTE router?
Köszönettel: MaCS
-
phgergo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #51187 üzenetére
irtam oda is, köszönöm
-
phgergo
aktív tag
Sziasztok, Digi 500as netem van de a routerem nem akarja kihozni belőle a maximumot! Jelenleg egy TP LINK TL-WR1043ND V2 -vel rendelkezem. Sebesség mérésnél nincs több mint 100 Mbps. A router a hibás, vagy én cseszek el valamit? Köszönöm!
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51184 üzenetére
nagyon köszönöm! új stick fog kelleni, használtan tervezek beszerezni egy Huawei E1820-ast. 21 mbps-t tud letöltésben, ha jól néztem, nekem 10 környéki sebességet sikerült előcsalogatni a domborzati viszonyok miatt, így azt hiszem, akkor ez a párosítás lesz a nyerő.
-
-
-
Danken88
csendes tag
Sziasztok,
Gigabites nethez szeretnék megfelelő routert, erős wifivel (2,4 és AC-s wifivel egyaránt).
Mi most a best buy 20k környékén? (ha megéri a többletet, akkor 30 a plafon)
Kinézet, egyéb csicsa nem érdekel, ha szükséges custom fw-el is megetetem. (ide tippet szívesen fogadok)Előre is köszönöm a tanácsokat
Danken -
RoSSo3
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51180 üzenetére
Nagyon köszönöm! Akkor jó felé tapogatóztam, mikor ezt szemeltem ki.
Van esetleg ennél olcsóbb megoldás? Ha nincs, akkor szerintem ezt fogom megvenni. -
válasz
RoSSo3 #51179 üzenetére
Támogatottság szerinte ezek jöhetnek szóba: 3G / 4G mobilnet megosztásra alkalmas routerek
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Az edigital kínálatából keresnék olyan routert, amivel Telekomos vagy Telenoros USB stick-en fogott jelet szeretnék megosztani. Nagyon alap dologra lenne szükségem, mert az internet sebessége nincs 15 mega felett, leginkább még annyi sem. (Nyaraló) Elsősorban mobillal és laptoppal csatlakoznék (wifin).Aktív USB kábellel csatlakoztatnám a sticket a routerhez, és azt az emeletre helyezném. 50 nm alapterületű a ház, tégla falak vannak.
Elsősorban TP Linkben gondolkozom, de bármi jöhet, amit ajánlotok. Köszönöm!
-
válasz
takacsbotond #51177 üzenetére
Nincsen olcsóbb már ennél ami ajánlott lenne, max használtan.
A szolgáltatói eszköznél sok a kompromisszum így lehetőség szerint csak "modem" módba érdemes őket használni ha ez megoldható. -
takacsbotond
őstag
Esetleg annak tekintetében, hogy a vezeték nélküli hálózat nem fontos nincs valami olcsóbb?
Azokban a routerekben amit a szolgáltató ad van tűzfal? -
válasz
Draken #51175 üzenetére
Szia!
A Tenda W1800R lényegében egy RT-AC66U klón a Tenda-tól, de gyári szoftvere elég förtelmes és buta. A Tenda-tól csak kevés modellt szoktunk ajánlani, azokat is leginkább csak úgy, ha valaki hajlandó lecserélni a gyári szoftvert, így kaphat relatíve olcsón egy tűrhető vasat. Ha ez nem opció, akkor felejtsd el a Tenda-t.
-
Draken
őstag
Sziasztok!
A korábban kiválasztott C7 router mellé jött még egy lehetőség, a tenda W1800R. Ajánlott ez a router vagy kevés vele a tapasztalat? Esetleg a kettő közt lényegi különbség a másik javára? -
Nagynozi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51173 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Nagyjából, de csak nagyon nagyjából kezdem megérteni hogyan is működnek ezek a routerek, főleg a wireless része a dolognak. Sajnos mivel emeletes házról van szó, sok fal, sok bútor, sok ember
, szóval tökéletes nem lesz, de a WR1043ND nagyon nem működik tökéletesen és custom firmware-t se sikerült ráraknom.
-
válasz
Nagynozi #51172 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Asus AC55U, TP-Link Archer C5/C7 ami ajánlott lenne.
Ha nem lenne elég egyetlen eszköz akkor a jelenleg használtat beteheted másodlagosnak AP/Switch módban. -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Milyen routert ajánlotok egy 180 m^2-es ház beszórásához? Eddig egy TP-Link TL-WDR-4900-as routert használtam, de beadta a kulcsot, most egy WR1043ND V3-asat használok ideiglenesen, de nem tökéletes, messze nem ad le olyan jó jelet, mint a régi router. A kérdésem, hogy a WDR4900 helyébe milyen routert ajánlanátok? AC-s eszközeim is vannak és pár olyan is, ami meghálálja a 5ghz-es sávot, de persze a legtöbb még mindig 2,4 ghz-en csimpaszkodik. A lényeg tehát: Egy dual-band AC-s routert szeretnék, ami jól adja a jelet mindkét sávon. Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
takacsbotond #51170 üzenetére
Alsó kategóriában az Asus N12 D1 vagy a TP-Link 841ND az ajánlott.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Gubek-Einste #51169 üzenetére
A net sebességet nem tudom, de nem lehet valami gyors (20-30mbs-re tippelek).
Egy eszközhöz kéne, vezetékesen. A falak száma/anyaga pedig nem tudom miért mérvadó, mikor a wifi része nem lesz használva.
Mint írtam minnél kevesebbet szeretne rászánni, mert csak a tűzfal a lényeg. 5k-nál semmiképp se legyen több. -
válasz
takacsbotond #51166 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?#51168 Shovalije
Nem csak 2014-ig vannak listázva az eszközök, folyamatosan frissítve van.
Ha nem kell dual band wifi akkor jelenleg az N18U a legjobb csak 2,4 GHz wifi-vel rendelkező router.
20k-ba még belefér az Asus N56U is mint dual band eszköz. -
Shovalije
csendes tag
Sziasztok, új router vásárlás előtt állok. Elolvastam a fenti összefoglalót. Azok alapján az Asus RT-N18U-ra esett a választás. 200 megás digis net-hez lesz. Olvastam csak 2014-ig vannak listázva a routerek. Hasonló árkategóriában max 20ezer körül vannak újabb esetleg jobb routerek? Leginkább vezetéken használom a netet egy gép meg egy laptop, tv/telefon használ wifi-t, esetleg később egy tablet.
A választ előre is köszönöm! -
válasz
takacsbotond #51166 üzenetére
Milyen netsebességre? Hogy csak a legkézenfekvőbbet kérdezzem...
MaCS
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok! Egy ismerősömet hacker támadás érte. Eddig direktben használta lanon a netet, viszont javasoltam neki, hogy szerezzen be egy routert. Milyen routert tudnátok ajánlani a célre? A lényeg, hogy olcsó legyen. WiFi-t nem használja, csak a tűzfal lenne a lényeg.
-
válasz
csrobert.kfc #51164 üzenetére
D-Link 360R T1E vagy 321B ami ajánlott lenne.
-
csrobert.kfc
újonc
Üdvözlöm a Mélyen tisztelt Gurukat!
Tudom, hogy nagyon alap dolog amire kíváncsi vagyok, és előre is elnézést kérek, ha valaki agyilag bereccsen ettől, de nagyon nem értek ehhez.
Helyzet: ADSL kapcsolatot szeretnék rendelni, a szolgáltató (externet) azt kérte szerezzek be ADSL Annex B modemet. A szolgáltató bődületesen drága áron kínálja a sajátját, ezért gondoltam olcsóbban beszerezni esetleg használtan, kéztől.
Kérdés: Az ADSL2, ADSL2+ modemek Annex B-sek, vagy a 2, és a 2+ nem erre utal?
Hogyan tudom eldönteni (pl. netes vásárlás során, HA a webshop nem jelöli hogy az Annex B-s modem lenne), hogy az milyen? Van valami összefüggés a kettő között?Köszönöm a segítséget eme bagatell témában!
-
válasz
Neil Watts #51161 üzenetére
Asus AC55U/AC56U/AC66U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 ami még talán szóba jöhet.
#51162 Sziszifeca
Panelos környezetben jobb választás lenne a dual band N56U, ha nem nagyon telített a környék akkor az erősebb hardverű N18U is megfelelhet. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Melyik routert ajánljátok, ezekkel szemezgetek:
RT-N65U, vagy RT-N18U??
Panelban lakom Digi internet (jelenleg 100Mbit), és fontos hogy stabil legyen, online game alatt is jól szerepeljen, valamint a wifi a két kisszobában is erős legyen. Jelenleg Tp Link 941ND van, de ez apósé lesz.Várom a véleményeket.!
Köszönöm előre is! -
Sziasztok!
2x30 m2-re (két emelet, 38-as téglafalak) milyen rutert ajánlotok? Gondolom az AC68U beszórja az egészet, de van olcsóbb alernativa is? 5GHz és AC jó lenne
Üdv. core2
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51159 üzenetére
Köszi
-
válasz
zsoltzsolt #51158 üzenetére
Mekkora sebességű netet tud az adott eszköz lekezelni.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51157 üzenetére
Köszi a választ.
Mi az a NATolni?
-
válasz
Joe Swanson #51155 üzenetére
Mint írtam:
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)#51156 zsoltzsolt
Megbízhatóságban kb egy szint a kettő.
Az Asus gyári firmware-ben többet tud (dedikált AP és repeater mód), a TP-Link közel interfész sebességgel (kb 90-95 Mbps) tud NAT-olni. -
zsoltzsolt
addikt
Melyik a jobb, megbízhatóbb?
Asus RT-N12-D1 Wireless router N300 Mbps -- TP-LINK TL-WR841N Wireless router N 300Mbps
Köszönöm előre a válaszokat! -
Joe Swanson
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51154 üzenetére
Tudnál ajánlani akkor valamilyen jó gigabites routert? Abból a használt is játszhat, igaz?
-
válasz
Joe Swanson #51150 üzenetére
Ajánlott gigabites router 10k alatt nincsen, max használatán.
A jelenlegi nethez egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND lenne alkalmas de a jövőre tervezés okán gigabites lenne érdemes venni.
A Xiaomi router-ekkel kevés tapasztalat van és amik itt szóba szoktak jönni azokon csak 100-as portok vannak.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)#51151 bl4ze
Nem ide való kérdés, menj át IDE.#51153 wolf13
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)
20k felett: Asus AC55U, TP-Link C7
Az Asus-ok gyári firmware-rel is tudnak torrent-ezni. -
wolf13
őstag
válasz
Gubek-Einste #51149 üzenetére
Először is köszönöm az eddigi infót.
Egy családi ház emeletén lenne elhelyezve. Így az alsó szintre kellene legfőképpen a
WiFi-t szolgáltatnia. Ezt vasbeton födém választja el az alsó színtől.
Lent kb minden irányba ahol használva van a jelenlegi egy egy fal amit át kéne hatolnia.
4 telefon , egy iPad ,tv, ps4 es 2 pc lenne ,bár ebből egy WAN on keresztül csatlakozna.
Most egy TL-340g szlgalja ki a 60/5 mbit/s netet. -
Paoloo
tag
válasz
Köszönöm az infókat!
-
bl4ze
veterán
Urak, egy kérdés.
Adott egy ZTE F668. Alapból a band with és channels is "AUTO". Ha átrakom 20hz-re a band with részben akkor wifi-n a korábbi 90Mbit sebességről erőlködés nélkül hozza a 130-135Mbit sebességet letöltéskor.
DE : egy idő után teljesen elfogy a szufla és a net kapcsolat leesik 100-200Kbit/sec-re!!! Még böngészés sem megy ilyen sebességen. Ez mitől lehet? 2.4GHZ.
Elsőre tök megörültem, hogy milyen jó lett a sebesség, erre pár perc múlva össze is fossa magát... 40hz-en nem próbáltam még, vissza raktam AUTO-ra és ott folyamatosan stabil, jó a sebesség.HEEEELP
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Téglafalak vannak nálunk, 3/4 falon keresztül kellene kapcsolatban állnia az eszközökkel egy 2 szobás lakásban. Egy macbook, 2 iphone, egy windowsos telo es max + meg 1 android hasznalna. 50mb/s es nez melle, de kesobb nagyobb csomagunk lesz. Maximum 10 ezret szánnék a dologra, de kínából való rendelés is okés. Telefon vonalunk is van.
-
válasz
Paoloo #51145 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
A Linksys WRT160N is megfelelő lehetne, gyári firmware-ben nem repeater képes de tehető rá CFW így megoldható ha szükséges.
#51146 freeroam12
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?#51148) wolf13
Ha jól láttam akkor a C50 nél például az antennák nem cserelhetőek.
Ez nem tudom mennyire hátrány.
Nem olyan nagy mivel nem nagyon lehet kapni dual band antennákat.A C5v2-re nincsen CFW így nem is lehet vele torrent-ezni.
Mivel csak 100-as portjai vannak így nem éri meg a beszerzést.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
wolf13
őstag
TP-LINK Archer C50 AC1200 néztem számomra megfelelő árban. USB -s (openwrt) torrentezesre
Es filmek streamelesere használnám. Ezekre ez megfelelő lenne ? Vagy megérné a plusz
8000 Ft felárat a C5 -re? Ha jól láttam akkor a C50 nél például az antennák nem cserelhetőek.
Ez nem tudom mennyire hátrány. -
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Itthonra keresnék valamilyen egyszerű, de brutál erősségű routert, maximum 10k-ig. Egy valamilyen technicolort váltana, szóval relatív minden megváltás lenne. Esetleg a xiaomi router kintről?
-
Paoloo
tag
válasz
Gubek-Einste #51139 üzenetére
Először is köszönöm,de a kábeles megoldás az nem annyira szimpi,valahogy wi-fi -vel kellene megoldani.
És hova kellene tenni a második eszközt? Jobban járnék egy N18U-val mint egy ilyennel ?
Melyiknek nagyobb a hatótávja? Gondolom az N18U-é.....viszont jóval drágább is.
Esetleg egy régebbi WRT160N -el meglehetne oldani? Kölcsönadtam egy ismerősnek,de lehet hogy nemsokára nem kell már neki. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51143 üzenetére
Na, ezt nem tudtam. Csak most is Edimax van itthon, több mint 10 éves és kezd betegeskedni
Vezetékes részt nem használom -
válasz
zsoltzsolt #51142 üzenetére
Tapasztalat nincsen vele így kérdéses, hogy mennyit bír NAT-olni vagyis mennyit tud átvinni.
Mivel 100-as portjai vannak legjobb esetben is kb 90-95 Mbps tud csak átvinni.
A 9 dBi-s antenna annyit nem számít, sokkal nem lesz jobb a wifi lefedettség mint az 5 dBi-ssel. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51141 üzenetére
Köszi!
Ez nagyon gáz?: --> Edimax BR-6428nC Wireless Router, 300Mbps
2x 9dBi detachable antena vn benne. A wifi fontos. -
válasz
zsoltzsolt #51140 üzenetére
TP-Link 1043NDv2/v3 jöhet szó ennyiért.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51139 üzenetére
Köszi az eddigi választ.
Környezet panel, sok a szomszéd wifi. 15k vagy alatta nincs normális? -
válasz
Kovi1987 #51135 üzenetére
Mivel a jelenlegi eszköznek csak 100-as portjai vannak így mindenképpen érdemes lenne lecserélni egy gigaites portokkal rendelkező típusra mert csak a cserével tudnád kihasználni a teljes sebességet.
A sok wifi-s eszköz okán stabilitás/terhelhetőség miatt is megérni a csere egy hardveresen erősebb eszközre.
Ha nem kell dual band wifi akkor a TP-Link 1043NDv2/v3 mellett még szóba jöhet az Asus N18U is ami hardveresen erősebb mint a 1043ND és gyári firmware-ben is többet tud.#51137 Paoloo
Egy másodlagos eszköz beüzemelése lenne a megoldás erre a helyzet, kábeles kapcsolattal kellene a két eszközt összekötni, hogy a teljes interfész sebesség meg legyen.
Ha nem kell gigabites portok akkor Asus N12 D1, a kellene akkor N18U, mindkét eszközben van dedikált AP és repeater mód így mind kábeles és minden wifi-s összeköttetés esetén használhatóak minden nemű trükközés/firmware csere nélkül.#51138 zsoltzsolt
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
zsoltzsolt
addikt
Tudnátok segíteni router vásárlásban? Otthon digi előfizetés van,net a következő paraméterekkel: MAXIMÁLIS SÁVSZÉLESSÉG: 100 / 50 Mbit/s; GARANTÁLT SÁVSZÉLESSÉG: 25 / 20 Mbit/s.
Minden eszköz vezeték nélkül, wifin csatlakozik a netre. Általában három mobiltelefon, és ugyanennyi laptop van rajta. Szóval ezeket kéne ellátnia stabil, folyamatos wifi jellel.
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
Paoloo
tag
Sziasztok! Már egy ideje nagy megelégedéssel használok egy Asus RT AC68U routert egy családi ház tetőterében. Mostanában viszont felmerült egy olyan igény hogy az udvaron,és a garázsban is jó lenne ha lenne net. A lakáson belül jó a jelszint mindenhol,de kint csak elvétve találni olyan helyet ahol lehet netezni. A garázs kb 10m-re van a háztól,és ott már nincs jel. Milyen módszerrel lehetne hatásosan növelni a hatótávot? Még egy routerrel,vagy egy jelismétlővel,vagy mivel? Olcsó,és jó megoldásra lenne szükség. Bőven elég a 2,4GHz,kintre nem kell az 5GHz-es sáv.
-
válasz
likeaRAINBOW #51133 üzenetére
Az Asus RT-N18U képes kihajtani az 1000 mbps sávszélességű digi internetkapcsolat valós sebességét, ami max. ~940 mbps.
Routerek 1000 mbps netsebességig: [link]
-
Kovi1987
tag
válasz
Multibit #51134 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen, olvastam az összefoglalóban, hogy az antennák száma a hatótávot nem befolyásolja. Leginkább arra lettem volna kiváncsi, hogy mondjuk teszem azt van 10 darab WiFi-s eszköz a routeren, egy három antennás könnyebben (eszközönként nagyobb sávszélességgel) tudja-e kiszolgálni őket, mint a két antennás, vagy nem.
-
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
1000/200-as digis nethez melyik routerek jöhetnek szóba? Asus n18u képes kihajtani, vagy annak a korlátja 800-900mbps?
-
Kovi1987
tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Adott a házunk, kb. 150m2 alapterületű, földszint és egy emelet. Digi 100-as netünk van. Jelenlegi routerünk egy TP-Link TL-WR841Nv9, gyári firmwarrel. A routert eléggé "központilag" helyeztem el, így használható stabil jelerősség van mindenhol. Mivel 5-en élünk a házban, eléggé sok WiFi eszköz van. Több noti, okostelefonok, asztali gépek, egy nyomtató és minden WiFin van. Kérdésem: a jelenlegi két antennás 841N-t érdemes lenne lecserélni mondjuk egy három antennás 1043ND-re vagy semmit nem nyernék vele?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Draken
őstag
(#51099) Multibit
(#51100) Gubek-Einste: Köszönöm! Egyelőre csak tv-be megy lan illetve wifin megy a laptop (G751 ac kártyával), jelenleg így torrentezek, persze nem 0/24, későbbiekben elképzelhető, hogy menne a routerre egy külső vinyó, tudnék így torrentezni? tudja kezelni a gyári fw? Bár kis lakás, de nem ártana a külső antenna! -
-
wolf13
őstag
Sziasztok.
Meg tavaly szerettem volna venni routert , de elmaradt. Most viszont amit akkor kinéztem mar
Nem találok sehol : Tp link wrd3600 n600. Ennek esetleg lett valami alternatívája. Mert azt látom
,hogy kifutattak. Köszönöm. -
bl4ze
veterán
válasz
Gubek-Einste #51120 üzenetére
Azt hallom ebből már van V4 is : 1043NDv2/v3
Igaz, próbálta már valaki ?
-
-
bocsika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51118 üzenetére
Az N18u nézegettem. A TL nél sok helyen olvastam hogy gyenge a wifije. AC, dual band nem kell. Az 5 Ghz még nehezebben megy át a falakon és nincs is olyan gyors net. (Bár ígérget a T. sok mindent.) Bár ugyanúgy 3*5dbi. Amúgy nincs valami oldal ahol ezek ugyanolyan feltételek mellett össze vannak hasonlítva?
Akármilyen usb-s nyomtatót kezelnek ezek? -
he7edik.
addikt
válasz
Gubek-Einste #51122 üzenetére
Egyébként az létezik hogy wi-fi-vel küldök át képet wi-fi képes tévére?
-
-
he7edik.
addikt
válasz
Gubek-Einste #51120 üzenetére
És ezekben a routerekben beállítok egy fix sávszélt a torrentnek akkor az nem fogja felnyomni a pingemet on-line gamingnél? Ill. Létezik olyan gyors wi-fi szabvány ami csomagkésleltetés terén alig marad el az utp kábeles kapcsolattól? Bocsi ha alap dolgokat kérdezek. A 20k-t csak megközelítőleg írtam. Ha azt mondod hogy 3x ezerért már olyan szuper routert kapni ami sokkal jobb/gyorsabb/ veszteség mentesebb jel továbbításra képes akkor az jobban érdekelne.
-
-
he7edik.
addikt
válasz
Gubek-Einste #51115 üzenetére
A netem egyenlőre csak 20Mbit/s-es. Ezt kellene egy válaszfalon és egy támfalon (tégla nem vasbeton) át sugároznia. Az udvaron mobil eszközökön mobil, ipad, subnoti szeretném használni böngészésre, tartalom fogyasztásra. A környezet nem túl "szennyezet" wi-fi ügyileg talán ha 5 wi-fit találok az enyémen kívül. Árban a 20 ezer forintos árkategóriában gondolkodom. Eddig igazából nem nagyon osztottam meg a netemet a torrent és a különböző eszközök között ill. on-line gamingnél kilőttem a klienst. Én amire gondolok egy olyan router ami már gigabites, dualband, könnyen kezelhető grafikus felület amiben a torrentnek, konzolnak, mobil eszközöknek dedikált sávszélességet tudok beállítani ( nem tudom hogy ilyesmihez kell-e valami speciális hw vagy szabvány amit tudnia kell a routernek)
-
válasz
bocsika #51116 üzenetére
Ehhez a nethez elég egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND is, ezeken nincsen USB port, a jelenlegit pedig ÍGY kell AP módba tenni.
USB porttal a TP-Link 842ND lenne az ajánlott az alsóbb kategóriából.
Ha esetleg lenne igény a gigabites belső hálózatra és/vagy a dual band wifi-re akkor a következőek jöhetnek szóba 20k alatt:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
válasz
Gubek-Einste #51115 üzenetére
Köszi!
-
bocsika
aktív tag
Helló
Adott egy 2 szintes 8m*17m családi ház. 84 es építésű. Falak salak blokk + vasalás, födém vasbeton gerenda + BH blokk. Középső fő tartó kb. 40cm széles Ebbe futnak a kémények.
Na ebbe kellene egy komolyabb wifi router vagy megoldás hogy fedjem le. A emeleten levő router már nem fedi le a földszinti nappaliban lévő TV-t. Légvonalban kb 8m.
Jelenlegi router Tp-link WR542R.
Terv. Venni egy komolyabbat ennek a helyére. Erre kapcsolódna a nyomtató (Samsung ML 2010pl) + winyó vagy valami. Ez pedig AP vagy Bridge módban esetleg lannal összekötve a tv fölé az emeletre.
Net 10/1 (Ez nem Budapest itt a 20 éves réz kábelen csorog az élet. Sajna.) -
válasz
he7edik. #51113 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A repeater alkalmazása esetén alapból feleződik az elérhető link sebesség de ez a környezeti viszonyoktól függően még tovább csökkenhet is.
#51114 Hegyirabló
A 300 Mbps az csak link sebesség, az mérhető/hasznos adatok mélyen csomagolva vannak a kommunikációban így amit valósan mérni is tudsz az 2,4 GHz-n a körülményektől függően kb 80-100 Mbps környékén alakulhat, 5 GHz-n kicsit több is lehet.
Belső hálózaton két wifi-s eszköz között lehetséges a teljes wifi sebességnek a kihasználása. -
Sziasztok!
Fel szeretném tenni a nap leghülyébb kérdését!
Wifi-s routereket nézegetek. Egyet nem értek. Ha egy router LAN-on 10/100Mbitet tud, akkor hogy tudhat wifin mondjuk 300Mbitet?
Köszönöm a türelmes válaszokat!
-
he7edik.
addikt
Sziasztok!
Egy Netgear WNR2000 routert szeretnék olyan routerre leváltani aminek nagyobb a hatótávolsága. A kertbe 8-10m-re az eszköztől már sajnos nincs wi-fi lefedettség. Vagy esetleg vegyek egy konnektorba csatlakoztatható jelerősítőt? -
válasz
Avicularia #51106 üzenetére
Nincsen vele tapasztalat így nem is lehet nyilatkozni róla.
#51109 mczuzlak
Jelenleg az Asus N18U a best buy a csak 2,4 GHz képes router-ek között.
Ennél "jobb" már csak 20-25k és afeletti AC eszköz lenne. -
John D'oh
aktív tag
Annyi a tünete, hogy miután áramot kap, pár perccel később már csak az első led világít és onnantól megszűnik a hálózat, illetve a routerhez sem férek hozzá a böngészőből.
-
John D'oh
aktív tag
@ Intruder2k5
Köszi ezzel szemezgettem én is csak szeretném kizárni, hogy esetleg valami még jobb az árkategóriában elkerülte a figyelmem
@ Gyurka6
Szívesen adnék neki egy esélyt bár nem vagyok egy szaki a forrasztás meg hasonló témában. Hol találok én belevaló kondit ?Köszi !
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Tudnék venni kb.36K-ért új Netgear Nighthawk X4S R7800-at. Most egy Archer C9-et használok. Kérdés, hogy érdemes lecserélni? Archer-ben nincs vpn és a szülői felügyelet sem működik a V1-ben a legújabb firmware-el. Ez kéne, mert így állandóan blokkolnom kell a gyereket, mikor nem akarom ,hogy netezzen, nem lehet beállítani időpontokat, hogy mikor használhatja a netet.
-
John D'oh
aktív tag
Sziasztok !
4 év után meghalt as Asus NT R16 Routerem. ( Tomato-val ment az első héttől 24/7 )
Szerettem mert stabil és gyors volt. Jelenleg 150Mbites netem van ( de a jövőben ez ugye biztos nőni fog ) illetve filmeket nézek dedikált HTPC-n hálózatról megosztva.
Wifi-t max a mobilon használom olykor.Hasonló minőségűt / tudásút keresek lehetőleg 20k alatt.
Tudtok ajánlani valamit ?
Köszi !
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #51103 üzenetére
A "nem" kimaradt.
-
-
djxp01
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51100 üzenetére
Értem.
Lényegi különbség igazából a C5 és C7 között a kicsivel lassabb WiFi 300 vs 450Mhz 2.4Ghz-en és a ~6 ezer Ft-os árkülönbség?
(Amúgy közben rájöttem, hogy az 5Ghz nem is olyan fontos, mert az eszközök, amiket használnék, kb 6-7 méterre vanak+2-3 beton fal...úgyhogy inkább a 2.4Ghz lenne a lényeg)
Tehát ha nem kell az 5Ghz, akkor bőven elég egy TL-WR1043ND V3 az akár 1000Mbit-es Digi kábeles kihasználásához? Ami pedig 13 ezer Ft...nem 26
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új játékmenet előzetest kapott a Neo Berlin 2087
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest